|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() a co do tych chusteczek, to nie wiem, dziewczyny pisały o nich ostatnio i ja je w takiej większej, dobrze wyposażonej drogerii kupiłam. a dziewczyny kupowały ... kurde nie pamiętam ![]()
![]() |
#2642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() , ale nie ściągaj za dużo mleczka, tylko minimalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2646 | |
Wtajemniczenie
|
dziękuje
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
okres się pojawia po 6-8 tyg, ale jak się nie karmi piersią.
Veronic a to nie są jeszcze pozostałości poporodowe? ja miałam kilka razy tak że nic nie leciało kilka dni a potem zaś plamienie. teraz od 1,5 tyg chyba już spokój. nie strasz z okresem, ja chcę iść na basen w tym tygodniu ![]() Niunka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
śpi
![]() ![]() ![]() ja juz dzis nie moge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno niedługo wszystko się unormuje, a ja trzymam ![]()
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2651 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś mi się dzisiaj brzuch stawia ![]()
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
color, mi się już od przynajmniej tygodnia dość poważnie brzucho stawia......... i to tak co 10 minut, regularnie. ale bezboleśnie. trwa to wieczorem trochę, tak na jakieś 10 skurczy, i potem w końcu mogę spać (bo jak są te skurcze, to mi tchu brakuje
![]()
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko ja wolę siebie obserwować bo z młodszym synem też mi się któregoś pięknego dnia stawiał brzuch.. Zupełnie nic a nic to nie bolało.. Jedynie robił się twardy jak kamień co jakieś 7 min.. Mimo wszystko pojechałam na szpital wtedy bo ze starszym synem tak nie było i co? 5cm rozwarcia było ![]() Także tym razem jak będą równie regularne ( narazie nie są w ogóle) to nawet jak to stawianie się brzucha nie będzie boleć to i tak pojadę ![]()
![]() |
#2654 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że z córeczką wszystko będzie szybko ok i wrócicie niebawem do domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() nadrobiam, ale jestem padnięta.. pospacerowaliśmy dzisiaj dosyć dużo z Tż i pewnie czekają mnie jeszcze przytulanki.. bo Tatuś chciałby już tulić synka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Niunka- jak miło, że nas odwiedziłaś ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Spędziliśmy pół dnia poza domem, taka piękna pogoda była ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-19 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() też bym chciała na basen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Raczkowanie
|
![]()
Mnie też to zaskoczyło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Chociaż były schody (20 pięter), masowanie sutków, gadanie i proszenie, a takze tłumaczenie drogi.. to się potomek dalej nie chce urodzić...A tak liczyłam na zielone świątki, że urodzi się jak tato w święto kościelne..
Z newsów moja teściowa wkurzyła TŻta.. Zadzwonił do niej, że jeszcze nie i w ogóle.. No i ona z gadką, że powinniśmy wziasć sobie położna, albo dać w łapę, albo dać w łapę lekarzowi, a w ogóle czemu ten szpital a nie Karowa jak jego siostra i że w ogóle TŻ nie powinien być przy porodzie tylko moja mama, ze on tam nie da rady wytrzymać i nie będzie wiedziec co robić.. i jak będą jakieś komplikacje to my nie mamy nic załatwione ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Niunka fajnie że jesteś
![]() Mówiłam o tobie mojej mamie ostatnio i kazała napisać że cię wirtualnie całuje bo sama przeszła to co ty... Także bardzo proszę -> ![]() Marchewka nie ma to jak wsparcie nie ma co ![]() Ja mam takiego samego teścia. Zapomniałam wam powiedzieć jak super zorganizował nam pierwszy dzień w domu z dziewczynami. Godz 16.30 weszliśmy do domu. Ja marzę tylko o tym żeby położyć dziewczyny w ich łóżeczkach a sama walnac się po 3 miesiącach na własne łóżko a ten dzwoni do męża że właśnie jedzie do nas ze znajomą która jest położna w czd żebyśmy z nią sobie porozmawiali i będzie za 20min... Kurde...mam wrażenie że on myślał że my te dzieci dostaliśmy w poniedziałek o 15 i nie wiemy nawet jak je wziąć i potrzebujemy nauki...siedziała ta położna 2h. 99% rzeczy już mi powiedzieli w szpitalu więc tylko się na nią patrzyłam i kiwalam głową...zmęczona jak jasna cholera. No nie tak sobie niestety wyobrażałam 1 dzień w domu :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Moja córcia nas zaskoczyła bardzo swoim pojawieniem się przedwczesnym, więc teraz mamy prawdziwy maraton w domu. Myśleliśmy, że mamy jeszcze trochę czasu, a że Malutka będzie dzieliś pokój ze starszą siostrą - wstrzymaliśmy się ze wszystkimi zmianami w umeblowaniu. No i teraz musimy szybko nadgonić - łóżeczko, materac, etc. Ciuszki wracały z piwnicy w trybie pilnym i szybko były prane, żeby służyć młodszej Księżniczce. Ale najważniejsze, że Mała czuje się coraz lepiej ![]() Czasem okazuje się, że natura jest mądrzejsza od człowieka. Lekarze robili wszystko, żeby ten poród opóźnić, ale się nie udało.Jak się okazało - szczęśliwie, bo lekarz, który robił mi cc, mówił, że mogłoby się to skończyć bardzo źle, gdyby Mała dłużej przebywała w zielonych wodach. A Wam wszystkim gratuluję pięknych dzieciaczków (tym, co już urodziły), tym co jeszcze czekają, życzę szybkiego rozwiązania i grzecznych dzieci ![]() I jeszcze Niuńka ![]() ![]()
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Mam problem z karmieniem :-( mała za płytko łapie sutek, ciamka niby, ale nic nie je, trzeba dokarmiać, może dzisiaj laktatorem odciągnę swój pokarm to będzie się jej podawać. Tylko jak nauczyć się karmić w szpitalu? Niby powiedzieli co i jak, ale jest problem i tak :-( może jak do domu wrócimy to trochę lepiej nam pójdzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Pewnie poradni laktacyjnej w szpitalu nie ma? Może zrób tak jak Ash, ze staraj się jak umiesz najlepiej, a jak wyjdziesz to sobie zamów wizytę specjalisty laktacyjnego do domku.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Na pewno pójdziemy do poradni, jakaś jest w szpitalu, może siostrę TŻta poproszę o pomoc też. Trochę to dołujące :-( piersi małych nie mam, pokarm jest - nie rozumiem :-( może w domku będziemy obie zrelaksowane to się zgramy w końcu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
A żeby Wam już tak bardzo nie smęcić o tym moim przenoszeniu to widzę także pozytywy
![]() 1. Zrobiłam absolutnie wszystko co miałam zaplanowane ( z wyjątkiem rzeczy których abolutnie mi się już nie chciało robić) 2. Zwiedziłam IP i już się nie boje tam jechać z byle pierdołą - w razie "w" przyda sie na kolejną ciąże (chociaż mam nadzieje ze nie) 3. Przestałam się bać porodu 4. Baa nawet przestałam się bać cesarki - krójcie mnie jak chcecie ![]() 5. Już mnie nie bolą cycki jak ich dotykam, wiec jest szansa ze będą mniej zmasakrowane karmieniem 6. Będę miała kształte uda i tyłek od tego chodzenia po schodach (przynajmniej tak sobie wmawiam) 7. A no i TŻ absolutnie przekonał sie że musi być przy porodzie, tak na przekór wszystkim, żeby pokazać ze jest niezbędnym elementem calego procesu i że nie jest jakas pierdołą która nie opierdzieli lekarzy/polożnych jak się nie będą mna dobrze opiekowac A i pisałam Wam, że miałam problem z mamą, ze chciała przyjechac i zła na TZ ze on "zarządził" inaczej itp.. Gadałam wczoraj z bratem i sie okazało, że powiedział jej to samo co ja jej powiedziałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1090 może na szybko coś pomoże?? jakby moja mama znała się w temacie to bym ją poprosiła, ale niestety trójka dzieci i wszystkie karmiła max 3 tygodnie,potem zapalenie i brak mleczka..ale ona jakieś brodawki miała wklęsłe... i jej też nikt w szpitalu nie powiedział jak to się robi.. a dodatkowo przy pierwszym dziecku przyszła położna i jej masaż cycków zrobiła..Mówiła,że myślała ze sie przekręci a ją wyrzuci przez okno.. pewnie jej coś uszkodziła tym masowaniem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Nie odpuszczaj w szpitalu. Wołaj położne niech pokazują do skutku, w domu wcale nie jest lepiej, wiem sama po sobie. Moja też za płytko ciągnęła. Zapytaj się lekarza o przerośnięty język, mogą wezwać laryngologa, chirurga by podciął.
![]() |
#2670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dzień dobry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.