|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]() U mnie np żurek jest gęściejszy (taki odrobiną mąki ze śmietaną zabielony), bardziej kwaśny, z ziemniakami (krojonymi normalnie jak do zupy). Barszcz biały jada się z chlebem albo ziemniakami (oddzielnie na talerzu), w środku jest biała kiełbasa (albo zwykła, tak bardziej na co dzień). Smak łagodniejszy poprostu. To wszystkie różnice ![]() Ale nie wiem z jakiego to regionu zapożyczenie, cała kuchnia w mojej rodzinie to albo lubelszczyzna, albo pomorze, albo podkarpacie... a najprawdopodobniej mieszanina ![]() Cytat:
![]() A, zapomniałam dodać, ja nie odróżniam kopytek od leniwych... ![]() Co dom to obyczaj ![]() O mamo, zgłodniałam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
kopytka? przysmażone ze skwareczkami
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kopytka są z ciasta ziemniaczanego a leniwe są z seria białego. O a ja zrobiłam FOPA, bo nie robię kopytek, tylko leniwe... ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-07 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3637658 1]Się wtrącę
![]() U mnie np żurek jest gęściejszy (taki odrobiną mąki ze śmietaną zabielony), bardziej kwaśny, z ziemniakami (krojonymi normalnie jak do zupy). Barszcz biały jada się z chlebem albo ziemniakami (oddzielnie na talerzu), w środku jest biała kiełbasa (albo zwykła, tak bardziej na co dzień). Smak łagodniejszy poprostu. To wszystkie różnice ![]() Ale nie wiem z jakiego to regionu zapożyczenie, cała kuchnia w mojej rodzinie to albo lubelszczyzna, albo pomorze, albo podkarpacie... a najprawdopodobniej mieszanina ![]() Najlepsze są tylko ze świeżo stopionymi skwareczkami, albo w ogóle odsmażane na tym ![]() A, zapomniałam dodać, ja nie odróżniam kopytek od leniwych... ![]() Co dom to obyczaj ![]() O mamo, zgłodniałam...[/QUOTE] nefty leniwe są słodkie.. a kopytka nie ![]()
#1625 | ||
BAN stały
|
Cytat:
U mnie jest bez ziemniaków a już gdyby było to raczej z ziemniakami polanymi barszczem białym tak jak w przypadku mojego barszczu czerwonego. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Dodatki to kiełbasa biała lub zwykła ciemna, i jajko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | ||
BAN stały
|
Cytat:
No i czasami baaardzo rzadko kopytka z jakimś gulaszem zamiast ziemniaków czy kaszy. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3637658 1]Się wtrącę ![]() U mnie np żurek jest gęściejszy (taki odrobiną mąki ze śmietaną zabielony), bardziej kwaśny, z ziemniakami (krojonymi normalnie jak do zupy). Barszcz biały jada się z chlebem albo ziemniakami (oddzielnie na talerzu), w środku jest biała kiełbasa (albo zwykła, tak bardziej na co dzień). Smak łagodniejszy poprostu. To wszystkie różnice ![]() Ale nie wiem z jakiego to regionu zapożyczenie, cała kuchnia w mojej rodzinie to albo lubelszczyzna, albo pomorze, albo podkarpacie... a najprawdopodobniej mieszanina ![]() Najlepsze są tylko ze świeżo stopionymi skwareczkami, albo w ogóle odsmażane na tym ![]() A, zapomniałam dodać, ja nie odróżniam kopytek od leniwych... ![]() Co dom to obyczaj ![]() O mamo, zgłodniałam...[/QUOTE] A to nie to samo? Mnie się wydaje, że wszystko to jedno i to samo ale ma inne kształty - romby, koła z dołeczkami, walce? ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- U nas też jest kiełbasa. Widocznie u kogoś zawsze jest to ser biały. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
koła z dołeczkami to kluski śląskie i one chyba nijak się mają do kopytek
![]()
#1631 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(publikują na logo24.pl). Podobnie prześmiewczy ton artykułów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Tutaj są legalne związki partnerskie, więc dałybyście radę ze ślubem
![]() http://www.youtube.com/watch?v=_a1FdDf72AQ - żal mi takich dziewczyn. Mam wrażenie, że przez tą nachalność reklam, gazet i photoshopa, wszystkie laski czują się zobligowane do bycia ideałami. Zero trądziku, zero cieni pod oczami, zero rozstępów czy cellulitu. Niby fajnie, ale tak się nie da. Dodam, że większość facetów nie wie, co to cellulit i nie zauważają, czy się ma makijaż, czy nie... no chyba, że się zrobi jakiś mega widoczny a nie tylko puder, naturalny cień i tusz do rzęs. Mój do niedawna nie wiedział co to rozstępy, póki nie zobaczył mojego brzucha... ale mu one nie przeszkadzają. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-07 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
bo to już nie worki, ale są plecaki! W modnym odcieniu wrzosu u mnie występują, że nie chcą zejść, to widać dobrze się tu czują. Rozstępy jak ścieżyny występują w kupie na mych udach i biodrach, a nawet na...dupie ![]() Cellulit jak górski krajobraz na mapie, co się go pozbędę, on mnie znowu łapie! Być kiedyś ideałem nie będzie mi dane ![]() Trudno mi się pogodzić z tym moje kochane.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze jak czytam Twoje teksty, to w myslach nawet podklad muzyczny dodaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | ||
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Zjadłabym jakąś dobrą zupęęęę Cytat:
2. "pozostałe 20% młodych Warszawiaków, którzy robią w FOTOGRAFII. Chodzą z tymi aparatami („To jedyny taki Canon na rynku, on do mnie mówi”) i obfotografowują każdy kąt ☠☠☠☠☠☠☠onego Krakowskiego Przedmieścia, jak pies przystają przy każdym wywróconym śmietniku („bo to jest sztuka”), a potem i tak godzinami zgrywają to wszystko do komórek („bo Instagram”) żeby następnie ich liczni koledzy z marketingu mogli udawać, że im się podoba. Kończy się zresztą „jak zawsze” i fotki lądują na facebooku na profilu z „photography” w nazwie, bo w przeciwnym wypadku ktoś mógłby pomyśleć, że jakis debil szedł ulicą i robił śmietnikom zdjęcia." ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Ale jestem guuupia, zły link dałam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642873
A 2 Broke Girls uwieeeeelbiam ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Monika - no właśnie miałam pytać o co chodzi, bo całkiem zabawne to o hipsterach i bezdomnych ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Mi to dopiero niedawno uświadomiono, jaka jest różnica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jakaś jesteś lekko przewrażliwiona ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się komuś podobają długie włosy to co Cię tak dziwi? Jeden lubi długie, inny krótkie, no kurde przecież to oczywiste. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Konto usunięte
|
A może to też zależy od regionu?
No proszę, żeby moja matka, obie babcie i jeszcze prababcia (którą pamiętam) żyły w nieświadomości? Nie chce mi się wierzyć... Tak jak z zsiadłym mlekiem - na śląsku to podobno kiszka. A ja kiszka mówię na... no kurde kiszkę... np ziemniaczaną albo nadzianą czymś jeszcze innym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Zakorzenienie
|
U mnie się je leniwe na słono
![]() ![]() Zresztą, ta zakonnica akurat ze mną miała problem odkąd poprosiłam ją o niesłodzoną herbatę. Niestety, herbatę robiono w wielkim garnku, więc piłam słodką ![]() Cytat:
![]() Kiedyś szykowałam się na imprezę i telewizor był włączony na Comedy Central. Leciał maraton 2BG, nigdy tego serialu nie widziałam, więc zerkałam kątem oka. Tak się przykleiłam, że spóźniłam się na imprezę prawie 2 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() to miłe, gdy Luby nie wytyka ci Twoich wad, jak to robił mój eks lub koledzy w gimnazjum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Ha ha ha ha ha
|
Tak, i HIMa!!!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.