|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Marchewka
![]() ![]() Kurcze, biedne maluszki i ich brzuszki ![]()
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładnie. Widzę, że zdecydowałaś się na tn organizerek, wszystko ślicznie poukładane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marchewka Myślisz, że te liście malin i wiesiołek pomogły Ci przy porodzie??
![]() |
#4234 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
NoBoTak, a czy gin powiedział, że coś jest nie w porządku?? Bo jeśli nie, to może mała ma poprostu taką naturę
![]() ![]()
#4236 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Moje 1 dziecko urodziłam w 37 tyg. i ważyło 2200. Dziecko z hipotrofią, nie wiem, skąd dziadostwo się wzięło. Ale poza tym w pełni zdrowe - w ciągu pierwszych 3 miesięcy życia nadgoniło braki, teraz jako 3-latka przewyższa wzrostem nieznacznie rówieśników, a rozwija się rewelacyjnie. Teraz jestem w 2 ciąży, dziecko znowu niewielkie, znów jest podejrzenie hipotrofii i to, co najważniejsze to monitowanie, jak dziecko przybiera, jak przestaje/ znacznie za mało to gin będzie wiedział, co robić. Mój możliwe, że w poniedziałek w 36 tyg. skieruje mnie na cc. Ale wierzę, że znowu będzie dobrze. Więc się nie zamartwiaj, bo tym nie pomożesz. Stres nie sprzyja maluchowi. Trzymam kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli natomiast miały ogólnie tam porozmiękczać, to faktycznie pod koniec ciąży przy badaniach mnie znacznie mniej bolało.. Ogólnie jeżeli nie szkodzi, nie kosztuje wiele, to pewnie lepiej spróbować.. Trudno powiedzieć co by było gdybym tego nie próbowała.. To co ja uważam za skuteczne, ale może to akurat u mnie to masaż sutek.. brzy może szamańsko i mi się na początku słabo robiło jak miałam sobie cokolwiek z brodawkami robić... no ale uzasadnienie medyczne ma wiec akurat w to wierze.. faktycznie po nich dostawałam skurczy a jak nie pomoże na skurcze to troche cyce przygotuje.. Po kilka razach takiego masowania mniej mnie bolało i mogłam się dotknac, a teraz jakbym na żywca takie nierozmasowane wsadziła do buzi małego i on by mi je tak ssał jak teraz ssie to bym się przekręciła.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie mogę nigdzie kupić wiesiołka...
![]() |
#4239 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
o, czeeeeść ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na podkreślone nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć ![]() Cytat:
Rozumiem, czyli po przyznaniu, a nie przed. Dzięki ![]() Cytat:
Kochana, spokojnie..Ja urodziłam w przeddzień rozpoczęcia 38t córkę o wadze 2380 g. Zdrowa, piękna i mniej do dźwigania ![]() ![]()
![]() |
#4240 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Porządeczek musi być ![]() -------------------------------------------------- Doradźcie która przytulanka lepsza : owca czy delfin ? http://allegro.pl/cloud-b-spiaca-owi...239372084.html http://allegro.pl/duzy-spiacy-delfin...273111337.html A i jeszcze znalazłam takie coś... może się przydać do karmienia np. na spacerze... co myślicie? http://allegro.pl/nuby-silikonowy-po...257769611.html
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
A i powiem Wam, że życie to jednak przewrotne jest.. Myślałam, że ludzie to przesadzają z porodami, że to na pewno nie jest tak źle i w ogóle.. ale z dzieckiem to będzie trudno, że nie mam wprawy, że ja to go będę się bała do rąk wziaśc i w ogóle ja to tak średnio dzieci lubie..
A w praniu to - poród to rzeźnia była, - a dziecie jakby mi się z instrukcją obsługi urodziło.. Jak wpycha rączki do buzi i płacze zasadzam cyca, ssie i zadowolony, jak wygina całe ciałko, piszczy, macha nogami zaciska buzke i piąstki - idzie kupa, boli go brzuch.. Trzeba podnieść do góry i ogrzewać brzuszek.. Popiszczy popiszczy i załapie mnie za palec zeby sobie ulżyć i zasypia.. Jak zasłania rączkami oczy i szoruje nosek to ma za dużo wrażen, zakrywam mu świat pieluszką i się uspokaja.. No i przy przebieraniu staram się go zakrywać pieluszką, żeby mu się zimno nie robiło to tak różnicy ciepła nie czuje.. mam tylko nadzieje ze mi ciagle takie znaki wyrazne bedzie dawac.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani to po jakim kursie ![]() Język niemowląt czytała? Ech, tęsknię trochę do tych dni, kiedy Helenka była książkowa ![]() Dobrej nocy!
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie owca ładniejsza
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Nawet niepróbuje was dziś nadrabiac.....
no ja po wizycie humor mam do ![]() ![]() ![]() w poniedziałek na ktg mam sie zgłosić, a jak nieurodze do 30 to wtedy kłade się do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() tak mi dziś "pogmerała" ze podbrzusze mnie pobolewa , a mówiła że musi ruszyć mi szyjke by mała główa się do kanału wstawiła....ciekawe czy to coś pomoże ![]() no nic pozostaje czekać, może po weekendzie się coś ruszy samoistnie ![]() ![]() ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''' miłej nocki mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do brzucha tuz po porodzie.. jak dla mnie przez koszule to wygladam jak miedzy 4 a 5 miesiacem ciazy..tz twierdzi ze w ogole jak nie w ciazy tylko jakbym taki nie wycwiczony miala.. Sam brzuch to skóra jest taka luzna ale nie calkiem worek zwis. pepek jeszcze na wierzchu..tylko boje sie brzucha dotykac.. raz przeszla polozn nacisnela na brzuch to mi "dołem" krew chlusnela..i sie troche zmniejszyl... A ile dziecko powinno ssać 1 piers, jezeli ladnie zasysa. 20 minut wystarczy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
No właśnie gin nie powiedziała mi za duzo:-\ nie wiem dlaczego ale kazała przyjść we wtorek i powiedziała że wtedy zobaczymy czy położyć mnie do szpitala czy nie. Boje się ze cos się za tym kryje:-( ale DZIEKUJE WAM bardzo bo mnie podnioslyscie trochę na duchu, pozostaje mi czekać do wtorku i starać się nie denerwować. Jeszcze raz dziękuję! :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pytanie do dziewczyn ze stolicy. Która ma niedaleko do centrum albo na Pragę Południe? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mojej przyjaciółce gin wymierzył dziecko w 33tc na 2400, a ona w 36tc urodziła 2100 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę zaraz lulu, trzymam kciuki za bączki i brzuszki naszych maluszków, niech będzie coraz lepiej!
![]() |
#4249 | ||||||
Zakorzenienie
|
Motylek - biedna Matylda..
![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy to przypadek, ale ja piję dużo i wód też mam jeszcze sporo. Tak samo łożysko mam w super stanie prawie bez zwapnień- lekarz twierdzi że nie dziwi się, że mały nie pcha się na świat- dobrze mu w brzuchu ![]() a te ćwiczenia (opierające się na kołysaniu miednicą) mają pomóc wstawić się główce Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do niedrapek, to na noc ja bym zakładała.. nie wydaje mi się, żeby miały aż taki negatywny wpływ.. no i żal patrzeć na takie podrapane dzieciątko.. Cytat:
![]() nie nadrabiaj tylko opowiadaj.. i tak już mam stracha więc pewnie bardziej mnie nie nastraszysz ![]() zazdroszczę Ci, że masz to już za sobą.. ja się dalej kulam ![]() Cytat:
![]() mówisz, że warto ? ![]() Cytat:
Głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Marchewka- nacięli Cię przy porodzie czy popękałaś ? ![]() nasz mały dzisiaj na USG miał 3,5kg- ale wiadomo różnie to może być i może być większy.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
no tak, bo maarchewkowe szwy puszczą i będę miała wyrzut na sumieniu
![]() idę spać! a maarchewka pisz ten opis porodu, ja przeczytam ku przestrodze, właśnie takie opisy lubię, bo się mogę czegoś nauczyć! ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- lonely, ja właśnie chyba za mało piję... zawsze za mało piłam ![]() ![]()
#4251 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na noc zawsze przy łóżku mam butelkę wody i popijam przy każdym przebudzeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, pewnie juz spocie, ale i tak póki mogę napisze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że masz już Wojtusia przy sobie i że tak pięknie "się dogadujecie" ![]() Cytat:
![]() Motylku- mam nadzieję, że z Malutką będzie wszystko ok! ![]() Axella- nie jesteś złą matką. Mi się wydaje, że to jest normalne, że chcesz się gdzieś chociaż na chwilę wyrwać. 9 miesięcy łaziłaś z brzuszkiem, teraz większość na Twojej głowie, a przecież jesteś Młodą kobietą, która ma prawo na chwilę szczęścia i radości dla siebie! ---- A mnie znów zaczyna głowa boleć... ![]() ![]() Kolorowych snów! ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() No to trzymam ![]()
![]() |
#4255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pytania do dziewczyn ze stolicy, to nie chcę nikogo maltretować na pw, jeśli ktoś byłby chętny na pomoc łizażowej koleżance, to byłabym wdzięczna za pw. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli najgorsze z całego porodu było urodzenie główki ? ![]() czy bolesne skurcze ? a nie chciałaś znieczulenia ? ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- AAaaaa, co do chust: jest plus tego, że jeszcze nie rodzę... w poniedziałek w SR jest spotkanie dotyczące chustowania, ma być jakaś babeczka która się na tym zna i będzie pokazywała jak wiązać na żywym dziecku ![]() Mam zamiar się dokulać i czegoś nauczyć ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Anoxe- a Ty upolowałaś już chustę ? zobacz co znalazłam z Rybnika http://tablica.pl/oferta/chusta-tkan...tml#662d13e308 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.