|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
witam dziewczyny
nie pisałam ale cały czas was podczytywałam! więc jestem na bieżąco ![]() U Nas do przodu, Mała silniejsza z każdym dniem co czuć wyraźnie kazdego dnia już niedługo i bedzie z nami a my nadal nie mamy imienia ![]() ehhhhh... mąż cały czas mówi o wiktorii ale ja jakos nie moge sie przekonac... na pewno bedzie Wikusia i wikunia zdrobianle i tego nie moge zdzierzyc ehhhhhh.... mąz pracy nadal nie ma ... i nie zapowiada sie na zmiany... wysylamy cv wszedzie nawet jakoprzedstawiciel handlowy czy cos... i nic ![]() za to mam MEEEEEGA NEWSa!!! moja szwagierka jest w CIAZY!!! taaaak... po 6ciu latach zawietego przekonywania ze nie ma szans na drugie dziecko, wczoraj zrobila test i wyszly dwie grube krechy ... idzie dzis do lekarza o potwierdzenie ![]() niby wszystko super fajnie bo to radosc, ale oni sa na prawde bardzo zaskoczeni a nawet bym powiedziala z lekka rozczarowani? (ona ma spirale) ... my sie cieszymy, ale nie ukrywam ze to jednak troszke nam zburzylo nasz spokoj... w sensie mielismy o d nich dostac lozeczko, wyprawke, wanienki, wozki, maty, bujaczki, nosidelka itd itd ... a tu masz ja mam termin na kwiecien a ona ok lipiec/sieppien?! zobaczymy ktory tydzien ciazy... i tak teraz gdzie u nas z kasa cieniutko - ba nawet baaaaaardzo cioenkiuto szykuje sie wydatek dodatkowy na min 2000zł... i tez bylismy pelni nadzieji ze bd miec ciuszki po jej corce dla naszej malej mnostwo odziezy, butów itd itd ale nie ma szans bo z kolei jej dziecko bedzie pratycznie rowne z naszym wiec bedzie brac wszystko dla siebie... wiec tak z jednej strony jestesmy SUPER SZCZESLIWI a z drugiej od pratyczniej strony - ehhhh... bedzie jeszcze ciezej... |
|
|
|
|
#3362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli bierz ![]() my teraz kupiliśmy w Kauflandzie 108szt Pampersów 2 też jakoś 46gr za sztuke były też Huggisy ale Huggisy mamy rozmiar 1 a gdyby mały był uczulony to zostalibyśmy z niczym, wiec dla odmiany pampersiory ![]() Cytat:
zadam głupie pytanie jak zapytam czy w ciągu dnia nie masz godzinki wolnej na sen? Cytat:
a ja pospałam 2 godzinki szkoda że w nocy nie da rady ok czas na śniadanko
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do majtek to mam 4 i nie wiem czy nie za mało? |
|
|
|
|
|
#3364 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Uff udało mi się Was nadrobić
jeśli chodzi o pępek to nasza położna mówiła, żeby nie robić tragedii gdy pępuszek się namoczy nie ma konieczności zakrywania go gazikiem przy kąpieli, stosować na co dzień octenisept, a jeśli będzie się źle goił to zakupić spirytus, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie przesuszyć skóry wokół pępka. Cytat:
Cytat:
ja jestem zachwycona i gdyby nie ograniczenia finansowe napewno bym się zdecydowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=kwiatuszekkk21;3882 4403] mam nadzieję, że dziś już lepiej [QUOTE] dziękuję troszkę lepiej
|
|
|
#3365 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak wróciliśmy do domu (to miała około 3 tygodni) to czasem codziennie czasem co dwa dni. ale jej to taka frajde sprawiało, nam w sumie tez wiec rzadko jej nie moczylismy. a pózniej były upały, tego sobie nie wyobrazam zeby całe dziecko trzec jakims gazikami i wacikami zamiast wrzucic do wanienki, w kazdej fałdce brud, w nosie brud, a dziecko tylko w wozku na spacerach lezało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój ma ochote zawsze i wszedzie, najwyzej sie smiejemy ze stukamy małemu w domek, przy pierwszej ciazy miał opory, teraz nie. ja czytałam i pytałam ginów i zawsze mogłam ale nie miałam żadnych skurczybyków, ani innych problemów. tylk o gin do którego chodziłam z pierwsza ciazą zawsze mi powtarzał ze nie za ostro. nie wiem czy ja wygladam na jakies sado-maso czy co? to ze w glanach czasem przychodziłam to nie znaczy ze mam zestaw pejczy w domu ![]() czytałam ze orgazm moze być przyjemny dla dziecka bo odczuwa to jako delikatne falowanie takie skurcze macicy, za to prolaktyna zawarta w spermie moze przyspieszac poród(przepraszam jesli przekreciłam nazwę) generalnie chodziło o to zeby nie konczył w środku, ale to tez chyba przy tych bardziej zagrozonych jakas przedwczesna akcją. to chyba powinien powiedziec każdej wyraźnie lekarz: można albo nie. i chciałam cukrzycówkom złozyc serdeczne wyrazy wspolczucia, strasznie was tu duzo, nie myslałam ze to tak czesty problem, i wielki, macie przerąbane z tym jedzeniem dziewczyny te bardziej zaawansowane w tygodniach czy wam w przychodniach robią KTG a jesli tak to od ktorego tygodnia, bo mnie zlecił gin jak bede w 34 już. przedtem to mi robili w por. patologii co chwila no ale teraaz myslalam ze dopiero przed terminem pojade do szpitala na kontrole?!
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pracy tżta to oczywiście aby coś się znalazło...co do szwagierki to gratuluje ,fajnie to tak (jeśli się lubicie) ,wasze dzieci będą razem się bawić .... a co do ciuszków i akcesorii to w sumie nic nie straciłaś bo i tak nie dostałaś jeszcze...a np. łóżeczkiem raczej się szwagierka nie podzieli ale ciuszkami to czemu nie ? różnica kilku mies. więc jest możliwość wymieniania się .... no ale to zależy jak się dogadacie.... Cytat:
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
haha... to zupelnie jak ja.. bestia sie we mnie budzi
![]() ahhh usmazylam sobie placuszkow z jabluszkiem (pancake? cos jak racuszki na proszku do pieczenia)... ahhh jakie pyszne... zjadlam juz 8 ![]() reszte wsune wieczorem
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
nic dziwnego.... a jakiś cień szansy na sen w dzień?!
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
No to zbieram sie do lekarza. Mam nadzieję, że się tam doturlam w całości, hehe
![]() Słoneczko wyszło na dworze, miło się robi. A wieczorem idę zobaczyć się z dziewczynami z pracy. Mam nadzieję, że szefowa mi humoru nie popsuje.
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba to duży chłopiec - 7 lat i w sumie by zrozumiał ale ja też nie chce go zawieść i tak sobie samemu zostawić .... wiecie jaki to mądry i kochany chłopiec .... nosi mi zakupy jak jesteśmy razem w sklepie ,otwiera nam (mi i nince)drzwi mówiąc " kobietki pierwsze" (" a wczoraj powiedział " damy pierwsze"
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
szkoda, ze żadna się nie wypowie nic na temat maty, której zdjęcie załączyłam
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, bo nasz smyk po kuzynie dostanie tylko jakieś męskie fatałaszki, ale najważniejsze, że potem będzie ekipa do zabawy! ![]() Podobną sytuacje mieliśmy z moją kuzynką - zadeklarowała na początku grudnia, że wszystko da nam po swojej córci i co? Termin ma sierpień Ale śmiejemy się, że i tak zabieram ciuszki bo akurat mój maluch wyrośnie, a ona dostanie z powrotem czyste i poprane dla swojego szkraba Bo te 4-5 m-cy to akurat dobra różnica wieku ![]() ja jak Kasia - jestem antymleczna (no, kakao lubię). A dzisiaj strzeliłam musli z jogurtem naturalnym - wyczaiłam jakiś co ma podobno dużo wapnia ciekawe ile w tym prawdy.... Ale mleko + coś od dziecka mnie przerażało!Chociaż grysik lubię... moja mama mi mówiła, że mniej... że brzuch się obniżył, a ja przestałam brykać tak bardzo
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
w skończonym 35 tygodniu jutro 36 Idę was nadrabiać, bo widzę nabazgrane 3 strony Bolą mnie plecy, katar się leje i gardło nawala
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
u nas wczoraj dzień złych wiadomości.. mój wujek dostał zawał i leży w szpitalu a cioci mojego męża pękł tętniak na mózgu ;/ ehh z dobrych wiadomości przyszedł mi termometr dla dzidziusia i wózek Cytat:
Wodzisław, Rydułtowy czy w inną stronę? |
|
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie sie czyta takie relacje mama-dziecko ![]() Cytat:
moze te dwa artykuly cos Ci pomoga, tam radza na co zwracac uwage ![]() http://parenting.pl/portal/maty-eduk...-dla-niemowlat http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,3986672.html
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam na gazetce z reala że od dzisiaj są body po 4,19
dobra cena, ciekawe czy jakieś fajne.
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwalisz sie zdjeciem, jaki wozek i termometr zamowilas?
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Joojooo pozdrawiamy was z pracy ..!!
Oczywiscie ja nie pracuje - poszlam zaniesc L4 Teraz czekam do 14 i musze isc do starego lekarza po odois karty zdrowia - ma mi wypalic na plytce - taka technika haha Tak siedze i czekam I se mysle aaaa co sie bede zjem chessburgerka frytki i mala colusie I kolezanka mi zrobila z napisem na papierku baby love Az sie wzruszylam Oczywiscie miliard pytan jak sie czuje Wujek Louie od razu glowa do brzucha i zaczol gaworzyc I wiecie co Dostal w ucho kopniaka od Mlodego haha A jaki byl ucieszony ....!!! Z szefem pogadalam powiedzial ze ladnie dzis wygladam ( szkoda ze zajety ) haha No wic humor mam znakomity Oby dalszy dzien tes minol w spokoju i zadowoleniu ![]() Czego i wam zycze moje kochane Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-24 o 12:58 |
|
|
|
|
#3380 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie na dziś koniec sprzątania na jutro zostały 2 pokoje
kochana ta moja mamaCytat:
strach się bać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do ogórka sprawdziłąś w samochodzie u mnie ostatnio cukier 2 dni w bagażniku leżał![]() Cytat:
mi sie taka bardzo podoba http://allegro.pl/mata-edukacyjna-la...940564622.html ------------ a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35
|
|
|
#3381 | |||
|
Raczkowanie
|
Uff od wczoraj Was nadrabiałam, ale sen mnie zmorzył i dopiero dziś udało mi się doczytać do końca.
za wszystkie wizyty i dzieciaczkiCytat:
Jesteś szalona, tyle ciuszków WOW, ale fajnie nie będziesz musiała często prać Zazdroszczę ![]() Cytat:
Ale przykre to...niepowiem.. Cytat:
Pokaż wóz.. A co do majtek poporodwych to ja już mam jedne i planuje dokupić jeszcze dwie pary, myślę że wystarczy..
|
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
nasz pojazd
|
|
|
|
|
#3383 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hmm,
mi zawsze wychodzą ok.Cytat:
![]() Emilka - ładnie ![]() Cytat:
chcesz za szybko urodzić? oszczędzaj się kobieto!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś leżakuję, bo wczoraj znów zaczął mi twardnieć brzuch :/ I tak się zastanawiam, czy młody swoim rozpychaniem się może powodować twardnienie brzucha? Bo już sama nie wiem czy to skurcze czy co? Macie coś takiego? |
||||||||
|
|
|
|
#3384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja przy Julce 4 sztuki zużyłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą jak każdy nabiał w nadmiarze u mnie szkodzi a szkoda bo lubię![]() Cytat:
![]() u ciebie się leje mi za to nos zatkało i od soboty nie odpuszcza Cytat:
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie zachwyca
![]() JolanT, współczuję sytuacji rodzinnej ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
a co do twardnienia brzucha to ja np inaczej odczuwam że twardy bo się mały rozpycha a inaczej jak się przejdę po mieszkaniu wtedy nie dość że czuję jak twardnieje to jeszcze mnie tak strasznie w dół ciągnie
|
|
|
#3387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
II. zobaczyłam to dopiero w domu i nie zdążyłam zapytać lekarza, dlatego chciałam wiedzieć mniej więcej jak jest u was.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
_____________ ale mieliśmy poranek na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam |
||||
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale limuzynka! bardzo fajny!
Cytat:
Raz dotykam sobie brzuch i czuję taki kamień pod ręką, wystarszyłam się, a tu nagle kamień hop! schował się do środka Obstawiam, że była to koścista dupeczka ![]() Malpko, za tygodnie!
|
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
ło jeju... chyba bym padła ze strachu! ale dobrze, że wsio OK.
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra bryka!
![]() najlepszy sposób. przeszło? a w końcu jakoś skomentowali, że słabiej czułaś?! Cytat:
często bawię się w anatomiczne zgadywanki. czym on tak szejka. i też obstawia dupeczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

więc jestem na bieżąco 

wyniki moczu takie nie inne przez zakwaszenie się pomarańczami! za dużo ich wcinam. Nie przejmować się i brać dalej żurawit a po porodzie się wszystko wyrówna.
- no ale podobno mam mu duzo zelaza i wpania dawac by mu zdrowo kosci rosly, wiec sie zmuszam do mleka - bo osobiscie nienawidze!!!! 

super!!!

aby coś się znalazło...

w skończonym 35 tygodniu
05.07.2008 
mi zawsze wychodzą ok.
chcesz za szybko urodzić? oszczędzaj się kobieto!