|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Uff, w koncu jest chłodniej
![]() Wczoraj nocka jak zawsze, 20-3, później 6. Za to wieczorem Asieńka dala popis jak bylismy u dziadków. Może po prostu bała się burzy? Czubasku, Twoja Hania jest przeurocza! ![]() Krem na razie stosowałam tylko Bambino, ale muszę tez kupić jakiś przeciwsłoneczny. A i w końcu kupilam ubranko na chrzest! ![]() . Zastanawialam się nad "profesjonalnym" strojem chrzcielnym, ale w koncu padlo na prostą koronkową sukienke i sweterek z h&m. Przynajmniej będziemy mieć dodatkowy strój letni (jeśli nie wyrośnie )Eliza, moja Mała ma tak samo, inni są atrakcyjni, a mama nudna, bo caly czas ją widać.. Spacerowki nawet jeszcze nie mamy, ale pewnie w ciagu wóch miesiecy trzeba będzie kupić... Edytowane przez aneczka_wroc Czas edycji: 2012-05-04 o 09:01 |
|
|
|
#4532 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cześć i czapka! Moj M konczy dzis 4 miesiące
:par ty: pijemy dla FilipkaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zgode z mezem. Ładnie, w lesie susza, najwiekszy stopien zagrozenia pozarowego, a tu takie dwa rozgrzane ciała Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do spacerowki, to my pod koniec maja mamy nadzieje wybrac sie do PL i zostac tam do polowy lipca i czytalam, ze samolotem mozna przewiesc tylko calkowicie skladajacy sie wozek, takze sila rzeczy gondola odpada, zreszta nie sadze zeby tak ok czerwca juz prawie polroczne dziecko chcialo lezec w gondoli, juz teraz nie bardzo chce ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4533 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem za to napewno, że za długo w nosidełku wożony być nie może, bo rehabilitantka ostatnio mnie pytała I już spaceruję z powrotem tylko w gondoli - Krzyś się darł, bo budkę trzeba było mu odsłonić - miał pod nią saunę ![]() Cytat:
za roczek ![]() Młody miłą w takim razie roczke 24 kwietnia - w moje urodziny i to był najpiękniejszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam (zresztą to był prezent na moją "ćwiarę" )W kąpieli co prawda rzadko kiedy naciągam skórkę Krzyniowi, ale prawie przy każdej zmianie pieluszki tak dosłownie milimetr zawsze delikatnie naciągnę i wycieram chusteczką. Dosłownie milimetr, żeby to co pozostaje z siuśków czy tam większej kupki wytrzeć Poza tym szkoły są dwie odnośnie pielęgnacji siusiaków - połowa za odciąganiem, a druga połowa za zostawieniem w spokoju. Rób kochana jak uważasz, bo zdania na pewno będą podzielone ![]() ------- Idę teraz do Rossmanna zakupic pampki, bo się skończyły Kupię chyba rozmiar 4, bo jakoś te trójeczki dziwnie ciasno mi się zapinają ![]() Wykupili mi wczoraj strój na chrzest Znaczy mnie przelicytowali (chlip, chlip)... Ale co tam! Kupię lepsiejszy ![]() Buźki dziewczyny na dobry początek weeeeeeekendu (Ocho! Lecę przekręcić Żydka do góry nogami, co by kasy sypnął )---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Taaaaaa! Już??????????? Jak to???? To z niego już stara dupeczka jest hehehe ![]() ![]()
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
widzę , że nikt nie zauważył, że mnie nie ma :P ![]() Nadrabiam...jestem na 149 stronie...kurde od 3 dni już nadrabiam :P Ide dalej nadrabiać i pocytować ładnie
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamunie
![]() Moje dziecię śpi, ale pewnie zaraz się obudzi na jedzonko więc się będę streszczała ![]() Dzisiaj jakaś zakręcona jestem, i komputer też mi chodzi na zwolnionych obrotach, przez pogodę chyba ![]() Powiedzcie mi czy to normalne że w środę dostałam @ i wzięłam pierwszego tabsa, a w czwartek @ zniknęła? ![]() Cytat:
Cytat:
a ja wolałabym coś prostego.
|
|
#4536 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
A więc cytuję to co nadrobiłam:
Cytat:
Moja mała siada... tzn próbuje siadać, no i od paru dni robi "mostek" podpiera się na zgiętych nogach i podnosi pupę do góry, w wanience też mi tak zrobiła, a sztywna wtedy jest że jej się nie da "położyć" ![]() Cytat:
Cytat:
heh, moje dziecko nienawidzi się przegrzewać :P ale każde inaczej, tera jak tak ciepło to ubieram ją: body bez rękawów lub krótki rękaw sukienka bawełniana, kapelusik i skarpetki ![]() Cytat:
jeeeep ;P idziesz do lekarza i ten się pyta "która to pani ciąża" a ty na to " 26 panie doktorze..." [QUOTE=NataliaM1103;338199 19]O kurczaczku jaka parówa dzisiaj[IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]. Najpierw byliśmy na zakupach od rana z Bartusiem,dzisiaj w nosidełku na stelażu jezdziliśmy z parasolką.Ale mu sie podobało,bo wszystko widział[IMG]file:///C:/Users/MARTAA%7E1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] O 15 pojechaliśmy na działeczkę ,Bartuś trochę pospał,trochę pobawił się i przeleciały 4 godzinki. Ja ubrałam młodego w body długi rękaw i spodnie a na glowę czapeczkę letnią. Jak siedział w foteliku to i tak miał plecki trochę mokre. Czy Wasze maluchy podczas picia mleka pocą się?teraz jak jest ciepło [/QUOTE] tak, zawsze ma całą gówkę mokrą - ale to norma jak leży na łóżku to ją grzeje poducha, jak karmię na rękach to grzeje ją moja ręka - dla dziecka ssanie (.) to ciężka praca ![]() Cytat:
Parasolki są uniwersalne http://allegro.pl/uniwersalna-paraso...291422839.html ja mam w tym stylu ![]() Krem 50+ z Rossmana taki żółty, ale wali wódą strasznie.. następny kupię chyba z hippa ![]() Cytat:
hehe na moją działa jeszcze pralka - dokładniej ten dźwięk jak nabiera wody ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Każda tak ma... ja tak mam jak TŻ popije...rozwodzę się w myślach odrazu... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie zawsze śpi tak od 20/21 do 8/9 rano podłącza się tylko do cyca na śpiąco ok 5-6 rano---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- sorki za te dziwne wcinki w cytowaniu ale net mi oszalał i nie mogłam odp..już mi się nie chce tego poprawiać
|
|
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4539 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() czubasek śliczne zdjęcie, malusia kochaniutka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas Mikołaj śpi od 20 do 7 codziennie, je wcześniej 210 ml mm zagęszczonego kleikiem ryżowym, potem o 7 je sobie mm i znowu idzie spać, ale to już różnie czasem na 1 h czasem na dłużej. Dzisiaj znowu pogoda do ![]() kurcze fajnie by było jakby udało się go przekonać ale nie wiem jak to zrobić ![]() ![]() Idę się ubrać i zadzwonić na skype do siostry, bo jej syn pisał dzisiaj maturę, a jest dla mnie jak młodszy brat więc też przeżywam razem z nimi Miłego dnia
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz mam dosyc tego ksiedza.
Byłam dzis w sklepie i widzial mnie, usmiechnal sie od ucha do ucha. Wracam do domu piechotka, patrze ktos sie zatrzymuje , patrze ksiądz,a ten do mnie czy mnie podwiezc do domu. Podziękowałam mu i trzasnęłam drzwiami, a odjechał z piskiem opon Rozumiecie cos z tego ? Czego on chce ode mnie? Moze nam daje do zrozumienia, ze mamy wziac w koncu ten slub ? |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Porabany ten Ksiądz. Być może,gdyby Cę podwiozł ględził by Ci nad uchem,to jak to będzie z tym ślubem.Nawiedzony ten Ksiądz
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
a1988,miałam Ci odpisać ostatnio na posta ale brak czasu,bo mam małego marude w domu.No,ale o tym to za chwile.A byłaś może w Isle of White,czyli na tzw białej wyspe??? Pięknie tam,znaczy się nie byłam jeszcze,ale wnioskuje o zdjęciach znjaomych,którzy tam byli dosyć niedawno.I chcemy z mężem i małym się tam wybrac.Naszczęście na prom mamy blisko.
|
|
|
|
#4544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jak nocka? ![]() Cytat:
![]() dla mnie to czysty stary ![]() Cytat:
![]() Oj tak teściowa to czasem zło. Tu jest fajna stronka o teściowej https://mamotoja.pl/rodzice_rodzice_...ykul,3666.html Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
zdrowka
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha znajoma akurat dzis to widziała , bo to bylo obok jej domu i jak odjechal to od razu do mnie: a moze on sie w tobie zakochał ?
|
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
Mala_stopka dziękujemy Ci bardzo za próbnik Huggiesów
Oczywiście doszły już jakiś czas temu, ale wtedy nie bylo jak nawet usiąść i odpisać. Także bardzo, bardzo ślicznie dziękujemy
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby też będziesz bez wymarzonego ślubu, ale z odpowiedzialnym i nie pijącym facetem
|
|
#4549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Niech raz pojedzie tyle godzin to przez miesiąc na motor nie wsiądzie i będziesz miała trochę spokoju.
|
|
#4551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie znowu napiszę sama do siebie, ale dzień dobry
Cytat:
Staram się żeby usneła na spacerze, wtedy jest ok Cytat:
Cytat:
A taki sweterek też musze kupić, bo nie wiem jaka będzie pogoda, poza tym w kościele zimno ![]() Cytat:
![]() A tego kremu z Rossmana nie kupiłam, bo powąchałam i był bleee Cytat:
![]() Jakiś n ienormalny jest ![]() Lecę, bo mała marudzi
|
|
|
#4552 |
|
Rozeznanie
|
Alan urodził się tego samego dnia ![]() Filip przekręca się? Alan od kilku dni turla się z brzucha na plecy i z powrotem. W nocy się przekręca i utyka w dziwnych pozycjach więc latam go przekręcać do jakiejś normalnej pozycji. Z maty ciągle spada i przydałaby się ciągle jakaś 3x3m minęły czasy leżącego dzidziocha.
|
#4553 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4554 |
|
Rozeznanie
|
Hihhi, się zastanawiałam właśnie, która się doczepi
Agawoo Jakie znowu sama do siebie???????
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4556 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam pieluchy z Babydreama czwóreczki - zobaczymy. Bo 63pln (80szt) za białe pampki to masakra już. Tyle innych rzeczy mogę za to małemu kupić. Rossmannowskie 20pln za 40 sztuk - jeszcze na jakąś promocję trafiłam
![]() Kremy wszystkie dla niemowląt wykupione z półek, w Naturze jeszcze zimowych nie wysprzedali hehehe, bo z filtrem na słońce ni widu ni słychu ![]() Aaa, jeszcze Wam coś powiem ![]() Pob blokiem dziś spotkałam kumpla z rok starszym dzieckiem na spacerze. Zobaczył Krzysia i pytał ile waży, bo się bał, że jego syn waży mniej hahaaha. Różnica 1,5kg
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękować
Cytat:
![]() Dzień dobry |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale zakupiłam też dziś takie jakieś lepy na muchy, które przykleja się do szyb i glazury (dekoracyjne w kwiatki), bo kupiony parę dni temu raid do kontaktu na muchy nic nie dał i dalej mendy wlatują ( a ja insektów nie nawidzęęęęęęęęęęęęęęęę!
|
|
#4559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja od tygodnia jeżdżę spacerówką, ale jest dostosowana dla dzieci od urodzenia. Dziś jak jechaliśmy do sklepu to Alan trzymał sobie nóżki na płąku i bardzo mu się podobało. Jak masz spacerówkę rozkładaną na płasko to śmiało możesz już nią jeździć. Ja kocham moją spacerówę -bardzo mi się podoba przekładana rączka, jak teraz jest słońce można fajnie manewrować, żeby małemu nie świeciło w oczy. Tej od wózka głębokiego jeszcze nie używałam, ale też rozkłada się na płasko. Gondola jest u moich rodziców na razie do spania w ogródku. Pomimo, że jest to jedna z największych gondolek na rynku, to robi się trochę krótka.
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Unikam go jak ognia, a ten sie przyczepil jak rzep psiego ogona. Ale o co mu chodzi ?
Mam nadzieje, ze to juz ostatni jego durny wybryk. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

:par ty:
pijemy
dla Filipka
powiedziala m ze albo ze mna albo wcale a ze mamy teraz dziecko wiec wybor prosty
Biedna cały dzień przez dupka płakała

I już spaceruję z powrotem tylko w gondoli - Krzyś się darł, bo budkę trzeba było mu odsłonić - miał pod nią saunę 
słyszałam że od 3 miesiąca trzeba się tym zając
Znaczy mnie przelicytowali (chlip, chlip)... Ale co tam! Kupię lepsiejszy

Porabany ten Ksiądz.