|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]() Tak Was wypytuję bo może mnie się tylko tak zdaję, ze ten stelaż nie za bardzo pasuje i tak ma być, ale najwidoczniej nie. Cytat:
![]() Co?? Ale numer
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe tego to nie słyszałam ![]() ![]() mi bardzo utkwiło to w głowie i ten chłopczyk ( bo sorry wyglada jak 8 latek wgmnie) http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,2158 swoja droga ciekawe co u nich słychac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki.
Widze, ze mam troche do nadrobienia przez te moje dwa dni nieobecnosci. To juz jak pozloze panne Zuzanne spac. Zawsze kladziemy ja o 8:30 ![]() Ja mialam dosc busy weekend stad ta moja nieobecnosc. Dzis tez od samego rana sie cos dzialo, mialam tez gosci, wiec procz obiadku szybko zrobilam ciacho (dzis biszkopt kakaowy przelozony masa z mielonym slonecznikiem, polany bialym czekoladowym ganache a calosc zabrala mi pol godzinki). Myslalam, zeby dzis porobic pierogi do zamrazarki, ale jakos mi sie juz nie bardzo chce. Moze sie zmobilizuje jutro? RybkaJutro wizyta w szpitalu - regularny lekarz plus klinika dla cukrzykow. Mozesz prosze zaznaczyc termin cesarki? Mam zarezerwowana na 18 listopada. |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już wpisuje ![]()
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Rybka ale sie masz fajnie z tym ze mozesz Kacperka wystawic jeszcze na balkon.
Ja tez bym tak chciala, chociazby zakupy rozpakowac. U nas jak przekroczymy prog domu to juz syrena sie wlacza ;D Na spacerze jakbym sie zatrzymala na chwile - pobudka. W sklepie - pobudka. Ona jest taka czujna ze wierzyc sie nie chce . Tyle z tego dobrego ze jak wracamy to zasypia porzadnie zazwyczaj I ze 2h spokoj. Ale zebym z kolezanka poszla na kawe ze spiacym dzieckiem w wozku- moge zapomniec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() Czym on jej te dziecko zrobił? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Wtajemniczenie
|
ryba-ja swojego wszedzie biore w lezaczku, bo tez syrena.To normalne ze dzieci potrzebuja teraz mamy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś ma gdzieś w swojej okolicy sklep z FP? i moze wybiera sie jakoś któregoś dnia do czwartku? ;> jak tak to dacie znać bo byście sie zapytały co nieco ;D
Dziękuję ![]() Trele- jak stanę na dłuzej to też sie obudzi, dlatego co jakieś 10-15 minut na ten balkon wejdę i bujnę wózkiem. Niestety w drugą strone nie działa. jak tylko wystawie wózek przed spacerem to ryczy strasznie.. najpierw musi być spacer... ![]() Może ma taką potrzebe, ale kurde ja też mam potrzeby ![]() Wg. robił ktos kiedyś odcisk rączki nózki z masy solnej? bo chciałam młodemu zrobić, ale nie wiem cyz to wyjdzie? A z tej gotowej co sie kupuje to nie mam kasy ..
#3194 |
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() My już po wizycie. Z Małym wszystko w porządku, kruszynka waży niecałe 3kg - mógłby być ciut większy:P ktg w porządku, wody się unormowały. Ja natomiast dostałam globulki na infekcję, która prawdopodobnie się u mnie rozwinęła. Badanie bolało niesamowicie. Doktor stwierdził, że bardzo luźno się u mnie zrobiło i mamy rozwarcie luźniutko na jeden palec ![]() ![]() ![]() Doczytałam na pierwszej stronie że Nasturcja urodziła! GRATULACJE! ![]() ![]()
#3195 |
Zakorzenienie
|
Nasturcja Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Zobaczyłam na pierwszej stronie zmianę,listopadówki otwarte ![]() Teraz pewnie się posypiemy.... ![]() A u nas po KTG cisza.Jakbym przyłożyła dzisiejszy zapis do poprzednich to zobaczyłabym klon ![]() Ginka z uśmiechem na ustach stwierdziła że nic się nie dzieje-czekamy, mam uaktywnić spacerki,chodzenie po schodach.... ![]() A tak naprawdę zaczniemy martwić się za 2 tygodnie ![]() No to czekamy...... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3196 |
Raczkowanie
|
Hej.
Nadrobiłam szybko póki mam internet. Gratulacje dla Nasturcji i Miłosza. Ja dziś po wizycie. Mały waży 2700, wszystko niby ok. Wielki raczej nie będzie. Rozmawiałam o cc i lekarz podał datę 14. 11 ![]() Nie podjął jednak ostatecznej decyzji i kazał mi przyjść za tydzień. Powiedział że planowane cc zawsze robią w 38 tyg. aby uniknąć rozpoczęcia akcji porodowej. I do tego na ktg wyskoczyły mi jakieś skurcze na ok 70 %. Wiec teraz leżę i mam czekam do następnego poniedziałku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Odkryłam ameryke.
Mam takiego grajacego baranka. Wlozylam do wozka mojemu zmierzlemu dziecku I dziecka nie ma juz 10 minut ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Ktosiula Doczytałam o wanience i sprawdziłam. Mam też z Tega ale i stelaż i wanienkę.Ale kupowaliśmy w sklepie stacjonarnie więc dopasowany ![]() Wanienka ma 86 cm a stelaż 76 cm i wanienka stabilnie opiera się na tej kratce. Zmykam na film,resztę nadrobię później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
a my wykapani ;P znaczy maly a teraz wcinamy . od 6 rana zjadl 210ml tylko... ciekawe ile teraz wessie ;p
Trele- nie zapeszaj ![]()
#3200 |
Rozeznanie
|
TZ przytargał kwiatki i robi kolacje...albo cos nabroil albo czegos chce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- do której mniej wiecej trwaja chrzciny? 20-21-22?
![]() |
#3202 |
Wtajemniczenie
|
Ktosiula my też mamy wanienkę z Tega baby, a tak wygląda na stelażu
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-11-04 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Rozeznanie
|
Witam witam
![]() Nic nie nadrabiałam póki co, ale może zaraz uda mi się coś poczytać ![]() Jutro 5:50 meldunek pod porodówką i kroplówka z oksytocyną ![]() PROSZĘ TRZYMAĆ KCIUKI ZA ROZWINIĘCIE AKCJI!! ![]() Nadal się drapię, ale już mi lepiej, dostałam maść i trochę pomaga. Leżę na sali z dwoma super dziewczynami, personel super, lekarze też ![]() Jestem już po lewatywie, zaraz się pakuję i postaram się wyspać przed jutrzejszym dniem, co nie jest ostatnio łatwe.. dziś w nocy spałam 2h, reszta to drapanie i sikanie ![]() Buziaki dla wszystkich mamusiek!! ![]() A Leo waży 4kg ![]()
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-11-04 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Wtajemniczenie
|
Ale mam stracha zostawić dziecko w łóżeczku samo po dzisiejszej porannej sytuacji, nie mówiąc już o nocce. A najgorsze jest to że ona nie lubi spać na boku, strasznie sie wścieka jak ją kłade na boku i musi leżeć na plecach- całe szczęście ma głowę ładnie na bok albo na brzuchu.
#3205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy placebo czy nie, ale mam cichutka nadzieje że uderzy to we mnie jak w Trele. za każdym razem jak parze herbatkę to o tym marzę. słyszałam że jak tak kłuje, to dzieć wchodzi do kanału i też szyjka się skraca. dzisiaj, po ponad kilku dniach przerwy porządnie zaczęło mnie kłuć a mały dosłownie szalał jak nigdy, to boli ![]() co do wanienki, nie wiem, bo nie mamy na stelażu. wydaje mi się że jak się chwieje, to lipa bo może być niebezpiecznie jak dziecko będzie większe i ciekawe wszystkiego. mam zapas mleka na dzień dobry ![]() nie ich biznes ![]() Gratulacje dla Nasturcji! ona to się biedna namęczyła.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odciskow to ja mialam takie gotowe - dostalam w pracy . O dupe roztrzaś ! To trzeba z taka sila wepchnac ta nozke czy raczke ze ja dziekuje . Wypieprzylam .. Jak zrobisz z masy to daj znac jak wyszlo I ja tez sobie zrobie ![]() Cytat:
Mały ma 2 tyg to siedzi grzecznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3208 | |||||
Zakorzenienie
|
Iskra,Katrin,Anka,Nanusia Witajcie z powrotem
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałabym nie doczekać ![]() To już podobno ostateczny termin, także za tydzień mała już będzie z nami ![]() Chyba nie ![]() Cytat:
![]() Oby się udało ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.