|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonku trzymajcie sie. Biedny Adas - znow operacja
![]() A my pojechalismy do szpitala, kolezanka Aleksa zbadala - czysto i nic sie nie dzieje. Kazala nam skoczyc na izbe przyjec, przyjac sie do szpitala to zrobimy badania, jak wyjda oki, wyjdziemy do domu. No i na IP wegetowalismy 1,5 h (to jest skandal jak ludzie tam pracujacy maja w d.... malych pacjentow bo bylismy drudzy w kolejce), temperatura ze 30 stopni, moj w samym body i polspiochach, wyszedl z potowkami na calym ciele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Masz jakąs fotę coby sie pokazać w blond??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Głosujemy na Anulkę
http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427 |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleksio nie choruj nam tam! buzka ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/4427 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||||
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43340929]Witam sie
![]() Slysze przed chwila jak starszak rozmawia z Leoskiem.. Leos troche juz marudzi... "No leos co chcesz zrobic? No co chcesz zrobic? Poplakac? Eee tam tak to kazdy potrafi... wymysl cos innego .. " No leze i kwicze ![]() Sam napisalam jeszcze w poprzednim watku, że tak bez sensu bedziesz w samochodzie siedziec... Zajmiecie mu kolejke do wyciagu, do czegos sie przydacie z młodym ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43343833]: Wszystko sie zgadza, u nas nawet bardzo podobnie jest, bo tz tez zawsze kąpal kiedys starszaka i. To byl ich czas... A teraz od jakiegos czasu maja super kontakt, wspolne zajecia i zainteresowania.. Ale ile razy ja sobie gardo zdzieralam i czasu przeznaczylam na to zeby go przekonac do spedzania czasu z wlasnym dzieckiem to masakra... Wkurzalo mnie to na maksa i dalej wkurza... W dodatku nie jest szczytem moich marzen guganie caly dzien do malucha i szczerze to dla mnie tez jest czesto mega nudne... Ale mam dziecko i bede to robic czy mi sie to bardzo podoba czy nie, a nie wypne sie na nie bo jestem zmeczona lub mi sie nie chce.. Nie jestem typem mamuski ktora uwielbia siedzenie w domu i przebywanie w towarzystwie niemowlaka... Slodkie to czasem jest, ale non stop to mozna świra momentami dostac... I super by bylo zeby ta druga osoba tez sie czasem zajela z wlasnej nieprzymuszonej woli dzieckiem... A nie ciagle gadac, przypominac, pouczac, tlumaczyc, opowiadac, prosic, kazac, opierdzielac.. Nosz kuźwa.. Ehhhh rozgadalam sie. ![]() He he he. Dobre No wlasnie kto?? Wiecie co, jak czasem czytam Wasze dialogi to uśmiech nie schodzi mi z twarzy. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A godzie zdjecia Igorka z Marika? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dzisiaj byla swietna pogoda ![]()
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
spoko, spoko.zaraz mi Hanka odda z kasy z chrzcin
![]() Cytat:
![]() dzis mi tylko dala popalic, plakala tak strasznie i nie wiem czemu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Czerwony baloniku wybacz...spóżnione ale szczere....STO LAT kochana!
Jak tam sytuacja? Odezwał się Tż? Pozdrówki ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- moj jak tak strasznie płącze (a tfu tfu rzadko to jest) jak nie moze się wykupczyć ..) Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-20 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uspokoiła sie jak Tzt położył ją w łóżezku, co tam,że już zasypiała,, guga teraz na cały dom a ja nawet tam sie nie pokazuje bo zuje złość do własnego dziecka i nie moge tego opanowac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biedaczek mały Dobranoc |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj najazd teściów był ![]() Wiecie co, aż mnie zamurowało. Mogłam zapytać, czy mam jej oddać te 220 ale to człowiekowi nigdy nie przychodzi riposta do głowy na czas ![]() Noo i poszli sfochowani, nie pożegnali się ani ze mną ani z małym ![]() ![]() Tż zapoznał nowych znajomych i od kilku tygodni w każdą sobotę u nas przesiadują. Fajni są, lubię ich ale kurde trochę przeginają. Przychodzą o 17-18 i wychodzą 22-23. A ja w międzyczasie 2-3 karmienia, kąpanie, usypianie. Im to nie przeszkadza. Się zastanawiam, jak to trochę ukrócić...bo nie jestem taka, żeby prosto z mostu powiedzieć ej słuchajcie, mały idzie spać, ja też bym chciała się wcześniej położyć, idźcie sobie... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#313 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy nie coś z zębami, bo tak wściekle jeździła sobie po dziąsłach gryzakiem ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cynamonku wszystko to brzmi strasznie, ale mimo wszystko bardzo cieszę się, że z serduszkiem już ok, a gronkowca też pokonacie ![]() ![]() Od nas dopiero pojechali niezapowiedziani goście. Mam chwilkę, ale małą, więc ponadrabiam choć trochę. Dziś znów byliśmy u weta z kindziorkiem-miał robione prześwietlenie i już wiemy co mu jest - ma poważne zaparcie i bardzo dużo gazów w brzuszku-wszystkie jelita ma na maxa napęczniałe ![]() Dostał jakieś środki na wypróżnienie i miał wprowadzaną też rurkę do tyłka i przez nią też coś podali ALE nic to nie dało ![]() Jeśli do jutra sytuacja się nie zmieni to będzie miał przeprowadzany zabieg pod narkozą ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-20 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |||
Zakorzenienie
|
ja juz mialam wszystko na glowie;d wkleje do klubiku
![]() Cytat:
![]() oby juz tak zostalo. jak ali je co 1h w dzien to padam na ryj, a co dopiero w nocy Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcociaz ja czekam az calkiem przestane karmic i w trakcie obalania piwka nie bede parzyla na zegarek albo na alika w obawie ze obudzi sie szybciej. no ale warto;d c do tesciowej ![]() ![]() ![]() a znajomym za jakis czas dalabym chyba subtelnie do zrozumienia, ze jednak macie male dziecko wiec i wiecej obowiazkow.. a tz nie moze nic powiedziec?
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Aaa, no to wszystko wyjaśnia :p
Ona sama je dziergala własnymi rękoma? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-20 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() ![]() Pisze juz z nowego mieszkanka ![]() ![]() Jest ciepło,wiecej miejsca,blisko do centrum ![]() ![]() Jak ogarniemy sie to foty wstawie bo na razie jest 1 pokoj prawie skonczony a reszta to chaos ![]() Dzis byłam w kosciołku ,pozniej na obiedzie u sąsiadki bo nasza kuchnia jeszcze nie funkcjonuje do konca i na spacerku z Laurą .Pieski na razie wkurzają pieski sąsiadki ale z czasem towarzycho przywyknie do siebie ;0 ide coisk ponadrabiac,Lauritta spiii wykapana ![]()
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cynamonku - ![]() ![]() Naprawde ja bym im założyła sprawę o tego gronkowca i zaniedbanie. U mnie bardzo ciężka noc. Tz wrócił po 3rano i jak przed 4 nakarmilam małego,ktory sie zakrztusil bardzo i sie kompletnie wybudzil ze snu- to Tz wziął małego do swojego pokoju włożył go do bauncera i postawił na łóżku przy ścianie. Kazał mi iść spać. W miedzy czasie dowiedziałam sie, ze moj dziadek zmarł i było mi w ogóle ciezko zasnąć i pozbierać myśli ![]() Potem o 5rano Tz przyniósł krzykuna na karmienie i juz został ze mną i musiałam z nim spać ze on był na ramieniu wtulaly we mnie bo inaczej był wrzask ![]() Za 30min.tesciu przychodzi ![]() Arabiata- poprostu No comments ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS> Pomyśł, że to niewinna istotka i coś jej może dolega... Policz do 10 i się uspokoj...dasz radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Arrabiata, ja bym jednak im dała delikatne do zrozumienia, że macie sporo obowiązków związanych z dzieckiem i mają spadać na drzewo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki i nie opuszczaj juz nas na tak długo ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Ja mam jeszcze 1 babcię, ale z nią raz jest dobrze, raz gorzej...tzn. z jej pamięcią... Dziś cały dzień mówła do mojej mamy, kiedy ona wreszcie do domu pojedzie...albo gdzie KAziu (jej syn), wogóle strasznie dzis zakręcona była...czasem ma lepsze dni że pamięta i kojarzy a czasem akby w innym swiecie była.... Starosc jest straszna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne kocicho.Mam nadzieje ze juz mu lepiej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#325 | |||
Zakorzenienie
|
Cynamonku slusznie dziewczyny pisza o skardze... A wy jeszcze troszke i wrocicie do domu. Ile Adas wazy? Cos chociaz waga sie podniosla?dzielny chlopiec z niego a z was niesamowici rodzice.t.
dla Lilki kciuki niech oczko zdrowieje Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas wlasnie zasypianie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tweed coż to za nowy avatarek? Tamten był ładniejszy! Baloniku mam nadzieję, że Twój TŻ "wróci" do normalności, bo tak się żyć nie da ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Arrabiata a co teściówka oczekiwała pokłonów?
![]() ![]() Iwona ![]() Neni biedny kotek. To taki drugi synek ![]() Eve zdrówka dla Aleksa, oby wyniki dobre wyszły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#328 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam racje. TZ zadzwonił po teściową żeby przyszła bo jest z Maja na spacerze ![]() Chyba by mi nie powiedział ale wyszło jak sie dopytywalam od kiedy Maja płacze. I zaczęła płakać jak usiedli gdzieś z teściowa na ławce. Pewnie zaczęła z tym swoim ADHD w połączeniu z kici kici i dziecko sie wystraszyło ![]() ![]() To jak Maja zaczęła tak żałośnie płakać to teściowa sie zmyła do domu ![]() A jak Maje tylko wzięłam na ręce to uspokoiła sie od razu moja kluseczka ![]() TZ mnie mega wkurzył. Niby bzdura ale... Jak przyszli to roiłam krem do ciasta, ale TZ mi od progu mała dał. Wiec mowię zeby delikatnie wymieszał krem a on zaczal go miksować ![]() ![]() Przeprosił i pyta kiedy przestanę sie gniewać, mowię że do jutra powinno mi przejść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ev zdrowka dla Aleksa! Baloniku przytulam bbardzo mocno!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.