|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
![]() ![]() ![]() dobrze wiedzieć ![]() No dobra, mykam do kosmetyczki, heh na pazury zresztą, a potem na randkę z Mężem do kina, bo dziś urywa się wcześniej z firmy, żeby uniknąć wieczornego kinowego tłoku ![]()
![]() |
#4802 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja tam proszę : nie bijcie ![]() ![]() moje ustępstwo - na czas porodu zrezygnuję ze szpilek ![]() ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-02-01 o 13:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4803 |
Zadomowienie
|
Robię sobie dziś łososia, ale ostatnio zauwazyłam, że mam coraz mniejszą ochotę na coś konkretnego do zjedzenia. Przynajmniej nie tak jak np. w II trymestrze. Teraz najdzie mnie na coś, ale jeśli tego nie zjem, to przejdzie chęć. W ogóle nie chce mi się jakoś jeść....
![]() Dopada mnie też częściej dołek. Tak bez powodu....siedzę sobie i bum! smutno mi. Ech....może coś z ciśnieniem nie tak, heh.
![]() |
![]() |
#4804 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do odwiedzi dla mnie tam mogą być rodzicie, rodzeństwo ale moje ![]() Pozostałych przyjmuję dopiero po tygodniu dwóch ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak u stóp tym bardziej nie ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przyjemnej randki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś totalny luz! W końcu od 3 tygodni!
Julia była u lekarza i ospy nie ma, może wychodzić na dwór i chodzić do przedszkola, co prawda do przedszkola jeszcze tydzień nie pochodzi, bo mamy ferie, ale dziś moja mama ją zabrała o 13:00 ![]() Także do wieczora jestem sama ![]() Dostałam od niej krokiety z serem żółtym, papryką i szpinakiem (jakaś nowość), mam bigos i jeszcze zrobię naleśniki, także wyżerki pod dostatkiem, więc będę się lenić i lenić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jedzonko super ![]() ja czekam na tż-ta, bo ma przynieść od teściowej bigos i sałatkę jarzynową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na co idziecie ????????
![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() oj bardzo brrr a Liwka w poniedziałek 38 zaczyna jak się nie mylę ![]() ![]() Cytat:
![]() ostatnio oglądałam porodówkę starszy odcinek i przyszła dziewczyna w szpilkach i sukience ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
....
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4811 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
__________ pytanie odnośnie prania pieluch: w jakiej temp pierzecie? zwykłą tetrę to wiem, że można w każdej, w końcu kiedyś się takie pieluchy wygotowywało, więc im żadna temp nie powinna być straszna. ale tetrowe kolorowe? a flanelowe białe i kolorowe? flanelę to pewnie z ciuszkami bo ich tylko kilka mam i pewnie na 40 stopni, ale ta tetra najbardziej mnie interesuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Poryczałam się przy reklamie piwa
![]() http://www.youtube.com/watch?v=o2prAccclXs Może nie wszystkim przypadnie do gustu, bo jest o koniach
![]() |
![]() |
#4814 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() A jak robisz? Bo u mnie też dziś łosoś. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do pieluch - nie ma na nich żadnego przepisu prania? Kolorowe prałabym w 30, max. 40 stopniach.
![]() |
![]() |
#4815 | |||
Wtajemniczenie
|
Hejo dziewczynki!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bo wy wiecie różne rzeczy.
Czy jak mam paragon z 28 listopada (dziś jest niestety luty) za wykonanie zabiegu to czy ktos mi jest w stanie wystawić teraz fakturę lub rachunek? chodzi o to żeby na tym znalazło się moje imię i nazwisko bo inaczej nie mam się co strać o zwrot kosztów za zabieg ![]() czy ewentualnie można nie wiem dopisać jakoś na tym paragonie? bo kicha nie moge się do lekarza dodzownić czy mi wystawią ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4818 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kapci w gościach to tak jak piszesz... szczególnie u moich dziadków ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie na pieluchach nie ma metek, ale intuicja podpowiada mi podobnie - 40 stopni. to na więcej zostają tylko tetrowe białe, a ich raczej nie uzbieram na całą pralkę, więc co do nich dorzucić? albo i białe na 40 stopni puścić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4820 |
Wtajemniczenie
|
Brawa za tygodnie strippi i nestelle
![]() ![]() Co do paznokci przyznam się Wam szczerze, że mnie rozbawiłyście. Dla mnie to jest jasne i logiczne, bez względu na szpital, jeśli niepomalowane paznokcie mają mi pomóc w razie komplikacji to ich po prostu nie pomaluję. Nie ubędzie mnie jeśli jeden dzień będę mieć zero lakieru, albo po prostu bezbarwne. Mokka, myślę, że jak będziesz się mieć czuć niekomfortowo to znajdziesz chwilke między jedną a drugą pieluchą, żeby strzelić sobie kolorek na stopach ![]() A śmieszy mnie takie upieranie się - NIE, BO JA CHCĘ MIEĆ POMALOWANE! NIE BĘDĄ MI MÓWIĆ CO MAM ROBIĆ! Bez sensu rozumowanie... To jak mój wujek przed zabiegiem wyciągania jakiś drutów z przedramienia się śmiał, że mu nie pozwolili nic jeść, a on zjadł pół bułki... i co? wylądował w śpiączce bo podczas zabiegu treść żołądkowa mu się cofnęła, miał poważne powikłania z płucami i oskrzelami. Pierdoła, a mógł się pozbawić życia. Ah! Pochwalę się Wam... mój synuś ma imię - PIMPUŚ SADEŁKO ![]() Dzisiejsze pomiary wskazały 2,2kg! Pan doktor skomentował: to nie będzie malutkie dziecko ![]() edit: nestelle, french jest idealnym rozwiazaniem ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-02-01 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jest jeszcze fajna ta z misiami z FP ale rybki są lepsze bo mają mocniejsze kolory i łatwo je zlapać wzrokiem, a misie są pastelowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dziękuję. gadałam z ksiegowa rodziców powiedziała ze rachunek jak najbardziej a fakturę dla osób prywatnych można nawet 3 miesiące wstecz wystawić. a w najgorszym razie mają mi opisac ładnie paragon ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas jest łączona grupa, ale nie chcę Julki posyłać dopiero za tydzień pójdzie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
idę przejrzeć ciuszki dla Młodego przed wizytą w Smyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chciałam zmienić wasz temat z paznokci i skarpet na jedzenie ale już ktoś mnie uprzedzil chyba. u mnie dziś buchty z jogurtem truskawkowym. typowo piątkowy obiad. za rybą ostatnio nie przepadam. co do chrztu - u nas będzie. bardziej martwi mnie to że muszę iść na jakieś nauki ![]() aha dzwoniłam do szpitala, porodówkę zwiedzić można, oddział nie. nie wiadomo do kiedy. poród rodzinny możliwy.
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-02-01 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
o Ty cwaniaro
![]() Cytat:
![]() Że co?! ![]() Co do paznokci ja mam zamiar stopy pomalować bezbarwnym (mam tak jak Mokka że musze mieć pomalowane, bo bez lakieru to tak jak bez palców się czuje ![]() Każdy dawniej mówił jak ja moge przy dzieciach (siostry) robić w takich pazurach, ale nie dociera do ludzi że jeśli ktos się przyzwyczai to mu dużo łatwiej. Dlatego zostawiam żelowe, tylko zrobie króciutkie co by się nie czepiali ![]() Co do karmienia piersią to dla mnie jest chyba takie dziwne bo przez lata karmiłam siostrzenice (najpierw jedną później drugą) wyłącznie butelką.. i dlatego nie umiem pojąć że nagle będę piersią... chce to robić ale tylko i wyłącznie dla dziecka, gdyby mleko matki nie było niezastąpione to karmiłabym butelką.. Ale zdrowie synka najważniejsze, więc dam z siebie wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4828 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio wlasnie w tym programie o karmieniu 7 kobiet - karmienie piersią bylo o dziewczynie co spróbowała karmic w centrum handlowym i wydawało jej sie, ze bedzie się wiele ludzi gapić, a nie było tak źle. I udało mi się kupić używaną karuzelę Fisher Price z misiami ![]() ![]() Wczoraj zrobiłam też zakupy do szpitala dla mnie i małego, poszło 240 zł :/ a i tak kosmetyki, pieluszki jeszcze bedzie trzeba kupić. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4829 | |||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam od diabetologa, miałam kilka przekroczeń ale Pani powiedziała, że tyle może być i nic się nie dzieję także dalej dietka i następna wizyta za 2 tygodnie.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.