Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-11, 13:01   #691
edzka1104
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Kostka - niee, zakupy wszystkie ze zdjęć Biedronkowe za grosze

Zanet - bosko maluchy baraszkują

a i w ogóle to robi mi się linea negra - na razie biegnie od pępka w dół
Co do linea negra to ja mam od początku ciąży, ale nie ciemnieje póki co.
Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
mnie juz spadła do 10,7 a żelazo mam w normie i to nie w jakiejś dolnej granicy...ciekawe co mi powie gin..
Ja miałam 10.9 i myślałam, że lekarz będzie kazał coś brać, ale póki co podobno ok. Za to od wtorku jestem na euthyroxie 50, TSH mi podskoczyło a FT4 spadło.

Obiecałam Wam, że wstawię link aukcji która wygrałam, to tutaj. Dzisiaj dostałam smsa, że paczka została wysłana.

Ja dzisiaj już sprzątnęłam kuchnię, zrobiłam pranie, zmyłam podłogi i już mi się nic nie chce.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Wrzucam wam moje ostatnie łowy lumpeksowe... Na razie kończe z ciuszkami
super rzeczy

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:05   #692
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Wszystko ok, zdrowa dziewczynka 560g

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super! :brawo:

Keithlyn super ciuszki!

ja pichce obiad, dziś cukinia z kielbaska w sosie pomidorowym z bazylia plus makaron!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:05   #693
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

No to jaka już duża, pięknie

Cytat:
No super

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Obiecałam Wam, że wstawię link aukcji która wygrałam, to tutaj. Dzisiaj dostałam smsa, że paczka została wysłana.
Bardzo fajna paka

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:05   #694
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ja na smyku zamawiałam np. body z długim rękawe 62, a z krótkim 68, pajace - 62 i 68

noooo ja też nie mogę się powstrzymać ale chyba też muszę przystopować. Muszę ogarnąć listę wyprawkową i kupować może inne rzeczy niż ciuszki

Aleaa trzymaj się
Alekaz udanego wyjazdu
Kiara bardzo ładne rzeczy
ja Wam wstawiam bujaczek - oba używane - ten beżowy od teściowej, sam buja na różnych prędkościach i ma muzyczkę, a ten niebieski nie jest złożony, bo był prany - go trzeba nogą bujać i ma wibracje

a co do kombinezonów to ja dwa dostałam - jeden oratalionowy od 0-3 mies., a drugi taki misiowaty 3-6.
Fajne te bujaki, też mogłabym takie dostać

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2014-07-11, 13:12   #695
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
strasznie mi przykro...przechodziłam to nie tak dawno z moim kotem.. i wiem co przeżywasz, ludzie myslą, że to tylko zwierzę i często nierozumieją, że nerwy i stres są jak przy chorobie członka najbliższej rodziny... a jakie masz koty?
trzymaj się
Też mam ostatnio przeboje z moimi kotami. Jeden umarł ostatnio, a drugi ostro choruje...już sama nie mam zdrowia i nerwów do tego. :/

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Czemu u mnie w lumpeksach nie ma takich pięknych rzeczy
To samo chciałam powiedzieć. :P

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:18   #696
aleksandrettaa
Zakorzenienie

[QUOTE=LolaMontez;47252337
Ela ja bym w życiu nie powiedziała ze chłopięce. Poza tym czasem tez oglądam ciuszki dla chłopców, podoba mi sie ten błękitny kolorem dedykowany chłopcom, ale dziewczyna tez ładnie będzie wyglądać [/QUOTE]
Ja kupiłam kilka rzeczy podpisanych jako chłopięce np. granatowa szare body czy zielone półśpiochy. No ale co ja zrobię, że mdli mnie na widok różu.

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja bede chciała takie gruby kombinezonik z ortalionu (czy jak on tam sie nazywa) taki typowo zimowy, ja jestem zmarzluch (ostanie upały to dla mnie optymalna temperatura) wiec może moje dziecko tez będzie ale jeszcze takiego nie spotkałam, chyba jeszcze nie ten sezon, pewnie zaczynać być w sklepach pod koniec września...
Ja też myślałam o takim grubszym.

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Strasznie niefajna sytuacja Ja też się nie upominam - nie lubię i nie potrafię. Szczególnie, że kiedyś widziałam jak dziewczyna w zaawansowanej ciąży poprosiła o ustąpienie miejsca w autobusie, a jakiś dziadek z tyłu się odezwał: "jakby nóg nie rozkładała, to by siadać nie musiała"

Ostatnim razem doczepiłam się do faceta w markecie, bo stał w kolejce dla ciężarnych, ale totalnie mnie zlał. Uważam, że w takiej sytuacji kasjerka powinna obsłużyć mnie w pierwszej kolejności, albo chociaż zwrócić gościowi uwagę, że to nie jest kasa dla niego przeznaczona.
Ja się nie upominam. Kiedyś widziałam jak jakiś emeryt wydarł się na kobietę w zaawansowanej ciąży, że śmiała usiąść w autobusie na miejscu z krzyżykiem i przegonił kobietę. Wolę postać niż prosić się i jeszcze nerwy tracić na słuchanie chamskich komentarzy. Choć przyznaję, że kilka razy zdarzyło mi się, że ktoś ustąpił miejsca. Przy czym zawsze kobiety. Pewnie dlatego, że one wiedzą jak to jest bo chłop czy młody czy stary to dupska nie ruszy.

Cytat:
ale juz spodenki i krótkie koszulki to raczej letnie
To fakt. Ja takich rzeczy nie kupuję bo właśnie nie wiem jak szybko dziecko będzie rosło i planowanie z takim wyprzedzeniem mnie przerasta. Kupuję tylko ciuszki na początek a potem będę dokupywać wiedząc lepiej jaki rozmiar, jakie nam lepiej pasują i ile w zasadzie potrzeba.

Cytat:
a i w ogóle to robi mi się linea negra - na razie biegnie od pępka w dół
Też mam. Tż ostatnio jak zobaczył to się przeraził prawie

Cytat:

Super Duża dziewczyna już.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:26   #697
Indra83
Wtajemniczenie

Dzięki
To już koniec 23 tygodnia, więc już kawał ciałka jest Tak centylowo, to doktor powiedział, że średnia wychodzi.

Niestety ale wyszły mi ketony (15) i leukocyty w moczu (25) i w punkcie inne: bakterie - dość liczne. Nie czuję żebym miała infekcje, zapachy, upławy itp. W poniedziałek ide do mojej ginekolog po zwolnienie i na badanie, to zobaczymy co powie.

Za chwilę wychodzę z pracy i woooolne (oczywiście będę musiała jeszcze tu zajechać, parę rzeczy doszlifować, ale na spokojnie, w jakiś chłodniejszy dzień moze)
Stary 2014-07-11, 13:33   #698
Keithlyn
Zadomowienie

Indra - dziewczynka ci rośnie fajnie

Dzięki dziewczyny mam taki fajny lumpeks, tylko nie na kg, tylko na wycenę, fajniejsze rzeczy są jak jest - 50% i wtedy można złapać super ciuszki za 4, 5, 6 zł zależy a jak jest - 75 % to też można coś fajnego upolować tylko juz trzeba się naszukać, ja zawsze wtedy kupuje bodziaki rózniaste za 3 zł :P
Co do kolorów to te różowe to głównie wybierała moja mamcia hehe, ja tam nie mam oporów i błękity też kupuje dziewczynce

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:34   #699
manieczka1
Zakorzenienie

Indra nie martw się, dostaniesz jakieś tabsy i mocz się poprawi
Aaaa to Ty zaczynasz L4 w końcu? ja już drugi tydzień siedzę i póki co mi bardzo dobrze nawet brzuch rzadziej boli

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-11, 13:35   #700
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
To już koniec 23 tygodnia, więc już kawał ciałka jest Tak centylowo, to doktor powiedział, że średnia wychodzi.

Niestety ale wyszły mi ketony (15) i leukocyty w moczu (25) i w punkcie inne: bakterie - dość liczne. Nie czuję żebym miała infekcje, zapachy, upławy itp. W poniedziałek ide do mojej ginekolog po zwolnienie i na badanie, to zobaczymy co powie.

Za chwilę wychodzę z pracy i woooolne (oczywiście będę musiała jeszcze tu zajechać, parę rzeczy doszlifować, ale na spokojnie, w jakiś chłodniejszy dzień moze)
Gratuluję wolnego

Co do rożków to ja planuję kupić. Pewnie taki bardziej sztywny. Nie mam praktyki z dziećmi więc zawinięte w rożek będzie mi łatwiej nosić bo tak samego dziecka to się będę pewnie bała wziąć na ręce.

Stary 2014-07-11, 13:36   #701
manieczka1
Zakorzenienie

No w sh naprawdę można super rzeczy wyhaczyć ja ostatnio za spodnie sztruksowe i koszulkę zapłaciłam 2,70

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Co do rożków to ja planuję kupić. Pewnie taki bardziej sztywny. Nie mam praktyki z dziećmi więc zawinięte w rożek będzie mi łatwiej nosić bo tak samego dziecka to się będę pewnie bała wziąć na ręce.
Ja właśnie też wzięłam od koleżanki z tego samego powodu - nowy, bo nie używała.

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-11, 13:38   #702
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
ja nie miałam, ale moja koleżanka miała. z tego co pamiętam to przez całą ciążę nic jej z tym nie robili (ona jest lekarzem i to specjalizacji dość blisko związanej z ginekologią, w związku z tym ginekologów miała hmm, dobrych i wielu do konsultacji ) a po ciąży - szczerze to nie pamietam. mogę zapytać - nadal potrzebujesz informacji?
dziękuję bardzo Już zadzwoniłam do lekarki, a nawet z jednym lekarzem skonsultowałam się zdjęciem bo zrobiło mi się to wielkie i miałam kłopot z siedzeniem nawet. Potiwerdzili, że to żylak, powiedzieli, że mnie boli, bo zrobił mi się stan zapalny. Kazali smarować liotonem delikatnie a przede wszystkim robić okłady z naparu z rumianku - siedziałam tak 3 dni i już jest malutki, nie czuję go także polecam w razie czego

Cytat:
Boże, ja od nadmiaru żelaza w ukł. pokarmowym (a niestety muszę już brać b.duże dawki) mam takie zaparcia że robi się dramatycznie. codziennie colon, kefir na czczo, amarantus w dużych ilościach, i dupa. już nie wiem co robić. wczoraj ratowałam się czopkiem glicerynowym, nie pomógł
ja biorę żelazo (sorbifer durules bodajże) 2x dziennie na anemię, a nadal już z 1,5 miesiąca albo i lepiej mam biegunki i żadnej laktozy nie spożywam (uczulenie).
Na te Twoje problemy mi kiedyś lekarz polecał sok ze świeżej pomarańczy (żeby był z miąższem), a także kiwi. No i jeżyny są bardzo dobre na te sprawy.
Współczuję, biedny kociak

Kostka - ja macałam różne rożki i zauważyłam, że te utwardzone mają zazwyczaj taką kieszonkę z której się wyciąga te utwardzenie Także są takie 2 w 1. Osobiście jednak trzymałam takiego maluszka i bez rożka, także kupię jedynie miękki, bo są tańsze.
Kupujesz 1 czy 2?

słoneczko - u nas też był burdel, brakowało kilku sztuk, dlatego w końcu zdenerwowałam się i sama sobie skompletowałam mój 3-pak były tylko większe rozmiary, więc wzięłam 2x 80 i 1x 74, znalazłam pod szafką opakowanie, wpakowałam i tak kupiłam To samo ze skarpetkami było- te papierki były porwane, więc chociaż sobie wybrałam które ładniejsze

Indra - przy zapaleniu pęcherza nie ma upławów albo innego zapachu wydzieliny. Moga być objawy lub nie, u Ciebie nie ma, ale lepiej doleczyć. Najbezpieczniej preparatami ziołowo-żurawinowymi typu Urosept, Furalan. Tym nie zaszkodzić, a przepędzisz bakterie.

edzka - jak to od początku ciąży? :O

Jeszcze mam 2-pak z biedry body z długim rękawem, tez z wyprzedaży ale chyba za 11.99zł. Generalnie tu też był mega syf, wszystko poza opakowaniami, brakowało body do kompletu, więc ponownie się zirytowałam i sama sobie komplecik złożyłam z tego co mi się podobało jedne pochodziły od kompletu dla dziewczynek (te szare - podobają mi się r 74), a drugie od kompletu dla chłopca (r. 68), gdzie brakowało właśnie drugiej sztuki.
A także wczorajsze zakupy w galerii - h&m 20zł r. 74 (ona jest taka normalna, to przy zmniejszaniu zdj. zrobiły się te paski), a czapeczki na małą główkę 15 zł komplet w Smyku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5040.jpg (124,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5042.jpg (104,6 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-11 o 13:42
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:41   #703
manieczka1
Zakorzenienie

Kiara super ciuszki, a koszula rewelacja

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-11, 13:44   #704
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Mnie też denerwują tacy ludzie co nie umieją ustąpić miejsca, o w ostateczności ten facet mógł wziąć to dziecko na kolana jak już musieli siedzieć. Ja też ostatnio w laboratorium musiałam stać, bo jedna babka siedziała na trzech krzesłach tu kurtka tu torebka i tylko patrzyła na mnie z pode łba.
Znajomy taty kilka lat temu (wtedy miał nieco ponad 50 lat) jak jechał autobusem ustąpił miejsca starszej pani. A ta zamiast siąść postawiła sobie siatę na siedzeniu i stała obok...chyba jej pilnując on po jakimś czasie się wkurzył, podszedł nic nie mówiąc, ściągnął siatę i usiadł sobie
podziwiać go za odwagę, ale do ludzi chyba inaczej się nie da
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:49   #705
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Super, że wszystko ok
No to miłego wolnego, odpoczywaj

Super ciuszki dziewczyny co jedne to ładniejsze i jak się tu powstrzymać

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 13:55   #706
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Super gratuluję

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:

w ciąży z malwiśką mi wyszło koło 6tys, tylko my jeszcze meble kupowaliśmy (komoda, regał mały) i chyba coś jeszcze, w każdym razie było podobnie.
teraz mi wyszło że 2500 potrzebuję, ale to dlatego że stwierdziłam, że skoro wiele mam, to teraz chcę poszaleć i kupić takie rzeczy, na które w pierwszej ciąży "nie było mnie stać a były zbędne", ogólnie to pierdoły w stylu "mojewidzimisię", typu wypasiona torba do wózka , kosz na pieluchy i takie tam gdybym sobie te widzimisię odpuściła to by mi wyszło pewnie z 1000mniej. ale to najprawdopodobniej moja ostatnia ciąża w życiu, to czemu mam nie poszaleć?

mam materac GPK i melduję, że nic nam się nie zalęgło
chyba wszystko zależy od tego jak sie trafi / jak materace były przechowywane w magazynach etc. czyli wypadki losowe.
moja koleżanka kupiła kiedyś prześliczny dywan do pokoju dziecięcego, no był drogi, piękny i w ogóle bajka, tylko co z tego, skoro się okazało, że siedziały w nim pluskwy?
Silesianna współczuję sytuacji z kotkiem, wiem co przeżywasz. Kocham zwierzęta i jak tylko słyszę jakąś historię to już serce mi się kraje.

Co do zakupów - każdej z nas należy się choć odrobina szaleństwa więc śmiało

Pluskwy w dywanie??? bleee...
Stary 2014-07-11, 13:55   #707
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
edzka - jak to od początku ciąży? :O

Jeszcze mam 2-pak z biedry body z długim rękawem, tez z wyprzedaży ale chyba za 11.99zł. Generalnie tu też był mega syf, wszystko poza opakowaniami, brakowało body do kompletu, więc ponownie się zirytowałam i sama sobie komplecik złożyłam z tego co mi się podobało jedne pochodziły od kompletu dla dziewczynek (te szare - podobają mi się r 74), a drugie od kompletu dla chłopca (r. 68), gdzie brakowało właśnie drugiej sztuki.
A także wczorajsze zakupy w galerii - h&m 20zł r. 74 (ona jest taka normalna, to przy zmniejszaniu zdj. zrobiły się te paski), a czapeczki na małą główkę 15 zł komplet w Smyku.
Linię od pępka w dół zauważyłam jakoś w 6tc. Nawet wtedy robiłam fotki żeby zobaczyć czy mi się wydaje. Mąż też widział. Teraz jest taka sama może ciut ciemniejsza. Za to wydaje mi się, że powoli nad pępkiem też się tworzy. Tylko ja mam ciemną karnację z natury i jestem brunetką a czytałam, że wtedy szybciej jest widoczna ta linia.

Fajne te rzeczy z biedronki, w moich już takich rzeczy nie ma.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2014-07-11, 13:56   #708
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ależ śliczne
Stary 2014-07-11, 13:57   #709
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
strasznie mi wolno idzie dziś nadrabianie...
idziemy dziś z TZ-em na Sonisphere, to w sumie już zaraz (muszę się wykąpać! ) ciekawe jak zniosę taką masówke metallica to klasyk, a ja nigdy nie byłam na ich koncercie (wstyd! :P), za to Alice in Chains to moja przeogromna miłość od daaaaawna, jak sie dowiedziałąm że znów zagrają w PL to nie było bata po prostu żeby nie iść; z kolei Anthrax to jeden z ulubionych zespołów Michała - i to wszystko się zbiegło na jednym Sonispherze, szok także od dawna nie mogę sie doczekać, mam tylko nadzieję ze fizycznie wytrzymam
no no nie wiedzialam ze gustujesz w takiej muzyce ja tez kiedys na koncerty z malzem jezdzilam ale jak fajne towarzystwo bylo, teraz mi sie nie chce i jezdzi sam z kumplami przewaznie na Acidów do Zabrza, 2 razy byl na Ironach , na AcDc tez , jakby mial wiecej czasu to tez by pojechal pewnie...
bawcie sie dobrze tylko uwzaj na siebie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:01   #710
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość

super ten zestaw i za taką cenę

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja pichce obiad, dziś cukinia z kielbaska w sosie pomidorowym z bazylia plus makaron!
my z mężem ostatnio też polubiliśmy cukinię. ostatnio robiłam zapiekaną z farszem z mięsa mielonego, pomidorów, papryki...mniam

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Indra - dziewczynka ci rośnie fajnie

Dzięki dziewczyny mam taki fajny lumpeks, tylko nie na kg, tylko na wycenę, fajniejsze rzeczy są jak jest - 50% i wtedy można złapać super ciuszki za 4, 5, 6 zł zależy a jak jest - 75 % to też można coś fajnego upolować tylko juz trzeba się naszukać, ja zawsze wtedy kupuje bodziaki rózniaste za 3 zł :P
Co do kolorów to te różowe to głównie wybierała moja mamcia hehe, ja tam nie mam oporów i błękity też kupuje dziewczynce
u mnie też jest taki jeden lumpek co są przeceny stopniowo: -25%, -50%, -75%, i wszystko po 1 zł.
może jesteś z DG ?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Indra nie martw się, dostaniesz jakieś tabsy i mocz się poprawi
Aaaa to Ty zaczynasz L4 w końcu? ja już drugi tydzień siedzę i póki co mi bardzo dobrze nawet brzuch rzadziej boli

ja siedzę 2 miechy i powiem Wam, że zapomniałam co to znaczy praca
Stary 2014-07-11, 14:07   #711
Aleaa_
Wtajemniczenie

Silesianna trzymaj sie!

Ja leze sobie albo spie, a w przerwach jem. Nie wiem co tu w szpitalu tak na mnie dziala ale mam wyjatkowo dobry apetyt
Na obchodzie nic nie mowili praktycznie, więc weekend w szpitalu.

Widze ze szalejecie na zakupach rowno

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:07   #712
Zanet84
Zakorzenienie

nadrobiłam Was, teraz mogę napisać co u mnie

Poszłam dzisiaj do takiej apteki, w której można zmierzyć ciśnienie. Zawsze, jak mierzyłam (głównie u lekarza, bo niestety cisnieniomierza się nie dorobiłam jeszcze swojego, czas chyba kupić) to miałam 120-130 na ok. 90 i tętno ok. 85-90. A tu dzisiaj szok: 101/59, tętno 77.... aż spytałam aptekarza czy możliwe że źle rękę włożyłam w rękaw albo coś, on powiedział że urządzenie dobrze mierzy....
najdziwniejsze, że w miarę dobrze się czuję, nie odczuwam zmiany ciśnienia. Zrobiłam sobie bardzo słabą kawkę z duuużą ilością mleka......mniam
Muszę częściej kontrolować ciśnienie poza wizytami. Może przed wizytą gdzieś się stresuję i wtedy mam wyższe.
Stary 2014-07-11, 14:12   #713
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

hehe a potem bedziesz malucha uspiać linkinem
ja podobno uspokajalam się przy czerwonych gitarach i beatlesach hahahah
haha moja córka usypiała jak suseł przy Comie, najlepiej przy "trujących roślinach" - zazwyczaj spała już po 10 sekundach intra
https://www.youtube.com/watch?v=mGpSNIUaTFE polecam ;D

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
No to mamy kolejnego chłopaka

Ja jestem załamana, zaczynam puchnąć od paru dni codziennie dochodzi po 1kg. W ogole dzis sporo piłam, a nie sikałam prawie wcale...

Czy mozemy jakos pozbywac sie tej wody z organizmu?
odstawić całkowicie sól
są jakieś tabletki wspomagające schodzenie obrzęków, które PODOBNO można brać w ciąży. ale nie mogę teraz znaleźć ich nazwy :/

oraz - kinesiotaping!
o! http://rehababy.com.pl/index.php?opt...d=53&Itemid=13
poszukaj, może w Twojej okolicy jest jakiś plastrujący rehabilitant?

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
nie wiem, jak to z ta glukoza, fakt, ze tez mam zalecenie miedzy 24 a 28 tc??? i tak zrobie, ale czemu wlasnie wtedy? nie mam pojęcia. może wtedy inaczej przetwarzamy cukier w organizmie? bzudry pisze :P
tropisz nieźle, chodzi o to, że problemy z rozkładem cukrzycy w ciąży pojawiają się właśnie po 20-22 tygodniu ciąży. wcześniej problemów z cukrem może nie być żadnych, a cukrzyca ciążowa czy ciążowa nietolerancja glukozy pojawia się właśnie po połowie ciąży. stąd termin min. 24 tygodni, żeby nie było za wcześnie i żeby tej cukrzycy nie przegapić. a 28tc - żeby nie zrobić za późno po prostu, bo nadmiar niemetabolizowanego cukru we krwi może zaszkodzić maluchowi. stąd górna granica, żeby odpowiednio wcześnie wprowadzić leczenie / dietę.

ja właśnie zaczęłam odczuwać problemy z cukrem, dokładnei po skończonym 21tc glukozę zrobię jak wrócimy z Berlina, czyli na początku sierpnia, no ale już wiem, jakiego wyniku się spodziewać...
muszę skombinować wiecej pasków do glukometru

Cytat:

Kiedyś czytałam na forum jak kobieta pojechała do szpitala rodzić, mąż wziął jej torbę z rzeczami, a na miejscu się okazało, że się pomylił i zabrał inną z jakimiś sloikami i duperelami.

taaam, mój małżonek miał mi przywieźć ciuchy na wyjście ze szpitala, dokładnei mu przedyktowałam, co potrzebuję i gdzie co jest i co? i wprzywiózł mi wszysko oprócz spodni bo zapomniał ale go z☠☠☠ałam wtedy :P

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

To, co utkwiło mi tak najbardziej to mówiła, że lekarze powinni wykonać nam pomiar miednicy kostnej - to ponoć pierwsze co weryfikuje czy nadajemy się do porodu sn czy nie...
muszę spytać mojego lekarza o to na następnej wizycie... bo ja nie miałam nic takiego robione...

mnie ten pomiar robili na izbie przyjęć jak pojechałam rodzić i powinni z automatu na IP robić wszystkim położnicom. śmieszne to jest, takim wielkim cyrklem mierzą
za wcześnie chyba nie ma co bo miednica też się w ciąży rozchodzi, spojenie łonowe się rozchodzi i tam się wszystko powiększa. więc za wcześnie to się można tylko nastresować - no ale zdecydowanie powinno się zmierzyć w ostatnich tygodniach przed porodem, a ostatecznie jak poród się już zaczyna

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no no nie wiedzialam ze gustujesz w takiej muzyce ja tez kiedys na koncerty z malzem jezdzilam ale jak fajne towarzystwo bylo, teraz mi sie nie chce i jezdzi sam z kumplami przewaznie na Acidów do Zabrza, 2 razy byl na Ironach , na AcDc tez , jakby mial wiecej czasu to tez by pojechal pewnie...
bawcie sie dobrze tylko uwzaj na siebie

hehe, ja swego czasu długo śpiewałam w kapeli hardrockowej, miałam też epizod (kilka miechów graliśmy, dostaliśmy wyróżnienie w przeglądzie, a potem się zespół rozpadł ) w metal-core'owej ogólnie to rock moją duszą dyryguje. mój mąż jest perkusistą
będę uważać, na szczęście miejsca mamy siedzące trochę dramat, miejsca siedzące na takich koncertach, ale co zrobić w tłum to już bym się bała iść, ze wzg na brzuch to jedno, ale ja to już nawet glanów żadnych nie mam, wstyd się przyznać ale za młodu to się szalało pod samą sceną, pogo i te sprawy... to były czasy

______

dobra, tyle nadrabiania na dziś. reszta z czasem...
idę się szykować.

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-07-11 o 14:13
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-11, 14:13   #714
Zanet84
Zakorzenienie

A że przy aptece jest SH to tam poszłam dzisiaj wszystko -25% i kupiłam pajacyki i śpioszki powiedziałam sobie, że teraz będę starać się kupować rzeczy takie po urodzeniu, na zimę, takie odleglejsze na razie sobie daruję i też staram się już nie tylko różowe
śpiochy są pluszowe. wyszło po 4,50 zł za sztukę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050296.jpg (101,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050297.jpg (90,0 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-07-11, 14:14   #715
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

odstawić całkowicie sól
są jakieś tabletki wspomagające schodzenie obrzęków, które PODOBNO można brać w ciąży. ale nie mogę teraz znaleźć ich nazwy :/

ja bralam aqua femina- na mnie nie dzialaly

spotkalam kolezanke w sklepie z polroczna coreczka(ur. 8 stycznia) i pytalam jaki rozmiar teraz nosi ,powiedziala ze 74 przewaznie ale 68 tez jeszcze dobre, ona urodzila sie dluga miala 61cm i mowi ze ciuszkow na 56 wogole nie zakladala tylko odrazu 62

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 14:14   #716
Kiara_kier
Wtajemniczenie

oo nie, oo nie, o nie... chyba mi się kolka zbliża...

Indra - duża córa

Keithlyn - śliczne te Twoje zakupy, takie słodziutkie

Aleaa - ja tak wczoraj do TŻta się śmiałam, że może do szpitala pójdę, bo nie chce mi się gotować przy tej pogodzie a głodna jestem

Zanet - senna możesz być przez to, uważaj dziś na siebie. Też tak miałam kilka razy super ciuszki i wdzę, że baby club - tez lubię tę markę!

a propos sh, moje kolejne zakupy te z zeszlego tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5036.jpg (111,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5017.jpg (75,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5027.jpg (70,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5030.jpg (102,7 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-07-11 o 14:16
Stary 2014-07-11, 14:16   #717
Indra83
Wtajemniczenie

Ja byłam na Metallice w Chorzowie, 11 godzin w golfie w 5osób Ale kiedyś na woodstoki i inne koncerty jeździliśmy w o wiele gorszych warunkach i było super teraz już mi się tak dalego nie chce. Ostatnio byłam na Rammsteinie w Gdańsku, zmiażdżyl mnie totalnie ten koncert
Mój TŻ to stary punkowiec i taką ma niepokorną duszę

Stary 2014-07-11, 14:19   #718
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
oo nie, oo nie, o nie... chyba mi się kolka zbliża...

Zanet - senna możesz być przez to, uważaj dziś na siebie. Też tak miałam kilka razy super ciuszki i wdzę, że baby club - tez lubię tę markę!

Współczuję Ci z tą kolką...oby jednak Cię nie złapało...

Właśnie nie jestem senna heh może ciut głowa mnie ćmi...i tyle

Muszę przyznać, że z tego Baby Club nawet fajne ciuszki są Często też widuję z Early Days i Hema...przynajmniej w tym sh.

Twoje ciuszki piękne

Jeszcze trochę to na forum galerię ciuszkową zrobimy
Stary 2014-07-11, 14:22   #719
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie czaderskie body z żyrafą

Stary 2014-07-11, 14:25   #720
Kiara_kier
Wtajemniczenie

ja raz dorwałam nawet śpiochy z Asos i to nówki

tak gadu gadu, próbuję nie myśleć, ale czuję, że mnie bierze, kuuuuu..a :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości