Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 20:45   #691
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Linka nie słyszałam o czymś takim. Ale co wtedy dzieje się jak ktoś nie urodzi od razu
Ja słyszałam (chyba w SR). Szukam czegoś w necie na ten temat i na razie wiem tyle, ze jest różnie. W skrajnych przypadkach można wykorzystać 2 tyg. macierzyńskiego, ale wiadomo - tego nikt nie chce.

Z tej strony: http://www.maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=9698 cytuję:

"Pamiętam, że mój gin tłumaczył się, że to wina ZUSu, który gnębi lekarzy, którzy dają zwolnienia po 38 tygodniu ciąży, poza tym ponoć oni muszą wypełniać długaśnie wyjaśnienia dlaczego to zwolnienie - a jest bardzo mało uzasadnionych przypadków od strony ginekologicznej, rozumiecie, ciąży już nie trzeba podtrzymywać itp.
Mój gin prosił mnie aby mu nie robić kłopotów, obiecał za to zwolnienie po macierzyńskim abym dłużej z dzieckiem w domu była i poradził aby udać się do lekarza ogólnego - tu nie było żadnego kłopotu"

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-30 o 20:49
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:47   #692
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
na youtube sa filmiki jak bobaski go trzymaja, popuszczaj TŻtowi
Obejrzałam jeden

Tak w ogóle chrzestna mnie pytała czy coś chcę dla Małego i nie wiedziałam co powiedzieć. To już wiem co chcę Może by kupiła
W ogóle dostałam od niej kilka nowych ubranek

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
ja mojego namawiam, żeby wysłał linka rodzicom i zasugerował, że to będzie idealny prezent dla wnusi oni bardzo chcą coś kupić, a my nie chcemy od nikogo drogich prezentów, więc to by było w sam raz
I mielibyście pewność, że to coś co się Wam spodoba

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:50   #693
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co, nawet w dodatku do wyborczej na temat szpitali napisali, żeby do torby spakować suszarkę, więc chyba nikogo to nie zdziwi ja na pewno włosy umyję, nawet nie chcę myśleć, jakie kluchy bym miała po trzech dniach, pewnie już po samym porodzie będą w opłakanym stanie, bo człowiek się poci
moja polozna mowila ze czasem w trakcie porodu kobiety maja wlosy mokre jakby woda zlac zapewnie w miere mozliwosci ebdziemy chcialy szybko je umyc

co to poprawek kosmetycznych u mnie nie wchodza w rachube, bede "surowa" jakos źle bym sie czuła podreperowana w szpitalu polozne nie patrza na to przychylnie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Obejrzałam jeden

Tak w ogóle chrzestna mnie pytała czy coś chcę dla Małego i nie wiedziałam co powiedzieć. To już wiem co chcę Może by kupiła
W ogóle dostałam od niej kilka nowych ubranek
super pomysl
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:55   #694
Linka25
Zakorzenienie

Co do tych zwolnień - nie zaszkodzi zapytać lekarza jak do tego podchodzi, bo bywa różnie. Lepiej uniknąć niespodzianek.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
moja polozna mowila ze czasem w trakcie porodu kobiety maja wlosy mokre jakby woda zlac zapewnie w miere mozliwosci ebdziemy chcialy szybko je umyc

co to poprawek kosmetycznych u mnie nie wchodza w rachube, bede "surowa" jakos źle bym sie czuła podreperowana w szpitalu polozne nie patrza na to przychylnie

super pomysl
Jak ostatnio byłam w szpitalu to prawie cały czas miałam rzęsy lekko umalowane
A co do szamponu to moze wziąć taki suchy?? Zeby nie trzeba było suszarek targać itp.
Stary 2012-05-30, 20:56   #695
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam (chyba w SR). Szukam czegoś w necie na ten temat i na razie wiem tyle, ze jest różnie. W skrajnych przypadkach można wykorzystać 2 tyg. macierzyńskiego, ale wiadomo - tego nikt nie chce.

Z tej strony: http://www.maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=9698 cytuję:

"Pamiętam, że mój gin tłumaczył się, że to wina ZUSu, który gnębi lekarzy, którzy dają zwolnienia po 38 tygodniu ciąży, poza tym ponoć oni muszą wypełniać długaśnie wyjaśnienia dlaczego to zwolnienie - a jest bardzo mało uzasadnionych przypadków od strony ginekologicznej, rozumiecie, ciąży już nie trzeba podtrzymywać itp.
Mój gin prosił mnie aby mu nie robić kłopotów, obiecał za to zwolnienie po macierzyńskim abym dłużej z dzieckiem w domu była i poradził aby udać się do lekarza ogólnego - tu nie było żadnego kłopotu"
bez sensu, i co, do pracy wracać z wielkim brzuchem i fatalnym samopoczuciem co za porąbany kraj...
jak mój mi nie wystawi zwolnienia, to i tak już mam skierowanie do szpitala i się najwyżej położę jeśli mnie przyjmą

poza tym, słyszałam o przypadkach, gdzie lekarze po badaniu USG stwierdzali, że w 38 tyg ciąża nie jest w pełni donoszona i przydałoby się dziecko jeszcze ponosić. Przecież nie zawsze termin z OM jest pewny, jak ktoś ma długie cykle, to może się okazać, że różnica między OM a faktycznym wiekiem płodu może sięgać i 2 tyg

Cytat:
I mielibyście pewność, że to coś co się Wam spodoba
dokładnie

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-30 o 20:58
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:56   #696
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
super pomysl
Tylko ona mieszka we Włoszech i nie wiem jak tam stoi cenowo ten konik i czy jest

Bloguję
Stary 2012-05-30, 20:59   #697
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój od początku był entuzjastyczny do dziecka i faktu ciąży, ale jakoś kwestia zakupów i przygotowań ogólnie jest poza nim. Jedyny "wyczyn" to odwiedziny w sklepie wózkowym, myślałam, że to dobry początek ale na tym sie skończyło Ostatnio zabił mnie tekstem że nie chce tych wielorazowych pieluch, na które ja już się nakręciłam, bo ON nie będzie tego prał kurde no, jakby do tej pory cokolwiek prał, czy wieszał, że o prasowaniu nie wspomnę
Udany małż... Nie będzie prał a wielorazowych i tak nie chce.
Mój zajmuje się praniem więc tutaj akurat miałby coś do powiedzenie

Asiu fantastycznie, że tak dobrze zajęli się Tobą w szpitalu

Irmusia81 za 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czemu ale czuje w kościach że urodze w tej części naszego wątku . No i wstyd się przyznać ,ale wczoraj się rozpłakałam bo naszły mnie myśli o śmierci. Tzn stwierdziłam,że porodu się aż tak nie boje,ale panicznie boje się tego że coś się stanie w trakcie i mój mąż z synkiem zostaną sami . Wiem- głupota totalna,ale po prostu ta myśl jest silniejsza ode mnie
Kochana nie myśl tak, na pewno wszystko będzie dobrze To już nie te czasy kiedy kobiety umierają przy porodzie. Dasz sobie radę

pumas za 36 tydzień

Cytat:
Wam też tak muli wizaż?
Mi muli maskarycznie

Cytat:
jak dla mnie konika warto kupic jest przesłodki i mam nadzieje, że mały go pokocha jak ja

aa niech lecą te tygodnie, bo najpiekniej to będzie przytulic maluszka

co do piłeczki tu znalazłam tutorial: http://obsessivelystitching.blogspot...goofballs.html
tym sie posiłkowałam, teraz zabieram się z grubej rury-za kołderke patchworkową dla małego
Nad konikiem pomyślę
Wow to Ty ambitna jesteś Ciekawa jestem jak Ci wyjdzie kołderka.
Czym wypychałaś środek piłeczki? Miałaś taki specjalny wkład?
Bardzo mi się to podoba - ale zdecydowanie zostawię to sobie na L4

Maciejka__ przeboje masz z tą wizytą u gina. Żeby ta 12 się odbyła

Irmusia81 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Chmielinka
Kochana trzymaj się I wracaj do nas jak już tylko dojdziesz do siebie

Linka nie słyszałam o takich ograniczeniach co do wystawiania L4. Tym bardziej, że okres zasiłkowy przy ciąży to 270 dni, czyli 9 miesięcy.

Agunia82 fantastyczna zmiana w zachowaniu męża. Cudowanie, że zaczął się wczuwać, że też to poczuła

I zaś nie wszystko mi pocytowało...

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Uciekam spać, dobrej nocy Mamcie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 21:00   #698
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ostatnio byłam w szpitalu to prawie cały czas miałam rzęsy lekko umalowane
A co do szamponu to moze wziąć taki suchy?? Zeby nie trzeba było suszarek targać itp.
suchy szampon to jakas opcja, ale to bedzie lato, ja napewno bede miała ochotę zmoczyc głowę wezme suszarke
Cytat:
Tylko ona mieszka we Włoszech i nie wiem jak tam stoi cenowo ten konik i czy jest
da radee
Stary 2012-05-30, 21:06   #699
Soleilka
Zakorzenienie

Macie może pomysł jak mogę wykorzystać pieczarki oprócz: sosu, w cieście, na zapiekankach i zupy? Mam kilogram, jutro zrobię sos i nie wiem co z resztą

Bloguję
Stary 2012-05-30, 21:09   #700
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Macie może pomysł jak mogę wykorzystać pieczarki oprócz: sosu, w cieście, na zapiekankach i zupy? Mam kilogram, jutro zrobię sos i nie wiem co z resztą
sałatka pieczarkowa

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:09   #701
pumas
Zakorzenienie

A czemu położne nie podchodzą przychylnie do osób, które chcą się trochę podreperować wizualnie? Bo jest to dla mnie niezrozumiałe... Ja na pewno będę mieć rzęsy wymalowane - leżeć w pełnej tapecie nie mam zamiaru, ale podmalować się choćby korektorem na przyjście teściów - na pewno.
Co do suchego szamponu - też taki wezmę, ale jednak włosy są dość sztywne i dla mnie nieprzyjemne po tym szamponie - dziś mam go na włosach, wygląda świetnie, ale w dotyku bleh. No nic, zabiorę miniaturki wszystkiego, co się da. A i tak najwięcej miejsca zajmą podkłady poporodowe i inne tego typu bzdety.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 21:09   #702
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
do leczo
Stary 2012-05-30, 21:10   #703
pumas
Zakorzenienie

Soleilka, pieczarki nadziewane cebulą i serem żółtym. Albo pieczarki panierowane jako przekąska.
Stary 2012-05-30, 21:11   #704
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
sałatka pieczarkowa
Nie przepadam

Bloguję
Stary 2012-05-30, 21:12   #705
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A czemu położne nie podchodzą przychylnie do osób, które chcą się trochę podreperować wizualnie? Bo jest to dla mnie niezrozumiałe... Ja na pewno będę mieć rzęsy wymalowane - leżeć w pełnej tapecie nie mam zamiaru, ale podmalować się choćby korektorem na przyjście teściów - na pewno.
Co do suchego szamponu - też taki wezmę, ale jednak włosy są dość sztywne i dla mnie nieprzyjemne po tym szamponie - dziś mam go na włosach, wygląda świetnie, ale w dotyku bleh. No nic, zabiorę miniaturki wszystkiego, co się da. A i tak najwięcej miejsca zajmą podkłady poporodowe i inne tego typu bzdety.
Ja tam się położnymi nie przejmuję. Może mam się jeszcze oszpecić i namalować sobie rozstępy na brzuchu by im poprawic samopoczucie? hehehe Nieee
Stary 2012-05-30, 21:13   #706
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
do leczo
Leczo to ja robię z papryki
Cytat:
Soleilka, pieczarki nadziewane cebulą i serem żółtym. Albo pieczarki panierowane jako przekąska.
O, to pierwsze fajnie brzmi

Bloguję
Stary 2012-05-30, 21:15   #707
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Leczo to ja robię z papryki
Ja z: papryki, cebuli, cukinii, boczku, pomidorów i pieczarek
Stary 2012-05-30, 21:16   #708
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny Czy Wy wszystkie kupujecie nowe lozeczka??????
ja wlasnie sie dowiuedzialam ze moge dostac uzywane. I niewiem wlasnie czy kupic nowe czy przyjąc te a zainwestowac w reszte czyli posciel i baldachim itp ?
ja będę miała łóżeczko używane, baldachim też, resztę też bym mogła mieć, ale chyba muszę w nowe zainwestować, nie wiem jak to jest..
Ja mam termin na 29go lipca, mam nadzieję, że dotrzymam, bo od wczoraj coś często te skurcze mam, póki co przechodzą...
muminek82 a do kiedy ta promocja trwa??
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:16   #709
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U mnie nadal kiepsko Staram się jeść, piję (zwykła woda łagodzi zgagę). Szwagierka kupiła mi siemię lniane, już je zaparzyłam i bardzo liczę na to, że mi pomoże
Może to siemię w końcu pomoże
Cytat:
A próbowałaś zrobić sobie ryż z owocami albo jakiś chłodnik? Może dałabyś radę to przełknąć
To jest myśl np. gazpacho- zmiksowane jest i zimne, powinno się udać zjeść
Cytat:
co do piłeczki tu znalazłam tutorial: http://obsessivelystitching.blogspot...goofballs.html
tym sie posiłkowałam, teraz zabieram się z grubej rury-za kołderke patchworkową dla małego
Ale to skomplikowane...chyba nie dałabym rady tej piłki uszyć
A patchworkowe rzeczy są śliczne skąd masz materiały?
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
W razie czego poproszę już o kciuki za jutrzejszą wizytę
Boję się bardzo... Oby tylko szyjka była w miarę ok...
Kciuki za wizytę zaciśnięte nie martw się
Cytat:
Zastanawia mnie kwestia mycia włosów - czy dam radę jakoś te 3 dni, czy muszę brać cały majdan, typu suszarka? Nie chcę wyjść na jakąś paniusię. Tak samo planuję wziąć puder, tusz, żeby nie być taką mamuchą zaniedbaną, tylko jakoś wyglądać na przyjście gości... Wiem, prozaiczne kwestie, ale nurtujące mnie
Na każdy wyjazd biorę furę kosmetyków i teraz też się zastanawiam jak zredukować ten majdan. Na pewno przed porodem zrobię hennę na brwi i rzęsy, żeby jak wymoczek nie wygladać, jako suchy szmpon sprawdza się u mnie skrobia dry flo, więc też wezmę, jak się okaże że po porodzie wyglądam jak wyciągnięta z wody to mąz mi dowiezie szampon, odżywkę, suszarkę sobie mogę podarować
Cytat:
Autorski pomysł na wysępienie czegoś słodkiego
Boskie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 21:20   #710
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
bo wiele połoznych jest jeszcze "starej daty" kiedy to na pordodówce nie możnabyło miec lakieru na paznokciach kazdy robi jak uwaza, wiem ze u nas polozne tak na to patrza

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale to skomplikowane...chyba nie dałabym rady tej piłki uszyć
A patchworkowe rzeczy są śliczne skąd masz materiały?
ona jest łatwa serio

materiały wyciągam stare z szaf, jakies polary stare które podostawałam na targach (kiedy byłam piękną i zgrabną hostessą;-) ) i inne łachy i zaczynam to ciąc teraz
Stary 2012-05-30, 21:20   #711
hanjah
Zakorzenienie

To siemię jest obrzydliwe Nie wiem jak ja to wypiję...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:24   #712
pumas
Zakorzenienie

No ale lakieru z tego co wiem, to akurat nie można, tzn. nie jest wskazany. Nie no, ja się nie będę przejmować opiniami innych. I chyba zrobię tak jak Karolina, tż mi dowiezie suszarkę, żebym nie targała jej, a reszta będzie w miniaturkach. Bez większości się obędę, ale wiadome, żel pod prysznic, szampon, jakiś balsam, balsam do ust, krem do twarzy, tonik, woda termalna. Planuję wziąć naprawdę MINI kosmetyczkę!
Stary 2012-05-30, 21:26   #713
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Kajzerki faszerowane -wydrążyć bułki, napełnić nadzieniem:pieczarki podsmażone z cebulką, pokruszone środki kajzerek, natka i zapiec z żółtym serem

Szybkie krokiety z ciasta francuskiego (nadzienie z pieczarek i cebuli)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 21:35   #714
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
ona jest łatwa serio

materiały wyciągam stare z szaf, jakies polary stare które podostawałam na targach (kiedy byłam piękną i zgrabną hostessą;-) ) i inne łachy i zaczynam to ciąc teraz
Jestem bardzo ciekawa efektu tej kołderki
A piękna i zgrabna jesteś nadal
Cytat:
No ale lakieru z tego co wiem, to akurat nie można, tzn. nie jest wskazany. Nie no, ja się nie będę przejmować opiniami innych. I chyba zrobię tak jak Karolina, tż mi dowiezie suszarkę, żebym nie targała jej, a reszta będzie w miniaturkach. Bez większości się obędę, ale wiadome, żel pod prysznic, szampon, jakiś balsam, balsam do ust, krem do twarzy, tonik, woda termalna. Planuję wziąć naprawdę MINI kosmetyczkę!
Też mam nadzieję, ze moja to będzie mini kosmetyczka
Dobry pomysł z wzięciem próbek, chyba w Rossmanie można kupić te mini wersje.
Kiedyś na lotnisku jak zważyli mi kosmetyczkę (nadawałam ją oddzielnie) to wyszło prawie 2kg
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-30, 21:38   #715
pumas
Zakorzenienie

Oj tak, Karolina ma fajny pmysł, zapiekane bułeczki - ja robiłam je jeszcze z papryką i kiełbaską, mniam mniam !!!!

Czytam sobie książkę perfekcyjna pani domu, co jakiś czas do niej wracam, fajne pomysły

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

O matko Karolina, niezle z tymi kosmetykami :P Ja mam podobnie, ale jak gdzieś wyjeżdżam, to umiem się opanować. Szkoda tylko, że wyjezdzajac na 3 dni i na 2 tyg. trzeba zabrac dokładnie to samo !!
Ja mam już trochę miniaturek i próbek, jeszcze dokupię coś, poprzelewam i będzie....
Stary 2012-05-30, 21:39   #716
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
cz te miniaturki są np w rossmannie?? bo dla dziecka to widziałam jakieś kremy w miniaturce, itp. ale dla dorosłego nie
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:40   #717
depoison
Zadomowienie

Cytat:
dobrze, lubie takie zabaweczki, odkad mam juz potrzebna wyprawke interesują mnie zabawki
koniecznie chwal się, co tam ciekawego w kwestii zabawkowej odkrywasz

Cytat:
Zastanawia mnie kwestia mycia włosów - czy dam radę jakoś te 3 dni, czy muszę brać cały majdan, typu suszarka? Nie chcę wyjść na jakąś paniusię. Tak samo planuję wziąć puder, tusz, żeby nie być taką mamuchą zaniedbaną, tylko jakoś wyglądać na przyjście gości... Wiem, prozaiczne kwestie, ale nurtujące mnie
ja suszarki nie biorę, może będzie na stanie, a może ktoś będzie mógł pożyczyć- jeśli nie, poproszę szwagierkę, by dowiozła.
Za to na pewno wezmę suchy szampon i kosmetyki do makijażu - jasne, że nie będę się pacykować do samego porodu, ale potem, jak odsapnę, albo następnego dnia? jak najbardziej

Cytat:
byle byśmy dały radę (dlatego suchy szampon na wszelki wypadek - musi być! )

Cytat:
nooo, jest. Przynajmniej online http://fisher-price-cavalluccio-mari...rme.it/p517336, albo http://www.ebay.it/itm/Cavalluccio-M...#ht_1688wt_905 (tylko jeszcze droższy, niż w DE)

Cytat:
do szaszłyków? jako nadzienie pierożków z gotowego ciasta francuskiego? ja na ogół wykorzystuję (jak za dużo zostanie) właśnie do zrobienia zupy pieczarkowej - nawet jeśli nie mam akurat na nią ochoty, to mrożę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:55   #718
pumas
Zakorzenienie

Ja mam właśnie za dużo pieczarek i planuję zrobić zupę pieczarkową jutro - mało letnia, ale co tam...

Te miniaturki można dostać w rossmannie i są to normalne kosmetyki dla dorosłych, dość spory wybór. Można ew. kupić mini opakowania puste i sobie poprzelewać. Ja mam takie z the body shop, są tansze niz te z sephory.
Stary 2012-05-30, 22:01   #719
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ladne!!!!!!!!!!

mam ten wózek, znalazłam go

taka kolorystyka, jeszcze ten jasny fiolet łądny ale chyba ciemny ladniejszy
a bym brała gindola+spacerówka , bez fotelika jak cos
bardzo fajny
Cytat:
Dzięki dziewczyny za ciepłe przywitanie .

Dzisiaj już powoli doszłam do siebie, udało mi się przespać całą noc. Bo w szpitalu to było niemożliwe.
Wyobraźcie sobie że 25.05 o 23:30 przyjechała dziewczyna na porodówke, a 26.05 00.25 na świecie była już jej córcia ,urodziła błyskawicznie. I nie krzyczała. Słychać było tylko położne,które ją dopingowały "dawaj,dawaj.silna z ciebie kobieta,jeszcze troche " itd. Ale następna dziewczyna,która rodziła jakoś po 6 rano krzyczała strasznie. Tak przeraźliwie -rodziła 8 godzin.

Moja położna(ta którą sobie opłacam do porodu) spisała się na medal. Tzn wiecie,nie spodziewałam się że ona będzie się mną tak zajmowała,bo przecież ja jej za to nie płace. A ona, głaskała mnie,pocieszała, była przy mnie przez większość czasu.

W moczu wyszły mi bakterie, no i moje CRP jest wysokie bo aż 54.3 . Mam brać furagin 3x2 tabl. No i za tydzień iść na wyniki, zbadać CRP.Mam nadzieje,że zmaleje . Szyjka w czwartek byla długa i zamknięta, a w piątek wieczorem już krótka .

Na USG ,wyszło że brzuszek małego jest o 1,5 tygodnia mniejszy,a ginekolog powiedział że taki już jego urok. Łożysko III stopień, występują pojedyncze zwapnienia. Przepływy pępowinowe prawidłowe.
Zastrzyk na szybsze rozwinięcie się płucek dostałam ,także powiedzieli że mogę rodzić w 37 t.c. . Chociaż ja to wole w 38-39 t.c.
Asiu super że położna taka faja i wspiera Cie i pomaga,dobrze że Jesteś już w domu
Cytat:
Cześć

Witamy w 33 tygodniu
gratulacje!
Cytat:
dziewczyny Czy Wy wszystkie kupujecie nowe lozeczka??????
ja wlasnie sie dowiuedzialam ze moge dostac uzywane. I niewiem wlasnie czy kupic nowe czy przyjąc te a zainwestowac w reszte czyli posciel i baldachim itp ?
ja kupiłam nowe ale kosztowało coś koło 100zł już nie pamiętam zwykłe sosnowe.
Cytat:
Ooo dzięki za info

Ja kupię 1 paczkę tych 47 szt, 1 lub 2 paczki tych większych pak "jedynek" , mam 1 pakę "dwójek" i potem raczej Dada będę używać
ja też póżniej będe używała Dada
Cytat:

Dziewczyny, nie wiem czemu ale czuje w kościach że urodze w tej części naszego wątku . No i wstyd się przyznać ,ale wczoraj się rozpłakałam bo naszły mnie myśli o śmierci. Tzn stwierdziłam,że porodu się aż tak nie boje,ale panicznie boje się tego że coś się stanie w trakcie i mój mąż z synkiem zostaną sami . Wiem- głupota totalna,ale po prostu ta myśl jest silniejsza ode mnie
Asiu głowa do góry to zmęczenie psychiczne po szpitalu i hormony dają sie we znaki,będzie dobrze wszystko zobaczysz
Cytat:

A tak w ogóle, 36 tydzień

Cytat:
Byłam z tż na kazimierzu na włóczędze tak zwanej, fajnie było, ale nogi mi do tyłka wchodzą po całym dniu. Żeby tego było mało, na koniec wyprasowałam wszystkie pieluchy, a było tego trochę. Reszta rzeczy wciąż się suszy. Spakowałam już część rzeczy do szpitala, ale nie wszystko, bo nie mam tej listy ze szpitala - muszę tam jutro jechać. Zastanawia mnie kwestia mycia włosów - czy dam radę jakoś te 3 dni, czy muszę brać cały majdan, typu suszarka? Nie chcę wyjść na jakąś paniusię. Tak samo planuję wziąć puder, tusz, żeby nie być taką mamuchą zaniedbaną, tylko jakoś wyglądać na przyjście gości... Wiem, prozaiczne kwestie, ale nurtujące mnie
Pumcia ja miałam ze sobą kosmetyczkę i teraz też zabiorę,tusz i korektor musi być nie bede straszyła ludzi,suszarkę dowiezie mi mąż jak będe potrzebowała,dobry pomysł z mi naturkami kosmetyków
Cytat:
Autorski pomysł na wysępienie czegoś słodkiego

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
muminek82 a do kiedy ta promocja trwa??
nie wiem,w gazetce jest tylko info że od jutra

byliśmy na zakupach ale i tak nie kupiłam wszystkiego jutro kolejne podejście mam nadzieje że zamknę listę wyprawkową
byliśmy też na mszy za szczęśliwe rozwiązanie i teraz już padam na twarz
dobrej nocy mamusie
Mały mnie tak kopie w prawe żebro że beczeć mi się chce z bólu
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:05   #720
hanjah
Zakorzenienie

Uwaga uwaga-jem kanapkę Ale każdy kęs muszę zapić słabą herbatą-piję teraz gruszkową z melisą. Mam nadzieję, że wkrótce dojdę do stanu używalności, bo o takich pysznościach piszecie, że mi ślina po pępku cieknie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości