|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Wybaczcie że tylko takie zdjęcie ale całość zobaczycie już niedługo
Musicie być cierpliwe |
|
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
a co to bez drzwi się myć nie można, przecież wejściowe do łazienki będą tylko nie będzie do kabiny na razie będzie zasłona ta kąpielowa czy jak to się nazywa bo same drzwi do koszt ok 400- 500 zł, więc może zrobimy jak TŻ dostanie dodatkowe pieniądze z pracy a to spora kwota będzie więc przemyślimy :Pna podłogę prawdopodobnie będą duże płytki na ścianie będą takie 25x33 kładzione nie pionowo tylko poziomo (jeżeli je jeszcze w castorami złapię bo jest promocja na nie ![]() Cytat:
zjadłam płatki Lion(dupy nie urywają ) i będę dzwonić i zmieniać okna ![]() Domii, piękna sukienka, będziesz piękną panną młodą!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() u mnie dzisiaj koniec 25 tyg ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
bardzo ładna sukienka |
||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
a moze Domii kupiła zieloną tylko nam nie chce jej pokazać
![]() czekam na info czy okna da się poprawić bo już poszło zamówienie do fabryki ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Pisałam, pisałam i mi neta na chwile wyłączyli ![]() Domii - bardzo ładna sukienka Koniecznie musisz nam fotki po ślubie pokazać ![]() Wczoraj koleżanka dała listę z wyprawką - w sumie niczym się nie różni o tej z naszego wątku i co? I nie mam NIC z tej listy, oprócz łóżeczka, przewijaka, ubranek i wanienki MASAKRA!!Może jutro coś na tych targach upoluje ![]() W ogóle to chyba mam stresa przed jutrzejszym 3d/4d Zaczynam mieć coraz to głupsze myśli Idę jeść kanapki z nutellą, może dawka cukru poprawi mi tok myślenia
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Domi sama sukienka mnie nie satysfakcjonuje. Nunu. Poprosze Panne Mloda w opakowaniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uff udało się z tymi okami, dało się je jeszcze poprawić teraz już jest dobrze
|
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek mamuśki,
Domi no ładna ładna sukienka ale z panną młodą wyglądała by jeszcze ładniej Dzidzia trzymamy kciuki żeby synuś się ładnie pokazał na USG i żeby wszystko było jak najbardziej w porządeczku ![]() ![]() Lineczka super że z oknami się jeszcze dało zamienić, oj lepiej żebyś nei musiała na nich ryczeć jak lew a w sumie lwica Issia
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane;0 melduje sie!!!
ja wczoraj mialam wizyte...wiec tak :zobaczylam wyniki badan i usg i wsio ok a nawet jestem mile zaskoczona bo na opisie na nfz z usg wsio ladnie opisane...czy ytak opisane jak: czaszka:prawidlowa,oczodo ly kosc nosowa prawidlowe ,warga gorna itd itd itd ...ciekawa jestem czy on tak rzeczywiscie wszystko sprawdzal oby bo jestem zadowolona bo martwilam sie jak tam czy wszystko na miejscu..poza tym krew itd ok....natomiast na te moje infekcje wkoncu dostalam gynalgin...mysle ze teraz pomoze bo juz wydalam z ponad 200 zl na leczenie tego swinstwa a rezultatow niewiele bylo poza tym mala kopie i jest ok..zapytalam czy moge pic melisa na to lekarka ze tak oczywiscie ..a po zakupie na opakowaniu pisze zeby nie pic w ciazy;/
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo miły pan wszytsko szybko załatwił ![]() idę na rynek
|
|
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde na wrześniowo październikowych mamach dzieciaczki się już sypią jak z rękawa
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Issia też jestem juz nerwowa. Brzuch mi zaraz rozsadzi, chyba zaraz strzelę meliskę.
Malinko melisa jest dozwolona w ciąży. Byle nie za dużo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
dziewczyny wkurza mnie to jak ktos pyta o plec na co odpowiadal ze corka 2 razy wyszla a pozniej glupie komentarze:" aaaa znam juz przypadek ze miala byc zuzia,zusia w wyszedl kuba;/" to po co ktos sie mnie w ogole pyta ...
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- maomami u nas bedzie to samo za ok 2 miesiace
|
#1186 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczysz, że będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mleko, rennie [polecana mi tu na wątku, potwierdzone przez lekarza] i podobno ssanie listków mięty [mi Cytat:
Cytat:
Są przypadki -rzadkie-, gdy w ciąży melisy nie można, dlatego należy konsultować najpierw z lekarzem ![]() Domi, sukienka ładna, ale zgadzam się z Dzidzią- poproszę Pannę Młodą w pełnym oprogramowaniu ![]() Dzidzia, uszy do góry Może Aliska albo Mały zostaną miliarderami i Wasze finansowe cierpienie zwróci się z nawiązką ![]() Witam się!! Wszamałam sobie tosty z dżemem truskawkowym i teraz się do jogurtu przymierzam Muszę uświadomić TŻ, ze na tych targach jutro, to chciałabym cos kupić, bo on myśli, ze ja sobie pójdę pooglądać A ja się juz dawno w bebilonie zarejestrowałam i nie dostałam misia! Buraki jedne!Uwielbiam sobie leżeć i patrzeć na zmywarkę, która myje gary
|
||||||
|
|
|
#1187 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpukać wczoraj już było ok, także może rzeczywiście Nina coś uciskała... Będę obserwować Cytat:
I jak na żywo poduchy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę sobie przełączać na dekoderze Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry! Witamy się z Niną w 31tc! ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Wrzucam dwa zdjęcia sypialni - zrobione przed momentem, na szybko, telefonem... Załącznik 5374451 Załącznik 5374452 Załącznik 5374453 To było odświeżenie tanim kosztem, wiadomo, że w starym bloku nie zrobi się cudów (chyba, że robi się wszystko od zera). U nas meble już były, zrobiliśmy tylko ściany i podłogę (podłoga taka, jak w pokoju). Brakuje jeszcze karnisza z zasłonkami (przykryją te ochydne rurki Szału nie ma, ale tapetą w kwiatki jestem oczarowana! Może dlatego, że to miła odmiana po poprzedniej ponurej brązowej tapecie... No i na tej ścianie będzie stało białe łóżeczko ![]() I jeszcze trzy Ninowe półki - tyle mamy na razie ![]() Załącznik 5374454
|
|
#1188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=lineczka1989;423942 19 lepiej późno niż za późno ![]() [/QUOTE] lineczka po pierwsze fajne meble do łazienki wybrałaś Co do realnosci dziecka to przy drugiej rzeczywiście jest inaczej...Czasem mam wyrzuty sumienia z tego powodu.Przy 1 ciąży była mega euforia,celebracja każdego ciążowego objawu itd.Nawet wczoraj z tż na ten temat rozmawialiśmy.Teraz nie ma szału zakupów,bo praktycznie wszystko dla małego mam(gondole musze kupić),oprócz drobnostek które zostawiam sobie na pomysły na prezent np.ręczniczki,kocyk ciepły itd.Przynajmniej bede miała co komu powiedzieć.Dopiero teraz do nas dociera,że On naprawde sie pojawi ![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady-mam podobne odczucia.Wczoraj sie z tego powodu poryczalam.Bo z pierwszym byla ta wiez, ta milsoc od poczatku, od momentu dowiedzenia sie o ciazy.A teraz jakos tak obco i czuje tylko ze maly jest ale nie ma jeszcze zadnego uczucia.Tym razem jest strach, bo wiem co mnie czeka. Mam obawy przed tym uwiazaniem,brakiem chwili na wyjscie do toalety, nieprzespanymi nocami razy 2 (Daniel i teraz 2-3 razy w tygodniu budzi sie w nocy bo cos mu sie sni). Ciesze sie, ale nie tak bardzo jak na pierwsze dziecko i mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Do tego ostatnio dobija mnie maz, bo jest z malym moze godzine dziennie a juz po paru minutach traci do niego cierpliwosc.A ja nie potrafie zniesc krzyku i placzu. A tu bedzie teraz podwojnie.
aaby-poduszki fajne, szczegolnie ta wieksza.Maly jej z rak nie wypuszcza, w nocy sie do niej przytulal.Faktycznie fajnie sie uklada i dopasowuje do glowy.A ta engels wings to myslalam,ze wieksza jest. ![]() Ladna podloga w sypialni.Sciana tez choc nie moj gust ale fajne rozwiazanie. A co do pomocy-narazie lekarka wypisala mi papiery-teraz jeszcze moja kasa musi to zaakceptowac a z tym bywa roznie ![]() Musze kupic jutro nowa kosiarke.Stara juz kilka razy zionela ducha i wczoraj moj maz sie wkurzyl i oddal ja na zlom.A trawa wielka.ehh No i musze dzis z kocica jechac do weta, bo mi cos w nocy ostatnio mialczala.A to znak ze cos nie tak.Zajrzalam do pysia a tam stan zapalny,choc mialy 10 miesiecy temu usuwany kamien.Zdjelam z tego zeba plytke nazebna a tam...dziura.No niezle.Czeka moja staruszke narkoza i wyrwanie zeba.A ma juz 14 lat. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-23 o 09:36 |
|
|
|
#1190 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę ![]() Cytat:
Niepotrzebnie sobie wmawiamy pewne rzeczy i potem mamy lawinę myśli ![]() Cytat:
Remont idzie do przodu ![]() Cytat:
Ciekawe ile z nas urodzi przed terminem, ile w terminie, a ile nie daj Boże po terminie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze jak mi przeczytał na necie, że okazja do zakupu wyprawki po okazyjnych cenach to już w ogóle ![]() Ja też się rejestrowałam na różnych stronach i żadnych upominków nie dostałam ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Cora, De łączę się w bólu i odczuciach. A może to już tak musi być?
Nasturcja to już nawet nie o te pieniądze chodzi, bo mamy co jeść i w czym chodzić. Wiadomo jakim kosztem ale wiem, że ludzie mają gorzej. Chodzi raczej o pecha..i tą wieczną próbę wzbicia się choć na chwilę w chmury. Ja większości waszych linków nie otwieram, bo raz że byłoby mi przykro że nie mogę kupić a dwa, że bardzo mnie to nakręca i tylko się pogrążam. Miłego dnia Mamuśki. Lecę robić królewnie śniadanko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki!!!
Kurczę pędzicie jak szalone. Wiedziałam że będę mieć sporo do nadrabiania ale 40 str nowego wątku??? A gdzie stary? ![]() Ja i Kubuś czujemy się świetnie odliczamy czas do następnej wizyty 02.09!!! wygrałam walkę ze skurczami w łydkach więc już w ogóle jesteśmy prze szczęśliwi ![]() Jeśli chodzi o ślub to nadal w rozsypce czasowej, ale zaczynam widzieć światełko w tunelu - przynajmniej na tę chwilę... - garnitur dla męża wybrany - stylizacja zarostu dla męża wypróbowana i wybrana ![]() - zaproszenia właśnie przywiezione przez kuriera (wrzucam załącznik) - zdjęcia moje i osobistego przywiezione więc zaczynam przegląd i wybieranie które trafią do księgi dla rodziców - upominek dla gości wybrany - muszę tylko znaleźć jakąś dobrą fotkę i złożyć zamówienie Podczas zakupów garniturowych znaleźliśmy mały sklepik z ubrankami dziecięcymi i mój TŻ zakochał się w pewnym stroju dla małego... wrzucam zdjęcie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie gorąco, trzyam kciuki za wizyty i mam nadzieję że czujecie się dobrze. Postaram się nadrobić ale nie obiecuję że będę wstanie... |
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A strój świetny |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1197 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio powiedziałam do męża - wiesz znowu się niewyspałam, ale obawiam się że to już się na lepsze nie zmieni ![]() A tak wogóle to Dzień dobry , bo zapomniałam sie przywitać
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też po wizycie i wszystko ok, ale mam furę tabletek, magnez, żelazo, nospę, i tabletki na ciąnienie, łącznie 8 tabletek dziennie a niby bezproblemowo ciążę przechodzę.Co do moich dolegliwości i skurczy, to szyjka odpowiedniej długości, brak rozwarcia, szyjka macicy położona nisko w z przodu i dlatego boli- należy wstrzymać się ze współżyciem( ale to o pełen stosunek chodzi, żadnego wkałdania poprostu mąż zawiedziony![]() A ja waze 64 kg, wżyciu tyle nie ważyłam Ciśnienie dalej za wysokie więc dalej Dopegyt. I wiadomości z usg: waga w 31 tyg- 1640 g , córeczka pokazałą się w całek krasie jak fajnie było widać paluszki i jak zwija je w pięść jak lekarz mówił że dalej córeczka to mąż nagle czujny się zrobił żeby dokładnie zobaczyć gdzie( lekarz mu pokazywał) dziecko zdrowe, bez rozszczepu podniebienia, serduszko ok.A ja mam się oszczędzać przez te skurcze, nie podnosić nic ciężkiego, nawet za bardzo nie odkurzać żeby się nie schylać i nie wysilać siebie i brzucha napinać, ale obiad robić mogę |
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sypialnia bardzo ładna, my też robiliśmy tylko podłogi i ściany. A Ninowe półki już całkiem wypasione
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Musicie być cierpliwe 

właśnie się wzięłam za sprzątanie pokoju 

Zaczynam mieć coraz to głupsze myśli
ale żadnych bóli, skurczów nie mam, po prostu tak mam od paru dni :/