|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
to teraz mam następną zagwostke... emolium czy oilan ? no i wymyśliłam że bede stosować na zmiane z czymś "normalnym" np nivea
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Benetta ja kupiłam emolium
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Ktorys z nich, ale nie wiem ktory, ma lepszy sklad. Ale nie wiem. Ja kupilam oillan z przyzwyczajenia - przy mlodej uzywalm i sama bardzo lubie ich balsam, krem do rak
|
|
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skarpetki nowe i 8 bodziakow nowych i pieluchy tetrowe i flanelki jeśli chodzi o ciuszki...a i kombinezon jeden nowy ale odkupiony od kogos ![]() Cytat:
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehe no żebyś wiedziała
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wrócił z pracy i pobiegł składać łóżeczko
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze fikołka chciałam zrobić z radości ale kurcze już nie będę szaleć ;P
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
Testowalam wlasnie monitor oddechu/ruchu i nianie Angelcare ;P działa ;p to cos wyczuwalo ze oddycham z palca polozonego na materacu ;p hahah
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszalej za mnie, bo ja dziś taka glodna
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie, już na dzisiaj włączam tryb uśpienia
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam też że dobre są Babydreamy i Mustela, ale chyba droga...Moje zakupy nie będą już takie fajne w tym miesiącu, właśnie kupiłam laptopa z konieczności... W starym jednak padł dysk i wszystko, dokumenty, zdjęcia, pamiątki, poszło się... no.
|
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
tak Was podczytuje.. i ciągle nie mogę nadrobić, bo co nadrobię, to musze gdzieś iść/nie mogę pisać i nowe piszecie i znowu nie może nadrobić
![]() widziałam, że pisałyście o wit. k i d. Wczoraj położna na SR mówiła, że pierwszą dawkę wit. K i D w domu podaje się w 8. dniu życia dziecka, wcześniej dostaje ono zastrzyk w szpitalu. ![]() AnetkaIzabel - zgadzam się z silesianną Sudocrem nie do pępka. Do pupy można na mocne odparzenia albo świetnie sie też sprawdza na trądzik niemowlęcy na buźkę.Kostka - jaka tam wyrodna matka! Ja mam praktycznie wszystko z sh, trochę od znajomych mamy/rodziny i dosłownie garstkę rzeczy nowych (i to tanich). Kasia - o rany, dobrze, że jesteście w jednym kawałku po tym upadku! Rosalie - dziekuję wow 34 tc silesianna - a ja mam do Ciebie pytanie, bo widzę, ze pisałaś o stanikach po porodzie Czy myślisz, że jesli w ciązy moooocno powiększył mi się obwód pod bistem, to on po ciązy zejdzie (tzn. no wiadomo że nie w tydzień), czy też tak już będzie? :/czekoladka - też będę brała wit. po porodzie, szczególnie, że włosy podobno moga strasznie wypadać, także na pewno takie witaminy poprawią ich stan nieco. chmielinka - witaj ![]() aleska - dużego dzieciaczka masz już w brzuszku ![]() siobhan - witaj Zgadzam się. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe wykonane w tej ciąży w czasie zabiegu w lipcu i miałam to samo co Ty - ból pleców po. U mnie to się ciągneło jakieś 2 tyg. Nie był to może ból roku, ale było to mocno irytujące, no i... bolesne. Ciężko było zgiąć się przez to czy siągnąć po coś, leżenie na plecach także było nieprzyjemne.Aleaa - zdrówka Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio zuważyłam że nic mi się nie chce, nie mam siły na nic itp. Mam nadzieję, że to mija na końcówce Teraz jeszcze coś ze mną nie tak dziś (tak zdrowotnie), więc może to spotęgowało ten stan, ale jakby nie patrzeć obecnie łóżko stało się moim przyjacielem. |
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BD - w większości fajne, a Mustela - przereklamowana, składowo często powala syfem... ![]() jednak nowy komputer...szkoda.. |
|
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie ze Skrzyszowa tj. 6 km od Jastrzebia ![]() czyli tez do niego chodzilas w 1 ciazy? Cytat:
Cytat:
|
|
#4036 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kocham Cię za to zdanie po tym to zaczyna u mnie wygrywać szpital, w którym dają to znieczulenie nad tym w którym moja lekarka pracuje.... Cytat:
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi szacunkowo synus wychodzi mniejszy... bo Hania urodzila sie duza. Rodzilam w 37tc+3dni a waxyla 3570 i 54 cm. Tak, wiem gdzie jest Skrzyszow mamy blisko do siebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia szalona jakaś ta diabetolożka... ciekawe czego dowiesz się w koszalinie...
co do hemoglobiny glikowanej.... wg mnie to badanie jest jedno, pierwsze słyszę, że dla ciężarnych są jakąś inną metodą.... hemoglobina glikowana jest, albo jej nie ma tzn. zawsze jest, ewentulnie za dużo jej i może właśnie chodzi o normy dla ciężarnych, może inne są, ale tegonie wiem...Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
sudocrem juz wyjasniony ![]() niedużo, wyżej napisałam ![]() Cytat:
wow....ale musiałaś się wystraszyć ![]() a cukier..... bez komentarza chyba jakaś ściema z tą cukrzycą ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- czekoladka a jak tam przedszkole? Frau a u Was? mój w domu od wczoraj i przytrzymam go do końca tygodnia... dziś zebranie było, 2h wyjęte..... po południu to już na twarz padałam, marzyłam o łóżku i nareszcie w nim jestem... jeszcze się z mamą pokłóciłam na koniec, nerwy mi pu,sciły, sppłakałam się, teraz mnie od tego głowaa boli.... i to cholerne przeziębienie..... masakra jakaś dzisiaj...
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko u mnie uzyto proznociagu , ja rodzilam w Raciborzu bo wtedy tam nasz doktorek pracowal oo to moze sie kiedys spotkamy, jeszcze Esti jest z naszych stron i tez bedzie rodzic w Rydultowach
|
|
#4040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
) ale to raczej dotyczy tej klasycznej chyba tylko ;-)Ja po wizycie. Cukier ok na szczęście. Na obrzęki nic nie mogę brać, muszę iść do rodzinnego z dusznościami, żeby mi ekg zrobił. Dzieć waży 1650, mniej niż M.w tym czasie, więc jest nadzieja, że nie będzie czterokilogramowca ;-) no i już raczej na bank cesarskie, ze względu na tą moją przepuklinę, a i pewnie moja strabolożka będzie za takim rozwiązaniem optować. Teraz tylko kwestia grafiku listopadowego mojego gina i już. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak hormony...... zdrowka zycze
|
|
#4042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to pierwsze CC na wątku chyba...? Cytat:
![]()
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ze wizyta udana, to przynajmniej bedziesz wiedziec na kiedy spodziewac sie porodu
|
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze sie jeszcE spotkamy na porodowce jak moje dziecię raczy się obrócić ![]() O to nie wiedzialam ze jestesmy trzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z dziewczyn pisała że ma, ale chyba się nie udziela już. Kiara pewnie też będzie miała przez te kłopoty z nerkami, nie?
A przedszkole do przodu. Dziś rano M.wzięła panią Wiolę za rękę i poszła chwaląc się nowymi koralikami z odpustu ;-) potem coś pojękiwała no i w toalecie nie zdążyła ropiąć gaci więc była zmiana stroju, no ale generalnie odbieram ją zaraz obiedzie i panie się śmieją, że Marysia idzie do domu jak jest anioł pański bo tak zakodowała i powtarza wciąż ;-) No i najważniejsze, jutro Tż wraca już do pracy. Chwała Panu, bo z takim jęczybułą żyć się nie da. Jak chłop chory to nic tylko prosić o pozwolenie na broń ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Frau może te duszności to od tego, że dzieć na przeponę Ci uciska? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i fajnie, że Twoje cukry w normie!
Ela współczuję kłótni z mamą.. zdrówka dla Jasia! Sweet mi tez kiedys padł laptop ze wszystkimi zdjęciami itd... myślałam ze się wścieknę.. dlatego od tamtej pory wywoluje zdjecia na papier i do albumu.. Kiara nie ma reguly co do wypadania włosów po porodzie, mi nawet 1 nie wypadł ... ![]() Co do " lenia nic nie chcenia" to też tak mam... a jak prowadzę auto to już w ogóle zasypiam.. i w dzień jakaś taka otumaniona chodzę... Zmykam spać, bo dzisiejszy dzień mnie wyczerpał a jutro o 6.00 pobudka znowu.. Dobrej nocy!
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia - ooooo mów mi tak, mów
powiedz, że będę miała gęste i lśniące jak nigdy ja tak samo z tym otumanieniem, normalnie dzień za dniem leci, a ja mam wrażenie, że nic nie zrobiłam. Frau - u mnie z cc jeszcze nie wiadomo, będziemy robić wszystko żeby było sn. Sytuacja sie wyklaruje dopiero w październiku, bo z nerka sprawa wygląda tak, że im macica większa tym będzie gorzej (logiczne), ale pytanie o ile się pogorszy od teraz (tego złego stanu) i czy lekarze zadecydują, że nerka wytrzyma czy nie. Odkukac o dziwo od kilku dni nerka nie boli ![]() Frau, a gdzieś mi się obiło o uszy, że przy przepuklinie kobiecie wystaje pępek w ciązy - tez tak masz? słoneczko - gdzie chcesz w końcu rodzić? ![]() My się chyba jednak na św. Rodzinę zdecydujemy... tylko przed wyjazdem na porodówkę będziemy dzwonić i pytac czy jedna z sal do porodów rodzinnych jest wolna |
|
|
|
#4048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
radzila by emolient przez 2 tyg, a potem 2-3 razy w tyg, a pozostale dni jakis normaln plyn\zel ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Bylismy dzisiaj na 3 usg po 10 tyg wreszcie zobaczylismy nasza mala...no juz nietaka mala bo lekarz wymierzyl 1850 gram a jestem 31t4d niby ocenil wage na tp ok 3600, no zobaczymy . Ogolnie wszystko ok, mala glowka do dolu jest
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

to teraz mam następną zagwostke... emolium czy oilan ?