|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
a ja mam wlasnie kolo sutkow te roztepy...
ale nawte jak zaloze gleboki dekold to widac nie bedzie nawte zakladalam stanik od bikinii i nie widac.. takze sie ciesze wyszly ale malutkie i delikatne.. sadze ze znikna![]() nawet nie sa glebokie. ![]() Njabardziej bym nie chciala zobaczyc rozstepow na brzuchu plecach i udach.. bo mam zamiar jeszcze ponosic skromne ciuszki.. i wyjsc w bikini na plaze i sie poopalac.. chociaz coraz badziej wydaje mi sie ze niiepojawienie sie u mnie rozstepow graniczy z cudem.. a ja jestem taka ze jak mi wyjda na brzuchu itp to sie poprostu zarycze..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-04 o 16:44 |
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - ja tez zawsze przed wizytą robią konkretną kosmetykę okolic bikini, nie wyobrażam sobie iść taka pozarastana.
malwa1234 - tylko nie wpadaj w panikę bo może ma ciche dni tak jak mój dzisiaj. A w którym dokładnie tygodniu jesteś? A ten brak apetytu to nie przez to że się stresujesz lenistwem maluszka? Będzie dobrze |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
mi na udach pod brzuszkiem popekaly naczynka
co to bedzie za pare tygodni jak bedzie wiekszy brzusio...marika ja sie bardzo wstydze wlasnie tych odglosow...niby wszystkie to mamy ale jakos tak dziwnie... ja nie dam sobie zrobic lewatywy, sama sobie zrobie albo tż-ta poprosze bo niektore polozne sa nieczule i bez wyczucia pchaja kanke do pupci a potem leja ile wlezie, ja bede musiala miec przerwy bo inaczej nie wytrzymam trzymam kciuki za mamusie, bidulka wspolczuje jej ale bedzie juz jutro po![]() malwa ja nie dam sobie wlac wiecej niz 500 ml...chociaz im wiecej tym wieksza gwarancja ze wszystko sie wyczyscilo i ze nie bedzie niespodzianki podczas porodu jest cos takiego jak kroplowy wlew doodbytniczy, cos jak kroplowka ale do pupy moze moj tż by mi zrobil, ale by o mnie pomysleli sobie, ze taka delikatna i wogole...ale taki kroplowy wlew jest delikatniejszy dla jelita, tylko ze sie go nie stosuje bo po prostu nie ma czasu jak sie rodzi
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze te plytkie rozstepy znikna przynajmniej mam taka nadzieje
moj Tz by mi w zyciu lewatywy nie zrobil on jest cykor jesli chodzi o te sprawy bal by sie hihi. Zrobie sobie sama Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-02-04 o 16:47 |
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agusiu mi tez pekaja naczynka ale to chyba po porodzie zniknie.. na twarzy mam takie okropne czerwone naczynko ale z tym pekaniem naczynek na twarzy zawsze mialam problemy,...;/
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno u kosmetyczki da sie cos z czyms takim zrobic, gorzej wlasnie z tymi rozstepami...
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Podczytywalam Was od kilku dni ukradkiem, ale jakos nie mialam weny i siedzialam cicho ![]() U mnie nieciekawa pogoda, wczoraj nawet byla sniezyca i to na dodatek w chwili kiedy szlam do pracy Chorobsko mnie przez to jakies lapie i cos jestem nie w sosie ![]() Takze chcialam Wam zyczyc mamusie milego dzionka i mocnych kopniaczkow od dzieciaczkow ![]() A Tobie Blondynko wszystkiego dobrego na nowej drodze! Wspolnego zycia przepelnionego miloscia! Troszke spoznione, ale szczere
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
znikna
![]() zobaczysz mi juz wiele razy wyskakiwalo i znikalo.. ![]() usuniecie rozstepow raczej graniczy z cudem ogladalam kiedys na zone clubie chyba.. jak w usa usowali operacyjnie.. udawalo sie zlikwidowac tylko 30% rozstepow.. Nie da sie wszystkich wkoncu to takie ''dziury /wglebienia// w skorze..
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
poiglot91 - tak, te popękane naczynka powinny wrócić do normy po porodzie. Ja się jeszcze boję flaka skórnego jaki pozostanie po wykluciu bobaska, a pasów ściągających nie można używać przez pierwsze 6 tygodni jedynie na kilka godzin na jakąś impre ważną.
Aguśkaa83 - no są nieczułe przyznaje, tak hurtowo bez cackania się to robią, bynajmniej ja się z takimi opiniami spotkałam. No odgłosy sa takie krępujące dla tych młodszych bo starsze babki jadą równo z tym światem. No a mama musi jakoś wytrzymać później na ketonalu będzie jechała żeby tak czasem bólu nie poczuć. |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot to dobrze ze znikaja
![]() marika ketonal jest dobrym lekiem p/b pozniej juz bedzie coraz lepiej najgorszy ten zabieg...co do starszych ludzi to oni sa biedni i czasem niedoslysza, takim najgorzej zrobic lewatywe bo mowisz im: "prosze trzymac plyn, zacisnac posladki" a oni:"co???" i leje sie po nogach masakra![]() witaj boszenko
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie ogladam pasy poporodowe i chyba zamowie ten
![]() http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=539971 867 Boszenko dziekuje |
|
|
|
#3312 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzis zaczełam 24 tydzien takze niewiem jak aktywne jest dziecko w tym tygodniu ciazy ![]() Cytat:
ale najgorsze to te podczas ciazy bo strasznie wygladaja
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - ja wyczytałam zaś zły wpływ na mięśnie brzuszka tych pasów poporodowych , i raczej ich nie zalecają, ale znam dziewczyny któe ich używały, może któraś mamusia wypowie sie w tej kwestii.
Aguśkaa83 - no Ty się serio napatrzyłaś i nawąchałaś , ale jest jak piszesz, taka staruszka nie zdążyła przejść z łóżka do WC i na korytarzu sie ZŁADOWAŁA, ja kilka sal dalej to czułam, dlatego chyba bezpieczniej jest zrobić ją w WC już hehe.
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wlasnie a potrzebny jest ten pas poporodowy wogole to kiedy mozna go nosic? i czy mozna tez go nosic po cc?
napiszcie troche wiecej na ten temat moze i ja sobie go kupie..
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
marika2121 ja tam zawsze stawiam sie w roli tego drugiego czlowieka i to smierdzenie nie jest takie straszne, trzeba nauczyc sie tylko na dlugo wstrzymywac powietrze
gorzej maja wlasnie pacjenci bo dla nich jest to wielki wstyd i strach ... ja mam slabe zwieracze i boje sie ze popuszcze w najmniej stosownym momencie ![]()
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
malwa1234 - ojjjj to nie masz się co zamartwiać ja takie prawdziwe kopniaki i mocne ruchy czułam po 25 tygodniu, to zależy tez jaka jesteś czy szczupła czy tez nie bo ja mam strasznie grubą skórę i wiadomo że gorzej czuje, ale teraz już ewidentnie daje o sobie znać. Martwić się powinnaś tym brakiem ruchów ok. 28 tygodnia bo wtedy powinny być już regularne i intensywniejsze. I nie choruj nam tu. Szybko do łóżeczka się grzać i już pić gorąca herbatkę z cytrynką, ja tak zapobiegłam pierwszym objawom choroby i mnie omineła.
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
haa! wlasnie dzwonil moj tz
Mowi ze dzis mecz jest i go ciagnal taki kolega z pracy ale mowi ze nie idzie bo cytuje'' bo ja bede plakac.. i niewerzyc ze jest na meczu tylko na imprezie'' powiedzialam ze oczywiscie plakac nie bede ale niewierzyc zapewno bede ''(no bo fajnie ze pojdzie na mecz zamiast imprezy) no ale nie wazne ![]() powiedzialam zeby mi ciasto przywiozl z pracy hehe dziewczyny jakie pysznosci.. ostatanio przyniosl ciasto czekoladowo bananowo orzechowe takie pyszne... i Taki kruchy jakby placek polany karmelem i czekolada.. tego karmelu i czekolady to wiecej niz ciasta.. pysznosci hehe juz jestem glodnadzis mam taki apetyt ze musze co chwile cos jesc
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
No, wróciłam z zakupów ledwo żywa, ale mnie kręgosłup napierdziela
Kupiłyśmy z mamą kolejne ciuszki dla Juniora, wywlekając się nawzajem ze sklepów żeby już więcej nie brać No i obejrzałyśmy wózki w kolejnej hurtowni, jestem chyba na 100% zdecydowana na New X-landera XA Ale pan powiedział że poleca je każdemu i są niezawodne, pod warunkiem że nie trzeba wnosić po parę pięter. U nas wchodzi w grę tylko kilka stopni do windy więc jakoś trzeba będzie dawać radę... oczywiście nie ja hehe Zastanawiałam się jeszcze nad modelem XQ z małymi piankowymi kółkami z przodu ale sprzedawca odradził, mówi że XA jest bez porównania wygodniejszy w prowadzeniu a pompowane kółka o niebo lepsze. Więc chyba ten Poiglot, boski brzucholek Pakusia, ojej już masz te wielkie rozstępy? Ja się ich strasznie boję Jak na razie nic mi nie wyskoczyło ale mam dużo starych z okresu dojrzewania więc na pewno mnie teraz też nie ominą... tyle że te stare to przynajmniej płytkie i delikatne. Tak się boję głębokich, takim to już chyba nic nie pomoże ![]() Marika, o mamo, oni w szpitalach tak lewatywę robią? Muszę koniecznie też kupić i zrobić sobie sama...Aguśka, dokładnie, mnie mój gin też mówił żeby sobie bikini nie golić bo to sprzyja infekcjom. Ale ja oczywiście golę Malwa, nie martw się, ja jestem w 26 tygodniu a Junior generalnie też mało się rusza. Czuje go przeważnie tylko wieczorem, ruszy się zazwyczaj parę razy i tyle, w ciągu dnia sporadycznie. Tylko kilka dni miał bardziej aktywnych a tak to zawsze niemrawy... po mamusi pewnie... Też się chwilami martwię, zwłaszcza że dziewczyny tak czują swoje maleństwa ale widać one też mają różne temperamenty... |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot oni sie nas troche chyba boja
a to ciasto to...mmmniam
|
#3320 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czyli wizyta... to wracaj do nas z dobrymi wieściami ![]() Cytat:
hahaRano czuję się świetnie, i jak tak się czasem rozpędzę z porządkami w domu, gotowaniem, prasowaniem, to potem padam, kręgosłup siada, bolą całe plecki ruszam się jak staruszka.Obejrzyjcie sobie ruchy dziecka (a w zasadzie brzuszka w 9 miesiacu) niesamowite haha:http://www.youtube.com/watch?v=kJhid...eature=related
|
|
#3321 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Anulka
to jak uda ci sie przemycic tego laptopa do szpitala to my Ci na pewno nie damy sie nudzic ![]() Jezeli chodzi o lewatywe i golenie krocza to jak wczoraj bylam na tym "obchodzie" w szpitalu to lekarka mowila, ze u nich to jest obowiazkowe. Tylko nie wiem czy przy planowanej cesarce tez tak robia ![]() Jakos dzisiaj nie mam w ogole nastroju, pogoda caly dzien do ... Najlepiej to bym chciala, zeby to juz wszystko bylo za mna i dzidzia byla juz w domku, czuje sie juz taka zmeczona ciaza, tymi dolegliwosciami i strachem czy wszystko jest dobrze ![]() no prosze jaka sliczna mamusia ze slicznym brzusiem ![]() mam nadzieje, ze bede miala wiecej takich nocy Cytat:
za usg Cytat:
ale te wszystkie ciuszki sa takie slodkie ![]() Cytat:
i ona tam ma tylko 1 dziecko czy wiecej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za Twoja mame jutro
|
|||||||
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
Gosikk s wiesz ja nie naleze do tych spokojnych zawsze były ze mna problemy od dziecka
ale widocznie moj synus teraz swoim spokojem mi wynagradza te 10 tygodni meki w ktorych kilka razy na dobe wymiotowałam albo nosze spokojne dziecko
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
anulka swietnie bobasek daje mamusi popalic
![]() malutka wlasnie nie wiem bo nic z tego nie rozumialam co mowili, ale brzucholek wielki.... ![]() a ja znalazlam cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=AcpGI...eature=related piekny film od poczecia do narodzin
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zapiszcie sobie bo naszukałam się trochę
![]() zapomniałam jak nazywała się ta moja lewatywa gotowa z roztworem i łatwa w aplikacji ![]() znalazłam tak to wygląda: http://www.galenus.pl/rectanal.html a enema wygląda tak http://www.nokaut.pl/szukaj/lewatywa-enema-syringe.html ta jest dużo droższa od rectanalu nie musicie stać w kolejce w aptece i prosić o lewatywę tylko podacie nazwę i już....nikt z kolejki nie skuma o co chodzi manolita śliczne ciuszki pakusia mi się wydaje że właśnie od tego że nie używasz kremu czy pianki do golenia to Ci wyskakują te pryszczyki Aguśka no co ty dasz radę kathi nie podgrzewa się ja nóg nie golę tylko depiluję ![]() ![]() ![]() :rot fl: nie mogę z tekstu pakusi do poiglot![]() ![]() ![]() "ale ci fajnie z tymi rozstepami i piczka ...." marika ale fajnie że będzie praca malwa poiglot no widzisz nie pójdzie![]() ja też nie wyobrażam sobie nie ogolić funi..... gosik fajnie że już masz wybrany wózek malutka przy cesarce na pewno robią lewatywę a golą nie krocze a brzuch |
|
|
|
#3325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak w odleglosci 3 cm... masakrycznie to wyglada ![]() Cytat:
zaraz jej brzuch rozerwie i wyjdzie ![]() Cytat:
fajny filmik
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:sama sie zaczelam smiac.... ale ze mnie debil ![]() ![]()
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje jeszcze raz
![]() agusiu znam ten filmik a my z tz zbieramy zdjecia i robimy i tez chcemy zmontowac filmik ![]() tylko ze my chyba zrobimy cos takiego Jak nasza Esterka ![]() od poczecia ale az do ukonczenia roczku przez nasze malenstwo cos niesamowitego bo w jeden film bedzie zawieral wszystko.. cala ciaze.. i juz maceirzysnwto ![]() pierwszy zabek malenstwa ..pierwsze kroki..itp
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
jestescie stukniete ahaha![]() pakusia to zapraszam podziele sie
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-04 o 18:29 |
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
się uśmiałam hihiiii
|
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobietki bylismy dzisiaj w jednym sklepie i spodobal nam sie inny wozek. Wiec prosze o szczere opinie, ktory lepszy http://www.allegro.pl/item539572078_...o.html#gallery http://www.sklepmaluszek.sklepna5.pl...php?idprod=162 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

nawte zakladalam stanik od bikinii i nie widac.. takze sie ciesze wyszly ale malutkie i delikatne.. sadze ze znikna

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
co to bedzie za pare tygodni jak bedzie wiekszy brzusio...
ja nie dam sobie zrobic lewatywy, sama sobie zrobie albo tż-ta poprosze
trzymam kciuki za mamusie, bidulka wspolczuje jej ale bedzie juz jutro po
Chorobsko mnie przez to jakies lapie i cos jestem nie w sosie 
Troszke spoznione, ale szczere 

ale najgorsze to te podczas ciazy bo strasznie wygladaja

za usg
sa tez inne fajne ciuszki i skarpetunie w nickich cenach

się uśmiałam