MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 13:59   #3391
jolanT
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Moderna
wózio w załączniku, a termometr kupiłam do uszka z Medisany..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:00   #3392
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a w końcu jakoś skomentowali, że słabiej czułaś?!
właśnie nie. konsultacja lekarska była strasznie krótka. dowiedziałam się tylko, że wg zapisu wszystko jest dobrze i mam wracać do domu, w razie czego kontaktować się ze swoim lekarzem. także nie wiem. może inaczej leżał, może ja wstałam wcześniej, bo obudził mnie skurcz, nie obudziłam się sama z siebie, może gdybym zjadła więcej słodkiego i dłużej poleżała to by się sam obudził, ale wpadłam w panikę i pojechaliśmy na IP.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:09   #3393
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nasz pojazd
piękny

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wiesz jak masz kawałek do przejechania to torbe zawsze lepiej mieć
a co do twardnienia brzucha to ja np inaczej odczuwam że twardy bo się mały rozpycha a inaczej jak się przejdę po mieszkaniu wtedy nie dość że czuję jak twardnieje to jeszcze mnie tak strasznie w dół ciągnie
kawałek mam, więc pewnie wezmę, aczkolwiek nie chciałabym jeszcze zostawać
a co do ciągnięcia w dół to jak leżę to trudno mi wyczuć

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ale mieliśmy poranek najpierw obudził mnie straszny skurcz w łydce, do tej pory ciężko mi chodzić. do tego Młody prawie się nie ruszał, dosłownie kilka razy się ruszył w ciągu 2,5 godz. zaalarmowałam TŻ, zwolnił się z pracy i po konsultacji z ginem pojechaliśmy na IP na ktg. zapis wyszedł ok, Młody dopiero na ktg się obudził i zaczął kopać. nieźle nas nastraszył. jeszcze w czasie zapisu prawie zeszłam na zawał bo włączył się alarm i przez chwilę nie słyszałam serduszka, TŻ poleciał to zgłosić, przyszła pani, patrzy i mówi: o papier się skończył.. na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
o raju, dobrze że dobrze się skończyło

Cytat:
najlepszy sposób. przeszło?
Lepiej. Pojadę dziś na SR to popytam jeszcze położną i może mnie pomaca.

Zamówiłam w końcu łóżeczko i dwa prześcieradła
A wczoraj zaopatrzyłam się w pampersy (na razie jedną pakę newborn), krem babydream i płyn do kąpieli hipp. Z poważnych rzeczy muszę jeszcze dokupić wanienkę i przewijak i z grubsza będzie wsio. No i zostanie pranie i prasowanie
że o porodzie nie wspomnę
Stary 2013-01-24, 14:11   #3394
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
a jakie masz jeszcze do wyboru?
Wodzisław, Rydułtowy czy w inną stronę?
Poza Wodzisławem czy Rydułtowami są jeszcze Żory, Rybnik, Racibórz, Cieszyn czy Bielsko-Biała. Ale będę szczera- chcę rodzić w Jastrzębiu, by mąż miał blisko, bym na pewno zdążyła, a poza tym tam też sobie poradzę i wiem, że znajdę odpowiednią opiekę. A to czy położna będzie miła czy nie, na pewno nie sprawi, ze zmienię zdanie.

Wróciłam od lekarza....doturlałam się, zafuczałam jak gruby jeż.
Nerki i wątroba bez zarzutów. Brzuszek miękki, szyjka długa, twarda i zamknięta.
Skurcze, które miałam są jak najbardziej naturalne i szyjka je wytrzyma. No i powiedział, że nie ma przeciwwskazań co do seksu. Rozumie mojego męża, bo sam miał opory gdy jego żona w ciąży była, ale jeśli ciąża przebiega normalnie, to nie jest chorobą i możemy zaszaleć.

Mąż już się ucieszył jak mu zadzwoniłam, hehe Następna wizyta za 2 tygodnie, a potem będę chodzić do niego prywatnie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:15   #3395
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Leonikowa zdrówka Ale ja też jak zacznę sprzątać to całą chatę lecę ostatnio mam taki porządek (zrobiłam tydzień temu w piątek wszystko) że teraz cały tydzień chodzę i się nudzę i wymyślam co by tu posprzątać a nie mam co Choć wymyśliłam drzwi powycieram i futryny i zacznę od nowa niedługo w szafach nic nie zostanie a ja garderobę robię bo ostatnio co dwa tygodnie porządki robię w szafie i co chwila coś wyrzucam
Gdyby nie ta pogoda to bym okna pomyła

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
nasz pojazd
jolanT bardzo ładny wózeczek

nestele dużo siły w dniu dzisiejszym a synka masz wspaniałego

strippi gratuluję już ostatnich tygodni

misiulka obejrzyj matę na żywo jak Ci się spodoba to bierz chociaż wydaje mi się że na allegro kupisz większe i ciekawsze chcociaż by taka http://allegro.pl/canpol-mata-edukac...974683066.html
ja kupiłam matę edukacyjną jak w załączniku ale mi się podobał i uważam że na długo się przyda i można dokupić i doczepiać zabawki no zobaczymy czy Mała będzie chciała się bawić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1315575167stargaze_tummy_time_cushion1.jpg (28,5 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:17
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:17   #3396
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
ale mieliśmy poranek najpierw obudził mnie straszny skurcz w łydce, do tej pory ciężko mi chodzić. do tego Młody prawie się nie ruszał, dosłownie kilka razy się ruszył w ciągu 2,5 godz. zaalarmowałam TŻ, zwolnił się z pracy i po konsultacji z ginem pojechaliśmy na IP na ktg. zapis wyszedł ok, Młody dopiero na ktg się obudził i zaczął kopać. nieźle nas nastraszył. jeszcze w czasie zapisu prawie zeszłam na zawał bo włączył się alarm i przez chwilę nie słyszałam serduszka, TŻ poleciał to zgłosić, przyszła pani, patrzy i mówi: o papier się skończył.. na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
Ale mieliście przeżycia, dobrze że wszystko w porządku a z tym papierem to ładnie Was nastraszyli
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:21   #3397
AniolekGirl
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Uff udało mi się Was nadrobić

jeśli chodzi o pępek to nasza położna mówiła, żeby nie robić tragedii gdy pępuszek się namoczy nie ma konieczności zakrywania go gazikiem przy kąpieli, stosować na co dzień octenisept, a jeśli będzie się źle goił to zakupić spirytus, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie przesuszyć skóry wokół pępka.
Siostra mojego niedawno urodziła i jej położna też kazała użyc Octenisept. Pępek się nie goił, aż zaczął śmierdziec i pojechali z tym do lekarza. Bardzo "pochwalił" położną i "ładnie" ją nazwał. O mały włos a by zakażenie poważne było. Kazał kupic i smarowac, jak to dawniej było fioletem. Pępek się ładnie zagoił, odpadł i jest git.
Stary 2013-01-24, 14:22   #3398
oliwka__
Zakorzenienie

Aha dziewczyny już dawno miałam pisać wielu moich znajomych i maluchy w rodzinie od 1 miesiąca życia miały żyrafę sophie tutaj link mamy bardzo zadowolone dzieciaczki szybko chwytały w raczki i gryzły próbowały się bawić może któraś z was będzie chętna ja na pewno małej zamówię. Zabawka-gryzaczek najbardziej wykorzystane podobno.
Stary 2013-01-24, 14:23   #3399
KlAuDuNiA10
Przyczajenie

Witajcie przyszłe mamusie! Poczytuje Was od jakiegoś czasu i tak sie zastanawiam czy mogę się przyłączyć? Termin porodu mam wg usg na 23 kwietnia, a wg om na 1 maja (ale mam nadzieję, że w kwietniu urodzę... ).
KlAuDuNiA10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:27   #3400
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

hehe i ja juz w domku - co sie okazalo musze jutro isc do tego lekarza po plytke z karta .. bo dzis nie mieli plytek na stanie by wypalic no ale troche ruchu mi nie zaszkodzi haha

jolanT wozek rewelacja a jak sie prezentuje fiuu fiuu

despa Emilka ( u mnie tez miala byc .. ale jest Emilian )

strippi aaaa finish !!!

qrde nie wiem co robic w domu !! obiad ten sam co wczoraj .. mieszkanie ogarniete ... aaaa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:34   #3401
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Poza Wodzisławem czy Rydułtowami są jeszcze Żory, Rybnik, Racibórz, Cieszyn czy Bielsko-Biała. Ale będę szczera- chcę rodzić w Jastrzębiu, by mąż miał blisko, bym na pewno zdążyła, a poza tym tam też sobie poradzę i wiem, że znajdę odpowiednią opiekę. A to czy położna będzie miła czy nie, na pewno nie sprawi, ze zmienię zdanie.
z drugiej strony to nie znam
jak widać możliwości jest wiele ale rozumiem.. ja sama mam do wyboru szpital gdzie są polskie położne (tzn. polskojęzyczne) i lekarz Polak ale przecież jak mam do mojego 5km to po co jechać 30 i się stresować..

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-01-24, 14:37   #3402
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
heh aż tyle to chyba nieee... ja obstawiam 2,2-2,3kg a boli i mnie, aż czasem nie mogę uwierzyć że takie maleństwo może mieć tyle siły
no nie wiem..
3 tyg od ostatniej wizyty i wtedy ważył 1900.. oby tylko nie 3 kilo..

Cytat:
Ahhhh! I bym zapomniała

Dziś pełne 32 tygodnie ciąży
Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni
Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży.

Jestem przeszczęśliwa

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Zwłaszcza, że mój się tyle rusza że praktycznie chwile po wstaniu mogę naliczyć...później może się zmieni jak będzie miał mniej miejsca, to może będę zapisywać. Ktoś zapisuje sumiennie ? czy raczej obserwuje czy zachowanie malucha się nie zmieniło ?
ja nie zapisuję..
czuję praktycznie małego cały czas więc się nie martwię..

Cytat:
dostałam wczoraj smsa od przyjaciółki z UK o lakonicznej treści "czy mogę już kupować ubranka dla Torresa?"
mnie trochę to zawstydza my jeszcze nie kupiliśmy NIC. wszystko dostaliśmy...
wczoraj znajomi przynieśli pościel do wózeczka. nie wpadłabym na to choćbym tydzień myślała.....
masz super przyjaciół..
tylko się cieszyć..

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
widziałam ją w gazetce, ogólnie mi się podoba, ale faktycznie za tą cenę kupisz już fp używaną, a ja uwielbiam ich zabawki..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w skończonym 35 tygodniu jutro 36

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:38   #3403
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35

Cytat:
nasz pojazd
bardzo mi się podoba..

Cytat:
Nerki i wątroba bez zarzutów. Brzuszek miękki, szyjka długa, twarda i zamknięta.
Skurcze, które miałam są jak najbardziej naturalne i szyjka je wytrzyma. No i powiedział, że nie ma przeciwwskazań co do seksu. Rozumie mojego męża, bo sam miał opory gdy jego żona w ciąży była, ale jeśli ciąża przebiega normalnie, to nie jest chorobą i możemy zaszaleć.

Mąż już się ucieszył jak mu zadzwoniłam, hehe Następna wizyta za 2 tygodnie, a potem będę chodzić do niego prywatnie.
za wizytę..

Cytat:
Napisane przez KlAuDuNiA10 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie! Poczytuje Was od jakiegoś czasu i tak sie zastanawiam czy mogę się przyłączyć? Termin porodu mam wg usg na 23 kwietnia, a wg om na 1 maja (ale mam nadzieję, że w kwietniu urodzę... ).
cześć..

oczywiście pół postów nie zacytowało..
co do rajstopek to zamierzam mieć 2-3 pary..
na razie mam 1 frotowe, są super mięciutkie..
uświadomiłam sobie że nie mam żadnej czapeczki jeszcze..
a trzeba jakąś cieplejszą jedną kupić, nie wiadomo jaka pogoda będzie za miesiąc.. możecie jakąś polecić? Ma już któraś?

byłam rano na badaniach.. 15 osób przede mną było.. się wyczekałam..

Stary 2013-01-24, 14:40   #3404
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze jedno pytanie po moim dzisiejszym USG: jakie macie stopnie dojrzałości łożyska?
Cytat:

a co do łożyska to ja w 30 tyg miałam II stopień
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
w 31/32 tygodniu miałąm II
echhh... No i co? Teraz przez Was mam się zacząć martwić? Ja mam w 31w4d dojrzałość łożyska: 0
Cytat:
no właśnie-przy okazji mam pytanie: pod pajacyk zakłada się jeszcze body czy na golasa?

i do mamuś marcowych: kupujecie rajstopki? jeśli tak to ile?
w sumie ja też się wczesniej nad tym nie zastanawiałam... ale tak sobie myslę, że może jakieś pody na krótki rękaw albo bez rękawków pod pajacyk? Może doświadczone mamusie nam podpowiedzą?

Ja chyba dostałam 2 pary rajstopek razem z ciuszkami od koleżanki... ale sama nie planuję kupować, bo to chyba i dla malego niezbyt wygodne i dla mamy to ubieranie czasochłonne
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Muszę liczyć ruchy i zapisywać ale ni jak mi się to widzi cały dzień z kartką latać i długopisem.
ja od 30tyg zaczęłam liczyć. Ale podobnie jak klementyna - mam zaczynać o 9tej i gdy będzie 10 ruchów to dalej juz nie muszę. Więc w sumie o 9.30 już jest tyle co trzeba Mały dość ruchliwy ostatnio
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Przyszły mi rzeczy od r_p77 i jestem bardzo zadowolona! Chyba jeszcze zamówie pare rzeczy u niego. Co do pieluch to niepotrzebnie brałam te grubsze.. no ale są jakby co Za to kolorowe są śliczne

Dziewczyny ile potrzeba majtek poporodowych?!
ja też będę u niego zamawiać A które grubsze masz na mysli? Te podwójnie tkane? A kolorowe to które są śliczne? Flanelowe czy tetrowe?

Cytat:
nasz pojazd
super wóz Piękna kolorystyka , tylko czy ta góra nie będzie zbyt brudząca?
Stary 2013-01-24, 14:41   #3405
joanna200
Rozeznanie

Aha jeszcze prośba do strippi o podanie modelu tego Twojego termometru..
mój się zepsuł trzeba nowy nabyć..

a wczoraj wieczorem mały tak wariował, że syczałam z bólu, nie wiedziałam co jest grane, a później miał czkawkę i znów powyżej pępka brzuch skakał.. więc pewno fikołka sobie robił i dlatego tak bolało..

pod pajacyka ja zakładałam body zawsze.. albo z krótkim, albo z długim z zależności od temp.

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:43
Stary 2013-01-24, 14:43   #3406
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
moja mama mi mówiła, że mniej... że brzuch się obniżył, a ja przestałam brykać tak bardzo
e to moj brzuch jeszcze na miejscu
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w skończonym 35 tygodniu jutro 36

Bolą mnie plecy, katar się leje i gardło nawala
no już nastepny wątek to chyba się zacznie
łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Tak siedze i czekam
I se mysle aaaa co sie bede zjem chessburgerka frytki i mala colusie
no zabiję cię

Cytat:
u mnie na dziś koniec sprzątania na jutro zostały 2 pokoje kochana ta moja mama
------------
a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35
ostatnia prosta

ja sie wczoraj zastanawiam czy może przed porodem mógłby ktoś do nas wpaść pomóc, posprzątać, nagotować do zamrażarki żebym potem nie musiała o obiad się martwić, a z drugiej strony to nie chce nikogo łażącego po domu
Cytat:
nasz pojazd
też już przyczepiłam taką zabawkę
Cytat:
II. zobaczyłam to dopiero w domu i nie zdążyłam zapytać lekarza, dlatego chciałam wiedzieć mniej więcej jak jest u was.

e to spoko podobno jak jest III stopień to 2 tyg i hop

ale was maluch nastraszył nie ładnie. a chodzisz na SR bo nie pamietam? warto też spróbować pooddychać prawidłowo to maluch też zaczyna sie ruszać

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A wczoraj zaopatrzyłam się w pampersy (na razie jedną pakę newborn), krem babydream i płyn do kąpieli hipp. Z poważnych rzeczy muszę jeszcze dokupić wanienkę i przewijak i z grubsza będzie wsio. No i zostanie pranie i prasowanie
taki mały szczegół

Cytat:

dobrze że wizyta udana
Cytat:
witamy i gratulujemy

ok nadrobiłam.

obejrzałam Ostry dyżur a tam co? Abby w ciąży z Kovaczem czy jak mu tam szok!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:45   #3407
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna
wózio w załączniku, a termometr kupiłam do uszka z Medisany..
bardzo ladny wozek, bedziecie szalec po alejkach parkowych
mnie tez marzyl sie wozek w jasnej kolorystyce

aaa termometr do mierzenia temperatury ciala.. nie wiem dlaczego, ale myslalam, ze taki do wanny

ja w koncu zdecydowalam sie na Braun IRT 4520, i jest fajny - na razie przetestowany na nas mam nadzieje, ze koncowka bedzie tez pasowac do malenkich uszek maluszka
Stary 2013-01-24, 14:58   #3408
jolanT
Zadomowienie

dziękujemy za miłe słowa, cieszę się, że wóz Wam się podoba

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
super wóz Piękna kolorystyka , tylko czy ta góra nie będzie zbyt brudząca?
taką samą górę mamy do spacerówki tylko odwrotne kolory (brązowy środek) więc zawsze mogę przepiąć

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

KlAuDuNiA10 witam

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bardzo ladny wozek, bedziecie szalec po alejkach parkowych
mnie tez marzyl sie wozek w jasnej kolorystyce

aaa termometr do mierzenia temperatury ciala.. nie wiem dlaczego, ale myslalam, ze taki do wanny

ja w koncu zdecydowalam sie na Braun IRT 4520, i jest fajny - na razie przetestowany na nas mam nadzieje, ze koncowka bedzie tez pasowac do malenkich uszek maluszka
też się zastanawialiśmy nad Braun'em ale wybór padł na Medisanę
i też już sprawdzałam na sobie

Dragusia88
ja wczoraj ją wyszperałam w sklepie

29.04.2015
OLAF !

Stary 2013-01-24, 14:58   #3409
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
konsultacja lekarska była strasznie krótka. dowiedziałam się tylko, że wg zapisu wszystko jest dobrze i mam wracać do domu

Cytat:
eee, taki tam szczegół

Cytat:
Skurcze, które miałam są jak najbardziej naturalne i szyjka je wytrzyma.

Cytat:
Termin porodu mam wg usg na 23 kwietnia, a wg om na 1 maja
ładnie brzdąc nadgonił witaj

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
uświadomiłam sobie że nie mam żadnej czapeczki jeszcze..
a trzeba jakąś cieplejszą jedną kupić, nie wiadomo jaka pogoda będzie za miesiąc..
do szpitala też zalecają. najlepiej dwie. wiązane.

Cytat:
Strippi podawała: Microlife NC 100. koszt w aptece ok. 120 zł, w superpharm widziany za 89 zł

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:03   #3410
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
nasz pojazd
Piękny. Ale też pierwsze pytanie jaki mi się nasunęło, to czy nie będzie się brudzić...

Cytat:
Witaj.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:07   #3411
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

no zabiję cię
aaaaa boje sie aaaa strasznie ....
już mnie Ptaszysko16 tez dziś chce zabić .... o to samo

a i żeby spotęgować doznania
dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec

a tak BTW o co kaman z tymi stopniami lozyszka ... w sumie wam powiem tutaj ani razu nie bylam dowciapnie badana ... raz jak bylam w PL to zbadal i gadal ze wsio ok ale to juz 6 tyg temu bylo ... nie wiem moze faktycznie pod koniec lutego trza sie wybrac prywatnie do lekarza no ale wydac 1500nok aaaa - no ale czego sie dla dziecka nie robi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1jadlo.jpg (74,7 KB, 20 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:09   #3412
takinna
Zadomowienie

cześć laski

Dla zainteresowanych wózkami Mutsy Evo mam informację, że weszły dwa nowe kolory GREY I SAND (możecie zobaczyc na glównej stronie Mutsy.com), bo było tu poruszane to pytanie
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:10   #3413
megi-megi
Zakorzenienie

Witam Słońca
Rano zaczęłam czytać, zaznaczać, poszłam z synem na spacer (pierwszy od tygodnia przez tę ospę) i jak wróciliśmy padliśmy jak muchy. On jeszcze śpi, ja wstawiłam kurczaka do piekarnika i mam chwilę na odpisanie.
Mąż pojechał na drugi koniec Wa-wy odebrać jakieś zakupy i... zapomniał portfela A miał jeszcze skoczyć do Lidla kupić mi leginsy i koszulkę do biegania (na maj już gdzieś - optymistycznie S). Kurdę - a przebić się przez miasto i ten śnieg...

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ostatnie USG - 6 luty!!!!!! gin. powiedziała, że dla niej bezpieczny termin na rodzenie dzieci do od skończonego 36 tygodnia, więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha
Aż się boję, jak to czytam.
I codziennie jak odpalam wizaż szukam, czy nie dałaś znać, że jesteś już na porodówce

Cytat:
Ahhhh! I bym zapomniała

Dziś pełne 32 tygodnie ciąży
Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni
Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży.

Jestem przeszczęśliwa
Gratuluję!
Za 2 dni dołączę do tego stanu

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
... tak w sumie to nie ..... trudno ... będę jak zombie .... a jak jestem nie wyspana to jestem zła i gryzę !!!
Ale co Ty tak ciągle z tym niewyspaniem. Przecież gdzieś musi być granica takiego zmęczenia, po którym śpi się jak dziecko.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Widziałam na gazetce z reala że od dzisiaj są body po 4,19 dobra cena, ciekawe czy jakieś fajne.
Ja kiedyś kupiłam w Realu - fajna bawełna, ale były wąskie takie, że na dziecko ich nie dałam rady wcisnąć. I zatrzaski plastikowe chodziły bardzo ciężko. Nie wiem, czy teraz takie same czy inne, ale ja wyrzuciłam pieniądze w błoto.

Cytat:
A ja Ci powiem jedno za piękną postawę matczyną i troskę o dzieciaczka - lepiej pojechać 10 razy po nic, niż przegapić ten jeden ważny raz. A przynajmniej jesteś spokojna i dziecko osłuchane.

Cytat:
Taka drobnostka, że można pominąć
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:12   #3414
takinna
Zadomowienie

ale mnie tu dawno nie było postaram sie nadrobić wieczorem
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:13   #3415
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
cześć laski

Dla zainteresowanych wózkami Mutsy Evo mam informację, że weszły dwa nowe kolory GREY I SAND (możecie zobaczyc na glównej stronie Mutsy.com), bo było tu poruszane to pytanie
takinna dzięki za info.

A mój komentarz na ten temat: to zaszaleli z tą kolorystyką

Ale może jeszcze coś dołożą bo znikły zielenie, fiolety, czerwienie ze strony może dojdą jakieś kolorki lub mix kolorów.
Stary 2013-01-24, 15:17   #3416
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:17   #3417
megi-megi
Zakorzenienie

Aaaa... i wszystkie nudzące się mamusie zapraszam do siebie. Ja nie jestem w stanie się obrobić ze wszystkim. Mam 3 latka, 11 latka i 35 latka - koszmar perfekcyjnej pani domu!!!!!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:17   #3418
Sorceresss
Wtajemniczenie

Mokka, a lekarz nic nie mówił o łożysku? Może zadzwonić doń i zapytać.
Ja kojarzę, że w 18tc miałam I...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:18   #3419
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:

dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec

a tak BTW o co kaman z tymi stopniami lozyszka ... w sumie wam powiem tutaj ani razu nie bylam dowciapnie badana ... raz jak bylam w PL to zbadal i gadal ze wsio ok ale to juz 6 tyg temu bylo ... nie wiem moze faktycznie pod koniec lutego trza sie wybrac prywatnie do lekarza no ale wydac 1500nok aaaa - no ale czego sie dla dziecka nie robi
No nie no Kaśka Ciebie to tylko Jak tak możesz.
Ja mam robić na obiad zupę gulaszową a teraz ślinka będzie mi ciekła na myśl o frytkach idz ty paskudo
Stary 2013-01-24, 15:19   #3420
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!
na szybko - pomóżcie

różnica pomiędzy Tako Jumper a Tako Jumper X?!
i czy ewentualnie polecicie Tako Jumper? ... troszkę boje się tych małych kółek z przodu...
ja miałam tako jumper i nie miał małych kółek z przodu
fantastycznie się prowadził

Cytat:

no niby tak, ale ja nie chciałabym nawet z przecinania pępowiny ani nigdzie gdzie mogłaby być kropelka krwi ani z 1 fazy itd bo wtedy też przecież boli a jak mnie cos boli to włącza się taki agresor, że najchętniej wszystkim bym ubiła aż się boję o tż a taki fotograf pewnie jeszcze bardziej by denerwował
rozumiem

dla mnie to najcudowniejsze zdjęcia jakie mam i widziała je tylko moja mama i siostra

Cytat:
o ludzie na takim oddziale ludzie powinni być bardziej ludzcy, przecież i tak dla każdej kobiety to jest wystarczająco trudne przezycie a oni jeszcze wszystko pogarszają. straszny ten post
z tego co widzę to tam się nic nie zmieniło :/ ehh

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Takie zdjęcia są super, moja siostra jak rodziła pierwszy raz to ma takie umaziane dziecko na rękach, szwagier zrobił. A za drugim razem był zakaz odiwedzin więc położna jej zrobiła jak wyszła mała i była pomiędzy nogami (ale krocza ani nic takiego nie ujęła) no i jak ją podali na ręcę super i może ktoś myśleć że takie dziecko jest "brzydkie" ale to chyba najpiękniejsza pamiątka
no i u nas jak jest zakaz odwiedzin to TŻ przy porodzie nie może być
dla mnie najcudowniejsza pamiątka uwielbiam na nie patrzeć jak otwieram album

mam nadzieję, że te grypy miną nim my zaczniemy

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
fajna jest, ważne by była kolorowa

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
http://fotosister.eu/cud-narodzin/

ja jestem zachwycona i gdyby nie ograniczenia finansowe napewno bym się zdecydowała
te filmy z fotek są cudowne, wzruszają za każdym razem! Niesamowita pamiątka

Cytat:
nasz pojazd
super

Cytat:
mój się zepsuł trzeba nowy nabyć..
Microlife NC 100

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości