Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 20:55   #2641
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
No i dobrze że się zmobilizowałaś tak trzymać. Przynajmniej masz to z głowy
Ja akurat mam gdzie pranie rozwiesić nawet gdyby deszcz padał to jakoś dam rade tylko teraz z czasem kiepsko u mnie. sam koniec najwięcej obowiązków, trochę przez moje wcześniejsze lenistwo więc teraz musze cierpieć
JAkbym nie zdażyła przed porodem to myślę że pranie mi mama zrobi ale chce zdażyć jeszcze odpocząć a Elizka ma przykaz wyjść 8czerwca

Cloche nie wiesz gdzie u nas w Polsce można dostać takie chusteczki do prania??
eee, jak w razie czego mama pranie załatwi, jak ty będziesz w szpitalu, to nie ma stresu ja tu nikogo nie mam, kto by to mógł za mnie ogarnąć, ani też nie będę miała pewnie siły i głowy do tego po porodzie.

a co do tych chusteczek, to nie wiem, dziewczyny pisały o nich ostatnio i ja je w takiej większej, dobrze wyposażonej drogerii kupiłam. a dziewczyny kupowały ... kurde nie pamiętam nie w rossmannie przypadkiem??? albo jakimś supermarkecie, marka własna???
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:56   #2642
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oj tak, skaza białkowa niefajna
i to mleko... mam nadzieję, że teraz jakieś lepszejsze robią. te naście lat temu, jak mój brat był dokarmiany obok cycka, to musiał jeść tak smrodliwe "mleko", że ja nie byłam w stanie go mu nawet przygotować! śmierdziało jak od wielu lat gnijące, stare drewno gdzieś na wilgotnych terenach a kosztowało 3 razy tyle co normalne mm
znajomych syn ma jakieś mleko dla alergików i na receptę kosztuje grosze... ale nie wiem czy to to samo
Cytat:

wydaje mi się, że w rossmannie mają

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:56   #2643
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Narazie wygląda to ok ale wolę dmuchać na zimne. Najgorzej z tym pokarmem muszę go ściągać zeby zapalenie sie nie zrobiło... Jeszcze trochę i bedzie ok mam nadzieję.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niunka na pewno wszystko się ustabilizuje
, ale nie ściągaj za dużo mleczka, tylko minimalnie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 20:58   #2644
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
znajomych syn ma jakieś mleko dla alergików i na receptę kosztuje grosze... ale nie wiem czy to to samo

mleka dla alergików np nutramigen śmierdzą i w smaku są obrzydliwe, ale jak trzeba to trzeba

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:00   #2645
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie wygląda to ok ale wolę dmuchać na zimne. Najgorzej z tym pokarmem muszę go ściągać zeby zapalenie sie nie zrobiło... Jeszcze trochę i bedzie ok mam nadzieję.
kurczaki, tyle pokarmu, i się namęczysz jeszcze ze ściąganiem... w sumie jeszcze wcześnie jest, hormony czasami naprawdę długo potrzebują, żeby załapać... a bierzesz bromergon czy jakiś porównywalny lek?
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no wlasnie nie jestem pewna ....hmmm

ale zaczela leciec normalna krew i podbrzusze pobolewa...
moze to tylko fałszywy alarm
to chyba by było za wcześnie, co? chociaż sama jestem ciekawa...
Stary 2013-05-19, 21:03   #2646
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziękuje musze poszukać bo boje się że kilka ubranek może farbowac

Cytat:
eee, jak w razie czego mama pranie załatwi, jak ty będziesz w szpitalu, to nie ma stresu ja tu nikogo nie mam, kto by to mógł za mnie ogarnąć, ani też nie będę miała pewnie siły i głowy do tego po porodzie.

a co do tych chusteczek, to nie wiem, dziewczyny pisały o nich ostatnio i ja je w takiej większej, dobrze wyposażonej drogerii kupiłam. a dziewczyny kupowały ... kurde nie pamiętam nie w rossmannie przypadkiem??? albo jakimś supermarkecie, marka własna???
Mamusia kochana jest Myślę że spokojnie mogłaby to zrobić jak będę w szpitalu ale wiadomo spokojniejsza będę jak sama sobie wszystko popiorę, poprasuje i poukładam
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:04   #2647
vil84
Wtajemniczenie

okres się pojawia po 6-8 tyg, ale jak się nie karmi piersią.
Veronic a to nie są jeszcze pozostałości poporodowe? ja miałam kilka razy tak że nic nie leciało kilka dni a potem zaś plamienie. teraz od 1,5 tyg chyba już spokój.
nie strasz z okresem, ja chcę iść na basen w tym tygodniu

Niunka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 21:09   #2648
axella
Zakorzenienie

GG do axella

śpi :pros i:

ja juz dzis nie moge

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:10   #2649
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche jakos pomału dam radę
Chciałabym zostać tu z wami. Może kiedyś sie pochwale opisem porodu z happy endem

Juz mi wszystkie szwy zeszły, co skutkuje jeszcze gorszym bólem podczas siadania. Wogóle to za nic nie moge sie pozbyć pokarmu. Biorę leki pije szałwie ciasny stanik a on leci i leci :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum
Niuńka, dobrze, że się pojawiasz tutaj. Prawda jest taka, że my często o Tobie myślimy
Na pewno niedługo wszystko się unormuje, a ja trzymam by szybko wszystko wróciła do normy i byś doczekała się upragnionego potomka kiedy tego znów zechcesz.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:14   #2650
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mleka dla alergików np nutramigen śmierdzą i w smaku są obrzydliwe, ale jak trzeba to trzeba
coś nazwę kojarzę, ale opakowanie nie wygląda znajomo... więc to było pewnie jeszcze co innego u mojego brata. ale też spodziewam się, że wszystkie mało apetyczne są chociaż brachu przechodził przez różne mleka dla alergików i to ostatnie, jedyne na które nie był uczulony (bo było bez tego i tamtego, w sumie to bez wszystkiego było! nie wiem, może faktycznie je ze spróchniałego drewna robili ), biło wszystko!
Stary 2013-05-19, 21:26   #2651
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich
Muszę w koncu poczytać co tu u was słychać.
Ogromnie się cieszę,że tu z nami jesteś!!! Praktycznie codziennie myślę co z Tobą...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak jutro mam stawic sie na IP, ale nie wiem czy:
1) przyjma mnie
2) beda dzialac

ogolnie mam coraz wiecej watpliwosci
wolalabym zeby akcja zaczela sie teraz albo w nocy...bo jak mnie tam beda trzymac do terminu to troche kicha.
Trzymam kciuki aby się rozkręciło samo najlepiej, a jak nie to chociaż b działali coś, a nie czekali

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Chciałam tylko zameldować że dziś o 11:50 przyszedł na świat Sebastian. 2730 g i 51 cm przez poród sn i jestem szczęśliwa że juz po. Lekko nie było, poród trwał 12 h, ale najgorsze skurcze przyszły o 7 rano i aż do 12 było ciężko ale zakończyło się sukcesem pozdrawiaam
klask i:

Cytat:
AsieniA, aleś wyskoczyła! dzięki za informację

a ja wyprasowałam drugą część prania. jestem z siebie prałd

nie no, spokojnie - mówię tylko, że to MOŻE być też alergia pokarmowa. niestety... często objawia się na skórze, właśnie na zgięciach itp. ale ty pisałaś, że Sofcia ma tego suchara w okolicy pępka, gdzie jednak ten wysuszający specyfik pryskałaś, więc w jej przypadku to raczej jego wina

jak zaobserwujecie u maluszków takie sucharko-tarki, zaczerwienione krostowate - głównie na zgięciach (zgięcie łokcia, nadgarstki, za kolanami itp... często też na buziaku), to nie zwalajcie od razu na kosmetyki. owszem, dobrze wtedy pielęgnację podrasować w kierunku tej przy neurodermitis, ale przede wszystkim sprawdzić, czy to nie np. alergia na krowie mleko albo jakieś inne cuda.
żona mojego kuzyna wydała już kupę kasy na wizyty u pediatry, z którym co i rusz nowe maści wymyślają... moja ciocia, teściowa tej dziewczyny, poradziła jej zmienić mleko (bo młody jest karmiony mm, ma już koło roku). a na ten pomysł wpadła z moją mamą, która kilkanaście lat temu dokładnie takie same reakcje skórne obserwowała u mojego brata. i co? dziewczyna nie i koniec, nie będzie mleka zmieniać, bo przecież lekarz nic na ten temat nie wspomniał. a czasem naprawdę trzeba szukać przyczyn zupełnie gdzie indziej niż by się mogło wydawać sensowne (wyobraźcie sobie, że niektóre dzieci, nawet takie maluszki, mogą mieć problemy skórne spowodowane po prostu... stresem!)
Co do prania i prasowania to ja tak się stresowałam tym,że nic nie gotowe a mnie może chwycić,że jednego dnia zrobiłam pranie jasne i kolorowe..powiesiłam na dworze.. Na drugi dzień prawie 4 godziny nad żelazkiem ale taaadaaam.. wszystko czeka Narazie same rozmiary 56-62 i niektóre 68. Reszta w worku i kartonie czeka na swoją kolej

Coś mi się dzisiaj brzuch stawia

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:34   #2652
cloche
Zakorzenienie

color, mi się już od przynajmniej tygodnia dość poważnie brzucho stawia......... i to tak co 10 minut, regularnie. ale bezboleśnie. trwa to wieczorem trochę, tak na jakieś 10 skurczy, i potem w końcu mogę spać (bo jak są te skurcze, to mi tchu brakuje )
Stary 2013-05-19, 21:43   #2653
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
color, mi się już od przynajmniej tygodnia dość poważnie brzucho stawia......... i to tak co 10 minut, regularnie. ale bezboleśnie. trwa to wieczorem trochę, tak na jakieś 10 skurczy, i potem w końcu mogę spać (bo jak są te skurcze, to mi tchu brakuje )

No tylko ja wolę siebie obserwować bo z młodszym synem też mi się któregoś pięknego dnia stawiał brzuch.. Zupełnie nic a nic to nie bolało.. Jedynie robił się twardy jak kamień co jakieś 7 min..
Mimo wszystko pojechałam na szpital wtedy bo ze starszym synem tak nie było i co? 5cm rozwarcia było

Także tym razem jak będą równie regularne ( narazie nie są w ogóle) to nawet jak to stawianie się brzucha nie będzie boleć to i tak pojadę

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:44   #2654
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pamiętacie Gwizdak? Udzielała się u nas tak trochę z doskoku. Zapisałam sobie w ulubionych jej bloga i dziś do niego zajrzałam i urodziła córeczkę w 34tc! Chyba wszystko jest ok, ale dla zainteresowanych wklejam jej notkę na blogu:
http://mrowkomama.blox.pl/2013/05/Op...istaKomentarzy
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Pisałam do niej PW i napisała: "juz coraz lepiej. Infekcje zwalczyla, sama je (mnie ), sama oddycha, juz nie lezy pod inkubatorem i dobrze przybiera na wadze. Lekarka nam dzisiaj mowila, ze po malu beda nas szykowac do wyjscia."
Więc jest dobrze
Gwizdak gratulacje !!!

Mam nadzieję, że z córeczką wszystko będzie szybko ok i wrócicie niebawem do domu

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
jesteśmy od dzisiaj w domu. Nina jest kochana i słodka ale bardzo wymagająca, od dzisiaj też mam jako tako pokarm, ale do piersi przystawiam od samego początku.
Po cc czuje sie OK ale dopadł mnie popunkcyjny ból głowy więc najbliższe dni będę duużo odpoczywać o ile to możliwe
Gratulacje nowym mamom, kiedyś Was tam nadrobię
Super!

Cytat:
Dzień dobry.
Chciałam tylko zameldować że dziś o 11:50 przyszedł na świat Sebastian. 2730 g i 51 cm przez poród sn i jestem szczęśliwa że juz po. Lekko nie było, poród trwał 12 h, ale najgorsze skurcze przyszły o 7 rano i aż do 12 było ciężko ale zakończyło się sukcesem pozdrawiaam
GRATULACJE !!!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:53   #2655
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
No i dobrze że się zmobilizowałaś tak trzymać. Przynajmniej masz to z głowy
Ja akurat mam gdzie pranie rozwiesić nawet gdyby deszcz padał to jakoś dam rade tylko teraz z czasem kiepsko u mnie. sam koniec najwięcej obowiązków, trochę przez moje wcześniejsze lenistwo więc teraz musze cierpieć
JAkbym nie zdażyła przed porodem to myślę że pranie mi mama zrobi ale chce zdażyć jeszcze odpocząć a Elizka ma przykaz wyjść 8czerwca

Gratulacje

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

W Rossmannie, są to Chusteczki Domol o ile się nie myle
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 21:53   #2656
lonely_lady
Zakorzenienie

Witam się wieczornie
nadrobiam, ale jestem padnięta..
pospacerowaliśmy dzisiaj dosyć dużo z Tż i pewnie czekają mnie jeszcze przytulanki.. bo Tatuś chciałby już tulić synka i robi w tym kierunku chyba więcej niż ja

Cytat:
Dzień dobry.
GRATULACJE !!!! niech synuś zdrowo się chowa. czekamy na opis porodu

Niunka- jak miło, że nas odwiedziłaś pewnie nie będę oryginalna jak powiem, że praktycznie każdego dnia o Was myślę i trzymam mocno kciuki. Wierzę, że to tylko kwestia czasu jak będziemy czytały Twój szczęśliwy opis porodu... Wszystkie Wam kibicujemy więc nie może być inaczej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 21:58   #2657
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Spędziliśmy pół dnia poza domem, taka piękna pogoda była Najpierw spotkanie z PM, potem 2 spacerki, odwiedziny u dziadka i skończyliśmy u teściów na grillu Bolał mnie dziś też trochę brzuch :/ i 2 razy bolało mnie jakoś tak mocniej, ale tylko z jednej strony (). Poza tym przywieźliśmy też do domu fotelik i nic mi się już dziś nie chce Do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-05-19 o 22:03
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:07   #2658
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
okres się pojawia po 6-8 tyg, ale jak się nie karmi piersią.
Veronic a to nie są jeszcze pozostałości poporodowe? ja miałam kilka razy tak że nic nie leciało kilka dni a potem zaś plamienie. teraz od 1,5 tyg chyba już spokój.
nie strasz z okresem, ja chcę iść na basen w tym tygodniu

Niunka
chyba masz rację aż dziwne jakby to miałby być okres miesiąc po porodzie i przy karmieniu piersią

też bym chciała na basen
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 22:10   #2659
AsieniA
Raczkowanie

Arrow Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
AsieniA, aleś wyskoczyła! dzięki za informację
Mnie też to zaskoczyło a najciekawsze jest to ze termin na 30 maja, urodzony 19.05 a PRZENOSZONY! Miałam zielone wody i pediatra też stwierdził że po terminie, a przecież taki malenki... Seba jest na noworodkach, jestem za slaba jeszcze zeby się nim zająć, wiec opisze po krótce. Od czwartku jestem w szpitalu ze względu na cisnienie. Mieli mi robić różne badania pod katem tego czy poród sn czy cc bo jeszcze dodatkowo miałam cukrzyce ciążową. W piątek jesszcze pytałam lekarza kiedy ewentualne rozwizanie, powiedział ze w poniedziałek pomyslimy, no to pomyśleliśmy wczoraj się skurcze co ok 50 min- spinanie brzucha i lekkie bole jak na @. Ok 12-1 w nocy bole już nie dały spać i były tak co 20 min. Poszłam wiec do położnej, powiedziała ze zbada mnie jak będą częstsze niż co 15 a w ogóle to pewnie przepowiadacze i zeby iść spać. Po 3 skurcze byly juz co 10 min wiec zgłosiłam się ponownie, zrobila badanie na fotelu i powiedziała że szyjka nie gotowa do porodu i gdzie tam jeszcze. Po 4 były juz co 5 min, inna położna tym razem stwierdziła 3 cm, wiec ktg podłączono, które tych skurczów nie czytalo. Dowiedziałam się ze to nie są bole porodowe bo idą od odbytu do krzyża i do podbrzusza a powinny od dna macicy. Cdn. Przepraszam sen mnie zmorzyl
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 23:47   #2660
maarchewka
Zakorzenienie

Chociaż były schody (20 pięter), masowanie sutków, gadanie i proszenie, a takze tłumaczenie drogi.. to się potomek dalej nie chce urodzić...A tak liczyłam na zielone świątki, że urodzi się jak tato w święto kościelne..

Z newsów moja teściowa wkurzyła TŻta.. Zadzwonił do niej, że jeszcze nie i w ogóle.. No i ona z gadką, że powinniśmy wziasć sobie położna, albo dać w łapę, albo dać w łapę lekarzowi, a w ogóle czemu ten szpital a nie Karowa jak jego siostra i że w ogóle TŻ nie powinien być przy porodzie tylko moja mama, ze on tam nie da rady wytrzymać i nie będzie wiedziec co robić.. i jak będą jakieś komplikacje to my nie mamy nic załatwione

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 23:58   #2661
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Chociaż były schody (20 pięter), masowanie sutków, gadanie i proszenie, a takze tłumaczenie drogi.. to się potomek dalej nie chce urodzić...A tak liczyłam na zielone świątki, że urodzi się jak tato w święto kościelne..

Z newsów moja teściowa wkurzyła TŻta.. Zadzwonił do niej, że jeszcze nie i w ogóle.. No i ona z gadką, że powinniśmy wziasć sobie położna, albo dać w łapę, albo dać w łapę lekarzowi, a w ogóle czemu ten szpital a nie Karowa jak jego siostra i że w ogóle TŻ nie powinien być przy porodzie tylko moja mama, ze on tam nie da rady wytrzymać i nie będzie wiedziec co robić.. i jak będą jakieś komplikacje to my nie mamy nic załatwione
O boshe :banghead: no fantastyczna tesciowa. A jak beda komplikacje to nikt z nas nie ma nic zalatwionego niewazne czy ma swoja polozna czy nie...ech...ale dobrze ze to TZ sie denerwowal, a nie ty. Swoja droga tak sobie mysle ze ja niby chcialam przenosic ale jak teraz codziennie widze jak Ty masz z tym przenoszeniem to nie wiem czy bym nie zwariowala z niecierpliwosci .

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 00:05   #2662
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Niunka fajnie że jesteś
Mówiłam o tobie mojej mamie ostatnio i kazała napisać że cię wirtualnie całuje bo sama przeszła to co ty... Także bardzo proszę ->

Marchewka nie ma to jak wsparcie nie ma co
Ja mam takiego samego teścia.
Zapomniałam wam powiedzieć jak super zorganizował nam pierwszy dzień w domu z dziewczynami.
Godz 16.30 weszliśmy do domu. Ja marzę tylko o tym żeby położyć dziewczyny w ich łóżeczkach a sama walnac się po 3 miesiącach na własne łóżko a ten dzwoni do męża że właśnie jedzie do nas ze znajomą która jest położna w czd żebyśmy z nią sobie porozmawiali i będzie za 20min... Kurde...mam wrażenie że on myślał że my te dzieci dostaliśmy w poniedziałek o 15 i nie wiemy nawet jak je wziąć i potrzebujemy nauki...siedziała ta położna 2h. 99% rzeczy już mi powiedzieli w szpitalu więc tylko się na nią patrzyłam i kiwalam głową...zmęczona jak jasna cholera.
No nie tak sobie niestety wyobrażałam 1 dzień w domu :-(
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 00:19   #2663
Gwizdak
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Nie sądziłam, że będziecie o mnie pamiętać, bo bywałam tu raczej sporadycznie, ale bardzo miło mi się zrobiło, jak dostałam pw od Was i zobaczyłam się w "rozpakowanych" w pierwszym poście

Moja córcia nas zaskoczyła bardzo swoim pojawieniem się przedwczesnym, więc teraz mamy prawdziwy maraton w domu. Myśleliśmy, że mamy jeszcze trochę czasu, a że Malutka będzie dzieliś pokój ze starszą siostrą - wstrzymaliśmy się ze wszystkimi zmianami w umeblowaniu. No i teraz musimy szybko nadgonić - łóżeczko, materac, etc. Ciuszki wracały z piwnicy w trybie pilnym i szybko były prane, żeby służyć młodszej Księżniczce.

Ale najważniejsze, że Mała czuje się coraz lepiej urodziła się malutka, miała infekcję wewnątrzmaciczną, potrzebowała wsparcia oddechowego i była karmiona kroplówką. Ale na szczęście antybiotyk szybko zadziałał, wszystkie wyniki już ma w normie, oddycha sama, nie wymaga już podgrzewania w inkubatorze i sama je. ma z resztą wilczy apetyt. Straciła z wagi prawie 200 g w pierwszym tygodniu, ale już nadrabia i bardzo ładnie przybiera na wadze. Lekarka mówi, że po mału możemy się szykować do odbioru ze szpitala.

Czasem okazuje się, że natura jest mądrzejsza od człowieka. Lekarze robili wszystko, żeby ten poród opóźnić, ale się nie udało.Jak się okazało - szczęśliwie, bo lekarz, który robił mi cc, mówił, że mogłoby się to skończyć bardzo źle, gdyby Mała dłużej przebywała w zielonych wodach.

A Wam wszystkim gratuluję pięknych dzieciaczków (tym, co już urodziły), tym co jeszcze czekają, życzę szybkiego rozwiązania i grzecznych dzieci

I jeszcze Niuńka chyba już cały Wizaż wie o Twojej tragedii... Czytałam ze łzami w oczach Twoją historię. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić nawet tego przez co przeszłaś, ale jesteś bardzo mądra i bardzo silną kobietą i życzę Ci z całego serca, żebyś szybko została szczęśliwą mamą. Bardzo, bardzo mi przykro z powodu Jasia. Takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Wiem, że nie ma takich słów, które mogłyby pomóc, ale ściskam Cię bardzo mocno i często jestem z Tobą myślami. Trzymam za Ciebie, za Jacka i za Waszą rodzinę
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 04:41   #2664
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Niunka fajnie że jesteś
Mówiłam o tobie mojej mamie ostatnio i kazała napisać że cię wirtualnie całuje bo sama przeszła to co ty... Także bardzo proszę ->

Marchewka nie ma to jak wsparcie nie ma co
Zapomniałam wam powiedzieć jak super zorganizował nam pierwszy dzień w domu z dziewczynami.
Godz 16.30 weszliśmy do domu. Ja marzę tylko o tym żeby położyć dziewczyny w ich łóżeczkach a sama walnac się po 3 miesiącach na własne łóżko a ten dzwoni do męża że właśnie jedzie do nas ze znajomą która jest położna w czd żebyśmy z nią sobie porozmawiali i będzie za 20min... Kurde...mam wrażenie że on myślał że my te dzieci dostaliśmy w poniedziałek o 15 i nie wiemy nawet jak je wziąć i potrzebujemy nauki...siedziała ta położna 2h. 99% rzeczy już mi powiedzieli w szpitalu więc tylko się na nią patrzyłam i kiwalam głową...zmęczona jak jasna cholera.
No to faktycznie się przysłużył Ale wiesz chciał dobrze, tylko wyszło jak zwykle

Wojtek
Stary 2013-05-20, 04:49   #2665
Kinga_20
Zakorzenienie

Mam problem z karmieniem :-( mała za płytko łapie sutek, ciamka niby, ale nic nie je, trzeba dokarmiać, może dzisiaj laktatorem odciągnę swój pokarm to będzie się jej podawać. Tylko jak nauczyć się karmić w szpitalu? Niby powiedzieli co i jak, ale jest problem i tak :-( może jak do domu wrócimy to trochę lepiej nam pójdzie.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 05:01   #2666
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Mam problem z karmieniem :-( mała za płytko łapie sutek, ciamka niby, ale nic nie je, trzeba dokarmiać, może dzisiaj laktatorem odciągnę swój pokarm to będzie się jej podawać. Tylko jak nauczyć się karmić w szpitalu? Niby powiedzieli co i jak, ale jest problem i tak :-( może jak do domu wrócimy to trochę lepiej nam pójdzie.

Pewnie poradni laktacyjnej w szpitalu nie ma? Może zrób tak jak Ash, ze staraj się jak umiesz najlepiej, a jak wyjdziesz to sobie zamów wizytę specjalisty laktacyjnego do domku..

Wojtek
Stary 2013-05-20, 05:11   #2667
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziękuję. Na pewno pójdziemy do poradni, jakaś jest w szpitalu, może siostrę TŻta poproszę o pomoc też. Trochę to dołujące :-( piersi małych nie mam, pokarm jest - nie rozumiem :-( może w domku będziemy obie zrelaksowane to się zgramy w końcu.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 05:18   #2668
maarchewka
Zakorzenienie

A żeby Wam już tak bardzo nie smęcić o tym moim przenoszeniu to widzę także pozytywy
1. Zrobiłam absolutnie wszystko co miałam zaplanowane ( z wyjątkiem rzeczy których abolutnie mi się już nie chciało robić)
2. Zwiedziłam IP i już się nie boje tam jechać z byle pierdołą - w razie "w" przyda sie na kolejną ciąże (chociaż mam nadzieje ze nie)
3. Przestałam się bać porodu
4. Baa nawet przestałam się bać cesarki - krójcie mnie jak chcecie..
5. Już mnie nie bolą cycki jak ich dotykam, wiec jest szansa ze będą mniej zmasakrowane karmieniem
6. Będę miała kształte uda i tyłek od tego chodzenia po schodach (przynajmniej tak sobie wmawiam)
7. A no i TŻ absolutnie przekonał sie że musi być przy porodzie, tak na przekór wszystkim, żeby pokazać ze jest niezbędnym elementem calego procesu i że nie jest jakas pierdołą która nie opierdzieli lekarzy/polożnych jak się nie będą mna dobrze opiekowac

A i pisałam Wam, że miałam problem z mamą, ze chciała przyjechac i zła na TZ ze on "zarządził" inaczej itp.. Gadałam wczoraj z bratem i sie okazało, że powiedział jej to samo co ja jej powiedziałam. Tak sam z siebie doszedł do tego samego.. Ze na porodówke nie wejdzie, bo tylko jedna osoba, ze nie będzie koczować pod szpitalem albo co gorsza z TZtem w domu i czekać aż im pozwolą wejść na oddział.. Żeby przyjechała po 2 tygodniach jak my się odnajdziemy w nowej sytuacji i to też nie na tydzien tylko co najwyżej na 2-3 dni..Także spoko maroko.. Jak usłyszała to jeszcze od niego to może ją przekonało

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Dziękuję. Na pewno pójdziemy do poradni, jakaś jest w szpitalu, może siostrę TŻta poproszę o pomoc też. Trochę to dołujące :-( piersi małych nie mam, pokarm jest - nie rozumiem :-( może w domku będziemy obie zrelaksowane to się zgramy w końcu.

ja tylko teoretycznie - ale dziewczyny po kolei mówią, że nie takie proste jakby się wydawało dobrze ze jest pokarm to się w koncu nauczycie co tam trzeba zrobic.. A i na pierwszej stronie też Ash napisała info z wizyty tej specjalistki, nie wiem czy czytałas :
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1090
może na szybko coś pomoże??

jakby moja mama znała się w temacie to bym ją poprosiła, ale niestety trójka dzieci i wszystkie karmiła max 3 tygodnie,potem zapalenie i brak mleczka..ale ona jakieś brodawki miała wklęsłe... i jej też nikt w szpitalu nie powiedział jak to się robi.. a dodatkowo przy pierwszym dziecku przyszła położna i jej masaż cycków zrobiła..Mówiła,że myślała ze sie przekręci a ją wyrzuci przez okno.. pewnie jej coś uszkodziła tym masowaniem..

Wojtek
Stary 2013-05-20, 05:33   #2669
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

Nie odpuszczaj w szpitalu. Wołaj położne niech pokazują do skutku, w domu wcale nie jest lepiej, wiem sama po sobie. Moja też za płytko ciągnęła. Zapytaj się lekarza o przerośnięty język, mogą wezwać laryngologa, chirurga by podciął.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 06:14   #2670
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
no to pięknie was teść urządził

i dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości