Scent Bar VII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-21, 21:53   #1891
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Ale i tak lubie Cidery naaaaj
Burżujka z UK
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 21:55   #1892
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Burżujka z UK

musialam to podreslic jak na pracy w kolchozie doszlam do takich pieniondzuf! ze se normalnie mogiem sajder kupic

Mowie do kumpeli ostanio, bo mam teraz akcje 'O' - odkladam kasiore na nie wiem co, ze zrobie sie koszulke 'buy me drinks - I'm poor'

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 22:11   #1893
gryx82
BAN stały

Cytat:
...zrobie sie koszulke 'buy me drinks - I'm poor'
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 22:16   #1894
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Mowie do kumpeli ostanio, bo mam teraz akcje 'O' - odkladam kasiore na nie wiem co, ze zrobie sie koszulke 'buy me drinks - I'm poor'

Księcia Harry'ego jeszcze poderwiesz...

Dzisiaj mojaj babcia miala naprawde niesamowity dzień Babci. Wrócilam wczesniej z pracy i poszlismy ze Sławkiem złozyć babci zyczenia i wręczyć prezent. Babcia kiepsko się czuła, narzekała na ból glowy i cisnienie, ale jak usiedliśmy przy herbacie, zaczęliśmy rozmawiac, to się rozpogodziła nieco. Nawet w żartach powiedziała nam, że na Dzień Babci to chcialaby dostać kolejnego prawnuka (od nas). Gwoli wyjasnienia, babcia ma czworo wnucząt - 2 wnukow i 2 wnuczki. Jeden wnuk ma nastoletnią córkę, jedna wnuczka niespelna miesiąc temu urodziła trzecie dziecko (ma już dwie nastolaty). No i babcia tak narzeka, że tylko ja jestem taka niedobra wnuczka, bo od wszystkich wnusiów ma już prawnuki, tylko ode mnie nie. W tym momencie się zawahala i mówi: "A nie, jeszcze i u Tomka się na dziecko nie zapowiada".

Po jakims czasie poszlismy do domu. Po półgodzinie wpada babcia - własnie zadzwonił Tomek, dziecka się spodziewają

Takiego Dnia Babci tosmy się nie spodziewali

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 23:04   #1895
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Aggie!

Jak milo! wzruszylam sie.
Ja do mojej jutro zadzwonie - eh...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 23:47   #1896
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Zawsze ruszasz z jedynki
...chyba, że na oblodzonej drodze. Wtedy z 2.

Welcome back, Madziku!
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-21, 23:48   #1897
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Wizja kusząca, ale jakoś mi do Agnyski nie pasuje - nie wygląda mi ona na kobietę, która coś komuś by wyrwała
padłam zwłaszcza jak się to wyrwie [sic!] z kontekstu.

Cytat:
Napij sie nalewki za 4 zlote i Zubr bedzie sie miodem z ustach wydawal
yy...wolę nalewkę [boziu, gdzie te oldschoolowe czasyyy..?!]
serio, nie lubię piwa [no chyba, że może Leffe raz na jakiś czas ]

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Burżujka z UK
obecna

Cytat:
musialam to podreslic jak na pracy w kolchozie doszlam do takich pieniondzuf! ze se normalnie mogiem sajder kupic

haha
ja se chyba też niedługo coś nadrukuję, może "RETAIL therapy needed"
Hecate - angole nie mają Dnia Babci/Dziadka szczerze mnie to zszokowało, żadnej kartki nie mogłam wysłać, pf.

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 00:13   #1898
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Papuziu -

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 00:55   #1899
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Księcia Harry'ego jeszcze poderwiesz...

Dzisiaj mojaj babcia miala naprawde niesamowity dzień Babci. Wrócilam wczesniej z pracy i poszlismy ze Sławkiem złozyć babci zyczenia i wręczyć prezent. Babcia kiepsko się czuła, narzekała na ból glowy i cisnienie, ale jak usiedliśmy przy herbacie, zaczęliśmy rozmawiac, to się rozpogodziła nieco. Nawet w żartach powiedziała nam, że na Dzień Babci to chcialaby dostać kolejnego prawnuka (od nas). Gwoli wyjasnienia, babcia ma czworo wnucząt - 2 wnukow i 2 wnuczki. Jeden wnuk ma nastoletnią córkę, jedna wnuczka niespelna miesiąc temu urodziła trzecie dziecko (ma już dwie nastolaty). No i babcia tak narzeka, że tylko ja jestem taka niedobra wnuczka, bo od wszystkich wnusiów ma już prawnuki, tylko ode mnie nie. W tym momencie się zawahala i mówi: "A nie, jeszcze i u Tomka się na dziecko nie zapowiada".

Po jakims czasie poszlismy do domu. Po półgodzinie wpada babcia - własnie zadzwonił Tomek, dziecka się spodziewają

Piekny Dzień Babci! Gratulacje dla Babci i dla Tomka,mimo,ze Go nie znam Wydarzenie dnia!!!Jak sie coś takiego czyta, to aż się oczy wilgne robią

Ja już nie mam Babci ani Dziadka...

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2009-01-22 o 00:59
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 01:38   #1900
Sabbath
Wiedźma

Czy mnie się wydaje, czy nam się Eenax powoli reaktywuje na forum? Hę?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj mnie kobieto Jezdem w lesie Nic nie zrobiłam, bo miałam po dziurki w uszach bieżącej roboty.
U mnie za to na całą szkołę jest koło 40 stolików, w tym uczniowskich Nie wiem, jak jednocześnie może to obskoczyć 250 uczniów.
Ale wiem, jak to się stało: była tu kiedyś praktykantka (przed moją erą), która dorwała się do kompa (poprzednia sekretarka miała kompofobię i nawet nie wiedziała co i jak, toteż jej nadzór był znikomy). A że była pomysłowa to zaczęła wykasowywać z programu pozycje w inwentarzu o wartości 0,00 zł Dobrze, że ktoś to dość prędko zauważył. Ale co wykasowała, tego nikt nie wie do końca. Mniej więcej doszłyśmy na podstawie poprzedniego spisu. Ale chyba raczej mniej niż więcej doszłyśmy
Ojapierdziuuuu...!
Dziwi mnie nie tyle Twoja frustracja, co fakt, że rzeczywiście jeszcze nic nikomu nie wyrywasz.
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Właśnie się huknęłam Dziewczyny, aż mi czasem głupio, że marudzę Miałam od tego roku tego nie robić, ale czasem mam jakieś takie głupie dni, momenty właśnie. Muszę się postarać nie poddawać złym myślom - czeka mnie długa i mozolna praca nad sobą
Nie mogłabys popracować przy okazji i nade mną? Można hukać.
Cytat:
Taka to ta nasza mlodziez dzis...

na piwo wybrzydzac?

To mi przypomina mojego kumpla, który tłumaczył nam, że tanie wina są dobre, bo są dobre i tanie.

Cytat:

Opowieść iście filmowa.
To taki przyczynek do dyskusji o tym, że marzenia jednak się spełniają. Staram się o tym pamiętać, a takie historie przypominają mi o tym, że zawsze warto marzyć.
Gratulacje dla szczęśliwych rodziców, szczęśliwych babć i szczęśliwej cioci.

Edyto, Polly - wedle życzenia jestem.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 01:54   #1901
edytapa68
Zakorzenienie

Sabbath! Buziaczki Ale, no wiesz, czekac do drugiej w nocy na szlachetną Madame to troche za długo Ide spać
Ach! Jak pachnę pięknie Wenge - druga łapka Cinema-tak mnie naszło na coś słodkiego, bo jestem sama jak ten zbity pies Ale jutro wracają z nart .Czemu człowiek musi wybierać?
Konkluzja jest taka,że czasami dobrze pobyć samemu ze sobą, ale nie za długo...

Edytowane przez edytapa68
Czas edycji: 2009-01-22 o 01:55
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 02:04   #1902
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Sabbath! Buziaczki Ale, no wiesz, czekac do drugiej w nocy na szlachetną Madame to troche za długo Ide spać
Ach! Jak pachnę pięknie Wenge - druga łapka Cinema-tak mnie naszło na coś słodkiego, bo jestem sama jak ten zbity pies Ale jutro wracają z nart .Czemu człowiek musi wybierać?
Konkluzja jest taka,że czasami dobrze pobyć samemu ze sobą, ale nie za długo...
Szlachetna Madame sama powinna się kopnąć spać. I to właśnie zrobi.
A człowiek wybierać musi, żeby mieć powód do zadawania sobie pytań o to, czego pragnie bardziej.

Miłego dnia Wszystkim.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 07:07   #1903
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość

Ja swoje auto odebrałam od mechanika, szefa nie było, to nie umieli mi odpowiedzieć i mi co zrobili , ale sprawdzili wszystko i coś tam poczyścili, poprawili. Wszystko jest ok. Nic nie zapłaciłam
Ja mam tydzień bez auta- jakiś tajemniczy feler rozładowuje mi akumulator do zera w ciągu dwóch tygodni i nit nie wie co się dzieje. Już jeden elektryk polegl, jutro zmierzy się z tym kolejny...
Wróciłam zatem do czasów autobusowych Powiem tylko, że wcale nie jest dziwne, że się człowiek tak szybko przyzwyczaja do własnego środka transportu.

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Jesteś kolejna osoba która sie skarży na ten puder.
A dokładniej poprzednia osoba (koleżanka) kupiła go sobie po czym skomentowała ze te całe zwykłe (czyt. nie profesjonalne) minerały są do d...y, do niczego.
A co ciekawe powiem wam ze ostatnio ja malowałam mineralnym pudrem essence i była zachwycona efektem. Więc pomyslała ze skoro tani essence jest taki dobry to kupi sobie tego Meybelline i sie zawiodła.
Ja sobie kupiłam ostatnio Maybelline Mineral Power i wydaje się być ok, poza tym, że nie trafiłam z kolorem (zakupy na all) i kupiłam za ciemny- czeka do lata, do opalenizny powienien byc ok.

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Ziemia egipska Bi-Kor
Albo Bronze Goddes Estee Lauder.

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ja bardzo proszę o wirtualnego kopa w d....Znowu mam doła i schizę, że nie znajdę pracy, że leci mi już drugi rok.... Jak ja nienawidzę takich ataków paniki Znowu się dołuję ogłoszeniami, że połowa nie dla mnie, połowa po rozmowach okazuje się, nie tym, czym miała być...

Idę sobie zadrinkować

Madzik- głowa do góry. Musisz wierzyć, że będzie dobrze

U mnie w pracy atmosfera taka, że szkoda gadać- szykują się zwolnienia grupowe... Najwięcej ludzi poleci oczywiście z produkcji, ale i pracowników biurowych nie oszczędzą...
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 07:46   #1904
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ojapierdziuuuu...!
Dziwi mnie nie tyle Twoja frustracja, co fakt, że rzeczywiście jeszcze nic nikomu nie wyrywasz.
Z podkreśleniem tego "jeszcze"

Cytat:
Zdroworozsądkowo - to trzeba by spisać wszystko co stoi (jak ma sygnaturę to z sygnaturą, a jak nie ma, to opisać sprzęt w miarę dokładnie) włażąc nawet w mysie dziury i dopasować do tego, co jest w inwentarzu. Brakujące rzeczy zubytkować, a jak już się dojdzie co jest co mniej więcej to od razu zasygnować - tylko, że to nie jest robota na czas roku szkolnego a raczej na wakacje, bo trzeba na to pewnie z miesiąc względnego spokoju. No i uzgodnić trzeba by takie działanie z osobą odpowiedzialną materialnie za całość, żeby pozwoliła spisać braki.

Nie drukujecie inwentarzy z komputera, żeby była kopia papierowa, jakby coś padło?
Nie wiem jak sekretariaty, ale biblioteki jeśli prowadzą inwentarze w formie elektronicznej, to mają obowiązek drukować co jakiś czas kolejne strony inwentarzy

Wspólczuję w każdym razie i już nie drażnię
Big Mamulko, staram się jak mogę. Spis z natury był robiony, częściowo przeprowadzał go kto inny, częściowo ja.
Rzeczywiście, miał być robiony wcześniej, ale termin się odkładał (grudzień to u nas masakra, a wcześniej znowu nauczyciele się ze spisami grzebali). Dobrze, że dyrekcja jest za, a nawet bardzo za wszystkimi naszymi działaniami

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Już widze jak Agnyska wpada na lekcje i wyrywa uczniom krzesełka spod tyłków
albo włazi pod ławkę aby spisać numerki...
Muszę to przemyśleć

Cytat:
Wizja kusząca, ale jakoś mi do Agnyski nie pasuje - nie wygląda mi ona na kobietę, która coś komuś by wyrwała
Hihi, grunt to stwarzać pozory anielskiej łagodności A w domu, myślisz, to kto awantury urządza?

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 08:14   #1905
rozwydrzona
Zadomowienie

za mną się tu nikt nie stęsknił, ale ja za Wami i owszem!
i przez podczytywanie Baru zaraz spóźnię się na... środek transportu do szkoły, także tylko mówię MIŁEGO DNIA!!
Stary 2009-01-22, 08:22   #1906
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Hihi, grunt to stwarzać pozory anielskiej łagodności A w domu, myślisz, to kto awantury urządza?
U mnie w domu -ja , ale po uprzedniej prowokacji (przez członków rodziny lub hormony )

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 09:44   #1907
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

W kwestii inwentaryzacji to ja powiem tyle, ze protokół inwentaryzacji kasy na koniec roku 2008 tworzyłam wczoraj, osobiście i z głowy, bo żadnemu z kierowników na czas się nie chciało...

A poza tym, powiedzcie mi coś, bo zaczynam podejrzewać, ze to ja nienormalna jestem. Rozmawiałam sobie wczoraj z koleżanka, dziewczyna w moim wieku, znamy się dość długo i dość dobrze. I pożaliła mi się z problemu, po usłyszeniu którego odczułam przemożną chęć, żeby nią potrząsnąć. Mocno. Koleżanka ma problemy natury kobiecej. Do lekarza zapisywała się na wizytę prawie dwa miesiące, z wizyty wyszła niezadowolona, niedoinformowana (osobiście podejrzewam, że wstydziła się spytać) i teraz clou: dostała skierowanie na usg ginekologiczne i ona chyba nie pójdzie bo lekarz jest mężczyzną Usiłowałam jej wytłumaczyć, że "lekarz jak anioł - nie ma płci" i chyba bardziej istotne są jego kompetencje jako lekarza niż to, czy jest mężczyzną czy kobietą, ale przyznam szczerze, ze w środku to nie wiedziałam, śmiać się czy płakać.....
Stary 2009-01-22, 09:58   #1908
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
dostała skierowanie na usg ginekologiczne i ona chyba nie pójdzie bo lekarz jest mężczyzną Usiłowałam jej wytłumaczyć, że "lekarz jak anioł - nie ma płci" i chyba bardziej istotne są jego kompetencje jako lekarza niż to, czy jest mężczyzną czy kobietą, ale przyznam szczerze, ze w środku to nie wiedziałam, śmiać się czy płakać.....
Rozumiem, przez pochwę? Nie może znależć kobiety-ginekologa, która zrobiłaby to USG ?

Stary 2009-01-22, 10:03   #1909
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Rozumiem, przez pochwę? Nie może znależć kobiety-ginekologa, która zrobiłaby to USG ?
Tak, dokładnie. Z tego, co mi powiedziała, to ta lekarz, u której była (kobieta) tego typu badań nie przeprowadza, a skierowanie dostała do konkretnego gabinetu, gdzie badania przeprowadza mężczyzna. A - i cała zabawa jest finansowana przez zakład pracy, chyba dlatego koleżanka nie pomyślała, żeby poszukać prywatnie lekarza-kobiety.

Tylko mnie chodziło raczej o to, jak w dzisiejszych czasach można robić problem z czegoś takiego - dlatego zaznaczyłam na początku, że to ja się zastanawiam, czy to ja jestem jakaś dziwna, że jest mi obojętne - kobieta, facet czy ufoludek, byle był dobry w swoim fachu.
Stary 2009-01-22, 10:20   #1910
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko mnie chodziło raczej o to, jak w dzisiejszych czasach można robić problem z czegoś takiego - dlatego zaznaczyłam na początku, że to ja się zastanawiam, czy to ja jestem jakaś dziwna, że jest mi obojętne - kobieta, facet czy ufoludek, byle był dobry w swoim fachu.
Można - ludzie są różni, mniej i bardziej śmiali czy wstydliwi. I ona i Ty mieścicie się w normie

Gina najlepiej mieć stałego (truizm) - człek się przyzwyczaja i obojętnieje. Koleżanka jak dotąd pewnie nie potrzebowała bardzo regularnych wizyt (nie wiem, ile lat sobie liczy, więc w ciemno piszę).

Mam siostrzeńca, który za nic nie pójdzie po wf pod prysznic, choć szkoła daje taką możliwość - bo kabiny są na zasłonki, a nie zamykane. Żadne argumenty nie działają - nawet takie, że nauczyciel pilnuje, żeby koledzy nie robili głupich numerów, a on cuchnie po prostu jak się nie umyje.

Znam pana po 50tce, który nie przebada się na okoliczność raka jelita (jest w grupie wysokiego ryzyka), bo mu się nie podoba metoda badania.

Stary 2009-01-22, 10:34   #1911
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

BigMamo, ja sobie doskonale zdaję sprawę, ze ludzie maja najrozmaitsze... może nie fobie, ale uprzedzenia i upodobania - i dobrze zresztą, inaczej byłoby nudno na świecie po prostu... jakoś mi się to w jej przypadku wydało dziwne. Aczkolwiek dobrze wiedzieć, ze obie jednak mieścimy się w normie i ktoś patrzący z zewnątrz to potwierdza

A co do wieku, to obie z koleżanką jesteśmy w zbliżonym - 30+, może stąd moje zdziwienie - z pewnością inaczej bym podeszła do tematu, gdyby chodziło o osobę, dla której jest to w ogóle pierwsza styczność z lekarzem tej specjalności.
Stary 2009-01-22, 10:34   #1912
agnyska81
Zakorzenienie

Big Mamo, Margot, ludzie są jednak dziwni
O ile z tym prysznicem i nastolatkiem to jeszcze jestem w stanie zrozumieć (bo nastolatki to często nadwrażliwe na punkcie różnym są, a wyglądu itp. to już bardzo), to jednak dorosłego człowieka z lekarzem już ciężko mi pojąć

Stary 2009-01-22, 10:58   #1913
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ja jestem w stanie zrozumieć niechęć do lekarza płci męskiej u osoby wstydliwej. Mnie raczej mężczyzna ginekolog by nie przeszkadzał, jeśli tylko znałby się na rzeczy i byłby w stanie mi pomóc.
Jednak moja mama przed USG piersi panikowała że badanie moze jej robić mężczyzna (gabinet prowadzi małżeństwo).
Siedząc tam w kolejce, co chwila któraś z Pań pytała czy ktoś wie które z nich dziś robi USG, bo się wstydzą.

Chodzi mi po głowie pewien pomysł.
Założenia wątku zbiorczego, informacyjnego, bezofftopowego

Każdy post w tym wątku musiałby zawierać: zdjęcie flakonu, zdjęcie spodu z widoczną naklejką, ewentualnych innych miejsc z kodami np. atomizer czy dolna część flakonu oraz jeśli ktoś posiada kartonika i kodu na nim.
Treść postu miałaby zawierać nazwę perfum, pojemność, spisaną informację z naklejki ( czasem zdjęcia mogą być niewyraźne).

Taki informacyjny wątek, widzę że w wątkach o podróbkach dziewczyny wklejają zdjęcia pokazujące swoje oryginalne flakony aby rozszyfrować czy na aukcji jest podróbka, jeśli rurka, kolor płynu budzą wątpliwości. Każdy post to osobny zapach w danej pojemności jako że różne pojemności mają różne flakony.
Tutaj w zbiorczym wątku łatwo byłoby znaleść flakon, kod, naklejkę, kartonik i szybko porównać ze zdjęciami z aukcji, nie musząc czekać na odpowiedź w wątku o weryfikację.

Co Wy na to?
Chodził za mną ten pomysł już kilka dni, ale jakoś nawet nie zrobiłam testowych zdjęć, żeby pokazać o co mi chodzi.
Jeszcze mam problem z tematem wątku, tak aby wiadomo było o co chodzi.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2009-01-22 o 11:00
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 11:07   #1914
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Chodzi mi po głowie pewien pomysł.
Założenia wątku zbiorczego, informacyjnego, bezofftopowego

Każdy post w tym wątku musiałby zawierać: zdjęcie flakonu, zdjęcie spodu z widoczną naklejką, ewentualnych innych miejsc z kodami np. atomizer czy dolna część flakonu oraz jeśli ktoś posiada kartonika i kodu na nim.
Treść postu miałaby zawierać nazwę perfum, pojemność, spisaną informację z naklejki ( czasem zdjęcia mogą być niewyraźne).

Taki informacyjny wątek, widzę że w wątkach o podróbkach dziewczyny wklejają zdjęcia pokazujące swoje oryginalne flakony aby rozszyfrować czy na aukcji jest podróbka, jeśli rurka, kolor płynu budzą wątpliwości. Każdy post to osobny zapach w danej pojemności jako że różne pojemności mają różne flakony.
Tutaj w zbiorczym wątku łatwo byłoby znaleść flakon, kod, naklejkę, kartonik i szybko porównać ze zdjęciami z aukcji, nie musząc czekać na odpowiedź w wątku o weryfikację.

Co Wy na to?
Chodził za mną ten pomysł już kilka dni, ale jakoś nawet nie zrobiłam testowych zdjęć, żeby pokazać o co mi chodzi.
Jeszcze mam problem z tematem wątku, tak aby wiadomo było o co chodzi.
Blue, według mnie bardzo dobra inicjatywa

U nas śnieg znowu pada. I po co, ja się pytam?
Taka zmierzła jestem, bo za zimą nie przepadam

Zapunktowałam u męża osobistego U nas w domu przeglądarka otwiera się na ostatnio oglądanej stronie i dziś otwarła mu się na wizażu. Przeczytał moje peany na cześć teściów i się wzruszył
A poza tym zapunktowałam i wczoraj: ten wyhaftowany własnoręcznie obrazek mu podarowałam. Mąż zachwycony jest moim talentem, będzie go wieszał na widoku publicznym
Edit:
Obrazek będzie wisiał, nie mój talent (wątpliwy)

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-01-22 o 11:09
Stary 2009-01-22, 11:09   #1915
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Za duzo gatunków...co jeden to gorszy niestety...
Racja
I apropo - Sabb Kelt, całkiem niezły, tylko coś za mało miałam do testowania

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Powiem tylko, że wcale nie jest dziwne, że się człowiek tak szybko przyzwyczaja do własnego środka transportu.

To racja. Miałam nie być "taka" a jednak unikam jak ognia jazdy autobusem w takie mrozy Tym bardziej, że po przeprowadzce do najbliższych znajomych i rodziny mam drogę z przesiadką

Cytat:
Też tego nie rozumiem.
Ja nawet wolę faceta ginekologa Chociaż "na zdrowy rozsądek" jakie to znaczenie?
Co do ufoludków to ja chyba ostatnio byłam u ufoludka właśnie - starsza Pani przyjmowała w domu, za nią na półkach albumy o zwierzętach, a podczas badania kazała mi się oglądać w lusterku

Edit
Przestało mi łapać Antyradio... nie łapie mi Esca Rock
RMF - ja myślałam, że oni grają pop, ale bejbi bejbi aj łona mejk lowe sialalala i hej hej heloł to chyba nie jest pop?
Próbowałam słuchać radia Katowice, ale szefowa się ciągle śmiała bo tu Karel Gott, tu Denis Roussos ...ech... mam jeszcze Radio Maryja

Edytowane przez Yola
Czas edycji: 2009-01-22 o 11:16
Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 11:10   #1916
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym, powiedzcie mi coś, bo zaczynam podejrzewać, ze to ja nienormalna jestem. Rozmawiałam sobie wczoraj z koleżanka, dziewczyna w moim wieku, znamy się dość długo i dość dobrze. I pożaliła mi się z problemu, po usłyszeniu którego odczułam przemożną chęć, żeby nią potrząsnąć. Mocno. Koleżanka ma problemy natury kobiecej. Do lekarza zapisywała się na wizytę prawie dwa miesiące, z wizyty wyszła niezadowolona, niedoinformowana (osobiście podejrzewam, że wstydziła się spytać) i teraz clou: dostała skierowanie na usg ginekologiczne i ona chyba nie pójdzie bo lekarz jest mężczyzną Usiłowałam jej wytłumaczyć, że "lekarz jak anioł - nie ma płci" i chyba bardziej istotne są jego kompetencje jako lekarza niż to, czy jest mężczyzną czy kobietą, ale przyznam szczerze, ze w środku to nie wiedziałam, śmiać się czy płakać.....
Też nie rozumiem co płeć ma do tego, przecież USG będzie jej robił tą podejrzanie kojarzącą się końcówką, a nie własną końcówką. Badanie jak każde inne. Przecież takiego dentysty nikt nie wybiera ze względu na płeć, chociaż też gmera w środku.

Cytat:
U mnie raz był wyjątek, gdy gmerologiem okazał się być mój kolega, a wolałam,żeby akurat on znał mnie wyłącznie od strony twarzy...

Cytat:

Mam siostrzeńca, który za nic nie pójdzie po wf pod prysznic, choć szkoła daje taką możliwość - bo kabiny są na zasłonki, a nie zamykane. Żadne argumenty nie działają - nawet takie, że nauczyciel pilnuje, żeby koledzy nie robili głupich numerów, a on cuchnie po prostu jak się nie umyje.

Znam pana po 50tce, który nie przebada się na okoliczność raka jelita (jest w grupie wysokiego ryzyka), bo mu się nie podoba metoda badania.
Co człowiek to inne podejście, i w sumie wszystkie w normie. Ja wielu takich zachowań co prawda nie rozumiem, ale ja jestem pokolenie, które pod prysznic po wf-ie, albo basenie chodziło grupowo. A za moich czasów nie praktykowało się zasłonek, tylko ze ściany wystawały co kawałek te cosie, z których leci woda.
Ale o własne zdrowie dbać trzeba (mówi ta, która od długiego czasu nie może się pozbyć wyjątkowo upierdliwego kaszlu).

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 11:20   #1917
Polly_
grozi wypollizowaniem

stki

Cytat:
w tym wieku to ja nie rozumiem takiego podejścia
zwłaszcza ze przy USG lekarz nawet nie patrzy w stronę pacjentki- to mniej krepujące niż zwykłe badanie gin.
Rózne sytuacje w życiu sytuacje i lepiej się leczyc z takich lekarskich fobii...
( np moja kupmelka wylądawała na ostrym dyżurze i lekarz -facet grzebał jej ale w odbycie....Twoja kumpelka by Tego pewnie cie przeżyła....)

Sabbath, witaj!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 11:25   #1918
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Margot - przyznam, że jestem osobą dosyć wstydliwą ( zawsze wybierałam ginekologów kobiety), ale w pewnych sytuacjach podbramkowych ( nagły "przypadek" do leczenia, czy niemożnośc wyboru konkretnej osoby właśnie) płeć lekarza nie ma dla mnie znaczenia. Chodzi o moje zdrowie przecież

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-22, 11:32   #1919
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem co płeć ma do tego, przecież USG będzie jej robił tą podejrzanie kojarzącą się końcówką, a nie własną końcówką. Badanie jak każde inne. Przecież takiego dentysty nikt nie wybiera ze względu na płeć, chociaż też gmera w środku.
No właśnie, ja nie wiem - może koleżanka się obawiała, ze przez pomyłkę jej pogrzebie tą własna końcówką?

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
w tym wieku to ja nie rozumiem takiego podejścia
zwłaszcza ze przy USG lekarz nawet nie patrzy w stronę pacjentki- to mniej krepujące niż zwykłe badanie gin.
Rózne sytuacje w życiu sytuacje i lepiej się leczyc z takich lekarskich fobii...
( np moja kupmelka wylądawała na ostrym dyżurze i lekarz -facet grzebał jej ale w odbycie....Twoja kumpelka by Tego pewnie cie przeżyła....)
Toteż właśnie dlatego w ogóle napisałam tego posta, ze nie rozumiem. Tzn. jestem w stanie sobie wyobrazić rozmaite argumenty "przeciw", ale osobiście nie rozumiem.

Zresztą, kurczę, wiadomo, że badania lekarskie, czegokolwiek by nie dotyczyły, do przyjemności na ogół nie należą, ale w końcu to jest normalna część naszego życia.

Abstrahując od tematów gmerologicznych - pisałam kiedyś, ze posiadam absztyfikanta, który od lat mniej więcej trzech atakuje mnie co kilka miesięcy (bezskutecznie) propozycją spotkania w celu jednoznacznym. No, to chyba się znowu z żoną pokłócił, bo od rana dostaję "zachęcające" smsy Nawet się nie pofatygowałam odpisać.
Stary 2009-01-22, 11:36   #1920
BigMama
Zakorzenienie

Na starość swą zwalam to, że mnie nie dziwi taka postawa, co nie znaczy, że ją akceptuję.

Dla niej widocznie ważniejsze jest to, że mężczyzna ... widocznie nie umie zdroworozsądkowo do tego podejść i już.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości