|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Jak ja bym chciała chciec mieć gorset. Poczulabym się jak jakaś dziewiętnastowieczna dama
A tak pomykam w zwyczajnej bieliźnie, bo absolutnie nie pociągaja mnie fikusne bieliźniane duperele
|
#1352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale oczywiście pod spód też można, co się lubi. |
|||
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córa ,na szczęście, ma "normalnych" rodziców |
|
|
|
|
#1354 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Jeden mi wystarczy Cytat:
![]() Cytat:
Ale... chyba się domyślam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakie sonety? ![]() Cytat:
![]() --- Dobrej nocy
|
||||||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Gryksiu, czyżbyś wiedział, co to za ból ta gramatyka kontrastywna?
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spytam mamę przy najbliższej okazji, czy czytała jakieś mądre książki na temat zimnego chowu ![]() A tak serio, to myślę, że to wynosi się często z domu, i dlatego w sumie rozumiem rodziców - tak ich ukształtowano, inaczej nie potrafili. Ale wychować samego siebie od nowa jest ciężko
|
|
|
|
|
#1357 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, tego tekstu jeszcze nie słyszałam
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1360 |
|
BAN stały
|
Świnia ze mnie, nie powinienem był tego pisać osobie "przed"
![]() Ale, ale... z egzaminu wyszedłem zadowolony ( ), a po poprawce załamany Jasne ![]() A Tobie powodzenia życzę I spadam do swoich tekstów
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, w kwestii kompleksów pisałam o sobie, a tu tyle osób się pod to podpięło. I to takie znakomitości jak Polly, Big Mama i Grysiu (w życiu bym nie pomyślała, że któreś z Was może też tak mieć
![]() Sabb Ech, takie gorsety to wyglądają... Tak samo jak chciałabym umieć nosić szpilki, fajnie by było umieć nosić gorset. Miałam takie cóś na sobie raz tylko - na swoim ślubie i weselu. Nie wiem na ile toto profesjonalne i dobrze zrobione było, ale umęczyłam się, jak koń na westernie. Obtarłam sobie pod pachami do krwi, niewygodnie mi się siedziało, a jak mnie próbowała ciocia trochę ścisnąć, to musiałam krzyczeć, że oddychać nie mogę. A noszenie na ciuchy to już w ogóle abstrakcja Ja nawet na cebulkę się ubrać nie lubię, bo czuję, jak mi się spodnia warstwa marszczy. Taka księżniczka na ziarnku grochu ze mnie
|
#1363 | ||||
|
Wiedźma
|
Polly, ja przyznam szczerze, że z moich doświadczeń wynika, że normalne wygodne użytkowanie dzwońca jest awykonalne.
Ja do każdego mam własny zestaw: strzykawka z igłą + atomizer, do którego przepsikuję po 5 ml i z owego atomizera używam. Cytat:
![]() A co do miziania korkami - początkowo tak próbowałam. Ponieważ jednak zużywam perfumy strasznie wolno, a Lutki dodatkowo do trwałych nie należą - obawiałam się, że kiedy przeflancuję całą tę florę bakteryjną z siebie do flaszki, to jej zawartość rychło szlag mi trafi. Więc się nie miziam. ![]() Ale to prawda - jesteśmy w mniejszości. Cytat:
![]() Ściskam Cię gorrrąco. Cytat:
A co do proporcji i ściśliwości - jedno i drugie mam wymarzone wprost do gorsetów. Dociągam się do 18 cali. Tyle, że na imprezy chadzam związana do 20, bo jeść lubię. ![]() Nie mam kotów, ale wnioski lutkowe analogiczne. Mama parę lat temu sama doszła do wniosku, że powinna może jednak zachowywać się jak matki na amerykańskich filmach i kłaść dzieciom do głowy, że są najwspanialsze, najpiękniejsze (a nie np. krytykować publicznie i ośmieszać wobec rówieśników), bo wtedy byłyby lepiej przygotowane do życia. Wniosek spóźniony w moim przypadku o jakieś 30 lat, ale tak, zgadzam się z nią - byłoby lepiej ![]() [/quote] No cóż... Pozostaje nam tylko cieszyć się tym, e my zmądrzałyśmy wczesniej, niż nasze mamy. Czy to nie jest jakieś pocieszenie? ![]() Niestety, muszę być tajemnicza. ![]() Cytat:
Bo ja widzę, że nie powala , a dodatkowo bez codziennego dbania o nie długo go nie zatrzymasz. Staram się dbać. Szczególnie, że przez kontrast w stosunku do poprzednich etapów życia mam tę świadomośc normalnego szczęscia bardzo intensywną (no chyba, że mi się na mózg instynkt samodestrukcji rzuci, to wówczas nagle usiłuję wszystko spierniczyć ).Miłego dnia.
|
|
#1364 | |||||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Hm, hm ... Pani Agnysko ... ledwo wlazłam w chwili przerwy na wizaż a tu widzę, że co wątek, to muszę się z Panią zgadzać
![]() chociaż tu zrobiłam tak ![]() że niby pod jakim względem "znakomitość" (w razie ewentualnej odpowiedzi, proszę o wystosowanie PW - ani ganiona, ani chwalona nie lubię być na ogólnym forum, bo mnie to krępuje poza tym nie umiem z wdziękiem przyjmować komplementów ,... ale się uczę )Cytat:
Cytat:
zgodnie z zasadą "lepiej się z mądrym zgubić, niż z głupim znależć" Cytat:
... a nie <klepnięcie w czoło> przecież ja się garbię ze starości , nic tu po gorsecie Cytat:
Cytat:
prorok jaki, czy co? ![]() ... Q blade ... że tak westchnę, ależ mi ta Lolita daje do wiwatu, "fujam" na nią ![]() .
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-12 o 12:36 Powód: :-) " |
|||||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Pędzicie z Barem że trudno go nadrobić.
Mam chyba problem "komputerowy", do tej pory chyba załączniki otwierały i powiększały mi się po jednym kliknięciu, a teraz po dwukrotnym. Przeglądałam opcje w Operze i ustawienia na Wizażu, nigdzie nie znalazłam czegoś takiego. Nie jestem pewna, ale mam wrażenie że wcześniej po jednym kliknięciu otwierały się w nowej karcie wszystkie załączniki, ale mogę bredzić.
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
też myslałam, że wina leży po mojej stronie
|
|
#1367 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dzień dobry.
Nie ma siły, muszę zmienić przeglądarkę, straciłam całkowicie możliwość pisania na forum z domowego komputera cokolwiek próbuję napisać, dostaję komunikat "wiadomość jest zbyt lakoniczna, musi zawierać co najmniej jeden znak" - a znaków było i ze 40 ![]() Czytam o Waszych krytykujących Mamach i niestety, dołączam do grona osób, które problem znają z własnego doświadczenia. A niestety również dlatego, że może wyjdę na potwora, ale nie potrafię żałować, ze jej już nie ma. Poza tym ogarnia mnie chandra na poły z wściekłością i nie mogę się zdecydować, które uczucie jest silniejsze. Tak źle i tak niedobrze ![]() A gorsety mi się podobają i bardzo chciałabym kiedyś mieć taki element garderoby - tylko jakoś tak wychodzi, ze zawsze są inne wydatki...
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypłynął bo go poruszyłam.... I żeby było śmieszniej ciężko mi się samej na ten temat wypowiedziec ![]() Kompleksy, poczucie mniejszości (Ba, poczucie zera) nie jest mi obce, widzę, że takich osób jest więcej. Widzę też, że po jakimś czasie udało się Wam porozmawiac z rodzicami. Mnie się nie udaje.. I nawet mi sie już nie chce ![]() Ech.... jak nic nadciąga PMS... Rano wykazałam się wyjątkową przytomnością, kiedy odpaliłam auto aby je ogrzac zanim oskrobię szyby. Zostawiłam auto na biegu, próbuję więc najpierw wrzucic "luz", a drążek ani drgnie. ![]() "Cholera zamarzło" myślę sobie, ech trzeba było zostawić na luzie.. ![]() Nic, siedzę jak ta sierotka z odpalonym autem, noga na sprzęgle i czekam aż się odmrozi... A zapomniałam, że wieczorem założyłam blokadę skrzyni biegów!!!! ![]() Bardzo rzadko jej używam, a wczoraj mi miejsca na parkingu brakło i stałam "za hasiokiem" więc założyłam....Ach, te poniedziałki ![]() , Edytowane przez Yola Czas edycji: 2009-01-12 o 10:18 |
|
|
|
#1369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na swoim ślubie też miałam gorset - daleko mu było do porządnych angielskich gorsetów - ale i tak nie mogę narzekać, bo swoją funkcję pełnił odpowiednio. Tylko fiszbiny mu się masakrycznie wygięły, no ale nic dziwnego, skoro były plastikowe ![]() Cytat:
![]() A co do kosztów - gorsety bywają też na ebayu, sklepy netowe robią wyprzedaże. Można spokojnie trafić na nieużywany gorset za połowę ceny - tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość ![]() Są też ponoć w Polsce gorseciarki, które znają się na szyciu tego typu gorsetów i podejrzewam, że u nich jest taniej. No ale najpierw trzeba znaleźć taką pracownię, ja wiem tylko o jednej w Krakowie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#1372 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się okazało, żeby w moim samochodzie zatankować, nie mogę go zamknąć. Obciach jakich mało
Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-01-12 o 10:51 |
|||
|
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwsze słyszę o takim zabezpieczeniu, więc pewnie miałabym ten sam problem. Dobrze wiedzieć Jak wychodziłam był już jasno, no ale za hasiokiem stałam
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jeżdżę nim od lipca, ale sporadycznie, tylko wtedy gdy mam dyżur. Jak w listopadzie spadł śnieg i był mróz, poszłam na parking z zamiarem dolania płynu do spryskiwacza. Odpaliłam silnik, wlazłam do samochodu, włączyłam nawiew, podniosłam maskę. Nalałam sobie zimowego płynu do pełna, wsiadłam i próbuję psiknąć. Raz, drugi - nic. Włączam wycieraczki-ani drgną. Ki czort, zamarzło, czy jak. Wkurzyłam się na maksa, zamknęłam maskę i już miałam zgasić silnik, ale myślę sobie, a co mi tam, jak już jest zepsute, to bardziej nie zepsuję. Wciskam spryskiwacz-działa, wycieraczki machają. Pan parkingowy trochę dziwnie mi się przyglądał, jak tak skakałam w te i we wte, ale już na przyszłość wiem co i jak
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj dzień spędziłam trochę inaczej niż zawsze. O 5 rano na nogach, pojechałam z bratem na dwa cmentarze. Za kierownicą .Oczywiście wytargał mnie z siedzenia pasażera, bo nie chciałam za nic wsiąść w mieście a dopiero na trasie, ale na nic moje błagania. Zrobiłam dobre 60km, a nie siedziałam za kierownicą już długi czas, nigdy też nie jechałam jego obecnym samochodem. Oczywiście nie obyło się bez problemów, zgasł mi samochód przy zjeżdżaniu z ronda , jakoś do tej pory zawsze wsiadałam za kierownicę kiedy samochód był już zapalony, więc panikowałam że ktoś w nas stuknie i nie wiedziałam gdzie się ewakuować i chciałam wykorzystać do zaparkowania chodnik A to przez brata który mówił coś o sprzęgle, wybiciu na luz, to go słuchałam, myślałam że tłumaczy mi jakąś nową technikę jak łatwiej mi będzie pokonać rondo, ale jak sam stwierdził za szybko na nie wjechałam i zapomniał powiedzieć o wbiciu dwójki , a ja tak zawsze wjeżdżałam i gdyby mi nie tłumaczył wszystko poszłoby dobrze, ale może dobrze się stało, potem nauczyłam się odpalać.Wytłumaczył mi na spokojnie jak się zapala, jak przekręcić kluczyć, kiedy puścić, co ma się zaświecić, co zgasnąć, jak przytrzymać kluczyk, co ma się zaświecić, potem jeszcze raz to samo zrobiłam sama. Potem mała wpadka z szybkim hamowaniem, nie poznałam własnej babci idącej poboczem, taka byłam skupiona na jeździe, bo brat oczywiście tańczył rękami żeby mnie rozpraszać Co prawda potem w ciągu dnia, jeszcze kilka razy wracały w pamięci momenty z mojego prowadzenia samochodu, że mogłam w tym, czy tamtym momencie zrobić coś źle, kilka tragicznych wizji, jednak wierzę że będzie ze mnie jeszcze kierowca
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-01-12 o 11:51 |
|
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co piszesz to już jest
I na dodatek czarodziej - zamieniłaś Kagan w Agnyskę
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
A co na to Polly i Big Mama ?
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownicą się czuję
.Już się poprawiłam.
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: Czy Wasza Bigmamowatość przyjmie całuski w stópki i przeprosiny za wywołanie rumieńca?
Się poprawię ![]() A Ty chciałaś na starość czy na garba ten gorset No, chyba, że Cię z kimś mylę, Madzik Monster ![]() A co najlepsze, nagle zaczęłam autem jeździć (normalnie wow, nie sądziłam, że mnie to w życiu spotka Nie chce mi się pracować Czy Wam też się nie chce? Posiedziałabym sobie w domu i obejrzała jakiś film, mam w domu kilka fajnych polskich. A oglądanie wieczorem kończy się tym, że w połowie zasypiam (co zaliczyłam wczoraj) ![]() I książkę mam fajną, dopiro zaczętą. I wyszywam swój pierwszy w życiu obrazek. I nawet posprzątać bym mogła... Ech...
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

A tak pomykam w zwyczajnej bieliźnie, bo absolutnie nie pociągaja mnie fikusne bieliźniane duperele 

Znam to z autopsji i z efektami tego borykam się do dzisiaj; to samo może powiedzieć moja najbliższa przyjaciółka. I wszystko to było podyktowane dobrymi intencjami, naturalnie. Ech...

Sabbath, tego tekstu jeszcze nie słyszałam
Jasne
I spadam do swoich tekstów 

)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)