|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
a ja chciałam najzwyklejszą spacerówkę i świadomie z plastikowymi kołami kupiłam baby design walker, spodobał nam się no i chcemy go wziąć na wyjazd do zakopca,żeby się nie martwić ewentualną paną. Nie chciałam inne bo nasz jedo mi pasuje ze swoją spacerówką tyle,że on dużo miejsca zajmuje a na wyjazdy coś mniejszego chciałam ![]() Cytat:
Cytat:
Na co ona :no mój wnuk juz w tym wieku siedział ![]() dziękuję kochane za odpowiedź w sprawie zgrzytania Co do prania ciuszków ja jeszcze kupuję dziecięce proszki , ale myślę,że jak teraz skończe to kupię normalny sensitive byłam dziś na spacerku , w końcu. Łaziłam prawie 2h i było super
|
||
|
|
|
#4622 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dzień dobry
![]() Po pierwsze - nie znoszę i nie toleruję porównywania dzieci To przykre i dla mam tych "wolniejszych" i krzywdzące dla samych dzieci. A jak któraś mamusia sobie w ten sposób próbuje podnieść samoocenę, to chyba jakieś porządne kompleksy ma ![]() Po drugie - spanie na boczku było póki co jednorazowe ![]() Po trzecie - znowu mrozy wróciły. -11 dzisiaj było, ale spacer 45-minutowy zaliczyliśmy ![]() Po czwarte - mój synek nie zjadł dziś ... NIC. Sorki kłamię, ok. 9 rano jadł 3 minuty Zęby, zęby, zęby ![]() Cytat:
A w międzyczasie co się robi? Jakieś maści itp? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 1. Dziękuję, rano przeszła 2. Nie wiem czy lubi czy nie, bo do tej pory nawet mu to (ani mi) do głowy ie przyszło Właśnie się ostatnio zastanawiałam jak to jest, że on nie uleży nigdzie ani minuty na pleckach, bo od razu sie na brzuszek przekręca, a we własnym łóżeczku jeszcze nigdy sie nie obrócił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny piszą, że jest to ok. Jeśli umie sie przekręcać w obie strony to chyba jest to bezpieczne. Mój póki co nie umie i jak by się przekręcił na brzuch, to by utknął w tej pozycji ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Lili 83;32205759 Koleżanka się nie pojawiła. Wyobraźcie sobie, że zatrzymały ją mrozy. Za zimno stwierdziła. Zła jestem. Mrozy ją zaskoczyły.[/QUOTE] To ma refleks dziewczyna mrozy d dwóch tygodni, a ona daje się zaskoczyć
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Ten Nuby gryzak jest dla mnie rewelacyjny
![]() Któraś z was też go ma i może mi powie, czy marchewkę mogę włożyć surową czy ugotowaną ? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-10 o 16:41 |
|
|
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Rano byłam w rossmanie i realu i zakupiłąm kilka promocyjnych słoiczków i chusteczek.
Potem mieliśmy iść na zakupy, ale dziadowie wyszli i nie mieliśmy kluczy. Zanim przyszli Mały zdążył zasnąć (a tak czekał na ten spacer) Ja też nie lubię porównywania dzieci. Każde jest inne Muszę jakoś z mężem porozmawiać - nieskromnie proszę o kciuki ![]() Nie mam weny do pisania. Przepraszam |
|
|
|
#4625 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
straszna operacja... już jest po?Cytat:
moja ostatnio też lubi na boczku spać.. potrafi tak dobre pół nocy przespać..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dopiero teraz mam czas, żeby coś napisać.. noc udana, nawet Hania spała dzisiaj do 8.. ja już dawno się obudziłam a ta nic ![]() Dzisiaj już dostawała tylko po miarce starego mleka, reszta nowa i jest ok.. i tylko 2 kupy dzisiaj zrobiła więc przestaję się martwić ![]() Skrzeczy dzisiaj ta moja Hania cały boży dzień.. a wiecie, że ja jeszcze dzisiaj nie piłam kawy? Gdzie normalnie o tej porze to już z 4 potrafię pić a dzisiaj nic.. muszę nadrobić
|
||||||
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazde dziecko jest inne - jak czytam, ze wasze maja zabki, ze sie wspinaja, przewracaja z pleckow na brzuch i odwrotnie, pelzaja, raczkuja, bujaja sie na nogach - moja jedynie z plecow na brzuch umie, to ja sie nie zalamuje tym, bo uwazam ze nie mam czym.
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
z kranu, dwa razy gotowana.
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak o dziecku w tym wieku można powiedziec że jest grzeczne albo niegrzeczne![]() nie no można chrzcic w post ![]() po prostu myślałam o jakiejś tam imprezie i pomyślałam ze moze po poscie, bo szczerze to marzy mi sie zeby było ciepło jakieś gardenparty dlatego też tyle z tym zwlekamy... i też mamy problem co u Brumka z chrzestnym nie moze być... ryczeć mi się chce że nie mam dla mojego kochanego pierworodnego synka wymarzonego chrzestnego |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez są w sumie dolne 1 i pół górnej więc podobnie ale jedzie z tym zgrzytaniem jak szalony ![]() Mamad zgadnij gdzie mam zarezerwowany nocleg ???!!!!!! no dokładnie, właśnie tam wprawdzie pani z którą rozmawiałam (moze Twoja szwagierka) była zdziwiona ,że tak wcześnie ale ja z tych co lubią mieć wszystko wcześniej ustalone no i dochodził temat zaklepania urlopów
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-10 o 17:06 |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to widze, że jest nas całkiem sporo a myślalam ze jestesmy sami ![]() Eveewe co tam fikolki twoja ma za to najwiekszą fryzure na wątku! ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Nooooo
|
|
|
|
|
#4632 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam, czytam czytam, ale odpisać ciężko.
Zaległe sto lat wszystkim dzieciaczkom. my jutro kończymy 6 miesięcy. nie macie wrażenia że ten czas po prostu ma prędkość światła???Tak nie dawno mierzyłyśmy brzuszki, byłyśmy zżyte z sedesami(i tu chyba zwłaszcza Brumek ), potem dzieciaczki wyskakiwały jeden po drugim, a teraz odkrywamy ich osobowości. jak niesamowicie rózne są, a tak samo bardzo kochane...ale mnie na refleksje wzięło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nie mam pomysłu co z tym zrobić
|
|||
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak smażycie rybę to obtaczacie tylko w mące ew. przyprawa o ryb i sru na patelnię czy macie jakąś specjalną manierkę czy jak?
|
#4634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli smażę rybe, to tradycyjnie tylko przyprawka i mąka. Dziubek wakacje już planujesz? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-10 o 17:27 |
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Apropo kup - czy one tak już będą śmierdziały??????:confuse d: ![]() Tragedia!!!!!chyba jakąś maseczkę kupię. ![]() to wsyztsko przez pokarm stały???? dziś bylismy na basenie i Emilowi się znowu podobało. przez 25 min, bo niestety godziny basenu pokrywają się z jego drzemką i na koniec robi się marudny, a podczas ubierania to juz wisk. i na nic moje tłumaczenia, że szczęściarz jest że może w damskiej przebieralni siedzieć i po "pysku " nie dostaje. bo kazdy inny facet to by już dawno dostał. aaaa i emil ma płacz jak te nazgule z władcy pierścieni serio. Przerażające
|
||
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany miałam na myśli panierkę
Dzieki za odp, tak myślałam.. Mamad kciuki masz u mnie zawsze. Pisz jak pogadacie. ![]() Ma to związek z tym o czym zawsze gadamy w k? Iustyna ja zapomniałam Ci napisać że za wzystkie wizyty, ciesze się że pomyślnie. A co Zuzi robili?![]() Elika jak to ciasto po przekrojeniu ma wyglądać? albo mi nie wyszło, albo mi po protu nie smakuje.Pewnie i jedno i drugie. Ja już kiedyś pisałam że macie mnie gonić z dala o pieczenia? Brumek robię na kolację Pizze z ciasta francuskiego
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-10 o 17:32 |
|
|
|
#4639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj niektore dziewczynki tez maja bujne fryzury, nie tylko moja.Cytat:
dopiero co lazilam jak pingwin o wygladzie hipopotama, kibelek byl moim najczesciej uczeszczanym miejscem, za lody z mc donalda dokladnie mcflurry z Lionem moglabym dac sie pokroic a tu juz moja panna konczy pol roku wazy prawie 9 kg i jest wspanialaCytat:
![]() Moj tata zostal dzis na godzinke z Marysia, mowie mu zjadla, przewinieta, jakby jej sie chcialo pic woda jest w termosie, na 100 ml wody dajesz lyzeczke herbatki. Przychodze dziecko spi i mowi ze wypila herbatke i padla. No spoko ide do kuchni patrze na butelke od herbatki biala wolam go pytam robiles herbatke, tak - a co wsypales, no to i palcem pokazuje puszke z mlekiem |
|||
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z marchewką nie pomogę ![]() a pływają Ci jakieś męty? Cytat:
Kupiłam jeszcze taką gotową panierkę- ostrą i czasem do zwykłej bułki dosypuję troszkę ostrej. Które mają te stojaki interaktywne? Kurcze nie wiem jak to się nazywa...chyba Playskool... |
||
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilii ja gotuję w czajniki elektrycznym, na spodzie są męty jak Ty to nazywasz. Ale nigdy nie zlewam całej wody. Jak gotowałam żywca też tak było.
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już po operacji, ciocię wybudzili i póki co jest w porządku...
Dzięki, że pytasz Cytat:
mniami !Cytat:
Tata niezły jest ![]() Ale, że herbaty nie odróżnił od mleka
|
||
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
agni coraz bardziej beda smierdzialy, jak juz zaczna jesc wszystko bedzie weselej
|
|
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale w sumie podsunął mi pomysł, jakbym tak Ali na 100ml wody dała taką miarke mleka w ramach dopajania, to sie nic nie stanie? Może by powoli przeszła na smak samej wody......
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj tata - no coz zakrecony jest i on tych wszystkich specyfikow nie odroznia - a ze u mnie stoi i pojemnik z herbatka i z mlekiem i z kleikiem, no coz dla laika to skomplikowane.
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
rezerwowałam pierwszy tydzien lipca
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() EDIT: Stojaki interaktywne, czy te przyrządy gimnastyczne?
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-02-10 o 17:51 |
||
|
|
|
#4649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Haha, czyli reklama działa
![]() Cytat:
Też niedawno myślałam sobie i tym, że uwielbiałam być w ciąży (poza tymi kilkoma godzinami każde wieczora, kiedy wymiotowałam Cytat:
Cytat:
U nas póki co na basen nie za bardzo da się iść, bo te mrozy takie gigantyczne, że byłaby za duża różnica temperatur. Smacznego ![]() Cytat:
Faceci ![]() Cytat:
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to wina wody? W czystej wodzie niec nie ma a jak zagotuję to zaraz się dziadostwo robi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

To przykre i dla mam tych "wolniejszych" i krzywdzące dla samych dzieci. A jak któraś mamusia sobie w ten sposób próbuje podnieść samoocenę, to chyba jakieś porządne kompleksy ma 

Zęby, zęby, zęby 

straszna operacja... już jest po?
moja ostatnio też lubi na boczku spać.. potrafi tak dobre pół nocy przespać..

jak o dziecku w tym wieku można powiedziec że jest grzeczne albo niegrzeczne

i nie mam pomysłu co z tym zrobić
mniami !