|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
ja tu nikogo nie mam, kto by to mógł za mnie ogarnąć, ani też nie będę miała pewnie siły i głowy do tego po porodzie.a co do tych chusteczek, to nie wiem, dziewczyny pisały o nich ostatnio i ja je w takiej większej, dobrze wyposażonej drogerii kupiłam. a dziewczyny kupowały ... kurde nie pamiętam nie w rossmannie przypadkiem??? albo jakimś supermarkecie, marka własna???
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
, ale nie ściągaj za dużo mleczka, tylko minimalnie |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2646 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje
musze poszukać bo boje się że kilka ubranek może farbowacCytat:
Myślę że spokojnie mogłaby to zrobić jak będę w szpitalu ale wiadomo spokojniejsza będę jak sama sobie wszystko popiorę, poprasuje i poukładam
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
okres się pojawia po 6-8 tyg, ale jak się nie karmi piersią.
Veronic a to nie są jeszcze pozostałości poporodowe? ja miałam kilka razy tak że nic nie leciało kilka dni a potem zaś plamienie. teraz od 1,5 tyg chyba już spokój. nie strasz z okresem, ja chcę iść na basen w tym tygodniu Niunka |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
śpi
![]() :pros i:ja juz dzis nie moge
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno niedługo wszystko się unormuje, a ja trzymam by szybko wszystko wróciła do normy i byś doczekała się upragnionego potomka kiedy tego znów zechcesz.
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż brachu przechodził przez różne mleka dla alergików i to ostatnie, jedyne na które nie był uczulony (bo było bez tego i tamtego, w sumie to bez wszystkiego było! nie wiem, może faktycznie je ze spróchniałego drewna robili
|
|
#2651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
klask i:![]() ![]() Cytat:
Narazie same rozmiary 56-62 i niektóre 68. Reszta w worku i kartonie czeka na swoją kolej![]() Coś mi się dzisiaj brzuch stawia
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
color, mi się już od przynajmniej tygodnia dość poważnie brzucho stawia......... i to tak co 10 minut, regularnie. ale bezboleśnie. trwa to wieczorem trochę, tak na jakieś 10 skurczy, i potem w końcu mogę spać (bo jak są te skurcze, to mi tchu brakuje
)
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko ja wolę siebie obserwować bo z młodszym synem też mi się któregoś pięknego dnia stawiał brzuch.. Zupełnie nic a nic to nie bolało.. Jedynie robił się twardy jak kamień co jakieś 7 min.. Mimo wszystko pojechałam na szpital wtedy bo ze starszym synem tak nie było i co? 5cm rozwarcia było ![]() Także tym razem jak będą równie regularne ( narazie nie są w ogóle) to nawet jak to stawianie się brzucha nie będzie boleć to i tak pojadę
|
|
|
#2654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że z córeczką wszystko będzie szybko ok i wrócicie niebawem do domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() nadrobiam, ale jestem padnięta.. pospacerowaliśmy dzisiaj dosyć dużo z Tż i pewnie czekają mnie jeszcze przytulanki.. bo Tatuś chciałby już tulić synka i robi w tym kierunku chyba więcej niż ja Cytat:
![]() Niunka- jak miło, że nas odwiedziłaś |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Spędziliśmy pół dnia poza domem, taka piękna pogoda była Bolał mnie dziś też trochę brzuch :/ i 2 razy bolało mnie jakoś tak mocniej, ale tylko z jednej strony ( ). Poza tym przywieźliśmy też do domu fotelik i nic mi się już dziś nie chce Do usłyszenia Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-19 o 23:03 |
|
|
|
#2658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też bym chciała na basen
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też to zaskoczyło
a najciekawsze jest to ze termin na 30 maja, urodzony 19.05 a PRZENOSZONY! Miałam zielone wody i pediatra też stwierdził że po terminie, a przecież taki malenki... Seba jest na noworodkach, jestem za slaba jeszcze zeby się nim zająć, wiec opisze po krótce. Od czwartku jestem w szpitalu ze względu na cisnienie. Mieli mi robić różne badania pod katem tego czy poród sn czy cc bo jeszcze dodatkowo miałam cukrzyce ciążową. W piątek jesszcze pytałam lekarza kiedy ewentualne rozwizanie, powiedział ze w poniedziałek pomyslimy, no to pomyśleliśmy wczoraj się skurcze co ok 50 min- spinanie brzucha i lekkie bole jak na @. Ok 12-1 w nocy bole już nie dały spać i były tak co 20 min. Poszłam wiec do położnej, powiedziała ze zbada mnie jak będą częstsze niż co 15 a w ogóle to pewnie przepowiadacze i zeby iść spać. Po 3 skurcze byly juz co 10 min wiec zgłosiłam się ponownie, zrobila badanie na fotelu i powiedziała że szyjka nie gotowa do porodu i gdzie tam jeszcze. Po 4 były juz co 5 min, inna położna tym razem stwierdziła 3 cm, wiec ktg podłączono, które tych skurczów nie czytalo. Dowiedziałam się ze to nie są bole porodowe bo idą od odbytu do krzyża i do podbrzusza a powinny od dna macicy. Cdn. Przepraszam sen mnie zmorzyl
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż były schody (20 pięter), masowanie sutków, gadanie i proszenie, a takze tłumaczenie drogi.. to się potomek dalej nie chce urodzić...A tak liczyłam na zielone świątki, że urodzi się jak tato w święto kościelne..
Z newsów moja teściowa wkurzyła TŻta.. Zadzwonił do niej, że jeszcze nie i w ogóle.. No i ona z gadką, że powinniśmy wziasć sobie położna, albo dać w łapę, albo dać w łapę lekarzowi, a w ogóle czemu ten szpital a nie Karowa jak jego siostra i że w ogóle TŻ nie powinien być przy porodzie tylko moja mama, ze on tam nie da rady wytrzymać i nie będzie wiedziec co robić.. i jak będą jakieś komplikacje to my nie mamy nic załatwione |
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Niunka fajnie że jesteś
Mówiłam o tobie mojej mamie ostatnio i kazała napisać że cię wirtualnie całuje bo sama przeszła to co ty... Także bardzo proszę -> Marchewka nie ma to jak wsparcie nie ma co ![]() Ja mam takiego samego teścia. Zapomniałam wam powiedzieć jak super zorganizował nam pierwszy dzień w domu z dziewczynami. Godz 16.30 weszliśmy do domu. Ja marzę tylko o tym żeby położyć dziewczyny w ich łóżeczkach a sama walnac się po 3 miesiącach na własne łóżko a ten dzwoni do męża że właśnie jedzie do nas ze znajomą która jest położna w czd żebyśmy z nią sobie porozmawiali i będzie za 20min... Kurde...mam wrażenie że on myślał że my te dzieci dostaliśmy w poniedziałek o 15 i nie wiemy nawet jak je wziąć i potrzebujemy nauki...siedziała ta położna 2h. 99% rzeczy już mi powiedzieli w szpitalu więc tylko się na nią patrzyłam i kiwalam głową...zmęczona jak jasna cholera. No nie tak sobie niestety wyobrażałam 1 dzień w domu :-( |
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nie sądziłam, że będziecie o mnie pamiętać, bo bywałam tu raczej sporadycznie, ale bardzo miło mi się zrobiło, jak dostałam pw od Was i zobaczyłam się w "rozpakowanych" w pierwszym poście ![]() Moja córcia nas zaskoczyła bardzo swoim pojawieniem się przedwczesnym, więc teraz mamy prawdziwy maraton w domu. Myśleliśmy, że mamy jeszcze trochę czasu, a że Malutka będzie dzieliś pokój ze starszą siostrą - wstrzymaliśmy się ze wszystkimi zmianami w umeblowaniu. No i teraz musimy szybko nadgonić - łóżeczko, materac, etc. Ciuszki wracały z piwnicy w trybie pilnym i szybko były prane, żeby służyć młodszej Księżniczce. Ale najważniejsze, że Mała czuje się coraz lepiej urodziła się malutka, miała infekcję wewnątrzmaciczną, potrzebowała wsparcia oddechowego i była karmiona kroplówką. Ale na szczęście antybiotyk szybko zadziałał, wszystkie wyniki już ma w normie, oddycha sama, nie wymaga już podgrzewania w inkubatorze i sama je. ma z resztą wilczy apetyt. Straciła z wagi prawie 200 g w pierwszym tygodniu, ale już nadrabia i bardzo ładnie przybiera na wadze. Lekarka mówi, że po mału możemy się szykować do odbioru ze szpitala. Czasem okazuje się, że natura jest mądrzejsza od człowieka. Lekarze robili wszystko, żeby ten poród opóźnić, ale się nie udało.Jak się okazało - szczęśliwie, bo lekarz, który robił mi cc, mówił, że mogłoby się to skończyć bardzo źle, gdyby Mała dłużej przebywała w zielonych wodach. A Wam wszystkim gratuluję pięknych dzieciaczków (tym, co już urodziły), tym co jeszcze czekają, życzę szybkiego rozwiązania i grzecznych dzieci ![]() I jeszcze Niuńka
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz chciał dobrze, tylko wyszło jak zwykle |
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z karmieniem :-( mała za płytko łapie sutek, ciamka niby, ale nic nie je, trzeba dokarmiać, może dzisiaj laktatorem odciągnę swój pokarm to będzie się jej podawać. Tylko jak nauczyć się karmić w szpitalu? Niby powiedzieli co i jak, ale jest problem i tak :-( może jak do domu wrócimy to trochę lepiej nam pójdzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Pewnie poradni laktacyjnej w szpitalu nie ma? Może zrób tak jak Ash, ze staraj się jak umiesz najlepiej, a jak wyjdziesz to sobie zamów wizytę specjalisty laktacyjnego do domku.. |
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Na pewno pójdziemy do poradni, jakaś jest w szpitalu, może siostrę TŻta poproszę o pomoc też. Trochę to dołujące :-( piersi małych nie mam, pokarm jest - nie rozumiem :-( może w domku będziemy obie zrelaksowane to się zgramy w końcu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
A żeby Wam już tak bardzo nie smęcić o tym moim przenoszeniu to widzę także pozytywy
![]() 1. Zrobiłam absolutnie wszystko co miałam zaplanowane ( z wyjątkiem rzeczy których abolutnie mi się już nie chciało robić) 2. Zwiedziłam IP i już się nie boje tam jechać z byle pierdołą - w razie "w" przyda sie na kolejną ciąże (chociaż mam nadzieje ze nie) 3. Przestałam się bać porodu 4. Baa nawet przestałam się bać cesarki - krójcie mnie jak chcecie ..5. Już mnie nie bolą cycki jak ich dotykam, wiec jest szansa ze będą mniej zmasakrowane karmieniem 6. Będę miała kształte uda i tyłek od tego chodzenia po schodach (przynajmniej tak sobie wmawiam) 7. A no i TŻ absolutnie przekonał sie że musi być przy porodzie, tak na przekór wszystkim, żeby pokazać ze jest niezbędnym elementem calego procesu i że nie jest jakas pierdołą która nie opierdzieli lekarzy/polożnych jak się nie będą mna dobrze opiekowac A i pisałam Wam, że miałam problem z mamą, ze chciała przyjechac i zła na TZ ze on "zarządził" inaczej itp.. Gadałam wczoraj z bratem i sie okazało, że powiedział jej to samo co ja jej powiedziałam . Tak sam z siebie doszedł do tego samego.. Ze na porodówke nie wejdzie, bo tylko jedna osoba, ze nie będzie koczować pod szpitalem albo co gorsza z TZtem w domu i czekać aż im pozwolą wejść na oddział.. Żeby przyjechała po 2 tygodniach jak my się odnajdziemy w nowej sytuacji i to też nie na tydzien tylko co najwyżej na 2-3 dni..Także spoko maroko.. Jak usłyszała to jeszcze od niego to może ją przekonało![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
dobrze ze jest pokarm to się w koncu nauczycie co tam trzeba zrobic.. A i na pierwszej stronie też Ash napisała info z wizyty tej specjalistki, nie wiem czy czytałas :https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1090 może na szybko coś pomoże?? jakby moja mama znała się w temacie to bym ją poprosiła, ale niestety trójka dzieci i wszystkie karmiła max 3 tygodnie,potem zapalenie i brak mleczka..ale ona jakieś brodawki miała wklęsłe... i jej też nikt w szpitalu nie powiedział jak to się robi.. a dodatkowo przy pierwszym dziecku przyszła położna i jej masaż cycków zrobiła..Mówiła,że myślała ze sie przekręci a ją wyrzuci przez okno.. pewnie jej coś uszkodziła tym masowaniem.. |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Nie odpuszczaj w szpitalu. Wołaj położne niech pokazują do skutku, w domu wcale nie jest lepiej, wiem sama po sobie. Moja też za płytko ciągnęła. Zapytaj się lekarza o przerośnięty język, mogą wezwać laryngologa, chirurga by podciął.
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dzień dobry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

więc teraz musze cierpieć
ale chce zdażyć jeszcze odpocząć a Elizka ma przykaz wyjść 8czerwca

a kosztowało 3 razy tyle co normalne mm 

by szybko wszystko wróciła do normy i byś doczekała się upragnionego potomka kiedy tego znów zechcesz.
07.07.2012 

Bolał mnie dziś też trochę brzuch :/ i 2 razy bolało mnie jakoś tak mocniej, ale tylko z jednej strony (