|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Moderna
wózio w załączniku, a termometr kupiłam do uszka z Medisany.. |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie. konsultacja lekarska była strasznie krótka. dowiedziałam się tylko, że wg zapisu wszystko jest dobrze i mam wracać do domu, w razie czego kontaktować się ze swoim lekarzem. także nie wiem. może inaczej leżał, może ja wstałam wcześniej, bo obudził mnie skurcz, nie obudziłam się sama z siebie, może gdybym zjadła więcej słodkiego i dłużej poleżała to by się sam obudził, ale wpadłam w panikę i pojechaliśmy na IP.
|
|
|
|
|
#3393 | ||
|
Zadomowienie
|
piękny
![]() Cytat:
![]() a co do ciągnięcia w dół to jak leżę to trudno mi wyczuć ![]() Cytat:
Lepiej. Pojadę dziś na SR to popytam jeszcze położną i może mnie pomaca. Zamówiłam w końcu łóżeczko i dwa prześcieradła ![]() A wczoraj zaopatrzyłam się w pampersy (na razie jedną pakę newborn), krem babydream i płyn do kąpieli hipp. Z poważnych rzeczy muszę jeszcze dokupić wanienkę i przewijak i z grubsza będzie wsio. No i zostanie pranie i prasowanie ![]() że o porodzie nie wspomnę
|
||
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam od lekarza....doturlałam się, zafuczałam jak gruby jeż. Nerki i wątroba bez zarzutów. Brzuszek miękki, szyjka długa, twarda i zamknięta. Skurcze, które miałam są jak najbardziej naturalne i szyjka je wytrzyma. No i powiedział, że nie ma przeciwwskazań co do seksu. Rozumie mojego męża, bo sam miał opory gdy jego żona w ciąży była, ale jeśli ciąża przebiega normalnie, to nie jest chorobą i możemy zaszaleć. Mąż już się ucieszył jak mu zadzwoniłam, hehe Następna wizyta za 2 tygodnie, a potem będę chodzić do niego prywatnie.
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Leonikowa zdrówka
i zacznę od nowa niedługo w szafach nic nie zostanie a ja garderobę robię bo ostatnio co dwa tygodnie porządki robię w szafie i co chwila coś wyrzucam ![]() Gdyby nie ta pogoda to bym okna pomyła ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- jolanT bardzo ładny wózeczek ![]() ![]() nestele dużo siły w dniu dzisiejszym a synka masz wspaniałego ![]() strippi gratuluję już ostatnich tygodni ![]() misiulka obejrzyj matę na żywo jak Ci się spodoba to bierz chociaż wydaje mi się że na allegro kupisz większe i ciekawsze chcociaż by taka http://allegro.pl/canpol-mata-edukac...974683066.html ja kupiłam matę edukacyjną jak w załączniku ale mi się podobał i uważam że na długo się przyda i można dokupić i doczepiać zabawki no zobaczymy czy Mała będzie chciała się bawić
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-01-24 o 14:17 |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dziewczyny już dawno miałam pisać wielu moich znajomych i maluchy w rodzinie od 1 miesiąca życia miały żyrafę sophie tutaj link mamy bardzo zadowolone dzieciaczki szybko chwytały w raczki i gryzły próbowały się bawić może któraś z was będzie chętna ja na pewno małej zamówię. Zabawka-gryzaczek najbardziej wykorzystane podobno.
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie przyszłe mamusie!
Poczytuje Was od jakiegoś czasu i tak sie zastanawiam czy mogę się przyłączyć? Termin porodu mam wg usg na 23 kwietnia, a wg om na 1 maja (ale mam nadzieję, że w kwietniu urodzę... ).
|
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
hehe i ja juz w domku - co sie okazalo musze jutro isc do tego lekarza po plytke z karta .. bo dzis nie mieli plytek na stanie by wypalic
jolanT wozek rewelacja a jak sie prezentuje fiuu fiuudespa Emilka strippi aaaa finish !!! qrde nie wiem co robic w domu !! obiad ten sam co wczoraj .. mieszkanie ogarniete ... aaaa
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak widać możliwości jest wiele ale rozumiem.. ja sama mam do wyboru szpital gdzie są polskie położne (tzn. polskojęzyczne) i lekarz Polak ale przecież jak mam do mojego 5km to po co jechać 30 i się stresować.. |
|
|
|
|
|
#3402 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 3 tyg od ostatniej wizyty i wtedy ważył 1900.. oby tylko nie 3 kilo.. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czuję praktycznie małego cały czas więc się nie martwię.. ![]() Cytat:
![]() tylko się cieszyć.. Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3403 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() bardzo mi się podoba.. ![]() Cytat:
za wizytę.. ![]() Cytat:
![]() oczywiście pół postów nie zacytowało.. co do rajstopek to zamierzam mieć 2-3 pary.. na razie mam 1 frotowe, są super mięciutkie.. ![]() uświadomiłam sobie że nie mam żadnej czapeczki jeszcze.. ![]() a trzeba jakąś cieplejszą jedną kupić, nie wiadomo jaka pogoda będzie za miesiąc.. możecie jakąś polecić? Ma już któraś?byłam rano na badaniach.. 15 osób przede mną było.. się wyczekałam..
|
|
|
#3404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam w 31w4d dojrzałość łożyska: 0![]() Cytat:
![]() Ja chyba dostałam 2 pary rajstopek razem z ciuszkami od koleżanki... ale sama nie planuję kupować, bo to chyba i dla malego niezbyt wygodne i dla mamy to ubieranie czasochłonne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super wóz
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
Aha jeszcze prośba do strippi o podanie modelu tego Twojego termometru..
![]() mój się zepsuł a wczoraj wieczorem mały tak wariował, że syczałam z bólu, nie wiedziałam co jest grane, a później miał czkawkę i znów powyżej pępka brzuch skakał.. więc pewno fikołka sobie robił i dlatego tak bolało.. ![]() pod pajacyka ja zakładałam body zawsze.. albo z krótkim, albo z długim z zależności od temp.
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2013-01-24 o 14:43 |
|
|
|
|
#3406 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
łączę się w bólu Cytat:
Cytat:
ostatnia prosta ![]() ja sie wczoraj zastanawiam czy może przed porodem mógłby ktoś do nas wpaść pomóc, posprzątać, nagotować do zamrażarki żebym potem nie musiała o obiad się martwić, a z drugiej strony to nie chce nikogo łażącego po domu ![]() też już przyczepiłam taką zabawkę![]() Cytat:
![]() ale was maluch nastraszył nie ładnie Cytat:
Cytat:
dobrze że wizyta udana ![]() Cytat:
ok nadrobiłam. obejrzałam Ostry dyżur a tam co? Abby w ciąży z Kovaczem czy jak mu tam szok!
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ladny wozek, bedziecie szalec po alejkach parkowych
![]() mnie tez marzyl sie wozek w jasnej kolorystyce ![]() aaa termometr do mierzenia temperatury ciala.. nie wiem dlaczego, ale myslalam, ze taki do wanny ![]() ja w koncu zdecydowalam sie na Braun IRT 4520, i jest fajny - na razie przetestowany na nas mam nadzieje, ze koncowka bedzie tez pasowac do malenkich uszek maluszka
|
|
#3408 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy za miłe słowa, cieszę się, że wóz Wam się podoba
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- KlAuDuNiA10 witam Cytat:
![]() i też już sprawdzałam na sobie ![]() Dragusia88 ja wczoraj ją wyszperałam w sklepie
|
||
|
|
|
|
#3409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee, taki tam szczegół ![]() Cytat:
![]() ![]() ładnie brzdąc nadgonił witaj Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
Piękny. Ale też pierwsze pytanie jaki mi się nasunęło, to czy nie będzie się brudzić...
Witaj.
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa
boje sie aaaa strasznie .... już mnie Ptaszysko16 tez dziś chce zabić .... a i żeby spotęgować doznania dołączam FOTO !!! jak szaleć to szalec a tak BTW o co kaman z tymi stopniami lozyszka ... w sumie wam powiem tutaj ani razu nie bylam dowciapnie badana ... raz jak bylam w PL to zbadal i gadal ze wsio ok ale to juz 6 tyg temu bylo ... nie wiem moze faktycznie pod koniec lutego trza sie wybrac prywatnie do lekarza no ale wydac 1500nok aaaa - no ale czego sie dla dziecka nie robi |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
cześć laski
Dla zainteresowanych wózkami Mutsy Evo mam informację, że weszły dwa nowe kolory GREY I SAND (możecie zobaczyc na glównej stronie Mutsy.com), bo było tu poruszane to pytanie |
|
|
|
|
#3413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Słońca
![]() Rano zaczęłam czytać, zaznaczać, poszłam z synem na spacer (pierwszy od tygodnia przez tę ospę) i jak wróciliśmy padliśmy jak muchy. On jeszcze śpi, ja wstawiłam kurczaka do piekarnika i mam chwilę na odpisanie. Mąż pojechał na drugi koniec Wa-wy odebrać jakieś zakupy i... zapomniał portfela A miał jeszcze skoczyć do Lidla kupić mi leginsy i koszulkę do biegania (na maj już gdzieś - optymistycznie S). Kurdę - a przebić się przez miasto i ten śnieg... Cytat:
I codziennie jak odpalam wizaż szukam, czy nie dałaś znać, że jesteś już na porodówce ![]() Cytat:
Gratuluję! Za 2 dni dołączę do tego stanu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za piękną postawę matczyną i troskę o dzieciaczka - lepiej pojechać 10 razy po nic, niż przegapić ten jeden ważny raz. A przynajmniej jesteś spokojna i dziecko osłuchane.Cytat:
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
ale mnie tu dawno nie było
postaram sie nadrobić wieczorem
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój komentarz na ten temat: Ale może jeszcze coś dołożą bo znikły zielenie, fiolety, czerwienie ze strony może dojdą jakieś kolorki lub mix kolorów. |
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... i wszystkie nudzące się mamusie zapraszam do siebie. Ja nie jestem w stanie się obrobić ze wszystkim. Mam 3 latka, 11 latka i 35 latka - koszmar perfekcyjnej pani domu!!!!!!!!!!!
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
Mokka, a lekarz nic nie mówił o łożysku? Może zadzwonić doń i zapytać.
Ja kojarzę, że w 18tc miałam I...
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak możesz.Ja mam robić na obiad zupę gulaszową a teraz ślinka będzie mi ciekła na myśl o frytkach idz ty paskudo |
|
|
|
|
|
#3420 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fantastycznie się prowadził Cytat:
![]() dla mnie to najcudowniejsze zdjęcia jakie mam i widziała je tylko moja mama i siostra Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że te grypy miną nim my zaczniemy Cytat:
![]() Cytat:
super Microlife NC 100
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
i dwa prześcieradła 
Następna wizyta za 2 tygodnie, a potem będę chodzić do niego prywatnie.

w skończonym 35 tygodniu
Ja mam w 31w4d dojrzałość łożyska: 0
cały dzień z kartką latać i długopisem.
postaram sie nadrobić wieczorem
na takim oddziale ludzie powinni być bardziej ludzcy, przecież i tak dla każdej kobiety to jest wystarczająco trudne przezycie a oni jeszcze wszystko pogarszają. straszny ten post