Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 11:40   #3751
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dziewczyny pomocy, doradźcie mi które 2 najlepsze

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...455629028.html

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...504314354.html

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...487118324.html

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...491993255.html
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:42   #3752
Angie_gg
Raczkowanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam koncentrat do prania Dzidziuś, to powiedzcie mi czy tylko w nim prac?

Anoulaklas ki: za 100!!

Ja piorę w balsamie do prania "Dzidziuś" i dodaję koncentrat do płukania.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:46   #3753
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Ja piorę w balsamie do prania "Dzidziuś" i dodaję koncentrat do płukania.
No własnie zastanawiałam się, czy ten balsam to tak jak proszek czy koncentrat.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:47   #3754
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
No własnie zastanawiałam się, czy ten balsam to tak jak proszek czy koncentrat.

Skoro jest i balsam i koncentrat to domniemywam, że balsam do prania to jak proszek, a koncentrat do płukania, jak płyn do płukania;-)
Stary 2013-09-01, 11:56   #3755
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dzien dobry wogole )

A co do włosòw .. To ja mam fest kreche Od cyckow do pepka , Od pepka w dol juz nie ma krechy bo zjadly ja rozstepy
Wlosy na brzuchu mam blond I stoja jak kolce, ale sa ledwo widoczne )
Za to na nogach po tygodniu bym mogla zaplesc francuza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:02   #3756
peppermint patty
Rozeznanie

co do koszul,to ja bym wybrala ktoras z tych ostatnich dwoch, rozpinanych przez srodek...na czas porodu mozna sie calkiem rozhelstac, zeby pozniej odrazu malucha polozyc sobie na piersi,a wrazie potrzeby tez mozna sie zakryc...te klapy,mimo swojej wielkiej popularnosci do mnie nie przemawiaja,za duzy tych guzikow,za duzo motania,ja chce przy pierwszym dziecku (i braku doswiadczenia) uproscic sobie sparwe jak najbardziej...wiec ja glosuje na dwie ostatnie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:07   #3757
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzien dobry wogole )

A co do włosòw .. To ja mam fest kreche Od cyckow do pepka , Od pepka w dol juz nie ma krechy bo zjadly ja rozstepy
Wlosy na brzuchu mam blond I stoja jak kolce, ale sa ledwo widoczne )
Za to na nogach po tygodniu bym mogla zaplesc francuza

Wiecie co, tak jak spojrzę na siebie i swoje ogólne samopoczucie, to zupełnie nie rozumiem stwierdzeń, że ciąża to taki piękny stan i kobieta tak ślicznie wtedy wygląda...a ja: mam okropne ilości cellulitu, włochy na brzuchu, wypadają mi włosy, rano przypominam raczej Mongoła, na piersiach mam żyły wyglądem przypominające bohaterkę filmu "Carrie", dupsko ogromniaste, wory pod oczami itp. Jedyny plus to Majeczka, która wierci się i kopie;-)
Stary 2013-09-01, 12:20   #3758
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, tak jak spojrzę na siebie i swoje ogólne samopoczucie, to zupełnie nie rozumiem stwierdzeń, że ciąża to taki piękny stan i kobieta tak ślicznie wtedy wygląda...a ja: mam okropne ilości cellulitu, włochy na brzuchu, wypadają mi włosy, rano przypominam raczej Mongoła, na piersiach mam żyły wyglądem przypominające bohaterkę filmu "Carrie", dupsko ogromniaste, wory pod oczami itp. Jedyny plus to Majeczka, która wierci się i kopie;-)
To samo powiedziałam ostatnio mojemu tż, tylko że mi nie wypadają włosy, no i pryszczy nie mam. Ale jestem gruba jak świnia i nie mogę na siebie patrzeć, nie żebym wcześniej była szczupła, ale jakoś teraz mnie to drażni. ale to pewnie hormony

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 12:22   #3759
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
czytalam wczoraj co pisalas, ale raz,ze brakowalo mi sil na odpisanie,a dwa...nawet nie wiem co Ci poradzic :/dzis nie wiele sie zmienilo,dalej nie wiem co Ci napisac. Z cala pewnoscia,zycze Ci zeby sie wszystko poukladalo jak najlepiej dla Ciebie i malucha- cokolwiek zdecydujesz.

bezsensone jest tylko przypinanie latki polakom,ze tak pija...pije kazdy jak chce,niezaleznie od narodowosci...a z tego co sie widzi w tv brytyjki tez potrafia "zaszalec" i wydaje mi sie,ze decydowanie bardziej puszczaja im hamulce podczas imrezowania-nie ma reguly.
3mam kciuki za Ciebie i malucha,trzymajcie sie
no takie łatki to mnie drażni, bo ileż to razy widziałam "zalane zwłoki" co gorsza dziewczyn, leżały na ulicy jak worki.
co dziwne, Polek nie widziałam
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej,
Anka a ja się chyba trochę wybiję.
Po pierwsze poczekałabym do końca połogu z decyzja o tym co dalej. Bo raz że nie odczuwamy i nie funkcjonujemy teraz normalnie a dwa, że człowiek, ktory rzuca uzależnienie nie jest sobą. U nie mysli trzeźwo o teraźniejszości tylko o walce ze sobą. Nawet jeśli mówi takie okropne rzeczy, to należy to traktować z dystansem.
Odchodzac teraz od niego, zamiast wsparcia ktore jest mu bardzo potrzebne, dasz mu kopa do powrotu do śmieci. A chyba coś Was łączy/łączyło poza dzieckiem?
Jego los jest Ci zupełnie obojętny?
No źle się złożyło ze przypadlo to akurat na okres ciąży, celebrowania czegoś wyjątkowego. To fakt.
Ale w moim przekonaniu narodziny mogą wiele zmienić.
Tobie jest z nim ciężko, bo sie zmienia. Jemu jest ciężko ze samym soba i z tym, ze wszystko się teraz zmienia. Zwyczajnie nie daje sobie rady. Takie moje zdanie.

Domi od wypadu na zakupy sie odzywala?

Ja się średnio czuje od rana. Wczoraj byliśmy na urodzinach kuzyna Ł. Było dosc dretwo, brzuch stal deba od popoludnia a wieczorem jeszcze w dole zaczął boleć. I jak tylko wstaje z łóżka to znowu boli :/.

Czy Wy też tak macie, ze ruchy sa stlumione? Tzn. Nie czujecie ich prawie tak o, tylko dopiero wtedy gdy przylozycie reke do brzucha?
Troche mnie to niepokoi.
Zastanawiam sie czy Maly ma tyle miejsca czy po prostu jest slaby :/

Dzięki za Twój punkt widzenia. Faktycznie, tak może być, że nie jest sobą.

wczoraj rozmawialiśmy i było z tym odstwianiem o wiele gorzej niż oboje zakładaliśmy.

ja często ruchów nie czuje a widzę.

Cytat:
Ale czemu nie będzie spacerów? Bo zimno? nie wiem, czy chciałabym całą zimę w domu przesiedzieć;p

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Z moich to już się leje a nie kropi
u mnie susza....

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Zmalal,ktorejs brzuch?!
Wlasnie sie zmierzylam w pepku i chcialam sie pochwalic osiagnieciem 90cm,a tu 2cm.mniej! Zawsze mierze sie dokladnie w poziomie,na golasa,dokladnie przez pepek...zeschizowalam sie tym.maz sie smieje,ze sie musialam dobrze wypierdziec,chodzi i ma zwale ze mnie,ale ja...no niby fajnie tak,ze nie tyje jakos mega,no ale spadek obwodu?Dziwne czy nie?

mi zmalał, pewnie dziecko się poobracało i taki efekt. nie martwi mnie to

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja kreskę mam słabą włosów nie przybyło ale od początku mnie wypie przylo:-Dmam tyle piegów że masakra. A noc miałam ciężka zgaga ni strasznie dokucza wzielam ranigast bo aż na wymioty mnie brało:-(

u mnie zero kreski, wciąż....

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:24   #3760
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Skłaniam się ku wersji męża, że porządnie się wypierdziałaś Myślę, że wieczorem po posiłkach może być większy, niż rano.

Mam zamiar dzisiaj farbować włosy. Zwykle robi mi to sąsiadka fryzjerka i ona od początku mówiła, żebym nie bawiła się w farby bez amoniaku. Co prawda i tak odczekałam do drugiego trymestru i dopiero wtedy ufarbowałam zwykłą farbą, ale dzisiaj przyjeżdża do mnie koleżanka na ploty i ponieważ też jest fryzjerką, przy okazji ma mi ufarbować włosy, ale do czego zmierzam. Ona była bardzo zdziwiona, że chce zwykłą farbę nakładać w ciąży. Zgłupiałam. Farbujecie normalnie włosy czy jakimiś specjalnymi preparatami??

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja nie farbuję żadnymi bo stwierdziłam, że ciąża to dla mnie bedzie dobry moment na odpoczynek dla włosów- ja miałam przed ciażą farbowane na rudo i chwile przed na czerwono, wiec regeneracja im jest potrzebna
Ja tak samo - ciąża=odpoczynek dla włosów I w sumie już nie farbowałam z 6 miesięcy co naprawdę wyszło mi na dobre, bo włosy mam teraz mniej wysuszone i fajniej się układają Ale farby używała bym dalej zwykłej. Chyba akurat z włosów do organizmu mało przechodzi substancji, jak już to na odwrót. Gdzieś czytałam artykuł, że na spokojnie można włosy farbować normalnie i tylko zapach przeszkadza. Ale specjalistą nie jestem więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Na brzuchu jak najbardziej tak i wkurza mnie to niesamowicie. Te pod pępkiem, to nawet depiluje. Ale fakt odrastają mocniejsze. Na udach nie zauważyłam różnicy.
Ja na brzuchu też miałam na początku ciąży, od pępka w dół zrobiły się takie na maksa czarne i długie i w ogóle fe, ale raz je wydepilowałam i teraz już odrastają normalne - jasne i delikatne tak jak na całym brzuchu. Oby tak zostało Ale na nogach włoski i też ogółem paznokcie mega szybko mi rosną.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam moim wczorajszym zakupem. W sumie wydałam na to 3zł. Nic specjalnego - zwykłe ciuszki złapane w biegu a tak cieszą
Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione telefonem przy słabym świetle
Fajowe ten zielony z pieskiem jest słodki

Cytat:
Wgl w nocy ale sie wystraszyłam, myślałam, że sobie w łeb walnę z głupoty... mam prześcieradło takie zielone w liście jesienne, dosyć duże te liście. No i ogólnie w ciaży to ja "mokro" tam nie miałam, a dzisiaj jakos tak mi pare razy poleciało, no ale biorę tą lutkę dopochwowo to wiecie... No i wstaję na siku i tak patrzę na to prześcieradło a tam taaaaaka plama, że myślałam, że zawału dostanę. Wstaję, lecę do światła, włączam a tam ten liść na środku myślałam, że się przetrące...No całe prześcieradło w liściach co 5 cm, a ja tylko ten jeden wielki widze... Chyba jakis amok miałam...
Domyślam się, że mega się przestraszyłaś, ale jak to przeczytałam tak na spokojnie to mnie to strasznie rozbawiło

Wszystkie są fajne Koleżanka, która dopiero urodziła (pierwsze dziecko) mówi, że i takie i takie zapięcia są wygodne, ale to chyba każdy indywidualnie sobie określi. W każdym razie - wzory wszystkie mają bardzo fajne

Mam pytanko - bo szukam sobie jakiegoś kremu czy balsamu na brodawki. Wiem, że polecałyście ziaję i mustelę, czy jakieś inne jeszcze jesteście w stanie zaproponować?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:53   #3761
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja tak samo - ciąża=odpoczynek dla włosów I w sumie już nie farbowałam z 6 miesięcy co naprawdę wyszło mi na dobre, bo włosy mam teraz mniej wysuszone i fajniej się układają Ale farby używała bym dalej zwykłej. Chyba akurat z włosów do organizmu mało przechodzi substancji, jak już to na odwrót. Gdzieś czytałam artykuł, że na spokojnie można włosy farbować normalnie i tylko zapach przeszkadza. Ale specjalistą nie jestem więc nie wiem

Ja na brzuchu też miałam na początku ciąży, od pępka w dół zrobiły się takie na maksa czarne i długie i w ogóle fe, ale raz je wydepilowałam i teraz już odrastają normalne - jasne i delikatne tak jak na całym brzuchu. Oby tak zostało Ale na nogach włoski i też ogółem paznokcie mega szybko mi rosną.

Fajowe ten zielony z pieskiem jest słodki

Domyślam się, że mega się przestraszyłaś, ale jak to przeczytałam tak na spokojnie to mnie to strasznie rozbawiło

Wszystkie są fajne Koleżanka, która dopiero urodziła (pierwsze dziecko) mówi, że i takie i takie zapięcia są wygodne, ale to chyba każdy indywidualnie sobie określi. W każdym razie - wzory wszystkie mają bardzo fajne

Mam pytanko - bo szukam sobie jakiegoś kremu czy balsamu na brodawki. Wiem, że polecałyście ziaję i mustelę, czy jakieś inne jeszcze jesteście w stanie zaproponować?
No teraz się z tego mega śmieje, a tż to wgl ze mnie się śmieje, ale w nocy to aż Ula się obudziła i kopać zaczęła tak się zdenerwowalam...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dziewczyny, tyle Was tam na dole - pisać:
Lilith890502, justynkiel, lubieolowki, NEWTREND, casia_85, milenkova, asieq85, tunieczka, Zuzziak, agnieszka255

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 12:59   #3762
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

w ciąży moje włosy raz zrobiły się jak suche siano, aż trzeszczalo miedzy palcami. zero farbowania, warto dodać, i nagle takie uderzenie jak po rozjaśniaczu. teraz znów mam miękkie, nie plączące się i lśniące włosy.

od czego to zależy? hmmm?

co do kremu, nic nie wiem. chyba cos z aloesem byłoby dobre albo oklady z naturalnej kozieradki, jak już będzie wsio w strzępach. kozieradka dobrze goi skorę i będę nakładać na siebie tą papke, za kremy na pewno podziekuje.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:23   #3763
Lilith890502
Zakorzenienie

Ja Was podczytuje ciagle, tylko na telefonie bardzo ciezko mi sie cytuje dlatego sie nie odnosze. Dopiero jutro mi neta zaloza wieczorem i bede normalnie funkcjonowac.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:27   #3764
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ogarnęłam zapasy:-D

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378038704224.jpg (55,7 KB, 43 załadowań)
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:31   #3765
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Lubieolowki jeszcze bepanthen.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:37   #3766
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Ja Was podczytuje ciagle, tylko na telefonie bardzo ciezko mi sie cytuje dlatego sie nie odnosze. Dopiero jutro mi neta zaloza wieczorem i bede normalnie funkcjonowac.
No ja też nie lubię na telefonie cytować
Cytat:

Ja nie kupuję pampersów, bo jak zobaczyłam w polo markecie cenę jedynek

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 13:42   #3767
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
też czasami tego nie rozumiem z pogrubionym.. też tak mam
Cytat:
Purelan z Medeli, Bephanten, Alantan
Cytat:

o rajciu, ale tego
Cytat:
No ja też nie lubię na telefonie cytować

Ja nie kupuję pampersów, bo jak zobaczyłam w polo markecie cenę jedynek
w Rossmanie Premiumy są po ok 50 zł

miałam coś napisać i zapomniałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:46   #3768
domii29
Zakorzenienie

Zamówiłam koszule !! Do tego domówiłam kilka kolorowych pieluch (na wyjście do lekarza czy coś ) i folię przeciwdeszczową na wózek Ależ się cieszę że zostało mi już tak niewiele do kupienia dla mojego Jaśka, tak właściwie jak kupię jeszcze pampersy to będę mogła już rodzić
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 13:53   #3769
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie o tym samym ostatnio myslalam, ale mi nie chodzi tu o wyglad .. Mam gdzies te rozstepy czy celulit - potem będę sie martwic co z tym zrobic.
Dla mnie te 9 miesiecy to straszny okres . Caly czas sie boje, ciagle stresuje czy wszystko jest w porzadku .
Moze to dlatego ze wczesniej spotkalo mnie to co spotkalo
Dziewczyny ktore maja Od poczatku jakies problemy jak Dzidzia czy Rybka to wogole podziwiam - mnie by musieli w psychiatryku zamknac.
W kazdym razie ja napewno nigdy nie powiem ze ciaza to byl super czas

Dziewczyny zaczynam sie martwic - mloda szalala wczoraj wieczorem nadzwyczaj duzo a Od rana wogole jej nie czuje pije cole I ide sie polozyc, mam nadzieje ze przysneła ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-01, 14:03   #3770
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też czasami tego nie rozumiem z pogrubionym.. też tak mam

Purelan z Medeli, Bephanten, Alantan

o rajciu, ale tego

w Rossmanie Premiumy są po ok 50 zł

miałam coś napisać i zapomniałam
najbliższego rossa mam 45 km od domu, to weekendowy wypad
Cytat:
Dokladnie o tym samym ostatnio myslalam, ale mi nie chodzi tu o wyglad .. Mam gdzies te rozstepy czy celulit - potem będę sie martwic co z tym zrobic.
Dla mnie te 9 miesiecy to straszny okres . Caly czas sie boje, ciagle stresuje czy wszystko jest w porzadku .
Dziewczyny ktore maja Od poczatku jakies problemy jak Dzidzia czy Rybka to wogole podziwiam - mnie by musieli w psychiatryku zamknac.

Dziewczyny zaczynam sie martwic - mloda szalala wczoraj wieczorem nadzwyczaj duzo a Od rana wogole jej nie czuje pije cole I ide sie polozyc, mam nadzieje ze przysneła ..

Ja u siebie zauważyłam, że jak wieczorem mocno dokazuje to rano nie za bardzo jej się chce albo lubi spać do późna wgl kopie mnie przed snem, koło 10, całą noc nic, a potem może jak jej się zachce to koło 10 w dzień zaczyna

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 14:05   #3771
niunia32
Zakorzenienie

Ryba ja nie mam teraz kreski, sle w pierwszej ciazy miałam. Wlosy fakt szybciej rosna, ale nie sa ciemniejsze

z dzieckiem w foteliku na stelażu w wózku tylko na szybkie zakupy. My jak jeździliśmy na jakies spacery czy nawet do rodziny, to gondola do auta, stelaż w bagażniku, dziecko w foteliku. wysiadamy i dziecko do wózka.
Nie preferuję spacerów maluszków w fotelikach.
Jak dobrze pamietam to ok 3 godz dziecko moze leżeć w foteliku

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:16   #3772
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
najbliższego rossa mam 45 km od domu, to weekendowy wypad
A apteki Dbam o zdrowie tez nie masz nigdzie w poblizu?

A w ogole sie okazalo ze jak przymierzal TZ wczoraj fotelik do samochodu do o jakies 20 cm pasy mamy za krotkie :P ale cos tam mamy dostac w sklepie co nam pozwoli normalnie przypiac fotelik :P

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-01, 14:18   #3773
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:

Wiem, o czym piszesz. Ja leżałam długi czas w szpitalu i modliłam się, żebym nie straciła dziecka. Ciągłe diagnozy: poronienie zagrażające doprowadzało mnie do wariactwa, a do tego wracanie do szpitala jak bumerang... Codziennie drżę o Małą i dotykam brzucha w poszukiwaniu jej tętna i ciała. Nie wiem, czy zdecyduję się kiedyś na drugie dziecko...Maja będzie dla mnie cudem, największym na świecie
Stary 2013-09-01, 14:23   #3774
lineczka1989
Zakorzenienie

znalazłam w ogóle wczoraj w sklepie Ziajkę na brodawki i kupiłam, ale muszę napisać do Ziaji z pytaniem dlaczego ona została wycofana, bo tak TŻ dał mi wczoraj do myślenia jak zapytał dlaczego ją wyvofali

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-01, 14:40   #3775
Dzastin08
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]HEJ

Biorę się dziś za resztę zakupów- wszystko przez internet bo jeszcze pewnie długo nie pochodzę po sklepach.

Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko???
Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p
60x60, 60x90???

Do pępka muszę kupić Octenisept- świetnie się sprawdzał u córci i u mnie do odkażania blizny po cesarce.

Rzuciłam już do prania swoje 3 koszulki nocne, jeszcze kupie proszek do prania dla dzieci i wrzucę pranie dla małego- niech sobie lepiej wszystko leży już w szafce.

Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście?

Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE]

Ja kupiłam na razie 10 tych mniejszych podkładów (do domu na przewijak itp) i 5 większych do szpitala...W razie potrzeby dokupię więcej.Co do biustonoszu to nie pomogę bo dopiero się będe za jakimś rozglądać.

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Właśnie piję herbatkę z melisą. Na uspokojenie. Może zadziała. A tak w ogóle to mogłabym ryczeć, ryczeć i ryczeć... nie mogę przestać i nie mam komu się wyżalić.. tylko żal mi synka, że patrzy na taką rozstrojoną matkę...

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
jakbym mogla dodac filmik to bym wam pokazala jak moja kopie a tymczasem oto moja corcia Lenka
Ale śliczna modeleczka
Cora,widziałam też foto Liliki- jak zawsze pięknie!

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kupujecie jakieś mleko modyfikowane na wszelki wypadek? Znalazłam, że są takie w saszetkach Bebilon 1 z pronutra i kupię chyba ze 3, żeby były gdyby się okazały niezbędne. Puszka niby taniej ale nie planuję stosować mm to by zwietrzała i pieniądze wyrzucone w błoto.
Ja kupię może jedno pudelko,żeby było w pogotowiu... jak nie będzie potrzebne do sprzedam albo cos

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedzielnie dziewczyny

Ja się w końcu doczekałam swojej STUDNIÓWKI

TŻ przyjechał w nocy do Krk
gratuluję!

Anka,Domi dla Waszych Tż za zachowanie.

mamuśki za rozpoczęte tygodnie.

I wszystkie łowy,zakupy bardzo ładne

Issia, super że Wam się udało z tym wózkiem.Widać na zdjęciu że jest w ładnym stanie.
Oby sytuacja z Zusem się wyjaśniła...

Dzień Dobry

My weekend w domku spędzamy ale jakoś tak mi leniwie...
Wczoraj w odwiedzinach była moja chrzestna i przyniosła sporo słodkiego,ciasta,ciastecz ka,klery itp... nie mogłam sie oprzeć i zjadłam chyba z 3 kawałki.
Wczoraj też dokończyliśmy zakupy kosmetykowe dla małego..
Co do chusteczek to kupiłam te Huggies Natural Care (zielone) 3 paczki na promocji w Rossmannie, i jeszcze dokupię te z Netto bo mam blisko więc no problem Do pupki kupiłam zieloną maść Linomag, do kąpieli większość z Babydream prócz szamponu(wzięłam Hipp) i krem na niepogodę Nivea.
Muszę tylko dopkupić Sudocrem,coś do pępuszka (myślałam o Octenispet), sól fizjologiczną i Pampersy

Uciekam na obiad, resztę nadrobię zapewne jutro

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 14:57   #3776
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
znalazłam w ogóle wczoraj w sklepie Ziajkę na brodawki i kupiłam, ale muszę napisać do Ziaji z pytaniem dlaczego ona została wycofana, bo tak TŻ dał mi wczoraj do myślenia jak zapytał dlaczego ją wyvofali
Ja w piatek weszłam do jednej apteki (nowo otwartej) zapytalam o ta ziajke,a babka zrobila wielkie oczy i mówi ze z ziajki tylko krem pielęgnujący mają... Albo taka nie kumata albo nie wiem

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 14:59   #3777
Trele_Morele
Zakorzenienie

Leze godzine. Raz na prawym raz na lewym boku ale ruchow nie czuje mam wrazenie takiego wypychania zalezy jak sie ulozy ..
Na szczescie teraz dopadla ja czkawka, ale tez jakas dziwna bo bardzo bardzo nisko...
Oby teraz sie obudzila na dobre

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-01, 15:03   #3778
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja w piatek weszłam do jednej apteki (nowo otwartej) zapytalam o ta ziajke,a babka zrobila wielkie oczy i mówi ze z ziajki tylko krem pielęgnujący mają... Albo taka nie kumata albo nie wiem

no ciekawe, dlatego napiszę do nich jutro i zobaczymy o co kaman
Cytat:
Leze godzine. Raz na prawym raz na lewym boku ale ruchow nie czuje mam wrazenie takiego wypychania zalezy jak sie ulozy ..
Na szczescie teraz dopadla ja czkawka, ale tez jakas dziwna bo bardzo bardzo nisko...
Oby teraz sie obudzila na dobre

a może czujesz ją tak bardzo bardzo nisko, bo Twój czas lada moment nastanie

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-01, 15:29   #3779
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
A apteki Dbam o zdrowie tez nie masz nigdzie w poblizu?

A w ogole sie okazalo ze jak przymierzal TZ wczoraj fotelik do samochodu do o jakies 20 cm pasy mamy za krotkie :P ale cos tam mamy dostac w sklepie co nam pozwoli normalnie przypiac fotelik :P

Paaani, takie luksusy to nie tutaj
Cytat:
no ciekawe, dlatego napiszę do nich jutro i zobaczymy o co kaman

a może czujesz ją tak bardzo bardzo nisko, bo Twój czas lada moment nastanie
Też to samo sobie pomyślałam że Majka już schodzi niżej

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 15:31   #3780
niunia32
Zakorzenienie

głowa mnie dzisiaj boli...

nie mam jakoś na nic ochoty, a tu do teściowej na herbatę idziemy...

dzisiaj wyszła ze szpitala sąsiadka.. urodziła w środę. 8 dni po terminie, w sumie prawie 2 tyg w szpitalu spędziła. poród trwał 31godz... Mały miał 58cm i 4 kg coś... dziadek mówił, że 4kg 15. ale nie wiem czy chodziło mu o 4,15 czy 4,015 :P

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości