Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 16:00   #601
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no tak
oglądne je ale chyba materaC kupic nowy? czy zalezy jaki to? z czego wiem te lozeczko niby w stanie ok nie zniszczone ani lozko ani materac, tylko niewiem jaki materacyk tam jest
Jak dla mnie używane łóżeczko jak najbardziej, ale materac koniecznie nowy

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
masz racje... tylko wiesz ile czasu mozna tak ciagnac.... mam nadzieje, ze nie odbije mu sie to na zdrowiu po prostu... ja po macierzynskim wracam do pracy...hehe od dziecka do dzieci zwariuje
Rozumiem. U nas tyle czasu przez dojazdy - też miałam dojeżdżać, ale pojawiła się mała
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:08   #602
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

od jutra w rossmannie Pampki newborn 19,99
Ooo dzięki za info

Ja kupię 1 paczkę tych 47 szt, 1 lub 2 paczki tych większych pak "jedynek" , mam 1 pakę "dwójek" i potem raczej Dada będę używać

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wiecie co , ale się znerwowałam :/
Dostałam maila z avivy że hospitalizacja z powodu zagrożenia ciąży nie jest objęta w ubezpieczeniu i nic nie dostanę :/
No niestety, ale bardzo często ubezpieczenie nie obejmuje hospitalizacji związanej z ciążą. To jest zapisane w warunkach ubezpieczenia

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wróciłam, dzięki za wszystkie kciuki

Najpierw napiszę wieści z wizyty, a potem poczytam co naskrobałyście.
Szyjka zaczęła mi się skracać, ale jeszcze tragedii ponoć nie ma. Gin chciał mi zwiększyć dawkę fenoterolu, ale potem jak mi zmierzył ciśnienie i zobaczył, że puls wysoki, stwierdził, że lepiej dawki nie zwiększać a monitorować dokładnie co tam dalej z szyjką będzie się działo. Mam się zgłosić na wizytę za tydzień. Póki co gin twierdzi, że wszystko pod kontrolą i jeszcze nie jest źle.
Waga 63kg, więc mam na plusie 11kg od początku ciąży.
Poza tym dostałam skierowanie na wymazy, mocz, morfologię i glukozę na czczo
No i mam oczywiście prowadzić oszczędny tryb życia i jak najwięcej leżeć. A mnie nosi, no ale trzeba się zmusić

To chyba nieźle Kochana...No poza szyjką A ile ma dokładnie, wiesz?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:12   #603
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiu na tym etapie to chyba takie łożysko to nic strasznego.
Ja na USG 2 tyg temu miałam łożysko II stopnia dojrzałości

takie info znalazłam
Aguś dziękuje za informacje. U mnie przepływy OK,ilość wód prawidłowa-więc wychodzi na to, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
oczywiscie bo to te bakterie zapewne są przyczyną zapalenia
Ja nigdy bym nie pomyślała,że bakterie w moczu powodują stan zapalny w organiźmie człowieka- jakaś ciemnota ze mnie

Dziewczyny, nie wiem czemu ale czuje w kościach że urodze w tej części naszego wątku . No i wstyd się przyznać ,ale wczoraj się rozpłakałam bo naszły mnie myśli o śmierci. Tzn stwierdziłam,że porodu się aż tak nie boje,ale panicznie boje się tego że coś się stanie w trakcie i mój mąż z synkiem zostaną sami . Wiem- głupota totalna,ale po prostu ta myśl jest silniejsza ode mnie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:15   #604
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale milam dobrego kurczaka na obiad

byłam dzis u mojej pani stomatolog, kochana jest, mowil ze doklei mi ten ząb
To bardzo dobrze
Cytat:
dziewczyny Czy Wy wszystkie kupujecie nowe lozeczka??????
ja wlasnie sie dowiuedzialam ze moge dostac uzywane. I niewiem wlasnie czy kupic nowe czy przyjąc te a zainwestowac w reszte czyli posciel i baldachim itp ?
Nowe, z tej przyczyny, że nie mamy nikogo kto by nam cokolwiek dał dla dziecka Jakbym miała taka mozliwość oczywiście wolałabym dostać. Jedynie materacyk kupiłabym nowy, dla higieny

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czemu ale czuje w kościach że urodze w tej części naszego wątku . No i wstyd się przyznać ,ale wczoraj się rozpłakałam bo naszły mnie myśli o śmierci. Tzn stwierdziłam,że porodu się aż tak nie boje,ale panicznie boje się tego że coś się stanie w trakcie i mój mąż z synkiem zostaną sami . Wiem- głupota totalna,ale po prostu ta myśl jest silniejsza ode mnie
Nie ma takiej opcji, odrzuć takie myśli. Wiadomo, że teraz ciągle mamy doły, ale tego nawet nie dopuszczaj do świadomości. Przytulam z całego serca
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:16   #605
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
To chyba nieźle Kochana...No poza szyjką A ile ma dokładnie, wiesz?
nie wiem, bo badał tylko na fotelu, skwasiła mu się nieco mina, pokręcił głową i powiedział coś w stylu "no, coś tam już się zaczyna pchać". Ale jak potem spytałam, czy z szyjką jest źle, to powiedział, że nic strasznego się jeszcze nie dzieje, póki co sytuacja jest pod kontrolą, nie ma nawet jeszcze potrzeby USG robić. Dopytał raz jeszcze, który to tydzień i stwierdził, że dawki fenka nie będzie zwiększał (też ze względu na mój puls). Czyli raczej uznał, że szyjka jeszcze trochę wytrzyma, a że blisko bezpiecznego terminu to tylko jest potrzeba częstszego monitorowania sytuacji

Asiu hormony pewnie buzują Staraj się jednak mimo wszystko grzebać takie myśli jak najgłębiej i wyobrażać sobie, że poród przebiega sprawnie, szybko, a potem jesteście mega szczęśliwi trzymając maluszka w ramionach. Ja tak robię jak mnie jakieś deprechy łapią, jak się boję, że nie dam sobie rady z dzieckiem, i od razu mi lepiej

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-30 o 16:19
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:19   #606
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

nie mysl o takich rzeczach
skup sie na tym, ze niedlugo bedziesz tuliła swojego synka w ramionach

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:23   #607
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny normalnie oblecial mnie strach po gaciach.....
Mojej przyjaciolki bratowa dzis urodzila... termin miala na 25 LIPCA!!!!!!!!!!!!!!!
Weź nie strasz
Cytat:

podziel sie
Zjadłam już wszystkie
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ale śliczne! A jaki kolor?
Cytat:
mam ten wózek, znalazłam go

taka kolorystyka, jeszcze ten jasny fiolet łądny ale chyba ciemny ladniejszy
a bym brała gindola+spacerówka , bez fotelika jak cos
Fajny ten zielony i ciemnofioletowy! Ten retro jednak odpada?
Cytat:
Witamy w 33 tygodniu

Cytat:
dziewczyny Czy Wy wszystkie kupujecie nowe lozeczka??????
ja wlasnie sie dowiuedzialam ze moge dostac uzywane. I niewiem wlasnie czy kupic nowe czy przyjąc te a zainwestowac w reszte czyli posciel i baldachim itp ?
Ja mam kupione używane Na Twoim miejscu brałabym używane jeśli jest w dobrym stanie. Odmalujcie sobie je tylko A w baldachim bym nie inwestowała, bo tylko kupa roboty przy nim - zbiera kurz i musiałabyś go bardzo często prać. Lepiej kupić tego konika z fisher price
Cytat:
Kurcze, szkoda, ze nie masz możliwości zrobienia usg Bo może z szyjką wcale nie jest tak źle Nie cierpię państwowej służby zdrowia W każdym razie, jeśli nie masz możliwości zrobienia usg, to oszczędzaj się i leż najwięcej jak możesz
Dlatego liczę na to, że w środku szyjka jest ok
Cytat:
No wiesz co Głowa do góry, musi być dobrze i musisz być silna dla swoich chłopaków Bo kto jak nie Ty? Nawet jeśli urodzisz w tej części, to wiedz, że my Ci nie damy zginąć i na nas zawsze możesz liczyć. A teraz uśmiechnij się i pomyśl, że już niedługo przytulisz Patryczka

Lecę na zakupy z TŻ. Pomidorki są w przecenie a i na lody go wezmę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 16:25   #608
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy w 33 tygodniu
juz 33
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:26   #609
agunia82
Zakorzenienie

Mam prośbę do dziewczyn, które mają foteliki maxi cosi. Możecie mi zrobić fotkę samej wkładki redukcyjnej dla niemowlaka? Bo kurcze ich rodzajów jest multum i nie wiem co kupić

Stary 2012-05-30, 16:28   #610
lipus89
Rozeznanie

Dziewczynki któraś chciała chyba matę edykacyjną znalazłam przez przypadek :
http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?Ad...1-745afffef647

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:28   #611
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, miewam podobnie. I od razu mogłabym ryczeć. Albo, że tż się coś stanie - kupiłam mu na ślub przelot jakimś tam latającym czymś i mam takiego stracha, że coś się stanie. Wiem, że to irracjonalne. Rozumiem Cię, naprawdę Jednak myślę, że wszystko będzie dobrze, a jak hormony nam trochę odpuszczą, to będziemy się już tylko cieszyć!
Stary 2012-05-30, 16:32   #612
phdwao
Zakorzenienie

matko jak mój mały się rozpycha, az czuję szyjkę
Stary 2012-05-30, 16:36   #613
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa i mamy ten fotelik tylko musimy wkładkę redukcyjną dokupić, bo był bez. W ogóle teraz to chyba mój małż wpadł w szał kompletowania wyprawki, bo polecenie ode mnie było takie: sprawdź, czy fotelik ma wkładkę redukcyjną, jak nie, to musimy się zastanowić czy na pewno go bierzemy. A bujaczek fisher price odkupimy tylko, jeśli się zdecydujemy brać fotelik" (Bałam się, że wkładkę ciężko będzie znaleźć albo będą drogie, ale na szczęście nie jest źle z tym)
Skończyło się tak, że mój mąż zadzwonił do mnie jak czekałam na gina, żebym zeszła na chwilę pod przychodnie bo ma fotelik i bujaczek. Myślałam, że mam obejrzeć żeby dał odpowiedź koledze. A on do mnie, że już wziął i jedno i drugie. A bujaczek stwierdził, że bierzemy i tak, bo mu się fajny wydawał no i dla większego dziecka jako fotelik się nada. Padłam, bo mi taki bujaczek się marzył, ale jak raz o nim powiedziałam to zlał temat, więc nawet do tego nie wracałam, bo myślałam że usłyszę "szkoda kasy".

Się wczuł chyba na całego w rolę, bo wyobraźcie sobie, że jak nie zadzwoniłam zaraz po wizycie, to on do mnie zadzwonił pytać co i jak, a do tej pory zawsze czekał aż się odezwę, nawet jak to czekanie miało oznaczać, że do końca dnia nie dam znać co i jak
za fotelik i bujaczek

I dla męża
Mój to się aż za bardzo angażuje

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

o kurczę, myślałam, że to tylko problem pierworódek, albo że po pierwszych pięciu minutach skrępowanie mi przejdzie.
Ech, czemu dzieci nie rodzą się przez pępek?!
Eee tam, idąc do szpitala wstyd zostawia się za drzwiami
Dla nich to na prawdę chleb powszedni, a jeśli kobieta jest czysta, to czego tu się wstydzić? Miałam w październiku laparoskopię i w czasie obchodu moją gołą pipę oglądało jakieś 15 osób i jakoś specjalnie mnie to nie obeszło Mimo, ze należę do tych wstydliwych raczej...
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

wybacznie ale znikam stąd na jakiś czas... muszę pozbierac myśli po tym pobycie w szpitalu. Jeszcze z wyprawką jestem w lesie wiec muszę to szybko ogarnąc bo nie mam najważniejszych rzeczy, a w razie nagłego porodu będzie nieciekawie. Kurcze martwię się strasznie

muszę się czymś zając bo tutaj za dużo o tym myślę. Także do zaś
Trzymaj się I odzywaj się czasem, bo będziemy się martwić
Stary 2012-05-30, 16:45   #614
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fajny ten zielony i ciemnofioletowy! Ten retro jednak odpada?

Ja mam kupione używane Na Twoim miejscu brałabym używane jeśli jest w dobrym stanie. Odmalujcie sobie je tylko A w baldachim bym nie inwestowała, bo tylko kupa roboty przy nim - zbiera kurz i musiałabyś go bardzo często prać. Lepiej kupić tego konika z fisher price
jak pomyslalam to kolor biały jakos nie batrdzo chyba bedzie odpwoiedni an pogode brzydszą. No nie wiem, fajny jest, ale ja nie latam w szpilach ciągle odpindrzona by z takim chodzic a jakos wizja mnie w sportowym ubraniu do tego wózka nie pasuje. A na bank czasem bede chciala sie ubrac tak na sportowo
i se dalam z nim spokoj.

ten fiolet bedzie bo tztowi sie tez bardzo podoba

a baldachim byc musi bo mi sie zawsze marzył

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:52   #615
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny normalnie oblecial mnie strach po gaciach.....
Mojej przyjaciolki bratowa dzis urodzila... termin miala na 25 LIPCA!!!!!!!!!!!!!!!
O mamo.... wiesz coś więcej? Jak dzidziuś?

Cytat:
Ładne ale drogo jak dla mnie
Stary 2012-05-30, 17:00   #616
pumas
Zakorzenienie

Wita was "mistrz leżenia" Właśnie sobie siadłam, od rana. Informacja dla dziewczyn z Krakowa: Entliczek na Kurdwanowie został zlikwidowany - nie wiem kiedy, może już dawno, a ja niewtajemniczona Tak czy siak oszłam się dzisiaj strasznie, no i dupa.

Zaczęłam dzisiaj wielkie pranie ciuszków i rzeczy maleństwa. Niestety mam tylko jedną suszarkę, więc to będzie dłuuuugiii proces... Zajmie mi co najmniej 3-4 dni. Wbrew pozorom nie ma tego aż tyle. Dlatego planuję uderzyć na szmateksy, zobaczyć, co tam w trawie piszczy, a nuż uda mi się coś fajnego wyhaczyć

A tak w ogóle, 36 tydzień

Agunia, nie martw się szyjką, to już czas, żeby coś się zaczęło dziać, jak to lekarz stwierdził Ciekawe jak moja się trzyma. Ale jakkolwiek by się nie trzymała, to już taki okres, że nie ma co się stresować.

Mam na zbyciu jedno opakowanie majtek jednorazowych, nie siateczkowych, chce któraś? Muszę kupić właśnie te siateczkowe.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-05-30 o 17:04
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:16   #617
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam fatalny humor przez ostatnie dni. Podczytuje Was, ale raczej się będę się udzielać...
Przytulam...

Cytat:
Dzięki dziewczyny za ciepłe przywitanie .

Dzisiaj już powoli doszłam do siebie, udało mi się przespać całą noc. Bo w szpitalu to było niemożliwe.
Wyobraźcie sobie że 25.05 o 23:30 przyjechała dziewczyna na porodówke, a 26.05 00.25 na świecie była już jej córcia ,urodziła błyskawicznie. I nie krzyczała. Słychać było tylko położne,które ją dopingowały "dawaj,dawaj.silna z ciebie kobieta,jeszcze troche " itd. Ale następna dziewczyna,która rodziła jakoś po 6 rano krzyczała strasznie. Tak przeraźliwie -rodziła 8 godzin.

Moja położna(ta którą sobie opłacam do porodu) spisała się na medal. Tzn wiecie,nie spodziewałam się że ona będzie się mną tak zajmowała,bo przecież ja jej za to nie płace. A ona, głaskała mnie,pocieszała, była przy mnie przez większość czasu.

W moczu wyszły mi bakterie, no i moje CRP jest wysokie bo aż 54.3 . Mam brać furagin 3x2 tabl. No i za tydzień iść na wyniki, zbadać CRP.Mam nadzieje,że zmaleje . Szyjka w czwartek byla długa i zamknięta, a w piątek wieczorem już krótka .

Na USG ,wyszło że brzuszek małego jest o 1,5 tygodnia mniejszy,a ginekolog powiedział że taki już jego urok. Łożysko III stopień, występują pojedyncze zwapnienia. Przepływy pępowinowe prawidłowe.
Zastrzyk na szybsze rozwinięcie się płucek dostałam ,także powiedzieli że mogę rodzić w 37 t.c. . Chociaż ja to wole w 38-39 t.c.
Super, ze położna tak się Tobą zajęła
To łożysko III stopnia brzmi dla mnie niepokojąco Lekarz nic na ten temat nie mówił?

Cytat:
byłam dzis u mojej pani stomatolog, kochana jest, mowil ze doklei mi ten ząb
To dobrze

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Gratki
Dziękuję!

Cytat:
Asiu na tym etapie to chyba takie łożysko to nic strasznego.
Ja na USG 2 tyg temu miałam łożysko II stopnia dojrzałości

takie info znalazłam
Dobrze wiedzieć U mnie 3 tyg temu łożysko było I stopnia. Ciekawe jak teraz

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
mam pytanie: czy do becikowego bierze się zaświadczenie od lekarza na ostatniej wizycie czy muszę iść po porodzie?
Na pewno po porodzie Do mojej gin po to zaświadczenie przychodzą tatusiowie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a to nie jest tak że termin planowego CC ustala się na dwa tygodnie przed terminem porodu właśnie po to żeby było PRZED rozpoczęciem akcji porodowej?
No właśnie

Cytat:
A ja myślę, że to normalne, ze się boisz Różnie bywa... ale musimy być dobrej myśli My tu wszystkie będziemy bardzo mocno trzymać za Was kciuki i na pewno wszystko będzie ok

Cytat:
nie wiem, bo badał tylko na fotelu, skwasiła mu się nieco mina, pokręcił głową i powiedział coś w stylu "no, coś tam już się zaczyna pchać". Ale jak potem spytałam, czy z szyjką jest źle, to powiedział, że nic strasznego się jeszcze nie dzieje, póki co sytuacja jest pod kontrolą, nie ma nawet jeszcze potrzeby USG robić. Dopytał raz jeszcze, który to tydzień i stwierdził, że dawki fenka nie będzie zwiększał (też ze względu na mój puls). Czyli raczej uznał, że szyjka jeszcze trochę wytrzyma, a że blisko bezpiecznego terminu to tylko jest potrzeba częstszego monitorowania sytuacji
Aha... jestem ciekawa jak u mnie... trochę się boje jutrzejszej wizyty...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dzięki!

Cytat:
juz 33
Dziękuję!

Cytat:
Mam prośbę do dziewczyn, które mają foteliki maxi cosi. Możecie mi zrobić fotkę samej wkładki redukcyjnej dla niemowlaka? Bo kurcze ich rodzajów jest multum i nie wiem co kupić
Ja mam, ale do cabriofix? Zrobić Ci fotkę?

Cytat:
matko jak mój mały się rozpycha, az czuję szyjkę
Ja tak mam teraz kilka razy dziennie i dlatego się boję czy szyjka wytrzyma...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, [COLOR=DeepSkyBlue][B]36 tydzień
Gratuluję
Stary 2012-05-30, 17:16   #618
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam, dzięki za wszystkie kciuki

Najpierw napiszę wieści z wizyty, a potem poczytam co naskrobałyście.
Szyjka zaczęła mi się skracać, ale jeszcze tragedii ponoć nie ma. Gin chciał mi zwiększyć dawkę fenoterolu, ale potem jak mi zmierzył ciśnienie i zobaczył, że puls wysoki, stwierdził, że lepiej dawki nie zwiększać a monitorować dokładnie co tam dalej z szyjką będzie się działo. Mam się zgłosić na wizytę za tydzień. Póki co gin twierdzi, że wszystko pod kontrolą i jeszcze nie jest źle.
Waga 63kg, więc mam na plusie 11kg od początku ciąży.
Poza tym dostałam skierowanie na wymazy, mocz, morfologię i glukozę na czczo
No i mam oczywiście prowadzić oszczędny tryb życia i jak najwięcej leżeć. A mnie nosi, no ale trzeba się zmusić
czyli nie jest źle
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej...

Ranki są ostatnio koszmarne... dziś udało mi się zjeść... miseczkę lodów To jedyne co mi przez gardło przeszło... dziś to już nawet po gavisconie mam zgagę

Naprawdę odechciało mi się wszystkiego...
biedactwo
Cytat:
ale mam dzis dzień kiepski
ja mam ostatnio same kiepskie dni
Cytat:

aaaa i mamy ten fotelik tylko musimy wkładkę redukcyjną dokupić, bo był bez. W ogóle teraz to chyba mój małż wpadł w szał kompletowania wyprawki, bo polecenie ode mnie było takie: sprawdź, czy fotelik ma wkładkę redukcyjną, jak nie, to musimy się zastanowić czy na pewno go bierzemy. A bujaczek fisher price odkupimy tylko, jeśli się zdecydujemy brać fotelik" (Bałam się, że wkładkę ciężko będzie znaleźć albo będą drogie, ale na szczęście nie jest źle z tym)
Skończyło się tak, że mój mąż zadzwonił do mnie jak czekałam na gina, żebym zeszła na chwilę pod przychodnie bo ma fotelik i bujaczek. Myślałam, że mam obejrzeć żeby dał odpowiedź koledze. A on do mnie, że już wziął i jedno i drugie. A bujaczek stwierdził, że bierzemy i tak, bo mu się fajny wydawał no i dla większego dziecka jako fotelik się nada. Padłam, bo mi taki bujaczek się marzył, ale jak raz o nim powiedziałam to zlał temat, więc nawet do tego nie wracałam, bo myślałam że usłyszę "szkoda kasy".

Się wczuł chyba na całego w rolę, bo wyobraźcie sobie, że jak nie zadzwoniłam zaraz po wizycie, to on do mnie zadzwonił pytać co i jak, a do tej pory zawsze czekał aż się odezwę, nawet jak to czekanie miało oznaczać, że do końca dnia nie dam znać co i jak
super
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

BTW - muszę wam się pochwalić ostatnim wyczynem. Sądziłam już (optymistycznie), że problem rozkojarzenia ciążowego jakoś mnie ominął.
Dopóki dziś rano nie zaczęłam robić sobie kawy:
wyciągnęłam z lodówki mleko, okręciłam zakrętkę, oderwałam zawleczkę (takie nieotwarte jeszcze było) i..
ZAWLECZKĘ WRZUCIŁAM DO KAWY, A MLEKO ZACZĘŁAM LAĆ DO ŚMIETNIKA

Cytat:

ładny
Cytat:
Dzięki dziewczyny za ciepłe przywitanie .

Dzisiaj już powoli doszłam do siebie, udało mi się przespać całą noc. Bo w szpitalu to było niemożliwe.
Wyobraźcie sobie że 25.05 o 23:30 przyjechała dziewczyna na porodówke, a 26.05 00.25 na świecie była już jej córcia ,urodziła błyskawicznie. I nie krzyczała. Słychać było tylko położne,które ją dopingowały "dawaj,dawaj.silna z ciebie kobieta,jeszcze troche " itd. Ale następna dziewczyna,która rodziła jakoś po 6 rano krzyczała strasznie. Tak przeraźliwie -rodziła 8 godzin.

Moja położna(ta którą sobie opłacam do porodu) spisała się na medal. Tzn wiecie,nie spodziewałam się że ona będzie się mną tak zajmowała,bo przecież ja jej za to nie płace. A ona, głaskała mnie,pocieszała, była przy mnie przez większość czasu.

W moczu wyszły mi bakterie, no i moje CRP jest wysokie bo aż 54.3 . Mam brać furagin 3x2 tabl. No i za tydzień iść na wyniki, zbadać CRP.Mam nadzieje,że zmaleje . Szyjka w czwartek byla długa i zamknięta, a w piątek wieczorem już krótka .

Na USG ,wyszło że brzuszek małego jest o 1,5 tygodnia mniejszy,a ginekolog powiedział że taki już jego urok. Łożysko III stopień, występują pojedyncze zwapnienia. Przepływy pępowinowe prawidłowe.
Zastrzyk na szybsze rozwinięcie się płucek dostałam ,także powiedzieli że mogę rodzić w 37 t.c. . Chociaż ja to wole w 38-39 t.c.
dobrze, że już w domu jesteś a położna super
Cytat:
no tak
oglądne je ale chyba materaC kupic nowy? czy zalezy jaki to? z czego wiem te lozeczko niby w stanie ok nie zniszczone ani lozko ani materac, tylko niewiem jaki materacyk tam jest
materac bym nowy kupiła
Cytat:
nie myśl tak nawet - to wszystko hormony

Cytat:

nadrobiłam, ale już ledwo ledwo
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:20   #619
agunia82
Zakorzenienie

Irmusia tak, poproszę o fotkę

chociaż chyba kupię taką
http://allegro.pl/wkladka-do-fotelik...370791400.html
bo ten fotelik to raczej starszy typ, bez SPS, a ta wkładka przeszła pomyślnie crash testy i do 10kg można jej używać, czyli akurat na przesiadkę na większy fotelik
ale i tak bym jeszcze zobaczyła jak te oryginalne wyglądają

Dotka, Pumcia

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-30 o 17:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 17:25   #620
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Lepiej Kochanie? Mam nadzieję, że tak
Świadomość, że nie tylko nam się wszystko wali na głowę, czasem ułatwia nabranie dystansu do własnych problemów, ale akurat mnie nigdy nie cieszy.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Boli, niech boli, byle się nic złego nie działo w związku z tym! Nie mogę posprzątać, wyjść sama -trudno. Leżę grzecznie i daję schronienie mojej córeczce
Cytat:
Piękne.
Cytat:

Fajny.
Jasny fiolet wygląda trochę jak spłowiały, ale ja lubię ciemny, więc może nie jestem obiektywna. Podoba mi się, że część ramy jest w kolorze wózka.

U siebie wybrałam model, a dzięki allegro wiedziałam, że można wybrać inny stelaż i przynajmniej mam czarny, a nie matowy aluminiowy, który do mojego koloru nie pasuje ani trochę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:32   #621
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Wita was "mistrz leżenia" Właśnie sobie siadłam, od rana. Informacja dla dziewczyn z Krakowa: Entliczek na Kurdwanowie został zlikwidowany - nie wiem kiedy, może już dawno, a ja niewtajemniczona Tak czy siak oszłam się dzisiaj strasznie, no i dupa.

Zaczęłam dzisiaj wielkie pranie ciuszków i rzeczy maleństwa. Niestety mam tylko jedną suszarkę, więc to będzie dłuuuugiii proces... Zajmie mi co najmniej 3-4 dni. Wbrew pozorom nie ma tego aż tyle. Dlatego planuję uderzyć na szmateksy, zobaczyć, co tam w trawie piszczy, a nuż uda mi się coś fajnego wyhaczyć

Agunia, nie martw się szyjką, to już czas, żeby coś się zaczęło dziać, jak to lekarz stwierdził Ciekawe jak moja się trzyma. Ale jakkolwiek by się nie trzymała, to już taki okres, że nie ma co się stresować.

Mam na zbyciu jedno opakowanie majtek jednorazowych, nie siateczkowych, chce któraś? Muszę kupić właśnie te siateczkowe.
leż lez, a poprawiło się samopoczucie??

ja prałam tydzień temu i do teraz walcze z prasowaniem

aaa i gratuluję 36 tygodnia!

chyba bede pierwszą ciężarną której dziecko rozerwie brzuch

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-30 o 17:37
Stary 2012-05-30, 17:36   #622
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taki fotelik, chyba ma wkładkę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0499.jpg (36,4 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-05-30, 17:40   #623
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taki fotelik, chyba ma wkładkę?
tak, ma tylko jej dokładnie nie widać
i widać kotek musiał się na fotkę załapać mój pies ma tak samo, jak robię jakieś zdjęcia on od razu też by chciał na nich być

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 17:41   #624
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
leż lez, a poprawiło się samopoczucie??

ja prałam tydzień temu i do teraz walcze z prasowaniem

aaa i gratuluję 36 tygodnia!

Poprawiło się dziękuję - ostatnio gorzej się czuję wieczorami, przed snem, po prostu mnie mdli, nie wiem z czego.

Z prasowaniem u mnie będzie ciężko, na razie skupię się na praniu

Mnie też dziecię wali po brzuchu tak, że o mało go nie rozerwie - zabawne to, ale i bolesne...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:43   #625
agunia82
Zakorzenienie

o jaaaa moje dziecię właśnie dostało mega silnej czkawki aż za przeproszeniem na odbycie ją czuję

Stary 2012-05-30, 17:43   #626
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ma tylko jej dokładnie nie widać
i widać kotek musiał się na fotkę załapać mój pies ma tak samo, jak robię jakieś zdjęcia on od razu też by chciał na nich być
dokładnie on pcha sie wszędzie gdzie cos sie dzieje

troche zblizyłam fotke, może Ci cos pomoze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0498.jpg (157,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-05-30, 17:45   #627
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawiło się dziękuję - ostatnio gorzej się czuję wieczorami, przed snem, po prostu mnie mdli, nie wiem z czego.

Z prasowaniem u mnie będzie ciężko, na razie skupię się na praniu

Mnie też dziecię wali po brzuchu tak, że o mało go nie rozerwie - zabawne to, ale i bolesne...
mnie tez czasem boli
Cytat:
o jaaaa moje dziecię właśnie dostało mega silnej czkawki aż za przeproszeniem na odbycie ją czuję
o mamo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 17:47   #628
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie on pcha sie wszędzie gdzie cos sie dzieje

troche zblizyłam fotke, może Ci cos pomoze
ooo tak, teraz widzę co i jak, dzięki

Cytat:
mnie tez czasem boli

o mamo
nooo o mamo dziwne i niezbyt przyjemne uczucie, ale dobrze, niech sobie Luśka ćwiczy intensywnie płucka, wtrzymam.

ale serio tak mocnej czkawki to jeszcze nie czułam, normalnie niemal siła kopniaków

Stary 2012-05-30, 17:52   #629
Soleilka
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze sklepu. Mam arbuza, czekoladę i chipsy

Cytat:
jak pomyslalam to kolor biały jakos nie batrdzo chyba bedzie odpwoiedni an pogode brzydszą. No nie wiem, fajny jest, ale ja nie latam w szpilach ciągle odpindrzona by z takim chodzic a jakos wizja mnie w sportowym ubraniu do tego wózka nie pasuje. A na bank czasem bede chciala sie ubrac tak na sportowo
i se dalam z nim spokoj.

ten fiolet bedzie bo tztowi sie tez bardzo podoba

a baldachim byc musi bo mi sie zawsze marzył
Przecież elegancka mama nie musi być koniecznie na szpilkach Ale wózek sam w sobie fajny i ma skrętne koła

Jak Ci się podoba baldachim to bierz
Cytat:

Cytat:

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 17:53   #630
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Aha... jestem ciekawa jak u mnie... trochę się boje jutrzejszej wizyty...
ja też czuję, że mała coś majstruje przy szyjce

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Świadomość, że nie tylko nam się wszystko wali na głowę, czasem ułatwia nabranie dystansu do własnych problemów, ale akurat mnie nigdy nie cieszy.
No wiadomo, ale w kupie raźniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości