|
|
#2551 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Cytat:
|
|
|
|
|
#2552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po nich wychodzi slonce.... Cytat:
ale macie fajnie,ze zamieszkaliscie razem! Cytat:
to bedzie przy mnie kiedy go bede potrzebowala. nie martw sie,bo im wiecej sie martwisz,tym bedzie Ci ciezej. to,ze jedna sie zarecza teraz,inna tydzien lub miesiac pozniej,a inna jeszcze wcale nie planuje,nie oznacza,ze nie jestemy tego warte. Ollliwka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:35 |
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze sie mozesz wygadac! zawsze! ja tez czekam na zareczyny i sie doczekac nie moge
|
|
|
#2555 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!Cytat:
Nooo kochana! trzymam kciuki, byleby to nie był depilator Z resztą depilator bywa w podobnej cenie co pierścionek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do takiego myślenia 24l ata=stara panna, to moja bratowa 15 lat temu w swojej wiosce w wieku 23 lat nie znalazłaby już kawalera, bo okrzyknięto ją stara panną i żadna matka na ślub z nią by się nie zgodziła - to dopiero były zabobony ![]() Cytat:
Rozmawiasz z Tż o tym?Z resztą prezenty można dostać 2
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-08 o 11:49 |
|||||
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:36 |
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głowa do góry! I nie mówię, ze masz usiąść i powiedzieć, że ma się oświadczyć i koniec Ja tam któregoś razu, po czytaniu tego wątku nie wytrzymałam i zapytałam "czy ty zamierzasz się wogóle ożenić?" Tż odp, że wogóle kiedyś tak i to w dodatku ze mną I na tm się rozmowa zakończyła, a ty po jakichś 2 meisiącach proszę.../ pierścień jest Nie uważam, że coś na nim wymusiłam, bo sam o czymś związanym z weselem typu: my do ślubu pojedziemy audi, wspomniałs am jakoś zaraz po naszej 1 rocznicy. Przyznał, że myślał nad tym od dawna, ale wymagało to czasu, bo to poważny bądź co bądź krok i moje ewentualne pytania, czy sugestie niczego by nie zmieniły.Niedługo gwiazdka, sylwester, potem walentynki, a i każdy zwykły dzień jest dobrym dniem na podjęcie decyzji o wspólnym życiu we dwoje, także kochana uśmiech na buzię, głowa do góry i powiedz Tż, że jakby co, to rozmiar pierścionka to np 10 ![]() A tak wogóle, możeni enie doczytałam, ale ile macie z Tż lat i ile jesteście razem?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-08 o 12:16 |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak kochacie się to na pewno oświadczy się, a lepiej nie myśleć o tym tylko skupić się na tym, co jest teraz i że jest Wam ze sobą cudownie to przecież ile szczęścia daje ! (i mówi to ta, która też już by chciała hihi)
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania -
sama do niedawna czekałam, wiem jakie to czasem przykre, szczególni, gdy kolejna pisze, że dostała, a człowiek czeka i nie wie ile jeszcze i czy wogóle A jeszcze, jak nie daj boże jakaś koleżanka dostała wcześniej Najważniejsze, to by się w związku układało, reszta przyjdzie z czasem
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może nawet lepiej zaoszczędzić sobie wchodzenia na ten wątek, bo tutaj co chwilę, któraś zaznaje tego szczęścia- oświadczyn. Mój TŻ jakiś czas temu powiedział do mnie "lepiej nie wchodź na ten wizaż, bo to zmienia Twoją postawę". Chodziło mu o to, że jak zaczęłam wchodzić na ten wątek, to częściej wspominałam o ślubie itp, a do tego nie śpieszy mu się jeszcze (jak to mówi wszystko w swoim czasie). Najlepiej nie patrzeć na kogoś, tylko skupić się na własnym związku i jak jest dobrze, to niczym się nie przejmować
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja sie dowiedzialam dzis ze na gwiazdke dostaje pierscionek
NIE ZARECZYNOWY
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, jestem nowa
jak to brzmi![]() przypadkowo wpadłam na ten wątek.. znam troszkę wasze uczucia. Krrótki opis mojej sytuacji: mam22 lata , moj TZ również , jestesmy razem ponad 5 lat bez przerwy , bez wiekszej kłótni, poznalismy się w LO, ja byłam z kims innym, on też ,ale ta chemia, wspolne zainteresowania itd. robią swoje.3 lata temu nagle umarł jego ojciec , wtedy zaczelismy inaczej o wszystkim myslec , cieszyc się każdym dniem, chwilą , takie sytuacje muszają do przemyślen. Moj TZ od tego czasu spoważniał, stał się bardziej opiekuńczy, samodzielny.Mieszkamy jakies 10 km od siebie. rozmawiamy o przyszłosci i to czesto , ale raczej o wspolnym mieszkaniu, zyciu na co dzien. mam tate konserwatyste i wiem co to będzie gdy powiem , wyprowadzam sie bez slubu itd. na sama mysl przechodzą mnie ciarki, od jakiegos roku mysle o tym intensywnie , mam dosc róznych glupich sytuacji typu: nie masz swojego domu, lózka itd? eh szoda mowic. ostatnio nasz znajomy zareczyl sie i padlo pytanie: a Ty jak bys chciala?wiem, że on też o tym mysli tylko że chce by wszystko było takieidealne , myslibardzo na przod, gdzie bedziemy mieszkac ,z czego życ itd.wiem to są ważne pytania, ale ja zawsze mówie jakoś to będzie. ostatnio rozmawialismy przy okazji zareczyn tego kolegi o tym jak bym chciała by się mi oświadczył , odpalilam, że dla mnie nie ważne jest jak ale sam gest trzeba zachwac zimna krew czuję , że tenmoment się zbliża, ale chyba nie tak szybko jakbym ja tegoi chciała, to tyle o mnie![]() Do Polki 746: też tak mam ,nie chce naciskac to ma wyjsc od niego anie pod presja ![]() mam nadzieje , że przyjmiecie mnie życzliwie do grona "oczekujących"
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
nie, na 100% nie
TZ pytal co chce na gwiazdke, powiedzialam zeby mi kupil pierscionek taki zeby mi pasowal do kolczykow i łancuszka jaki mi kupil na urodziny, wiec jak widzicie moja inicjatywa i bedzie to pierscionek bez podtekstu, ale ok, ciesze sie i tak
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bez podtekstu.....
|
|
|
#2566 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przepraszam,że to napisze ktoś musi wami potrząsnać. Czytając Was z boku,straszna desperacja z Was bije kombinujecie aby tylko dostać ten wymarzony lub wymuszony pierścionek.Sorki,ale ja się nie dziwie że kolejne się doczekują skoro marudziły na wątku i pewnie nie tylko,a potem zabawnie jest czytac że ona wcale misia nie zmuszała. ![]() Życze powodzenia i rychłych pierscionków.
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zreszta gdyby tego nie chciał, to by mi sie nei oświadczył, a ja wiem, że chemy wziąść slub (bo już przed zaręczynami były takie plany, w końcu po to pojechalismy za granice), cchemy być ciągle razem i zyć. I nikt nikogo nie zmusił do tego. Wkurza mnie już to torche, że ciagle Cie głowa boli, że Dziewczyny tu marudzą![]() Przykładowo Claris która miała w sobote 5ta rocznice z Tz nie może sobie pomarzyc i ponarzekać, że nie zobaczyła pierścionka???Po to jest ten wątek w końcu
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-12-08 o 13:46 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
czytalam akurat ten wątek i tak mi sie skojarzył pierścionek
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie,kazdy ma inne marzenia i wolno mu. ![]() jesli madmuazelle nie podoba sie,co tu wypisujemy,to czytac nie trzeba. to rownie dobrze moze sie odnosic do innego watku,ze po co sie marudzi itp ze po co sie pisze o zdradach,o ycd,o czymkolwiek...
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2008-12-08 o 13:59 |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozmawiałam z Tż na tematy ślubno-zaręczynowe, jak większość dziewczyn tutaj, więc nie pisz, jakbyś była wszechwiedząca, bo zabrzmiało to dla mnie mniej więcej tak: "zaglądacie na ten wątek, jęczycie, zrzędzicie Tżtom,zmusiłyście Tżów do oświadczyn i nie macie się z czego cieszyć, bo to były wymuszone deklaracje..." Irytują mnie takie wypowiedzi :grrr: I tu nei chodzi o jakieś tam pierścionki, czy ich brak! W większości przypadków chodzi o deklarację, przejście dalej.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2008-12-08 o 14:01 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybaczam sarkazm bo nie czytasz wątku regularnie ![]() wiekszosc z nas nie jeczy TZ dzien i noc o pierscionek i zareczny, czesto w ogole nic nie mowie, tylko czekaja a tutaj "jęczą" i snują plany i wiem ze czesto ten watek jest obgadywany na innych hehehe
[*] 11.09.2012 jeszcze się kiedyś spotkamy... Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2008-12-08 o 14:00 |
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chilanes przecież myśmy swoim Tż wręcz ultimaty postawiły:albo się oświadzczaja albo zrywamy ide się pociąć a Ty?już nierób tych zaproszeń |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powieśmy się na 1 sznurówce, będzie taniej, tylko nie, żebym to na Tobie wymuszała
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo rzuce z wiaduktua propo wieszania przypomniał mi się kawał: Idzie mrówka do krawcowej i mówi: -poproszę 2 cm nitki. Na co krawcowa: -zapakować? Mrówka: -nie, powieszę się na miejscu
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo. Nie wydaję mi się żeby mój TŻt gdzieś po nocach po kątach ryczał ze ja niedobra do ołtarza go chcę zaciągnąć. Nie podejmujemy tego tematu ani ja, ani on więc nie rozumiem gdzie tu jakieś wymuszanie ma miejsce. A to że dziewczyny tak tutaj piszą, to piszą między sobą swoje przemyślenia, wielokrotnie w formie żartu, co nie oznacza że 24h na dobe męczą TŻta o pierścionek.
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, raz na jakiś czas można się wypowiedzieć
ja podejmowałam z moim temat zaręczyn, bo zależy mi na tym, by być jego żoną. proste. potem trochę przesadzałam i zbyt często zaczynałam o tym mówić, mam tego świadomość, aczkolwiek nie przejmuję się tym AŻ TAK BARDZO, bo wiem, że jakby mój facet nie chciał, to by niczego nie robił, jego akurat nie da się zmusić. Co jednak nie zmienia faktu, że staram się ograniczyć w gadaniu z nim o tym do minimum, bo to po prostu męczące dla niego :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

to bedzie przy mnie kiedy go bede potrzebowala.

a Ty?już nierób tych zaproszeń