|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
a formalnie jestem 5 dni za tobą (choć mały stopniowo wyprzedza swój wiek - na szczęście póki co nie dużo, bo jak tak będzie aż do czerwca przyspieszał to klocek z niego będzie) ![]() a w czerwcu się okaże jak wyjdzie ![]()
![]() |
#2432 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() jak nam lekarz w sr pokazał konsekwencje nienacięcia krocza to ja stwierdziłam , że podpiszę wszystko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moi rodzice , i rodzice męża też komentowali i wymyślali swoje, ale uciełam szybko dyskusję mówiąc , że oni już swoje dzieci ponazywali dwadzieścia kilka lat temu i żeby pozwolili nam nazwać swoje dzieci. Bezdzietnym koleżankom odpowiadam, że jak będą miały swoje bobasy w brzuchu to będą sobie nazywać jak im sie żywnie podoba ( wychodzę z założenia że zwracanie uwagi komuś, że wybiera złe imie dla dziecka mimo iż ta osoba wcale nie oczekuje refleksji na ten temat jest bezczelne, wobec czego nie mam wyrzutów sumienia odpowiadając im równie bezczelnie). Resztę olewam, chyba, że ktoś jest mega natarczywy ![]() Cytat:
http://www.taniaksiazka.pl/album-dzi...44c7b873a28547 http://www.empik.com/album-mojego-dz...0351,ksiazka-p http://www.empik.com/chlopiec-album-...0350,ksiazka-p a tu wogóle szał cial : http://www.empik.com/szukaj/ksiazki?...ategory=310702 http://edziecko.sklep.pl/p2693,baby-...ia-zestaw.html nad scrapbookingiem się ostatnio zastanawiałam, bo ja po prostu od jakiegoś czasu PRAGNĘ TWORZYĆ ![]() ![]() Michalowa79 czaderskie kocyki... jejku chyba zrobie też.... energia twórcza mnie rozpiera ![]() zaaaabcia ![]() ![]() beige - ciesze się , że wszystko OK ! Dasti80 fajnie , że wszystko juz w porządku! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze ze z dzieciaczkiem wszystko OK. kapukat gratulujemy Adasia , ciotki czekają na małego z utęsknieniem !!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czytając to przypomniałam sobie, że kiedyś trafiłam na jakies forum gdzie kobiety opisywały swoje porody w ujęciu humorystycznym , czyli generalnie opisywały zabawne historie związane z porodami. muszę dogrzebać się do tego forum, bo niektóre akcje matek były na prawdę niesamowite, pamiętam, że czytając jedną szczerze się popłakałam ze śmiechu. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój formalnie ciut mniejszy, no zobaczymy w czwartek czy przyspieszył z wagą. ![]() Zmykam spać. ![]() Dobrej nocki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tż twierdzi, że jego krew i nie chciał tam być ![]()
![]() |
#2435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nikt nie kłóci się, żeby absolutnie w żadnym uzasadnionym przypadku nie nacinać, tylko własnie - żeby nacięcie było uzasadnione, a nie rutynowe - czy trzeba czy nie.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-10 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brawa za wage malego ![]() dziekuje ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
I bardzo dobrze wszytskim mowisz co do imienia ![]() Dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Padłam wczoraj jak mucha ![]() Mam wyrzuty sumienia, bo właśnie nam przepada wizyta umówiona na badanie prenatalne...jednak zrezygnowaliśmy ![]() ![]() Życzę Wam udanego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ale się dzisiaj wyspałam,młody dzisiaj w domu bo idzie do dentysty aż mnie mrozi na samą myśl ![]() Zapowiada się ładny dzionek-słonko świeci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musisz za nie zapłacić dodatkowo? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś idę na 18 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałabym teraz wrócić tak do 20-25. tygodnia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Wtajemniczenie
|
Agata drugie?Czemu nie.Życzę powodzenia
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja już prawie w ogóle nie czuje kopniaków ![]()
![]() |
#2444 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuję Ci jednocześnie za opis porodu, bo nastraja optymistycznie. A co do Adasia to duuuuży chłopak. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja już po śniadanku i kawusi. Dzisiaj kolejny zabiegany dzień. W weekend zacznę prać i prasować ciuszki, bo w sumie końcówka 35tc to powinnam się troszkę w sobie zebrać, no nie?? ale po tych Waszych rozpakowaniach to przynajmniej torbe spakowalam. ![]()
![]() |
#2445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak się złożyło, że dzisiaj miałam zaplanowaną jednocześnie wizytę prenatalną (rano) i normalną ginekologiczną (popołudniu). Prenatalne badania wykonuję gdzie indziej i płacę za nie 250zł. Wizyta u mojej ginki kosztuje mnie 300zł i ona też wykonuje mi usg razem ze wszystkimi pomiarami, ale na gorszym sprzęcie. Zrezygnowaliśmy z badań prenatalnych z kilku względów: 1. finansowy, 2. nie chciałam mieć wykonywanego dwa razy usg jednego dnia, 3. moja ginka zawsze mówi, że nie ma wskazań do dodatkowych badań, ale mogę je wykonywać na własne życzenie, 4. za dwa miesiące będę już widziała Hanię na żywo ![]() Niedawno _agata tutaj pisałaś o tym, co się wykonuje na ostatnim badaniu prenatalnym i ja to wszystko mam robione podczas normalnej wizyty u ginki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rinco, dasz radę, już niewiele zostało! kapukat zazdroszczę, że już po wszystkim, jeszcze raz gratuluję i nie mogę się doczekać zdjęcia małego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Rozeznanie
|
Cześć i czołem
![]() zanim Was w pełni poświątecznie nadrobię, chciałam się tylko przywitać i baaardzo pogratulować Kapukat i Śliweńce ![]() Kapukat, myślę że przekroczyłaś prędkość dźwięku ![]() mam nadzieję, że i Śliweńka niebawem wróci i napisze, jak się miewają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po sniadaniu.
Gabbi mi się wydaję że dobrze zrobiłaś,po co wydawać kolejna kase jak to samo zrobi ci twój lekarz a 250zł to jest spora kwota. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak najbardziej się zgadzam z tym, że dwa razy to samo USG nie jest potrzebne jeśli nie ma wskazań. Tym bardziej jeśli podczas wizyty lekarz robi Ci te pomiary na USG ![]() A mnie tam nie kręci oglądanie dziecka na USG. Jeszcze się napatrzę.
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam bardzo za poparcie naszej decyzji.
Ja mam wyrzuty sumienia, bo jak się gdzieś umawiam, to nie lubię tego nie realizować. Tak na prawdę, to decyzję jednoznacznie podjął mój P, bo ja pewnie bym pojechała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój nigdy mnie nie przyjmował na szybko. Fajny jest. ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Ja się zaraz biorę za naukę. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Rozeznanie
|
MonikafAustyna gdzie jesteś??? Jeszcze nie wróciłś z W-cha??
![]() |
#2454 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Och, i dzięki za pozytywne nastrojenie do porodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Zadomowienie
|
Hej.
Cukrzycowe śniadanie wtrącone, na kawę muszę poczekać do przekąski popołudniowej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() apropos - dostałam dwie torby wypranych ciuszków po znajomej... myślicie że mogę je tylko przepłukać w płynie do płukania (rzecz jasna tym 'specjalnym' ![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-11 o 08:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Raczkowanie
|
Nie bylo mnie pare dni.. i do nadrobienia mam 40 stron
![]() Jedno moge napisac... kapukat GRATULUJE!!! Ale nowina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() dzisiaj miałam wyjątkowo dobrą noc, przespałam całą, to chyba po tym wczorajszym stresie.. wstałam o 6. Miałam prać dzisiaj wszystkie ciuszki ale do 16 nie będzie wody ![]() Później pomyślałam sobie, że pójdę po taśmę i zrobię firankę ale ktoś musiałby mi maszynę z szafy wyciągnąć... Pozostaje mi więc chyba posegregowanie ubranek. Zauważyłam dzisiaj pierwsze rozstępy na brzuchy w okolicy pępka i poniżej, skubane jakoś się ukryły, nie są bardzo widoczne i są inne niż moje np na udach... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no tak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyłączam się do żądania ![]() Cytat:
![]() W Tesco jest promocja na chusteczki Hugies Pure- 6 paczek za 24,99 zł, gdyby któras reflektowała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() A z tym nosidełkiem, w sumie słusznie, my tez musimy nasze przetestować w samochodzie ![]() Cytat:
![]() Może już ma mało miejsca i to nie są takie energiczne ruchy. W każdym razie fajnie, że wszystko ok. Cytat:
![]() Najważniejsze że z małym ok. Z tym paciorkowcem się nie orientuję, będę dzisiaj o ginki, dopytam (bo sama jestem ciekawa) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kapukat, niezły ten poród miałaś ![]() ![]() ![]() Michalowa, świetne te kocyki. Tak sobie pomyślałam, może też spróbuję takie zrobić... Szmaragdowy Kotku, a jaki filtr Ty polecasz? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.