Panny Młode 2008 cz.II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-21, 12:07   #1171
madziczek
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
a ja nie wiem, czy wesele nie bedzie przelozone, buuuuu
wczoraj zmarl brat mamy TZta i ona chce przelozyc wesele, no i slub oczywiscie, w sumie to jeszcze 4 miesiace mamy, ale ona mowi, ze to za krotko
Ja bym nie przekładała (tak myślę).
Uważam, że ślub powinniście wziąć, ale powinniście się zastanowić co z przyjeciem, może poprostu wystarczy zrobić je mniej huczne przez wzgląd na rodzinę TŻ-ta i pewnie jego samego. Przez 4 miesiące ludzie trochę się otrząsną i to od nich będzie zalezało jak się będą bawić.
To jest Wasz ślub - poczatek wspólnego życia ... mozecie tę chwile przełożyć, ale czy ktos Wam da gwarancję, że podobna sytuacja się nie powtórzy? (nie życzę nikomu z Waszych rodzin niczego złego, ale sytuacje są różne)
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:09   #1172
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
ale się rozpisałam - przerpaszam :/
Nic się nie stało Cieszę się, że wszystko Wam się układa. Coraz bardziej dziwią mnie te opowieści o księżach i ich biurokracji/pazerności

Byłam dziś na mieście. Wstąpiłam do jubilera i znalazłam obrączki z Łazura - klasyczne, z żółtego złota, płaskie, 5 mm za... 680 zł za parę! Chyba wkrótce tam wstąpimy z TŻ Odwiedziłam też KRUKA. Mają dużo pięknej biżuterii. Z tych dwóch kompletów, które wklejałam parę postów wyżej, widziałam ten droższy: śliczny, delikatny. Nim sie jednak zdecyduję, poproszę moją siostrę, żeby pomogła mi wybrać

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:14   #1173
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie przekładała (tak myślę).
Uważam, że ślub powinniście wziąć, ale powinniście się zastanowić co z przyjeciem, może poprostu wystarczy zrobić je mniej huczne przez wzgląd na rodzinę TŻ-ta i pewnie jego samego. Przez 4 miesiące ludzie trochę się otrząsną i to od nich będzie zalezało jak się będą bawić.
To jest Wasz ślub - poczatek wspólnego życia ... mozecie tę chwile przełożyć, ale czy ktos Wam da gwarancję, że podobna sytuacja się nie powtórzy? (nie życzę nikomu z Waszych rodzin niczego złego, ale sytuacje są różne)
dzieki
nie wiem czy uda mi sie przekonac TZta i jego mame, a raczej wlasnie ja
to pewnie nie bedzie latwa rozmowa

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:23   #1174
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nic się nie stało Cieszę się, że wszystko Wam się układa. Coraz bardziej dziwią mnie te opowieści o księżach i ich biurokracji/pazerności

Byłam dziś na mieście. Wstąpiłam do jubilera i znalazłam obrączki z Łazura - klasyczne, z żółtego złota, płaskie, 5 mm za... 680 zł za parę! Chyba wkrótce tam wstąpimy z TŻ Odwiedziłam też KRUKA. Mają dużo pięknej biżuterii. Z tych dwóch kompletów, które wklejałam parę postów wyżej, widziałam ten droższy: śliczny, delikatny. Nim sie jednak zdecyduję, poproszę moją siostrę, żeby pomogła mi wybrać
Ja na te opowieści patrzyłam z przymróżeniem oka, dopóki sama tego nie doświadczyłam. Niby namawiaja młodych, żeby nie żyli w grzechu, a potem tylko utrudniają.

My mamy zwykłe, klasyczne obrączki: 4 mm - nie mam tylko pojęcia gdzie je zmniejszyć.

Bardzo okazyjna cena To jakaś promocja czy oni tam maja takie ceny?
Stary 2008-04-21, 12:25   #1175
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na te opowieści patrzyłam z przymróżeniem oka, dopóki sama tego nie doświadczyłam. Niby namawiaja młodych, żeby nie żyli w grzechu, a potem tylko utrudniają.

My mamy zwykłe, klasyczne obrączki: 4 mm - nie mam tylko pojęcia gdzie je zmniejszyć.

jeśli macie zwykłe obrączki to każdy złotnik powinien Wam je zmniejszyć

jak czytam o tych "księżach" to normalnie potrafi się człowiekowi krew zagotować

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:27   #1176
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Zmniejszyć chyba można u każdego jubilera, tak mi się wydaje.
Nie mam pojęcia, skąd takie ceny. Szczęka mi opadła 4 mm były gdzieś za ok. 450 zł za parę (może ciut więcej). Jubiler jest na głównej ulicy w Gliwicach. Aż dwa razy pytałam, czy podana cena jest za parę Grawer gratis, więc chyba się skuszę

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:32   #1177
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Zmniejszyć chyba można u każdego jubilera, tak mi się wydaje.
Nie mam pojęcia, skąd takie ceny. Szczęka mi opadła 4 mm były gdzieś za ok. 450 zł za parę (może ciut więcej). Jubiler jest na głównej ulicy w Gliwicach. Aż dwa razy pytałam, czy podana cena jest za parę Grawer gratis, więc chyba się skuszę
u mnie tez cey podobne. para ktora nam pasowala byla za 640 ale zaplacimy mniej bo obraczki byly za duze.

a co powiecie na to. w jednej parafii w moim miescie Ksiadz zazyczyl sobie za komunie 240zl. jak jakiegos rodzica nie stac to dziecko ma to odpracowac w parafii- pomagac na budowie kosciolu, nosic cegly itp

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-21, 12:33   #1178
katia0117
Zadomowienie

ja bym nie przekładała wesela.bo po pierwsze 4 miesiące to nie tak mało,a żałoba po rodzeństwie itd trwa 3 miesiące,a po drugie zastanawiam się czy ten zmarły chciałby abyście sie dołowali z tego powodu..
ja np mam taka sytuację,że mam bardzo chorego dziadka i też nie wiadomo ile jeszcze będzie mu dane...jakis miesiąc temu wyladował w szpitalu i lekarze nie dawali zbytnio szansi wtedy zaczełam rozmowę z mamą,co z weselem,wiecp owiedziala mi ze nic,odbędzie sie tak jak miało być i nikt nie bedzie siedział w czarnyc strojach jak na stypie,takich sytuacji nie da sie przewidziec...U mojej ciotki z kolei tez 2 tygodnie przed zmarła babcia i wesele sie odbyło.MI do ślubu zostało 5 miesięcy,ale też nie wiem jak będzie,ale wesela przekładać nie będziemy
Z drugiej strony jest jeszcze pytanie czy wesele finansują rodzice czy wy,bo jesli oni,to tez trzeba wziac pod uwagę ich zdanie...
Stary 2008-04-21, 12:40   #1179
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
u mnie tez cey podobne. para ktora nam pasowala byla za 640 ale zaplacimy mniej bo obraczki byly za duze.

a co powiecie na to. w jednej parafii w moim miescie Ksiadz zazyczyl sobie za komunie 240zl. jak jakiegos rodzica nie stac to dziecko ma to odpracowac w parafii- pomagac na budowie kosciolu, nosic cegly itp
Jak to czytam to mam taką minę

W głowie mi się to nie mieści jak można tak pieniądze od ludzi zdzierać. Przecież kościół ma być dla ludzi a nie ludzie dla kościoła Niektórym księżom to się w głowach poprzewracało ,a niedługo sakramenty, czyli "łaski" naszej wiary będą tylko dla bogaczy... A potem wielkie zdziwienie że ludzie się odwracają od kościoła, ile można znosić taką obłudę

Co do przekładania ślubu, też bym nie przekładała. Uważam że 4 miesiące to wystarczająca ilość czasu, żeby się z tą sytuacją oswoić. Może narazie odłóżcie ten temat na bok, wróćcie do niego za jakis miesiąc, bo teraz to na pewno emocje biorą górę (co zrozumiałe), ciężko w początkowym okresie żałoby jest spojrzeć trzeźwo na całą sytuację. Daj przyszłej teściowej dojść trochę do siebie i wtedy na spokojnie to przedyskutujcie.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:43   #1180
sanetka
Zakorzenienie

pozwole sobie wkleic z innego forum:

Proboszcz z parafii zakomunikował rodzicom dzieci
idących do Pierwszej Komunii Św., że opłata wynosi równowartość 3-
ech dniówek.
Jeśli rodziców nie stać na wpłacenie 240 zł (3x80zł), to pociechy
mogą to odpracować na terenie parafii, czyli latać z grabiami, nosić
materiały budowlane, pomagać na placu budowy nowego koscioła,
sprzątać kościół etc.
Pytam: Jakim Prawem ?!
Czy tego człowieka juz całkiem skręciło? Nie dość, ze dzieciaczki
muszą uczyć się kilkudziesieciu pytań do testu egzaminacyjnego z
religii, jakby to była jakaś fizyka, to jeszcze maja charować na
plebanii??!!
Na mszy nie omieszkał ksiadz powiedziec, ze zamiast robić wystawne
obiady w restauracjach, to rodzice mogą te pieniażki darować na
trwajacą budowę nowego kościoła.
Teraz juz wiemy dlaczego wikary jeździ fajnym passate z CB-radiem
oraz wygląda jakby nigdy nie był głodny.
Przepraszam forumowiczów za tę wylaną żółć, ale jestem katolikiem i
przeraża mnie taka niekonsekwencja w zachowaniu księży.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 12:46   #1181
kina2807
Zakorzenienie

Katia wlasnie to rodzice finansuja wesele, wiec musze sie liczyc z ich zdaniem, bardzo bym nie chciala przekladac wesela, bo np. jak przelozymy, to za 4 miesiace w dniu kiedy mial sie odbyc slub moglibysmy stwierdzic, ze jednak 4 miesiace to nie tak malo i mozna bylo nie przekladac, wiec jakos delikatnie bede musiala to obgadac z TZtem i jego mama, ale watpie, czy da sie przekonac

Mąż i żona...
Stary 2008-04-21, 12:47   #1182
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
dzieki
nie wiem czy uda mi sie przekonac TZta i jego mame, a raczej wlasnie ja
to pewnie nie bedzie latwa rozmowa
Rozmowa nie bedzie napewno prosta. Dla Ciebie to obca osoba a dla nich ktos bardzo bliski. Mojej siostry przyszła teściowa jest powaznie chora, w zeszłym roku przeszła pare operacji i nadal jest w kiepskim stanie, przez pewien okres czasu zyli tylko troską o nią (ślub w czerwcu tego roku) i w razie najgorszego brali pod uwagę takie rozwiązanie, że wezmą ślub, ale bez wesela. Jego mama bardzo cieszy się na ten ślub i nie chciałaby, żeby go przekładali ... to jednak od ludzi zależy.

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
jeśli macie zwykłe obrączki to każdy złotnik powinien Wam je zmniejszyć
To nie jest taka prosta sprawa, bo tam jest w środku grawer który chcemy zatrzymać. Siostra (ma obrączki po pradziadkach) dała swoje do zmniejszenia i cała dyskusja była prowadzona jak to zrobić. W rezultacie wycieli kawałki z środka, ale to chbya nie jest standardowy sposób zmniejszania.
Oddałabym do tego samego punktu, ale Siostra nie poleca (uszkodzli kawałek w środku w jej obrączce, a drugą zmniejszyli a potem powiększali, bo źle za pierwszym razem zmierzyli) ... boję się żeby ich nie zniszczyli (dla złotnika to bez znaczenia a dla nas te obrączki mają bardzo dużą wartość).
Stary 2008-04-21, 12:53   #1183
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:

ech dniówek.
sprzątać kościół etc.
plebanii??!!
ja nie mogę to jest jakaś kpina...
czy nie można czegoś zrobić odnośnie, tych pożal się Boże, księży nie znam się na tym, ale jakbym miała podobną sytuację, to napewno trzeba by było coś z tym zrobić

madziczek no to rzeczywiście musisz znaleźć jakiegoś dobrego złotnika lub jubilera, bo szkoda zniszczyć Waszą tak cenną wartość

Stary 2008-04-21, 13:10   #1184
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny ja tez bym nie przekladala, ale to mama TZta chce przelozyc, ja mysle, ze 4 miesiace to wcale nie tak malo, ze to teraz nam sie wydaje, ze jak mozna zrobic wesele w takiej chcili, ale za 4 miesiace mozemy inaczej na to spojrzec, ale niestety, to nie tylko moja decyzja, wiec moze byc ciezko ich przekonac

ale dzieki dziewczyny za slowa otuchy, bo humor tak mi sie zepsul, ze wole nie opisywac.... tak czekalam na ten dzien ......
Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
ja bym nie przekładała wesela.bo po pierwsze 4 miesiące to nie tak mało,a żałoba po rodzeństwie itd trwa 3 miesiące,a po drugie zastanawiam się czy ten zmarły chciałby abyście sie dołowali z tego powodu..
ja np mam taka sytuację,że mam bardzo chorego dziadka i też nie wiadomo ile jeszcze będzie mu dane...jakis miesiąc temu wyladował w szpitalu i lekarze nie dawali zbytnio szansi wtedy zaczełam rozmowę z mamą,co z weselem,wiecp owiedziala mi ze nic,odbędzie sie tak jak miało być i nikt nie bedzie siedział w czarnyc strojach jak na stypie,takich sytuacji nie da sie przewidziec...U mojej ciotki z kolei tez 2 tygodnie przed zmarła babcia i wesele sie odbyło.MI do ślubu zostało 5 miesięcy,ale też nie wiem jak będzie,ale wesela przekładać nie będziemy
Z drugiej strony jest jeszcze pytanie czy wesele finansują rodzice czy wy,bo jesli oni,to tez trzeba wziac pod uwagę ich zdanie...
kina mam takie samo zdanie co katia!!!!!!! u mnie tez niestety moze zdarzyc sie przykre wydarzenie - smierc dziadka mojego TZ. Jest po 6 zawalach... wiec wszystko moze sie zdarzyc... to jest straszne i przykre, ale nie mamy na wiele rzeczy wplywu...
Smutek mamy Twojego TZ jest zrozumialy, ale mysle, ze jak ochlonie to inaczej na to spojrzy... Mysle, ze wujek TZ na pewno nie chcialby, by z tego powodu jego siostrzeniec odwolal slub...
Trzymaj sie cieplo...

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 13:12   #1185
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
kina mam takie samo zdanie co katia!!!!!!! u mnie tez niestety moze zdarzyc sie przykre wydarzenie - smierc dziadka mojego TZ. Jest po 6 zawalach... wiec wszystko moze sie zdarzyc... to jest straszne i przykre, ale nie mamy na wiele rzeczy wplywu...
Smutek mamy Twojego TZ jest zrozumialy, ale mysle, ze jak ochlonie to inaczej na to spojrzy... Mysle, ze wujek TZ na pewno nie chcialby, by z tego powodu jego siostrzeniec odwolal slub...
Trzymaj sie cieplo...

dam Wam znac, jak juz temat zostanie poruszony, bo na razie do pogrzebu nie bede na ten temat rozmawiac, chyba, ze z TZtem

Mąż i żona...
Stary 2008-04-21, 13:16   #1186
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:

dam Wam znac, jak juz temat zostanie poruszony, bo na razie do pogrzebu nie bede na ten temat rozmawiac, chyba, ze z TZtem
Bardzo mądrze, lepiej nie poruszac tego tematu a my czekamy na odp...

SONDA Girls! Które perły najbardziej Waszym zdaniem beda pasowac do tej sukni:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg MYSTIC.jpeg (78,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg pajak1 AKOYA.jpeg (68,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg milanesse_kpl2m.jpeg (76,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Obraz 060 AKOYA.jpeg (76,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 0567_1.jpeg (16,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg ec67aae081e7613d0665703371c35e301929.jpeg (51,9 KB, 13 załadowań)

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-21, 13:24   #1187
madziczek
Zadomowienie

Cytat:

ech dniówek.
sprzątać kościół etc.
plebanii??!!
Co do tego odpracowywania przez dzieci opłaty za sakrament to jestem w szoku!!!

Ale chyba rozumiem zamysł księdza (chociaż zupełnie nie popieram) ... po rozmowie z proboszczem w kościele w którym teraz bierzemy ślub.
Jak z nim rozmawialiśmy to wspomniałam o Komuni Św. i proboszcz z lekkim przekąsem i smutkiem w głosie powiedział, że to juz nie jest sakrament, tylko konkurs życzeń i przydałoby sie uroczystości przenieść do marketu.
I tu się z nim w pełni zgadzam jak patrze jakie prezenty dzieci teraz dostają na Pierwszą Komunię Św. ... i nie ma to nic wspólnego z wiarą, tym wielkim wydarzeniem życiowym/duchowym jakim ona powinna dla nich być.
Dzieci traktują ten sakrament jako dzień w którym dostaną masę prezentów i to takich niebyle jakich ... to jest nawet lepsze niż Boże Narodzenie.

Ja tego dnia dostałam zegarek od Chrzestnego i medalik od Chrzestnej i jest to dla mnie prawdziwa pamiatka, która nie przeminie, nie popsuje się (zegarka nie używam, ale nadal go mam).
A jak to było u Was?
Stary 2008-04-21, 13:29   #1188
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:

2 i 3
Stary 2008-04-21, 13:32   #1189
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Mnie sie najbardziej podobają 3,ale suknia jest na tyle prosta,ze mozna poszalec z bizuterią i dużo wzorów bedzie pasowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-21, 13:33   #1190
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Co do tego odpracowywania przez dzieci opłaty za sakrament to jestem w szoku!!!

Ale chyba rozumiem zamysł księdza (chociaż zupełnie nie popieram) ... po rozmowie z proboszczem w kościele w którym teraz bierzemy ślub.
Jak z nim rozmawialiśmy to wspomniałam o Komuni Św. i proboszcz z lekkim przekąsem i smutkiem w głosie powiedział, że to juz nie jest sakrament, tylko konkurs życzeń i przydałoby sie uroczystości przenieść do marketu.
I tu się z nim w pełni zgadzam jak patrze jakie prezenty dzieci teraz dostają na Pierwszą Komunię Św. ... i nie ma to nic wspólnego z wiarą, tym wielkim wydarzeniem życiowym/duchowym jakim ona powinna dla nich być.
Dzieci traktują ten sakrament jako dzień w którym dostaną masę prezentów i to takich niebyle jakich ... to jest nawet lepsze niż Boże Narodzenie.

Ja tego dnia dostałam zegarek od Chrzestnego i medalik od Chrzestnej i jest to dla mnie prawdziwa pamiatka, która nie przeminie, nie popsuje się (zegarka nie używam, ale nadal go mam).
A jak to było u Was?

To niestety prawda... komputer... rower... wypasiona komórka... dzieci głównie to przezywaja...
Ja tez dostalam zegarek madziczek, ktory nosilam zreszta do niedawna tyle lat mi sluzyl i wciaz swietnie chodzi... Niestety nie wypada mi go juz nosic. Oczywiscie medalik tez dostalam!!! Ale w ciagu ostatnich lat zupelnie wydzwiek tej uroczystosci sie zmienil... Wtedy byly inne czasy hehe coz..

A jak liczycie? 1 to pierwszy naszyjnik czy 1 to jeszcze suknia? chce sie upewnic

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-21, 13:33   #1191
madziczek
Zadomowienie

Cytat:

Ja chyba pierwsze.
Stary 2008-04-21, 13:34   #1192
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się podobają te z drugiego zdjęcia może dlatego, że te na żyłkach do mnie nie przemawiają

Stary 2008-04-21, 13:39   #1193
babeczka1985
Raczkowanie

OK, mysle, ze juz wiem jak liczycie

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-21, 13:45   #1194
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
mi się podobają te z drugiego zdjęcia
Te też mi się podobają
Stary 2008-04-21, 13:46   #1195
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:

Już chyba im się kompletnie w tych łepetynach poprzewracało. Ktoś w końcu powinien się zająć pazernością księży. Jak dotychczas wszystko uchodzi im płazem.
Dla mnie sakramenty są bardzo ważne i chciałabym móc je przyjmować bez nerwów, ale jak słyszę coś takiego to... Szkoda gadać.

Cytat:

Nie podobają mi się żyłki, dlatego wybrałabym 2 albo 3.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 13:46   #1196
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Mój faworyt to 2

A jak już poruszamy temat prezentów komunijnych, to u mnie też był standard Czyli zegarek i złoty łańcuszek z krzyżykiem.

A to co się wyrabia teraz to mnie przeraża, mój chrześniak będzie miał komunie za dwa lata i już się śmieje, że chyba muszę fundusz założyć A tak na poważnie to stwierdziłam, że nie będę przesadzać i robić tak jak niektórzy, że aż się zadłużają, żeby tylko nikt nie powiedział że za tani prezent... A o zgrozo wiele dorosłych osób ma takie podejście. Mój chrześniak dostanie coś wartościowego na pewno (niekoniecznie materialnie) i takiego, żeby stanowiło pamiątkę. całym moim szczęściem jest to, że ta część rodziny wywodzi się ze wsi i tam też mieszka, i nie mają dużych wymagań... Ale nawet jeśli byłoby inaczej, nie zmieniłabym zdania co do prezentów

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 13:47   #1197
dzasta110
Wtajemniczenie

ja sukni nie liczę
więc mój wybor to zdjęcie biżuterii nr 2 (zdjęcie z kwiatkiem), a z suknią to zdjęcie nr 3

Stary 2008-04-21, 15:05   #1198
tiffi1
Rozeznanie

Co do sukienki ja mam ecru i będę miała srebrne dodatki, nie widzę w tym nic złego.

generalnie perły mi się podobają,a le do zyłki mam wątpliwość, nie zawsze jest ładna, i wygląda na pokręconą.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 16:21   #1199
babeczka1985
Raczkowanie

Hehe widze, ze DWÓJKA prowadzi
Co do żyłki to faktycznie.... jeśli pereł jest mało i są lekkie to ta żyłka się zwija i wygląda kiczowato :/ Może faktycznie bez żyłki?

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-04-21, 18:04   #1200
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
nasze zapowiedzi poszły pod koniec marca, a ślub mamy pod koniec sierpnia. Poszliśmy tylko "zaklepać" godzinę, a ksiądz od razu spisał protokół i powiedział, że już zapowiedzi w niedzielę będą więc to chyba zależy od księży, bo ogólnie przyjęte jest chyba na 3 miesiące przed, czy jakoś tak
Masz rację to zalezy od parafii. My mamy ślub w sierpniu a mamy przyjsc na spisanie protokolu pod koniec czerwca Rany to za dwa miesiace
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości