|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
żeby korków nie było no i żeby ktoś zmotoryzowany był pod ręką a napewno Ci nie odmówi
|
||
|
|
|
#2852 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
już niedługo... moja szyjka ma uwaga.... nieco ponad 0,5 cm nie leżę plackiem!! le też i nie za wiele robię, bo się nie da (brzuch mnie odrazu ciągnie w doł). zapomnialam juz o spacerach, powłóczę nogami, ostatnio sąsiadka zauważyła sprytnie że się posuwam a nie chodzę... cóż... nie wychodzę już z psem, nie odkurzam, poleguję, w zasadzie dużo leże z laptopem w zaścielonym łóżku w pozycji pół leżącej. Chodzę sobie po świeże bułki do sklepu albo chlebek no i robimy czasem konieczne wypady , czyli : -do lekarzy -po ewentualną wyprawkę, dużo zamawiam na allegro, ale niektore rzeczy muszę mieć kupione w stacjonarnym sklepie - no to idę powoli i dużo odpoczywam - chodzę do szkoły rodzenia, ale jest mi ciężko . Nie ćwiczę. ale np dzisiaj zepchnęłam sobie w sypialni i łazience, tj starłam kurze i poukładałam rzeczy, tż odkurzył. gotuję obiady, ale takie mega proste żeby się za dużo nie nastać przy kuchni. hmm co ja jeszcze robię.. nie za wiele jak widzisz :d ale da się zyć, nie przejmuj się. taka szyjkę jak Ty to ja miałam w okolicy 20 tygodnia i normalnie pracowałam , uskuteczniałam dzielnie home working tyle , że w łózku ... i jak widzisz jeszcze nie urodziłam tfu tfu na psa urok ![]() tyle że mnie nic nie mięknie, nie zwraca się w stronę dróg rodnych i nie rozwiera się. aaaaa ... no i zamierzam zrobić ten kocyk na szydełku.. więc będę mieć zajęcie. jutro jadę po włóczki, bo nie mam w domu. pij sobie meliskę zamiast herbaty, to pomaga. Ja podejrzewam, że moja kurczy się z nerwów - jestem bardzo wybuchowa i podchodze emocjonalnie do większości spraw, szczególnie w ciązy. Mieliśmy pare kryzysowych momentów z tż kilka tygodni temu i chyba to skutecznie aczkolwiek niekorzystnie wpłynęło na moją szyjkę. Zauważyłam, że zawsze w miesiącu w którym były między nami jakies większe spięcia, ja się gorzej czułam, pobolewał mnie brzuch , a potem na wizycie okazywało się, że szyjka się skraca. Na szczęście często chodzę do lekarza, co 2-3 tygodnie, więc mam to pod kontrolą. Ciekawe do jakiej długości skróciła mi sie po świętach z teściową ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
Nie wyobrażam sobie też NIE poczuć skurczy, ponieważ jak wspomniałam ja biorę wiadro leków a i tak czuję skurcze macicy, to jest moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się, że skurcze porodowe są o niebo mocniejsze więc spokojnie !! ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
o chryste.... ale jaki gigant !!!!
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-12 o 00:59 |
|||
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, popieram kapukat! Skandalicznie dużo piszecie, dajcie czasem odetchnąć tym swoim komputerom
Ja dziś prałam na całego, na balkonie na wietrze pięknie mi schło ![]() Wczoraj cieszyłam się, że brzuchol się uspokoił, a dziś zaliczyłam dwie takie ok. półgodzinne akcje ze skurczami co 3-5 min... W sumie za cały dzień... 32 skurcze ![]() Coś się tarnowianki sypią Ale ja wierzę w Fenoterol, innego wyjścia nie mam tylko pupa i plecy mnie bolały... Może dla Was by trochę nowych informacji o karmieniu piersią było, ale jeśli chcecie się dobrze przygotować, to i w necie w jakichś lepszych artykułach spokojnie takie informacje znajdziecie A teraz zabieram się za dłuuuugie cytowanie
|
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze mam pytanie do dziewczyn ktore kupują w PEPCO.
czy są tam koszule do karmienia ? i czy są produkty pasmanteryjne ?? nie mam tego sklepu pod nosem, a chciałam zobaczyć co tam oferują, tylko nie za bardzo moge sobie teraz tak chodzic i biegać i zwiedzać, więc chce się dowiedzieć od tych co mogą
|
|
|
|
#2855 | |||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym tak jak nieraz wspominałam musimy poczekać, aż trochę bliżej lata będzie, to i kremów na słońce w sklepach o wiele więcej. Dziś np. zobaczyłam Ziajkę 30 od pierwszych dni, ale na razie nie kupuję nic więcej.Cytat:
Ja przy Maksiu już od dawna nie siedzę, szybko go nauczyliśmy usypiać samodzielnie, ale np. bardzo długo spał przy świetle. Tż tak chciał, choć ja twierdziłam, że to niepotrzebne, ale kupiliśmy po prostu malutką żarówkę energooszczędną do lampki nocnej i Maksiu był szczęśliwy i spokojny Niecały rok temu, czyli miał ponad 5 lat, przeprowadziliśmy się do naszego mieszkania i po prostu ustaliliśmy, że teraz w nowym domu, jak już jest takim dużym chłopcem, to śpi bez światła i tak z dnia na dzień z dumą zrezygnował z tego na spokojnie ![]() Cytat:
Nie przypominam sobie, czy pisałaś...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mogę dodać link do opisu na pierwszą stronę? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam 3 do łóżeczka i 2 do kołyski. Cytat:
2-ki mogą być za luźne i kupka może bokiem przeciekać.
|
|||||||||||||
|
|
|
#2856 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mleczkiem Nivea. Cytat:
![]() Cytat:
Oby się nie mylił co do wagi...Cytat:
Heh, doczytałam już wszystko i widzę, że to przeczucie jednak tak do końca Cię nie myliło ![]() Cytat:
![]() Można często zapłacić przy odbiorze, tylko pytanie po co? Chyba że jesteś jakoś przywiązana do gotówki. Ja obsługuję konto przez internet i wszystko co możliwe płacę elektronicznie i plastikowymi pieniędzmi Na allegro z PayU to już w ogóle bomba! Cała procedura zakupu nie zajmuje więcej niż 2 min - kup teraz, "dalej, dalej, dalej, potwierdź", itp. dopisuję ewentualnie wybrany kolor czy rozmiar, model przedmiotu w okienku na dodatkowe informacje, potem przekierowanie do zalogowania się w banku, gdzie mam już wypełniony przelew, "zatwierdź przelew" i kupione! ![]() Cytat:
![]() 2. Ja preferuję kąpiel taką - najpierw buzia i namydlanie na kocyku i pieluszce tetrowej, wtedy łatwo dotrzeć do każdej fałdki i nie ma obawy o wyślizgnięcie się dziecka jak w wanience i potem z tą pieluszką hop do wody, tam już tylko płukanie, chlapanko, zabawa ![]() Widzę, że mam już godnych następców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie chcę żadnego znieczulenia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc! Najwyższa pora już |
|||||||||||
|
|
|
#2857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz kciuki za usg. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, że się przydałyście. Mój mąż zdjęcia ze ścian pozdejmował wczoraj, mówi, że chociaż z naszą sypialnią musi zdążyć. W przyszłym tygodniu umawiamy się na wywóz mebli, w niedzielę jedziemy po farby i unigrunt. ![]() Dziś wizyta!!! I że mały posiedzi jeszcze w brzuchu ze 2 miesiące...
|
||||
|
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
Ha! Jestem pierwsza pewnie pierwszy i ostatni raz. Po tych wczorajszych emocjach nie mogę spać. Wyprawiłam męża do pracy i obmyślam plan działania na dziś, zaraz wstawię pierwsze pranie chyba. różowa na 90% na Nowym Szpitalu w Tarnowie. Jeszcze wczoraj lekarka odradzała mi Roztokę ze względu na słabą opiekę noworodkową - podobno bardzo wiele przypadków ciągle przywożą do Tarnowa, jeśli coś się dzieje z dzieckiem. kism właściwie to ja przez długi czas chciałam rodzić sama, później dałam się trochę przekonać mężowi, żeby był przy mnie, a teraz on zaczyna mięknąć jak dociera do niego, że to tuż tuż chyba stanie na tym, że będzie przy mnie w tych pierwszych fazach porodu, no chyba, że będzie chciał wcześniej wyjść. (Albo, że go wcześniej wyniosą )---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
trzymam za wizytę
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw szykowałam męża do pracy, teraz sobie czytam co na forumach moich nowego a zaraz chcę się ciutkę pouczyć. Jak znam życie, to im bliżej wizyty będzie, to będę bardziej zdekoncentrowana. Dzięki za kciuki! |
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
ja już nie śpię. Eh. nie mogę wchodzić na wagę co dziennie. się tylko dzisiaj wkurzyłam. co do tapet to mąż ma dzisiaj zadzwonić i powiedzieć co robimy, czy zamawiamy inne czy zwrot kasy. bierzemy zwrot kasy i kupujemy te same tapety w moim obi. już mam odłożone. akurat było tyle ile potrzebujemy, a że są w wyprzedaży to wyjdą nas one niewiele drożej niż u producenta. za udane wizyty.spać nie mogę. no... obudziałam się przed 3, byłam siku i potem się wierciłam z boku na bok.... |
|
|
|
#2861 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wcale się nie dziwie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj czeka mnie wyprawa do Gdyni A wcale nie mam ochoty ale cóż jak mus to mus.Dzisiaj mam straszne mdłości![]() Tacca za wizytę.
|
||||
|
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też rano wlazłam na wagę... I następny raz wejdę przed kolejną wizytą dopiero. Co z oczu to z serca... Cytat:
Mnie ostatnio też mdli. Ciekawe dlaczego...
|
||
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Młody pojechał do przedszkola-dzisiaj tata zawozi.Znowu jęczał że nie chce,że bedzie tęsknił itp.a wypisać powiedział że nie bo nie będzie widział kolegów.
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zapowiada się dzisiaj ładna pogoda, ale ja będę mogła tylko popatrzeć przez okno. Póki co słucham śpiewu ptaszków za oknem Cytat:
Mam generalnie zalecenie leżeć z pozwoleniem na wstanie siku i jeść ![]() Co do leków na skurcze, to ja jestem załamana. Nie dość, że zwiększyła mi się dawka Fenka, to jeszcze mam jakieś nowe leki zapobiegające skurczom i magnez łykać Poza tym, zapytałam wczoraj moją ginkę (kontrolnie), czy będę miała odstawionego w którymś momencie Fenka i powiedziała, że będę go brała do porodu Zamurowało mnie. Przecież jego trzeba odstawić! Ja nie chcę rodzić na oksytocynie! Później dopytałam położnej, czy faktycznie do porodu się bierze, to mi powiedziała, że do bezpiecznego tygodnia tzn. 37. Sama nie wiem jak to w końcu będzie. Najwyżej na własną rękę odstawię to badziewie.Nie mniej jednak ilość leków, które przyszło mi teraz zażywać, załamuje mnie ![]() Cytat:
Wczoraj na wiadomość, że mam leżeć, że szyjka się skraca itd. przewracał tylko oczami, a dzisiaj mi powiedział, że ja też bym się wkurzyła na jego miejscu (bo z psem nie będę mogła wychodzić i On musi się zwalniać w ciągu dnia z pracy). No myślałam, że pizne go tak, że mu łeb spadnie To ciekawe, co On by zrobił na moim miejscu????? Przecież ja staram się utrzymać również Jego dziecko!!! Co za tępy gatunek ci faceci Jak sobie pomyślę, że jestem dopiero w 31tc i już muszę leżeć, to mnie trafia Z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że Hania miałaby się teraz urodzić, to mnie strach ogarnia Tyle spraw mam jeszcze do załatwienia... Mam nadzieję, że na następnej wizycie, za 2 tygodnie, dowiem się, że moja szyjka ma 10 cm i mogę już do porodu robić co chcę No dobra, może trochę przesadziłam, ale chciałabym jeszcze przed porodem być trochę bardziej "sprawna", żeby móc się przygotować na przyjście Hani na świat
|
||
|
|
|
#2865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Halo!
Już od rana tak smarujecie? Ja mogę spać i jeszcze bym pospała, ale muszę z Maksiem skoczyć do lekarza z papierami do szkoły.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Plan już jest? Hehe, udanego i spokojnego dnia przede wszystkim!Ok, Kochane, zbieram się spod kołderki. Miłego dnia dla wszystkich! |
||
|
|
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzien doberek!
gratuluje wczorajszych udanych wizyt mamuski ![]() wczoraj padlam o 22 i obudzilam sie z potwornym bolem w krzyzach o 3 rano wiec o zasnieciu nie bylo mowy, aby sobie ulzyc, poszlam sie kapac o 5,30 po tej kapieli to juz wogole mnie "rozebralo" , dsoslownie nie bylam w stanie ustac na nogach i po zjedzeniu kromki poszlam sie polozyc.. do tego jeszcze rozbolalo mnie podbrzusze i mloda strasznie kopie. cos czuje, ze dzis czeka mnie dzien w lozku ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj nic nie robię i odpoczywam. Mam za sobą dwa dni po urzedach więc należy mi się odpoczynek. Nawet nie zamierzam się ubierać dzisiaj ot co.
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Olafek wczoraj był pierwszy raz u Pani stomatolog dał obejrzeć wszystkie ząbki przyznał się że je słodycze i obiecał, że nie będzie jadł Pani mu powiedziała, że od kciuka którego ssie robią mu się robaki w buzi i ma brzydki zgryz więc od dziś znów gorzki paluszek i plaster ciekawe na ile tym razem. A i dziś poszedł pierwszy raz bez pieluchy do żłobka : D ![]() Śliwa ma dosyć pisała że nigdy więcej cc .
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielny mlodzieniec biedna sliwka |
|
|
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba w sobote ale nie chce kłamać
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
martwi mnie to że mała od jakiegoś tygodnia strasznie gwałtownie sie rusza. wczesniej to były takie rozpychania, przeciągania, a teraz tak się szamocze, napina, twardnieje, jakby cos jej się działo, cały czas czuję ją po bokach, czyli pewnie dalej jest pośladkowo...
może miałam silne mięśnie brzucha przed ciąża(sporo ćwiczyłam) i stąd ona ma teraz mało miejsca? mam skurcze stopy w nocy i raz minie złapał taki mocny skurcz łydki w środku nocy, że aż krzyknęłam i przeraziłam TŻta- myślał że rodzę od tego czasu piję codziennie 2 x kakao i łykam dodatkowo magnez i skurczy nie mam. no i znowu nic nie przytyłam, a opychałam sie ciastami w świeta, już od miesiaca waga stoi w miejscu, tylko 5.5 kg na plus. brzuch 92 cm. myślałąm że jest ogromny , ale on wygląda na ogromny jak sie go porówna z moimi piersiami, które urosły bardzo niewiele, może o rozmiar czy dwa... |
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
jaki mały brzuch
mój ma 130 w obwodzie
|
#2873 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co walczę po omacku sama ![]() Cytat:
Też miałam teraz paciorkowca robionego, wyszedł mi ujemny. Tylko moja szyjka nie jest długa i zamknięta, tylko krótka i miękka, ale nie kazał mi się już oszczędzać Wczoraj mąż był z moim kiciątkiem u weta. Z całym sercem polecam tego lekarza. Zrobił jej prześwietlenie, żeby sprawdzić czy są potencjalne przerzuty i nacieki na kości - nic takiego nie ma. Zrobił jej badania krwi wykluczył białaczkę, kociego hiv, morfologię ma bardzo dobrą. Obejrzał i powiedział, że DA się to wyciąć w całości ( lekarz z klinik powiedział, bez żadnych dodatkowych badań, że spróbuje i zobaczy co się stanie ) czego zresztą podejmuje się w poniedziałek.Potem pójdzie do badania i dowiemy się co to. Może, ale nie musi być to rak. Jestem pełna optymizmu Dzisiaj gardło boli mnie jeszcze bardziej niż wczoraj generalnie zamierzam leżeć w wyrze i czekać aż będę czuła się lepiej. Płyny piję litrami,bo strasznie mnie do tego suszy. Eh,porażka.Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
|
|
#2875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A smarujemy... Co nam pozostaje... Wzajemnie udanego i spokojnego dnia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Śliweńka... Do soboty już niedługo.. Mam nadzieję, że wszystko jej się ładnie wygoi. ![]() Cytat:
Za kciuki dzięki! Ja ostatnio się zacięłam po omacku, więc wczoraj wykorzystałam niecnie małżonka. ![]() Mam nadzieję, że z kicią będzie wszystko dobrze! Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-04-12 o 09:21 |
|||||
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie !
Gdzie się podziało słońce !? ![]() dziewczyny , które cierpią na bezsenność może wy za wcześnie spać chodzicie ?? ja chodzę około 12 w nocy , z poslizgiem , najczęściej między 12 a 1, nie pije nic z godzine przed położeniem się spać i przesypiam całą noc czasem około 6 pobudka do tolaety, ale potem przysypiam dalej. Cytat:
U mnie tez maluch naciska na szyjkę glówką. jak mi ostatnio powiedział , ze dobrze by było dotrzymać chociaż do 33 tygodnia to przysiegam że padłam tam na miejscu. Bo generalnie z tego co zrozumiałam, niech mnie ktoś poprawi, jeśli sie mylę, bo też jakoś specjalnie się nie doktoryzowałam w temacie , a lekarz dokładnie mi tego nie wyjaśnił, to chodzi o to , że jeżeli ta szyjka się zgładzi do minimum to istnieje większe ryzyko samoistnego pęknięcia pęcherza płodowego, wystarczy byle infekcja wówczas, albo nie wiem, mocniejszy skurcz macicy. No i jak Ci wody odejdą to już koniec porodu nie powstrzymasz. A tak.. jak masz dłuższą szyjke, ale np zaczyna się wcześniej rozwierać, to jak już zdażyłam nawet tutaj na forum doczytać, z takim 2cm rozwarciem można ze 3-4 tygodnie pochodzić i jest luz. Nie martw się Gaabbi , zobaczysz - jeszcze się może zdarzyć, że przenosimy te nasze maleństwa. może missmalezji nam wyjaśni jak to z tymi szyjkami i leżeniem jest?? co do aktywności, mnie lekarz kazał polegiwać i dużo odpoczywać, nie mówił nic o leżeniu plackiem, sama dopytywałam zresztą dokładnie, więc ja wyszłam z założenia, że skoro mam się nie przemęczać, to przyjełam prostą zasadę : nic ponad własne siły. Dlatego w gruncie rzeczy z pracą schodziło mi nieco dlużej niż normalnie, ale cieszę się, że coś robiłam , bo inaczej siedziałabym na forach i czytała i użalała się nad sobą. Szyjka i tak mi się skracała, ale ja jestem pewna , że to przez nerwy, bo tak jak mówię, każda wizyta na której gin mi mówił, że znów się skróciła szyjka, a chodziłam co 2-3 tygodnie, była poprzedzona kilka dni wcześniej jakąś mega spinką między mna a tz. Dlatego nie denerwuj się !!! Postaraj się, bo Tobie też może się macica kurczyć z nerwów, a to niekrozystnie wpływa na szyjkę. Jak mój tż nie mógł pojąć , że ma mnie nie denerwować, to po prostu brałam go na litość i odstawiałam teatrzyk z płaczem, a moim argumentem było dziecko i to , że jeśli mnie szkodzi to szkodzi tez jemu. Ja wiem, to średnio dorosłe Ale już kurna nic nie skutkowało A tak wystarczyły dwa "ataki" płaczu i mam spokój, juz teraz mnie nie wkurza, a przynajmniej widzę , że się stara. Też przechodziłam akcje z psem, ja miałam ciąże zagrożoną od samego początku ( macica mi się bardzo kurczyła) i czasem czułam się dobrze, a czasem po prostu źle i na prawdę jeszcze do niedawna, bo gdzieś do 28 tygodnia wychodziłam rano z psem. Wcześniej wychodziłam dwa razy, rano i po południu. Pamiętam, że jak czasem we wczesnej ciąży tz przychodził z pracy i go prosiłam, żeby wyszedł z psem to mi odpowiedział, że jak to .. przecież to nie jego kolej i że będzie wychodził dopiero jak mi będzie brzuch przeszkadzał Teraz jak popłakałam trochę i poszantażowałam dzieckiem, wychodzi bez mrugnięcia okiem, sam się zaoferował , nie musiałam prosić, psa mam z głowy, odkurzanie, zakupy, wieszanie prania, mycie podłóg, generalnie wiele rzeczy. czasem pomyśli nawet , że mogę być głodna i mi zrobi kolacje hahahaha. No po prostu . Niestety... bardzo bym chciała, żeby był bardziej kobiecy w kwestii emocjonalnej, rozumiał mnie, był bardziej uczynny.. no ale nie jest. Trudno Lekami też się nie przejmuj, pomyśl sobie, że jakoś to będzie !!! No stres, pamiętaj ! Nie warto. |
|
|
|
|
#2877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Da się to jakoś zorganizować. Na pocieszenie dodam, że mi też mały się wciskał główką w szyjkę i szyjka moja też byłą skrócona (właśnie koło 2cm), ale była twarda i zamknięta. I dalej taka jest i ginka mi mówi, że mogę przenosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I powodzenia na USG dzisiaj. A orientujecie się ile ten wymaz kosztuje? Mi wczoraj też pobrała, TZ ma dzisiaj zanieść. A u mnie dalej skurcze nóg - co noc nowa, ciekawsza kombinacja Dzisiaj stopy i zewnętrzne strony łydek. Już wstaję nie tylko na siku, ale też na rozchodzenie i rozmasowanie nóg... JAkąś maść sobie może kupię, nie wiecie, czy Arcalen można stosować w ciąży?
|
|||
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
jej...
Cytat:
Ale po świętach wrócił do "normy". Po 20 co wieczór brzuch mi skacze we wszystkie strony, czasem bardzo boli , ale jak tż przyłoży rękę to się uspokaja na chwilę, daje odpocząć parę minut , a potem znoooooowuuu... ale mimo wszystko to bardzo słodkie , wiec nie narzekam za to moje cycki ... ehhh... .... i jak tz ostatnio zauważył bez stanika opierają mi się na brzuchu i chyba się w szpitalu spalę ze wstydu bez stanika . W ogóle staram się nie pokazywać nikomu bez stanika, nawet tż, bo te piersi na prawde nie są super piękne teraz... ale jako że ostatnio celibat to wiecie... hop pod kołdrę i lulu hahaha. Aż się boję co to będzie jak się mleko pojawi. Nie wiem, chyba mi skali brakniew rozmiarówce, a muszę już teraz coś zamówić. najgorsze, że przeszkadzają mi fiszbiny, a to jedyna konstrukcja stanika, która daje mi poczucie komfortu i trzyma te piersi w ryzach. Za porządny stanik na mój biust trzeba dać od 130-170 zł... chyba pojde z torbami, płakac mi się chce jak widzę, że dziewczyny kupują staniki po 20 zł .... wiesz co ja mam taki sposób na gardło od dawna i ostatnio wypróbowałam też na tż ( sama w ciązy też stosowałam). Normalnie jak mnie zbierało coś, to łykałam na noc, przez 2-3 dni, 8 ( tak tak) rutinoskorbinów i po jednym dniu juz było lepiej, a po drugim przechodziło w odległą i siną dal. Tak mi poleciła moja internistka kiedyś i o dziwo zadziałało. Tż ma często problemy z gardłem i już się chyba uodpornił na te wszystkie tantumy a ten rutek na niego działa. Do tego polecam spanie w skarpetkach slipersach przez jakiś tydzień i moczenie nóg w ciepłej wodzie z solą przed snem. W ciązy wlaśnie tak robię i jak na razie nic mnie nie chwyciło. Z tym że nie biorę tyle rutinoskorbinów na raz, brałam max 5 tabletek. Mnie lekarz powolił, możesz skonsultować ze swoim. |
|
|
|
|
#2879 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle od początku ciąży mam wrażenie, że on sobie upodobał prawą stronę brzucha, zawsze - mimo, że brzuch jest raczej okrągły jak piłka - odrobinę bardziej wysuniętą mam prawą stronę brzucha. Wczoraj jak się ubierałam lekko nachyliłam się do szuflady, i jak się chciałam wyprostować, to aż mi łzy w oczach stanęły - poczułam gigantyczne napięcie w tej części brzucha co zawsze wystaje (na wysokości pępka) i wystawało z 5 cm dalej niż zwykle, tak jakby młody się przeciągał i został w tej pozycji :/ Cytat:
![]() A propos, może przeczyta moją wypowiedź Maya - jak wygląda sprawa sali porodowej w szpitalu na Madalińskiego? Może już widziałaś? ja ciągle mam zwiedzanie przed sobą, w ogóle z moim stanem gotowości na rozwiązanie to powinnam być dopiero w 1 trymestrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uściski dla Was, oby jak najszybciej Adaś był w domu ![]() Cytat:
) to już potem nie zasnę ![]() Cytat:
![]() Ja mam 4.5 kg na plusie, obwód 96 a biust też obwodu znacząco nie zmienił, raptem 1 czy 2 cm więcej w obwodzie, z kolei pod biustem prawie +10 co dziwne o tyle, że wizualnie mój biust jest większy (zauważalnie większy) niż przed ciążą. A pomiary jakoś tego nie potwierdzają ![]() Moje dziecko (początek 32tc, suwaczek kłamie o 5 dni ) też szaleje jak dzikie. Na ostatnim usg (tydzień temu) był głową w dół, ale wydaje mi się czasem, że on w każdej godzinie robi pełne 360stopni tam w środku więc kto go tam wie, jaką przybrał pozycję a mięśnie brzucha też miałam silne, ale nie wiem, czy to ma jakiś wpływ
|
|||||||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
pora się zebrać z kanapy i zmienić nocny strój na dzienny i ogarnąć. nie chce mi się!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

żeby korków nie było
no i żeby ktoś zmotoryzowany był pod ręką a napewno Ci nie odmówi
13.08.2011 
Nawet nie wiem jak mam sobie zorganizować posłanie
tyle że mnie nic nie mięknie, nie zwraca się w stronę dróg rodnych i nie rozwiera się. 

tylko pupa i plecy mnie bolały... Może dla Was by trochę nowych informacji o karmieniu piersią było, ale jeśli chcecie się dobrze przygotować, to i w necie w jakichś lepszych artykułach spokojnie takie informacje znajdziecie 

za wizytę
Ogólnie do du.py 

To ciekawe, co On by zrobił na moim miejscu????? Przecież ja staram się utrzymać również Jego dziecko!!! Co za tępy gatunek ci faceci 

co dziwne o tyle, że wizualnie mój biust jest większy (zauważalnie większy) niż przed ciążą. A pomiary jakoś tego nie potwierdzają