Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-12, 12:21   #1591
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Wczoraj był u nas szwagier ze szwagierką -brat mojego męża z żoną..Mąż powiedział mi wieczorem że jego brat jak mnie zobaczył to zapytał się czy w ciąży nie jestem???A oni nie wiedzą o naszych staraniach! po prostu utyłam przez święta ,oni nas przez święta nie widzieli i tak mu do głowy przyszło...

Trochę szkoda że nie jestem!

A ja sie dzis dowiedzialam, ze moja kolezanka z dzialu jest w ciazy.....Wiecie jak sie czuje...
W sumie chcialam zajsc przed nia, zeby szybciej przed nia pozniej wrocic do pracy (mam troche obawy, ze o ile pierwsza po powrocie bedzie na pewno potrzebna, to dla drugiej niekoniecznie moze sie znalezc miejsce, bo juz teraz jest troche zamieszanie).... Ale pewnie zupelnie niepotrzebnie sie stresuje. Moze po prostu przykro mi ze nam sie nie udalo w ostatnim cyklu...
Ale uda sie na pewno w tym Juz zamowilam testy owu i bede testowac , hehe.

Ale jakos humor mi opadl...Wiem, ze to wredne (bo ja w sumie juz mam dzidziusia), ale juz tak emocjonalnie do tego podchodze...
Dobra, juz nie sieje zametu. Buziaki dziewczyny
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 12:45   #1592
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Mnie to strasznie denerwuje jak ktoś sie mnie prosto w oczy pyta "w ciaży jesteś"?? Generalnie to h*** to powinno obcych obchodzić, a jak będę chciała to sama powiem. Ja wiem, że oni pytając może nie mają nic złego na mysli, ale mnie to strasznie denerwuje. Zwłaszcza po dwóch poronieniach. A to, że przytyłam? Brzuch może mi wydeło bo mam okres i ogólnie mam to gdzieś? Normalnie agresor mi się włącza
Ludzie są tak ciekawscy, że to czasami przechodzi ludzkie pojęcie

Tak tylko chciałam się pożalić

Chciałam sobie zrobić sałatkę pieczarkową, całe osiedle obeszłam za pieczarkami a tu nigdzie nie ma... Zrobiłam sobie za to herbatę z pokrzywy... ale cały czas normalnie czuję tę sałatkę pieczarkową

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 12:54   #1593
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Mnie to strasznie denerwuje jak ktoś sie mnie prosto w oczy pyta "w ciaży jesteś"?? Generalnie to h*** to powinno obcych obchodzić, a jak będę chciała to sama powiem. Ja wiem, że oni pytając może nie mają nic złego na mysli, ale mnie to strasznie denerwuje. Zwłaszcza po dwóch poronieniach. A to, że przytyłam? Brzuch może mi wydeło bo mam okres i ogólnie mam to gdzieś? Normalnie agresor mi się włącza

Chciałam sobie zrobić sałatkę pieczarkową, całe osiedle obeszłam za pieczarkami a tu nigdzie nie ma... Zrobiłam sobie za to herbatę z pokrzywy... ale cały czas normalnie czuję tę sałatkę pieczarkową
Mam znajomą ...i ona tak ma - tysiąc razy mnie pytała : a kiedy dzidziuś? jest już dzidzia? itp...bardzo męczące... w końcu poroniłam i choć się bardzo nie przyjaźnimy to jej powiedziałam o tym, żeby jej to gębę zamknęło. nawet podziałało....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 13:08   #1594
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też to bardzo wkurza, bo niedość, że to przykre jak ktoś się stara a nie wychodzi to jeszcze to, że jak się przytyje to też nie jest to miłe jak ktoś to zauważy i wytyka
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Mam znajomą ...i ona tak ma - tysiąc razy mnie pytała : a kiedy dzidziuś? jest już dzidzia? itp...bardzo męczące... w końcu poroniłam i choć się bardzo nie przyjaźnimy to jej powiedziałam o tym, żeby jej to gębę zamknęło. nawet podziałało....
ehhh Ci wścibscy ludzie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 13:16   #1595
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
..............
Wczoraj był u nas szwagier ze szwagierką -brat mojego męża z żoną..Mąż powiedział mi wieczorem że jego brat jak mnie zobaczył to zapytał się czy w ciąży nie jestem???A oni nie wiedzą o naszych staraniach! po prostu utyłam przez święta ,oni nas przez święta nie widzieli i tak mu do głowy przyszło...

Znam to Rok temu, jak minęło kilka miesięcy od ślubu, wszyscy pytali mnie, czy jestem w ciąży, a ja tylko przytyłam w newralgicznym miejscu po świętach

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

A ja sie dzis dowiedzialam, ze moja kolezanka z dzialu jest w ciazy.....Wiecie jak sie czuje...
W sumie chcialam zajsc przed nia, zeby szybciej przed nia pozniej wrocic do pracy (mam troche obawy, ze o ile pierwsza po powrocie bedzie na pewno potrzebna, to dla drugiej niekoniecznie moze sie znalezc miejsce, bo juz teraz jest troche zamieszanie).... Ale pewnie zupelnie niepotrzebnie sie stresuje. Moze po prostu przykro mi ze nam sie nie udalo w ostatnim cyklu...
Ale uda sie na pewno w tym Juz zamowilam testy owu i bede testowac , hehe.

Ale jakos humor mi opadl...Wiem, ze to wredne (bo ja w sumie juz mam dzidziusia), ale juz tak emocjonalnie do tego podchodze...
Dobra, juz nie sieje zametu. Buziaki dziewczyny
Mnie to spotkało na koniec tygodnia, a Ciebie na początek? Będzie dobrze, zobaczysz!

Cytat:

A żal się, ile wlezie. Od tego jest m.in. Wizaż
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 13:45   #1596
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch może mi wydeło bo mam okres i ogólnie mam to gdzieś? Normalnie agresor mi się włącza
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Znam to Rok temu, jak minęło kilka miesięcy od ślubu, wszyscy pytali mnie, czy jestem w ciąży, a ja tylko przytyłam w newralgicznym miejscu po świętach
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
nie przejmuj się
ja mam niestety tak samo też przez święta przytyłam, teraz przy wzroście 162 cm ważę 67 kg i też się każdy pyta czy jestem w ciąży, mimo iż dużego brzucha nie mam, ehhh....
cały czas sobie powtarzam, że po ciąży wezmę się za siebie i doprowadzę do stanu jak ważyłam 50 kg bo teraz nie chcę się odchudzać jak się staramy.
Dobrze że ja nie słyszałam tego pytania szwagra..I że akurat byłam w łazience bo by mi się głupio i przykro zrobiło.!!
Ja tylko a) przytyłam po świętach
b) mam okres to mnie trochę wydęło!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 13:56   #1597
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

No właśnie robi sie przykro... mega przykro...

Przecież nie będziemy obwieszczać całemu światu, że się staramy. W dodatku przecież jak się staramy to przecież nam zależy na tym, aby w końcu w tą ciąże zajść i szczęśliwie ją utrzymać. W dodatku takie pytanie w niczym nie pomagają ani niczego nie przyspieszają.

Ludzie nie zdają sobie sprawy, że pytając się robią ludziom przykrość. Nie wiedzą, ze ktoś się stara albo że ktos po prostu chce a nie może bo zdrowie mu na to nie pozwala...

A właśnie najbardziej trzeba pilnować się z brzuchem hehehe, teraz gdziekolwiek pójdę to pilnuję się aby brzuch był "na wdechu" hehehe, no może nie cały czas, ale nie lubię gdy ktoś coś insynuuje...

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-01-12 o 13:57
Stary 2009-01-12, 14:03   #1598
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie robi sie przykro... mega przykro...

Przecież nie będziemy obwieszczać całemu światu, że się staramy. W dodatku przecież jak się staramy to przecież nam zależy na tym, aby w końcu w tą ciąże zajść i szczęśliwie ją utrzymać. W dodatku takie pytanie w niczym nie pomagają ani niczego nie przyspieszają.

Ludzie nie zdają sobie sprawy, że pytając się robią ludziom przykrość. Nie wiedzą, ze ktoś się stara albo że ktos po prostu chce a nie może bo zdrowie mu na to nie pozwala...

A właśnie najbardziej trzeba pilnować się z brzuchem hehehe, teraz gdziekolwiek pójdę to pilnuję się aby brzuch był "na wdechu" hehehe, no może nie cały czas, ale nie lubię gdy ktoś coś insynuuje...
ja też zawsze wciągam
w dodatku lubię bluzki które są szerokie np tuniki, bądź bluzki opięte na biuście i puszczone luźno niżej. Przez to też się pytają czy jestem w ciązy, bo niby mam bluzki które nosi się w ciąży

Stary 2009-01-12, 14:04   #1599
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Witam w ten słoneczny poranek.Włąściwie prawie południe
dziękuję Ci bardzo.
To może czas na druga IUI? Te ju bywaja bardziej prawdopodobne. Tylko wiadomo, koszt się ponosi ...
Eh,, żeby te starania były w końcu finansowane prze NFZ chociaż w części. przecież podobno mamy politykę prorodzinną.

Zmykam na śniadanko. a potem powoli do pracy. oj , tak się nie chce... Ale zajade so carefoura. Ponoć sa duże obniżki. Tylko ciekawe co maja w tych promocjach..
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
cześć Araczku nasz kochany!!!!!!! no mówi się trudno- kolejne IUI ? fajnie że wróciłaś!
dziewczynki
tak, tak bedzie 2 IUI.
Juz mi sie troche rozjasnilo w glowie. Gryzlo mnie to, ze klinike w ktorej sie leczylam zamkneli zaraz po mojej IUI. Oczywiscie wiedzialam o tym ale nie przejmowalam sie za bardzo. Lekarz, ktory nas prowadzil otwiera wlasa klinike ale na przelomie marca/kwietnia. Powiedzial, ze przesle nam wszelkie dane jak to juz sie stanie... Ale dzisiaj moj maz umowil nas na srode do innej kliniki. Sama nie wiem czy to dobrze bo juz wlasciwie znalam "starego" lekarza i on znal nas ale z drugiej strony do marca lub kwietnia jest troche czasu a wiadomo, ze czasami sprawy lubia sie przeciagac...Nasz lekarz sam zaproponowal, ze jesli nie chcemy czekac to powinnsmy sie zglosic gdzies indziej...

ehhh, nie wiem nie wiem...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 15:25   #1600
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ja też zawsze wciągam
w dodatku lubię bluzki które są szerokie np tuniki, bądź bluzki opięte na biuście i puszczone luźno niżej.
Ja też takie lubię dodatkowo dlatego, że przy luźniejszych bluzkach na brzuchu nie widać tak fałdek hehehe

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-01-12, 15:47   #1601
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
ja też zawsze wciągam
w dodatku lubię bluzki które są szerokie np tuniki, bądź bluzki opięte na biuście i puszczone luźno niżej. Przez to też się pytają czy jestem w ciązy, bo niby mam bluzki które nosi się w ciąży
Hheh też mi ktoś swego czasu tak powiedziała jak założyłam luźniejszą tunikę

Na szczeście u mnie w rodzinie nikt nie napiera z tekstami o dziecku - czasem słyszę takie słowa w kierunku mojego brata, który już 3,5 roku po ślubie i nic
U nas ledwo 5 m-cy od ślubu

Dziś dałam do badania krew żeby ustalić jej grupę, potem u rodzinnego lekarza byłam ze swoimi skostniałymi kończynami - miałam EKG, a jutro idę na grutnowne badanie krwii - znowu mnie będą kuć

No, ale przyda mi się takie przebadanie

@ wciąż ni ma

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 17:04   #1602
memka87
Raczkowanie

Cytat:

rozumiem to doskonale! znajomi taty z pracy ktorzy mnie znali ze 2 lata temu (czyli jakies 15kg temu) mowia mi w prost "ale przytylas, ale i tak ladnie wygladasz" no jak tak mozna kobiecie powiedziec??!! czyz to nie jest brak taktu? no a ja sie tylko usmiecham i potakuje.....
memka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 20:05   #1603
fleurdelacour
Rozeznanie

wow
poszlam do angielskiego lekarza z notorycznym bolem brzucha z prawej strony i metnym moczem i dostalam skierowanie na badanie krwi... w tym na strukture kosci a na mocz nic

wrocilo mi jeszcze dodatkowo drganie lewej powieki co mnie doprowadza do furii zwlaszcza ze trwa od piatku wieczorem

jest jakis zestaw cwiczen dla kobiet planujacych porod silami natury? bo ja doszlam do wniosku, ze takie ze mnie chuchro, ze w zyciu nie znajde w sobie sil, zeby przec i mam ochote potrenowac..
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 20:24   #1604
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zajade so carefoura. Ponoć sa duże obniżki. Tylko ciekawe co maja w tych promocjach..
U mnie było sporo fajnych sweterków i klasycznych spodni na kancik za 20-30 zł, bawełniane bluzecznki (niezbyt ciekawe) za 15 zł i bielizna też tania.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
dziewczynki
tak, tak bedzie 2 IUI.
Juz mi sie troche rozjasnilo w glowie. Gryzlo mnie to, ze klinike w ktorej sie leczylam zamkneli zaraz po mojej IUI. Oczywiscie wiedzialam o tym ale nie przejmowalam sie za bardzo. Lekarz, ktory nas prowadzil otwiera wlasa klinike ale na przelomie marca/kwietnia. Powiedzial, ze przesle nam wszelkie dane jak to juz sie stanie... Ale dzisiaj moj maz umowil nas na srode do innej kliniki. Sama nie wiem czy to dobrze bo juz wlasciwie znalam "starego" lekarza i on znal nas ale z drugiej strony do marca lub kwietnia jest troche czasu a wiadomo, ze czasami sprawy lubia sie przeciagac...Nasz lekarz sam zaproponowal, ze jesli nie chcemy czekac to powinnsmy sie zglosic gdzies indziej...

ehhh, nie wiem nie wiem...
Też mi się wydaje, że szkoda czasu. Zawsze to jedna szansa więcej nim traficie do tej nowej kliniki. Jeśli mąż już Was umówił to może warto spróbować.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziś dałam do badania krew żeby ustalić jej grupę, potem u rodzinnego lekarza byłam ze swoimi skostniałymi kończynami - miałam EKG, a jutro idę na grutnowne badanie krwii - znowu mnie będą kuć

No, ale przyda mi się takie przebadanie

@ wciąż ni ma
Jeśli jutro znowu idziesz na badania krwi to może zrób od razu betę.

Co do gadania to mnie najbardziej denerwują pytania "kiedy Wy" takich niby koleżanek, które dopiero do urodziły. Niektórzy uważają, że skoro oni już mają to teraz wszyscy wkoło też powinni. Tak samo jedna koleżnka z pracy wychodziła za mąż i cwanie powiedziała do innej "teraz Twoja kolej" Takie głupkowate gadanie.
Jak rodzinka nam życzy dzidzi to mnie nie drażni, raczej cieszy.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 20:25   #1605
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
DDosiek, czy ja mogę wreszcie przenieść Cię na dolną listę zafasolkowanych?
Właściwie tak, choc dalej to dla mnie takie science fiction. Ale w sumie @ nie ma drugi tydzień, więc badania i testy nie kłamały chyba?
Jej, juz sie nie moge doczekać przyszłej środy i usg. Wtedy może uwierzę do konca. Jak niewierny Tomasz...

Cytat:
to będę musiała go poszukać. Gotowe ciasto francuskie do super sprawa..Przychodzą goście a ty rozkładasz ciacho..wsypujesz owoce, posypujesz je kisielem i po kwadransie masz pyszną struclę

..............

Ale że obojetnie jakie owoce na ciasto i tylko kisielem suchym posypać i zwinąć? i to wszystko? cała filozofia?

Ja przed świętami sie objadałam słodyczami, w święta wszystkim, co mi tylko w zakres rąk wpadło i mam sporą fałde na brzuchu. Zawsze miałam trochę wystający. Obiecałam sobie, ze będę ćwiczyć po nowym roku, a tu sie nie da
No ale jeszcze nikt w pracy nie wie i dopóki nie powiem, to wolałąbym, zeby nie snuli domysłów. A mi brzuchol przez ten tłuszcz odstaje.

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
wow
poszlam do angielskiego lekarza z notorycznym bolem brzucha z prawej strony i metnym moczem i dostalam skierowanie na badanie krwi... w tym na strukture kosci a na mocz nic

wrocilo mi jeszcze dodatkowo drganie lewej powieki co mnie doprowadza do furii zwlaszcza ze trwa od piatku wieczorem

jest jakis zestaw cwiczen dla kobiet planujacych porod silami natury? bo ja doszlam do wniosku, ze takie ze mnie chuchro, ze w zyciu nie znajde w sobie sil, zeby przec i mam ochote potrenowac..
Ja wiem tylko o ćwiczeniach kegla na wzmocnienie szyjki. A reszta to ogólnie dobra kondycja. Joga jest najlepsza. I pilates. Nie forsują, a wzmacniają. A energie w sobie znajdziesz na bank.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 20:31   #1606
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
U mnie było sporo fajnych sweterków i klasycznych spodni na kancik za 20-30 zł, bawełniane bluzecznki (niezbyt ciekawe) za 15 zł i bielizna też tania.

Też mi się wydaje, że szkoda czasu. Zawsze to jedna szansa więcej nim traficie do tej nowej kliniki. Jeśli mąż już Was umówił to może warto spróbować.

Co do gadania to mnie najbardziej denerwują pytania "kiedy Wy" takich niby koleżanek, które dopiero do urodziły. Niektórzy uważają, że skoro oni już mają to teraz wszyscy wkoło też powinni. Tak samo jedna koleżnka z pracy wychodziła za mąż i cwanie powiedziała do innej "teraz Twoja kolej" Takie głupkowate gadanie.
Jak rodzinka nam życzy dzidzi to mnie nie drażni, raczej cieszy.
a ja właśnie szukam sweterków i spodni nie jeansowych... A u Ciebie za takie małe pieniądze.. Eh.. ja to mam pecha.

Był czas, że większość rodziny pytała uparcie moją siostre o ślub, kiedy sie w końcu chłopa uczepi, a ona trafiała na samych nieodpowiednich (delikatnie mówiąc) typów. Już jej przykro było. Pamiętam, ze podczas jednej rodzinnej imprezki podcięta juz byłam i widząc, jak siostra wzrok opuszcza bezsilnie (bo cioteczki mówiły, ze u niej czas najwyższy, bo latka lecą) to taka wiązkę puściłam, że chyba mają nudne życie, że sie tak w zycie innych wpierniczają i dyktuja odpowiednie lata. I że jak nie maja co robić to niech się zajmą poprawą sojego życia, a nie układaja komuś. Oczywiście najpierw była obraza majestatu, ale potem jak się widziały z siostrą, to ją przepraszały, że sie wcinały.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Stary 2009-01-12, 20:41   #1607
sweetpinky
Zakorzenienie

właśnie wróciłam od przyjaciółki i jest boskiej 8 miesięcznej córki
wybawiłam się za wszystkie czasy
jaka ona śliczna, porobiłam sporo zdjęć

Stary 2009-01-12, 21:06   #1608
dominikaaK
Raczkowanie

GG do dominikaaK

cwiczenie miesni kegla(pochwy) sa najepsze.Jesli jestes drobniutka moze Cie to uchronic przed nacieciem/i/ lub peknieciem.
O cwiczeniach na parcie nie slyszalam.Ale pogrzeb w googlach.Moze cos znajdziesz.

52->53->54->55->56->57->58->59->60

Idę jak burza!!!!!
moje wymiary
dominikaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:07   #1609
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A ja myślałam, że moje miesiączki bywają bolesne. Współczuję.
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Współczuję takich bólów
Niektórzy mówią, że po dziecku bóle miesiączkowe łagodnieją Pozostaje więc czekać
Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że miną po ciąży. I powtarzam sobie, że ta mordęga jest krótka .
Cytat:
No to masz faktycznie problem. Ale pamiętaj, że paracetamolu nie można przedawkować, bo jest bardzo niebezpieczny, dlatego przeraziła mnie ilość tabletek, które przyjmujesz.
Nie przekroczyłam normy podaje na opakowaniu, bo wzięłam 6 nospa i 5 paracetamol (a dokładnie solpadeine), norma była 8 paracetamoli.
Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Ehh takie wieści są przygnębiające, to fakt. Nie ze złośliwości, ale z żalu, że to nie ja. Zwłaszcza jak się dowie, że to nie było planowane. Los jest jednak jakiś psotliwy.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:26   #1610
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że miną po ciąży. I powtarzam sobie, że ta mordęga jest krótka .

Nie przekroczyłam normy podaje na opakowaniu, bo wzięłam 6 nospa i 5 paracetamol (a dokładnie solpadeine), norma była 8 paracetamoli.

Ehh takie wieści są przygnębiające, to fakt. Nie ze złośliwości, ale z żalu, że to nie ja. Zwłaszcza jak się dowie, że to nie było planowane. Los jest jednak jakiś psotliwy.
Ja też mam (miałam) bolesne miesiączki. Podczas brania tabsów (rok) nie zmieniło sie nic.
Moja mama miała tez bardzo bolesne @, mdlała z bólu. Po ciąży jej przeszło. mam nadzieję, ze mi tez minie.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Stary 2009-01-12, 21:27   #1611
sweetpinky
Zakorzenienie

ehhh zbulwersowałam się wątkiem o aborcji na intymnym

Stary 2009-01-12, 21:28   #1612
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Zobaczę czy się da, bo te badania mam ze skierowania od rodzinnej i ona tam konkretnie napisała co i jak i nie wiem czy zrobią mi w tym laboratorium od razu

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 21:54   #1613
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie widziałam .
Chyba zerknę z ciekawości. Choć nigdy nie rozumiałam, co może pchac kobiety do tak drastycznej decyzji..

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Stary 2009-01-12, 22:02   #1614
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
a nie widziałam .
Chyba zerknę z ciekawości. Choć nigdy nie rozumiałam, co może pchac kobiety do tak drastycznej decyzji..
ja też nie rozumiem a argumenty tam są żenujące

Stary 2009-01-12, 22:19   #1615
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Właściwie tak, choc dalej to dla mnie takie science fiction. Ale w sumie @ nie ma drugi tydzień, więc badania i testy nie kłamały chyba?
Jej, juz sie nie moge doczekać przyszłej środy i usg. Wtedy może uwierzę do konca. Jak niewierny Tomasz...
No to przenoszę
Stary 2009-01-12, 22:23   #1616
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

AKCJA MIKOŁAJOWA !!!

Mikołaju nasz kochany,
na fasolki dziś czekamy.
Więc gdy śnieżny pada puszek,
niech nam wpadnie też okruszek!

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam malin30

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 33 staraczki:

KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone

kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone

PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone

Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone

Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10

kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10

gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10

amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10

Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10

dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11

aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11

"N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11

Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12

kobra913
- (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12

miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12

kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) cykl 1, last @ 14.12

precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 2, last. @ 16.12

dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12

basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 3, last @ 18.12

nina_k - (Maria, 29 lat, centrum) cykl 1, last @ 20.12

dramaturgia prostactwa - (Natalia, 22 lata, Chrzanów) cykl 1, last @ 20.12

ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) cykl 3, last @ 21.12

yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 5, last @ 23.12

Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 2, last @ 30.12

Nika1980 - (Dominika, 28 lat, Rotterdam) cykl 1(5), last @ 3.01

fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 6, last @ 3.01

sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 4, last @ 5.01

memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 2, last @ 5.01

dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 9, last @ 6.01

malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 2, last @ 7.01

anciaahk - (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 3, last @ 7.01

celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) cykl 3, last @ 9.01

Sweet_jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 2, last @ 10.01

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)
Mamy 17 zafasolkowanych:

*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu (termin – 29 czerwca 2009)

Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach (termin – 13 lipca 2009)

erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 15 lipca 2009)

Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)

BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach (termin – 7 września 2009)

czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach

aaassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach

Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Foka29gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Na liście występuje kolor biały:
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]

Nika1980 - Aniołek [*]

agagmm23 - Aniołek [*]
Stary 2009-01-12, 22:27   #1617
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Angry Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
eh:/ my tu sie staramy staramy.. liczymy dni .. nie mozemy sie doczekac dzidzi itp itd. a ktos zabija takie bezbronne malenstwa.. :/ brrr zal mi tych kobiet:/ i biedne dzieciaczki

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 22:31   #1618
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
eh:/ my tu sie staramy staramy.. liczymy dni .. nie mozemy sie doczekac dzidzi itp itd. a ktos zabija takie bezbronne malenstwa.. :/ brrr zal mi tych kobiet:/ i biedne dzieciaczki
Może mnie zlinczujecie, za to, co teraz napiszę, ale mnie bulwersuje nie aborcja (bo uważam, że kobieta powinna mieć do niej prawo w uzasadnionych przypadkach), ale dzieci już urodzone, które lądują na śmietnikach, są chowane i trzymane w domu w beczkach na kiszoną kapustę oraz te, które są maltretowane przez rodziców/konkubenta matki i zabijane w pijanym widzie.
Stary 2009-01-12, 22:55   #1619
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
kobieta powinna mieć do niej prawo w uzasadnionych przypadkach
a jakie sa uzasadnione przypadki??

"jestem za mloda nie moge miec dziecka"??
"zostawil mnie ojciec dziecka nie wychowam tego bękarta sama"?!

moim zdahniem nie ma zadnego powodu do zabicia dziecka!

Ja JETEM DZIECKIEM NIECHCIANYM ODDANYM DO ADOPCJI i co moja matka mogla mnie usunac bo bylam nie chciana?! nie lepiej oddac dzsiecko zeby MIALO PRAWO DO ZYCIA? postaw sie w miejscu takiego dziecka ktore moze zostac zabite bo matka tak chce:/

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 23:09   #1620
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
a jakie sa uzasadnione przypadki??

"jestem za mloda nie moge miec dziecka"??
"zostawil mnie ojciec dziecka nie wychowam tego bękarta sama"?!

moim zdahniem nie ma zadnego powodu do zabicia dziecka!

Ja JETEM DZIECKIEM NIECHCIANYM ODDANYM DO ADOPCJI i co moja matka mogla mnie usunac bo bylam nie chciana?! nie lepiej oddac dzsiecko zeby MIALO PRAWO DO ZYCIA? postaw sie w miejscu takiego dziecka ktore moze zostac zabite bo matka tak chce:/
Uzasadnionymi prawnie w Polsce (i wg mnie) przypadkami są ciąże zagrażające życiu matki oraz ciąże, będące wynikiem gwałtu. W pierwszym przypadku wybierasz między własnym życiem a śmiercią. Bo nawet, jeśli nie usuniesz, to możesz nie dożyć porodu i wtedy nie wiedomo, czy dziecko przeżyje.
W drugim przypadku samo wydarzenie jaet na tyle traumatyczne, ze dziecko, pochodzące z takiego"spłodzenia" może być dla matki nieznośna pamiątką, pchającą ją nawet do prób samobójczych podczas ciąży.

W innych przypadkach nie dopuszczam nawet myśli o dziecku. Choć nawet w tych dwóch nie umiem powiedzieć, czy bym sie zdecydowała na aborcję. Ale o tym dowiedziałabym sie pewnie dopiero stojąc w takiej sytuacji.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości