Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 20:23   #541
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40168882][/QUOTE]
Szajna nosek tak wyszedł na zdjęciu czy coś tam takiego czerwonego? Bo moja ma pod jedną dziurka i nie wiem z czego i co z tym zrobić?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Meduza, zycie z kotem jest fanatstyczne
ja swego czasu (czyli w domu rodzinnym) miałam zwykłe podwórkowce, w porywach do 11 sztuk , był z nimi ubaw

SZAJA- Dorka jest cudna, bierz sie za następne, bo Ci piękne egzemplarze wychodzą

odkryłam dobrą rzecz- do kupienia w Biedrze oczywiscie: z Lajkonika Safari Junior, pycha
Ja to chciałabym mieć kota ale mój tz nie bardzo. Twój śliczniusi.
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2013-04-06 o 20:46
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:25   #542
litllesweetangel
Lurker ;)

Meduzza taki jak w zalaczniku rozmiar 40 moze ktoras chce odkupic ;p jeszcze z metka

Szaja ale ona ma duuze oczy !

Tatuaz juz dawno bym sobie zrobila gdyby nie to ze zawsze rozwalam kase na cos innego :P

Bokeh pokaz swoj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg trencz.jpg (14,1 KB, 32 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:27   #543
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczyny zjadłam dzis pomidorowa taka ceńką i co wrzask popołudniu był aż mi łzy płyneły niestety nie nam pisane pomidory
Teraz nie wiem co próbowac nastepne możecie doradzic jak wprowadzałyscie pokarmy bo ja choc mam jedno z najstarszych dzieci dalako za wami jestem strasznie brzuszkowy ten mój Julus
z dobrych wiadomościi w czwartek u pediatry elegancko gardziołko juz ładne i waga do normy wraca ma 5760 czyli w tydzień 190 g przybyła to juz ładnie choć wychodzi że w pierwszym miesiącu po 325g przybierał ale on szczuplak wiec pewnie juz tak bedzie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:28   #544
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ifwka, no pisałam już, Dorka ma naczyniaka pod nosem, na czole też
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:31   #545
laurka23
Zakorzenienie

Jesiu wreszcie nadrobiłam!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A jakie te bonitki jecie? Bo są różne.
Ja kocham ciemne z białym kremem

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
jeszcze mi się przypomniało, że u nas w biedrze jest kiermasz ksiązek po 7,99 , i kupiłam małej kilka jak jak podrośnie to będą jak znalazł, a takie fajne są z super obrazkami U Was też jest taki kiermasz? :P
W mojej też

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Prawie nadrobiłam jeszcze tylko kilka stron poprzedniego wątku i 4 z tego zobaczymy jak będzie jutro może też zakupię ten inhalator, na razie mam wersję light w postaci garnka z parującą wodą lepsze to niż nic. A odciągamy Katarkiem do odkurzacza, bo przy fridzie po jednym dniu i ja i tż zaczęliśmy nosem pociągać. W ogóle to powiem Wam że i tak z wizażu dowiedziałam się więcej o tym katarku niż od lekarki co ja bym bez Was zrobiła nam babka dała jeszcze wapno w syropku ale nie pisze na nim nic o takich maluchach czy można dawać ani nie ma dawkowania no i nie wiem czy dać to czy nie jakby tak lekarze podczytali trochę nasz wątek to by chyba mądrzejsi nieco byli
A ja już miałam Cię namawiać na kupno katarka W chorobie niezastąpiony wg mnie. Moi sąsiedzi pewnie myśleli że zwariowałam, bo i nocą włączałam odkurzacz Ale miałam to gdzieś, dziecko najważniejsze.

Cytat:
jak mały miał to zapalenie płuc w sensie jak się zaczynało, to miał temperature czy nie?
Bo zastanawiam się, czy takie maluszki zawsze mają podwyższoną temperature jak coś się dzieje ? help me
Mój przez całą chorobę ani raz nie miał temperatury. Lekarka mówiła, że taki maluch albo nie gorączkuje albo pod koniec infekcji.

Cytat:
Ale superowa

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
podawałam LAKCID, ale przestałam, myślisz że powinnam jeszcze podawać?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

a i pytanie: Jak Maja skończyła antybiotyk tydzień temu to kiedy mogę ją zaszczepić? bo powinna być 2 tygodnie temu szczepiona... Myślicie, że jak poczekam jeszcze 11 dni to będzie ok? wtedy będzie 18 dni po
My mieliśmy odroczone na miesiąc przez szpital, ale w przychodni lekarka po miesiącu stwierdziła że przesuniemy jeszcze o miesiąc. Nie ma co się spieszyć ze szczepieniem po infekcji.

Ale kudełki i oczęta piękne

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Moja kota jak zawsze myśli, że coś zostało kupione dla niej i nie przetłumaczysz takiej
Ahh i dziś kończymy 2 miesiące z Julianką, może coś wrzucę do klubu
Ale kocio cudne!

Nawijko, mi młody co wieczór wpada w histerię, już po kąpieli na przewijaku podczas wycierania lub ubierania. Obraża się na cyca mimo że głodny. Walczę z nim żeby załapał. Tylko ja nie podaję mm. Czasem pomaga zmiana pozycji podczas karmienia, albo piersi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:42   #546
Lenova
Wtajemniczenie

Mała Szajka to kropla w krople Duża Szajka
A kot w wózku też niezły jest ))

Dzisiaj Blanka 2 razy inhalacje miała robioną i juz jest poprawa ! Alez się cieszę , że już tak nie kaszle .
Ja dzisiaj w szkole byłam to jak wychodziłam to serce mi pękało, że muszę ją taką chorutką zostawić ale na szczęście moja mama się nią dobrze zajęła .

Odkąd mam Blaneczkę to chodzę do tej szkoły z gębą na pączki, ciemna masa i liczę tylko na szczęscie bo nie mam kiedy się uczyć- i o dziwo idzie mi lepiej niż jak się uczyłam. Dziś 4 z kolosa wydziergałam

Wybaczcie że się nie odnoszę ale trochę padam na twarz po tej szkole, jutro znowu do tego kołchozu aczkolwiek dobre to bo kontakt z człowiekiem jakiś jest.

Lecę spać oby się choć trochę wyspać przed jutrem.
Dobrej nocki i powodzenia na jutrzejszych chrztach !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 20:49   #547
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40171313]Ifwka, no pisałam już, Dorka ma naczyniaka pod nosem, na czole też [/QUOTE]

A musiało mi umknąć i teraz zdjecie mi się w oczy rzuciło. Moja ma takie cos czerwone pod noskiemi i jeszcze na jednej powiece jakby naczynka popękane. Musze położonej zapyt jak przyjedzie.
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2013-04-06 o 21:04
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-06, 20:54   #548
Lenova
Wtajemniczenie

A sluchajcie jeszcze taka sprawa: Czy to możliwe , że jeszcze się nie zagoiłam po porodzie, w sensie że macica jeszcze się nie obkurczyła? Mija już prawie 10 tyg.
Bo zaobserwowałam, że ogólnie to już przestałam krwawić choć krwawiłam dosyć długo bo tak intensywnie 6 tyg potem już było lekko pomarańczowy śluz, a teraz znowu krwawię trochę -okrese to nie jest bo zauważyłam że krew pojawia się wtedy kiedy noszę pas poporodowy czyli jak brzuch jest mocno ściśnięty.
Normalnie moment pochodzę 2-3 godz i od razu krew na wkładce... czy powinnam przestać nosić pas, czy to normalne ???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:04   #549
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Lenova a bylas na wizycie popologowej???

Sylwietta kota super, pisalam kiedys, podchodzi powacha, jak Maly sie ruszy to sie boi bo nie wie co to i zwiewaale jak np.jestem w kibelku a Maly plakusia to przychodzi i miauczy tak dlugo, az nie pojde i nie uspokoje Pietraszka

Zdjecia poogladam jak bede na tabie albo kompie bo w aplikacji mi fotek nie wyswietla

Jutro idziemy na basen trzymajcie kciuki bo sie stresuje ze nie ogarne siebie i Pietraszka, nie wiem jak to ma wygladac nawet abu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:12   #550
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój przez całą chorobę ani raz nie miał temperatury. Lekarka mówiła, że taki maluch albo nie gorączkuje albo pod koniec infekcji.
a widzisz, jak dzwoniłam do starej przychodni póki małej nie przeniosłam to ciągle mnie pytali czy dziecko gorączkuje, to było pierwsze pytanie. Bo jak nie to oczywiście nie mają miejsc. A jak widać maluch wcale nie musi mieć temperatury. ehh.. ja ciągle walczę z gardłem i ciągle się martwie, że małą zaprawię + teściowa ledwo zipie, jedzie na antybiotyku...

Szaja
, śliczna Dorka mini Szaja

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:14   #551
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zjadłam dzis pomidorowa taka ceńką i co wrzask popołudniu był aż mi łzy płyneły niestety nie nam pisane pomidory
Teraz nie wiem co próbowac nastepne możecie doradzic jak wprowadzałyscie pokarmy bo ja choc mam jedno z najstarszych dzieci dalako za wami jestem strasznie brzuszkowy ten mój Julus
z dobrych wiadomościi w czwartek u pediatry elegancko gardziołko juz ładne i waga do normy wraca ma 5760 czyli w tydzień 190 g przybyła to juz ładnie choć wychodzi że w pierwszym miesiącu po 325g przybierał ale on szczuplak wiec pewnie juz tak bedzie
Kurcze a wiesz ja wczoraj i dzis jadlam pomidorowke i sie strachalam bo mocna bardzo mi wyszla i nic jej nie bylo a ona tez z tych wrazliwcow brzuszkowych...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Lenova a bylas na wizycie popologowej???

Sylwietta kota super, pisalam kiedys, podchodzi powacha, jak Maly sie ruszy to sie boi bo nie wie co to i zwiewaale jak np.jestem w kibelku a Maly plakusia to przychodzi i miauczy tak dlugo, az nie pojde i nie uspokoje Pietraszka

Zdjecia poogladam jak bede na tabie albo kompie bo w aplikacji mi fotek nie wyswietla

Jutro idziemy na basen trzymajcie kciuki bo sie stresuje ze nie ogarne siebie i Pietraszka, nie wiem jak to ma wygladac nawet abu

Na pewno dasz rade na basenie, chociaz stres, nie powiem. Zdaj pozniej relacje co i jak
A nasza kota oznaczyla wczoraj glowke malej nosem jako swoja wiec jest ok
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 21:15   #552
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
trzymamy mocno też bym poszła. ale ja z tych co pływać nie umieją i się wody boją :P

ponawiam pytanie do mam karmiących mm
czy Wasze dzieci miały taki okres, że nagle zaczęły zjadać mniejsze ilości mleka?

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-04-06 o 21:16
Stary 2013-04-06, 22:28   #553
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny karmiące mm:
Ile czasu po porodzie pojawił się Wam okres? Bo ja urodziłam 2 miesiące temu, nie karmię już prawie od miesiąca... A okresu nie ma. U ginekologa byłam w czwartek, ale nie zapytałam go o to...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 22:37   #554
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziolszki kp, mozemy uzywac kremu do depilacji??? Smierdzi to cholerstwo a ja zdazylam wydepilowac dwa uda i dopiero sie szczailam lydki juz dogolilam golarka ale kurcze mam schiza teraz....

Dam znac co i jak po basenie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 22:45   #555
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jak juz zajety jest pokoj nauczycielski i biblioteka to zostaje korytarz a najlepiej jak jest lekcja w pokoju naucz. a ktos ma okienko to jak cie jakis n-el nie zaprosi na lekcje to sie siedzi jak ten ciol na korytarzu przy grzejniczku bo tam najcieplej
eh, to tylko Polska
Oooo nie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja kocham ciemne z białym kremem

Nawijko, mi młody co wieczór wpada w histerię, już po kąpieli na przewijaku podczas wycierania lub ubierania. Obraża się na cyca mimo że głodny. Walczę z nim żeby załapał. Tylko ja nie podaję mm. Czasem pomaga zmiana pozycji podczas karmienia, albo piersi.
Widze, ze prawie kazda pisze o Bonitkach, ale wychodzi na to, ze jemy rozne Ja pelnoziarniste maslane i owsiane z czekolada

Jesli chodzi o histerie, to moze takie egzemplarze nam sie trafily?

U mnie na przewijaku tez juz jest krytyczna sytuacja. Z tym, ze ja nie mam sily znecac sie nad nim i walczyc do upadlego Jak probowalam nie podawac mm to ryk byl 1h, 2h... A mi serce krwawilo normalnie
A dzis zrobilam butle, zjadl i zasnal ze zmeczenia...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 23:01   #556
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
czy Wasze dzieci miały taki okres, że nagle zaczęły zjadać mniejsze ilości mleka?
U nas to bardzo różnie jest, bo karmię piersią a potem jeszcze dokarmiam mm. Czasami zje po piersi całą dawkę mm, a czasem jedynie kilkadziesiąt ml.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące mm:
Ile czasu po porodzie pojawił się Wam okres? Bo ja urodziłam 2 miesiące temu, nie karmię już prawie od miesiąca... A okresu nie ma. U ginekologa byłam w czwartek, ale nie zapytałam go o to...
Mimo tego, że cały czas karmię piersią, tylko że nieregularnie, to okres pojawił się u mnie ok. 2 miesiące po porodzie.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 06:27   #557
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny karmiące mm:
ja okres dostałam ponad 2 miesiące po porodzie i o dziwo aż 7 dni trwał nigdy takich długich nie miałam...

Stary 2013-04-07, 06:43   #558
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
trzymamy mocno też bym poszła. ale ja z tych co pływać nie umieją i się wody boją :P

Moja właśnie teraz tak ma, aż dziwne, bo zawsze 120ml spokojnie jadła i w miarę regularnie, a teraz coś jej się pupce poprzewracało i je góra 90 ml, najczęściej 6oml. Nie wiem o co chodzi...

Cytat:
Dziewczyny karmiące mm:
Pisałam wcześniej, nie wiem czy doczytałaś Tabletki zaczęłam brać 6tyg po porodzie, brałam je tydzień,a potem mega krwawienie 3 tygodniowe. Myślę że był to okres, a dodatkowo wzmocniony przez te tabsy.. Dziwne to było

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-07, 07:02   #559
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam

Noc srednio udana. Maly jadl o 20, 24, 5 i 7. Brzmi super nie?
Szkoda tylko, ze jak obudzil sie na jedzenie o 24 to zasnal o 2:15
Kurcze, od 3 dni robi sobie taka przerwe w nocy - o roznych godzinach, ale zwykle trwa wlasnie 2h. Oglada sobie wtedy sciany, nie krzyczy...
Wyglada to tak, ze zje, zasypia, ale cos go wyrwie z tego delikatnego snu (np. odlozenie do lozka) i wtedy nastepuje przerwa. Dopiero po niej zaczyna marudzic, daje mu wtedy butelke, wezmie doslownie kilka lykow i padniety idzie w kimono.

Ktoras ma/miala taki problem?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 07:36   #560
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bijkora, to raczej skutek uboczny tabletek. Przy hormonach okres jest przez nie wymuszany w momencie, gdy je odstawiasz. Sam z siebie się w środku opakowania nie pojawi, bo hormony regulują cykl i sztucznie go ustawiają. Więc to raczej nie mógł być okres.

Chyba że zapomniałaś o którejś tabletce.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-07 o 07:39
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 07:43   #561
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witam

Kurcze, od 3 dni robi sobie taka przerwe w nocy - o roznych godzinach, ale zwykle trwa wlasnie 2h. Oglada sobie wtedy sciany, nie krzyczy...
Wyglada to tak, ze zje, zasypia, ale cos go wyrwie z tego delikatnego snu (np. odlozenie do lozka) i wtedy nastepuje przerwa. Dopiero po niej zaczyna marudzic, daje mu wtedy butelke, wezmie doslownie kilka lykow i padniety idzie w kimono.

A napisz jak Kubus spedza dzien?
Bo Yae w dzien praktycznie nie spi, ale w zamian za to zasypia najpozniej ok 22-23. Budzi sie na kwadrans ok. 1-2 i pozniej spi do 6-7.
Jesli za dlugo spi w dzien, to problemy mamy w nocy... Moze w tym tkwi sek?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:04   #562
HoneyIlove
Zakorzenienie

ale lecicie z materiałem.... co chce was nadrobić to ciągle po kilka stron mam do czytania... a mój synuś pozwala mi tylko na 5 minut dziennie przy komputerze... ogólnie jest spokojny, grzeczny itp. ale jak siadam przy kompie to wtedy zaczyna się polka xD

Dziewczyny powiedzcie mi co to może być ?

mojemu Kubusiowi od piątku wyszedł pępek... ja tak miałam w ciąży i mi położna powiedziała że to przepuklina pępkowa... i jak mi nie przejdzie po porodzie to czeka mnie operacja... i zastanawiam się czy mój Kubuś też tego nie ma... zawsze słyszałam że przepuklina u dzieci się robi jak dużo płaczą ale mój maluszek prawie w ogóle nie płacze więc nie wiem skąd on to może mieć.. moje pierwsze dziecko nie miało czegoś takiego więc nie wiem w ogóle co i jak mam z tym robić... i czy mam się już martwić... idę w czwartek na szczepienie to się dowiem wszystkiego ale do tego czasu będę się martwić.. miała któraś z was taki przypadek???
Stary 2013-04-07, 08:08   #563
gochaa_p
Zakorzenienie

heloł

strasznie mnie podbrzusze cały czas od 5 dni boli :/ nie wiem już czy okresu dostane czy to co ś innego :/ ale mam juz tego bólu dość!

mamy kp: jak długo zamierzacie karmić dzieci? bo ja ostatnio od wszystkich "obrywam" jak mówię że w czerwcu małą dostawiam :/ Będzie miała 6 m-cy wydaje mi sie wiec ze to już będzie najwyższy czas. Wojtka karmiłam 13 i dla mnie to bylo za długo :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:25   #564
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Meduzza taki jak w zalaczniku rozmiar 40 moze ktoras chce odkupic ;p jeszcze z metka
piękny płaszczyk... ale ja po ciąży mieszcze się w 42... a powiedz ile chcesz za niego?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40171313]Ifwka, no pisałam już, Dorka ma naczyniaka pod nosem, na czole też [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A musiało mi umknąć i teraz zdjecie mi się w oczy rzuciło. Moja ma takie cos czerwone pod noskiemi i jeszcze na jednej powiece jakby naczynka popękane. Musze położonej zapyt jak przyjedzie.
mój maluszek miał ślad czerwony na obu oczach i w szpitalu powiedzieli że to minie... i tak z jednego oka znikło ale z drugiego nie chce... chociaż czasami wydaje się być bladsze a później znów takie czerwone lekko jest...

Cytat:
Dziewczyny karmiące mm:
ja karmiłam z piersi do tygodnia po wyjściu ze szpitala a później maluszka przeżuciłam na butle i tydzień temu w sobote mówię dostałam okres (zawsze trwał u mnie 5-7dni) a teraz tydzień minął i ciągle leci... nie tak dużo ale leci...

Cytat:
Witam

mój Kubuś był dzisiaj łaskawy... poszedł spać o 20 wstał najpierw o 2:30 a później 5:40 a na końcu o 7:30 i teraz 15 min temu poszedł spać... zasnął mi na rękach i tak śpi...
Stary 2013-04-07, 08:51   #565
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Witam

JA!!!! Blanka zasnęła po 23, obudziła się i1, zjadła, zasnęła dopiero o2.20!ii... wstała o 3 i nie chciała już za bardzo jeść, tylko cyrki przy piersi, zasnęła o 4 i o 5 pobudka, zjadła troszkę i nie śpi do tej pory. Wyglądam jak zombi po tej nocy
Co zrobić,żeby dzieci spały w nocy ??

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

mamy kp: jak długo zamierzacie karmić dzieci? bo ja ostatnio od wszystkich "obrywam" jak mówię że w czerwcu małą dostawiam :/ Będzie miała 6 m-cy wydaje mi sie wiec ze to już będzie najwyższy czas. Wojtka karmiłam 13 i dla mnie to bylo za długo :/
Ja planuję karmić też około pół roku,ale nikomu w rodzinie nic nie mówię, żeby uniknąć takich właśnie komentarzy
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 08:57   #566
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie mi co to może być ?

mojemu Kubusiowi od piątku wyszedł pępek... ja tak miałam w ciąży i mi położna powiedziała że to przepuklina pępkowa... i jak mi nie przejdzie po porodzie to czeka mnie operacja... i zastanawiam się czy mój Kubuś też tego nie ma... zawsze słyszałam że przepuklina u dzieci się robi jak dużo płaczą ale mój maluszek prawie w ogóle nie płacze więc nie wiem skąd on to może mieć.. moje pierwsze dziecko nie miało czegoś takiego więc nie wiem w ogóle co i jak mam z tym robić... i czy mam się już martwić... idę w czwartek na szczepienie to się dowiem wszystkiego ale do tego czasu będę się martwić.. miała któraś z was taki przypadek???
córeczka mojej kolezanki tak miała i to była przepuklina. musisz teraz bardzo uwazac na higiene bo im wdała sie bakteria, pepuszek zaczał sie slimaczyc i zaogniac, w koncu skierowali małą na oddział bo sie nie goiło. wiem, że pobierali wymazy z niego i chyba jakis antybiotyk dostała. na wlasną reke nie działaj, najlepiej skonsuktuj z pediatra
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
heloł

strasznie mnie podbrzusze cały czas od 5 dni boli :/ nie wiem już czy okresu dostane czy to co ś innego :/ ale mam juz tego bólu dość!

ja mam zamiar karmic gdzies do roku jak bede miec pokarm. Oczywiscie wprowadzając inne posiłki.

niech sie jakas mądra mama wypowie w tym zakresie:
jak chce tak karmic to jak wtedy poustawiac karmienie piersiowe? wiadomo, ze w nocy a w ciągu dnia

ide jesc sniadanie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:06   #567
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Moja właśnie teraz tak ma, aż dziwne, bo zawsze 120ml spokojnie jadła i w miarę regularnie, a teraz coś jej się pupce poprzewracało i je góra 90 ml, najczęściej 6oml. Nie wiem o co chodzi...
no właśnie, moja już potrafiła ładnie 150 nawet, a teraz 100, 80 w nocy nawet 30 ..

Cytat:
Witam

A może faktycznie przyczyna leży w tym jak spędzacie dzien? Moja w dzień bardzo mało śpi. Jak wstajemy powiedzmy koło 7 to zje pobawi się jakieś pół godz. i robi sobie z 30 min drzemki. Później aż do spaceru czyli 14-15 nie śpi. Na spacerze, albo śpi albo nie. Wczoraj jak wróciłyśmy ze spaceru po 15 to nie spała az do 21 - do samego kąpania. I nawet po kąpieli nie wyglądała na zbytnio spiącą.. ale zjadła, odłożyłam ją do łóżeczka, karuzleka i zasneła Wstała na jedzenie po 2 później po 5- jeszcze zasnęła, i wstalyśmy o 6.30
Ja w ciągu dnia spędzam z nią dużo czasu, ćwiczymy na brzuszku, bawimy się, oglądamy obrazki w książeczkach, bardzo lubi patrzeć na kolory różne, coś sobie wtedy rozmawia i tak nam dzień zleci...

może śpi za długo w dzień i nie chce mu się spać w nocy ? czy w dzień też nie śpi ?
i tak jak kiedyś szaja pisała przebieram małą codziennie po nocce, żeby się nauczyła rozgarniczyć dzień od nocy i jak narazie się sprawdza (ubieram rano, przebieram w pajac wygodny do snu, i po nocy znowu)

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-04-07 o 09:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 09:18   #568
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Trochę Was nadrobiłam (na szczęście nie pisałyście wczoraj dużo)

Dziś Daria dała Nam ładnie pospać. I pierwszy raz udało jej się zasnąć o 21.20!! (zawsze zasypiała 23-24), obudziła się o 4.30! a potem o 7.30.

Cytat:
zapomniałam Wam napisac, jak młody wyrobił mnie przy porannej porcji syropku odmierzyłam na miarkę te 2,5 ml, wziełam troche na łyzeczke, mały w bujaczku no to ja siup mu do paszczy a ten phhhhyyy i wszytko na pajacu no to mówię sobie- wezme cie sposobem- zanurzyłam smoczek i wepchnełam- wziął, zanurzyłam drugi raz- wypluł nawet dobrze nie złapawszy no to sobie mysle- jak paluchy do byzi pchasz to je umoczymy, wytarł sie w kocyk
poczekałam az maż wstanie po nocce i kiedy robił z siebie pajaca to jakos na raty udało mi sią tą łyżeczką

Ahh te dzieciaczki cwane

Cytat:
Ale sobie dzis dogadzam
Zrobilam pizze, a na deser maliny zmiksowane z jogurtem i mlekiem.
Wolno mi przy weekendzie, nie?
język mi uciekł do ziemi

Szaja-ale Dorotka śliczna te oczęta

Cytat:
Dziewczyny tragedia z tym ulewaniem!!
No tragedia! Moja dalej strasznie ulewa.Chociaż ciągle podaję jej Nutriton i jakby Trooooche lepiej po tym...ale i tak jej się ulewa...Kiedy jej to przejdzieeeee To takie męczące jest....

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ahh i dziś kończymy 2 miesiące z Julianką, może coś wrzucę do klubu

Litllesweetangel- bardzo ładny ten płaszczyk

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzisiaj Blanka 2 razy inhalacje miała robioną i juz jest poprawa ! Alez się cieszę , że już tak nie kaszle .
Ja dzisiaj w szkole byłam to jak wychodziłam to serce mi pękało, że muszę ją taką chorutką zostawić ale na szczęście moja mama się nią dobrze zajęła
oby tak dalej

Cytat:
Dam znac co i jak po basenie
Powodzenia na basenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
JA!!!! Blanka zasnęła po 23, obudziła się i1, zjadła, zasnęła dopiero o2.20!ii... wstała o 3 i nie chciała już za bardzo jeść, tylko cyrki przy piersi, zasnęła o 4 i o 5 pobudka, zjadła troszkę i nie śpi do tej pory. Wyglądam jak zombi po tej nocy
Co zrobić,żeby dzieci spały w nocy ??
Na to chyba nie ma recepty Moja zawsze tak się budziła w nocy i nie umiała zasnąć, a teraz (nie zapeszając) już jej to przeszło i ładnie śpi w nocy. Gorzej z dniem...w dzień dalej wogóle mi nie śpi, tylko te drzemki po 10-15 min. No ale w sumie wole żeby nie spała w dzień a przesypiała noce....widocznie wie że noc jest od spania

No a My dziś Chrzciny na 15.45.
Dziękujemy za kciuki
Oby Daria była grzeczna w kościele

Idę się szykować,prasować itd.
Miłego dnia dziołszki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-07 o 09:20
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 09:19   #569
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
córeczka mojej kolezanki tak miała i to była przepuklina. musisz teraz bardzo uwazac na higiene bo im wdała sie bakteria, pepuszek zaczał sie slimaczyc i zaogniac, w koncu skierowali małą na oddział bo sie nie goiło. wiem, że pobierali wymazy z niego i chyba jakis antybiotyk dostała. na wlasną reke nie działaj, najlepiej skonsuktuj z pediatra
dzięki za info... po niedzieli idę na wizytę bo mam szczepienie to zapytam co i jak... a teraz b edę uważać i może delikatnie przemywac...
Stary 2013-04-07, 09:41   #570
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam zamiar karmic gdzies do roku jak bede miec pokarm. Oczywiscie wprowadzając inne posiłki.

niech sie jakas mądra mama wypowie w tym zakresie:
jak chce tak karmic to jak wtedy poustawiac karmienie piersiowe? wiadomo, ze w nocy a w ciągu dnia

ide jesc sniadanie
ja karmiłam tak że wprowadzałąm inne potrawy i w między czasie pierś. np rano cyc, potem marcheweczka potem cyc potem jałuszko potem cyc itd
z czasem cyca było coraz mniej

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

No a My dziś Chrzciny na 15.45.
Dziękujemy za kciuki
Oby Daria była grzeczna w kościele

Idę się szykować,prasować itd.
Miłego dnia dziołszki
powodzenia
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości