zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-18, 13:02   #3091
Claris
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
hmmm
to wszystkiego najlepszego?.........
hmmm się mnie pytasz? dziękuje

Cytat:
Napisane przez onlythebest Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego !!!
I ja Ci dam 22-letnią staruchę ,to co ja mam powiedziec - 25.

Ech...kiedy to ja miałam 22 lata..
Dziękuję Nom Ty jeszcze większa starucha hehe. Dla mnie optimum było 20, a teraz to już z górki. Czas jak głupi ucieka Ja jednak wziełam się za sprzatanie mojego pokoju i czasami tak tu do Was zaglądam
Aelitka a Ty do nauki, czyy co tam masz robić Co sobie głowe zawracasz salami i terminami, będzie trzeba to się znajdzie i jedno i drugie! a ja czuję po tym co Twój TŻ mówi, że Wasze zaręczyny blisko))

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2008-12-18 o 13:04
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:12   #3092
_agatka
Rozeznanie

Myillusion - to ja mysle ze moze gdzies w tej całej scenerii swiateczno sylwestrowej porozmawiaj z nim o tym na czym Ci zalezy - czyli jego opinii o Waszej przyszłosci (moze on uwaza ze skoro mowi 'kocham'to wystarczy?)- na pewno bedziesz spokojniej spała i optymistyczniej patrzyła na swiat!!!!!

Lady Magnolia - serdeczne gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Hmmm dziwne, bo facet w tym wieku powinien myśleć już o ślubie. A mieszkacie razem, lub zamierzacie? Czy w ogole o tym rozmawialiście?
hmm dla mnie to nie jest dziwne, i w tym temacie akurat najmniej licza sie powinnosci, co ludzie powiedza itp...tylko to co serce i... rozum podpowiada, wymienilam te 2 rzeczy bo milosc miloscia, ale czasem naprawde nie ma sie (chocby i tymczasowo) warunkow finansowych na myslenie o slubie i zyciu razem... a wiekszosc facetów łączy zareczyny z decyzja o slubie i wspolnym zyciu!!!! a te wszystkie 'wypadałoby', 'bo wszyscy...' to tylko czynia nas nieszczesliwymi, i pozbawiaja optymizmu!!!
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:37   #3093
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
hmmm się mnie pytasz? dziękuje

Dziękuję Nom Ty jeszcze większa starucha hehe. Dla mnie optimum było 20, a teraz to już z górki. Czas jak głupi ucieka Ja jednak wziełam się za sprzatanie mojego pokoju i czasami tak tu do Was zaglądam
Aelitka a Ty do nauki, czyy co tam masz robić Co sobie głowe zawracasz salami i terminami, będzie trzeba to się znajdzie i jedno i drugie! a ja czuję po tym co Twój TŻ mówi, że Wasze zaręczyny blisko))
ależ nie ma za co
ja też starucha jestem, 3 krzyżyk prawie

a ja powinnam czytać książkę do pracy... uhhhh.....
i nie mów mi tak, bo zacznę się nakręcać i będzie źle, jak nic z tego nie będzie !

luffka - mój tż dobrze wie, jakie ja mam zdanie na ten temat, i w gruncie rzeczy ja też wiem, że nie zrobi niczego wbrew sobie. jeśli uważa, że to nie ten czas, to czegokolwiek bym nie mówiła - nic to nie zmienie
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:50   #3094
malinka18222
Zadomowienie

Claris wszystkiego naj naj naj
Stary 2008-12-18, 13:56   #3095
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Claris wszystkiego naj naj naj
Dziekuję
Aelitka przejrzałam Cię czemu tak Ci się do żeniaczki spieszy: chciałabyś zostać mamusią hehe
Stary 2008-12-18, 14:14   #3096
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuję
Aelitka przejrzałam Cię czemu tak Ci się do żeniaczki spieszy: chciałabyś zostać mamusią hehe

hahaha skąd taki pomysł??

ja już mam dziecko w domu

ps
swoją drogą to pewnie że bym chciała, ale nie wiem czy już teraz
zawsze myślałam, że tak 25 lat i będę mamą.... ehh

Edytowane przez Aelitka
Czas edycji: 2008-12-18 o 14:16
Stary 2008-12-18, 14:16   #3097
Claris
Zakorzenienie

Weszlam na Twój profil zobaczyć ile masz latek (nie skumałam do końca z tymi trzema krzyżykami) patrze, a co Aelitka robi? Przegląda wątek mamusie czerwcowe cos tam.... bez komentarza
Stary 2008-12-18, 14:17   #3098
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myilussion Pokaż wiadomość
pracuje w strazy miejskiej na monitoringu poza tym oplaca raty za laptopa i zostaje mu kolo 600zl na miesiac...
i chyba sie powtorze ale mi sie do slubu nie spieszy i nie mam na razie takiej potrzeby bo i tak nie mielibysmy za co zyc - po co taka robota? ale wydaje mi sie, ze czlowiek majac 25 lat powinien chyba w jakims stopniu pomyslec o swojej przyszlosci i nie mowie, ze ma byc to 'teraz, juz' ale np czy za kilka lat ma takie plany o nic wiecej mi nie chodzilo.

a co do swiat to ja nie wiem jak to bedzie Wigilie kazdy spedzi ze swoja rodzinka a moze pozniej wpadnie do mnie z prezentem i pojdziemy na pasterke ...
w zeszlym roku w pierwszy lub drugi dzien swiat jechalismy do jego dziadkow na obiad wiec w tym roku tez tak bedzie prawdopodobnie a Sylwester to niestety on w pracy - ktos musi pracowac by ktos sie czul bezpiecznie ma miescie . a takiego pieknego Sylwestra mielismy w zeszlym roku : on w garniaku, ja w sukience, szampan, sztuczne ognie, zyczenia i tanczylismy przy zespole do bialego rana :roll eyes:
Moze czas zmienić pracę? W jego wieku przydało by się zacząć myśleć trochę przyszłościowo Chociaż znałam takiego, który w wieku 28 lat, mimo, ze miał wlasną kawalerkę, to meiszkał z rodzicami, bo nawet wodę na herbatę przypalał, no i jak to jego matka mówila "jak on by sobie beze mnie poradził!" Zostawało mu na rękę miesięcznie jakieś 550 zł i twierdził wiecznie, że dla niego to nawet za dużo, bo przecież prócz piwa mu nic niepotrzeba ;/

Cytat:
podoba mi się ehhhhhh jak ci dobrze!!!!
ciekawe co mój wymysli

ehh a miejsca gdzie byliśmy na pierwszej randce już nie ma - zlikwidowali knajpkę...
naszego też nie, bo my mieliśmy wogóle rekordową randkę 13-godzinną I większość spędziliśmy u mnie w mieszkaniu gadająć Kawiarnia do której wyskoczyliśmy na ciastko też jeszcze istnieje

Cytat:
kurde ale ja glupia jestem...
nie moge sie cos zebrac do czytania i zaczelam sie zastanawiac, gdzie u mnie w miescie mozna wesela robic ;D
dowiedzialam sie ze nic sensownego nie ma, a oprocz tego, na jednej stronie byl grafik rezerwacji i cholera jasna polowa terminow, jak nie wiecej, na 2010 juz zajeta!!!
i oczywiscie tak mnie to ruszylo, ze mojemu tż na gg to napisalam
powiedzial ze wezmie to pod uwage ;P
To dobrze Niech pwoażnie weźmie to pod uwagę Ze mnie znajomi żartowali, jak mówiłam,ze zaczynamy szukać, a jak jedna i druga koleżanka pojeździła ze mną w poszukiwania sal, to zmieniły zdanie

Claris zdrówka, pieniążków i wszystkiego o czym tylko marzysz
Stary 2008-12-18, 14:21   #3099
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Weszlam na Twój profil zobaczyć ile masz latek (nie skumałam do końca z tymi trzema krzyżykami) patrze, a co Aelitka robi? Przegląda wątek mamusie czerwcowe cos tam.... bez komentarza

ups
ale mogę to wyjaśnić....
zaczęłam czytać jak moja mama była w ciąży, pojawiły się problemy i szukałam wsparcia ;P
i tak mi już zostało bardzo fajne dziewczyny......

ps
chilanes - a macie już miejsce na wesele? bo patrzę i widzę, że data już jest... swoją drogą fajna

Edytowane przez Aelitka
Czas edycji: 2008-12-18 o 14:22
Stary 2008-12-18, 14:43   #3100
chilanes
Zakorzenienie

nie zarezerwowane niestety jeszcze a data się chyba przesunie na sierpień
Stary 2008-12-18, 14:57   #3101
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
nie zarezerwowane niestety jeszcze a data się chyba przesunie na sierpień
sierpień też dobry ja teraz w sierpniu idę na ślub i wesele przyjaciółki.. już o tym wspominałam... byłam u niej ostatnia i mało nie padłam z zazdrości, oni mieszkają w 4 (dwóch braci i ich narzeczone), i akurat trafiłam na dzień po oświadczynach tego drugiego
więc było wesoło
no i oni mają już salę od ho ho... chyba od roku??? nie wiem czy nie pomieszałam.. ale długo w każdym razie
Stary 2008-12-18, 16:01   #3102
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

przepraszam, ale... 25latek zarabia niecały 1000? To gdzie on pracuje? Bo, że kobieta tyle zarabia, to mnie nie dziwi, w naszym kraju niestety panuje dyskryminacja i przekonanie, że facet, chocby niewykształcony to lepszy pracownik, niż najbardziej wykształcona kobieta.
Szczerze powiedziawszy ja w wieku 20 lat o zamążpójściu nie myślala, ale każdy jest inny, więc rozumiem, że zaczynasz odczuwac taką potrzebę.
Być może on nie uważa, by już był na to czas? Wogóle nie wspomina o tematach ślubno-zaręczynowych?

Mój TŻ zarabiał 970 - 980 złociszy na miesiąc jeszcze dwa miesiące temu a od tamtego czasu żadnej pracy nie ma bo nigdzie nie chcą go przyjąć , no a ma prawie 26 lat i jest po zarządzaniu

Ollliwka - kobieto 06:19 na wizażu ?! ja nie miałabym siły włączyć kompa Tym bardziej, że z samego rana, to wogóle jak jakieś zombie jestem
ja od 5 na nogach dzisiaj praktyki w przedszkolu od rana a podnosiłam się z łóżka 25min.

a to nie jest w cytacie

Mój TŻ zarabiał 970 - 980 złociszy na miesiąc jeszcze dwa miesiące temu a od tamtego czasu żadnej pracy nie ma bo nigdzie nie chcą go przyjąć , no a ma prawie 26 lat i jest po zarządzaniu

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2008-12-18 o 16:05
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:21   #3103
lasoa
Zakorzenienie

a moj TZ zarabiał wiecej, ale zmienil prace na jeszcze lepsza. A jest mgr informatyki i programowania
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:24   #3104
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
ups
ale mogę to wyjaśnić....
zaczęłam czytać jak moja mama była w ciąży, pojawiły się problemy i szukałam wsparcia ;P
i tak mi już zostało bardzo fajne dziewczyny......

ps
chilanes - a macie już miejsce na wesele? bo patrzę i widzę, że data już jest... swoją drogą fajna
To Ty masz w domu szkraba takiego małego? Ale fajnie Pewnie duzo się uczysz przy nim i przy swoich dzieciach będziesz miała łatwiej
chilanes dziękuję za życzonka
Stary 2008-12-18, 16:27   #3105
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
To Ty masz w domu szkraba takiego małego? Ale fajnie Pewnie duzo się uczysz przy nim i przy swoich dzieciach będziesz miała łatwiej

no w domu mam.. ale niestety studiuję w innym mieście i już tęsknie za nią bardzo, bo fajna jest
a dzieci zawsze lubiłam, nauczyć się co nieco zdążyłam przy moim bracie (młodszych ode mnie o 11 lat dla odmiany.... ;P) więc przy siostrze już doświadczona byłam

mój tż w ogóle nie pracuje i mnie to denerwuje (ja też nie pracuję, ale już bym nie dała rady, od października), niby jeszcze się nie obronił, ale grrrrr, czeka chyba na to jak na zbawienie.... ;/
Stary 2008-12-18, 18:15   #3106
najfajniejsza
Zakorzenienie

LadyMagnolia, gratuluję i aż mi się łezka zakręciła w oko, tak słodko Twój narzeczony to wymyślił
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 18:32   #3107
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
LadyMagnolia, gratuluję i aż mi się łezka zakręciła w oko, tak słodko Twój narzeczony to wymyślił
Dzięki On w ogóle potrafi być słodki, jeżeli tylko chce. I tak myślę, że warto czekać...Mocno wierzę, że się wszystkie doczekacie zaręczyn od których wam się w oku łezka zakręci

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 18:48   #3108
Soy Marisol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość

Jak gdzieś już w temacie pisałam TŻ mówił, że na święta będę miała się czym mamie pochwalić, ale potem opowiadał takie rzeczy, ze ja sama nie wiedziałam, co z tym wszystkim będzie. A On się "tylko" ze mną droczył
Tak czy siak wczoraj wymieniliśmy się prezentami na gwiazdkę, bo dzisiaj każde z nas jedzie do domu. Kupiliśmy sobie winko, żeby sobie tak razem czas spędzić przed świętami jak co roku- sympatycznie.
no i potem nagle TŻ stwierdził, że idziemy na spacer, co mnie mocno zdziwiło, bo on ciepłolubny jest(tak jak ja) i rzadko daje się go wyciągnąc na spacer wieczorem, zwłasza jak jest zimniej. W każdym razie spacer był mocno podejrzany
Zaprowadziła mnie na plac zabaw, na ktorym kiedyś staly huśtawki, na ktorych siedzieliśmy podczas naszej pierwszej randki. Teraz jest tylko jedna. No i posadził mnie na tej huśtawce i spytał:" No to co Kotku- wyjdziesz za mnie?" A ja cała w ryk, że musiał drugi raz pytać - sama nie pamiętam co mu odpowiedziałam.

I sama siebie zaskoczyłam, bo w sumie niby wiedziałam, że się może oświadczyć, a się popłakałam jak małe dziecko.

A pierścionek śliczny- klasyczny z zółtego złota, że średniej wielkości oczkiem, ale na razie zdjęcia nie bedzie z róznorakich przyczyn.
LadyMagnolia gratuluję Takie zaręczyny bardzo mi się podobają - romantyczne i przemawiające prosto do serca
Soy Marisol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 19:33   #3109
anitka12345
BAN stały

taa i ja czekam jestem z moim TŻ 5 lat,rozmawiałam z nim na ten temat,on nie chce nigdy ślubu wiec nie mam co się łudzić że kiedykolwiek się zaręczymy ...
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 19:38   #3110
Aelitka
Wtajemniczenie

może jeszcze zmieni zdanie a może będzie skłonny zrobić to dla Ciebie?... spooko

ps

masz intrygujący podpis - dziewczyny z reguły liczą odwrotnie podoba mi się
Stary 2008-12-18, 19:43   #3111
anitka12345
BAN stały

Cytat:
może jeszcze zmieni zdanie a może będzie skłonny zrobić to dla Ciebie?... spooko

ps

masz intrygujący podpis - dziewczyny z reguły liczą odwrotnie podoba mi się
a dziekuje wiesz ja zawsze byłam szczupła nie dawno ważyłam 50 kg przy wzroście 167 i czułam się strasznie chudo,teraz waże 54 i też nie czuje się z tym dobrze wolałabym więcej,no masz racje wiekszość dziewczyn się odchudza,przeglądałam tutaj bardzo dużo wątków,i czasmi zastanawiam się dlaczego te dziewczyny się odchudzają,naprawde nie mają z czego,kobiece kształty i troche ciałka jest bardzo sexi,niż wystające kości

Edytowane przez anitka12345
Czas edycji: 2008-12-18 o 20:43
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 19:49   #3112
Aelitka
Wtajemniczenie

a zgodzę się z tobą
ja same nawet nie wiem ile ważę, podejrzewam że coś w okolicach 60kg(ostatnio pewnie ponad), ale wg mnie bardziej liczy się jakość niż ilość i jeśli ktoś ma zadbane, wysportowane ciałko to tylko pozazdrościć (i zazdroszczę )
Stary 2008-12-18, 21:18   #3113
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Dzięki On w ogóle potrafi być słodki, jeżeli tylko chce. I tak myślę, że warto czekać...Mocno wierzę, że się wszystkie doczekacie zaręczyn od których wam się w oku łezka zakręci
Jeszcze raz gratuluje śliczne i romantyczne oświadczyny w miejscu pierwszej randki super kochana...tez tak chce

Claris wszystkiego naj naj naj i dużo miłości

Cytat:
Napisane przez anitka12345 Pokaż wiadomość
a dziekuje wiesz ja zawsze byłam szczupła nie dawno ważyłam 50 kg
skąd ja to znam ale grunt to sie tym nie zadręczać, juz sie przyzwyczaiłam (staram sie) a "zgrubnięcie" kiedyś samo przyjdzie

A co do wigilii i świąt to widze że nie mam co narzekać,
no to byle do "po wigilii" i pasteki

a Cześć Wszystkim bo sie nie przywitałam, buziaki
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.

Edytowane przez polka746
Czas edycji: 2008-12-18 o 21:20
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 22:28   #3114
Claris
Zakorzenienie

Dziękuje poleczko
Stary 2008-12-18, 23:05   #3115
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anitka12345 Pokaż wiadomość
taa i ja czekam jestem z moim TŻ 5 lat,rozmawiałam z nim na ten temat,on nie chce nigdy ślubu wiec nie mam co się łudzić że kiedykolwiek się zaręczymy ...
Matko,jestem przerażona twoją osobą anitko. Może nawet i lepiej aby nie doszlo u was do zaręczyn,a tym bardziej do ślubu,bo tworzycie bardzo niedojrzały związek.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 00:45   #3116
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Matko,jestem przerażona twoją osobą anitko. Może nawet i lepiej aby nie doszlo u was do zaręczyn,a tym bardziej do ślubu,bo tworzycie bardzo niedojrzały związek.
madmauazelle
Ty tera tu?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 08:09   #3117
lasoa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 08:10   #3118
Aelitka
Wtajemniczenie

????????????????????/

to tyle mojego do poprzedniego postu madmuazuelle

dzień dobry i do zobaczenia, ja padam z nóg - wróciłam od kumpeli przed 3 (autem byłam! ) i usypiam
Stary 2008-12-19, 08:26   #3119
the_sania
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cieszę się, bo dziś już piątek, a w środę wigilia
szkoda tylko, że bez śniegu.... Dzisiaj idę jeszcze dokupić TŻ dalszą część prezentu.

Ciekawe które z Was zaręczą się w Święta

madmuazelle na jakiej podstawie Ty tak do Anitki12345 ?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 08:47   #3120
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
ekspresowa ocena sytuacji po tak krótkiej wypowiedzi Anitki12345 Taaa podziwiam czasem Twoją "spostrzegawczość"

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
madmauazelle
Ty tera tu?
madmuazelle jak kameleon jest wszędzie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Cieszę się, bo dziś już piątek, a w środę wigilia
szkoda tylko, że bez śniegu.... Dzisiaj idę jeszcze dokupić TŻ dalszą część prezentu.

Ciekawe które z Was zaręczą się w Święta

madmuazelle na jakiej podstawie Ty tak do Anitki12345 ?
wczoraj w wiadomosciach szacowali, że na 60% od poniedziałku zacznie sypać śniegiem
A po Świętach pewnie połowa czekajacych wróci z pierścionkami

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-19 o 09:00
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości