![]() |
#1051 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar VII
No pewnie ![]() Ale trochę się spóźniłeś, gin prawie już wytrąbiony. Trzeba kupić nową flaszkę ![]() Cytat:
![]() Hecate, sklepy też chętnie pozwiedzam ![]() Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2009-01-08 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj zapomniałam.
Teziaczek prosił, żebym przekazała - przydało by się trzymanie kciuków - dziś o 11:00 ma egzamin na praw jazdy więc zbiorowe ![]() ![]() Lecę do pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() trzymam ![]() ![]()
![]() |
#1054 | ||
Wiedźma
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Cytat:
I nie odbywałam z Nią ostrych kłótni - to Wy się ze mną kłócicie, nie ja z Wami, ![]() Cytat:
![]() Spałam. Budząc się dwa razy, ale jednak spałam prawie sześć godzin. Nie mogłam się dobudzić rano. I na razie nie będę pachnieć niczym, bo może jeszcze pójdę do łóżka i nie wiem, czy zasnęłam pachnąc. Niewiele mam zapachów, które mnie nie "kręcą". ![]() Miłego dnia.
![]() |
#1055 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |||||||||||
Wiedźma
|
Gryxiu, może spróbuj trochę. To niesamowicie "podkręca" metabolizm.
I człowiek czuje się zupełnie inaczej. ![]() Cytat:
I nie mam na myśli tylko tych związków, w które taka zaraza się wpycha (tu sprawa jest bezdyskusyjna), ale też tę osobę, która takie potrzeby ma. Moim zdaniem to wynika z kompleksów, z niskiego poczucia własnej wartości, z poważnych problemów emocjonalnych. No i stanowi zapowiedź niemożności zbudowania w przyszłości związku przez taką osobę - przecież odbity mężczyzna czy chłopak przestaje być "cudzy" i traci atrakcyjność. Co oczywiście nie znaczy, że kogokolwiek bronię czy tłumaczę. Świństwo to świństwo, ale w tej sytuacji smutny paradoks polega na tym, że nikt nie wygrywa. Wszyscy są przegrani. ![]() Cytat:
![]() Ja próbowałam trzy razy. Wystarczy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po przeczytaniu tego zdecydowałam się na Winter Time, która nie zawiera herbaty. Strasznie poleciałam z wagi... A jeszcze niedawno (przed świętami) cieszyłam się, że spadłam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chcę tu uskuteczniać generalizacji, bo mówi się, że to kobiety tak robią, ale moim zdaniem dotyczy to obu płci (choć nie w równym stopniu). A co? Otóż przypadek zakładania, że nasz partner jest jasnowidzem. ![]() - Nie powiem mu, że mnie uraził - sam powinien wiedzieć. - Nie wyznam wprost, czego oczekuję - jak może na to nie wpaść. - Nie przyznam się, że mam problem - czemu on sam nie zapyta (Codziennie ma pytać?). - A na pytanie "Co ci jest" odpowiem "nic". ![]() Mam znajomych, u których konflikt był totalny. Wydawało się, że to koniec. Ona nie inwestowała w związek, on też nie. mieszkanie leżało odłogiem, jedzenia nikt nie robił, nie spędzali razem czasu. Tak się złożyło, że oboje przyszli się wyżalić do mnie. Okazało się, że ona czuje się nadmiernie obciążona (praca i trudne studia) i uważa, że on powinien przejąć część obowiązków i więcej się starać, on zaś ma powazne problemy ze zdrowiem i nie daje rady nie tylko w domu, ale i w pracy. Dla obojga miałam to samo pytanie: - A powiedziałeś (łaś) jej (mu) o tym?? - Okazało się, że oczywiście nie. - No to skąd on/ona mają to wiedzieć?! Kurczę, to takie proste, a takie trudne, nie? Pisałam do Niej wczoraj i nic. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już powinno być łatwiej (choć nadal trudno przez czas jakiś). Życzę powodzenia i w razie czego - wiesz, że jestem. ![]() Cytat:
To znaczy zwykle. Ostatnio boję się zjeść cokolwiek... ![]() Cytat:
Oststnio przy okazji nawału problemów wylazły. Wmawiam sobie, że to przez zimę. ![]() Trzymaj się. Lepiej, niż ja. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że byłoby sensowniej nie nadużywać słówka "Wy". Byłabym za o wdzięczna. Bo to nie jest jeden worek anonimowych dziewczyn, które kłócą się z Sabbath. Dla mnie to konkretne osoby, które szanuję za chęć i nierzadko wysiłek wypowiedzenia swojego zdania. Wiem coś o tym wysiłku ![]() I - odwrotnie niż Favkes- nie mam wrażenia, że -cytuję- my tutaj szalejemy. Nie widzę zbytniego, ba, żadnego szaleństwa w postach np. Irki, Mskladaczka, Zuzi czy właśnie samej Favkes. Pachnę znowu promienną i złotą Jil Sander.
![]() |
#1058 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Nie bede sie rozpisywac, bo nie czuje takiej potrzeby.
Chce tylko napisac - Sabbath, daj zyc innym. Naprawde meczace sa czasami Twoje posty, a ponoc slowo jest dla Ciebie bardzo wazne. Zbyt duzo slow to tylko belkot. I nie obrazaj sie na mnie, za to, co napisalam. edit - no przeciez! pachne Coco EDP. Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2009-01-08 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Wtajemniczenie
|
Your Angel, po co dałaś Sabbath ignora? Czy nie powinien on być używany aby unikać konfliktów?
Sabb nie dała Ci ignora, więc według mnie ma prawo się odnieść do tego co piszesz, tak samo jak każdy inny i tak samo jak do wypowiedzi innych wizażanek. A skoro już ma go u Ciebie, bądź konsekwentna i wyluzuj... ![]() Miałyście konflikt, to się nie da ukryć, ale teraz takie przepychanki robią niepotrzebny zamęt, bo nikt nie miał moim zdaniem złych zamiarów ![]() No przecież w "realu" kiedy się z kimś pokłócisz, nie patrzysz do końca życia na niego przez pryzmat jednej awantury? Robią się z igły widły - fajnie by było jakby ktoś zamknął temat. Poison dziś i wracam do świata zapachów ![]() Wczoraj kliknęło mi się Lou Lou ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
niecnotliwa dziewica
|
Czy ja na pewno weszłam w "Czym dziś pachniesz..." czy może przypadkiem do Scent Baru?
![]() W każdym razie pozwolę sobie zrobić offtopa i stwierdzić, ze wczoraj pachniałam czarną Coco (w ilościach teoretycznie zabójczych da otoczenia, w praktyce przez ten mróz niewyczuwalną) a dziś nie miałam pomysłu i w końcu nie pachnę niczym. Dziwnie mi.
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przespałam ![]() Ale chyba wolałabym nie przespać, tylko leżeć i patrzeć jak Ona śpi. Śniły mi się takie rzeczy, że nie mogę się do tej pory otrząsnąć, obudziłam się dwa razy z płaczem w nocy. Ba. z krzykiem. Ciachulec się wystraszył - w zasadzie to On mnie budził bo darłam się przez sen ![]() Śniło mi się,że jechałam z Alą autokarem i ten spadł w przepaść, a ja w czasie kiedy spadaliśmy myślałam tylko o tym, żeby chwycić Alę, otoczyć Ją własnym ciałem, zamknąć jak w kulce i ochronić przed upadkiem. Nie udało mi się. Z góry widziałam nasze martwe ciała, Jej maleńkie ciałko leżące na skałach ...... okropieństwo ![]() Znów się zryczałam. Pachnę, Watch Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2009-01-08 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Po prostu dbaj o siebie do powrotu. ![]() I daj znać, że wylądował bezpiecznie (też odczuwam niepokój, kiedy ktoś z moich bliskich jest w podróży ![]()
![]() |
#1065 |
Zadomowienie
|
Dokładnie
![]() ![]() Dosyć już tego okładania się torebkami, dziewczyny ![]()
![]() Edytowane przez Santorio Czas edycji: 2009-01-08 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu się źle czuję, boli mnie brzuch, serce się kołacze...ale nie będę brała leków uspokajających, dopóki nie stanę na stabilnym gruncie, tak na razie będzie. Na weekend jadę do rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilę, a tu taka burza!
![]() Cytat:
![]() Prawda, jest widoczne, nawet bardzo. ![]() Po dwóch dniach spędzonych z przeuroczą, grzeczną Habanitą, dziś czwarty numerek Jil Sander ![]() ![]()
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2009-01-08 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i chłopaki, może jednak powstrzymajmy się od komentarzy? Niech sprawę wyjasnią sobie (lub nie) same zainteresowane na PW czy mailowo. Wiem, że każdy ma prawo wypowiedziec się na tym forum, ale zobaczcie, co się dzieje, zaczyna się podział na grupy, i to nawet nie na "jestem za Sabbath" i "jestem za Angel", ale "jestem za Sabbath" albo "jestem przeciwko Sabbath".
Dlatego ja nie wypowiadam się w tej sprawie.
#1069 |
Zakorzenienie
|
Przez szacunek do osób, które nie chcą już uczestniczyć w tej dyskusji nie odpowiem już więcej w tym temacie. Ale teraz już tak na serio.
Nawet jeśli ktoś się będzie do mnie zwracał. Pachnę Alienem ![]()
![]() |
#1070 | |
Wiedźma
|
Wiecie co?
Ostatni raz w tym temacie ode mnie. Wkurza mnie takie chowanie uraz i czytanie między wierszami tego, czego nie napisałam ale skoro to ja to na pewno musiałam tak pomyśleć bo to przecież ja. Napisałam to, co jest w tekście i jakoś nie uważam by Your Angel, Irka czy Kattarina miały prawo twierdzić, że lepiej niż ja wiedzą, co myślałam, kiedy nie pisałam tego, czego nie pisałam. Angel napisała to, co napisała. Ja napisałam to, co napisałam. Proszę nie wywracac teraz kota ogonem i nie twierdzić, że ona nie napisała tego, co napisała, a ja napisałam to, czego nie napisałam. Naprawdę wypowiadam się delikatnie i nawet zaatakowana staram się łagodzić konflikt. Poradzono mi, żebym nie przepraszała. Racja. Starałam się postawić w cudzej sytuacji i wyobrazić sobie, że moja wypowiedź mogła kogoś urazić - czemu tylko ja to potrafię zrobić? Użyłam określenia "histeryczna" w stosunku do wypowiedzi: chyba zabiłabym się, gdyby umarła moja mama. Proszę wybaczyć, ale to nie jest racjonalna postawa, co tłumaczyłam od pierwszego posta. Tak niestety wygląda rzeczywistość - tak samo jak znakomitej większości dziewczynek przyjdzie dostać okres, tak znakomitej większości ludzi przyjdzie stanąć w obliczu śmierci rodziców. Normalny człowiek w takiej sytuacji cierpi, ale ma świadomość konieczności. Dlaczego mnie wypowiedź Your Angel dotknęła i zabolała? Bo moja matka umierała bardzo długo i bardzo trudno. Bo tez rozpaczliwie nie chciałam jej utracić, bo noce spędzałam śpiąc przy jej łóżku na dywanie, żeby przypadkiem nie przestała mi oddychać kiedy mnie przy niej nie ma. Bo kiedy już była bardzo długo nieprzytomna, pewnego dnia, kiedy nie bylo już nadziei a ona straszliwie cierpiała, siedząc przy niej zdobyłam się na czyn, wedle niektórych zapewne haniebny i świadczący o mojej nieczułości i o tym, że jej nie kochałam oczywiście. Powiedziałam: Mamo, możesz odejść, dam sobie radę. I wiem, że ona u kresu sił na to czekała. No to przyzwolenie na spokojne odejście. Uścisnęła mi rękę (i nikt mi nie wmówi, że nie była w stanie, bo wiem, że to zrobiła) i umarła z pogodną twarzą. I ja oczywiście nie zabilam się po tym i nawet mi to do głowy nie przyszło, bo nie kochałam jej tak, jak Angel swoją matkę. To oczywiste. Moja matka tez na pewno umierałaby szczesliwsza, gdybym powiedziała Jej, że zabiję się, jesli umrze. ![]() Owszem, uważam wypowiedź Your Angel za nie do końca przemyślaną, podyktowaną emocjami i dodatkowo za krzywdzącą. Aktualnie jestem w sytuacji, kiedy moje nerwy i moja wrażliwośc sa mocno napięte, bo znów przyszło mi obcować z długim i trudnym umieraniem i wypowiedzi traktujące tę kwestię w taki sposób szczególnie mnie dotykają. Proszę więc sobie uważać, co Wam się żywnie podoba, proszę w tym poście doszukać się czegoś, czego w nim nie ma i skwapliwie przeoczyć to, co w nim jest. Ja w tę grę grać nie potrafię i nie zamierzam. Dziękuję. Z mojej strony koniec. I tak napisałam za dużo. Czy ja jestem typem obrażalskiej księżniczki? Nie zamierzam w każdym Twoim następnym poście po tym doszukiwac się drugiego dna. Cytat:
![]() edit: Favkes, straszliwie mi przykro z powodu Twojego snu. Rozumiem Twój stres, rozumiem przyczynę. To tylko sen. ![]() Zadzwonię wieczorem zapytac, jak dotarły. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-08 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1072 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trudny początek lepszego... Nie wiem ile czasu minie zanim dojdę do siebie, ostatnio to trwało 3 m-ce no ale sytuacja wtedy była napięta bardzo, teraz jest w miarę spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
strasznie tu powaznie
Sabbath, przezylas bardzo trudne chwile ja bardzo prosze Moderatorki o ostateczne przeniesienie tematu do Baru a sama, zeby nie pozostac tak niezrzeszona, chcialam sie opowiedziec, ze jestem za a nawet przeciw Sabbath i mimo, ze napisalam to zartem to jestem bardzo powazna i nie napisze czym pachne w ramach protestu |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Zuziu ja wiem że postąpiłaś zgodnie z tym co czujesz. Życzę Ci wytrwałości, i abyś kochana znów się uśmiechała i była pogodna bo każdy na to zasluguje
![]() Aguś... wiem co czujesz... mój tata też "wpada i wypada" z domu, ledwo odbierzemy go z lotniska to już trzeba go zawozić... ale jeszcze tylko raz... i w styczniu odwioze całą rodzinkę (mama, tata i siostra) i wróce już sama... i zacznie się moje samodzielne życie. Szczerze? Jest strach... bo całe mieszkanie spadnie na moje barki... są jeszcze rodzice Kacpra, pomogą nam, otwieramy sklep więc oprócz swojej pracy będę miała kolejną w sklepie... dobrze że psa mi zostawiają bo bym zwariowała ![]() ![]() Teziku trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Fav. wszystko wyjaśnione. Napisze PW. Wczoraj jechałam do pracy zamiast 30minut autem to 2,5h... spóźniona w końcu dotarłam, a wracałam 1,50minut :/ masakra z tym śniegiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
hej..hej...Zna ktoś może zgrabnie napisane streszczenie WAKACJI MIKOŁAJKA?Poproszę o ew link.Z góry dziekuję!Potrzebne na wczoraj
![]() Kagan życzę wytrwałości,sama to przechodziłam.. Pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tezo - trzymamy!!! ![]() Mój M. ma egzamin w sobotę i marzył, żeby śniegi nieco stopniały ![]() ![]()
![]() |
#1077 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam, za wszystkie słowa otuchy. Jakoś się trzymam. Ale tak boli, że nawet nie chce mi się czytać forum, nic nie chce mi się robić. Siedzę w syfie, żadnego czystego widelca nawet nie mam. W końcu wczoraj wylazłam i zrobiłam zakupy, bo nawet nic do jedzenia nie miałam. Już 2 kilo schudłam od poniedziałku. Może to przynajmniej jakiś plus. Myslałam że takie rzeczy się dzieją tylko na filmach. Jakiś film był z Brucem Willisem,
![]() ![]()
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
ijojoj, a ja dopiero teraz wlazłam do baru .... Tezo, ja też trzymam
![]() ![]() Gwai ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-08 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||||
Wtajemniczenie
|
Beatko
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do Ciebie, to na pewno dasz sobie radę. Jesteś odważna, rozsądna, przedsiębiorcza. ![]() A jak Twoja dieta, trzymasz się nadal? Wyślę do Ciebie paczuszkę, ale czekam na coś, czego też chcę Ci dać na spróbowanie, więc musisz uzbroić się w cierpliwość ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() A sprawdzałaś streszczenia na ściąga.pl ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
Aguś a i ja musze ci coś tam wyprodukować
![]() ![]() ![]() Do poprzedniego mojego wpisu: ostatni raz odwioze ojca w styczniu a potem już całą rodzinę następnym razem przed wakacjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.