|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziewczyny pomocy, doradźcie mi które 2 najlepsze
![]() http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...455629028.html http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...504314354.html http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...487118324.html http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...491993255.html |
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie zastanawiałam się, czy ten balsam to tak jak proszek czy koncentrat.
|
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzien dobry wogole
) A co do włosòw .. To ja mam fest kreche Od cyckow do pepka , Od pepka w dol juz nie ma krechy bo zjadly ja rozstepy ![]() Wlosy na brzuchu mam blond I stoja jak kolce, ale sa ledwo widoczne ) Za to na nogach po tygodniu bym mogla zaplesc francuza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co, tak jak spojrzę na siebie i swoje ogólne samopoczucie, to zupełnie nie rozumiem stwierdzeń, że ciąża to taki piękny stan i kobieta tak ślicznie wtedy wygląda...a ja: mam okropne ilości cellulitu, włochy na brzuchu, wypadają mi włosy, rano przypominam raczej Mongoła, na piersiach mam żyły wyglądem przypominające bohaterkę filmu "Carrie", dupsko ogromniaste, wory pod oczami itp. Jedyny plus to Majeczka, która wierci się i kopie;-) |
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dziwne, Polek nie widziałam ![]() Cytat:
wczoraj rozmawialiśmy i było z tym odstwianiem o wiele gorzej niż oboje zakładaliśmy. ja często ruchów nie czuje a widzę. Cytat:
Cytat:
u mnie zero kreski, wciąż....
|
|
#3760 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I w sumie już nie farbowałam z 6 miesięcy co naprawdę wyszło mi na dobre, bo włosy mam teraz mniej wysuszone i fajniej się układają Ale farby używała bym dalej zwykłej. Chyba akurat z włosów do organizmu mało przechodzi substancji, jak już to na odwrót. Gdzieś czytałam artykuł, że na spokojnie można włosy farbować normalnie i tylko zapach przeszkadza. Ale specjalistą nie jestem więc nie wiem ![]() Cytat:
Ale na nogach włoski i też ogółem paznokcie mega szybko mi rosną.Cytat:
ten zielony z pieskiem jest słodki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanka, która dopiero urodziła (pierwsze dziecko) mówi, że i takie i takie zapięcia są wygodne, ale to chyba każdy indywidualnie sobie określi. W każdym razie - wzory wszystkie mają bardzo fajne ![]() Mam pytanko - bo szukam sobie jakiegoś kremu czy balsamu na brodawki. Wiem, że polecałyście ziaję i mustelę, czy jakieś inne jeszcze jesteście w stanie zaproponować?
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziewczyny, tyle Was tam na dole - pisać: Lilith890502, justynkiel, lubieolowki, NEWTREND, casia_85, milenkova, asieq85, tunieczka, Zuzziak, agnieszka255 ![]()
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czego to zależy? hmmm? co do kremu, nic nie wiem. chyba cos z aloesem byłoby dobre albo oklady z naturalnej kozieradki, jak już będzie wsio w strzępach. kozieradka dobrze goi skorę i będę nakładać na siebie tą papke, za kremy na pewno podziekuje.
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was podczytuje ciagle, tylko na telefonie bardzo ciezko mi sie cytuje dlatego sie nie odnosze. Dopiero jutro mi neta zaloza wieczorem i bede normalnie funkcjonowac.
|
|
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ogarnęłam zapasy:-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Lubieolowki jeszcze bepanthen.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupuję pampersów, bo jak zobaczyłam w polo markecie cenę jedynek
|
|
|
|
|
#3767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o rajciu, ale tego ![]() Cytat:
miałam coś napisać i zapomniałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam koszule !!
) i folię przeciwdeszczową na wózek Ależ się cieszę że zostało mi już tak niewiele do kupienia dla mojego Jaśka, tak właściwie jak kupię jeszcze pampersy to będę mogła już rodzić |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie te 9 miesiecy to straszny okres . Caly czas sie boje, ciagle stresuje czy wszystko jest w porzadku . Moze to dlatego ze wczesniej spotkalo mnie to co spotkalo Dziewczyny ktore maja Od poczatku jakies problemy jak Dzidzia czy Rybka to wogole podziwiam - mnie by musieli w psychiatryku zamknac. W kazdym razie ja napewno nigdy nie powiem ze ciaza to byl super czas ![]() Dziewczyny zaczynam sie martwic - mloda szalala wczoraj wieczorem nadzwyczaj duzo a Od rana wogole jej nie czuje pije cole I ide sie polozyc, mam nadzieje ze przysneła .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wgl kopie mnie przed snem, koło 10, całą noc nic, a potem może jak jej się zachce to koło 10 w dzień zaczyna
|
||
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba ja nie mam teraz kreski, sle w pierwszej ciazy miałam. Wlosy fakt szybciej rosna, ale nie sa ciemniejsze
z dzieckiem w foteliku na stelażu w wózku tylko na szybkie zakupy. My jak jeździliśmy na jakies spacery czy nawet do rodziny, to gondola do auta, stelaż w bagażniku, dziecko w foteliku. wysiadamy i dziecko do wózka. Nie preferuję spacerów maluszków w fotelikach. Jak dobrze pamietam to ok 3 godz dziecko moze leżeć w foteliku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
A apteki Dbam o zdrowie tez nie masz nigdzie w poblizu?
A w ogole sie okazalo ze jak przymierzal TZ wczoraj fotelik do samochodu do o jakies 20 cm pasy mamy za krotkie :P ale cos tam mamy dostac w sklepie co nam pozwoli normalnie przypiac fotelik :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, o czym piszesz. Ja leżałam długi czas w szpitalu i modliłam się, żebym nie straciła dziecka. Ciągłe diagnozy: poronienie zagrażające doprowadzało mnie do wariactwa, a do tego wracanie do szpitala jak bumerang... Codziennie drżę o Małą i dotykam brzucha w poszukiwaniu jej tętna i ciała. Nie wiem, czy zdecyduję się kiedyś na drugie dziecko...Maja będzie dla mnie cudem, największym na świecie
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam w ogóle wczoraj w sklepie Ziajkę na brodawki i kupiłam, ale muszę napisać do Ziaji z pytaniem dlaczego ona została wycofana, bo tak TŻ dał mi wczoraj do myślenia jak zapytał dlaczego ją wyvofali
|
|
|
#3775 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]HEJ
Biorę się dziś za resztę zakupów- wszystko przez internet bo jeszcze pewnie długo nie pochodzę po sklepach. Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko??? Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p 60x60, 60x90??? Do pępka muszę kupić Octenisept- świetnie się sprawdzał u córci i u mnie do odkażania blizny po cesarce. Rzuciłam już do prania swoje 3 koszulki nocne, jeszcze kupie proszek do prania dla dzieci i wrzucę pranie dla małego- niech sobie lepiej wszystko leży już w szafce. Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] Ja kupiłam na razie 10 tych mniejszych podkładów (do domu na przewijak itp) i 5 większych do szpitala...W razie potrzeby dokupię więcej.Co do biustonoszu to nie pomogę bo dopiero się będe za jakimś rozglądać. Cytat:
Cytat:
Cora,widziałam też foto Liliki- jak zawsze pięknie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluję!Anka,Domi mamuśki za rozpoczęte tygodnie.I wszystkie łowy,zakupy bardzo ładne ![]() Issia, super że Wam się udało z tym wózkiem.Widać na zdjęciu że jest w ładnym stanie. ![]() Oby sytuacja z Zusem się wyjaśniła... Dzień Dobry My weekend w domku spędzamy ale jakoś tak mi leniwie... Wczoraj w odwiedzinach była moja chrzestna i przyniosła sporo słodkiego,ciasta,ciastecz ka,klery itp... nie mogłam sie oprzeć i zjadłam chyba z 3 kawałki. ![]() Wczoraj też dokończyliśmy zakupy kosmetykowe dla małego.. Co do chusteczek to kupiłam te Huggies Natural Care (zielone) 3 paczki na promocji w Rossmannie, i jeszcze dokupię te z Netto bo mam blisko więc no problem Do pupki kupiłam zieloną maść Linomag, do kąpieli większość z Babydream prócz szamponu(wzięłam Hipp) i krem na niepogodę Nivea.Muszę tylko dopkupić Sudocrem,coś do pępuszka (myślałam o Octenispet), sól fizjologiczną i Pampersy ![]() ![]() Uciekam na obiad, resztę nadrobię zapewne jutro
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
i mówi ze z ziajki tylko krem pielęgnujący mają... Albo taka nie kumata albo nie wiemWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Leze godzine. Raz na prawym raz na lewym boku ale ruchow nie czuje
Na szczescie teraz dopadla ja czkawka, ale tez jakas dziwna bo bardzo bardzo nisko... Oby teraz sie obudzila na dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
że Majka już schodzi niżej
|
||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
głowa mnie dzisiaj boli...
nie mam jakoś na nic ochoty, a tu do teściowej na herbatę idziemy... dzisiaj wyszła ze szpitala sąsiadka.. urodziła w środę. 8 dni po terminie, w sumie prawie 2 tyg w szpitalu spędziła. poród trwał 31godz... Mały miał 58cm i 4 kg coś... dziadek mówił, że 4kg 15. ale nie wiem czy chodziło mu o 4,15 czy 4,015 :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

klas ki: za 100!!
) 
KCIUKI DLA ANI 

nie wiem, czy chciałabym całą zimę w domu przesiedzieć;p

pije cole I ide sie polozyc, mam nadzieje ze przysneła ..

i mówi ze z ziajki tylko krem pielęgnujący mają... Albo taka nie kumata albo nie wiem
że Majka już schodzi niżej