Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 10:40   #4081
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

BYou ten i ten
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:44   #4082
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

wiecie co jestem już tak głupia ze
widziałam emelki w sklepie ale tylko jeden wzor z rozmiaru na R . faktycznie mięciutkie bardzo . no ale brzydkie .niepasujące nam do niczego . a babka ze sklepu mowi ze trudno dostać ta firme i ze rzadko maja. w sklepie internet. tez kiepsko z rozmiarami .
wiec pojechałam do sklepu gdzie kupuje dla starszaków i kupiłam naturino . za ponad 3 stówy .
i teraz mnie tknelo ...jak bzinka pokazala swoje ,ze może na all są . i co? SĄ! rozmiar 20 na 6 stronach .
A nie możesz zwrócić tych naturino?
Bez sensu wydawac tyle kasy jeszcze jak ci sie emelki bardziej podobały...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:51   #4083
Moderna
Zakorzenienie

CzYtalam,ze buciki roznych marek moga miec rozbieznosci w rozmiarach - i tak rozmiar 20 nie jest rowny innemu rozmiarowi 20. Dlatego lepiej mierzyc plus dodatkowo zawsze mierzyc wkladke wewnetrzna.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:52
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:04   #4084
scarlett26
Zakorzenienie

Płaciłyście na tej stronie nexta zwykłą kartą debetową? Bo mi wypisuje jakieś cuda wianki error i try again

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:16   #4085
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
A nie możesz zwrócić tych naturino?
Bez sensu wydawac tyle kasy jeszcze jak ci sie emelki bardziej podobały...
oderwałam już karteczki .R miał już na nozkach i pomykał w nich po placu .
a naturino to włoska firma, bardzo dobra jakos - atesty itp.
no i butki tez sa sliczne . tylko te emelki -większy wybor . i odrobina bardziej miękkie . choć w sumie to tez zależy od modelu (nie wszystkie sa równo miękkie).
trudno przezyje . i tak kupiłam z rabatem bo w tym sklepie kupuje od lat dla dzieciakow.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
CzYtalam,ze buciki roznych marek moga miec rozbieznosci w rozmiarach - i tak rozmiar 20 nie jest rowny innemu rozmiarowi 20. Dlatego lepiej mierzyc plus dodatkowo zawsze mierzyc wkladke wewnetrzna.
tak jest . dodatkowo buciki maja rozną szerokość -czego się nie sprawdzi nie przymierzając . tak właśnie było z geoxem - R ma waską stópke a bucik szeroki był .
ale emelki mierzyłam w stacjonarnym .i rozmiar 20 był dobry ,dlatego zdecydowałabym się na kupno poprzez neta.
bez przymiarki nie kupiłabym .
Stary 2014-03-13, 11:25   #4086
cathlyn
Rozeznanie

Wszystkiego naj dla
Tomka
Florka
Kingi
:par ty:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
powiecie zaraz, że ja brudas, ale piżamę J. ma na tydzień

potrzebuję pomocy w zmodyfikowaniu menu J., brakuje mi pomysłów...... teraz wygląda to tak: 6-200ml mm, 9.30-kasza mleczna owocowa na 150ml wody, 13-obiad zupa wielkości słoiczka 220-250g, 16-owoce, kisiel, jogurt z owocami, ok 190g, 19-kasza holle na 170ml mm.
Wydaje mi się, że za dużo kaszek dostaje...
J. jest papkowy, nie jada jajek, bardzo ciężko idzie nam nauka jedzenia, więc i wybór niewielki, ale co można zmodyfikować? chciałabym kaszę na śniadanie czymś zastąpić tylko czym? kanapki nie zje, może pół kromki chleba z serkiem jakimś, wędliny nie zje raczej, taką porcją się nie naje.
U nas pajac też na tydzień... L. się nie poci w nocy, nie chodzi w pajacu po podłodze, więc nie ma potrzeby zmieniania częśćiej

Co do menu - jajka wykluczasz w ogóle bo J. nie toleruje?
Możesz spróbować z kaszą - nie kaszką, np. amarantus.
albo
http://smakoterapia.blogspot.com/201...-jaglanej.html

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Pizamkę (tzn pajaca) zmieniamy co 3 dni. Szukam pajaców bez stópek, ale nie moge znaleźć.
Ja dostałam pajace bez stópek od t. i nie używam. Jakoś mnie te gołe nogi przerażają Plus pajace z sh takie hmmm... nie w moim stylu nazwijmy to dyplomatycznie
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
T
Sprzątałam w pokoju i nagle patrzę na Mikołaja, a ten coś memła w buzi. Patrzę dalej, a on wyciągnął na chwilę język i schował. Zauważyłam coś czarnego Mówię do niego Mikołaj pokaż co tam masz, a ten się pięknie uśmiechnął i wyciągnął język a tam.... biedronka gdzie on ją znalazł nie wiem. Nie żyła już
Padłam.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ile razy stał bez trzymanki żeby zaimponić lachonkom
Twoje teksty niezmiennie mnie powalają na kolana
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
To moze od razu do laryngologa?

Dziewczyny a Wy nie macie rozdzielonych poradni? Bo u mnie sa np. dziecko zdrowe- wizyty,szczepienia,pytani a i dziecko chore- gdzie same chorowitki....
U nas jest jedna poczekalnia - wielkości dużego pokoju.
I jest tak:
dzieci chore sa przyjmowane jednego dnia
dzieci zdrowe drugiego
Ale co z tego skoro poczekalnia jest równiez dla dorosłych - jest gabinet pediatry i lekarza pierwszego kontaktu. Jak byłam w ciąży czekałam do internisty i pamiętam jak jedna mamusia chciała robić awanturę bo: byli chorzy dorośli a ona na szczepienie. I były chore dzieci - bo jak dziecko chore, to jasne że rodzice dzwonią do przychodni z pytaniem czy pediatra przyjmie. A pediatra przyjmie. Niby fajnie, że się zgadza na wizytę (dla rodziców chorego dziecka), ale jak ta mama czekała z ok. 3m-c bobaskiem na szczepienie, a w poczekalni było ok. 10 osób (ciasno jak cholera) z czego połowa osób chora...

[QUOTE=moni_ka.g;45563155]
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
MOje dziecko?Niemożliwe:brzyda l: Idziecie w sobotę na s,uki??Bo ja rozważam...
Juz doczytałam o co chodzi, ale i tak się uśmiałam po pachy

Cytat:
Moderna - polec mi jakies kremy /balsamy dla Ninki - zrobiła jej się skora na karku taka jakby paper scierny - chropowata,zaczerwieniona i mega sucha . zawsze miała .
Spróbuj z olejkiem migdałowym.
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Jestem umówiona w orange na 17tą, jak usłyszycie w wiadomościach, że w jakimś salonie latały siekiery to byłam ja.
Ty to jednak jesteś cierpliwa. Ja bym kazała sobie umowę przygotować i dostarczyć do domu. Jak nie, to bym zmieniła dostawcę, nawet gdybym miała zapłacić trochę więcej - za brak szacunku do człowieka.

Nie dałam rady pisać ostatnio, bo na drzemce L. wychodziliśmy na dwór - akurat w takich godzinach miałam rzeczy do pozałatwiania, a wieczorem tylko Was nadrabiałam i już nie miałam siły pisać.
Byliśmy u lekarza na kontrolę na roczek + z pytaniem o nie-jedzenie i muszę sobie wszystko przetrawić....
Ale od razu napiszę, że lekarka zasugerowała, żeby nie dawać mięsa normalnego, tylko mielić i pulpety, bo L. niedokładnie gryzie - brak trzonowców. Stąd mogą być bóle brzuszka. A zamiast mięsa dawać różne kasze (szczególnei amarantus) i jaja - min. 1 x dziennie.
Stary 2014-03-13, 11:50   #4087
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
a naturino to włoska firma, bardzo dobra jakos - atesty itp.
no i butki tez sa sliczne . tylko te emelki -większy wybor . i odrobina bardziej miękkie . choć w sumie to tez zależy od modelu (nie wszystkie sa równo miękkie).
trudno przezyje . i tak kupiłam z rabatem bo w tym sklepie kupuje od lat dla dzieciakow.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

tak jest . dodatkowo buciki maja rozną szerokość -czego się nie sprawdzi nie przymierzając . tak właśnie było z geoxem - R ma waską stópke a bucik szeroki był .
ale emelki mierzyłam w stacjonarnym .i rozmiar 20 był dobry ,dlatego zdecydowałabym się na kupno poprzez neta.
bez przymiarki nie kupiłabym .
Aa no to jak juz chodził, to nie ma sprawy

Ale wiesz,że z tych emelków to rozmiar 20 nie każdy model byłby dobry, myśmy się wczoraj namierzyły emelków w rozmiarze 19 i z ok 10 modeli tylko 2 pasowaly, a reszta była właśnie za szeroka i się marszczyły na stópce, nie były dopasowane.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 12:02   #4088
alliw
Zadomowienie

cześć
Najwspanialsze życzenia dla Kingi! Rośnij duża i zdrowa

Nadrabiam
Cytat:
TŻta
proponujesz swojego?

Cytat:
alliw ja sobie w notatniku zapisalam sposob strippi
Jak zrobić domowy czyścik - zwinięta w kulkę folia aluminiowa mniej rysuje powierzchnię niż szorstka strona gąbki. Na bardzo trudne zabrudzenia Perfekcyjna Pani Domu proponuje papkę:
- 5 łyżeczek sody oczyszczonej
- 5 łyżeczek soli
- i ok. 5 łyżeczek octu
Całość mieszamy , najlepszy do tego będzie pędzelek. Przygotowaną papkę kładziemy na silne zabrudzenia np. w piekarniku. Zostawiamy ją na 15-20 minut. Później szorujemy tak jak zwykle.

Cytat:
pianke z lidla . albo cilit bang (chyba).

nie jestem często w hm ale wydaje mi się ze te pajacyki -piżamki bez stopek to stała pozycja .nawet na stronce sa
http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...#Nr=4294915937
tego typu sa chyba jeszcze w kaphalu .
dzięki
noszz kurde, na stronie są, ale serio u mnie nie było, albo naprawde ślepa jestem

Cytat:
nie ma zabawnie to z boku wygląda...
a jak non-stop mam takie atrakcje, to jest średnio atrakcyjne

Cytat:
w ogóle poszliśmy do Ikei po tunel/namiot. ale T. w bawialni wcale się nimi nie interesował. co go zjarało (oprócz lasek ) - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50139170/
hahahaha cudowna

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

A wiecie, ja zrobiłam małemu tą morfologię bo od urodzenia nie miał robionej więc mówię sobie sprawdzę po roku czasu akurat. No i masz wyszło kiepsko ma braki żelaza stąd słabe przybieranie na wadze.Byłam u lekarza, no i mamy żelazo, witaminy i zmianę diety. No i znów pod górkę...
ej ej, najwazniejsze ze wiadomo co jest. Bedzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurde- laski- STOP- nakręcacie się!!!!! Dzieci już nie tyją tak jak na poczatku, już nigdy tak nie bedzie. Je? Je.... może jesc mniej- bo odkrył nowe możliwości ruchowe, bo rośnie, bo mogą mu iść zęby. Oczywiście skontroluj! Ale bez nakręcania się....
dobrze gada, coli jej polać

Cytat:
założę kombi

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
1. Pojechalam dzis do gina z prosba o wystawienie L4 i mam od wczoraj Tym sposobem zaoszczedzilam 3 tyg urlopu wyp., ktory wykorzystam sobie za poltora roku

2. W ogole narzekne sobie, ze chyba nie wyrobimy sie z becikowym za Krzysia - nie chce wchodzic w szczegoly, ale t. tak namieszala

3. A w ramach chwalenia sie - nie karmie juz 4 doby
I wiem, ze to dobrze dla nas wszystkich. Tylko, ze jakos mi smutno z tego powodu...
1. super!
2. ale przecież macie jeszcze ponad miesiąc, dacie radę, no chyba ze jakas grubsza sprawa
3. smutno, wiadomo, ale najważniejsze ze sie udało. Jestem z Ciebie dumna

Klementyna, jestes mistrzynią usmiałam się po pachy

I w imieniu Janka bardzo dziękuję za miłe słowa
Stary 2014-03-13, 12:08   #4089
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

U nas pajac też na tydzień... L. się nie poci w nocy, nie chodzi w pajacu po podłodze, więc nie ma potrzeby zmieniania częśćiej

Co do menu - jajka wykluczasz w ogóle bo J. nie toleruje?
Możesz spróbować z kaszą - nie kaszką, np. amarantus.
albo
http://smakoterapia.blogspot.com/201...-jaglanej.html

U nas jest jedna poczekalnia - wielkości dużego pokoju.
I jest tak:
dzieci chore sa przyjmowane jednego dnia
dzieci zdrowe drugiego
Ale co z tego skoro poczekalnia jest równiez dla dorosłych - jest gabinet pediatry i lekarza pierwszego kontaktu. Jak byłam w ciąży czekałam do internisty i pamiętam jak jedna mamusia chciała robić awanturę bo: byli chorzy dorośli a ona na szczepienie. I były chore dzieci - bo jak dziecko chore, to jasne że rodzice dzwonią do przychodni z pytaniem czy pediatra przyjmie. A pediatra przyjmie. Niby fajnie, że się zgadza na wizytę (dla rodziców chorego dziecka), ale jak ta mama czekała z ok. 3m-c bobaskiem na szczepienie, a w poczekalni było ok. 10 osób (ciasno jak cholera) z czego połowa osób chora...

Spróbuj z olejkiem migdałowym.

Ale od razu napiszę, że lekarka zasugerowała, żeby nie dawać mięsa normalnego, tylko mielić i pulpety, bo L. niedokładnie gryzie - brak trzonowców. Stąd mogą być bóle brzuszka. A zamiast mięsa dawać różne kasze (szczególnei amarantus) i jaja - min. 1 x dziennie.
Ja uzywam pizamke zawsze dwa razy

Fajny ten budyn mus, ale trzeba zwracac uwage wlasnie na to, albo mleko roslinne albo woda (bo przy normalnym mleku, czyli przy kontakcie z wapniem zelazo nie bedzie sie optymalnie wchlaniac)..
a robilas moze sama takie mleko roslinne? bo kiedys czytalam przepisy i nawet wcale to takie trudne.

Bez sensu z ta poczekalnia macie - u nas sa dwie zamykane na szklane dzwi, dla zdrowych i chorych. No i ten podzial dziwny - bo jak dziecko chore to nie zawsze mozna czekac

Olejek suche miejsca jeszcze bardziej wysusza, olejki tylko na zdrowa skore i najlepiej mieszane jednak. A tak suche miejsca jednak masci daja najlepiej rade

Z mieleniem miesa warto sprobowac
Moj to prawie w ogole miesa nie chce jesc, a ja nie zmuszam - mam andzieje, ze nie szkodze - no ale jak nie chce jesc

Jakie rady jeszcze dostalas?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Tasia gratuluje rezygnacji z kp, udalo sie bez placzu? Fajnie, dalas rade!
Stary 2014-03-13, 12:13   #4090
scarlett26
Zakorzenienie

Hehe, alliw, mój się sprawdza, wyszkol swego też. Ja tam wychodzę z założenia, że robić zakupy, gotować i jeszcze sprzątać to za wiele (celem uzupełnienia, nie wszystko wychodzi mi tak jak słynna tarta). Wczoraj z sąsiadką wieczorem wypusciłyśmy się do biedry, bo w lodówce hulał tylko wiatr i w biedrze mi się przypomniało, że przecież skoro w lodówce pustki to umyć by ją wypadało.... Dzwonię, mówię, że robię zakupy i żeby umył lodówkę póki pusta. TŻ się wkurzył, bo telefonem obudziłam Zosiora-Potwora, ale Zosior jak się okazało zaraz przysnął. Wróciłam, a TŻ pucował lodówkę.... Tylko póki co miga się od wcześniejszego powrotu z pracy celem mycia okien :brzyda l:

Mam pytanko do szczoteczkowych babek - suszycie te szczoteczki jakoś? ja moją strząsam i odkładam na brzeg umywalki, ale coś kiepsko schnie. I jak często ładujecie? CZekacie aż się rozładuje? wsadziłam gdzieś instrukcję, czytałam, ale nie pamiętam. Póki co używam prawie tydzień i jeszcze nie ładowałam. Ale jestem bardzo zadowolona - skóra mi się wygładziła, jest jakby bardziej napięta, pory się zmniejszyły. U mnie działa lepiej niż jakiś peeling. Jak kiedyś będę mieć nadmiar gotówki to kupię tą do ciała. Raz sobie umyłam nią moje strasznie przesuszone grzbiety rąk i wyglądają dużo lepiej. Także trafiony zakup jak dla mnie.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-13, 12:19   #4091
pani22ka
Zakorzenienie

Sto lat dla Kingi!!!!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
nie karmie juz 4 doby
klask i:

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
no! to dzienną porcję narzekania mamy z głowy
ukochuję i ciepło myślę

Cytat:
brałam od niej rozmiar a one jej odrastaly
co za france....

Cytat:
pamiętam te jego samcze miny

cały czas mam wrażenie, że one te biedronki to przez Ciebie i biedronkę bez ogonka

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
.... zarosnę brudem
nie sądzę...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 12:27   #4092
alliw
Zadomowienie

Cytat:
ehhhh te moje sny ...wszystko przez te tematy z forum...
pół snu latałam po przychodniach - zagadkach ,gdzie pokoj dla chorych a gdzie dla zdrowych a drugie pół snily mi się Cycki Pani . brałam od niej rozmiar a one jej odrastaly

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

dziś dwa razy Ewa obudziła się w nocy bidulka..
wzięłam na rączki, utuliłam i płacz przechodził.. jak chciałam ją oddać do tatusia to nie chciała iść i przytulała się się jeszcze bardziej.. więc chyba tęskni za mną musiałam ją ululać..
ja niestety nie czuję się jeszcze dobrze.. dziś doszło mi jeszcze zatkane ucho ;/ gardło całe w ropie ehh..
o raju...obys szybko wyzdrowiała

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej
w nocy Kamila bardzo meczył katar, ale nie kaszlał ani raz, uffff!
wokoło wszyscy chorzy, aż strach wychodzić
uff uff

Cytat:
Ojoj zapomniałam się pochwalić? Niemożliwe
zaraz na bloga wrzuciłam post o nich
Takie . W rzeczywistosci wygladaja ładniej

ślicze buciki

Cytat:
A dziewczyny mam dla Was radę
Jak chcecie coś do ubrania dziecku kupić a nie chcecie wydawać pieniędzy to zaprowadźcie dziecko dwa dni do mamy/teściowej w zamałych ubrankach Zaraz babcia weźmie na zakupy może wyślę małą to też dostanie buciki za parę stówek na wiosnę
tjaaa, nie kazdy ma taką fajną babcię
współczuję popsutego odkurzacza trzymasz się jakoś?

Cytat:
wiecie co jestem już tak głupia ze
widziałam emelki w sklepie ale tylko jeden wzor z rozmiaru na R . faktycznie mięciutkie bardzo . no ale brzydkie .niepasujące nam do niczego . a babka ze sklepu mowi ze trudno dostać ta firme i ze rzadko maja. w sklepie internet. tez kiepsko z rozmiarami .
wiec pojechałam do sklepu gdzie kupuje dla starszaków i kupiłam naturino . za ponad 3 stówy .
i teraz mnie tknelo ...jak bzinka pokazala swoje ,ze może na all są . i co? SĄ! rozmiar 20 na 6 stronach .
poszalałaś

Cytat:
Jestem umówiona w orange na 17tą, jak usłyszycie w wiadomościach, że w jakimś salonie latały siekiery to byłam ja.
profilaktycznie im się należy

Cytat:
jak to pomykał??? to on już chodzi i sie matka nie pochwaliła???

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Nie dałam rady pisać ostatnio, bo na drzemce L. wychodziliśmy na dwór -
zastanawiałam się gdzie żeś przepadła

Cytat:

Bez sensu z ta poczekalnia macie - u nas sa dwie zamykane na szklane dzwi, dla zdrowych i chorych. No i ten podzial dziwny - bo jak dziecko chore to nie zawsze mozna czekac
ale u was to inny świat

Kwiatuszku, trzymajcie się

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Scarlett, mój chłop gotuje i robi zakupy, to w zupełności mi wystarczy

Szczoteczki nie suszę, ładuję jak się wyładuje (napisane było ze po ok 24 uzyciach i u mnie tak mniej wiecej było), wtedy ładuje na maksa. Ja tez jestem zadowolona. Także buziak wielki dla Oliwki Z rękoma dziś spróbuję bo mam takie suchary ze zaden krem nie działa

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-03-13 o 12:23
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:42   #4093
jolanT
Zadomowienie

wiecie co..
wyszykowałam moją Ewcie na spacer z tatą a tu słyszę, że wracają..
okazało się, że dostaliśmy gume/pane w wózku
najechali na gałąź, wbiła się w oponę no i spacer musiał poczekać a mąż jechał do wulkanizacji..

bzinka- piękne te buciki
a Hania jaka zadowolona!
Ewunia też swoje wkłada do buzi i tarmosi

cath-
kompletny nonsens ;/ i to lekarze a nie potrafią zadbać o to aby zdrowe dzieci nie miały kontaktu z chorymi

u nas był dziś znajomy.. dzwonił wcześniej do męża, że wpadnie.. mąż mu mówi, że ja chora, że nie bardzo a ten się wprosił i siedział.. jakby nie można było kiedy indziej.. i strasznie mnie wkurza bo przeklina.. Ewa mała to wiadomo, że nie kuma ale nawet mnie to razi.. uszy więdną ;/

Tasia-
wiadomo, że cycunia nic nie zastąpi i że ta więź między nami a dzieciną jest czymś niepowtarzalnym ale będzie dobrze butla i do przodu!

nestelle-
następne kupisz emelki

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:45   #4094
scarlett26
Zakorzenienie

Dostałam w prezencie perfumy Lady Gaga Fame. Znacie? Co myślicie? Sam zapach nawet mi się podoba, ale jego intensywność mniej. Wydaje mi się, że jak psiknę na nadgarstki to czuć to 50 km dalej....

Szczyt lenistwa - być w ikei, kupić pierdyliard rzeczy, żeby sobie poorganizować różne rzeczy w chałupie i nie rozpakować siatki do nazajutrz, nie mówiąc o zaczęciu roboty no jak mam to orange w perspektywie to mi się nic już nie chce..... Jutro zawiozę Z do Mamy i muszę iść do medycyny pracy pozałatwiać wszystko, znów nic nie zrobię Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...........

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-13, 12:52   #4095
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...........
otóż to

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:57   #4096
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

cały czas mam wrażenie, że one te biedronki to przez Ciebie i biedronkę bez ogonka
http://www.youtube.com/watch?v=FEkZINmim00
puść mu

Stary 2014-03-13, 14:22   #4097
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Moderna - polec mi jakies kremy /balsamy dla Ninki - zrobiła jej się skora na karku taka jakby paper scierny - chropowata,zaczerwieniona i mega sucha . zawsze miała lekkie problemy ze skora,ale teraz .... a zwykle balsamy nie pomagają -gorzej nawet -strasznie szczypie ja po tym . wczoraj posmarowałam ją moim masłem do ciala i było lepiej .wiec widać musi być cos tłustego .
mamy fatalna wode w kranie . jak się przeprowadzimy będziemy mieć filtr.
ja nie Moderna, ale polecam Ci Cetaphil

Cytat:

hehe Torres wymiata, pamiętam te jego samcze miny

Cytat:
Despa przepadłam na pl też nowa kolekcja jest
rano nie było, zaraz se lukne

Cytat:
Czyli to normalne, ale jak pojawia się to nagle plus inne objawy to można się zaniepokoić.. lepiej sprawdzić, bo z tego co czytałam większość dzieci do dwóch lat przechodzi zapalenie ucha mam nadzieje że to nieprawda...
nieprawda

Cytat:
Zaraz babcia weźmie na zakupy może wyślę małą to też dostanie buciki za parę stówek na wiosnę
tja, nie każda.......
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:01   #4098
trolla2405
Rozeznanie

hejka
u nas babcia tez sponsor w kupowaniu butów dl młodej, małemu tez fundneła pierwsze zaobaczymy czy dalej bedzie taka hojna....

ale mam dobry humor:dzieciaki zdrowe, pogoda super

byliśmy dziś grupowo u alergologa po zaswiadczenie zeby nam pediatra mogła wypisywać bebilon pepti na znizek ale dupa; młoda dostała skierownie na testy pokarmowe a mlodego mam probowac przyzwyczajać do innych mlek, takich ich urok nie katowac nabiałem i juz. cała nasz trójka ma nietolerancję laktozy i już. lekarz powiedział ze po mnie tak widać ze na ulicy by poznał ze to mam

Cytat:

My mamy wyspkę podobno występuje po 3-dniówce czyli co my mieliśmy 6-dniówkę czy podwójną 3-dniówkę?
Wczoraj dałam małej borówki i maliny ale już jadła więc chyba ta wysypka nie po tym tylko po tej 3/6 - dniówce.

.... zarosnę brudem odkurzacz mi się popsuł
jak jadła z innego źródła owoce to ją moglo wysypać po tym co nawozili a nie po samych owocach, ja tak mam po bananach, mandarynkach etc. po 9 bananch mnie nie wyspie a po 10 tak, chociaz jak weszlismy do uni to rzadko. przedtem było częściej chyba ma to zwiazek skad sprowadzane i jakie normy musi przynajmniej teoretycznie spełniać. a borówki amerykańskie to w sezonie polecam, podobno jestesmy potęgą na świecie w produkcji

ja troche opóźniana ale pisałyscie ostatnio o gryzieniu, no więc mój cwaniak obiadków, deserków z grudami to niet ale ciasteczko z Hippa a jakze, nie ma problemu

Cytat:
Jak chcecie coś do ubrania dziecku kupić a nie chcecie wydawać pieniędzy to zaprowadźcie dziecko dwa dni do mamy/teściowej w zamałych ubrankach Zaraz babcia weźmie na zakupy może wyślę małą to też dostanie buciki za parę stówek na wiosnę
u mojej mamy by to przeszło, a tesciowa lepiej niech nie kupuje ciuchów, bo nam sie troche gusta mijają ze tak delikatnie powiem po kilku ciuchach dla młodej to wolę o nic ją nie prosic zeby kupiła, to samo szwagierka, kiedyś z Anglii przywizoła mlodej kilka fajnych Tshirtów i legginsy w kolorze rozu majtkowego z diamencikami i chyba 40% poliestrem
dla Kingi wielkie STO LAT!!!

i spóźnione ale szczere dla Tomka i FLorka

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

[QUOTE=nestelle;45560964]
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nestelle mogłabyś mi podać przepis na sałatkęz gruszką i lazurem plus ten sos?
/QUOTE]
sałatka wg swoich upodoban -co kto lubi co z czym pasuje ...
ja robie taką - sałata masłowa, orzechy włoskie , ser lazur (niebieski?)(zetrzeć na tarce),gruszki ( w obecnej porze roku kupuje w zalewie .kroje wzdłuż. no i czekam az pojawia się te "prawdziwe" -miękkie ,soczyste ,słodziutkie), ogorek ,oliwki ,kiełki..
sos - 1,5 łyzki musztardy sareps. ,1,5 łyzki miodu ,oliwa ok. 2 -2,5 łyzek. , sok wycisniety z ok.1/4 cytryny. dobrze wymieszać .

Dziewczyny - ostatnio R czasami łapie się za uszko .tylko jedne. jak dotykam to próbuje mi reke odsunąć . jak dotykam drugiego to mu tak nie przeszkadza . Po tej akcji urodzinowej miał całe uszko w wydzielinie woskowej . wyczyściłam z trudem bo nie chciał pozwolić ale pomyślałam ze normalne . ale dzisiaj po kąpieli to tez było dużo tego .i takie swieze . tylko w tym jednym uszku . wtedy tez. czy to przez kąpiel -bo dziś dluzej siedział a rano jeszcze basen był .
czy to normalne ? uszko nie jest zaczerwienione .
sorki jak juz wyjasnione z uchem ale jesli nie to zmacaj go pod uszami, za uszami tu gdzie sie konczy zuchwa, tak jakby za polatkami ucha w zaglebieniach, tam gdzie jest miekko na szyji i tu z przodu przed uszami tezna wysokosci dziurek(mam nadzieje ze cos z mojego bełkotu zrozumiałaś)- jak mu cos jest z uszami to poznasz bo go tam bedzie bolec jak nacisniesz

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2014-03-13 o 16:53
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:27   #4099
Villga
Zadomowienie

W imieniu Kingi bardzo dziękuję za życzenia :-* pozdrawiamy ze spaceru!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 16:56   #4100
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Aa no to jak juz chodził, to nie ma sprawy

Ale wiesz,że z tych emelków to rozmiar 20 nie każdy model byłby dobry, myśmy się wczoraj namierzyły emelków w rozmiarze 19 i z ok 10 modeli tylko 2 pasowaly, a reszta była właśnie za szeroka i się marszczyły na stópce, nie były dopasowane.
eeee? czyli wszystko trzeba mierzyc ... to ja pozostaje przy tych naturino jednak . starszakom kupuje od lat i zawsze idealne.
ale to nie tak ze zaluje ze teraz kupiłam R - bo sa sliczne i dziś nawet od 3 osob słyszałam ze ma prześliczne buciki .tylko ze emelki chciałam bo nigdy nie miałam..
Cytat:
Mam pytanko do szczoteczkowych babek - suszycie te szczoteczki jakoś? ja moją strząsam i odkładam na brzeg umywalki, ale coś kiepsko schnie. I jak często ładujecie? CZekacie aż się rozładuje? wsadziłam gdzieś instrukcję, czytałam, ale nie pamiętam. Póki co używam prawie tydzień i jeszcze nie ładowałam. Ale jestem bardzo zadowolona - skóra mi się wygładziła, jest jakby bardziej napięta, pory się zmniejszyły. U mnie działa lepiej niż jakiś peeling. Jak kiedyś będę mieć nadmiar gotówki to kupię tą do ciała. Raz sobie umyłam nią moje strasznie przesuszone grzbiety rąk i wyglądają dużo lepiej. Także trafiony zakup jak dla mnie.
ja przelecę papierem do rak.
ładowanie - ja słyszałam ze jak komore - ma się całkowicie wyładować a potem naładowwac przez 24 godz. wtedy bateria się sformatuje i będzie trzymać dłużej.
Ja efektu po szczoteczce nie zauważyłam jak na razie . owszem po makijażu doczyszcza mi skore lepiej niż micel . ale niczego więcej nie widze - nic się nie wygładziło więcej ,nie jest bardziej swietlista ,nie swiece w ciemności
Tak serio to trudno chyba oczekiwać więcej u mnie : regularnie rano i wieczorem micel,serum,kremy. 2 x w tyg.piling, 1-2 maseczka oczyszcz. ,1-2 maseczk. nawilaz. + inne zabiegi u dermat.
No to co by mogła więcej zdzialac ta szczoteczka u mnie ?

Cytat:
Dostałam w prezencie perfumy Lady Gaga Fame. Znacie? Co myślicie? Sam zapach nawet mi się podoba, ale jego intensywność mniej. Wydaje mi się, że jak psiknę na nadgarstki to czuć to 50 km dalej....
nie pamiętam jak pacjniał ten perfum .bo wachałam jak wszedł do sklepow .ale wiem ze wrazenia nie zrobił na mnie .
perfumy to ciezki prezent - każdy ma inny gust ...
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

byliśmy dziś grupowo u alergologa po zaswiadczenie zeby nam pediatra mogła wypisywać bebilon pepti na znizek ale dupa; młoda dostała skierownie na testy pokarmowe a mlodego mam probowac przyzwyczajać do innych mlek, takich ich urok nie katowac nabiałem i juz. cała nasz trójka ma nietolerancję laktozy i już. lekarz powiedział ze po mnie tak widać ze na ulicy by poznał ze to mam

sorki jak juz wyjasnione z uchem ale jesli nie to zmacaj go pod uszami, za uszami tu gdzie sie konczy zuchwa, tak jakby za polatkami ucha w zaglebieniach, tam gdzie jest miekko na szyji(mam nadzieje ze cos z mojego bełkotu zrozumiałaś)- jak mu cos jest z uszami to poznasz bo go tam bedzie bolec jak nacisniesz
1 . dobrze ze choć humor masz dobry
2.ale jak to poznal by ? jak to widać? po czym?
3.hehe miszcszszcz tłumaczenia z Ciebie chyba zrozumiałam -o dziwo

zapisałam R na wizyte jutro . niestety w części dla chorych mi go przyjmą . powiedziałam co i jak i pielegniarka stwerdziła ze bardzo prawdopodobne ze cos nie tak .zresztą jutro czesc dla zdrowych zamknieta .
Stary 2014-03-13, 17:01   #4101
trolla2405
Rozeznanie

[QUOTE=nestelle;45572750]

/QUOTE]
byłby wrzask lub cos w tym stylu bo to boli, wierz mi bo ja w dziecinstwie zreszta praktycznie do teraz mam i miałam problemy z uszami, tak sie bada dzieciaki czy uszy w porzadku
Stary 2014-03-13, 17:12   #4102
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=trolla2405;45572813]
Cytat:

/QUOTE]
byłby wrzask lub cos w tym stylu bo to boli, wierz mi bo ja w dziecinstwie zreszta praktycznie do teraz mam i miałam problemy z uszami, tak sie bada dzieciaki czy uszy w porzadku
hehe to się zrozumiałyśmy ... mi chodzilo o to ze po czym -jak by poznał lekarz z drugiej str.ulicy ze Mas nietolerancje laktozy ???????

a R nie pozwala za bardzo dotknąć uszka ale płaczu nie ma .tylko mi odpycha reke.
Stary 2014-03-13, 17:14   #4103
Villga
Zadomowienie

Nestelle, moja mama też mówi że jak dziecko boli ucho to ciężko nie poznać- tak płacze, bo to bardzo boli. Ja mialam zapalenie ucha jak byłam maleńka to podobno byla masakra.
Tak wiec myślę że u Roszka to moze być cos np.z czopem ale raczej nie poważne zapalenie.
Niemniej jednak dobrze, że idziesz do lekarza, będziesz spokojniejsza.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:38   #4104
pani22ka
Zakorzenienie

Bzinia, lubi Biedronkę

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

piękna pogoda!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:47   #4105
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
w nocy Kamila bardzo meczył katar, ale nie kaszlał ani raz, uffff!
wokoło wszyscy chorzy, aż strach wychodzić
no dokładnie O. dzis coś też w ciągu dnia kichała troszkę kasłała na noc dałam już syropek, wysmarowałam depulolem i mam nadzieję że nic się nie rozwinie

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:

Ojoj zapomniałam się pochwalić? Niemożliwe
zaraz na bloga wrzuciłam post o nich
Takie . W rzeczywistosci wygladaja ładniej
fajne

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Scarlett - z tego co pamiętam Ty kupowałaś tą szczoteczkę do twarzy w Sephorze tak?? Możesz mi napisać ile za nią dałaś bo byłam ostatnio się rozejrzeć i cena mnie trochę powaliła
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:56   #4106
Dragusia88
Zakorzenienie

no i 200zł poszlo w aptece
inhalator (jak to tż określił kawałek plastiku 120zł ) ciekawe czy Florek pozwoli sobie zrobić inhalacje, do tego syrop, paracetamol jakieś rzeczy do tych inhalacji i 200zł poszło.
Florkowi zamiast się poprawiać to się okazuje że coś tam nie czysto osłuchowo pięknie , pięknie.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:57   #4107
BYou
MBZ♥

Oliwko super te stroje
Na moją teściową to nie podziałałoby

Bzinko fajne

Trolla przeczytałam to zdanie o dobrym humorze i pomyślałam to samo

Tasiu cieszę się, że odstawienie tak bezproblemowe
A z becikowym próbujmoże akurat się uda. Moje koleżanki załatwiały to w jeden dzień

Nestelle kciukam za wizytę

My dziś pół dnia na podwórkuzwlekłyśmy się tylko na obiad, a tak to piknikZosia znów się nachodziła, nabiegała i już śpi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:58   #4108
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no i 200zł poszlo w aptece
inhalator (jak to tż określił kawałek plastiku 120zł ) ciekawe czy Florek pozwoli sobie zrobić inhalacje, do tego syrop, paracetamol jakieś rzeczy do tych inhalacji i 200zł poszło.
Florkowi zamiast się poprawiać to się okazuje że coś tam nie czysto osłuchowo pięknie , pięknie.
o jeju
Stary 2014-03-13, 18:00   #4109
BYou
MBZ♥

Aniczko, mam nadzieję, że choróbsko Was ominie

Scarlett nie znam tego zapachu:/

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Dragusiu oby tylko pomogło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:07   #4110
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Aniczko, mam nadzieję, że choróbsko Was ominie
oby...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości