![]() |
#2281 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Masz powera dziewczyno ![]() Ja jedyne co idę ostatnio to rano na pociąg i potem z pociągu do firmy i popołudniu z powrotem+ do pkola po córkę, ![]() Nie ma KOMPLETNIE siły na nic ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Ja bym wolała raz dziennie spotkać się z kibelkiem niż męczyć się tak jak np. dziś od samego rana z mdłościami ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Janki odpadają ![]() Tarasy jak najbardziej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Jestem tak mega rozczarowana wizytą, że mnie zaraz coś trafi.
Co za olewactwo!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się stało? ![]()
![]() |
#2285 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Zonamojegomeza co sie stało? Widziałam że rozmawiałyscie o siersciuchach,otóz my tez mamy kłaka o statusie podrzutka.Nazywa sie Kicia Rożek (pewnie sie domyslacie w jakim okresie do nas trafiła)i w przeciwienstwie do normalnych kotów zadne drzwi nie sa dla niej przeszkodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Kicia Rożek hahaha uwielbiam tę postać
![]()
#2287 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Rozeznanie
|
Dlaczego ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
karta ciaży i termin jej założenia jest zupełnie nieistotna - żeby dostać becikowe to na pierwszej wizycie u swojego gina po porodzie on wypisuje zaświadczenie na specjalnym do tego celu druczku (może to zrobić również położna na podstawie dokumentacji od gina, ale to gin się pod tym podpisuje)
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma w galerii mokotów, wola parku, domach centrum, złotych tarasach, klifie. Mega cięzko go upolować :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Raczkowanie
|
Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
kiedyś w Reducie był ten dział, ale nie jestem pewna czy jest nadal - mam znajomą która pracuje w Reducie, mogę się upewnić jakbyś chciała ![]() Dziewczyny... rozłożył mnie jakiś wirus ![]() ![]() poszłam od razu do internisty i wylądowałam na kroplówce, bo doktor uznała, że poza infekcją jestem trochę odwodniona (a wymiotuję już tylko po 3-4 razy dziennie!) ![]() mam nadzieję, że ten wirus nie zaszkodzi maluszkowi... zonamojegomeza - wizyta prywatna czy na nfz? co sie stalo? Edytowane przez warszawianka109 Czas edycji: 2016-01-08 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Rozeznanie
|
Jest w Reducie (na górnym poziomie). Jak wchodzisz, to musisz się kierować bardziej w lewy górny róg
![]() ![]() Kiedyś na Jana Pawła, niedaleko skrzyżowania z Nowolipkami był super lumpek, tam było baaaardzo dużo ubrań ciążowych, śliczne, mnóstwo rozmiarów. Było to kilka lat temu, wtedy się nie interesowałam. Szkoda, bo był mega i wiele jeszcze z metkami ![]() Boże, czuję jak mi, za przeproszeniem, mokro w gaciach... Ech nie wiem, czy to przez tę luteinę, ale co chwilę zerkam czy się nie dzieje nic niepokojącego :/
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie, TŻet nie jest biologicznym tatą Natalki, poznałam go już po jej narodzinach, w zeszłym roku. Nikomu nie życzę samotnej ciąży i znam trudy samotnego wychowywania dziecka a mimo to co dzień dziękuję za Natalkę, i może dzięki temu, co przeszłam dziś jestem bardziej w stanie docenić to, co mam.
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2016-01-08 o 18:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję.. ale czasami poprzez takie doświadczenia jesteśmy tu gdzie jesteśmy i jesteśmy tym kim jesteśmy.. mądrze piszesz, że dzięki temu doceniasz to, co masz.. a co zonamojegomeża? pisała coś więcej o tej wizycie? bo nie mogę znaleźć Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-01-08 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie chce mi się pisać. Oczywiście się poryczałam do kompletu.
Wizyta na NFZ, celowo, po skierowanie na badania. Zresztą byłam przekonana że ciążę przejdę na NFZ, a prywatnie tylko USG albo jakbym miała wątpliwości. Wyczekałam się, kobieta przyjęła ze 40 pacjentek. Miała być do 17, ja weszłam po 17 a za mną jeszcze z 6 pań. W wypisie ze szpitala napisane jak byk że za 2 tyg kontrolne USG torbieli. A ona ze nie będzie mnie męczyć. Nie dałam się, zrobiła USG na "nowoczesnym sprzęcie" (to akurat wiedziałam jaki tam jest), ale żebym zobaczyła akcję serca to musiała mi bardzo powiekszyc i przybliżyć obraz. Ale Bobo przypomina juz czlowieczka, wprawdzie rączki króciutkie ale widoczne. Zapisała mi termin kiedy mam zrobić USG i zaleciła test PAPPA. oczywiście prywatnie. Miałam wrażenie, że stara się mnie szybko pozbyć. Położna powie, położna wypisze... to poszłam do położnej a ta jakby za karę tam była. Pisała to skierowanie na badania jakby chciała i nie mogła. Musiała wrócić do gabinetu po namiar na lekarza co może zrobić USG (to już była wrednosc z mojej strony, ale skoro ona nie wie gdzie mam iść to niech się dowie-wrocila z numerem telefonu). Mam skontrolować po 5 tyg tsh-skierowania nie dostałam-odesłała mnie do lekarza rodzinnego. Pytam czemu nie mam badań na prZeciwciala przeciwko rozyczce i cytomegalii- bo mamy czas na badania jeszcze. Pytam gdzie mam iść z tym skierowaniem-gdzie chcę. Takie odpowiedzi słyszałam. Wyszła wściekła, na siebie, na nich, generalnie bleeee. Nic złego się nie dzieje ale ten olewczy stosunek dzisiaj mnie wkurzył. Na zasadzie: nie zawracaj mi kobiet o gitary. Karty ciąży oczywiście nie mam. Co do becikowego to pocieszam się ze mam wypis ze szpitala z 6 tyg, USG z oceną ciąży z 7 tyg i wizytę z 9tyg. No chyba kwalifikuję się do zaświadczenia że pierwsza wizyta przed 10tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś z Was decyduje się na ten test pappa??
![]() |
#2301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję, że najadłaś się tyle nerwów ![]() powiem Ci, że jeśli chodzi o skierowania na badania na nfz to mi gin daje, ale na każdej wizycie po trochu - najpierw dał glukozę, morfologię, mocz, tsh i grupę krwi, ostatnio toksoplazmoze i różyczkę i znow morfo i tsh plus mocz, a jak zapytałam czy cytomegalii nie mogę zrobić od razu zeby mieć z głowy to też powiedział, że mamy jeszcze czas i na następnej wizycie da - wydaje mi się, że robi tak żeby się nie okazało, że pacjentka przyjdzie tylko na jedną wizytę żeby właśnie nie płacić za badania. Wkurza mnie to bo płacimy składki i te badania nam się zwyczajnie należą ![]() dobrze, że przynajmniej zobaczyłaś dziś maluszka ![]() Pierniczku, dostałam dwie koszulki ciążowe, pochwalę się przy okazji, bo nie chce mi się nawet wstać z łóżka żeby zrobić zdjęcie ![]() ![]() a mój niemąż jako kibic dostał koszulkę dla siebie i body dla malucha z herbem Legii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
My raczej pappa odpuścimy. To tylko statystyka. Jeśli ma USG będzie dobrze, to nie widzę sensu. Zresztą ten wynik nic nam nie da, nic nie zmieni. Na poczatku ciąży zdecydowaliśmy, że nie. A dzisiaj bez pytania co o tym sądzę, bez podania przyczyny pp co, czy są jakieś wskazania prosto z mostu słyszę, ze mam zrobić Pappa, a że nie mam 35 lat to prywatnie. I chyba to mnie najbardziej dziś rozwaliło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam zamiaru robić żadnych testów pappa, nifty itp. Usg oczywiście, te kluczowe, to wiadomo, poza tym mam na każdej wizycie usg, ale te testy nie są mi potrzebne do niczego.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
Staram się Was odwiedzać w miarę regularnie i bardzo chętnie czytam co tam u Was słychać. Cieszą mnie wszystkie serduszka, rączki i nóżki
![]() Co u mnie, po krótce: Mdłości okropne, od rana do nocy. Powoli zmniejszam dawkę duphastonu, mam nadzieję, że choć troszkę się poprawi, jak odstawię zupełnie. Pamiętam, że w pierwszej ciąży około 12 tygodnia mi zaczęły mdłości łagodnieć i dostałam wtedy lekkiego plamienia (przyczyna nieznana). Zaczęłam brać duphaston i mdłości powróciły z mega siłą. Moja gin powiedziała, że duphaston może niestety te dolegliwości podkręcać. Póki co nie jem prawie nic. Właściwie tylko słodkie mi wchodzi (owoce, serki, jogurty), a niestety mam dość wysoki cukier i muszę na to uważać. 99% jedzenia mi śmierdzi i zwyczajnie nie jestem w stanie nic przełknąć bez wizyty w toalecie. My już mówimy wszystkim, zresztą bamber mam już konkretny, więc trudno to ukryć. W pracy wiedzą, powoli myślimy nad tym kiedy i komu zacząć przekazywać moje obowiązki. Szykuję się na wolne w kwietniu/maju. No i na przyszły tydzień też wzięłam wolne przez te głupie mdłości. Mój kot też mnie budzi codziennie koło 4/5. No ale pozostałą część nocy grzeje stopy lub plecy, ewentualnie służy jako przytulanka, więc mu wybaczam. Ogólnie czekam na koniec pierwszego trymestru z utęsknieniem, bo każdy dzień u mnie wygląda niestety tak, że nie mogę się doczekać prysznica i spanka... Wtedy tych okropnych mdłości nie ma. Poruszałyście wątek miłości do dziecka na pocz ciąży. Ja na szczęście przy pierwszym dziecku nie miałam baby bluesa, a moje dziecko od razu pokochałam najszczerszą miłością. Ciążą zaczęłam się cieszyć w drugim trymestrze, jak minęły mdłości i dostałam zastrzyk energii, ale mamą poczułam się chyba jak poczułam pierwsze ruchy. W tej ciąży myślę, że będzie podobnie. Oczywiście jestem bardzo szczęśliwa, że w brzuchu rośnie bobo, ale przez te dolegliwości nie jestem jeszcze w stanie szczerze cieszyć się ciążą... Edytowane przez oursonette Czas edycji: 2016-01-08 o 20:39 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka życzę !!! Mi pomogły bardzo inhalacje z soli fizjolog. syrop Prenatal i Stodal ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzis mialam rozmowe z Dyrem.
Nic przyjemnego, ale czegoz spodziewac sie po facecie? No nic, w czwartek mam oddac laptopa, telefon i auto sluzbowe i mysle ze tyle bede ich widziala ![]() Zobaczymy jak sie sytuavja rozkreci, ale nie sadze bym chciala tam wracac po urodzeniu. Dojazd 1.5h w jedna strone, do tego ciagly stres. Chyba wole za mniejsza kase popracowac na miejscu ![]()
#2310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.