Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 10:11   #2491
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja noszę normalne dresy,tylko podwijam pod brzuch i dłuższą bluzke.Nic nie kupuje zwłaszcza że został miesiąc wiec szkoda mi kasy.

Ostatnio tak się darł że chyba wszyscy w około go słyszeli,pózniej dostał chrypę
ale do leczenia ma mleczaki?
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:12   #2492
ladybird_1987
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ciekawe czym sobie mamusia zasłużyła na takie skopanie

Cholera dziewczyny, od kogo kupowałyście pościel+ochraniacze na allegro, bo zapomniałam a na pierwszej stronie nie ma
Nie mam pojęcia- czyżby jej lody nie smakowały?

Ja zamówiłam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/ala-i-as-10el-serc...240215562.html i jestem bardzo zadowolona. Wiadomo na razie nie będę wszystkiego używać, ale wolałam już mieć. Później przyjdzie dużo bieżących wydatków. I jeszcze się zastanawiałam nad tą http://allegro.pl/5el-zestaw-120x90c...243952626.html, dziewczyny też chwaliły że dobre wykonanie i kolory ok, tylko ten wzór z bocianami lekko wyblakły.

_agata, nie dostałam od Ciebie PW.
Stary 2012-04-11, 10:16   #2493
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo dziękuję za słowa otuchy Leżę w łóżku, bo na więcej nie mam siły Tantum verde mam I psikam
Zaraziłam się pewnie od brata i taty, Ci już z Alp wrócili stękający.

moniczka1302 włoski idzie jako tako codziennie uczę się słówek i gramatyki, może jak już urodzę i wrócę do życia to zapiszę się na kurs Ale to ładny język moim zdaniem
tez tak sadze ze ladny jezyk, moj maz pracuje w firmie gdzie polowa to wlosi ale sam sie w zasadzie nie uczyl, ale duzo rozumie co mowia i cos by tasm sam powiedzial, jego kolezanka w 2 lata nauczyla sie smigac po wlosku

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Ja zamówiłam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/ala-i-as-10el-serc...240215562.html i jestem bardzo zadowolona. Wiadomo na razie nie będę wszystkiego używać, ale wolałam już mieć. Później przyjdzie dużo bieżących wydatków. I jeszcze się zastanawiałam nad tą http://allegro.pl/5el-zestaw-120x90c...243952626.html, dziewczyny też chwaliły że dobre wykonanie i kolory ok, tylko ten wzór z bocianami lekko wyblakły.

piekna ta posciel
w sumie cena niezla jak na tyle elentow
w sklepie sama poszewka na jaska, kolderkwe i ochraniacz byly za 140zl
Stary 2012-04-11, 10:17   #2494
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym wyprała jeszcze raz bo nigdy nie wiadomo czy znajoma prała w specjalnym proszku/płynie.

Oooo! To ciekawe. Zamawia się prze Internet, a odbiera w wybranej aptece? Muszę spróbować. Bo te apteki internetowe jakoś mnie nie zadawalają. Nie wszystko jest co bym chciała, albo się przepłaca.
tak, a do tego polecam wyrobić sobie u nich ( wypełnić formularz) kartę Mamy i Maleństwa i masz dodatkową zniżke np na pampersy !!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:17   #2495
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ale do leczenia ma mleczaki?
Leczą mleczaki posypały mu się dwa zęby strasznie.Jednego zrobił wcześniej to plomba zaczęła wypadać.Chodzi na lapis.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:19   #2496
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe czym sobie mamusia zasłużyła na takie skopanie
Ja póki co kupiłam tylko Pampers 2, bo są od 3-6, a jedynki 2-5, a wątpię, żeby moje dziecię miało poniżej 3 kg, więc 1 w ogóle nie kupuję.

Cholera dziewczyny, od kogo kupowałyście pościel+ochraniacze na allegro, bo zapomniałam a na pierwszej stronie nie ma
ja kupowałam od ala i as kupiłam 3 częsciowa za 46 zł bo była promocja zaraz mam mi przyjsc bo kurier dzwonił to opisze jakie wrażenia
Stary 2012-04-11, 10:19   #2497
_millena
Zadomowienie

Cytat:
ja nie kupowałam, ale zamierza kupic od baby raj'a :
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7423110

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 10:22   #2498
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam od club-baby

Cytat:
Ja noszę normalne dresy,tylko podwijam pod brzuch i dłuższą bluzke.Nic nie kupuje zwłaszcza że został miesiąc wiec szkoda mi kasy.
Ale to tylko po domu chodzisz w dresie czy normalnie na dwór też? ja nawet dresów nie mam ale myślę, że wyglądałabym całkiem jak beczka, bo ja mam krótkie i grube nogi...

Cytat:
I jeszcze się zastanawiałam nad tą http://allegro.pl/5el-zestaw-120x90c...243952626.html, dziewczyny też chwaliły że dobre wykonanie i kolory ok, tylko ten wzór z bocianami lekko wyblakły.
Ja mam dokładnie tę pościel. Mam dinozaury ale jeszcze nie prałam.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:23   #2499
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Tak, ja to pisałam. Z dinusiami kolory śliczne, ale z bociankami wyblakłe.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:25   #2500
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Hej.
Cukrzycowe śniadanie wtrącone, na kawę muszę poczekać do przekąski popołudniowej

Tak, tylko wiesz... jeśli ktoś jest że tak powiem nierozciągnięty to istnieje bardzo duże ryzyko , że pęknie, i jak sobie poczytasz lub posłuchasz historii rodzących to faktycznie prawie każda pierwiastka pęka, jeśli nie jest nacięta. O szczęściu mówi się wówczas, jeśli nie pęknie za bardzo. Ale jak bardzo - tego nigdy nie wiesz. Ja się nie znam na tym i powiem szczerze w zasadzie jakoś tak nie mam siły się doktoryzować i faktycznie, może gdyby położne poświęciły więcej czasu i nie szły na łatwiznę, kobiety nie pękałyby podczas porodu . Tego nie będę komentować, bo nie chce kogoś obrazić, po prostu nie mam w tej materii doświadczenia kompletnie.

apropos - dostałam dwie torby wypranych ciuszków po znajomej... myślicie że mogę je tylko przepłukać w płynie do płukania (rzecz jasna tym 'specjalnym' ). Czy muszę wszystko prać... ?
Ja bym wyprała po swojemu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A co tutaj dzisiaj tak cicho???

Materac w kołysce Hani ma wymiary 82x42. Takiego prześcieradła nigdzie nie znalazłam. Najbardziej zbliżone znalazłam jedno 90x42, ale jest tylko żółte
Ile prześcieradeł kupujecie?

Muszę jeszcze tyle rzeczy kupić Macie jakąś aptekę internetową godną polecenia? Wiem, że _agata kiedyś próbowała wkleić link do jakiejś apteki, ale go krzyżykami unicestwiono

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

O kurcze To zbijaj gorączkę i pij wodę z miodem i cytryną. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Ja też korzystam z DOZ

Cytat:
tak, a do tego polecam wyrobić sobie u nich ( wypełnić formularz) kartę Mamy i Maleństwa i masz dodatkową zniżke np na pampersy !!
Słyszałam że przy porodzie dostaje się taką kartę Ale nie wiem czy we wszystkich szpitalach czy tylko w tych we Wro
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:27   #2501
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

ja jeszcze nie mam poscieli i chyba jeszcze sie wstrzhymam z zakupem. Moze na koniec lata? no chyba ze bedzie jakis strasznie zimno

powiem Ci szczerze - ze w ikea sa bardzo fajne posciele z bawelny bez zadsnych domieszek. W takich typowo dzieciecych sklepach byly rozne gatunkowo - panie mnie zapewnialy ze wszystkie 100% bawelny, ale jedne byly ciensze, a inne jakby z dodatkiem satyny i dosc twarde (moze typowa posciel na zime to byla?). Stwierdzilam ,ze najpierw jednak chcialabym to pomacac zanim kupie wiec raczej w sklepie sie zaopatrze.
W sklepie jak patrzyłam to ok 200 zł,a to dużo. A pytam dziewczyn, bo jak już kupią to widza czy coś jest warte czy nie. Najbliższą Ikee mam w Katowicach i niestety nie mam jak dojechać.

Cytat:

To czemu mi się ubzdurało, żeby szukać 120x60

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja kupowałam od ala i as kupiłam 3 częsciowa za 46 zł bo była promocja zaraz mam mi przyjsc bo kurier dzwonił to opisze jakie wrażenia
W takim razi czekam na opinię
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 10:28   #2502
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja kupiłam od club-baby

Ale to tylko po domu chodzisz w dresie czy normalnie na dwór też? ja nawet dresów nie mam ale myślę, że wyglądałabym całkiem jak beczka, bo ja mam krótkie i grube nogi...

Ja mam dokładnie tę pościel. Mam dinozaury ale jeszcze nie prałam.
Na dwór też chodze,ja mam takie czarne dresy z takiego trochę śliskiego materiału.Z takiego jak są oryginalne dresy.rozmiar S

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-04-11 o 10:30
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:29   #2503
Tacca
Zakorzenienie

Chyba trzeba się trochę poruszać... Mięśnie brzucha mnie bolą, pewnie od siedzenia.
Stary 2012-04-11, 10:31   #2504
rinco
Wtajemniczenie

Hej

Leże w łóżku z laptopem i tak mi niewygodnie...

W nocy miałam akcję - myślałam, że zejdę z tego świata... O północy wzięłam pierwszą tabletkę Isoptinu, 15 min później Fenoterol. Nie minęło 5 min jak dostałam takiego kołatania serca, jakbym właśnie przebiegła ze 100km. Waliło tak szybko i tak mocno, że czułam je w gardle i w ogóle wszędzie! Obudziłam męża, bo się wystraszyłam, że umieram Na szczęście po 15 min się uspokoiło, ale za to dostałam drgawek, jakbym mi było zimno. Masakra. Rano od 5 już nie spałam ze stresu, bo o 6 znowu miałam brać te leki. Na szczęście już kołatania nie miałam, tylko same drgawki i trzęsę się do tej pory. Ale gadałam już rano z kuzynką, bo ona też to miała w ciąży i powiedziała, że te efekty znikają po paru dniach, bo się organizm przystosowuje. W każdym razie mało przyjemne to było.

Zniknęło mi gdzieś cytowanie...

Odnośnie nacinania krocza to u nas na SR mówili, że chronią i nieważne czy się rodzi pierwszy raz. Po prostu jak położne widzą, że krocze może pęknąć to przede wszystkim spowalniają poród, żeby mogło się powoli naciągnąć. Kuzynka jak rodziła tam pierwsze dziecko 4 lata temu to jej nie nacinali ani nie pękła, a nie robiła przed porodem żadnych ćwiczeń ani masaży

Coś jeszcze miałam skomentować, ale nie pamiętam co
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:36   #2505
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
W sklepie jak patrzyłam to ok 200 zł,a to dużo. A pytam dziewczyn, bo jak już kupią to widza czy coś jest warte czy nie. Najbliższą Ikee mam w Katowicach i niestety nie mam jak dojechać.

To czemu mi się ubzdurało, żeby szukać 120x60

W takim razi czekam na opinię
ja taką zamawiałam
http://allegro.pl/wyprzedaz-3el-kolo...243225124.html lubie takie oczorypne kolory ale wiem ze duzo wzorów było za ta cene na jego aukcjach
Stary 2012-04-11, 10:39   #2506
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ja bym wyprała po swojemu

Ja też korzystam z DOZ

Słyszałam że przy porodzie dostaje się taką kartę Ale nie wiem czy we wszystkich szpitalach czy tylko w tych we Wro
Faktycznie taką kartę można sobie wyrobić, a nawet od kogoś pożyczyć, bo ona nie jest imienna. W mojej najbliższej aptece jak kupowałam Bepanhten to babeczka zobaczyła brzuch i od razu mi tę zniżkę wbiła, kartą którą miała obok siebie. Tylko nie zamawiajcie jej przez internet, bo będziecie na nią czekały, a w aptece dostaniecie od ręki.

Z rzeczy zamawianych przeze mnie tylko Bepanthen i Rennie miały te zniżkę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-11, 10:39   #2507
diablica071086
Zadomowienie

Michalowa piękne kocyki

Kapakut jeszcze raz gratulacje , ale się Adaś pchał na swiat

Witam,

chyba już wiem co to zgaga od 2 dni wieczorami mam uczucie jakbym żle polkneła tabletkę i gdzieś mi stoi w przełyku, czy to zgaga? a jeśli tak to co pomaga bo mleko nie pomogło zbytnio
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:41   #2508
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja właśnie ze względu na te poślizgi wolę wchodzić pierwsza. A dzisiaj wizyta na 18:15 dopiero nigdy nie zrozumiem dlaczego umawiają pacjentki co 15 minut, przecież gdyby to zrobili co pół godziny to każdy miał by czas na spokojnie wszystko omówić i nikt by nie narzekał na opóźnienia. No, ale przecież lepiej hurtowo lecieć - więcej pacjentek=więcej kasy.
U mnie to nie ma za dużego znaczenia, czy wchodzę pierwsza, czy nie, bo poślizg zazwyczaj wynika z tego, że ginka zamiast zacząć przyjmować o 15tej, przychodzi o 16tej
Poza tym, gdyby przeznaczali na jedną pacjentkę 30min, to znowu wszyscy mieliby pretensje, że na wizytę trzeba czekać 3 miesiące, a nie 3 tygodnie
Ja robię zawsze tak, że przed wyjściem na wizytę dzwonię i pytam, czy jest jakieś opóźnienie. Wtedy nie muszę siedzieć i czekać na poczekalni

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
W nocy miałam akcję - myślałam, że zejdę z tego świata... O północy wzięłam pierwszą tabletkę Isoptinu, 15 min później Fenoterol. Nie minęło 5 min jak dostałam takiego kołatania serca, jakbym właśnie przebiegła ze 100km. Waliło tak szybko i tak mocno, że czułam je w gardle i w ogóle wszędzie! Obudziłam męża, bo się wystraszyłam, że umieram Na szczęście po 15 min się uspokoiło, ale za to dostałam drgawek, jakbym mi było zimno. Masakra. Rano od 5 już nie spałam ze stresu, bo o 6 znowu miałam brać te leki. Na szczęście już kołatania nie miałam, tylko same drgawki i trzęsę się do tej pory. Ale gadałam już rano z kuzynką, bo ona też to miała w ciąży i powiedziała, że te efekty znikają po paru
Miałam dokładnie to samo co Ty. Myślałam, że zaraz złapie mnie zawał i zejdę z tego świata. Trzęsłam się tak, że nie dało się utrzymać mojej ręki Na szczęście był to tylko jeden taki incydent. Chyba faktycznie organizm przyzwyczaja się do tego Fenka, bo teraz nawet łapy jakoś mniej mi latają.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Michalowa piękne kocyki

Witam,

chyba już wiem co to zgaga od 2 dni wieczorami mam uczucie jakbym żle polkneła tabletkę i gdzieś mi stoi w przełyku, czy to zgaga? a jeśli tak to co pomaga bo mleko nie pomogło zbytnio
To raczej nie zgaga. Ja też tak mam, ale mnie to bardzo boli. Tak jakby mnie rozrywało na wysokości klatki piersiowej. Mnie się wydaje, że to się powietrze zatrzymuje gdzieś w przełyku Tak sobie sama wytłumaczyłam
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:43   #2509
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj przyszła paczka z nexta ciuszki już wyprane sobie schną, a dzisiaj przyszło łóżeczko z materacem jeszcze kilka pierdół i wyprawka cała gotowa

Cytat:
Moje kochane!!!

właśnie wróciliśmy z IP, zrobili mi ktg- nie wykazało żadnych skurczy, serduszko pięknie stukało momentami bardzo szybko- jak się dzieciątko wierciło, najdziwniejsze, że ktg rejestrowało dużo ruchów dziecka, a ja tego nie czułam... potem ginka zbadała mnie na fotelu, jakieś żelastwo mi wpychała. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku
Przepraszam, że nie napisałam czy w końcu jadę czy nie, ale byłam cała w nerwach, szybko się wykąpałam, spakowałam torbę, mąż zerwał się z pracy i pojechaliśmy. Gdy wróciliśmy wstąpiliśmy na chwilę do teściów i w końcu jesteśmy w domku
Nie przeczytałam jeszcze zaległości ale wiem, że na pewno się o mnie martwiłyście na pewno trzymałyście kciuki i myślałyście o mnie, dziękuję
Ginka powiedziała, żebym za 2 tygodnie poszła do poradni KTG. W sumie myślałam, że zrobi mi jeszcze usg ale nie zrobiła.
Nie wiem czemu słabo odczuwam ruchy, może dziecko jakoś inaczej się ułożyło nie wiem
Teraz jak nerwy opadły jestem zmęczona ale spokojna.
Gdybym została w szpitalu, to na pewno napisałabym, bo mam zapisany nr tel do Gaabbi i do Gatty.
Dobrze że pojechałaś super że wszystko ok coś te nasze dzieci leniwe ostatnio, stracha nam napędzają
Cytat:
Ja już po wizycie i jest tak średnio ciekawie...

Po pierwsze mam mega skróconą szyjkę i gin kazał mi leżeć plackiem, żebym chociaż do końca kwietnia donosiła. Czyli 3 tyg (teraz mam 34tc), od maja już mogę rodzić. Mam wstawać tylko do WC. Dostałam Fenoterol i Isoptin co 6 godzin. No i niestety muszę zrezygnować z SR, bo i tak nie mogę wychodzić z domu

Po drugie wyszło mi z wymazu, że mam paciora. Na szczęście słaby wzrost, choć nie wiem czy to jest jakieś pocieszenie. Dostałam jakieś globulki robione w aptece i mam mieć podany antybiotyk przed porodem. Gin wspominał też coś o wymazie u dziecka po porodzie, ale byłam w lekkim szoku i nie dopytałam dokładnie o co chodzi. Czy ten pacior to jest jakieś duże zagrożenie dla dziecka? I czy po urodzeniu dziecka można potem normalnie karmić, czy ma to jakiś wpływ (np. podanie tego antybiotyku)?

Na szczęście z Sebą wszystko OK, waży już 2,360kg, tylko niech się jeszcze nie pcha na ten świat
dbaj o siebie, leż i nic nie rób. Będzie dobrze do maja nie daleko
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wróciłam - ktoś za mną tęsknił?

nie będę doczytywać 20 stron wybaczcie - urodziłam Adasia - 3.56 kg i 50 cm. Niestety musiał zostać na ojomie, bo nie tylko poród był za szybki, Adaś jest wcześniakiem, ale też mamy konflikt typu krwi, i moje ciało wyprodukowało antyciała. Ale mają mi go oddać za 48 h jak dobrze pójdzie

a co u WAs?
Tękniłyśmy !!!!!! Kurcze z taką wagą wcześniak oni pewnie trzymają się kurczowo Twojego tp. a u Ciebie ciężko go było obliczyć więc tak do końca nie wiadomo.
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
skoro umiesz i wiesz o co chodzi to niech położna spada na drzewo

tak mnie wszystko boli, brzuch, plecy, miednica, biodra i uda, że chyba się rozpadnę. wstawanie z łóżka staje się wyczynem, zwłaszcza jeżeli przy tym nie jęczę jak stara baba. do tego młody uciska pęcherz i odbyt ja się chyba rozlecę
Mnie bolą biodra, a szczególnie lewe
Cytat:
mój poród.... hmm..był dla wszystkich zaskoczeniem dosłownie.... zatem jak już wiecie wody odeszły mi na środku miasta, przyjechałam do domu taksówką, bo mięso miałam w torbie - zabrałam teczkę i kolega przyjechał i zabrał mnie z R do szpitala, tam sobie posiedziałam na poczekalni godzinkę, bo przyjmowali wg kolejności przyjścia a nie sprawy z którą się poszło, zrobili mi Kgt, sprawdzili czy mam skórrcze - żadnych. Pani powiedziała do mnie że to będzie dłuuuugi wieczór więc żebym coś sobie zjadła albo wypiła, albo się gdzieś przeszła, ulokowali mnie na sali - nie minęła godzina jak coś mnie walnęło w plechy - jedynym miejscem w którym mogłam siedzieć była...toaleta Pani przyniosła mi Panadol, bo strasznie mnie bolał brzuch twierdząc, że jeszcze długa noc przede mną i może trochę poboleć, ale za jakieś 15 minut już siedzenie w toalecie nie pomagało więc R wezwał pielęgniarkę - ta podeszła do mnie mówi - połóz się to Cię zbadam, kładę się na łóżku, a za chwilę uciekam z niego w tępie błyskawicy, ona mówi że musi mnie zbadać a ja jej mówię że tylko na stojąco albo na podłodze bo na łóżku nie jestem w stanie siedzieć, patrzyła na mnie jak na nakręconą bo przeciez miało być dllllluuuuuga noc - zawołała położną ta mnie obmacała i krzyknęła - natychmiast z nią na łóżko i jedziemy na dół... przeraziłam się bo myślałam że coś z dziekiem, ale zwiezli mnie na dół dali do Pani doktor a ta do nich - przecież ona ma 10 cm i już rodzi! .... od pierwszego bólu do wyjścia Adama minęło może 1.5 h. Urodziłam na dwóch panadolach
Jesteś niesamowita fajnie ze masz już to za sobą
Cytat:
dzięki dziewczyny
wg ich wyliczeń to 36 +4 jeszcze wcześniak - Pani doktor powiedziała, że jakbym go donosiła, to rodziłabym dziecko z wagą około 5 kg
O matko, to może lepiej że teraz się urodził
Cytat:

A my odebraliśmy dzisiaj wózek kupiliśmy też łóżeczko i materac za chwilę zrobię zamówienie na all, może ogarnę jutro aptekę i chyba będę gotowa chociaż wolałabym, żeby Filipek wstrzymał się do maja

Cytat:
Dzień dobry.

Padłam wczoraj jak mucha

Mam wyrzuty sumienia, bo właśnie nam przepada wizyta umówiona na badanie prenatalne...jednak zrezygnowaliśmy Dzisiaj wieczorem mam wizytę u mojej ginki, to się wszystkiego dowiem, ale zdjęć tak ładnych nie będę miała

Życzę Wam udanego dnia.
Jesteś pod bardzo dobrą opieką, więc spokojnie mogłaś sobie odpuścić to badanie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 10:44   #2510
diablica071086
Zadomowienie

więc zaczynam się zastanawiac co ta moja niuńka tam robi w brzuszku że u mamy obiawia się to wrażeniem źle połkniętej tabletki i to tylko wieczorami, może coś naciska

poprasowałam przez te porody wszystkie ciuszki dla niuńki 0-3 i wyszło tego masakrycznie duzo, bo moja mama nie ma opamiętania bo wszystko takie piekne dla księzniczki, ale dzięki temu moje finanse jeszcze żyją

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-04-11 o 10:46
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:45   #2511
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
apropos - dostałam dwie torby wypranych ciuszków po znajomej... myślicie że mogę je tylko przepłukać w płynie do płukania (rzecz jasna tym 'specjalnym' ). Czy muszę wszystko prać... ?
Koniecznie upierz, bo nie wiadomo w czym prała, kiedy prała i gdzie to było przechowywane A tak będziesz miała święty spokój i czyste sumienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A z tym nosidełkiem, w sumie słusznie, my tez musimy nasze przetestować w samochodzie
Koniecznie! Obejrzeć filmiki i próbować, próbować i jeszcze raz próbować. Bo bezpieczny fotelik to jedno, a sposób jego mocowania to drugie. Jak źle zamontowany to nawet najlepszy fotelik nie zapewni bezpieczeństwa.
A to wbrew pozorom tylko wydaje się takie łatwe.
Tutaj kilka słów http://fotelik.info/pl/news/montowan...roste,282.html

Tutaj dość dobrze pokazane jak zapiąć http://www.youtube.com/watch?v=9sWlp...feature=relmfu

A w razie czego podjechać do sklepu żeby pokazali.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Ja Was chyba dzisiaj dam radę tylko czytać -mam ponad 38 stopni gorączki i strasznie bolące gardło... Rewelka, na sam koniec jakieś gówno musiało mnie dopaść
Oby jak najszybciej Ci przeszło.

Cytat:
A co tutaj dzisiaj tak cicho???

Materac w kołysce Hani ma wymiary 82x42. Takiego prześcieradła nigdzie nie znalazłam. Najbardziej zbliżone znalazłam jedno 90x42, ale jest tylko żółte
Ile prześcieradeł kupujecie?

Muszę jeszcze tyle rzeczy kupić Macie jakąś aptekę internetową godną polecenia? Wiem, że _agata kiedyś próbowała wkleić link do jakiejś apteki, ale go krzyżykami unicestwiono

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

O kurcze To zbijaj gorączkę i pij wodę z miodem i cytryną. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Zamawiałam torchę lekarstw w DOZ, trochę w aptece Kuźnia Zdrowia. Tam mi wyszły najlepsze ceny.
W DOZ-ie mają dobre ceny na wit. K+D, a będzie nam potrzebna dla dzieciaków.

Cytat:
Tantum verde to spray.
Czuję się jak flaki z olejem,dzień do
Nie tylko, ja zawsze kupuję tabletki

Cytat:
a
nosicie może leginsy biodrówki ( są w ogóle takie?) bo ja noszę zawsze normalne ale teraz zwijają mi się pod brzuchem i to mnie uwiera, chciałam kupić sobie jakieś biodrówki ( może spiszą się przy brzuszku) ale czy one jakoś się nie zsuwają skoro są tak nisko?
Ja noszę normalne spodnie, opuszczam tylko niżej pod brzuch Nic nie zjeżdza, więc leginsy tym bardziej nie powinny

Cytat:
35 osób na wątku i taka cisza... podejrzane
Rodzą!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:46   #2512
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Leże w łóżku z laptopem i tak mi niewygodnie...

W nocy miałam akcję - myślałam, że zejdę z tego świata... O północy wzięłam pierwszą tabletkę Isoptinu, 15 min później Fenoterol. Nie minęło 5 min jak dostałam takiego kołatania serca, jakbym właśnie przebiegła ze 100km. Waliło tak szybko i tak mocno, że czułam je w gardle i w ogóle wszędzie! Obudziłam męża, bo się wystraszyłam, że umieram Na szczęście po 15 min się uspokoiło, ale za to dostałam drgawek, jakbym mi było zimno. Masakra. Rano od 5 już nie spałam ze stresu, bo o 6 znowu miałam brać te leki. Na szczęście już kołatania nie miałam, tylko same drgawki i trzęsę się do tej pory. Ale gadałam już rano z kuzynką, bo ona też to miała w ciąży i powiedziała, że te efekty znikają po paru dniach, bo się organizm przystosowuje. W każdym razie mało przyjemne to było.
moge Cie tylko uspokoic,ze od miesiaca biore fenoterol 8 razy dziennie i kolatanie, drganie rak czesto mi sie zdarza,ale faktycznie najgorzej bylo w pierwszym tyg
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:46   #2513
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Michalowa piękne kocyki

Witam,

To nie zgaga, uwierz mi że zgaga jest znacznie gorsza. Też miałam tak jak Ty, i ja wtedy miałam wrażenie że dziecko siedzi mi bardzo wysoko na żołądku i nie umiem śliny przełknąć.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 10:46   #2514
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to nie ma za dużego znaczenia, czy wchodzę pierwsza, czy nie, bo poślizg zazwyczaj wynika z tego, że ginka zamiast zacząć przyjmować o 15tej, przychodzi o 16tej
Poza tym, gdyby przeznaczali na jedną pacjentkę 30min, to znowu wszyscy mieliby pretensje, że na wizytę trzeba czekać 3 miesiące, a nie 3 tygodnie
Ja robię zawsze tak, że przed wyjściem na wizytę dzwonię i pytam, czy jest jakieś opóźnienie. Wtedy nie muszę siedzieć i czekać na poczekalni
Też tak robię że dzwonię wcześniej, u mojego gina czasami 2h opóznienie jest

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:47   #2515
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam dokładnie to samo co Ty. Myślałam, że zaraz złapie mnie zawał i zejdę z tego świata. Trzęsłam się tak, że nie dało się utrzymać mojej ręki Na szczęście był to tylko jeden taki incydent. Chyba faktycznie organizm przyzwyczaja się do tego Fenka, bo teraz nawet łapy jakoś mniej mi latają.
A to mnie pocieszyłaś, bo jakbym miała mieć takie akcje co 6 godzin to ja dziękuję...

Nie wiem co z wyprawką, czy zamówić przez neta czy czekać aż mi się poprawi i będę mogła chodzić. Mieliśmy jechać jutro do hurtowni i wszystko kupić, ale nie pojedziemy. Mogę wysłać męża samego po wózek, łóżeczko, materac, wanienkę, a te resztę drobiazgów zamówić na allegro. Nawet majtek jednorazowych nie mam, ani podpasek, w razie jakby się jakaś akcja zaczęła... I teraz nie wiem czy czekać z tym na maj czy nie.

diablica zgaga to jest takie pieczenie w przełyku, jakbyś się kreta napiła

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-04-11 o 10:51
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:49   #2516
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj przyszła paczka z nexta ciuszki już wyprane sobie schną, a dzisiaj przyszło łóżeczko z materacem jeszcze kilka pierdół i wyprawka cała gotowa

super
jakie masz lozeczko?
Stary 2012-04-11, 10:49   #2517
rozowa1987
Zadomowienie

więc tak przyszła mi posciel kolor nie jest aż tak ostry jak na zdjeciu materiał miły w dotyku za ta cene sie opłacało.jeszcze do tego zamawiałam baldachim z woalu jest sliczny.
Stary 2012-04-11, 10:50   #2518
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

A ja mam pytanie o skurcze. Prawie codziennie od paru dni jeden raz dziennie mam takie coś jakby skurcz. Złapie, chwilę potrzyma i puści. Nie twardnieje mi brzuch i nie czuję się inaczej tylko ten skurcz. Może to już normalne na tym etapie co??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-11, 10:51   #2519
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
więc tak przyszła mi posciel kolor nie jest aż tak ostry jak na zdjeciu materiał miły w dotyku za ta cene sie opłacało.jeszcze do tego zamawiałam baldachim z woalu jest sliczny.
pokazesz na aukcji?
Stary 2012-04-11, 10:53   #2520
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
A to mnie pocieszyłaś, bo jakbym miała mieć takie akcje co 6 godzin to ja dziękuję...

Nie wiem co z wyprawką, czy zamówić przez neta czy czekać aż mi się poprawi i będę mogła chodzić. Mieliśmy jechać jutro do hurtowni i wszystko kupić, ale nie pojedziemy. Mogę wysłać męża samego po wózek, łóżeczko, materac, wanienkę, a te resztę drobiazgów zamówić na allegro. Nawet majtek jednorazowych nie mam, ani podpasek, w razie jakby się jakaś akcja zaczęła... I teraz nie wiem czy czekać z tym na maj czy nie.

diablica zgaga to jest takie pieczenie w przełyku, jakbyś się kreta napiła
współczuje tych kołatan ja miałam tak jak zarzywałam bromergon na obnizenie prolaktyny,tak się cieszyłaś na ten wypad zakupowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości