|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej, a Florek chory ![]()
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
BYou hehe zrobie biznes jak mi sprzedasz tanio, a ja opchne w De za wiecej
![]() ![]() Mowisz, ze z wozkiem lepiej sie sprzeda.. Hmm.. Ale to ja i tak nie mam bazy do wozka i fotelika,wiec chyba u mnie sprzedaz laczona nie wyjdzie.
#3874 |
Zakorzenienie
|
BYou to chyba Demeter tak pozno prasowala
![]() Dragusia dla Florka, niech sie nie wyglupia przez urodzinami ![]()
#3875 |
Zakorzenienie
|
Dragusia zdrówka dla Florka
![]() (czekam aż mój tż łaskawie wypełni aniketę chociaż mu to się nigdy nie spieszy no i my nie po ślubie więc w rezerwie jesteśmy) BYou ja własnie kupiłam conversy, adidasy, szpilki, balerinki i klapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
Moderna no ja wystawię fotelik tylko foty muszę cyknąć ale przed chwilą się śmiałam do tż że może zostawimy dla drugiej Anielki a tż na to a co jak będzie Anielek ? to najwyżej się kupi niebieski pokrowiec, to tż na mnie się tylko spojrzał i pojechał hehe
![]() A ja najleżę do takich osób że wszystko wydaję od razu bo nie lubię jak mi zalega tak więc długo to niepotrfa. Ja nie mam już nawet ciuszków Anielki które nosiła na 68 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
MBZ♥
|
A to pomyliłam
![]() Moderna mi się nie śpieszy ![]() ![]() Oliwka masz jeszcze miejsce na buty? ![]() A jakie wzięłaś? ja hyba tym razem wezmę białe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Hehe.. A planujecie drugie dziecko?
Moj maz napomina o rodzenstwie dla M., ale ja jakos chyba nie chce drugiego, nie wiem.. Chyba sprzedam, choc tak mi szkoda jakos ![]() A ten dualfix tez mozna dla maluchow od urodzenia, wiec najwyzej Anielka dostanie nowy fotelik ![]()
#3879 |
Zakorzenienie
|
BYou właśnie wczoraj robiłam porządek w butach zimowe chowałam i tak patrzyłam patrzyłam i patrzyłam na te moje wszystkie szpilki z utęsknieniem.
Ja kupiłam białe co by mi pasowały do tej kurtki świetnie leży. A spodnie jakie chcesz? ostatnio kupiłam 2 pary w americanosie bardzo fajne ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Moderna mój tż ciągle chodzi i mówi że by chciał ja na razie nie może jak mała będzie miała ze 3 latka to możemy pomysleć ale mój tż twierdzi że już bedę stara ![]() Dobra idę dziecko obudziło się definitywnie czas się pobawić lalkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Ohh jaki moj M.dzisiaj mnie slodko potraktowal - mial na stoliku jednego malego platka sniadaniowego (wiecie jakie to malenstwo), ktory sie jeszcze pokruszyl - i M. Karmil mnie tymi okruszkami
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() faceci ![]()
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
biedny Roszek.. dobrze, że juz minęło.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Oszaleję dziś z J. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |||
Zakorzenienie
|
ooo, co mu?
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój chłop sobie nabył dwie pary ![]() on z boku wygląda jakby w kółko w jednych butach chodził (nawet nie wiem która para białych conversiaków...) i dżinach (kupił sobie dwie pary identycznych - dobrze leżących ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lalkami? jak? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
MBZ♥
|
Demeter
![]() Moderna i chciałabym i boję się ![]() Pani to widzę, że TŻ też wielbiciel ![]() Podobają mi się koralowe, białe, takie jakby dżinsowe. Ale ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Monika współczuję! |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zadomowienie
|
Oliwka- Ty zakupoholiczko! ;-) mi to zawsze szkoda na siebie pieniędzy wydawać. Chyba nie jestem typową kobietą ;-)
Dragusiu, co Florkowi dolega? Zdrowka! BYou conversy to chyba białe najładniejsze ![]() A co do staranek to po takich przeżyciach się nie dziwię, że sie boisz. Monika, współczuję, mam nadzieję, że popołudnie będzie lepsze. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-03-11 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zadomowienie
|
My po kontroli, gardło podobno już czyste, tylko lekko zaczerwienione, więc zalecenia, żeby brać antybiotyk jeszcze z 2-3 dni.
Z tą osłoną, to czekałam, co powie, no i czy w ogóle powie,żeby brać po zakończeniu antybiotyku ![]() ![]() Po lekarzu pojechałam na 15min spacer do parku pokazać Hani kaczuszki i przetestowałam maclarena na żwirku takim, telepie się ![]() Nestelle ja tez uważam, że Roszkowi sie jakis może twój niepokoj udzielił, może miałas nerwy w związku z przygotowaniami i on to czuł? Kwiatuszku żeby mu szybko minęło biednemu ![]() Tasia trzymam kciuki, żebyście w końcu znaleźli coś odpowiedniego dla siebie ![]() Oliwka - ooo dzięki twojemu linkowi w końcu widzę,że pojawiły się na mnie conversy ![]() ![]() Ja tez juz prawie nie mam wypłaty ![]() ![]() Moderna ![]() ![]()
#3887 |
Zadomowienie
|
hej hej!
![]() wstałam dzis rano o 7 i pojechałam do lekarza.. niestety nic mi nie przechodzi a nawet jest co raz gorzej ;/ dostałam tabletki z penicyliną na gardło.. mam całe migdały zawalone.. teraz jak juz gardło mniej boli to znowu głowa pęka.. takiego bólu jeszcze nie miałam.. do tego węzły i się załatwiłam.. w 20stopniach na wietrze ![]() mam tylko nadzieję, że Ewunia nie załapie ![]() dostałam też skierowanie do dermatologa (Moderna- mnie lekarz powiedział, że zawsze trzeba mieć skierowanie) no ale to nie teraz, najpierw muszę się kurować.. później postaram się nadrobić co napisałyście |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki budowniczy ![]() nie znam ![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ohoh juz tylko miesiac wolnego. a z mama sie dogadałas? co do telefonu współczuje , brak profesjonalizmu z ich strony ![]() Cytat:
![]() florek tam miał raz wieczorem krótki epizod że wziełam go do usypiania a on zaczal sie wic krzyczec, niby u mnie chcial tylko od dziadkow uciekal ale ode mnie tez nie, zaraz z powrotem do mnie, ale w wozku naszescie zasnal (dobrze ze wozek byl w mieszkaniu) nie do mnie ![]() ano katar, kaszel, gardełko zaczerwienione, czasem temperatura ![]() eh ;/ Cytat:
![]() DZIEWCZYNY NIE PO ŚLUBIE WYPEŁNIJCIE PROSZĘ ALE W STAŻ MALŻEŃSKI WPISZCIE ILE LAT MIESZKACIE POD JEDNYM DACHEM ![]() Cytat:
![]() ja już mam ten duży wózek 2w1 w domu przyszykowany do schowania i jak dziś Florka w nim po domu woziłam chwile to tak smutno się zrobiło mi ![]() ![]() nadrobiłam ![]()
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Villga ja też od kiedy mała się urodziła skąpiłam na siebie i jeszcze zanim pojawiła się na świecie tylko była ona i ona od czasu ja no ale nie można siebie tak zaniedbywać ja która u fryzjera i kosemtyczki mieszkałam na szpilkach latałam ba! mogłam w maratonie w szpilkach starować zaniedbałam się no ale pora przywrócić się do porządku.
Pani balerinki takie kupiłam czekam aż do mnie dotrą mam nadzieję, że dobry rozmiar. Adidasy takie wpadły mi w oko i się nie zastanawiałam tylko brałam ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Dragusia ja wczoraj jak z małą wracałam od lekarza to tak coś mnie w sercu zakuło zazdrość? jak widziałam te wszystkie mamy z malutkim dzieciaczkami w głębokich wózkach przecież u nas to było tak niedawno a już się tęskni i nie pamięta. Choć nasze szkraby dalej są dla nas malutkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na szybko wyszukane: http://www.aponet.de/aktuelles/aus-g...-facharzt.html http://www.haufe.de/sozialwesen/leis...42_160072.html jak masz miec robiona diagnostyke np. u radiologa, tomografie itp. to potrzebujesz skierowanie, natomiast do ginekologa, ortopedy, dermatologa itp. masz wolny wybor i nie musisz isc najpeirw do rodzinnego ![]() (ale jak masz juz skierowanie to dobrze - dzwon do dermatologa i umow sie juz na jakis termin, bo sie czeka). A i na przyszlosc jak potrzebujesz skierowanie, to zadzwon do rodzinnego, oni przygotuja i tylko odbierzesz ![]() A i tak mi dzisiaj sie jeszcze przypomnialo - na powieki kup Alfason Repair (to polska tzw. nanobase) - naprawde bardzo dobry na takie startegiczne miejsca ![]() Do rak to masc z mocznikiem jak pisalam (Basodexan) plus jezeli wazelina Ci nie odpowiada to np Dermatop Basissalbe - choc dzialanie jest podobnie ochronne jak wazelina, natomiast przyjemnosc stosowania jest troche lepsza ![]() A rodziny nic Ci nie pomogl na te rece i oczy? No i zes sie ladnie zalatwila - to masz angine, tak? ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-11 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
Jola, zdrowka! Oby szybko przeszło i Ewcia się nie zarazila.
Oliwka, no ja tak zawsze mialam, nie tylko jak zostałam mamą. A balerinki i adidaski bardzo ładne. Ja chcę sobie teraz kupić takie eleganckie buciki przejściowe na wiosne. I zakiecik albo kurteczke- to zazyczylam sobie na urodziny od Tz.(urodziny mialam koncem lutego i jeszcze sie na zakupy nie wybralam... ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zadomowienie
|
Nestelle, biedny Roszek, może jednak coś go bolało. Aż trudno uwierzyć że taką drakę mieliście bo zdjęcia wyszły cudne
Villga, super że impreza się udała. Foto mile widziane ![]() BYou ![]() ![]() ![]() Oliwka, ![]() Dragusiu, zdrówka dla Florka JolanT, to nieźle Cię wzięło, oby szybko przeszło ![]() W temacie fotelików ja wczoraj przeglądałam sobie bo w końcu cos trzeba wybrać (tak w ogóle to ktoś jeszcze oprocz mnie wozi jeszcze dziecko w pierwszym foteliku?).Wpadł mi w oko maxi cosi tobi i mam zagwozdkę, bo w K Moderna podawała i w opisie na ceneo jest info że on jest montowany tyłem do kierunku jazdy, a na yt na filmiku (ze sklepu tosia.pl) pokazany jest montaż przodem. Przyznam że zgłupiałam ![]() ![]() PS. Siedzę na ławce w takim małym parczku-ogrodzie. Niedaleko ławki rozkwitły białe krokusy. Każdy kto przechodzi mówi do osoby towarzyszącej: patrz, a tu białe krokusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zadomowienie
|
Alliw, zdjęcie w klubie
![]() I ja też woze Kinge w tym pierwszym foteliku. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jeszcze wozila w pierwszym foteliku, ale akurat sie trafila okazja, dlatego mamy juz ten drugi ![]()
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
alliw ja wożę jeszcze w pierwszym chodz drugi stoi i czeka aż zostanie zamontowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzyłam, nie ryzykowałabym kupowania bez mierzenia - gdybym tak kupiła pierwszy to wtopiłabym strasznie, bo pewnie okazałoby się, że pasy za krótkie i pozamiatane. W sklepie, w którym kupowaliśmy wszyscy praktycznie "mierzą" foteliki. Sprzedawców jest dużo, wychodzą z fotelikami do samochodu klienta, nie ma żadnego problemu.
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
Nestelle- ja myślę, ze Roszka jednak brzuszek bolał, bo piszesz ze próbuje nowych rzeczy, więc moze akurat sie tak złozyło, ze coś mu zaszkodzilo, zęby by tak nie przeszly szybko....No chyba ze nerwówka mu się udzieliła, o ile była, bo przeciez Ty zorganizowana jesteś
#3898 |
Zakorzenienie
|
Sorceresss a ty jak się czujesz?? Co tam u Was?
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Demeter ty oszlałaś z tym prasowaniem do 2:30 ![]() ![]() Scarlett współczuję konieczności zakupu staników, ja ostatnio także musiałam nabyć bo ehh te do karmienia już powoli się zużywają sprzed ciąży to chyba nigdy nie założę. ![]() Znacie jakieś sposoby na cycki by były jak przed ciążą?? poza operacją? moje są w rozsypce totalnej 2 zwisy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat się złożyło z moją chorobą więc wzięłam osobiście no i nic nie mówił na te ręce i oczy, tylko spojrzał szybko.. zobaczę jeszcze co powie dermatolog i wtedy zaopatrzę się w te maści, jutro pojadę, zobaczę ile będę czekała.. załatwiłam się i to dokładnie ;/ poszliśmy nad wodę w Holandii i tam tak wiało.. pochodziliśmy dosłownie 10 minut nie wiecej, stwierdzilismy ze za mocno wieje i pojechalismy do lasu, gdzie juz bylo spokojnie.. no i widocznie te 10min. starczyło, żeby nabawić się anginy ;/ gardło już znośnie ale mam taki ból głowy.. co 3 godziny biorę tabletkę ale nic nie pomaga ![]() ja to pal licho ale o Ewunię się właśnie boję ![]() ![]() Cytat:
![]() no i spóźnione najlepsze życznenia ![]() Cytat:
jak Was pytałam to mówiłyście, że dobry moment na przesiadkę ale zdygałam.. po prostu zdygałam.. jak sobie pomyślę, że ona w takim dużym foteliku i przodem.. potem doczytałam, że póki głowa nie wystaje to jeszcze może być pierwszy i tak przeciągam.. bo o ile nogi wystają to głowa jeszcze nie.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.