Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 07:35   #2581
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziękuję
Dziewczyny Wasze dzieciaczki zasypiają prze tych suszarkach czy tylko się uspakajają ale nie śpią???
Moja czasem usypia, a czasem się tylko uspokaja. ale stosujemy ją w ekstremalnych sytuacjach więc nawet jak się "tylko" uspokoi to już mistrzostwo świata!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ahhhh przespałam sobie godzinke z małą troche mi lepiej ale to wciąż nie to potrzebuje żeby ktoś mi się zajął małą...
Jakbyś mieszkała bliżej to ja bym się zajęła Hanią

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja miałam zamiar ubrać sukienkę, którą mam i w której się zapnę, ale kurde niewygodnie mi bedzie w tej sukience latać po domu i małym się zajmować, także stawiam na spodnie; a co do imprezy, to nawet mi nie mów, u nas ostatecznie będzie 30 osób + dzieci
Ja mam taki wielki biust,że chyba w nic się nie zmieszczę! Urósł mi o trzy rozmiary! Ale chrzciny planujemy na 19 maja więc może coś mi spadnie z piersi A gości będzie też około 30 os. plus dzieci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39888466]Agatkę kilka razy tak usypiałam, ale mnie wkurzało trzyanie tego. Wolałam odkurzacz włączyć, efekt ten sam, a przynajmniej coś pożytecznego do tego

Moja mama stwierdziła, że w prezencie zafunduje obiad i deser w restauracji. Agatki chrzciny w domu były, 15 osób, masakra.
[/QUOTE]

A ja jestem jakaś dziwna bo lubię dźwięk suszarki
dla mamy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Charlizz, zazdroszczę, moja dzisiaj jest strasznie niespokojna... Ale chwilę czasu na kebab (TŻ przywiózł po rozmowie o pracę) i łóżkowe "małe co nieco" znaleźliśmy.
A jak TŻ po rozmowie?? Kebab

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej kochane

Nadrobiłam wszystko masakra. Ogólnie to padam na twarz i jak zwykle marnuję czas zamiast iść spać jutro Was pocytuję bo dziś już nie dam rady. Widzę że wzięło Was na sentymenty ja też się strasznie cieszę że mam forum i mogę na Was liczyć bo większość rad które otrzymuję od rodziny jak mam wątpliwości jest o kant tyłka roztrzaść a ile razy ja już słyszałam że te internety to samo zło jest. Ehh, dobranoc
Jak to marnuję czas?

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, od wczoraj jesteśmy w domu. Wreszcie, bo myślę, że już chyba za dużo pobytu w szpitalu jak na taki krótki okres czasu, teraz już musi być dobrze nie ma innej opcji.
Tak dużo popisałyście, że nie wiem co mam czytać, szans nadrobienia nie widzę, mam nadzieje, że uda mi się wdrożyć jakoś na nowo,
pewnie mnie sporo ominęło
Dziękuje za ciepłe słowa pod adresem Krzysia
Widzę, ze dopisujecie na pierwszej stronie rodzaj karmienia. My karmimy się tylko piersią. Właśnie idę nakarmić mojego szkrabka

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Witam Was dziewczyny, od wczoraj jesteśmy w domu. Wreszcie, bo myślę, że już chyba za dużo pobytu w szpitalu jak na taki krótki okres czasu, teraz już musi być dobrze nie ma innej opcji.
Tak dużo popisałyście, że nie wiem co mam czytać, szans nadrobienia nie widzę, mam nadzieje, że uda mi się wdrożyć jakoś na nowo,
Widzę, ze dopisujecie na pierwszej stronie rodzaj karmienia. My karmimy się tylko piersią. Właśnie idę nakarmić mojego szkrabka
Witaj Basieńko
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:39   #2582
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39879431]

Śpią, bo co ma robić? piersi nie poda. A ja raz dwa przewijam, karmię i w tym czasie na komórce w kulki gram

Drugi raz z mężem zdecydowanie lepszy[/QUOTE]
matka polka wielofunkcyjna
poczekaj do trzecziego- rewelacja

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jak on ze mną dziś dyskutował ja do niego dyrdymały jak zwykle a on te swoje słodkie a ggg uuu KOCHAM TEGO DZIECIAKA NAD ŻYCIE. ZA KAŻDY UŚMIECH,ZA KAŻDE SPOJRZENIE TYMI SŁODKIMI ŚLEPKAMI
ja tez uwielbiam rozmowy z małym- miauczymy oboje jak małe kotki albo robimy ałuuuuu jak stado wilków w każdym razie- dogadujemy sie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka lezy wlasnie na brzuchu i juz zaczyna marudzić a moja babcia "poloz juz ja na plecy bo pewnie juz ja glowa boli "
no nie moge- jakbym mojego małża słyszała: on sie już zmęczył
Cytat:
Boże mała od rna spała może lącznie 30 minut.... ja już nie daje rady ;( i ciągle źlena rękach źle w bujaku źle noszona źle w łóżeczku źle na macie źle..... nie wiem co jest ale padam na pysk a kręgosłup mam już chyba na stałe zgięty w pół
oj, miałam wczoraj to samo- dzien marudy, tylko na recach u mamusi było dobrze, wszystko inne było be

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie teściowej mały wczoraj skończył 3 tygodnie ale obowiązkowo od jutra mam mu podawać herbatkę z koperku, za nisko ma główkę podczas karmienia i półśpiochy uciskaja go w brzuszek. A tak ogólnie to słabo sobie z nim radze.
no, ale cie wychwaliła
Cytat:

ale supermój się wścieka jak leży na brzuchu, dwa razy główkę podniesie, a potem leży z nosem w kocyku i beczy
u nas to samo, jak ja sie wtedy powstrzymuje, zeby go nie przełożyc na plecki...

Cytat:
a Dady 3 są masakryczne wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły a mój tata wchodzi i się pyta, czy suszę taa, jasne, zasikał, wysuszę i będą jak znalazł
a ja głupia wyrzucałam jak zasikał-no, tępa pała ze mnie od dzisiaj stosuje Twoją metode
a co do smrodku z Dad3 to ja od początku wyjmuje wszystkie pampresy z paczki i mam pod ręką na takiej półeczce, gdzie trzymam pozostałe rzeczy małego (witaminy, leki, akcesoria)

Cytat:
a co do imprezy, to nawet mi nie mów, u nas ostatecznie będzie 30 osób + dzieci
u nas tez tyle, z tym, że już z dziecmi, ale ja w domu nei robie- nie ma mowy nie mam zamiaru tydzien gotowac i sprzątac, potem latac z wywieszonym jęzorem a potem znowu tydzien myc gary i sprzątac dom
Cytat:
czesc Basienko ja mysle, że juz wystarczy Wam tego chorowania! buziole dla Krzysiula

NADROBIŁAM jeden dzien a tu 6 stron podobno któras dziecko ma, małe, niemowlaczka chyba

mój dziec miał wczoraj okropny dzien, wisiał mi na rekach i przy cycu non stop..... spał 3x po 5-10 minut.... tyle co na spacerze pokimał jakies 40 min... mąz w pracy na dniówce był wiec w kwestii sprzątania nie posunełam sie nawet o krok
dzisiaj mąż ma wolne, wiec bedzie bejbisiter a ja na pełnych obrotach: sciera, odkurzacz i jazda bez trzymanki
W nocy Bartulo spał jak zaczarowany- usnął po kąpieli o 20,15 a potem obudził sie o 3!!! Zjadł, przwinęłam to nawet oczu nie otworzył dojadł z drugiego cyca (DOBOCYC) i poszeł spac, rano zjadł, pogadał, posmiał sie, wlasnie teraz budzi sie z 10 min dzremki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:42   #2583
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Basiu, jak dobrze, ze w domku juz

Jak juz pisalam wczesniej Pietraszko zmienil godz urzedowania, teraz wstaje o 7,30 podejrzewam ze to dlatego, ze wprowadzilismy mu taki rytm dnia, k 18-19 kapiel karmienie w sypialni, przygaszone swiatla w calym domu (mamy sypialnie przechodna z salonem wiec wali swiatlem jak trza) i zasypia juz w sypialni tak k. 20. No to tez w sumie do tej 7 jest wyspany juz nie?
Wczesniej do sypialni go wynosilismy razem z nami, czyli k. 23, spal do ok. 10, wiec ewidentnie te 3godzinki sobie przestawil

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:49   #2584
ewadylewska
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Jak juz pisalam wczesniej Pietraszko zmienil godz urzedowania, teraz wstaje o 7,30 podejrzewam ze to dlatego, ze wprowadzilismy mu taki rytm dnia, k 18-19 kapiel karmienie w sypialni, przygaszone swiatla w calym domu (mamy sypialnie przechodna z salonem wiec wali swiatlem jak trza) i zasypia juz w sypialni tak k. 20. No to tez w sumie do tej 7 jest wyspany juz nie?
Wczesniej do sypialni go wynosilismy razem z nami, czyli k. 23, spal do ok. 10, wiec ewidentnie te 3godzinki sobie przestawil
no dobra, ale jak Ty to robisz, że śpi całą noc???
Stary 2013-03-21, 08:05   #2585
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewa, nie nie nie, ja należę do tych szczęściar, którym dzieci się budzą co godzinę półtora w nocy na cycka tylko tak przybliżyłam, bez pobudek na żarełko
chociaż dzisiejsza noc super, budził się co 2,5 godz

Stary 2013-03-21, 08:07   #2586
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
c

my z mężem też się śmiejemy, że teraz temat kupsztalka to główny temat, jak zrobi to nawet do niego do pracy dzwonię z tą radosną nowiną
U nas to też temat number one i też dzwonię albo pisze smsa jak kupa jest

Zuzia spała od 20:30 do 2:30, zjadła usnęła bez problemu, potem pobudka o 6 zjadła, pogadała z żyrandolem i zdrzemnęła sie jeszcze na pół godzinki
Wcinam śniadanie, bom głodna strasznie

djerba witaj

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-03-21 o 08:08
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:07   #2587
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Ewa, nie nie nie, ja należę do tych szczęściar, którym dzieci się budzą co godzinę półtora w nocy na cycka tylko tak przybliżyłam, bez pobudek na żarełko
chociaż dzisiejsza noc super, budził się co 2,5 godz
a to przepraszam
to faktycznie...

moja wczoraj wcale nie chciała usnąć, układałam ja do spania chyba ponad 2 godziny...zasnęła po 21 i wstała o 24.30, później o 3.30 i o 6.30. Teraz staram się ja ułożyć do spania, ale wierci się i rozgląda i ziewa na przemian
Stary 2013-03-21, 08:13   #2588
LadyWhisper
Zakorzenienie

mój wstał o 7.30, płakał i płakał to dałam cyca - nie chce. Chciał pogadać z mamą co się próbowałam drzemnąć - płacz mała dusza towarzystwa no :P

Lenova jak się czujesz?

Stary 2013-03-21, 08:13   #2589
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
a to przepraszam
to faktycznie...

moja wczoraj wcale nie chciała usnąć, układałam ja do spania chyba ponad 2 godziny...zasnęła po 21 i wstała o 24.30, później o 3.30 i o 6.30. Teraz staram się ja ułożyć do spania, ale wierci się i rozgląda i ziewa na przemian
u mnie układanie do spania wygląda identycznie. Usypia mi przy cycu, układa się w kłebek i tak śpi wtulony w cycka, albo patrzy na mnie, jak go próbuję odłozyć do łóżeczka to chwilę jest spokój a za moment lament straszny i takie odkładanie trwa 2 czasem 3 h. A potem spania może ze 2 h.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:18   #2590
bokeh
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ! Troche sie wyspalam mala nawet ladnie spala chyba sie zmeczyla tym wczorajszym dniem...
Witaj Basiu super ze wreszcie jestescie w domku !

fewcia jestes kochana hah mimo ze paradoksalnie Twoja mala podobno tez nie spi cale dnie? to bys sobie dolozyla :P

sylwietta widzisz tylko u nas problem byl taki ze wczoraj to nawet raczki mamusi nie odpowiadaly

Ale kocham tego malego szkraba jak otwieram rano oczy ona przewaznie obudzona i zawsze mi posyla taki meeeega uroczy usmiech, daje mi sile na caly dzien.

A wlasnie kiedy wasze dzieciaczki zaczely gaworzyc? Bo moja ma 7 i pol tygodnia i jeszcze nie... Czasem powie guuuu ale to zadko bardzo

Apropo chrzcin boo widze poruszalyscie temat my chyba zrobimy u tz w Niedzicy. Tylko chcemy bez zadnej imprezy pozniej prawdopodobnie 12 lub 19 maja bo tata tz pracuje za granica i jak uda mu sie byc to my dostosujemy. Chociaz powiem Wam szczerze ze boje sie sytuacji gdzie wszyscy tam obecni a jak wam wiadomo jest ich duzoo siostry ciotki kuzynki ..... Beda chcieli brac mala na rece a jak zniose jeszcze jedna osobe lub dwie na dzien to jak mi wszyscy ja beda chcieli brac to nie recze za swoja reakcje. To mooooje dziecko eh wiem dziwna jestem....
Stary 2013-03-21, 08:26   #2591
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nas Blanka wczoraj załatwiła znowu Siedzimy z TŻ i rozmawiamy o szczepieniach, Mała gaworzy u Niego na rękach. Mówię, dobra idziemy szykować kąpiel.A Niunia co? W kimę najlepsza Próbowałam ją obudzić ale nic to nie dało. I po kąpieli. Spała od 20 do 24, potem godzinny koncert i niemożność uśnięcia i spanko od 1.30-4. I potem jeszcze kimnęła od 5.30-7. Więc zauważyłam, że bez kąpieli troszkę krócej śpi.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Bokeh może by się dogadały i siedziały obie cicho

Co do ciotek o których piszesz, mam tak samo. Mam nadzieję, ze moja Niunia prześpi chrzciny i nikt nie będzie Jej nosił :P
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 08:28   #2592
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Rzeczywiscie silacz!!
I dalej cala mama
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Cytat:
Ale elegancko podnosi główke
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Boski jest, a jakie oczyska robi
Cytat:
ale supermój się wścieka jak leży na brzuchu, dwa razy główkę podniesie, a potem leży z nosem w kocyku i beczy

elllmi Igorek też jeszcze niedawno tak robił, cierpliwości. Kładłam mu rączki na jaśku żeby przód miał wyżej i wtedy mniej się denerwował i podnosił główkę bo tak było mu łatwiej. No a później z dnia na dzień zaczął już podnosić tak wyyyysoko i dłuuugo na płaskim i przekręcać się na plecki.

Cytat:
a Dady 3 są masakryczne kupiłam na spróbowanie i nigdy więcej; śmierdzą tak samo jak Pampersy 2; za to Dady 2 nie śmierdziały i Pampersy 3 też nie śmierdzą, nie wiem o co chodzi wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły a mój tata wchodzi i się pyta, czy suszę taa, jasne, zasikał, wysuszę i będą jak znalazł
Kurde ja jakaś dziwna jestem a raczej z moim nosem chyba coś nie tak Mi ani pampersy 2 nie śmierdziały ani chusteczki pampers białe ani dady 3. No chyba że w tych dadach to się ujawnia jak pielucha już na tyłku bo specjalnie poszłam przed chwilą i zaczęłam opakowanie (nie używaliśmy jeszcze, czekają na swoją kolej)...sztachnęłam się i NIC, nie śmierdzą mi

Cytat:
No ja tez nie wiem co z tymi pampersiwami, dziolszki pisza, ze babydream sa ok wiec pewnie sprobujemy, bo kurka ciezko wytrzymac, tylko kocyk sie podniesie a z pupki malego taki smrod ze szok:/rajstopki i polspiochy tez przesiakaja tym zapachem, a ja glupia myslalam ze malemu tak siki wala, dopiero jak mezowi kazalam zmienic pieluche bo wali a pielucha suchutka to sie sczailam, ze cos nie ok....
Jak dla mnie babydream te fun&fit beznadziejne są. Dwójek kilka użyliśmy http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ni,116956,1666 Przyklejały się Igusiowi do pupy za każdym razem i później miał czerwoną pupę i odparzenia.
Do wypróbowania mam jeszcze ten drugi rodzaj (premium) teraz w promocji są http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ci-,98312,1666, te mają taki jakby niebieski pasek od wewnątrz, jakaś dodatkowa warstwa chłonna chyba i może tak nie będzie jak przy tych zwykłych.

Cytat:
Basiu, super że już w domu jesteście. I tak jak piszesz, teraz już musi być dobrze

U nas dziś pobudka po 5 Coś się poprzestawiało młodemu i zapadł wczoraj o 17:30 już w taki nocny sen że się budził tylko na cyca a raczej jadł z zamknietymi oczyskami...no i takie tego efekty...Dzisiaj go wieczorem muszę przetrzymać do tej 19:30-20 bo jednak pobudki o 5 to nie dla mnie

Lady przyszła sukienka. Jest super jeśli chodzi o krój i o to jak leży, no i super górą cycka do karmienia można wyciągać No ale....kolor. Kurde ten brudny róż jest dużo ciemniejszy niż na tym zdjęciu na allegro...nie zwróciłam uwagi że w opisie jest "ciemny brudny róż", to coś takiego raczej jak tu http://answear.com/41267-solid-bluza.html No i nie wiem czy nie wymienić...na kremową np. Będzie może bardziej uniwersalna i na więcej okazji. No ale fajna jest...mierzyłam akurat wczoraj i mąż wrócił z pracy i mnie w niej zastał to nie muszę mówić co było...sukienka fruwała tylko No a po wszystkim powiedział że pięknie wyglądam...

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-03-21 o 08:41
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:29   #2593
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej niedługo jedziemy z małym do lekarza na kontrolę tej jego krtani. I być może czeka nas szczepienie wiec 3majcie kciuki za nas.

Nie piszcie za dużo co bym nie miała zbyt wiele do nadrobienia
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:40   #2594
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociaz powiem Wam szczerze ze boje sie sytuacji gdzie wszyscy tam obecni a jak wam wiadomo jest ich duzoo siostry ciotki kuzynki ..... Beda chcieli brac mala na rece a jak zniose jeszcze jedna osobe lub dwie na dzien to jak mi wszyscy ja beda chcieli brac to nie recze za swoja reakcje. To mooooje dziecko eh wiem dziwna jestem....
Nie jesteś dziwna... Wczoraj mąż mówi do małego "niedługo chrzciny będziesz miał, ciotki Cię będą nosić i całować" a ja na to "Nieeee ja go nie dam nikomuuu, buuuu, to mój synuś"
Cytat:
Hej niedługo jedziemy z małym do lekarza na kontrolę tej jego krtani. I być może czeka nas szczepienie wiec 3majcie kciuki za nas.

Nie piszcie za dużo co bym nie miała zbyt wiele do nadrobienia
Trzymam kciuki!
Stary 2013-03-21, 09:02   #2595
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlansie, bez sensu, zeby wstawali z nami skoro i tak nic nie moga pomoc.
Ale to taka niesprawiedliwosc... My chodzilysmy 9 miesiecy w ciazy, znosilysmy jej trudy, teraz to my zarywamy noce, musimy zwracac uwage na to, co jemy, a ich wszystko omija
Nie wspomne o tym, ze moj TZ do chwalenia sie dzieckiem jest pierwszy

Otoz to!

Juz wpisuje.

Najlepiej "zwalic" na glod, bo wtedy to ich nie dotyczy

Raczej niedobrze, ale domyslam sie jak musi byc Wam wygodnie
My tez raz kiedys spalismy sami z Kuba - niebo a ziemia! Ale przeciez nie wygonie TZ
Moj maz uwaza ze co on bedzie robil z malym jak maly potrzebuje Mamy, no i wlasnie cyca ale przynajmniej cora sie wiecej zajmuje chociaz czasem chetnie bym sie na chwile zamienila

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Zapomniałam napisać, że kończymy dziś 8 tygodni
super a my dzis konczymy 8 tygodni !!

aa no i dzis umowilam sie na pierwsza wizyte do ginekologa - mam nadzieje ze wszystko ok

a jutro mamy ortopede

Cytat:
A jak tą kropelke podajesz? Do buźki?
ja podaje kropelki do buzi a stosuje takie jak bodajze Meduza sab simplex
Meduzka po ile kropelek dajesz i ile razy dziennie?

Cytat:
Amelka lezy wlasnie na brzuchu i juz zaczyna marudzić a moja babcia "poloz juz ja na plecy bo pewnie juz ja glowa boli "
buahhah
Cytat:
Elllmi, mialam Ci napisac apropos mycia okien - zebys uwazala bo jeszcze urodzisz

Te Dady 3 faktycznie wala, mimo, ze Maly prawie nic tam nie ma....
o kurde ! a ja wlasnie chce przejsc na 3 jak mi sie ostatnia paczka 2 skonczy

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:07   #2596
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
łoo matko to współczuję
u mnie 12 osób razem z nami i z tego 2 dzieci

Ale wiecie ja powiedziałam, że po pierwsze będzie tylko najbliższa rodzina więc nie ma co wymyślać z żarciem. Nawet nie będzie 2 ciepłego dania. Obiad( koło 16 będzie), sałatki, wędlina, placki i owoce - mam nadzieję, że to wystarczy.
Po drugie my nie chrzcimy na mszy, więc nie kupowałam ubranka dla Małej. Mam białe body, śpiochy i sweterek i to jej założę, nie widzę sensu wydawania kasy na ubranko w którym będzie dosłownie 15 minut.
Po trzecie mój mąż .....no nie wiem, jakieś dziwne napięcie?atmosfera? się zrobiła pomiędzy nim a moją rodziną, ale nie chce mi się o tym gadać. Więc tych chrzcin mi się nie chce przez to, a impreza jest u mojej mamy.

I generalnie to tyle odnośnie tej całej imprezy

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Ja myślałam o restauracji, no ale trochę to kosztuje....... A zrobić rosół i jakieś mięsko i ziemniaki to dla mamy nic. Placki zamawiane. Więc tylko sałatki zostają, bo tak jak mówię więcej żadnego żarcia nie robimy.
Aga, u nas też najblizsza rodzina, ALE mąż ma 3 rodzeństwa z którym stale się widujemy, wszyscy blisko mieszkamy, więc... W efekcie będzie 12 dorosłych + 13latka + 3 małych dzieci

Ja ubranka extra też nie chcę kupować, nawet gdyby na mszy chrzest był. Mam śliczną sztruksową, cienką sukieneczkę, bladoróżową z kwiatuszkami, i tak myślę o niej - do tego białe body, białe rajstopki i sweterek jakiś zrobię biały. Przecież nie ma wymogu, że na biało wszystko trzeba

Co do kosztów - kupienie la tylu osób wszystkiego (obiad, ciasta, tort, sałatki jakieś + wędlina, kilka butelek czerwonego wina było) na chrzciny Agatki i tak wyszło koło 600zl + masakryczna robota, a rok temu w pobliskiej, ładnej restauracji obiad + napoje+ deser kosztował na 15 osób 500zł. Ceny teraz podobne.

Cytat:
Szajka, podoba nam sie, bardzo!!!
A kiedy sie wybieracie? Duzo wczesniej trzeba rezerwowac???
Chyba raczej na pewno sie tam wybierzemy
Niedawno rezerwowaliśmy, dzwońcie, 10 % zaliczki pani chciała (szalenie kontaktowa przez telefon, spodobała mi się), a jedziemy 1-9 lipca, 8 noclegów a wy kiedy chcecie?

[QUOTE=sylwietta1988;39892 223

NADROBIŁAM jeden dzien a tu 6 stron podobno któras dziecko ma, małe, niemowlaczka chyba

mój dziec miał wczoraj okropny dzien, wisiał mi na rekach i przy cycu non stop..... spał 3x po 5-10 minut.... tyle co na spacerze pokimał jakies 40 min... mąz w pracy na dniówce był wiec w kwestii sprzątania nie posunełam sie nawet o krok
dzisiaj mąż ma wolne, wiec bedzie bejbisiter a ja na pełnych obrotach: sciera, odkurzacz i jazda bez trzymanki
W nocy Bartulo spał jak zaczarowany- usnął po kąpieli o 20,15 a potem obudził sie o 3!!! Zjadł, przwinęłam to nawet oczu nie otworzył dojadł z drugiego cyca (DOBOCYC) i poszeł spac, rano zjadł, pogadał, posmiał sie, wlasnie teraz budzi sie z 10 min dzremki [/QUOTE]

Taaak? a która to?

Widzę, że dobocyc się spodobał
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:34   #2597
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana.
My już nie śpimy od 7.30. Ale ogólnie nocka nie taka zła bo Daria co 3 godz się budziła więc Troooooszke pospałam.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Juhuuuu w piątek się wyśpię- TŻ weżmie małą do pokoju a ja nie wstanę ani razu Pośpię z 7h
dla Tżta

Cytat:
a Dady 3 są masakryczne kupiłam na spróbowanie i nigdy więcej; śmierdzą tak samo jak Pampersy 2; za to Dady 2 nie śmierdziały i Pampersy 3 też nie śmierdzą, nie wiem o co chodzi wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły a mój tata wchodzi i się pyta, czy suszę taa, jasne, zasikał, wysuszę i będą jak znalazł
Doooobre, hahahahahha

Cytat:
Silver z tym majem chodzi o to że mam się do maja zdecydować czy będe wracać wtedy on poczyni kroki do zwolnienia dla mnie miejsca....jak bede wracac w czerwcu
Aaaaa takie butyyy
Mnie się nie pytały w pracy czy wracam czy nie

Cytat:
ja miałam zamiar ubrać sukienkę, którą mam i w której się zapnę, ale kurde niewygodnie mi bedzie w tej sukience latać po domu i małym się zajmować, także stawiam na spodnie; a co do imprezy, to nawet mi nie mów, u nas ostatecznie będzie 30 osób + dzieci

u nas 12 osób z dziećmi.
Tylko rodzice,rodzeństwo z małżonkami i dziećmi,babcie.
No i robimy u mojej mamy bo ma większe mieszkanie.
Tylko dam mamie kase na jedzenie i pomogę jej dzień wcześniej szykować wszystko, a że chrzciny mamy na 15.45 dopiero to szykujemy kawe,ciacho a potem ciepła kolacja.

Cytat:
my z mężem też się śmiejemy, że teraz temat kupsztalka to główny temat, jak zrobi to nawet do niego do pracy dzwonię z tą radosną nowiną
Hahaha u nas jest identiko
Daria robi kupki raz na 3-4 dni
No więc jak już zrobi to szybko smsa do Tżta piszę uradowana że Daria kupkę zrobiła
i tak za każdym razem. No chyba że Tż akurat w domu jest to się cieszymy razem z kupki
Mała rzecz a cieszy

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
u nas z karuzelą sprawa przedstawia sie tak, że mały gada do niej i sie usmiecha aż sie nie zdenerwuje że mu "przyjacioły" z karuzeli nie odpowiadają na jego zaczepki

ja mojej Darii dopiero kupię karuzelkę na all mam już upatrzoną.

Cytat:
jeden dzien a tu 6 stron podobno któras dziecko ma, małe, niemowlaczka chyba

Też się nad tym zastanawiałam ostatnio. Każda ma małe dziecko a piszecie jak szalone

Cytat:
mój wstał o 7.30, płakał i płakał to dałam cyca - nie chce. Chciał pogadać z mamą co się próbowałam drzemnąć - płacz mała dusza towarzystwa no :P
Moja Daria tak samo Uwielbia jak się z nią gada.
A jak przestaję i gdzieś ide to Płacz... Przychodzę spowrotem i znów do niej mówię a ona uśmiech od ucha do ucha...cwaniara mała

Cytat:
Beda chcieli brac mala na rece a jak zniose jeszcze jedna osobe lub dwie na dzien to jak mi wszyscy ja beda chcieli brac to nie recze za swoja reakcje. To mooooje dziecko eh wiem dziwna jestem....
Nie jesteś dziwna. Ja tez tak mam

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Lady przyszła sukienka. Jest super jeśli chodzi o krój i o to jak leży, no i super górą cycka do karmienia można wyciągać No ale....kolor. Kurde ten brudny róż jest dużo ciemniejszy niż na tym zdjęciu na allegro...nie zwróciłam uwagi że w opisie jest "ciemny brudny róż", to coś takiego raczej jak tu http://answear.com/41267-solid-bluza.html No i nie wiem czy nie wymienić...na kremową np. Będzie może bardziej uniwersalna i na więcej okazji. No ale fajna jest...mierzyłam akurat wczoraj i mąż wrócił z pracy i mnie w niej zastał to nie muszę mówić co było...sukienka fruwała tylko No a po wszystkim powiedział że pięknie wyglądam...
Łohohohohohoho

A co do koloru to ja bym chyba wymieniła na kremową.
Stary 2013-03-21, 09:41   #2598
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, jaki masz rozmiar?
Tylko kurcze ten roz taki troche hm, babciny mi sie wydaje? Dobrze mi sie kojarzy?
Kuuuurcze, bezowe kiecki mam, czarne tez, chcialam bladorozowa, co by te moje szpile zalozyc..... hm hm hm

Szajka no wlasnie kurka nie wiem kiedy, tzn albo poczatek lipca albo sierpien, tylko no musimy to zgrac z pobytem u moich dziadkow i nie wiem jak ten moj kochany malz sobie urlop zalatwil ma sprawdzic. Ale tak do srody sobie postanowilam, ze sie trzeba zdecydowac

Stary 2013-03-21, 09:45   #2599
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Charlizz, zazdroszczę, moja dzisiaj jest strasznie niespokojna... Ale chwilę czasu na kebab (TŻ przywiózł po rozmowie o pracę) i łóżkowe "małe co nieco" znaleźliśmy.
no no no
Cytat:
zjadlam dzis kanapke z białym serem i normalnie moja mała tak zaczęła płakać pręzyc sie itd brzuch twardyy no nic, qpy nie robila. Czopka wlozylam troche pomoglo. Zjadla usneła bidula....

oo winko ach napiłabys sie różowego winka;p
ja tez na 8 do szkoly;/ ale na szczescie tylko do 10 fajny ten ostatni semestr studiów tylko gorzej z obroną i nauką do niej haha
hahaha no i tak se powinkowałam, że na zajęcia nie poszłam, ale ze mnie gamoń
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:03   #2600
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

hahaha no i tak se powinkowałam, że na zajęcia nie poszłam, ale ze mnie gamoń

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczyny.
Cieszę się, że do Was dołączyłam, trochę późno, ale ważne, że w ogóle. Cieszę się, że jesteście.

Ja też się cieszę że do Was dołączyłam

Basiu- Witajcie spowrotem ZDRÓWKA ŻYCZĘ

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-21 o 10:12
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:10   #2601
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio po tym jak mała nie robiła 3 dni kupy jak już dała czadu to wysłałam TZtowi mmska
Cytat:
Oj Basiu teraz już musi być dobrze. Całusy dla Krzysia
A nadrabianiem się nie przejmuj, w skrócie: wspominałyśmy trochę porody, mówiłyśmy której jakie pieluchy i chusteczki śmierdzą, trochę narzekałyśmy na TZtów i teściowe of kors, na tapecie wciąż też są sposoby uspokajania dzieci i ich tryb dnia no i przygotowania do chrzcin Aaaa i zapominiałabym o najważniejszym-istny szał na chustowanie Już nie musisz nadrabiać
Cytat:
W nocy Bartulo spał jak zaczarowany- usnął po kąpieli o 20,15 a potem obudził sie o 3!!! Zjadł, przwinęłam to nawet oczu nie otworzył dojadł z drugiego cyca (DOBOCYC) i poszeł spac, rano zjadł, pogadał, posmiał sie, wlasnie teraz budzi sie z 10 min dzremki
Szalona zamiast odpocząć sobie to za szmaty się bierze Ja w sumie też tak robie
Cytat:

Mi się zawsze udaje przeciągnąć od tej 7 do (szaleństwo) 8. Smoka wciskam huśtam w bujaczku i jakoś dosypiam tą godzinkę...
Cytat:

A wlasnie kiedy wasze dzieciaczki zaczely gaworzyc? Bo moja ma 7 i pol tygodnia i jeszcze nie... Czasem powie guuuu ale to zadko bardzo
Moja (6tyg) też guga tylko. I nie wiem czy się uśmiecha czy mi się wydaje...
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Moj maz uwaza ze co on bedzie robil z malym jak maly potrzebuje Mamy, no i wlasnie cyca ale przynajmniej cora sie wiecej zajmuje chociaz czasem chetnie bym sie na chwile zamienila

super a my dzis konczymy 8 tygodni !!

aa no i dzis umowilam sie na pierwsza wizyte do ginekologa - mam nadzieje ze wszystko ok

a jutro mamy ortopede

ja podaje kropelki do buzi a stosuje takie jak bodajze Meduza sab simplex
Meduzka po ile kropelek dajesz i ile razy dziennie?

buahhah

o kurde ! a ja wlasnie chce przejsc na 3 jak mi sie ostatnia paczka 2 skonczy
Ja ostatnie 2 dni daję przed każdym karmieniem o 15 kropli. No ale mała ma kolki ostatnio więc muszę tak dużo
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39893924]Aga, u nas też najblizsza rodzina, ALE mąż ma 3 rodzeństwa z którym stale się widujemy, wszyscy blisko mieszkamy, więc... W efekcie będzie 12 dorosłych + 13latka + 3 małych dzieci

Ja ubranka extra też nie chcę kupować, nawet gdyby na mszy chrzest był. Mam śliczną sztruksową, cienką sukieneczkę, bladoróżową z kwiatuszkami, i tak myślę o niej - do tego białe body, białe rajstopki i sweterek jakiś zrobię biały. Przecież nie ma wymogu, że na biało wszystko trzeba
[/QUOTE]
No właśnie Szajka, masz jeszcze czas na robótki? Co wyprodukowałaś ostatnio?

Dziewczyny dostane szału macicy z tym ściąganiem pokarmu.Ściągam codziennie po 6 razy x120ml, strasznie to czasochłonne no ale co zrobie jak mała cyca niet. Nie wiem ile tak pociągne, na razie 1,5 tygodnia... No i 2 razy dziennie jestem zmuszona podać MM.
Pocieszcie mnie, że komuś się tak udało, przynajmniej te 4 miesiące
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:13   #2602
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Łohohohohohoho

A co do koloru to ja bym chyba wymieniła na kremową.
Cytat:
Illusion, jaki masz rozmiar?
Tylko kurcze ten roz taki troche hm, babciny mi sie wydaje? Dobrze mi sie kojarzy?
Kuuuurcze, bezowe kiecki mam, czarne tez, chcialam bladorozowa, co by te moje szpile zalozyc..... hm hm hm
No właśnie wymienię, napisałam do babki żeby mi wysłała realne zdjęcie tej kremowej żeby znowu niespodzianek nie było.
A rozmiar wzięłam 40 bo w cyckach mam 98 cm. W opisie było że 38 wymiar w biuście 88 - 92 a w 40 92-96. No i nie jest szeroka na dole, ładnie się dopasowuje bo to taki dosyć ciągliwy materiał.
Stary 2013-03-21, 10:13   #2603
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja ostatnio po tym jak mała nie robiła 3 dni kupy jak już dała czadu to wysłałam TZtowi mmska
ŁOOOOO no to przebiłaś Nas
Stary 2013-03-21, 10:13   #2604
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kuwa, listonosze to debile... Siedzę sobie na dole z małą na rękach, słyszę dzwonek do drzwi - patrzę przez okno, listonosz, więc olałam, bo nie miałam gdzie małej odłożyć akurat, a TŻ odkurza u nas na górze, nie słyszał, że ktoś przyszedł... Stoję więc, dalej usypiam małą na rękach, i słyszę, że ten debil listonosz wlazł do nas do domu i puka w drugie drzwi... Musiałam iść do niego, żeby odebrać jakiś zryty list, a tam zimno jest i trochę zawiewało, mam nadzieję, że mi małej nie przewiało - była w kocyk zawinięta i z czapeczką na głowie... Ale kurna chata, czy to, że nie otwieram, oznacza zaproszenie do mojego domu, że sobie można wejść bez pytania, bo drzwi są otwarte? No kurna chata. Co za kretyn. Jak nie otwieram, to, kuwa, nie otwieram. Nie, że się ukrywam. Tylko jestem zwyczajnie zajęta.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-21 o 10:15
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:15   #2605
Lenova
Wtajemniczenie

Lady pytałaś jak się czuję- otóż straciłam głos:-( kaszel rozrywa mi płuca i cycki,do lekarza miałam dzwonić ale jak z takim stanie? Muszę tz poprosić ale nie wiem czy będzie mógł w pracy...

A u nas noc średnia,Mała coś sobie ostatnio skraca godziny snu, dziś po cycu o 3 kwękała godzinę bo ma pierwsze w życiu zaparcie i męczy się strasznie:-(

Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:17   #2606
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meduzza, znajoma mojej przyjaciółki na laktatorze wykarmiła przez 7 miesięcy bliźniaki

Dziewczyny oglądam trudne sprawy w tv no i jest tam laska i nie wie, czy jest w ciąży, to jej przyjaciółka mówi - zrobimy test przez internet, a ta co niby w ciąży - co Ty głupia, mam na komputer nasikać

Stary 2013-03-21, 10:18   #2607
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Lady pytałaś jak się czuję- otóż straciłam głos:-( kaszel rozrywa mi płuca i cycki,do lekarza miałam dzwonić ale jak z takim stanie? Muszę tz poprosić ale nie wiem czy będzie mógł w pracy...

A u nas noc średnia,Mała coś sobie ostatnio skraca godziny snu, dziś po cycu o 3 kwękała godzinę bo ma pierwsze w życiu zaparcie i męczy się strasznie:-(

Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P
biedactwo...brak mi juz słów na tych lekarzy

A co do testamentu i męża---mój Tz mi wystarczy na razie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 10:20   #2608
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova, kuuurcze, to może na ip jedźcie?! no masakra, nie możesz się tak męczyć

Silver - na razie? hahaha

Stary 2013-03-21, 10:20   #2609
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Meduzza, znajoma mojej przyjaciółki na laktatorze wykarmiła przez 7 miesięcy bliźniaki
Stary 2013-03-21, 10:21   #2610
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kija nas podgląda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości