|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonku trzymajcie sie. Biedny Adas - znow operacja
![]() A my pojechalismy do szpitala, kolezanka Aleksa zbadala - czysto i nic sie nie dzieje. Kazala nam skoczyc na izbe przyjec, przyjac sie do szpitala to zrobimy badania, jak wyjda oki, wyjdziemy do domu. No i na IP wegetowalismy 1,5 h (to jest skandal jak ludzie tam pracujacy maja w d.... malych pacjentow bo bylismy drudzy w kolejce), temperatura ze 30 stopni, moj w samym body i polspiochach, wyszedl z potowkami na calym ciele poszlismy na oddzial, tam juz w zabiegowym czekaly na nas. I co? 4 razy mu sie wkuwaly, 3 razy zle Dostal kroplowke, wiec biedny usnal na rekach, bo tylko na rekach jak byl i trzymalam go za paluszki szla mu ta kroplowka. Wszystkie badania ok. Jeszcze posiew, ale bedzie jutro. Kolezanka nas puscila do domu, ma zadzwonic jak przyjda badania posiewu. A mlody wyspal sie w szpitalu i teraz ani mysli spac. Lozeczko jest bee na lezaczku zjada raczki - smoczek poszedl calkowicie w odstawke
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Masz jakąs fotę coby sie pokazać w blond??? |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Głosujemy na Anulkę
http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427 |
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aleksio nie choruj nam tam! buzka ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/4427 |
||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43340929]Witam sie
Slysze przed chwila jak starszak rozmawia z Leoskiem.. Leos troche juz marudzi... "No leos co chcesz zrobic? No co chcesz zrobic? Poplakac? Eee tam tak to kazdy potrafi... wymysl cos innego .. " No leze i kwicze ![]() Sam napisalam jeszcze w poprzednim watku, że tak bez sensu bedziesz w samochodzie siedziec... Zajmiecie mu kolejke do wyciagu, do czegos sie przydacie z młodym [/QUOTE]Cytat:
sama nieraz mam nerwa i musze go pogonic, nie mowiac juz o milionie rozmow i moich fochow ale jest mega poprawa w stosunku do tego co bylo wczesniej [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43343833]: Wszystko sie zgadza, u nas nawet bardzo podobnie jest, bo tz tez zawsze kąpal kiedys starszaka i. To byl ich czas... A teraz od jakiegos czasu maja super kontakt, wspolne zajecia i zainteresowania.. Ale ile razy ja sobie gardo zdzieralam i czasu przeznaczylam na to zeby go przekonac do spedzania czasu z wlasnym dzieckiem to masakra... Wkurzalo mnie to na maksa i dalej wkurza... W dodatku nie jest szczytem moich marzen guganie caly dzien do malucha i szczerze to dla mnie tez jest czesto mega nudne... Ale mam dziecko i bede to robic czy mi sie to bardzo podoba czy nie, a nie wypne sie na nie bo jestem zmeczona lub mi sie nie chce.. Nie jestem typem mamuski ktora uwielbia siedzenie w domu i przebywanie w towarzystwie niemowlaka... Slodkie to czasem jest, ale non stop to mozna świra momentami dostac... I super by bylo zeby ta druga osoba tez sie czasem zajela z wlasnej nieprzymuszonej woli dzieckiem... A nie ciagle gadac, przypominac, pouczac, tlumaczyc, opowiadac, prosic, kazac, opierdzielac.. Nosz kuźwa.. Ehhhh rozgadalam sie. ![]() He he he. Dobre No wlasnie kto?? Wiecie co, jak czasem czytam Wasze dialogi to uśmiech nie schodzi mi z twarzy. dzieki dziewczyny. [/QUOTE] wiesz moim szczytem marzen i ambicji tez nie jest, ale jednak widże ze ja mam z tego nie porownywalnie wieksza frajde i cierpliwosc Cytat:
Cytat:
A godzie zdjecia Igorka z Marika? ![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj byla swietna pogoda
|
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
spoko, spoko.zaraz mi Hanka odda z kasy z chrzcin
Cytat:
![]() dzis mi tylko dala popalic, plakala tak strasznie i nie wiem czemu nie dało się jej długo uspokoić
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwony baloniku wybacz...spóżnione ale szczere....STO LAT kochana!
Jak tam sytuacja? Odezwał się Tż? Pozdrówki ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- moj jak tak strasznie płącze (a tfu tfu rzadko to jest) jak nie moze się wykupczyć ..) Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-20 o 19:16 |
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uspokoiła sie jak Tzt położył ją w łóżezku, co tam,że już zasypiała,, guga teraz na cały dom a ja nawet tam sie nie pokazuje bo zuje złość do własnego dziecka i nie moge tego opanowac... |
|
|
|
|
#310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biedaczek mały Dobranoc |
||||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dziękujemy Ech, aż mi się łezka w oku zakręciła bo jeszcze niedawno gratulowałyśmy sobie nowych tygodni ciąży a tu juz nasze dzieci kończą 2, 3, 4 miesiące... ![]() Cytat:
(taka mądra jestem, bo my już po 1 szczepieniu) kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
Jedyne co, to zawsze: a dlaczego Kubuś nie ma skarpetek? Zimno mu w nóżki! Kij z tym, ze jest w śpioszkach ![]() Cytat:
Cytat:
Zaraz wyjdę na alkoholiczkę ale przed ciążą prawie codziennie sobie takiego drinka obalałam. Uwielbiam tequile Dzisiaj najazd teściów był Ostatnio pisałam, że fajnie, że teściowa kupiła małemu matę edukacyjną. No więc przyjeżdża z tą matą, akurat Kubuś zgłodniał i poszłam na górę go karmić a tż z teściami ją składał. Wróciłam i patrze a tż ogląda ją ze wszystkich stron ...a teściowa: "Co, ceny szukasz? DWIEŚCIE DWADZIEŚCIA KOSZTOWAŁA!"Wiecie co, aż mnie zamurowało. Mogłam zapytać, czy mam jej oddać te 220 ale to człowiekowi nigdy nie przychodzi riposta do głowy na czas Noo i poszli sfochowani, nie pożegnali się ani ze mną ani z małym Chyba myśleli, że im się na szyję rzucę za te "dwieście dwadzieścia" Bo samo dziękuję u nich nie wystarczy Tż zapoznał nowych znajomych i od kilku tygodni w każdą sobotę u nas przesiadują. Fajni są, lubię ich ale kurde trochę przeginają. Przychodzą o 17-18 i wychodzą 22-23. A ja w międzyczasie 2-3 karmienia, kąpanie, usypianie. Im to nie przeszkadza. Się zastanawiam, jak to trochę ukrócić...bo nie jestem taka, żeby prosto z mostu powiedzieć ej słuchajcie, mały idzie spać, ja też bym chciała się wcześniej położyć, idźcie sobie...
|
||||||
|
|
|
#313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy nie coś z zębami, bo tak wściekle jeździła sobie po dziąsłach gryzakiem ![]() Cytat:
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cynamonku wszystko to brzmi strasznie, ale mimo wszystko bardzo cieszę się, że z serduszkiem już ok, a gronkowca też pokonacie Od nas dopiero pojechali niezapowiedziani goście. Mam chwilkę, ale małą, więc ponadrabiam choć trochę. Dziś znów byliśmy u weta z kindziorkiem-miał robione prześwietlenie i już wiemy co mu jest - ma poważne zaparcie i bardzo dużo gazów w brzuszku-wszystkie jelita ma na maxa napęczniałe ![]() Dostał jakieś środki na wypróżnienie i miał wprowadzaną też rurkę do tyłka i przez nią też coś podali ALE nic to nie dało ![]() Jeśli do jutra sytuacja się nie zmieni to będzie miał przeprowadzany zabieg pod narkozą
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-20 o 19:22 |
|
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#316 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja juz mialam wszystko na glowie;d wkleje do klubiku
![]() Cytat:
oby juz tak zostalo. jak ali je co 1h w dzien to padam na ryj, a co dopiero w nocy Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcociaz ja czekam az calkiem przestane karmic i w trakcie obalania piwka nie bede parzyla na zegarek albo na alika w obawie ze obudzi sie szybciej. no ale warto;d c do tesciowej a znajomym za jakis czas dalabym chyba subtelnie do zrozumienia, ze jednak macie male dziecko wiec i wiecej obowiazkow.. a tz nie moze nic powiedziec?
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, no to wszystko wyjaśnia :p
Ona sama je dziergala własnymi rękoma? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-10-20 o 19:44 |
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Pisze juz z nowego mieszkanka ![]() Jest ciepło,wiecej miejsca,blisko do centrum Mysle ze bedzie nam tu fajnieee ![]() Jak ogarniemy sie to foty wstawie bo na razie jest 1 pokoj prawie skonczony a reszta to chaos ![]() Dzis byłam w kosciołku ,pozniej na obiedzie u sąsiadki bo nasza kuchnia jeszcze nie funkcjonuje do konca i na spacerku z Laurą .Pieski na razie wkurzają pieski sąsiadki ale z czasem towarzycho przywyknie do siebie ;0 ide coisk ponadrabiac,Lauritta spiii wykapana
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kindziorka Cynamonku - Naprawde ja bym im założyła sprawę o tego gronkowca i zaniedbanie. U mnie bardzo ciężka noc. Tz wrócił po 3rano i jak przed 4 nakarmilam małego,ktory sie zakrztusil bardzo i sie kompletnie wybudzil ze snu- to Tz wziął małego do swojego pokoju włożył go do bauncera i postawił na łóżku przy ścianie. Kazał mi iść spać. W miedzy czasie dowiedziałam sie, ze moj dziadek zmarł i było mi w ogóle ciezko zasnąć i pozbierać myśli ![]() Potem o 5rano Tz przyniósł krzykuna na karmienie i juz został ze mną i musiałam z nim spać ze on był na ramieniu wtulaly we mnie bo inaczej był wrzask ![]() Za 30min.tesciu przychodzi , a ja jestem w proszku i mi sie nic nie chce. Najlepiej bym przespala cały dzien.Arabiata- poprostu No comments ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS> Pomyśł, że to niewinna istotka i coś jej może dolega... Policz do 10 i się uspokoj...dasz radę. |
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Arrabiata, ja bym jednak im dała delikatne do zrozumienia, że macie sporo obowiązków związanych z dzieckiem i mają spadać na drzewo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki i nie opuszczaj juz nas na tak długo ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Ja mam jeszcze 1 babcię, ale z nią raz jest dobrze, raz gorzej...tzn. z jej pamięcią... Dziś cały dzień mówła do mojej mamy, kiedy ona wreszcie do domu pojedzie...albo gdzie KAziu (jej syn), wogóle strasznie dzis zakręcona była...czasem ma lepsze dni że pamięta i kojarzy a czasem akby w innym swiecie była.... Starosc jest straszna
|
||
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#324 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne kocicho.Mam nadzieje ze juz mu lepiej? Cytat:
![]() Cytat:
Ale w razie czego mam mleko na karmienie gdyby jej sie wczesniej wstało...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mamy
|
|
#325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku slusznie dziewczyny pisza o skardze... A wy jeszcze troszke i wrocicie do domu. Ile Adas wazy? Cos chociaz waga sie podniosla?dzielny chlopiec z niego a z was niesamowici rodzice.t.
dla Lilki kciuki niech oczko zdrowieje Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas wlasnie zasypianie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla wszystkich chłopaków ![]() Tweed coż to za nowy avatarek? Tamten był ładniejszy! Baloniku mam nadzieję, że Twój TŻ "wróci" do normalności, bo tak się żyć nie da
|
||
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Arrabiata a co teściówka oczekiwała pokłonów?
a babcia rządzi ![]() Iwona Neni biedny kotek. To taki drugi synek Eve zdrówka dla Aleksa, oby wyniki dobre wyszły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly biedulek, po tych dzisiejszych perypetiach nie chcial zasnac w lozeczku, na raczkach usnal i dopiero go przelozylam. Ide spac. Buzki mamolki
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam racje. TZ zadzwonił po teściową żeby przyszła bo jest z Maja na spacerze Chyba by mi nie powiedział ale wyszło jak sie dopytywalam od kiedy Maja płacze. I zaczęła płakać jak usiedli gdzieś z teściowa na ławce. Pewnie zaczęła z tym swoim ADHD w połączeniu z kici kici i dziecko sie wystraszyło nawet biedna mleka nie chciała a NIGDY nie odmówiła ![]() To jak Maja zaczęła tak żałośnie płakać to teściowa sie zmyła do domu ![]() A jak Maje tylko wzięłam na ręce to uspokoiła sie od razu moja kluseczka wykąpałam bąbla, wypila mleczko i śpi. TZ mnie mega wkurzył. Niby bzdura ale... Jak przyszli to roiłam krem do ciasta, ale TZ mi od progu mała dał. Wiec mowię zeby delikatnie wymieszał krem a on zaczal go miksować ![]() Przeprosił i pyta kiedy przestanę sie gniewać, mowię że do jutra powinno mi przejść
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ev zdrowka dla Aleksa! Baloniku przytulam bbardzo mocno!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

poszlismy na oddzial, tam juz w zabiegowym czekaly na nas. I co? 4 razy mu sie wkuwaly, 3 razy zle
12.06.2010

Alik poczul ze cos sie swieci bo szybko padł 
no nic nie poradze, bo ja tez nie jestem zafascynowana guganiem do alka 24h/dobe, ale wiem ze rozmawiajac z nim i zajmujac sie w inny sposob niz wpychanie smoka po prostu wspomagam jego rozwoj
ale jest mega poprawa w stosunku do tego co bylo wczesniej
Miał dać znać czy jutro przyjedzie,widzę że już mu się odwidziało i woli siedzieć u mamusi i pograć,bo on przecież zbyt zmęczony jest. Co za egoista pieprz......! Boże,z kim ja mam dziecko?? Naprawdę coraz częściej myśle sobie,że lepiej by mi było bez niego,szkoda mi już nerwów poprostu.

nie dało się jej długo uspokoić

Ale widziałam, że mu grdyka chodzi bo nalewki wujka to majstersztyk (jak to się pisze?).

Zaraz wyjdę na alkoholiczkę ale przed ciążą prawie codziennie sobie takiego drinka obalałam. Uwielbiam tequile
Ostatnio pisałam, że fajnie, że teściowa kupiła małemu matę edukacyjną. No więc przyjeżdża z tą matą, akurat Kubuś zgłodniał i poszłam na górę go karmić a tż z teściami ją składał. Wróciłam i patrze a tż ogląda ją ze wszystkich stron ...a teściowa: "Co, ceny szukasz? DWIEŚCIE DWADZIEŚCIA KOSZTOWAŁA!"
Chyba myśleli, że im się na szyję rzucę za te "dwieście dwadzieścia" Bo samo dziękuję u nich nie wystarczy
za kindziorka
Rano z Tż intensywnie zastanawialiśmy się czy aby żadne z nas nie wstawało. W sumie w cuda nie wierze i pewnie to jednorazowe wybryki