|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Rocky fajnie ze podoba wam sie w nowym miejscu
0czekam na foty jak sie ogarniecieSamanta przykro mi z powodu Twojego dziadka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Czarowniczka..przypomniało mi się...a gdzie wysyłasz Tż, ze teraz bedziesz taka samotna?
CYNAMONKI...jak sytuacja Kochani??? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-20 o 20:10 |
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43351216]
Poza tym na rękach raz mi się wygina do przodu, raz do tyłu, normalnie czasami już nie wiem, czego on chce, chyba stanąć na nogi i iść na mecz :P[/QUOTE] Cytat:
![]() "Pełne mleka-na co czekasz?" Cytat:
|
||
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
hej bylam dzis na zakupach jupiii nie ma to jak odciagniecie mleka w kibelku echhh ale przynajmniej kupilam sobie dwie pary spadni - czy ja kiedys schudne? chyba jestem skazana na bycie grubasem :-(
choc obiecuje sobie ze jak skoncze karmic to wdroze dietke - mam nadzieje ze wytrwam Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#336 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do mamuś lipcowych 2012 zagadałam kilka razy ,nie umiałam wbic sie w rozmowe a pozniej @.....Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43343833] Wszystko sie zgadza, u nas nawet bardzo podobnie jest, bo tz tez zawsze kąpal kiedys starszaka i. To byl ich czas... A teraz od jakiegos czasu maja super kontakt, wspolne zajecia i zainteresowania.. Ale ile razy ja sobie gardo zdzieralam i czasu przeznaczylam na to zeby go przekonac do spedzania czasu z wlasnym dzieckiem to masakra... Wkurzalo mnie to na maksa i dalej wkurza... W dodatku nie jest szczytem moich marzen guganie caly dzien do malucha i szczerze to dla mnie tez jest czesto mega nudne... Ale mam dziecko i bede to robic czy mi sie to bardzo podoba czy nie, a nie wypne sie na nie bo jestem zmeczona lub mi sie nie chce.. Nie jestem typem mamuski ktora uwielbia siedzenie w domu i przebywanie w towarzystwie niemowlaka... Slodkie to czasem jest, ale non stop to mozna świra momentami dostac... I super by bylo zeby ta druga osoba tez sie czasem zajela z wlasnej nieprzymuszonej woli dzieckiem... A nie ciagle gadac, przypominac, pouczac, tlumaczyc, opowiadac, prosic, kazac, opierdzielac.. Nosz kuźwa.. Ehhhh rozgadalam sie. ![]() [/QUOTE] dokładnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Misiaczka też widzę się dziś sponiewiera ![]() ![]() Ja mam straszną ochotę na małego drinka z sokiem kaktusowym i limonką ale już a późno ![]() Nie dam rady więcej nadrobić, bo TŻ już mnie nawołuje i nawołuje ![]() Jutro przyjeżdża do mnie mama na parę dni, bo TŻ znów pracuje na popołudniówki cały tydzień, a ja mam dość siedzenia samej z dzieckiem. A jutro mój Kuba kończy 3 miesiące Mój duży dzidziuś ![]() Dziś TŻ zrobił nam foto to wyszedł tam na serio jakby miał pół roczku
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na sekundę. Padam na twarz głową mnie boli i oczy pieką
![]() Mam nadzieję, że wklucie centralne u Adasia sie powiodło. Surka, Eweeve - zdrowka dla maluchów! Twee jak po desperadosie? ![]() Sam, przykro mi z powodu dziadka ![]() Więcej nie pamiętam idę pod prysznic i kima. Jutro o 10:50 mamy usg bioder, wiec proszę o kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha
![]() Zmykam |
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uz czuje ze to byl dobry pomysl ![]() spoko zrobie alikowi kolejne pikne zdj to zmienie ![]() to zdrowko! chociaz ja juz nie mam do czego;d Cytat:
![]() no i dobrze zrobilas, czemu masz sama siedziec ![]() dla kubusia![]() super, wlasnie trzezwieje czuje sie sponiewierana jak niegdys po pol litra
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze ci sie wydaje
![]() Cytat:
Twój drink brzmi mega pysznie. Spróbuje kiedyś ![]() Wiecie co, chyba juz nie puszczę TZ samego z Maja. Jakos zła jestem na ta cała sytuacje z teściowa....
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, na szczęście już zdrowa jestem. trzymało mnie tylko 3 dni.
Kejt, kciuki za jutrzejsze bioderka. Tweed, trzymaj się ciemnych włosów :P
|
#344 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ona
dla FraniaBalonikuzaciskam kciuki zeby Ci sie poukładało z Tzem i moco przytulam Cytat:
duzo zdrówka!!!!!!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny kurczaczek,zycze Wam mnostwo siły.W koncu MUSI byc dobrze.Trzymajcie sie Cynamonki!!!!!!!!!!!!!!!! !!Cytat:
Cytat:
Nie jadłam jeszcze fasolki ale bigos tak i Laura dobrze to zniosła.
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
sam, przykro mi z powodu dziadka
no ona zawsze oczekuje kłaniania się w pas i podziękowań nawet kiedy nie ma za co. Jak jeszcze w ciąży byłam to przyjechała i mówi, że coś mi na obiad przywiozła. Patrze a tu bułka cebulowa Witaj w klubie ![]() Cytat:
![]() Wypiłam karmi i strasznie mnie po nim suszy |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zaluje ze nie zrobilam sobie shandy'iego. nastepnym razem tak poszalejemy z tztem ![]() trzymam sie naturalekczyli ciemny blond/jasny braz ![]() ale mam gastro ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- W ogole zapomnialam wam sie pochwalic 2 bardzo istotnymi rzeczami: - alik konczy 7 tygodni -zmiescilam sie w spodnie sprzed ciazy, dzisiaj serio, serio, bez zadnych podrobek zapinanych na gumke bez wciagania brzucha zapielam zamek, jestem w szoku bo ubralam je dla beki, zeby zobaczyc ile mi brakuje
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Arrabbiata- niezła tesciowa
Rocky - nie było mydła :p Eveewe- zdrowka dla Aleksa! Biedactwo... ![]() Cynamonku- odezwij sie koniecznie Ide spac, mam nadzieje, ze do 1 chociaż pospie ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zasnęła, ale kwękała dosyc długo, nic ja nie bolało to wiem ale marudziła okropnie, kilka podejsć do łóżeczka, wkońcu wziełam ja na klate, pielucha na oczy i po 20 minutach juz sie wyciszyla i spi słodko Cytat:
![]() Rocky: super, ze już macie chociaż jeden pokój, oby Wam sie tam dobrze mieszkało, no i jak trafiłąś na takich fajnych sąsiadów co?? moi sasiedzi ciagle sie interesuja dlaczego codziennie nie chodze na spacery z Zuzą (pytaja moją mame nie mnie), przecież z dzieckiem trzeba chodzic czy pogoda czy niepogoda- jakbym była z kosmosu i nie wiedziała, a to ze ja wychodze wtedy kiedy mała sąsiadka spi tego nie wiedzą, nie lubie ich i staram sie nie spacerować w tym czasie co oni, przewaznie ok 12 wybywam, normalnei jak ja spotkam to jej nagadam bo mam już dosyc ![]() jeszcze komuś miałamcośnapsiać ale zapomniałam co i komu |
|||||
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
skad WY wiecie kiedy sie zejda te miesnie???
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laura po ostatnim skoku nauczyła sie piszczeć az ciary człowieka przechodzą.... Cytat:
Cytat:
masakra...a ze znajomymi-moze pod koniec tygodnia jakos sie odezwijcie do nich,zagadajcie co tam i jak tam i napomknijcie ze gdzies wyjezdzacie na weekend czy cosik takiego????? Cytat:
Cytat:
trzymaj sie kochaniutka. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() troche lipa z tym mydłem ![]() Nadrobiłam Dzis byłam u sąsiadki na obiedzie i kawce i bylismy z tzem swiadkami i ratownikami- w sytuacji jak kot wpadł do akwarium.Obsuneła sie źle załozona pokrywa bo on lubi sie na akwarium wygrzewac i kręci sie i wierci przez sen.Ale to małe akwarium wiec chłopak w szoku był ale moment sie od dna odbił i wyskoczył.W miedzyczasie juz biegliśmy go odławiac. Madi jutro cosik szkrobne w klubie.
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda mi tylko było opuszczac moją sąsiadke z wczesniejszego domku-ostatnio sie mocno zżyłysmy...ale bedziemy trzymac kontakt.Dzieli nas tylko 10 km ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ide w kimeeeeeee.Dobranoc,słodk ich snów
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
A ja piję Fortunę miodową
Dziś ostatni dzień urlopu Tż- od jutra do 20 sama z Ptysiem ![]() A to mój kąpielowy Ptyś http://instagram.com/p/fs5xOeN_Ux/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-20 o 21:09 |
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla ciebie Kejt też ![]() Jejku jaki u nas był płacz. Nic nie pomagało tak żałośnie płakała. Okazało się że bąki się nagromadzily w brzuszku. Pomogła ciepła woda i kołysanie na brzuszku u mnie na kolanach. Biedactwo
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky z tym piszczeniem u nas to samo, już od dłuższego czasu jak jej sie coś nie podoba i marudzi to pisknie tak, że aż ciarki przechodza, mam nadzieję, ze jej to minie.
Swoja drogą to Zuza ostatnio tyle gada i tak głośno, ze aż sie boje co to bedzie za dwa-trzy m-ce ![]() ide spac, może po tych jazdach Zuza pośpi do 2-3 ? ale mam marzenia co? ![]() dobrej nocy |
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
cynamonku daj znac czy zrobili to wklucie :-(
pisz jak najczesciej ...mam nadzieje ze antybiotyki w koncu zaczna dzialac i wyjdziecie na prosta droge ktora zaprowadzi was do domku Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#356 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 1 karmienie nocne, za☠☠☠iscie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
Nacytowałam się, coś wcisnęłam i mi wszystko skasowało ![]() Byliśmy dzisiaj u moich rodziców na obiedzie. Postanowiłam iść z buta z wózkiem. 4km obwodnicą..cisnęłam jak szalona, byle Mały się nie zdążył obudzić mąż w razie czego miał nas zgarnąć autem. W połowie drogi minął nas, po chwili patrzę.. idzie jakis kolo i z daleka zdjęcia mi cyka.. myślę sobie 'jestem gwiazdą, a to mój paparazzi' Później wsiadł, pojechał zostawić auto koło rodziców i znowu wyszedł po nas..przez osiedle szliśmy już razem ![]() Wróciliśmy po 18, wykąpaliśmy Małego, dość szybko zasnął.. wyprasowałam pościel przy "Must be..", przed chwilą zaliczyliśmy I karmienie i zaraz czas spać..Was też tak boli w krzyżu? u mnie z dnia na dzień gorzej.. masakra.. od noszenia Małego, schylania się do łóżeczka, podnoszenia.. kto mi sfinansuje nowy kręgosłup? ten jakiś felerny ![]() cynamonki mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze kochani... nie rozumiem czemu lekarze mogą robić coś wbrew Waszej decyzji...?surka, ev zdrówka dla Waszych maluszków Neni za poprawę u kindziorkaSam przykro mi z powodu dziadka ![]() baloniku zachowanie Tżta karygodne ![]() Wiecie jakie chamstwo? idę sobie obwodnicą, schylam się do Małego w wózku.. słyszę trąbienie.. odruchowo zerkam na ulicę..myślę sobie, może jakiś znajomy.. jakiś kolo w audicy, nie znam... trąbił na moją wypiętą d.pę! |
|
|
|
#359 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Alika i dla Ciebie tez dla dzisiejszych 2 miesieczników Ola dzisiaj skończyła 3 miesiące
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
skylie
dla Oli za 3 miesiące!---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- tweed i dla Alika za 7 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Kładę się..wszystko mnie boli od tego długiego marszo-biegu Dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

moj maly biedulek, po tych dzisiejszych perypetiach nie chcial zasnac w lozeczku, na raczkach usnal i dopiero go przelozylam. Ide spac. Buzki mamolki

wykąpałam bąbla, wypila mleczko i śpi. 

musiałam sie tym z wami podzielić

dla kubusia

biedny kurczaczek,zycze Wam mnostwo siły.W koncu MUSI byc dobrze.Trzymajcie sie Cynamonki!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Zaraz wyjdę na alkoholiczkę ale przed ciążą prawie codziennie sobie takiego drinka obalałam. Uwielbiam tequile
Chyba myśleli, że im się na szyję rzucę za te "dwieście dwadzieścia" Bo samo dziękuję u nich nie wystarczy