|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Hello,
Gratuluję nowym mamusiom ![]() Marchewka współczucie, bo opisie porodu to naprawdę budzi respekt, ale najwazniejsze,z e dzidiza zdrowa i juz jestescie razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie po terminie wg. OM (23.05) ginek mówi,zeby sugerowac się raczej tym wg usg ;/ czyli jakiś 10-14.06., Młody nic nie działa w kierunku porodu, a ja odliczam dni, bo cieżko mi jak cholerka ;/ Gin mówi,z e pewnie za tydzień gdzies położymy się do szpitala, i popatrzymy co się dzieje, a pewnie bezie cesarka ze wzlędu na cukry, bo młody bedzie pewnie duży ![]() Tydzień...jak sie samo nie rozkręci, więc biegam i robię co mi przyjdzie do głowy, malujemy Małemu pokój Dokupiłam ciuszki, segreguje, ukąłdam ![]() Największy dyskomfort to bóle w kosciach tu krocza, nei wiem jak to wytłumaczyć, ale przy podnoszeniu się gdzieś mnie tam cholernie boli ;/. |
|||
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowyhuwanie trwa :)
hump może i moge ale nie będę wówczas miała zwolnienia a mój juzmi wtedy nie wypisze w sumie to od poniedziałku nie mam miał mi dzisiaj wypisać i jeszcze go nie ma po to też dzisiaj przyszłam
|
|
|
|
#4413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zawsze elastyczna może służyć do sesji jako kocyk/tło ![]() Póki co będę się uczyć sama, a w międzyczasie polować na warsztaty z chustowania u mojej położnej z SR ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
i trzymam za GBS-aCytat:
![]() Byłam właśnie w Biedronce i... nie było już ani 1 mega paczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No jeszcze troszkę nam brakuje ![]() Też jestem ciekawa czy załapię się jeszcze na tą część czy na nową
|
||||||
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Helenki za przyrost wagi ![]() No sprzedaż zalegających rzeczy to super sprawa, ale wiadomo, trzeba mieć czas się za tym zakręcić. Cieszę się, że co chciałam sprzedać to już poszło w świat. To akwa nam tylko zalegało ale już z głowy ![]() Jak Ci nie przeszkadza czytanie na kompie to ktos tu wklejał link gdzie można za free ściągnąć. Przeszukaj wątek to Ci znajdzie ![]() A czyta się łatwo bo jest cała masa przykładów. |
|
|
|
|
#4415 | |||
|
Zakorzenienie
|
O to muszę się pilnować Ciebie i Cloche
![]() Cytat:
![]() Wagą się aż tak nie przejmuję - jakoś urodzić po prostu muszę. A raczej nie ma szans, żeby Mała doszła do 4kg to jakoś musi się to udać ![]() Cytat:
Jestem dopiero na 65str. ale polecam bo to naprawdę dość gruba encyklopedia i ma sporo różnorakich informacji Najprawdopodobniej będzie Lena albo Liliana No chyba, że po porodzie nam się całkiem odmieni i wymyślimy coś zupełnie innego Przez pół ciąży (od usg połówkowego, kiedy potwierdzono nam płeć) nie możemy się zdecydować i raz nas ciągnie bardziej w stronę jednego imienia a raz w stronę drugiego ![]() Cytat:
To akurat dzień po święcie, ale czy Młoda się na to zdecyduje ![]() Nie mam za bardzo czym jej przekupić, a widzę, że takie praktyki tutaj stosujecie ![]() Miałam sobie dziś zrobić te liście malin i coś nie mogę się przemóc
|
|||
|
|
|
#4416 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i obyście szybko dostali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- I mnie ![]() Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-25 o 19:25 |
||||||||
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() --- Dojechałam do 137 strony i póki co koniec, bo muszę za chwilę zmykać. Miłego wieczoru i do usłyszenia |
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
I Ciebie Jenny jak najbardziej, bo dzień po Tobie powinnam zaraz rodzić
![]() Nam też się podobają oba z tym, że oba dość popularne obecnie i nie wiem czy się tym mocno przejmować, czy tylko troszeczkę ![]() A co do Dady to u nas też wczoraj już tylko pusta paleta w Biedronce została i cena nad nią |
|
|
|
#4419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
myślę, że tak Bartek na szczęście nie drapie sie do krwi Cytat:
na smółkę szło mi sporo ale dziś już normalna kupka nie wiem, 3-4 mi ida. Cytat:
u mnie też się nie leje, nawet jak próbowałam ścisnąć ale musi byc ok skoro maly nie płacze no i ulał żółtym, pielęgniarka powiedziała, że to znak, ze pokarm juz jest fajny Cytat:
u nas nie ma czegoś takiego chyba... Cytat:
Cytat:
dla mnie parcie to była juz ulga... najgirzej bylo z oxy jak mnie podpieli pod ktg, M. Plakal ze mna... Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwierz mi szybko czas leci, my już od wtorku w domku i całkowicie zapomniałam o szpitalnym klimacie ![]() puchatkowa dzięki za opinię - właśnie nad tą książką myślałam |
||
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do twojej obecnej sytuacji - kursu i czekania na poród - właśnie super sprawa, bo jak by nie było, to będzie super
|
|
#4423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trzeba się upomnieć
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
Marchewka
za chyba najdokładniejszy opis porodu na forum wycierpiałaś się kochana ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i masz Wojtka przy sobie
|
#4426 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też myślę że lepiej mieć niż się stresować że nie mamCytat:
|
||||
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
salviae- ale super, pierwszy świadomy uśmiech
chyba nikt dzisiaj nie urodził, co? przejechałam tylko posty "po łebkach" jutro dzień matki- pamiętajcie ![]() ==to ja lecę, przyszła pora na Wojtusiową kąpiel ![]() 3majcie się
|
|
|
|
#4428 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hyba w poniedziałek wybiorę się do pediatry a chciałam tego uniknąć niby jest już lepiej ale niech to skontroluje tylko znów nie mam zostawić z kim małej i Tż będzie musiał wziąć wolne a dla nas teraz to najgorszy czas... bo ma sezon w firmie no i na budowie też młyn.... ehhhhhh a właśnie zapomniałam dodać, cytrusów też nie wolno masakra z tą dietą karmiącej
|
|
#4430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie powiem, że najlepiej jej chyba na rękach, często jak zasypia to jeszcze otwiera jedno oko i robi takie miny jakby sprawdzała nas czy oby przypadkiem nie chcemy jej oszukać i nie trzymać na rękach
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mikserem może być cieńko, bo wtedy Ci się ta pokrojona natka raczej nie rozdrobni, a jednak u mnie ten koktajl ostatecznie ma formę po prostu jakby soku, a nie wody z płatkami natki. Ale mam dziś humor....ble......
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny własnie mnie naszła taka straszna chęć żeby dzisiaj urodzić, jakoś tak właśnie dziś w nocy jestem gotowa
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- a tak na marginesie to od zawsze uwielbiam szpitale
|
|
|
|
#4434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Diabli czekamy na Was Teraz ja jestem ciekawa Twojej Nelci
|
|
#4435 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z pomocą naszej Ash kupiłam na razie wirtualnie, ale mam nadzieję, że jutro będę się mogła pochwalić, że jest moja. Wiesz co jest najśmieszniejsze? Że dziś po południu odezwała się ta laska z mojego miasta, że oferta nadal aktualna. Cytat:
Jestem pewna, że dlatego tylko ja licytowałam, bo to było w całkiem innym dziale. Ale babka bardzo sympatyczna, powiedziała, że niebawem będzie wystawiać też inne rzeczy. Cytat:
A ja właśnie znalazłam matę z fisher price tą rainforest używaną za 80 zł. Muszę zaraz zadzwonić do szwagierki czy nam mogą odebrać i teściowa by przywiozła w lipcu. Szkoda mi nie kupić, bo na allegro chodzą z przesyłką za około 120-130 zł.Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wieczór.
|
||||||||
|
|
|
#4436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
co do pogrubionego, to ja już nie mogę się doczekać, mam wielką ochotę i odliczam do końca 6 tyg. a jeśli chodzi o cewnik to ja w ogóle go nie czułam...
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogłaszam że w końcu spakowałam torbę do szpitala
jestem z siebie dumna!od dziś mogę rodzić ![]() do tp 2 tyg |
|
|
|
#4438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
i obeszlo sie bez jakiegos mega placzu... Do tej pory darl sie .. Na maxa... Cytat:
pewnie w kazdym szpitalu inaczej Cytat:
ja dzisiaj pazurki mlodemu obcielam i nie bylo tak zle.... ![]() Cytat:
Moj dzisiaj rekord pobil z 15 min lezal w lozeczku i zezowal na misia heee musze w pon. Karuzele zamowic bo widze ze zaczyna widziec hii i moze dluzej polezy w lozku rozdarciuch maly Kilka fotek Michasia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i generalnie zaszłam w ciąże podczas dni niepłodnych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Jedyna aktywność możliwa w takim momencie to próba odbicia...

) sprzedaliśmy akwarium 

Gin powiedział, że za tydzień ciąża już właściwie będzie donoszona i jakbym urodziła, to będzie okej. Po badaniu stwierdził, że bardzo wątpi, żebym przeterminowała.
Pobrał wymaz na GBS z pochwy i odbytu, następna wizyta za 2 tygodnie - 6.06.
za GBS-a

tylko znów nie mam zostawić z kim małej i Tż będzie musiał wziąć wolne a dla nas teraz to najgorszy czas... bo ma sezon w firmie no i na budowie też młyn.... ehhhhhh
07.07.2012