|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Folinka dywan znazazlam ale najgorsze, ze online i zastanawia mnie on... http://www.benuta.co.uk/topos-kids-rug-rose-1.html
Kolezanka.mi mowila, ze ostatnio dla swojej corki kupila bardzo duzy szaro bialy dywan do pokoju w b&m. Musze sie tam przejechac i zobaczyc bo podobniez sa mega tanie, tylko ciekawe jak z jakością bedzie tego dywanu. Tz nie jest przekonany do tego dywanu zeby zamawiac online. Jeszcze mam 5 miesiace wiec bede szukac. Moze akurat cos na dobrej promocji znajde. |
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ginka powiedziala, ze zle, ze przytylam5kg :brzydal"
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Aż się zapytam swojego ginka na wizycie 08 września co sadzi o mojej wadze..
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym wydaje się ze moje cycki przybrały o 2kg bo z rozmiaru D70 teraz mam H70...ale tz zadowolony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam trochę wyrzuty sumienia,ale wszystko było w porządku,więc szybko się przyzwyczailiśmy i mała była spokojna i rodzice jaaaacy szczęśliwi![]() Teraz robię jeszcze inaczej.Ponieważ mamy jeszcze jeden pokój dla drugiego dziecka (który pełnił dotąd funkcję gościnnego) mały od początku będzie w nim mieszkał ,ja przez pierwsze 3-4 miesiące będę z nim spała a potem w miarę jak mały będzie rzadziej jadł w nocy wracam do naszej sypialni,a że jest obok ,to myślę,że będzie ok i wszystkie rzeczy małego będą już w jego pokoiku a sypialnia małżeńska pozostanie sypialnią małżeńską.
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój młody (teraz tak każe na siebie mówić bo będzie przecież starszym bratem) spał z nami półtora roku, potem przeniosłam go do pokoiku, ale parę miesięcy pomieszkiwalam z nim bo ryczał przeraźliwie ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A ten dywanz linka bardzo mi się podoba! Nie widziałamw Polsce takiego ładnego ![]() Co do wagi to mój gin nic nie mówił. Chyba nawet ani razu nie sprawdził mojej wagi. Niestety bardzo się na nim zawiodłam i dlatego zmuszona byłam szukać innego. Nowy gin przynajmniej bardzo się angażuje, poprosił bym przyszła w środę do szpitala na konsultacje aby mnie zbadał ordynator. Teraz czuję się wlasciwie zaopiekowana
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Kaziowa!!! Kobieto! Medal powinnaś dostać za ten przepis i kawał ciacha ode mnie!!! Dziekuje za przepis raz jeszcze! Zostanie że mną już na zawsze!
Przyznam się, że nie mialam tyle drożdży. Mialam 4dag zamiast 8. A teraz patrzaj i podziwiając co wyszło z tego przepisu. Sory za brudny piekarnik... ale to już staruszek leciwy. Tyle razy maz nalegała na wymianę na coś zbudowanego... nowoczesnego a ja swoje, ze nie bo nowy mi takich ciast nie upiecze... i proszę bardzo: |
|
|
|
#4331 | |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że wagowo nie jest dużo ale u mnie się to tak rozkłąda że szczupła nie jestem
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
A ten kawał ciacha to chce!
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
ale ciacho !!!!!! dobrze że dziś kupiłam sobie kawałek sernika bo by mi język do kolan wisiał
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Moje dziecko wczoraj na urodzinach u kolegi zrobiło taki taniec brzucha że masakra brzuch mi tak falował że był hitem imprezy
|
#4335 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ciacho to na kruchym spodzie sernik, na to warstwa jabłek i kruszonka - pycha (żeby nie było o od naszego lokalnego cukiernika, ja nie jestem taka zdolna) Cytat:
![]() Ja mam ten zestaw - poduszka + rogal do karmienia + matka do "kojca maluszka" Dziewczyny czy tylko ja mam ten problem, że obracam się na drugi bo k w nocy i budzę się bo mi ta poduszka przeszkadza? I na ogół jak budzę się rano to poduchę mam z tyłu, a nie pod brzuchem.. ![]() Też słyszałam, że do 3 miesiąca maluszkowi nic nie wieszać, bo jego wzrok jest na tyle słaby że i tak sie tym nie zabawi, a dodatkowo osłabia to jego rozwój Cytat:
Cytat:
Piękny dywan - my do pokoju młodego mamy słynną rutę z Ikei, kupiliśmy ją w promocji i nawet jak za 2 lata trzeba będzie wymienić to nie będzie szkoda, a marzyłam o niej już od jakiś 5 lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I co jeszcze muszę? Muszę napisać odnośnie waszej wagi. Jeżeli ja czytam, że dziewczyny o wadze 55-60 kg są kulkami/słoniami (niepotrzebne skreślić) to dostaje depresji poporodowej już na ponad 3 miesiące przed porodem i tylko się zastanawiam co by tu jakie harakiri albo inne sepuku popełnić, bo przy 1,74 cm zaczynałam z wagą ok 76,5 i przytyłam 4 kg (także obliczcie sobie ile teraz ważę,bo ja nawet nie piszę żeby się tu przy was nie zdołować)
Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-08-20 o 20:02 |
||||||
|
|
|
#4336 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ ostatnio włączył przy wygłupach "żono moja" a ta jak zaczęła się wiercić Cytat:
Polać Ci (marchewkowego jednodniowego) Ja np szczupła nigdy nie byłam, takie M/L, najmniej w życiu ile miałam to 59 kg (lat temu x zanim się zaczęły problemy hormonalne i inne historie) a teraz mam 163 w kapeluszu i ważę obecnie 75 a nawet teraz to pewnie ponad Wygrałam wszystko ? I ani lekarz ani położna, nigdy się nie czepiali niczego, wyniki mam jak rybka, kondycję też A zaczynałam z wagą 74,9 co też jest ciekawe Ale przytyłam 10 kg po odstawieniu anty Ale mam szczęście w nieszczęściu, że wszystko się rozłożyło w miarę równomiernie, brzuszek wypchnął boczki do przodu, jest i cyc i udko i pupa i jeszcze jak totalna kula nie wyglądam Wstawię Wam jakoś niedługo zdjęcie do klubu to same ocenicie A tak serio, to nie ma się co dziewczyny wagą przejmować, nie mówię, żeby się objadać syfem bo sama się staram zdrowo jeść i zresztą zawsze starałam i pilnować tej wagi w ciąży, ale nawet 6 kg na plusie na tym etapie to nie jest tragedia A jak urodzimy, dojdziemy do siebie trochę (ja tam się nie zamierzam ścigać na siłę jak te wszystkie gwiazdki w szoł bizie kto jak najszybciej dojdzie do formy) to zaczniemy się fitnesować z Chodakowską i będzie si
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-20 o 20:55 |
||
|
|
|
#4337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis mam jakąś depresję... nie wiem co ze mną. Tz jeszcze nie czuł jak mała kopie.. dzis mu mówię, że kopie i zeby podszedł. Podszedł.. patrzy na mnie i mówi, że on tego naprawdę nie czuję. Rozplakalam się... nie wiem czemu. Jakos tak to powiedzial dziwnie, poczym on nie wiedział co się ze mną dzieje... czemu ja płacze. w pewnym momencie widzialam, ze normalnie oczy mu łzami podeszly i stwierdził, że może wszystko znieść ale nie to jak ja płacze w ciąży... bo go to mega rozczula i wogole prosił mnie, zebym sie niczym nie stresowala i nie denerowala... Cytat:
|
||
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky nie martw sie moj mąż tez dopiero od tygodnia/dwoch czuje bo mala sie tak rozchulała że ciezko nie czuc
wczesniej tez go non stop wolalam a on siedzial i sie irytowal ze nic nie czuje. Fajnie ze Twoj jest taki wrazliwy. Na mojego placz nie działa jak sie poklocimy to moge wyć w niebogłosy.
|
#4339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i od towarzystwa przed blokiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Wszystkiego najlepszego wam ![]() Cytat:
![]() Moze powinnam patrzec na siebie krytyczniejszym okiem? ![]() Bylam dzisiaj caly dzien w ikei, nakupowalam troche duperelkow do mieszkania i dodatkowo sukienke z happymum. Jest cudna |
||||
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Papaya waga wadze nie równa
kolezanka ważyła 2 kg więcej a nosiła o rozmiar mniejsze ubrania wiec na wagę nie ma co patrzeć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa, oj tam, oj tam, nie bądź taka skromna
Wystarczyło mi twoje zdjęcie z przymierzalni w ogrodniczkach i ja żadnych obfitości tam nie widziałam. Zgrabna jesteś i tyle. Powiem ci tylko, że wyobraziłam sobie samą siebie w ogrodniczkach i skojarzenie miałam tylko jedno - jak swego czasu moja córa śpiewała piosenkę z dość popularnej bajki - Ulepimy dziś bałwana... ![]() A tak na inny temat, to zapisałam sobie twój przepis na ciacho, bo to zrobione przez Lucky wygląda imponująco muffinowe_love, ale cudny bukiet, mąż się postarał Migdałku, jej, super wieści z tą przeprowadzką. Będzie ci dużo lżej na parterze Papaya, cieszę się, że masz już to zwolnienie. Zrobiłam takie duże Uff.. Odpoczywaj teraz. Należy ci się itstoolatex3, nie martw się, z fotkami nadrobisz jak już Marcelka będziesz miała przy sobie ![]() Motylku, teraz też będziesz stawiać na Dukana? Swego czasu rzeczywiście na nim sporo schudłam. Nawet prowadziłam sobie specjalny zeszyt z przepisami. Najgorsze było to, że po wszystkim straciłam połowę włosów ![]() Velvet Wave, masz bardzo zdrowe podejście do swojego wyglądu i wagi Nie ma co się za w czasu tym stresować. A przy tym disco polo to może mała się buntowała, a nie tańcowała? _music_girl, daj koniecznie znać co się dowiesz w środę, co ci w szpitalu powiedzą. Jestem w podobnej sytuacji i też już drżę na myśl co mi gin na wizycie powie. Moja już w ten czwartek. Współczuję zgagi Iza, gratuluję synka ![]() Folinka, a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek to nie wiem czy cię to pocieszy, ale wierz mi, teraz jeszcze nie ma takiego wachlarza różnorodności jaki zacznie się za parę lat Bluzeczki, spódniczki, sukieneczki itd. W czwartek zostałam niemal zmuszona do wyjścia z domu pod pretekstem Mamciuś, przecież ja nie mam sukienki na wesele! Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują! Przypomnę, moja córka ma 8 lat!
|
|
#4342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
To będzie mój debiut!---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Po północy a ja marzę teraz o cieście drożdżowym z kruszonką... |
|||
|
|
|
#4343 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To co ja mam powiedzieć przy 166cm i 65kg? Ja nie wiem co z tym światem :P Cytat:
Czasem przekładam na boki...Cytat:
Te orangurany nie dają mi spać od 4 godzin :/ Policja zawiadomiona, ale chyba właśnie się ulotnili... o ile po zapasy nie poszli. Co do kołyski to jednak zmieniłam koncepcję. Lepiej kupimy małe łóżeczko. Takie 120 długie. Ma regulowaną wysokość i nie będzie problemu jak zacznie siadać ![]() Ach jaka "piękna" noc... Tż też rozbudzony wstał i szama świeży chlebek (wypieczony wczoraj wieczorem) ![]() A ja na forum :P A tż pyta co ja tu w telefonie pykam zamiast spać a sam stoi przy oknie i patrzy
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja juz na nogach
lubię takie poranki kiedy budzę się i zanim wstane to jeszcze mały też pokaże ze nie śpi+) os razu inaczej Dzis ruszamy na zakupki, musze kupic spodnie to priorytet I rozejrzymy się po wózkach i lozeczkach
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sukienki be, nawet na wesele problem, spódnice be, nic różowego. Wczesniej jeszcze były ok getry a teraz juz tylko spodnie i dresy... Ostatnio na zakupach to myslalam ze juz nic nie znajdziemy, bo działy dziewczynek pełne różu, sukienek i getrow![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzis caly dzien sie lenie bo mam zakwasy od wczorajszego spacerku po ikei. Niby nic a jednak czlowiek tam spedzil caly dzien na stojaco
|
|||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku gratuluje mieszkania
nie doczytalam. Milego dnia
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiem ze jak siedze na apce to wiecej postow mi umyka :/
ale pogoda deszczowa... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zauwazylam ze na apce nowe strony watku mi sie otwieraja czasami w polowie i musze przewijac na gore, moze tez tak masz ![]() Bo tez wlasnie kiedys bylam zdziwiona czemu nie doczytuje tyle postow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

poza tym wydaje się ze moje cycki przybrały o 2kg bo z rozmiaru D70 teraz mam H70...ale tz zadowolony
Miałam trochę wyrzuty sumienia,ale wszystko było w porządku,więc szybko się przyzwyczailiśmy i mała była spokojna i rodzice jaaaacy szczęśliwi

hmmm a co to za ciacho? 

Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują!