![]() |
#2581 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39888466]Agatkę kilka razy tak usypiałam, ale mnie wkurzało trzyanie tego. Wolałam odkurzacz włączyć, efekt ten sam, a przynajmniej coś pożytecznego do tego ![]() Moja mama stwierdziła, że w prezencie zafunduje obiad i deser w restauracji. Agatki chrzciny w domu były, 15 osób, masakra. [/QUOTE] A ja jestem jakaś dziwna bo lubię dźwięk suszarki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | ||||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39879431]
Śpią, bo co ma robić? piersi nie poda. A ja raz dwa przewijam, karmię i w tym czasie na komórce w kulki gram Drugi raz z mężem zdecydowanie lepszy[/QUOTE] matka polka wielofunkcyjna ![]() poczekaj do trzecziego- rewelacja Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co do smrodku z Dad3 to ja od początku wyjmuje wszystkie pampresy z paczki i mam pod ręką na takiej półeczce, gdzie trzymam pozostałe rzeczy małego (witaminy, leki, akcesoria) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() NADROBIŁAM ![]() ![]() ![]() mój dziec miał wczoraj okropny dzien, wisiał mi na rekach i przy cycu non stop..... spał 3x po 5-10 minut.... tyle co na spacerze pokimał jakies 40 min... mąz w pracy na dniówce był wiec w kwestii sprzątania nie posunełam sie nawet o krok ![]() dzisiaj mąż ma wolne, wiec bedzie bejbisiter ![]() ![]() W nocy Bartulo spał jak zaczarowany- usnął po kąpieli o 20,15 a potem obudził sie o 3!!! Zjadł, przwinęłam to nawet oczu nie otworzył ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Basiu, jak dobrze, ze w domku juz
![]() Jak juz pisalam wczesniej Pietraszko zmienil godz urzedowania, teraz wstaje o 7,30 ![]() ![]() Wczesniej do sypialni go wynosilismy razem z nami, czyli k. 23, spal do ok. 10, wiec ewidentnie te 3godzinki sobie przestawil ![]()
#2584 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]()
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Ewa, nie nie nie, ja należę do tych szczęściar, którym dzieci się budzą co godzinę półtora w nocy na cycka
![]() ![]() chociaż dzisiejsza noc super, budził się co 2,5 godz ![]()
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zuzia spała od 20:30 do 2:30, zjadła usnęła bez problemu, potem pobudka o 6 zjadła, pogadała z żyrandolem i zdrzemnęła sie jeszcze na pół godzinki ![]() Wcinam śniadanie, bom głodna strasznie ![]() ![]() djerba witaj ![]() Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-21 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to faktycznie... moja wczoraj wcale nie chciała usnąć, układałam ja do spania chyba ponad 2 godziny...zasnęła po 21 i wstała o 24.30, później o 3.30 i o 6.30. Teraz staram się ja ułożyć do spania, ale wierci się i rozgląda i ziewa na przemian ![]()
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
mój wstał o 7.30, płakał i płakał to dałam cyca - nie chce. Chciał pogadać z mamą
![]() ![]() Lenova jak się czujesz? ![]()
#2589 |
Zakorzenienie
|
u mnie układanie do spania wygląda identycznie. Usypia mi przy cycu, układa się w kłebek i tak śpi wtulony w cycka, albo patrzy na mnie, jak go próbuję odłozyć do łóżeczka to chwilę jest spokój a za moment lament straszny i takie odkładanie trwa 2 czasem 3 h. A potem spania może ze 2 h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny ! Troche sie wyspalam
![]() Witaj Basiu super ze wreszcie jestescie w domku ! fewcia jestes kochana ![]() ![]() sylwietta widzisz tylko u nas problem byl taki ze wczoraj to nawet raczki mamusi nie odpowiadaly ![]() Ale kocham tego malego szkraba jak otwieram rano oczy ona przewaznie obudzona i zawsze mi posyla taki meeeega uroczy usmiech, daje mi sile na caly dzien. A wlasnie kiedy wasze dzieciaczki zaczely gaworzyc? Bo moja ma 7 i pol tygodnia i jeszcze nie... Czasem powie guuuu ale to zadko bardzo ![]() Apropo chrzcin boo widze poruszalyscie temat my chyba zrobimy u tz w Niedzicy. Tylko chcemy bez zadnej imprezy pozniej ![]() ![]() ![]()
#2591 |
Zakorzenienie
|
Nas Blanka wczoraj załatwiła znowu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Bokeh może by się dogadały i siedziały obie cicho ![]() ![]() Co do ciotek o których piszesz, mam tak samo. Mam nadzieję, ze moja Niunia prześpi chrzciny i nikt nie będzie Jej nosił :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() elllmi Igorek też jeszcze niedawno tak robił, cierpliwości. Kładłam mu rączki na jaśku żeby przód miał wyżej i wtedy mniej się denerwował i podnosił główkę bo tak było mu łatwiej. No a później z dnia na dzień zaczął już podnosić tak wyyyysoko i dłuuugo na płaskim i przekręcać się na plecki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Do wypróbowania mam jeszcze ten drugi rodzaj (premium) teraz w promocji są http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...ci-,98312,1666, te mają taki jakby niebieski pasek od wewnątrz, jakaś dodatkowa warstwa chłonna chyba i może tak nie będzie jak przy tych zwykłych. Cytat:
![]() U nas dziś pobudka po 5 ![]() ![]() Lady przyszła sukienka. Jest super jeśli chodzi o krój i o to jak leży, no i super górą cycka do karmienia można wyciągać ![]() ![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-03-21 o 08:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie piszcie za dużo co bym nie miała zbyt wiele do nadrobienia ![]()
#2594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super ![]() ![]() aa no i dzis umowilam sie na pierwsza wizyte do ginekologa - mam nadzieje ze wszystko ok ![]() a jutro mamy ortopede ja podaje kropelki do buzi a stosuje takie jak bodajze Meduza ![]() Meduzka po ile kropelek dajesz i ile razy dziennie? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja ubranka extra też nie chcę kupować, nawet gdyby na mszy chrzest był. Mam śliczną sztruksową, cienką sukieneczkę, bladoróżową z kwiatuszkami, i tak myślę o niej - do tego białe body, białe rajstopki i sweterek jakiś zrobię biały. Przecież nie ma wymogu, że na biało wszystko trzeba ![]() Co do kosztów - kupienie la tylu osób wszystkiego (obiad, ciasta, tort, sałatki jakieś + wędlina, kilka butelek czerwonego wina było) na chrzciny Agatki i tak wyszło koło 600zl + masakryczna robota, a rok temu w pobliskiej, ładnej restauracji obiad + napoje+ deser kosztował na 15 osób 500zł. Ceny teraz podobne. Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=sylwietta1988;39892 223 NADROBIŁAM ![]() ![]() ![]() mój dziec miał wczoraj okropny dzien, wisiał mi na rekach i przy cycu non stop..... spał 3x po 5-10 minut.... tyle co na spacerze pokimał jakies 40 min... mąz w pracy na dniówce był wiec w kwestii sprzątania nie posunełam sie nawet o krok ![]() dzisiaj mąż ma wolne, wiec bedzie bejbisiter ![]() ![]() W nocy Bartulo spał jak zaczarowany- usnął po kąpieli o 20,15 a potem obudził sie o 3!!! Zjadł, przwinęłam to nawet oczu nie otworzył ![]() ![]() ![]() Taaak? a która to? ![]() Widzę, że dobocyc się spodobał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Witam się z rana. My już nie śpimy od 7.30. Ale ogólnie nocka nie taka zła bo Daria co 3 godz się budziła więc Troooooszke pospałam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie się nie pytały w pracy czy wracam czy nie ![]() Cytat:
![]() u nas 12 osób z dziećmi. Tylko rodzice,rodzeństwo z małżonkami i dziećmi,babcie. No i robimy u mojej mamy bo ma większe mieszkanie. Tylko dam mamie kase na jedzenie i pomogę jej dzień wcześniej szykować wszystko, a że chrzciny mamy na 15.45 dopiero to szykujemy kawe,ciacho a potem ciepła kolacja. Cytat:
![]() Daria robi kupki raz na 3-4 dni ![]() No więc jak już zrobi to szybko smsa do Tżta piszę uradowana że Daria kupkę zrobiła ![]() i tak za każdym razem. No chyba że Tż akurat w domu jest to się cieszymy razem z kupki ![]() Mała rzecz a cieszy ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mojej Darii dopiero kupię karuzelkę na all mam już upatrzoną. Cytat:
![]() Też się nad tym zastanawiałam ostatnio. Każda ma małe dziecko a piszecie jak szalone ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak przestaję i gdzieś ide to Płacz... Przychodzę spowrotem i znów do niej mówię a ona uśmiech od ucha do ucha...cwaniara mała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do koloru to ja bym chyba wymieniła na kremową.
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Illusion, jaki masz rozmiar?
Tylko kurcze ten roz taki troche hm, babciny mi sie wydaje? Dobrze mi sie kojarzy? ![]() Kuuuurcze, bezowe kiecki mam, czarne tez, chcialam bladorozowa, co by te moje szpile zalozyc..... hm hm hm Szajka no wlasnie kurka nie wiem kiedy, tzn albo poczatek lipca albo sierpien, tylko no musimy to zgrac z pobytem u moich dziadkow ![]() ![]() ![]()
#2599 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też się cieszę że do Was dołączyłam ![]() Basiu- Witajcie spowrotem ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-21 o 10:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A nadrabianiem się nie przejmuj, w skrócie: wspominałyśmy trochę porody, mówiłyśmy której jakie pieluchy i chusteczki śmierdzą, trochę narzekałyśmy na TZtów i teściowe of kors, na tapecie wciąż też są sposoby uspokajania dzieci i ich tryb dnia no i przygotowania do chrzcin ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39893924]Aga, u nas też najblizsza rodzina, ALE mąż ma 3 rodzeństwa ![]() ![]() ![]() Ja ubranka extra też nie chcę kupować, nawet gdyby na mszy chrzest był. Mam śliczną sztruksową, cienką sukieneczkę, bladoróżową z kwiatuszkami, i tak myślę o niej - do tego białe body, białe rajstopki i sweterek jakiś zrobię biały. Przecież nie ma wymogu, że na biało wszystko trzeba ![]() [/QUOTE] No właśnie Szajka, masz jeszcze czas na robótki? Co wyprodukowałaś ostatnio? Dziewczyny dostane szału macicy z tym ściąganiem pokarmu.Ściągam codziennie po 6 razy x120ml, strasznie to czasochłonne no ale co zrobie jak mała cyca niet. Nie wiem ile tak pociągne, na razie 1,5 tygodnia... No i 2 razy dziennie jestem zmuszona podać MM. Pocieszcie mnie, że komuś się tak udało, przynajmniej te 4 miesiące ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A rozmiar wzięłam 40 bo w cyckach mam 98 cm. W opisie było że 38 wymiar w biuście 88 - 92 a w 40 92-96. No i nie jest szeroka na dole, ładnie się dopasowuje bo to taki dosyć ciągliwy materiał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Kuwa, listonosze to debile... Siedzę sobie na dole z małą na rękach, słyszę dzwonek do drzwi - patrzę przez okno, listonosz, więc olałam, bo nie miałam gdzie małej odłożyć akurat, a TŻ odkurza u nas na górze, nie słyszał, że ktoś przyszedł... Stoję więc, dalej usypiam małą na rękach, i słyszę, że ten debil listonosz wlazł do nas do domu i puka w drugie drzwi... Musiałam iść do niego, żeby odebrać jakiś zryty list, a tam zimno jest i trochę zawiewało, mam nadzieję, że mi małej nie przewiało - była w kocyk zawinięta i z czapeczką na głowie... Ale kurna chata, czy to, że nie otwieram, oznacza zaproszenie do mojego domu, że sobie można wejść bez pytania, bo drzwi są otwarte? No kurna chata.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-21 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Wtajemniczenie
|
Lady pytałaś jak się czuję- otóż straciłam głos:-( kaszel rozrywa mi płuca i cycki,do lekarza miałam dzwonić ale jak z takim stanie? Muszę tz poprosić ale nie wiem czy będzie mógł w pracy...
A u nas noc średnia,Mała coś sobie ostatnio skraca godziny snu, dziś po cycu o 3 kwękała godzinę bo ma pierwsze w życiu zaparcie i męczy się strasznie:-( Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Meduzza, znajoma mojej przyjaciółki na laktatorze wykarmiła przez 7 miesięcy bliźniaki
![]() Dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do testamentu i męża---mój Tz mi wystarczy ![]() ![]()
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Lenova, kuuurcze, to może na ip jedźcie?! no masakra, nie możesz się tak męczyć
![]() ![]() Silver - na razie? ![]() ![]() ![]()
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.