Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 18:34   #3181
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ona juz urodziłą córe
Głosno było swego czasu :P
no własnie widziałam w TV że oskarżają ja o pedofilie i chca wsadzic do więzienia...
nie pochwalam ale sorry raczej go nie zmuszała, a może po prostu potzrebowała dawcy bo chciała dziecko
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:37   #3182
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Chyba najlepiej kupić stelaż razem z wanienką, albo jak masz zmierzoną wanienkę to po prostu poproś w sklepi eo stelaż pod taką wanienkę
I tak też zrobiłam żeby nie mieć właśnie takich problemów, zamówiłam w sklepie wanienkę i stelaż pod nią, odebrałam, w domu rozłozyłam i dupa zbita Wanienka to Tega, a stelaż jakaś firma Kris, także oddam tego Krisa i albo mi sprowadzą z Tegi albo niech mnie cmokną. Na stronie producenta tego stelaża wyczytałam, że to stelaż pod dużą wanienkę (100 cm), a Tega robi wanienki 102 cm.
Tak Was wypytuję bo może mnie się tylko tak zdaję, ze ten stelaż nie za bardzo pasuje i tak ma być, ale najwidoczniej nie.

Cytat:
nie wiem ..

powiem Wam że mój dzisiaj wstał rano przed 6 zjadł 30, poleżał po 3 godzinach zjadł 60 poleżał, popłakał, poszliśmy na spacer i oczywiscie tam zasnął, wróciliśmy, zostawiłam go chwile na balkonie, spał ze 30 minut i wstał a ja w tym czasie zdążyłam umyć włosy i posiedzieć w wc (złapała mnie biegaczka) potem znów młoy zjadł i siedział aż do 18 nie plakał, ale nie spał.. jak odchodziłam na dłuzej to płacz, tak że aż sie zanosił... po południu nie wyszłam z nim na ten drugi spacer jak codzien bo źle sie czuje, a jeszcze mnie ta biegaczka złapała i jakoś tak sił brak. Teraz zjadłam bułkę ide robic pranie i budze młodego na kąpiel.. zje i mam nadzieje ze pójdzie spać. Nie rozumiem tego, przecież on dobrze mnie nie widzi/nie rozpoznaje bo jeszcze jest za wczesnie chyba.. to skąd on wyczuwa ze mnie obok nie ma? Np. jak z nim gadam no to ok, bo słyszy ale tak..
Z drugiej strony, mogę z nim gadać sobie, bo on to uwielbia, tak sie słodko wsłuchuje, cieszy sie i robi dziwne minki- choć wszystko pewnie nie wiadomie no ale nie bedzie go na kiblu czy pralce kłaść jak pranie robie czy na blacie w kuchni jak zmywam.. a w foteliku nie chce go trzymać, bujaczka jeszcze nie mamy.......
Oj oj, ciężki dzień. Jakoś wyczuwa młody Twoją obecność, może zapach a tą tetrę "przesiąkniętą Twoim zapachem" mu jeszcze dajesz?

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dasz rade.
Ja sie zastanawialam jak to jest urodzic dziecko 3kg

Slyszalyscie jak to nauczycielka lat 36 poszla do lozka z 14 latkiem I maja dziecko?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Co?? Ale numer

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:45   #3183
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
no własnie widziałam w TV że oskarżają ja o pedofilie i chca wsadzic do więzienia...
nie pochwalam ale sorry raczej go nie zmuszała, a może po prostu potzrebowała dawcy bo chciała dziecko
Też o tym pomyślałam, bo wiecie dla chłopaka nauczycielka to chyba taka fantazja, a ona chciała dziecko to ma. Ale czytałam, że żaluje, że wzięła go na porodówkę, bo wszyscy się domyslili przez to...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:50   #3184
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam, bo wiecie dla chłopaka nauczycielka to chyba taka fantazja, a ona chciała dziecko to ma. Ale czytałam, że żaluje, że wzięła go na porodówkę, bo wszyscy się domyslili przez to...

hehe tego to nie słyszałam

mi bardzo utkwiło to w głowie i ten chłopczyk ( bo sorry wyglada jak 8 latek wgmnie) http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,2158

swoja droga ciekawe co u nich słychac
Stary 2013-11-04, 18:53   #3185
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

mi bardzo utkwiło to w głowie i ten chłopczyk ( bo sorry wyglada jak 8 latek wgmnie) http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,2158

ja ☠☠☠☠☠☠☠e.... i tak dużo mu dalaś... na tym zdjęciu wyglada jakby miał z 5-6... to mnie obrzydza dosłownie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-04, 18:54   #3186
rusalka12
Zadomowienie

Hej babeczki.
Widze, ze mam troche do nadrobienia przez te moje dwa dni nieobecnosci. To juz jak pozloze panne Zuzanne spac. Zawsze kladziemy ja o 8:30

Ja mialam dosc busy weekend stad ta moja nieobecnosc.
Dzis tez od samego rana sie cos dzialo, mialam tez gosci, wiec procz obiadku szybko zrobilam ciacho (dzis biszkopt kakaowy przelozony masa z mielonym slonecznikiem, polany bialym czekoladowym ganache a calosc zabrala mi pol godzinki).
Myslalam, zeby dzis porobic pierogi do zamrazarki, ale jakos mi sie juz nie bardzo chce. Moze sie zmobilizuje jutro?

RybkaJutro wizyta w szpitalu - regularny lekarz plus klinika dla cukrzykow.
Mozesz prosze zaznaczyc termin cesarki? Mam zarezerwowana na 18 listopada.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 18:57   #3187
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Idiotka... No ale racja, na bank go nie zmuszała, 14latek to ma już to i owo w głowie.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
I tak też zrobiłam żeby nie mieć właśnie takich problemów, zamówiłam w sklepie wanienkę i stelaż pod nią, odebrałam, w domu rozłozyłam i dupa zbita Wanienka to Tega, a stelaż jakaś firma Kris, także oddam tego Krisa i albo mi sprowadzą z Tegi albo niech mnie cmokną. Na stronie producenta tego stelaża wyczytałam, że to stelaż pod dużą wanienkę (100 cm), a Tega robi wanienki 102 cm.
Tak Was wypytuję bo może mnie się tylko tak zdaję, ze ten stelaż nie za bardzo pasuje i tak ma być, ale najwidoczniej nie.

Oj oj, ciężki dzień. Jakoś wyczuwa młody Twoją obecność, może zapach a tą tetrę "przesiąkniętą Twoim zapachem" mu jeszcze dajesz?

Co?? Ale numer
Tetrę ma, ma również taką przytulankę.. on tą tetre zarzuca sobie na buźkę, albo trzyma w rączkach i wącha, tak ja k Wam tu wrzucałam zdjęcie ostatnio jak był z nią przytulony... no i owszem daje to tyle ze nie marudzi tylko sobie leży, ale i tak musze byc przy nim, a przynajmniej w tymsamym pomieszczeniu. tyle że co można robić w jednym pokoju przez 5 godzin? Gdybym nie musiała NIC robic, wszyscy by mi sprztali gotowali itd to mogłabym z nim siedzieć a tak..? Może on sie tak przyzwyczaił przez moją głupotę. Najpierw na cycu wisiał non stop, wiec prawie cały czas przy mnie, potem w dzien jak chciałam kimnąć na 15 minut to z nim w łóżku.. w szpitalu był 22 h ze mną i też ciągle na cycu.. a teraz mniej śpi to tez jest koło mnie i moze sie boi sam byc.. bo do łózeczka to ja mogę go odłożyć jak już żasnie baaaardzo mocno.. bo inaczej go odkładam i nawet sie odwrócić nie zdąże a on już oczy otwarte i pisk/krzyk itd...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej babeczki.
Widze, ze mam troche do nadrobienia przez te moje dwa dni nieobecnosci. To juz jak pozloze panne Zuzanne spac. Zawsze kladziemy ja o 8:30

Ja mialam dosc busy weekend stad ta moja nieobecnosc.
Dzis tez od samego rana sie cos dzialo, mialam tez gosci, wiec procz obiadku szybko zrobilam ciacho (dzis biszkopt kakaowy przelozony masa z mielonym slonecznikiem, polany bialym czekoladowym ganache a calosc zabrala mi pol godzinki).
Myslalam, zeby dzis porobic pierogi do zamrazarki, ale jakos mi sie juz nie bardzo chce. Moze sie zmobilizuje jutro?

RybkaJutro wizyta w szpitalu - regularny lekarz plus klinika dla cukrzykow.
Mozesz prosze zaznaczyc termin cesarki? Mam zarezerwowana na 18 listopada.
Rób pierogi i wyślij mi pocztą. :P Ale nie POLSKĄ. a z czym będa? ;>

Już wpisuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 18:57   #3188
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Idiotka... No ale racja, na bank go nie zmuszała, 14latek to ma już to i owo w głowie.

Tetrę ma, ma również taką przytulankę.. on tą tetre zarzuca sobie na buźkę, albo trzyma w rączkach i wącha, tak ja k Wam tu wrzucałam zdjęcie ostatnio jak był z nią przytulony... no i owszem daje to tyle ze nie marudzi tylko sobie leży, ale i tak musze byc przy nim, a przynajmniej w tymsamym pomieszczeniu. tyle że co można robić w jednym pokoju przez 5 godzin? Gdybym nie musiała NIC robic, wszyscy by mi sprztali gotowali itd to mogłabym z nim siedzieć a tak..? Może on sie tak przyzwyczaił przez moją głupotę. Najpierw na cycu wisiał non stop, wiec prawie cały czas przy mnie, potem w dzien jak chciałam kimnąć na 15 minut to z nim w łóżku.. w szpitalu był 22 h ze mną i też ciągle na cycu.. a teraz mniej śpi to tez jest koło mnie i moze sie boi sam byc.. bo do łózeczka to ja mogę go odłożyć jak już żasnie baaaardzo mocno.. bo inaczej go odkładam i nawet sie odwrócić nie zdąże a on już oczy otwarte i pisk/krzyk itd...
Może tak być, że sie przyzwyczaił, albo w jakiś sposób odczuwa i wie że jesteś w pokoju chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na bujaczek

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-04, 18:57   #3189
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
ja ☠☠☠☠☠☠☠e.... i tak dużo mu dalaś... na tym zdjęciu wyglada jakby miał z 5-6... to mnie obrzydza dosłownie...

hłe hłe no ja mam to przez tyle lat w głowie i zawsze widze tego chlopaczka jak sa afery tego typu
Stary 2013-11-04, 18:59   #3190
Trele_Morele
Zakorzenienie

Rybka ale sie masz fajnie z tym ze mozesz Kacperka wystawic jeszcze na balkon.
Ja tez bym tak chciala, chociazby zakupy rozpakowac.
U nas jak przekroczymy prog domu to juz syrena sie wlacza ;D
Na spacerze jakbym sie zatrzymala na chwile - pobudka. W sklepie - pobudka. Ona jest taka czujna ze wierzyc sie nie chce .

Tyle z tego dobrego ze jak wracamy to zasypia porzadnie zazwyczaj I ze 2h spokoj.
Ale zebym z kolezanka poszla na kawe ze spiacym dzieckiem w wozku- moge zapomniec

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
no, z mooich rodzinnych okolic - Kalisza Jakas masakra i ostatnio czytała wywiad z nią i ona nie żałuje boże, 14-latek?!
No nie ?
Czym on jej te dziecko zrobił?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:02   #3191
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka ale sie masz fajnie z tym ze mozesz Kacperka wystawic jeszcze na balkon.
Ja tez bym tak chciala, chociazby zakupy rozpakowac.
U nas jak przekroczymy prog domu to juz syrena sie wlacza ;D
Na spacerze jakbym sie zatrzymala na chwile - pobudka. W sklepie - pobudka. Ona jest taka czujna ze wierzyc sie nie chce .

Tyle z tego dobrego ze jak wracamy to zasypia porzadnie zazwyczaj I ze 2h spokoj.
Ale zebym z kolezanka poszla na kawe ze spiacym dzieckiem w wozku- moge zapomniec

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

No nie ?
Czym on jej te dziecko zrobił?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 19:06   #3192
De28
Wtajemniczenie

ryba-ja swojego wszedzie biore w lezaczku, bo tez syrena.To normalne ze dzieci potrzebuja teraz mamy.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:13   #3193
ryba91
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś ma gdzieś w swojej okolicy sklep z FP? i moze wybiera sie jakoś któregoś dnia do czwartku? ;> jak tak to dacie znać bo byście sie zapytały co nieco ;D

Dziękuję

Trele- jak stanę na dłuzej to też sie obudzi, dlatego co jakieś 10-15 minut na ten balkon wejdę i bujnę wózkiem. Niestety w drugą strone nie działa. jak tylko wystawie wózek przed spacerem to ryczy strasznie.. najpierw musi być spacer...

Może ma taką potrzebe, ale kurde ja też mam potrzeby Co prawda jutro mam zamiar wstać w milio razy lepszym humorze i z jakąś nową energią, nowym pomysłem na siebie i Kacpra. Gdyby był starszy to byśmy porysowali, albo ciasteczka kulali.. a tak?

Wg. robił ktos kiedyś odcisk rączki nózki z masy solnej? bo chciałam młodemu zrobić, ale nie wiem cyz to wyjdzie? A z tej gotowej co sie kupuje to nie mam kasy ..
Stary 2013-11-04, 19:17   #3194
Zuzziak
Rozeznanie

Hej ho
My już po wizycie. Z Małym wszystko w porządku, kruszynka waży niecałe 3kg - mógłby być ciut większy:P ktg w porządku, wody się unormowały. Ja natomiast dostałam globulki na infekcję, która prawdopodobnie się u mnie rozwinęła. Badanie bolało niesamowicie. Doktor stwierdził, że bardzo luźno się u mnie zrobiło i mamy rozwarcie luźniutko na jeden palec Także teraz aby wyczekiwać kiedy Mały będzie chciał wyjść Dziś po ktg znów skurcze mnie łapią, ale znośne. Wszyscy obstawiają, że w ciągu tygodnia urodzę:P Zmykam teraz się położyć, później ponadrabiam, co tam naskrobałyście

Doczytałam na pierwszej stronie że Nasturcja urodziła! GRATULACJE!

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:29   #3195
nemosek
Zakorzenienie

Nasturcja Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!! I i w końcu ujawniłaś imię Małego

Zobaczyłam na pierwszej stronie zmianę,listopadówki otwarte
Teraz pewnie się posypiemy....

A u nas po KTG cisza.Jakbym przyłożyła dzisiejszy zapis do poprzednich to zobaczyłabym klon
Ginka z uśmiechem na ustach stwierdziła że nic się nie dzieje-czekamy, mam uaktywnić spacerki,chodzenie po schodach....
A tak naprawdę zaczniemy martwić się za 2 tygodnie

No to czekamy......

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:34   #3196
ania_cz79
Raczkowanie

Hej.
Nadrobiłam szybko póki mam internet.

Gratulacje dla Nasturcji i Miłosza.

Ja dziś po wizycie. Mały waży 2700, wszystko niby ok. Wielki raczej nie będzie.
Rozmawiałam o cc i lekarz podał datę 14. 11

Nie podjął jednak ostatecznej decyzji i kazał mi przyjść za tydzień.
Powiedział że planowane cc zawsze robią w 38 tyg. aby uniknąć rozpoczęcia akcji porodowej. I do tego na ktg wyskoczyły mi jakieś skurcze na ok 70 %.
Wiec teraz leżę i mam czekam do następnego poniedziałku.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 19:35   #3197
Trele_Morele
Zakorzenienie

Odkryłam ameryke.
Mam takiego grajacego baranka. Wlozylam do wozka mojemu zmierzlemu dziecku I dziecka nie ma juz 10 minut

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-04, 19:42   #3198
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ale dzieci

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ktosiula Doczytałam o wanience i sprawdziłam.
Mam też z Tega ale i stelaż i wanienkę.Ale kupowaliśmy w sklepie stacjonarnie więc dopasowany
Wanienka ma 86 cm a stelaż 76 cm i wanienka stabilnie opiera się na tej kratce.

Zmykam na film,resztę nadrobię później

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-04, 19:58   #3199
ryba91
Zakorzenienie

a my wykapani ;P znaczy maly a teraz wcinamy . od 6 rana zjadl 210ml tylko... ciekawe ile teraz wessie ;p

Trele- nie zapeszaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 20:05   #3200
Antibia86
Rozeznanie

TZ przytargał kwiatki i robi kolacje...albo cos nabroil albo czegos chce...
Stary 2013-11-04, 20:18   #3201
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
moj za ostatnie akcje powinien mi tuzin roz przyniesc

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

do której mniej wiecej trwaja chrzciny? 20-21-22?
Stary 2013-11-04, 20:19   #3202
maomami
Wtajemniczenie

Ktosiula my też mamy wanienkę z Tega baby, a tak wygląda na stelażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0215.jpg (41,4 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-11-04 o 20:29
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:23   #3203
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam witam
Nic nie nadrabiałam póki co, ale może zaraz uda mi się coś poczytać
Jutro 5:50 meldunek pod porodówką i kroplówka z oksytocyną
PROSZĘ TRZYMAĆ KCIUKI ZA ROZWINIĘCIE AKCJI!!
Nadal się drapię, ale już mi lepiej, dostałam maść i trochę pomaga.
Leżę na sali z dwoma super dziewczynami, personel super, lekarze też
Jestem już po lewatywie, zaraz się pakuję i postaram się wyspać przed jutrzejszym dniem, co nie jest ostatnio łatwe.. dziś w nocy spałam 2h, reszta to drapanie i sikanie

Buziaki dla wszystkich mamusiek!!

A Leo waży 4kg

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-11-04 o 20:26
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 20:24   #3204
maomami
Wtajemniczenie

Ale mam stracha zostawić dziecko w łóżeczku samo po dzisiejszej porannej sytuacji, nie mówiąc już o nocce. A najgorsze jest to że ona nie lubi spać na boku, strasznie sie wścieka jak ją kłade na boku i musi leżeć na plecach- całe szczęście ma głowę ładnie na bok albo na brzuchu.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:26   #3205
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale dzieci

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ktosiula Doczytałam o wanience i sprawdziłam.
Mam też z Tega ale i stelaż i wanienkę.Ale kupowaliśmy w sklepie stacjonarnie więc dopasowany
Wanienka ma 86 cm a stelaż 76 cm i wanienka stabilnie opiera się na tej kratce.

Zmykam na film,resztę nadrobię później
Super, dzięki. Jutro oddam ten stelaż i kupie z tego, napewno będzie pasował. Teraz jeszcze zauważyłam ze wanienka ma na spodzie takie małe rowki które maja się opierać na tych drutach x kratki a u mnie z 5 cm jest w ogóle przerwy bardzo dobrze się znają w tym sklepie z tego co widzę.

Cytat:
Hehe, daj znać o co mu chodziło

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:56   #3206
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Zwarci i gotowi do porodu Ale w sumie powinniście być rozwarci

Ale będziesz pachniała
Ciekawe w sumie jak to jest z tą herbatką, też jakoś się boję pić za wcześnie. Zacznę za tydzień chyba, to będzie skończony 38 tydz. Ale znająć życie to pic na wodę :P placebo jakieś

no oby z rozwieraniem się poszło w miare sprawnie
nie wiem czy placebo czy nie, ale mam cichutka nadzieje że uderzy to we mnie jak w Trele. za każdym razem jak parze herbatkę to o tym marzę.
słyszałam że jak tak kłuje, to dzieć wchodzi do kanału i też szyjka się skraca. dzisiaj, po ponad kilku dniach przerwy porządnie zaczęło mnie kłuć a mały dosłownie szalał jak nigdy, to boli

co do wanienki, nie wiem, bo nie mamy na stelażu. wydaje mi się że jak się chwieje, to lipa bo może być niebezpiecznie jak dziecko będzie większe i ciekawe wszystkiego.

mam zapas mleka na dzień dobry duża puszka substytutu mleka z piersi, 1 duża butla już gotowego subtytutu i 1 mała do szpitala. mleko o dziwo mam, b mi coś czasem "kapnie" z piersi, ale na wszelaki wypadek... wszystko odstawione czeka na swój czas. jak nie bedzie szło karmić, to pierdziele i nie będe sobie dodatkowo depresji załaczać. nikt na szczęście nie syczy mi że coś muszę, nie rozumiem tej nagonki, niepotrzebny stres Wam ludzie fundują.
nie ich biznes

Gratulacje dla Nasturcji! ona to się biedna namęczyła....

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 20:57   #3207
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś ma gdzieś w swojej okolicy sklep z FP? i moze wybiera sie jakoś któregoś dnia do czwartku? ;> jak tak to dacie znać bo byście sie zapytały co nieco ;D

Dziękuję

Trele- jak stanę na dłuzej to też sie obudzi, dlatego co jakieś 10-15 minut na ten balkon wejdę i bujnę wózkiem. Niestety w drugą strone nie działa. jak tylko wystawie wózek przed spacerem to ryczy strasznie.. najpierw musi być spacer...

Może ma taką potrzebe, ale kurde ja też mam potrzeby Co prawda jutro mam zamiar wstać w milio razy lepszym humorze i z jakąś nową energią, nowym pomysłem na siebie i Kacpra. Gdyby był starszy to byśmy porysowali, albo ciasteczka kulali.. a tak?

Wg. robił ktos kiedyś odcisk rączki nózki z masy solnej? bo chciałam młodemu zrobić, ale nie wiem cyz to wyjdzie? A z tej gotowej co sie kupuje to nie mam kasy ..
No do ciasteczek jeszcze daleko
A co do odciskow to ja mialam takie gotowe - dostalam w pracy . O dupe roztrzaś !
To trzeba z taka sila wepchnac ta nozke czy raczke ze ja dziekuje . Wypieprzylam ..
Jak zrobisz z masy to daj znac jak wyszlo I ja tez sobie zrobie
Cytat:
Nasturcja Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!! I i w końcu ujawniłaś imię Małego

Zobaczyłam na pierwszej stronie zmianę,listopadówki otwarte
Teraz pewnie się posypiemy....

A u nas po KTG cisza.Jakbym przyłożyła dzisiejszy zapis do poprzednich to zobaczyłabym klon
Ginka z uśmiechem na ustach stwierdziła że nic się nie dzieje-czekamy, mam uaktywnić spacerki,chodzenie po schodach....
A tak naprawdę zaczniemy martwić się za 2 tygodnie

No to czekamy......
No a tak sie denerwowalas .
Mały ma 2 tyg to siedzi grzecznie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-04, 21:00   #3208
nemosek
Zakorzenienie

Iskra,Katrin,Anka,Nanusia Witajcie z powrotem

Cytat:
wiecie co? mam 3 szuflady ubranek i jeden duzy karton taki ozdobny, teraz własnie chciałam popatrzeć czego ile mam na r.62 bo na 56 dużo nie miałam, nie sądziłam ze na tak długo nam starczą;p no i byłam wręcz przekonana ze spokojnie mi wszystkiego starczy na 62 i co? mam tylko 3 pajace spodenek chyba z 5 par a śpiochów aż 1. hahaha... a jeszcze wczoraj do męża mówiłam ze nie kupujemy ubranek bo ma pełno.. to sie chłop zdziwi;p bo jak on mi nadal bd tak ulewał to ja prać nie nadążę ;p
dobrze ze za 3 dni mi PEPCO otwierają pod nossem i mają być mega fajne ceny. Już sie doczekać nie mogę. Tak samo kika. na stronie widziałam ekstra ubrania
To koniecznie musisz wybrać się na zakupy Może przy okazji sobie coś upolujesz fajnego na poprawę humorku

Cytat:
Obcinasz cazkami? Ja nie potrafie dla nas nozyczki sto razy wygodniejsze.

U mnie na poczatku to poduszka do karmienia, bo myslalam ze mi kregoslup rozwali. Pozniej sie okazalo ze mam beznadziejna gruszke do nosa.
MM - pierwsze dni mialam taki kryzys z pokarmem ze Sam fakt ze je mam w szafce dawal mi megakomfort. Nawet dokarmiłam ja ze dwa razy.
No I spiochy. Jak przyszlysmy do Domu to polowa poszla w pdstawke bo za male. Wyslalam mame I kupila 10 szt wiekszych.
Pozniej te smoczki do butelek. Mam chyba wszystkie mozliwe rodzaje

Mao a jak sobie radzisz ze swoim pokarmem?
Bierzesz cos na wstrzymanie laktacji?
Zeby Ci sie zastoj nie zrobil .

Hej. Zastanawialam sie gdzie jestes ..
Co do tego jak bedzie po , to nie ma co gdybac. I tak nie przewidzisz jakie bedzie Twoje dziecko ..

Implant to taki drucik ktory wstrzykuja w ramie. Tak jak zwykly zastrzyk. Mozesz go wyjac w kazdej chwili. Dziala ok 3 lat.
tyle poki co wiem. Reszte sie wypytam na wizycie, szczegolnie chodzi mi o miesiaczki bo babki pisza ze jedna ma regularnie, inna co 50 dni a inna wcale .

A ciekawe jak samopoczucie po nim bo on zawiera hormony tak? I ile to kosztuje...

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Rybka ja okresu jeszcze nie miałam, w piątek ide do ginekologa na wizytę i oczywiście po papierek do becikowego. I lepiej żebym do piatku okresu nie miała bo zamierzam zacząć brać tabletki, niby mam je juz w domu( to te ci miałam zacząć brać a zaszłam w ciążę) tylko wolałabym skonsultować to z lekarzem. Ale bez okresu też dobrze jest
Przypomniałaś mi że miałam dzisiaj zabrać gince do wypełnienia ten formularz do becikowego

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Lepiej faktycznie sobie sprawdzić i mieć spokojną głowę

EE.. tam nie myśl o tym co będzie, możesz się nastawić jedynie że nie będzie kolorowo i ewentualnie mile się zaskoczyc-tak jak piszesz.

Masakra. Jak może nie być funduszy na takie badania?

Pewnie się stresujesz, może dlatego boli?

Zazdraszczam siostrze

Na pewno tak będzie

Jakie robisz potrawy na święta?
Bardzo mi się podoba ta mata, ale też nie mam doświadczenia więc nie wiem czy zda egzamin..
Zdaj wszystkie egzaminy będziesz miała później spokojną głowę
To był chyba skurcz

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Dziś boczek obsypany przyprawami i nafaszerowany czosnkiem leży żeby się przegryzł, a jutro będzie pieczony.
Jutro mam zamiar zrobić flaki, kapustę z grzybami i farsz do pierogów, a jak wystarczy czasu to jeszcze gołąbki z kapustą w środku w kapuście i sosie pomidorowym.
Potem jeszcze mięsa i pierogi.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-04, 21:01   #3209
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też się właśnie zastanawiam

w ogóle musieliśmy z wózka wyjąc ten materacyk co dziecko leży na nim, zdjąć ochraniacz na nóżki i podnieść gondolkę w środku, bo kot urzadził sobie spanie wczoraj w wózku a potem na wózku i jaki szczęśliwy był :P
Ba a co by nie najlepsze i najwygodniejsze posłanko

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
nie nie, u nas takiej typowej agresji żeby bić np. to nie było, to tylko taka "delikatność", Ania bardzo żywiołowa, szybka i roztrzepana i takie zwykłe próby pogłaskania czy przytulenia mocno niebezpieczne, a na te jej przemyślenia, to tłumaczymy, że ona ciągle bardzo ważna, zachwytów to nie ma malą absolutnie głośnych, a wręcz czasem podgadujemy, że mała, że nic nie umie,ni erozumie, że to Ania taka duża i mądra, ale póki co efekty marne
Ej chyba musicie to powtarzać do znudzenia.Mam nadzieję że w końcu dotrze to do Ani
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE

Do dziewczyn które już rodziły SN Czy to prawda że przed porodem dziecko się wycisza ? w sensie że już tak nie kopie ani nie wierci się mocno ?

Gdzieś to przeczytałam i się cały czas zastanawiam czy to prawda
Podobno tak chociaż moje dziecię ostatnio mocno się wypycha.Będzie mi tego brakowało bo uwielbiam się z nim tak bawić.
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Matki XXI wieku

A dziękuję, jeśli to o mnie faktycznie chodziło
Ja czytałam, że herbatkę powinno się pić od 35 tygodnia, ale też się bałam
Piczki niczym nie smaruję, ale za to sutki zaczęłam, bo mam sporo tych maści. Nie sądzę, że to coś pomoże, ale ja tak bardzo boję się bólu sutków, że nawet jakby w 1 procencie miało pomóc, to będę smarować.

Nie rodziłam, ale już wielokrotnie o tym słyszałam. Podobno dziecko zbiera wtedy siły na wyjście

Odbraziłam się już na męża Kupił mi lustro o którym już dawno marzyłam i całe nerwy mi przeszły. W sumie to i bez tego lustra rano stwierdziłam, że trochę przesadziłam

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Witam się z wam serdecznie , trochę mnie z wami nie było ale podczytywałam w miarę na bieżąco.

Na wstępie serdeczne gratulacje dla mamuś które już mają swoje skarby a za mamusie oczekujące trzymam mocno kciuki

Co u mnie? Miałam trochę problemów z remontem bo przeciągał się w nieskończoność , trzeba było rwać wszystkie podłogi itp. poza tym trochę problemów z lekarzem prowadzącym ciążę ale nie chcę o tym pisać bo na samą myśl mnie trzęsie.Na szczęście wszystko się jakoś ułożyło i 12 listopada przez cc pojawi się na świecie nasz Leoś o ile nie zaplanuje sam wyjść wcześniej. Jednak po wizycie stwierdzono że wszystko "wysoko , głęboko i pozamykane" tak że mam nadzieję doczekać do 12. Może przez ten tydzień sobie trochę odpocznę po tym cholernym remoncie. Lodówka zaopatrzona , zamrażara trzeszczy w zawiasach tak zaopatrzyłam Tż ale jak zwykle dla siebie nic nie zrobiłam, może nie padnę z głodu . Jeszcze dzisiaj tylko zrobię czerwoną kapustę w słoiki i LEŻĘ PLACKIEM do 12.11
Czyli następna cc i Maluch na świecie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-04, 21:15   #3210
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Postaram sie teraz byc na biezaco.. widze zreszta ze na forum jakos spokojniej... moj maly narazie spi wiec zdazylam zjesc sniadanko.. noc tez byla dzis fajna, pierwszy raz w miare sie wyspalam... po kapaniu i karmieniu zasnal gdzies przed 22 i obudzil sie 2:30, maz przewinal, ja nakarmilam i nastepna pobudka o 5:30 i 7:30.... w ogole zalozylam malemu bloga zeby rodzinka i znajomi byli na biezaco naprawde fajna sprawa

Zalaczam fotki Brunia

Jaki słodki maluch Ojj coś czuję, że Twój synek będzie miał mnóstwo pięknych zdjęć

Cytat:

Ja nawet tyłka nie podniosę tylko sunę i sunę.Boje się że wytrę dziurę w prześcieradle jak tak dalej pójdzie
Moje już przetarte

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No to oby szybciej poszło

W sumie to do tego 11 też możesz nie doczekać
Chciałabym nie doczekać

Cytat:

No to już za tydzień

Czy ktoś urodzi w terminie? ;>
To już podobno ostateczny termin, także za tydzień mała już będzie z nami

Chyba nie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
strasznie dużo tych wywoływań u nas na wątku jest, i długo Cię trzymają po terminie, u mnie to trzeba 7 dni po stawić się do szpitala

no to trzymam za poród bez wywoływania
U mnie też 7 dni po trzeba się zgłosić

Oby się udało

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby się jednak samo rozwiązało, bo jednak wywoływanie to nic przyjemnego. Bardziej człowiek jest zestresowany.
Oj tak Wolałabym żeby akcja rozwinęła się sama

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości