|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
A moglabys mi powiedziec po jakim czasie od zaplodnienia robilas ten test ile czekalas na wyniki i jak go sie przeprowadza. |
|
|
|
|
#3332 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale bardzo Wam dziękuję. Aguś, Ciebie i Olivkę zabieram koniecznie na wrześniowo-październikowe No właśnie, Olivko, gdzie jesteś? Bo powinnas już chyba coś wiedzieć? Cytat:
Objawów nadal nie mam żadnych, tylko siusiam częściej. I cycuchy dalej pobolewają, ale nie sutki, tylko raczej całe.Ale jeszcze większe sie nie zrobiły, a szkoda
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
dosiek ja takze sie wzruszylam
![]() agabil no poczekam cierpliwie w końcu musi sie udać
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, skoro robiłam pierwszą bete w środę, to kiedy można zrobić następną, żeby zobaczyć ewentualny wzrost?
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak już będziesz miała drugą betę to możesz wyniki wpisać tu http://babymed.com/tools/pregnancy/hcg/Default.aspx i sprawdzić przyrost.
Powiedziałam "TAK" Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011 Edytowane przez anusia_82 Czas edycji: 2009-01-02 o 14:54 |
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Bądźcie ze mną dziewczyny!!!!!!!!!!!!Pro szę
|
|
|
|
#3338 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
zrób betę bo test, często przed terminem spodziewanej @ może wyjść negatywny. Idź na betę
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mama dzwoniła. wyjaśniłyśmy sobie wszystko i juz jest dbrze. Ona z tego zaskoczenia źle sformułowała myśli, ale sie cieszy. Już powiedziałą tacie i mojej siostrze. Mówi, ze czekali na wnuka od slubu, ale co innego czekać, a co innego dostać nagle taka wiadomość, tym bardziej, że jak byli na swięta, to sie zarzekałam, ze w ciąży nie jestem.więc na razie chciała się sama pocieszyć, a innym powiedzieć, jak się upewnię. i nie docierało do niej, ze jestem pewna, skoro jestem przed planowana miesiączką. Bo za jej czasów, to o ciąży dowiadywano się jak się okres spóżniał i jak ginek potwierdził.
|
|
#3340 |
|
BAN stały
|
Byłam u mamy chwilę pogadałam...pow żebym za szybko żadnej decyzji nie podejmowała. Ale sama tez nie bardzo widzi wyjście.
Dziewczynki, jeszcze z taka życzliwością się nie spotkałam. DDosiek 13 będę w BP to pogadamy. I strasznie sie cieszę z Twojego szczęścia Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-01-02 o 16:30 |
|
|
|
#3341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!3 jak najbardziej, tylko do południa albo po 21.00, bo od 15.00 do 21.00 pracuję. bardzo Ci dziękuję.
|
|
#3342 |
|
BAN stały
|
Spoko, bo ja mam na 12 do pracy, więc rano załatwię co mam załatwić i po 9 myślę że będę wolna ale to się zgadamy.
|
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
o, to serdecznie zapraszam. Wyjadę po Ciebie na miasto. Bo sama pewnie nie trafisz.
|
#3344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
albo jak tam chcesz...mi rybkahttp://28dni.pl/ZuziaM/charts/2008-12-08 |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
ok skoro tak twierdzisz niewiem nigdy tego badania nie robilam....radze tylko by zabardzo nie przesadzac bo mozna popasc w jakas fobie....ja chyba bete sobie daruje zrobie zwykly siusiany w terminie miesiaczki
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A betę lepiej powtarzać, wtedy wiadomo, że ciąża się rozwija. Można zrobić test, być w ciąży, a w 10 tygodniu się dowiedzieć, że mamy puste jajo płodowe zamiast dziecka albo że ciąża stanęła w miejscu i zarodek obumarł. Dziewczyny stąd już to przeżywały. Ja na pewno powtórzę betę nim mi lekarz na usg zacznie potwierdzać, że wszystko ok. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-01-02 o 21:06 |
|
|
|
|
#3349 |
|
okrutnica jakaś... |
warto się cieszyć ale z głową
|
|
|
|
#3350 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny.
Jestem nowa w tym wątku wogóle na tym forum. W sierpniu systematycznie przeglądałam forum na ślubnym kobiercu a teraz przyszedł czas na ten wątek. od października systematycznie staramy się o maleństwo. Niestety jak dotąd bez skutku. Więc przeglądam to forum żeby sie podszkolić. Nigdy nie myślałam że będe mieć z tym problem, wiem że 3 miesiące to nie długo ale nie wiedziałam że to będzie takie trudne. wiem że wszyscy mówią że najlepiej się wyluzować i o tym nie myśle ale jak się wyluzować kiedy tak bardzo się chce. Pozdrawiam PS. jak widzicie jeszcze nie załapałam wszystkich waszych skrutów ale może z czasem będzie lapiej.
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj biochemia Hmm... intrygujący nick. Na naszym forum jest bardzo miło, ale wyluzować się tu trudno.. jesteśmy mistrzyniami w nakręcaniu ![]() Nie martw się, już wkrótce się uda
|
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A betę dla zobaczenia wzrostu. Poza tym jak sama zobaczysz bladziusieńką kreske na teście, a bedziesz przedplanowaną @, to tez będziesz miała wrażenie, ze to nieprawda, ze trzeba się upewnić. Ja brzdąca chciałam i planowałam, ale mimo wszystko taka wiadomość najpierw długo dociera teoretycznie, a praktycznie jeszcze dłużej. A i tak spodziewam sie , ze ginek mnie wygoni na badania, więc już przynajmniej te bedę miała za sobą. Cytat:
![]() Cytat:
Powoli uciekam, bo juz późnawo, a jutro rano na betę i zakupy. Może będą jakieś fajne promocje to coś sobie wypatrzę. Choć, jak znam los - gdy mam pieniądze i chęć na zakupy, to nie ma nic ciekawego. No i szaleć nie moge za bardzo, bo teraz trzeba oszczędzać ![]() Wiecie co? Ciąża zmienia ![]() Jutro po 15.00 powinny być wyniki. Chyba, ze w sobotę laboratorium nieczynne - tez tak moze być. To się wkurzę, bo mogłabym pospać. Witaj Biochemio, życzę dużo szczęścia. A co do nakręcania, to tutaj będziesz się bardzo nakręcać , Dziewczyny Ci w tym pomogą. Ale jednocześnie dowiesz się masy rzeczy i w razie potrzeby otrzeźwisz się.
Nadia Anastazja 06.09.2009 godz. 02.10 (2550g, 52cm) moje różności moje decoupage preferencje serwetki na wymianę Edytowane przez DDosiek Czas edycji: 2009-01-02 o 22:37 |
|||
|
|
|
#3353 |
|
BAN stały
|
biochemio
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
A najlepiej Alitol - tablety czosnkowe, po których się nie śmierdzi
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak muszę mówić dość dużoi i głośno, zeby dzieciaki usłyszały przez muzykę. No i wielokrotnie podchodzę do dzieciaków poprawić im ustawienie ciała, albo coś pokazać. No i by uciekały przede mną. a w drugiej pracy jestem z dzieciakami w małej salce i tez dużo rozmawiamy. Więc czosnek tylko w sobotę po pracy i w niedzielę. A szkoda, bo lubię. Teraz juz naprawdę uciekam. Zauważyłam, ze wieczorami boli mnie brzuch. a muli mnie na żołądku popołudniami. Pewnie będe miałaa mdłości podczas pracy. A zawsze się cieszyłam, ze racuję popołudniami, to mdlić mnie będzie z rana i potem luz. A tu niespodzianka. No i jak ból brzucha mnie dopadnie wieczorem, to będę wyszukiwać przyczyn, ze za bardzo się przesilałam w pracy. Ale ostatnio i tak juz niewiele tańczę. Wyszkoliłam sobie w końcu dzieciaki. A nowe uczą się od tych, które tańczą u mnie juz dłużej. Oby tylko ciąża przebiegała pomyślnie, bo na urop nie mogę iść. I zwolnienie nie za bardzo, bo zaczynają się przygotowania do występów i konkursów. Ale jak na razie mam mnóstwo energii. Oby tak dalej. Zmykam pod prysznic. Buziaki
|
|
#3357 |
|
BAN stały
|
Trzymajcie kciuki za moje jutrzejsze egzaminy i zaliczenia.
Uczę się |
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze lepiej działa ten żywy, niestety.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ciąża też zmieniła.Zaczęłam w czapce chodzić, rajstopy zakładałam pod spodnie i zmieniłam buty na płaskie całkiem. No i tak mi zostało, że jak zima to się ciepło ubieram. Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o twoja mamę, myślę, że ona powiedziała tak w dobrej wierze. - żebyś ty się nie nakręcała! O prawdziwej ciąży można niestety powiedzieć dopiero w 3 miesiącu ![]() Ale nie można być pesymistami - skoro fasolka jest, tzn, że trzeba się cieszyć, a jeżeli coś się stanie, to wtedy będziesz się zastanawiać. Nie ma co panikować zawczasu. jak wynika z mojego doświadczenia - Na twoim miejscu jednak nie mówiłabym narazie nikomu spoza rodziny o ciąży. Wiem, że będzie to trudne - bo ja nie wytrzymałam ale po poronieniu trudniej było sie tłumaczyć ![]() Tak czy inaczej - głowa do góry! Beta nie kłamie! ![]() Cytat:
Ale to zabrzmiało strasznie - nie chciałam nikogo straszyć!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

). jak mu po raz setny powiedziałam, że wg wyników badania to na pewno, ale jak chce to możemy zrobic w niedzielę razem test, to powiedział, ze chce. No więc w niedzielę robimy kolejnego sikacza, żeby zobaczyć prawdziwe dwie kreski.
Zuziu
a tak chciałam byc z Tobą i Olą w lipcowo-sierpniowym wątku

jak widzicie jeszcze nie załapałam wszystkich waszych skrutów ale może z czasem będzie lapiej.