![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
Z tej strony: http://www.maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=9698 cytuję: "Pamiętam, że mój gin tłumaczył się, że to wina ZUSu, który gnębi lekarzy, którzy dają zwolnienia po 38 tygodniu ciąży, poza tym ponoć oni muszą wypełniać długaśnie wyjaśnienia dlaczego to zwolnienie - a jest bardzo mało uzasadnionych przypadków od strony ginekologicznej, rozumiecie, ciąży już nie trzeba podtrzymywać itp. Mój gin prosił mnie aby mu nie robić kłopotów, obiecał za to zwolnienie po macierzyńskim abym dłużej z dzieckiem w domu była i poradził aby udać się do lekarza ogólnego - tu nie było żadnego kłopotu" Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-30 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam jeden
![]() Tak w ogóle chrzestna mnie pytała czy coś chcę dla Małego i nie wiedziałam co powiedzieć. To już wiem co chcę ![]() ![]() W ogóle dostałam od niej kilka nowych ubranek ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co to poprawek kosmetycznych u mnie nie wchodza w rachube, bede "surowa" jakos źle bym sie czuła podreperowana w szpitalu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Co do tych zwolnień - nie zaszkodzi zapytać lekarza jak do tego podchodzi, bo bywa różnie. Lepiej uniknąć niespodzianek.
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() A co do szamponu to moze wziąć taki suchy?? Zeby nie trzeba było suszarek targać itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mój mi nie wystawi zwolnienia, to i tak już mam skierowanie do szpitala i się najwyżej położę jeśli mnie przyjmą ![]() poza tym, słyszałam o przypadkach, gdzie lekarze po badaniu USG stwierdzali, że w 38 tyg ciąża nie jest w pełni donoszona i przydałoby się dziecko jeszcze ponosić. Przecież nie zawsze termin z OM jest pewny, jak ktoś ma długie cykle, to może się okazać, że różnica między OM a faktycznym wiekiem płodu może sięgać i 2 tyg dokładnie ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-30 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Tylko ona mieszka we Włoszech i nie wiem jak tam stoi cenowo ten konik i czy jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój zajmuje się praniem więc tutaj akurat miałby coś do powiedzenie ![]() Asiu fantastycznie, że tak dobrze zajęli się Tobą w szpitalu ![]() Irmusia81 za 33 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pumas za 36 tydzień ![]() Mi muli maskarycznie ![]() Cytat:
![]() Wow to Ty ambitna jesteś ![]() Czym wypychałaś środek piłeczki? Miałaś taki specjalny wkład? Bardzo mi się to podoba - ale zdecydowanie zostawię to sobie na L4 ![]() Maciejka__ przeboje masz z tą wizytą u gina. Żeby ta 12 się odbyła ![]() Irmusia81 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Chmielinka Kochana trzymaj się ![]() Linka nie słyszałam o takich ograniczeniach co do wystawiania L4. Tym bardziej, że okres zasiłkowy przy ciąży to 270 dni, czyli 9 miesięcy. Agunia82 fantastyczna zmiana w zachowaniu męża. Cudowanie, że zaczął się wczuwać, że też to poczuła ![]() I zaś nie wszystko mi pocytowało... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Uciekam spać, dobrej nocy Mamcie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Macie może pomysł jak mogę wykorzystać pieczarki oprócz: sosu, w cieście, na zapiekankach i zupy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
A czemu położne nie podchodzą przychylnie do osób, które chcą się trochę podreperować wizualnie? Bo jest to dla mnie niezrozumiałe... Ja na pewno będę mieć rzęsy wymalowane - leżeć w pełnej tapecie nie mam zamiaru, ale podmalować się choćby korektorem na przyjście teściów - na pewno.
Co do suchego szamponu - też taki wezmę, ale jednak włosy są dość sztywne i dla mnie nieprzyjemne po tym szamponie - dziś mam go na włosach, wygląda świetnie, ale w dotyku bleh. No nic, zabiorę miniaturki wszystkiego, co się da. A i tak najwięcej miejsca zajmą podkłady poporodowe i inne tego typu bzdety. |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Soleilka, pieczarki nadziewane cebulą i serem żółtym. Albo pieczarki panierowane jako przekąska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Leczo to ja robię z papryki
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam termin na 29go lipca, mam nadzieję, że dotrzymam, bo od wczoraj coś często te skurcze mam, póki co przechodzą... muminek82 a do kiedy ta promocja trwa?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A patchworkowe rzeczy są śliczne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Boskie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() materiały wyciągam stare z szaf, jakies polary stare które podostawałam na targach (kiedy byłam piękną i zgrabną hostessą;-) ) i inne łachy i zaczynam to ciąc teraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
To siemię jest obrzydliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
No ale lakieru z tego co wiem, to akurat nie można, tzn. nie jest wskazany. Nie no, ja się nie będę przejmować opiniami innych. I chyba zrobię tak jak Karolina, tż mi dowiezie suszarkę, żebym nie targała jej, a reszta będzie w miniaturkach. Bez większości się obędę, ale wiadome, żel pod prysznic, szampon, jakiś balsam, balsam do ust, krem do twarzy, tonik, woda termalna. Planuję wziąć naprawdę MINI kosmetyczkę!
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybkie krokiety z ciasta francuskiego (nadzienie z pieczarek i cebuli) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A piękna i zgrabna jesteś nadal ![]() Cytat:
![]() Dobry pomysł z wzięciem próbek, chyba w Rossmanie można kupić te mini wersje. Kiedyś na lotnisku jak zważyli mi kosmetyczkę (nadawałam ją oddzielnie) to wyszło prawie 2kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, Karolina ma fajny pmysł, zapiekane bułeczki - ja robiłam je jeszcze z papryką i kiełbaską, mniam mniam !!!!
Czytam sobie książkę perfekcyjna pani domu, co jakiś czas do niej wracam, fajne pomysły ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- O matko Karolina, niezle z tymi kosmetykami :P Ja mam podobnie, ale jak gdzieś wyjeżdżam, to umiem się opanować. Szkoda tylko, że wyjezdzajac na 3 dni i na 2 tyg. trzeba zabrac dokładnie to samo !! Ja mam już trochę miniaturek i próbek, jeszcze dokupię coś, poprzelewam i będzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to na pewno wezmę suchy szampon i kosmetyki do makijażu - jasne, że nie będę się pacykować do samego porodu, ale potem, jak odsapnę, albo następnego dnia? jak najbardziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Ja mam właśnie za dużo pieczarek i planuję zrobić zupę pieczarkową jutro - mało letnia, ale co tam...
Te miniaturki można dostać w rossmannie i są to normalne kosmetyki dla dorosłych, dość spory wybór. Można ew. kupić mini opakowania puste i sobie poprzelewać. Ja mam takie z the body shop, są tansze niz te z sephory. |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem,w gazetce jest tylko info że od jutra ![]() byliśmy na zakupach ale i tak nie kupiłam wszystkiego jutro kolejne podejście mam nadzieje że zamknę listę wyprawkową ![]() byliśmy też na mszy za szczęśliwe rozwiązanie i teraz już padam na twarz dobrej nocy mamusie ![]() Mały mnie tak kopie w prawe żebro że beczeć mi się chce z bólu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Uwaga uwaga-jem kanapkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.