Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 11:00   #4321
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Folinka dywan znazazlam ale najgorsze, ze online i zastanawia mnie on... http://www.benuta.co.uk/topos-kids-rug-rose-1.html
Kolezanka.mi mowila, ze ostatnio dla swojej corki kupila bardzo duzy szaro bialy dywan do pokoju w b&m. Musze sie tam przejechac i zobaczyc bo podobniez sa mega tanie, tylko ciekawe jak z jakością bedzie tego dywanu. Tz nie jest przekonany do tego dywanu zeby zamawiac online. Jeszcze mam 5 miesiace wiec bede szukac. Moze akurat cos na dobrej promocji znajde.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 11:04   #4322
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Mi na szczęście ginekolog nic takiego nie powiedział, bo już chyba całkowicie by mnie dobił
Mi ginka powiedziala, ze zle, ze przytylam5kg :brzydal"
Stary 2016-08-20, 11:39   #4323
ewelinuus
Zadomowienie

Aż się zapytam swojego ginka na wizycie 08 września co sadzi o mojej wadze..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 12:19   #4324
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Witam sie z wami w sobotni poranek. Lili od 5.30 daje o sobie znac. Leze.i nadrabiam instagrama i snapchata od rana i tak naprawde to nawet nie chce mi sie wstac z lozka i isc zrobic śniadanie.

Doswiadczone mamusie! Ile wasze dzieciaczki mialy miesiecy/lat jak zaczely spac same w swoim pokoju?
Ok 1,5 roku miala.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 12:38   #4325
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Aż się zapytam swojego ginka na wizycie 08 września co sadzi o mojej wadze..
Ja pytalam na ostatniej wizycie to powiedzial ze moje 4,5 kg na plusie jest normą i ze kobiety szczuplejsze przed ciąża przybierają więcej, a kobiety okraglejsze mniej. Ja przed wazylam 58 przy wzroście 170 wiec zaliczam się bardziej do tych drugich bo i cycek był i dupa i udo poza tym wydaje się ze moje cycki przybrały o 2kg bo z rozmiaru D70 teraz mam H70...ale tz zadowolony

Stary 2016-08-20, 13:30   #4326
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z wami w sobotni poranek. Lili od 5.30 daje o sobie znac. Leze.i nadrabiam instagrama i snapchata od rana i tak naprawde to nawet nie chce mi sie wstac z lozka i isc zrobic śniadanie.

Doswiadczone mamusie! Ile wasze dzieciaczki mialy miesiecy/lat jak zaczely spac same w swoim pokoju?
Moja Daria miała 1,5 roku Miałam trochę wyrzuty sumienia,ale wszystko było w porządku,więc szybko się przyzwyczailiśmy i mała była spokojna i rodzice jaaaacy szczęśliwi

Teraz robię jeszcze inaczej.Ponieważ mamy jeszcze jeden pokój dla drugiego dziecka (który pełnił dotąd funkcję gościnnego) mały od początku będzie w nim mieszkał ,ja przez pierwsze 3-4 miesiące będę z nim spała a potem w miarę jak mały będzie rzadziej jadł w nocy wracam do naszej sypialni,a że jest obok ,to myślę,że będzie ok i wszystkie rzeczy małego będą już w jego pokoiku a sypialnia małżeńska pozostanie sypialnią małżeńską.
Stary 2016-08-20, 14:12   #4327
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość

Teraz robię jeszcze inaczej.Ponieważ mamy jeszcze jeden pokój dla drugiego dziecka (który pełnił dotąd funkcję gościnnego) mały od początku będzie w nim mieszkał ,ja przez pierwsze 3-4 miesiące będę z nim spała a potem w miarę jak mały będzie rzadziej jadł w nocy wracam do naszej sypialni,a że jest obok ,to myślę,że będzie ok i wszystkie rzeczy małego będą już w jego pokoiku a sypialnia małżeńska pozostanie sypialnią małżeńską.
dobry pomysl !

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 15:42   #4328
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:

LuckySparkle,
Mój młody (teraz tak każe na siebie mówić bo będzie przecież starszym bratem) spał z nami półtora roku, potem przeniosłam go do pokoiku, ale parę miesięcy pomieszkiwalam z nim bo ryczał przeraźliwie jak z resztą od urodzenia. Trafił mi się niezwykle placzliwy egzemplarz. Mam nadzieję ze tym razem będzie inaczej

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

A ten dywanz linka bardzo mi się podoba! Nie widziałamw Polsce takiego ładnego

Co do wagi to mój gin nic nie mówił. Chyba nawet ani razu nie sprawdził mojej wagi. Niestety bardzo się na nim zawiodłam i dlatego zmuszona byłam szukać innego. Nowy gin przynajmniej bardzo się angażuje, poprosił bym przyszła w środę do szpitala na konsultacje aby mnie zbadał ordynator.
Teraz czuję się wlasciwie zaopiekowana
Stary 2016-08-20, 16:26   #4329
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Ja pytalam na ostatniej wizycie to powiedzial ze moje 4,5 kg na plusie jest normą i ze kobiety szczuplejsze przed ciąża przybierają więcej, a kobiety okraglejsze mniej. Ja przed wazylam 58 przy wzroście 170 wiec zaliczam się bardziej do tych drugich bo i cycek był i dupa i udo poza tym wydaje się ze moje cycki przybrały o 2kg bo z rozmiaru D70 teraz mam H70...ale tz zadowolony
no przepraszam

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 16:29   #4330
LuckySparkle
Zadomowienie

Kaziowa!!! Kobieto! Medal powinnaś dostać za ten przepis i kawał ciacha ode mnie!!! Dziekuje za przepis raz jeszcze! Zostanie że mną już na zawsze!

Przyznam się, że nie mialam tyle drożdży. Mialam 4dag zamiast 8. A teraz patrzaj i podziwiając co wyszło z tego przepisu.
Sory za brudny piekarnik... ale to już staruszek leciwy. Tyle razy maz nalegała na wymianę na coś zbudowanego... nowoczesnego a ja swoje, ze nie bo nowy mi takich ciast nie upiecze... i proszę bardzo:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471706967032.jpg (46,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-08-20, 17:10   #4331
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
no przepraszam
Wiem, że wagowo nie jest dużo ale u mnie się to tak rozkłąda że szczupła nie jestem

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Kaziowa!!! Kobieto! Medal powinnaś dostać za ten przepis i kawał ciacha ode mnie!!! Dziekuje za przepis raz jeszcze! Zostanie że mną już na zawsze!

Przyznam się, że nie mialam tyle drożdży. Mialam 4dag zamiast 8. A teraz patrzaj i podziwiając co wyszło z tego przepisu.
Sory za brudny piekarnik... ale to już staruszek leciwy. Tyle razy maz nalegała na wymianę na coś zbudowanego... nowoczesnego a ja swoje, ze nie bo nowy mi takich ciast nie upiecze... i proszę bardzo:
O jak pięknie wyrosło! Cieszę się że przepis się nadał
A ten kawał ciacha to chce!
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 17:17   #4332
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że wagowo nie jest dużo ale u mnie się to tak rozkłąda że szczupła nie jestem

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

O jak pięknie wyrosło! Cieszę się że przepis się nadał
A ten kawał ciacha to chce!
Zebys mieszkała kilka km ode mnie to na bank bym osobiście dowiozla. Tz pokazał na Skypie tesciowej i ona chce żebym też takie jej upiekla
Stary 2016-08-20, 17:40   #4333
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Zebys mieszkała kilka km ode mnie to na bank bym osobiście dowiozla. Tz pokazał na Skypie tesciowej i ona chce żebym też takie jej upiekla
Tylko uważaj bo uzależni Ciebie, wszystkich wokół i nie odejdziesz od piekarnika
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 18:31   #4334
xjustyniaaax
Zakorzenienie

ale ciacho !!!!!! dobrze że dziś kupiłam sobie kawałek sernika bo by mi język do kolan wisiał

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Moje dziecko wczoraj na urodzinach u kolegi zrobiło taki taniec brzucha że masakra brzuch mi tak falował że był hitem imprezy do tego gdy cichła muzyka się uspokajała a jak leciała głośniej to znów taniec będę miała rozrywkową córę nie ma co
Stary 2016-08-20, 19:00   #4335
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
mężu się postarał hmmm a co to za ciacho?

i odpowiem ci na pytanie o CRP, jest to badanie, które pokazuje czy jest w organizmie infekcja. Zazwyczaj jak badamy krew to OB jest takim wskaźnikiem ale te CRP jest dokładniejsze. jeśli jest podwyższone znaczy, że łapie jakieś choróbsko. Małe dzieci często nie mają objawów choroby więc nawet po wyjściu ze szpitala jeśli coś cię niepokoi dla spokojności idziesz do lab i robisz wyniki na CRP. Jak dla mnie powinno być to standardowe badanie w pierwszych dobach życia maluszka. Gdyby u mojego Julka tego nie przebadali (przyczyną badania było tylko i wyłącznie zalecenie ze względu na prenatalny zastój moczu a nie dlatego, że podejrzewali, że ma jakąś inną infekcję) to wyszłabym do domu z noworodkiem chorym na zapalenie płuc. Podejrzewam, że szybko byśmy wrócili do szpitala a wtedy już tylko mały ma opiekę a ja dodatkowo bym była bez łóżka itd a wiadomo, po porodzie, po szyciu to nie byłoby super.
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie tego CRP, muszę pogadać z moim gin czy może coś takiego zlecić .

A ciacho to na kruchym spodzie sernik, na to warstwa jabłek i kruszonka - pycha (żeby nie było o od naszego lokalnego cukiernika, ja nie jestem taka zdolna)

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Ja gdzieś czytałam, że niemowlakom nie powinno się nic zawieszać, dopóki nie wyostrzą wzroku. Ale nie pamiętam czemu

Gratki za 400g szczęścia
Od leżenie do boli wszystko... Plecy, ramiona, szyja... A biodrom możesz pomóc kupując poduszkę ciążową. Na allegro są zestawy rogal + mały rogal + materacyk za 80-90 zł.

Gratuluję i wszystkiego dobrego! Obyś zawsze była taka szczęśliwa
Za 10 lat wygrzeb te zdjęcia i pokaż mężowi na rocznicę :P Faceci po czasie lubią się rozleniwić
Już koledzy mojego męża w pracy jak zobaczyli ten bukiet to stwierdzili, że ilość kwiatów maleje wprost proporcjonalnie do lat rocznic

Ja mam ten zestaw - poduszka + rogal do karmienia + matka do "kojca maluszka"
Dziewczyny czy tylko ja mam ten problem, że obracam się na drugi bo k w nocy i budzę się bo mi ta poduszka przeszkadza? I na ogół jak budzę się rano to poduchę mam z tyłu, a nie pod brzuchem..

Też słyszałam, że do 3 miesiąca maluszkowi nic nie wieszać, bo jego wzrok jest na tyle słaby że i tak sie tym nie zabawi, a dodatkowo osłabia to jego rozwój

Cytat:
muffinowe_love gratulacje i kolejnych lat w szczęściu!

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
muffinowe love- gratuluje rocznicy duzo milosci

Cytat:
Folinka dywan znazazlam ale najgorsze, ze online i zastanawia mnie on... http://www.benuta.co.uk/topos-kids-rug-rose-1.html
Kolezanka.mi mowila, ze ostatnio dla swojej corki kupila bardzo duzy szaro bialy dywan do pokoju w b&m. Musze sie tam przejechac i zobaczyc bo podobniez sa mega tanie, tylko ciekawe jak z jakością bedzie tego dywanu. Tz nie jest przekonany do tego dywanu zeby zamawiac online. Jeszcze mam 5 miesiace wiec bede szukac. Moze akurat cos na dobrej promocji znajde.

Piękny dywan - my do pokoju młodego mamy słynną rutę z Ikei, kupiliśmy ją w promocji i nawet jak za 2 lata trzeba będzie wymienić to nie będzie szkoda, a marzyłam o niej już od jakiś 5 lat

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Też chcemy od razu młodego zameldować w jego prywatnym pokoju wraz ze wszystkimi gratami, co najwyżej wstawimy chwilowo do sypiali kołyskę

Cytat:
Ale pięknie wygląda to ciacho, muszę go upiec. MUSZĘ!!!!

I co jeszcze muszę? Muszę napisać odnośnie waszej wagi. Jeżeli ja czytam, że dziewczyny o wadze 55-60 kg są kulkami/słoniami (niepotrzebne skreślić) to dostaje depresji poporodowej już na ponad 3 miesiące przed porodem i tylko się zastanawiam co by tu jakie harakiri albo inne sepuku popełnić, bo przy 1,74 cm zaczynałam z wagą ok 76,5 i przytyłam 4 kg (także obliczcie sobie ile teraz ważę,bo ja nawet nie piszę żeby się tu przy was nie zdołować)

Edytowane przez muffinowe_love
Czas edycji: 2016-08-20 o 19:02
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 19:14   #4336
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
ale ciacho !!!!!! dobrze że dziś kupiłam sobie kawałek sernika bo by mi język do kolan wisiał

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Moje dziecko wczoraj na urodzinach u kolegi zrobiło taki taniec brzucha że masakra brzuch mi tak falował że był hitem imprezy do tego gdy cichła muzyka się uspokajała a jak leciała głośniej to znów taniec będę miała rozrywkową córę nie ma co
Hehe. Moja się uaktywnia jak słyszy disco polo TŻ ostatnio włączył przy wygłupach "żono moja" a ta jak zaczęła się wiercić

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość

I co jeszcze muszę? Muszę napisać odnośnie waszej wagi. Jeżeli ja czytam, że dziewczyny o wadze 55-60 kg są kulkami/słoniami (niepotrzebne skreślić) to dostaje depresji poporodowej już na ponad 3 miesiące przed porodem i tylko się zastanawiam co by tu jakie harakiri albo inne sepuku popełnić, bo przy 1,74 cm zaczynałam z wagą ok 76,5 i przytyłam 4 kg (także obliczcie sobie ile teraz ważę,bo ja nawet nie piszę żeby się tu przy was nie zdołować)
Polać Ci (marchewkowego jednodniowego) Ja np szczupła nigdy nie byłam, takie M/L, najmniej w życiu ile miałam to 59 kg (lat temu x zanim się zaczęły problemy hormonalne i inne historie) a teraz mam 163 w kapeluszu i ważę obecnie 75 a nawet teraz to pewnie ponad Wygrałam wszystko ? I ani lekarz ani położna, nigdy się nie czepiali niczego, wyniki mam jak rybka, kondycję też A zaczynałam z wagą 74,9 co też jest ciekawe No, ale 4 kg też po drodze zjechałam.
Ale przytyłam 10 kg po odstawieniu anty Ale mam szczęście w nieszczęściu, że wszystko się rozłożyło w miarę równomiernie, brzuszek wypchnął boczki do przodu, jest i cyc i udko i pupa i jeszcze jak totalna kula nie wyglądam Wstawię Wam jakoś niedługo zdjęcie do klubu to same ocenicie
A tak serio, to nie ma się co dziewczyny wagą przejmować, nie mówię, żeby się objadać syfem bo sama się staram zdrowo jeść i zresztą zawsze starałam i pilnować tej wagi w ciąży, ale nawet 6 kg na plusie na tym etapie to nie jest tragedia A jak urodzimy, dojdziemy do siebie trochę (ja tam się nie zamierzam ścigać na siłę jak te wszystkie gwiazdki w szoł bizie kto jak najszybciej dojdzie do formy) to zaczniemy się fitnesować z Chodakowską i będzie si

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-08-20 o 19:55
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 19:52   #4337
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

Wow... chciałabym to .zobaczyc.
Ja dzis mam jakąś depresję... nie wiem co ze mną. Tz jeszcze nie czuł jak mała kopie.. dzis mu mówię, że kopie i zeby podszedł. Podszedł.. patrzy na mnie i mówi, że on tego naprawdę nie czuję. Rozplakalam się... nie wiem czemu. Jakos tak to powiedzial dziwnie, poczym on nie wiedział co się ze mną dzieje... czemu ja płacze. w pewnym momencie widzialam, ze normalnie oczy mu łzami podeszly i stwierdził, że może wszystko znieść ale nie to jak ja płacze w ciąży... bo go to mega rozczula i wogole prosił mnie, zebym sie niczym nie stresowala i nie denerowala...

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie tego CRP, muszę pogadać z moim gin czy może coś takiego zlecić .

A ciacho to na kruchym spodzie sernik, na to warstwa jabłek i kruszonka - pycha (żeby nie było o od naszego lokalnego cukiernika, ja nie jestem taka zdolna)

Już koledzy mojego męża w pracy jak zobaczyli ten bukiet to stwierdzili, że ilość kwiatów maleje wprost proporcjonalnie do lat rocznic

Dziewczyny czy tylko ja mam ten problem, że obracam się na drugi bo k w nocy i budzę się bo mi ta poduszka przeszkadza? I na ogół jak budzę się rano to poduchę mam z tyłu, a nie pod brzuchem..

Też słyszałam, że do 3 miesiąca maluszkowi nic nie wieszać, bo jego wzrok jest na tyle słaby że i tak sie tym nie zabawi, a dodatkowo osłabia to jego rozwój

Piękny dywan - my do pokoju młodego mamy słynną rutę z Ikei, kupiliśmy ją w promocji i nawet jak za 2 lata trzeba będzie wymienić to nie będzie szkoda, a marzyłam o niej już od jakiś 5 lat

Też chcemy od razu młodego zameldować w jego prywatnym pokoju wraz ze wszystkimi gratami, co najwyżej wstawimy chwilowo do sypiali kołyskę

Ja zachodzącymi w ciaze ważyłam 66. Teraz mam 72. Ale nie boję się. Moj rekord wagowy to 75kg zamian odstawiam tabletki anty. Potem odchudzanie i teraz znowu będę miała co gubic po nowym roku. Mam nadzieję, że dojdę max do 80. Jeśli będzie więcej to trudno. Przeżyję. Nie byłabym zła jakby potem.troche biustu zostało. Na okres ciąży nawet nie rezygnowalam z siłowni. Płacę bo nie opłaca mi się zapisać na nowo bo cena teraz jest x2 plus wpisowe.
Stary 2016-08-20, 20:32   #4338
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Lucky nie martw sie moj mąż tez dopiero od tygodnia/dwoch czuje bo mala sie tak rozchulała że ciezko nie czuc wczesniej tez go non stop wolalam a on siedzial i sie irytowal ze nic nie czuje. Fajnie ze Twoj jest taki wrazliwy. Na mojego placz nie działa jak sie poklocimy to moge wyć w niebogłosy.
Stary 2016-08-20, 20:52   #4339
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy.
Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję...
Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych
Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli...
Super!!!! Gratuluje! W koncu odpoczniesz sobie od bloku i od towarzystwa przed blokiem

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką
Ekstra! Duzy juz chlopak! Szkoda ze sie nie pokazal na 3d

Cytat:
Ja sie dzis smialam, ze dupsko rosnie mi rowno z brzuszkiem. Ja jestem zdania, ze schludne. Najwaznuejsze jest dla mnie to, zeby Lili urodzila sie zdrowiutka!
Dokladnie! Zdrowie najwazniejsze a tluszczyk sie kiedys zgubi

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
My dzisiaj mamy 1 rocznicę ślubu i obchodzimy ją od wczoraj

Wszystkiego najlepszego wam

Cytat:
Ja przy tym samym wzroscie przed ciaza wazylam 59 i mialam sie za zgrabna dziewczyne
Moze powinnam patrzec na siebie krytyczniejszym okiem?

Bylam dzisiaj caly dzien w ikei, nakupowalam troche duperelkow do mieszkania i dodatkowo sukienke z happymum. Jest cudna

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 21:29   #4340
kaziowa
Zadomowienie

Papaya waga wadze nie równa kolezanka ważyła 2 kg więcej a nosiła o rozmiar mniejsze ubrania wiec na wagę nie ma co patrzeć

Stary 2016-08-20, 21:57   #4341
kociulek
Zakorzenienie

Kaziowa, oj tam, oj tam, nie bądź taka skromna Wystarczyło mi twoje zdjęcie z przymierzalni w ogrodniczkach i ja żadnych obfitości tam nie widziałam. Zgrabna jesteś i tyle. Powiem ci tylko, że wyobraziłam sobie samą siebie w ogrodniczkach i skojarzenie miałam tylko jedno - jak swego czasu moja córa śpiewała piosenkę z dość popularnej bajki - Ulepimy dziś bałwana...
A tak na inny temat, to zapisałam sobie twój przepis na ciacho, bo to zrobione przez Lucky wygląda imponująco
muffinowe_love, ale cudny bukiet, mąż się postarał Dużo, dużo miłości wam życzę i jeszcze wielu, wielu takich rocznic pełnych szczęścia.
Migdałku, jej, super wieści z tą przeprowadzką. Będzie ci dużo lżej na parterze
Papaya, cieszę się, że masz już to zwolnienie. Zrobiłam takie duże Uff.. Odpoczywaj teraz. Należy ci się
itstoolatex3, nie martw się, z fotkami nadrobisz jak już Marcelka będziesz miała przy sobie Najważniejsze, że wszystko dobrze. Duuuży już chłopak Coś czuję, że po najbliższej wizycie dołączę do ciebie z tym żelazem
Motylku, teraz też będziesz stawiać na Dukana? Swego czasu rzeczywiście na nim sporo schudłam. Nawet prowadziłam sobie specjalny zeszyt z przepisami. Najgorsze było to, że po wszystkim straciłam połowę włosów
Velvet Wave, masz bardzo zdrowe podejście do swojego wyglądu i wagi Nie ma co się za w czasu tym stresować. A przy tym disco polo to może mała się buntowała, a nie tańcowała? Bardzo mi się podoba ta zabawka na wózek/łóżeczko. Też ją rozważam
_music_girl, daj koniecznie znać co się dowiesz w środę, co ci w szpitalu powiedzą. Jestem w podobnej sytuacji i też już drżę na myśl co mi gin na wizycie powie. Moja już w ten czwartek. Współczuję zgagi
Iza, gratuluję synka Będzie parka. Oj wiem o czym mówisz jeśli chodzi o szkołę czy o ubiór dziecka. Moja dwójka też już szkolna
Folinka, a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek to nie wiem czy cię to pocieszy, ale wierz mi, teraz jeszcze nie ma takiego wachlarza różnorodności jaki zacznie się za parę lat Bluzeczki, spódniczki, sukieneczki itd. W czwartek zostałam niemal zmuszona do wyjścia z domu pod pretekstem Mamciuś, przecież ja nie mam sukienki na wesele! Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują! Przypomnę, moja córka ma 8 lat!

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-20, 23:15   #4342
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

58 kg przy wzroście 170 to waga szczupłej sylwetki a Ty twierdzisz, że zaliczasz się do krągłych kobiet?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Cytat:

To mamy podobną wagę startową i wzrost! Ja zaczynałam od 74 kg przy 175

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
LuckySparkle przepis na drożdżowe ciasto
6-łyżek oleju, 60-70 dkg mąki , 3 całe jajka, 6-łyżek cukru ,1 cukier wanilinowy, 8-dkg-drożdzy, 1-szklanka mleka ,szczypta soli , można dodać 1/2 olejku zapachowego.
W misce roztrzepać jajka, cukier, cukier wanilinowy, ciepłe mleko, drożdże i szczypte soli. Po roztrzepaniu dodać olej i mąkę i zamieszać dobrze kilka razy. Wyłożyc do foremki (to jest przepis na taką 25x36) polożyć na wierzch owoce, mozna posypać kruszonką i już Ja piekę ok 45 min w 180 stopniach bez termoobiegu.
Ten przepis wydaje się taki szybki i prosty, że muszę go zrobić! O nawet nie trzeba czekać aby wyrosło? Nie robiłam jeszcze ciasta drożdżowego To będzie mój debiut!

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Po północy a ja marzę teraz o cieście drożdżowym z kruszonką...
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 03:06   #4343
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Migdałku wiem o czym mowisz jeśli chodzi o temp w mieszkaniu.
Ja mam to samo
W zeszłym roku pracowałam za granicą w sezonie i nie wiedziałam jakie są w tym czasie temperatury w naszej kawalerce ale w tym roku lato spędziłam tutaj i nie raz ryczalam ze jest tak goraco.
Nawet w nocy potrafi tu niezle dopiec... bez otwartego okna ani rusz.

Cytat:
Ja przed wazylam 58 przy wzroście 170 wiec zaliczam się bardziej do tych drugich bo i cycek był i dupa i udo poza tym wydaje się ze moje cycki przybrały o 2kg bo z rozmiaru D70 teraz mam H70]
O ja pitole haha chyba do skrajnie pierwszych To co ja mam powiedzieć przy 166cm i 65kg?
Ja nie wiem co z tym światem :P

Cytat:
U mnie zależy od nocy... Są takie, że się do niej tulę i są takie, że odpycham Czasem przekładam na boki...

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Super!!!! Gratuluje! W koncu odpoczniesz sobie od bloku i od towarzystwa przed blokiem
No właśnie...
Te orangurany nie dają mi spać od 4 godzin :/ Policja zawiadomiona, ale chyba właśnie się ulotnili... o ile po zapasy nie poszli.

Co do kołyski to jednak zmieniłam koncepcję. Lepiej kupimy małe łóżeczko. Takie 120 długie. Ma regulowaną wysokość i nie będzie problemu jak zacznie siadać

Ach jaka "piękna" noc...
Tż też rozbudzony wstał i szama świeży chlebek (wypieczony wczoraj wieczorem)
A ja na forum :P A tż pyta co ja tu w telefonie pykam zamiast spać a sam stoi przy oknie i patrzy
Stary 2016-08-21, 05:35   #4344
ewelinuus
Zadomowienie

Hej dziewczynki ja juz na nogach lubię takie poranki kiedy budzę się i zanim wstane to jeszcze mały też pokaże ze nie śpi+) os razu inaczej
Dzis ruszamy na zakupki, musze kupic spodnie to priorytet
I rozejrzymy się po wózkach i lozeczkach
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 07:21   #4345
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Kaziowa, oj tam, oj tam, nie bądź taka skromna Wystarczyło mi twoje zdjęcie z przymierzalni w ogrodniczkach i ja żadnych obfitości tam nie widziałam. Zgrabna jesteś i tyle. Powiem ci tylko, że wyobraziłam sobie samą siebie w ogrodniczkach i skojarzenie miałam tylko jedno - jak swego czasu moja córa śpiewała piosenkę z dość popularnej bajki - Ulepimy dziś bałwana...
A tak na inny temat, to zapisałam sobie twój przepis na ciacho, bo to zrobione przez Lucky wygląda imponująco
muffinowe_love, ale cudny bukiet, mąż się postarał Dużo, dużo miłości wam życzę i jeszcze wielu, wielu takich rocznic pełnych szczęścia.
Migdałku, jej, super wieści z tą przeprowadzką. Będzie ci dużo lżej na parterze
Papaya, cieszę się, że masz już to zwolnienie. Zrobiłam takie duże Uff.. Odpoczywaj teraz. Należy ci się
itstoolatex3, nie martw się, z fotkami nadrobisz jak już Marcelka będziesz miała przy sobie Najważniejsze, że wszystko dobrze. Duuuży już chłopak Coś czuję, że po najbliższej wizycie dołączę do ciebie z tym żelazem
Motylku, teraz też będziesz stawiać na Dukana? Swego czasu rzeczywiście na nim sporo schudłam. Nawet prowadziłam sobie specjalny zeszyt z przepisami. Najgorsze było to, że po wszystkim straciłam połowę włosów
Velvet Wave, masz bardzo zdrowe podejście do swojego wyglądu i wagi Nie ma co się za w czasu tym stresować. A przy tym disco polo to może mała się buntowała, a nie tańcowała? Bardzo mi się podoba ta zabawka na wózek/łóżeczko. Też ją rozważam
_music_girl, daj koniecznie znać co się dowiesz w środę, co ci w szpitalu powiedzą. Jestem w podobnej sytuacji i też już drżę na myśl co mi gin na wizycie powie. Moja już w ten czwartek. Współczuję zgagi
Iza, gratuluję synka Będzie parka. Oj wiem o czym mówisz jeśli chodzi o szkołę czy o ubiór dziecka. Moja dwójka też już szkolna
Folinka, a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek to nie wiem czy cię to pocieszy, ale wierz mi, teraz jeszcze nie ma takiego wachlarza różnorodności jaki zacznie się za parę lat Bluzeczki, spódniczki, sukieneczki itd. W czwartek zostałam niemal zmuszona do wyjścia z domu pod pretekstem Mamciuś, przecież ja nie mam sukienki na wesele! Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują! Przypomnę, moja córka ma 8 lat!
Lepiej chyba w strone, ze chce więcej sukienek niż tak jak moja chrzesnica 5letnia, chce ubiegać się tylko w "chłopięce" rzeczy sukienki be, nawet na wesele problem, spódnice be, nic różowego. Wczesniej jeszcze były ok getry a teraz juz tylko spodnie i dresy... Ostatnio na zakupach to myslalam ze juz nic nie znajdziemy, bo działy dziewczynek pełne różu, sukienek i getrow

Stary 2016-08-21, 07:31   #4346
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek to nie wiem czy cię to pocieszy, ale wierz mi, teraz jeszcze nie ma takiego wachlarza różnorodności jaki zacznie się za parę lat Bluzeczki, spódniczki, sukieneczki itd. W czwartek zostałam niemal zmuszona do wyjścia z domu pod pretekstem Mamciuś, przecież ja nie mam sukienki na wesele! Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują! Przypomnę, moja córka ma 8 lat!
Hahaha prawdziwa modnisia

Cytat:
Ach jaka "piękna" noc...
Tż też rozbudzony wstał i szama świeży chlebek (wypieczony wczoraj wieczorem)
A ja na forum :P A tż pyta co ja tu w telefonie pykam zamiast spać a sam stoi przy oknie i patrzy
Ja ostatnio przesypiam cale noce, nawet sie nie budze na siusiu. Cudowne uczucie tak sie wysypiac

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja juz na nogach lubię takie poranki kiedy budzę się i zanim wstane to jeszcze mały też pokaże ze nie śpi+) os razu inaczej
Dzis ruszamy na zakupki, musze kupic spodnie to priorytet
I rozejrzymy się po wózkach i lozeczkach
Milych zakupow!

Ja dzis caly dzien sie lenie bo mam zakwasy od wczorajszego spacerku po ikei. Niby nic a jednak czlowiek tam spedzil caly dzien na stojaco

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-21, 07:32   #4347
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy.
Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję...
Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych
Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli...ala:
ale super gratulacjeeee!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 07:36   #4348
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Migdałku gratuluje mieszkania nie doczytalam.

Milego dnia
Stary 2016-08-21, 08:21   #4349
kamisha
Zakorzenienie

ja wam powiem ze jak siedze na apce to wiecej postow mi umyka :/

ale pogoda deszczowa...

Stary 2016-08-21, 08:29   #4350
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja wam powiem ze jak siedze na apce to wiecej postow mi umyka :/

ale pogoda deszczowa...

U mnie sloneczko ladnie swieci

Ja zauwazylam ze na apce nowe strony watku mi sie otwieraja czasami w polowie i musze przewijac na gore, moze tez tak masz
Bo tez wlasnie kiedys bylam zdziwiona czemu nie doczytuje tyle postow

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości