Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 10:11   #3901
Bercia2000
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Hej mamuśki

tak przy pierwszym badaniu pije się glukoze 50g

a ja używałam proszek BOBAS łatwo go dostac w Auchanie 1.5kg paczki bo te małe są w mniejszych sklepach powiem Wam ż etani i super spierał plamy zwłaszcza jak synek jadł juz zupki teraz używam Vizir sensitive supre plus ale on własnie jest już dla starszych dzieci
a przypomniało mi się że pierwsze raz ciuszki prałam w płatkach mydlanych rozszczałam je w niewielkiei ilosci ciepłej wody i wlewałam tam gdzie proszek zreszta prałam tak chyba pierwszy miesiąc

u mnie nic ciekawego ostatnio częściej boli mnie kosć łonowa
jestem na diecie jem 7 razy dziennie nie jem jasnego pieczywa ,sosów, słodyczy,soków,pieczonych mięs, słodkich owoców,ale nie jest zle oby tylko cukier sie nie podnosił

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:16   #3902
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
magduhahaha kazdy z kim rozmawiam na temat proszku poleca Lovele dla dziedzi.Ja jeszcze nie wiem jaki kupie bo narazie ciueszkow nie planuje prac.Jest Vizir Sensitive nie wiem moze tez jest dobry dla dzieci.Ja ja kupie proszek to bede moje i Tż rzeczy też w nim prać.A kosmetyki najgorsze ponoc J&J bo czesto uczulajaMy kupimy Nivea, Bambino albo Mustele jeszcze dokladnie nie wiem
No właśnie J&J nigdy bym nie kupiła dzidzi, naprawdę dużo się słyszy o uczuleniach po tych kosmetykach, nie wiem, pewnie to wina któregoś ze składników, a wydawałoby się, że taka dobra firma z tradycjami itp. A co do Nivea to słyszałam, że naprawdę ma dobre kosmetyki, ale my już wybraliśmy Hippa, głównie ze względu na to, że w sklepie, w którym akurat bylismy tylko Hipp był od pierwszego dnia zycia, np. na Nivea było napisane, że od pierwszego miesiąca
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:28   #3903
gosikk_s
Zakorzenienie

Aha, w weekend rozmawiałam z tą moją koleżanką załamaną ciążą, już jest w lepszym stanie Co prawda nadal to do niej nie dociera ale już nie ma takich czarnych myśli. A w góry jadą, lekarka pozwoliła, oczywiście nie wolno jej jeździć na nartach ale może spacerować i kontemplować Kurcze, szkoda że dopiero teraz zaszła, byłybyśmy razem a tak dopiero zaczyna 9 tydzień...

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

tak przy pierwszym badaniu pije się glukoze 50g

a ja używałam proszek BOBAS łatwo go dostac w Auchanie 1.5kg paczki bo te małe są w mniejszych sklepach powiem Wam ż etani i super spierał plamy zwłaszcza jak synek jadł juz zupki teraz używam Vizir sensitive supre plus ale on własnie jest już dla starszych dzieci
a przypomniało mi się że pierwsze raz ciuszki prałam w płatkach mydlanych rozszczałam je w niewielkiei ilosci ciepłej wody i wlewałam tam gdzie proszek zreszta prałam tak chyba pierwszy miesiąc

u mnie nic ciekawego ostatnio częściej boli mnie kosć łonowa
jestem na diecie jem 7 razy dziennie nie jem jasnego pieczywa ,sosów, słodyczy,soków,pieczonych mięs, słodkich owoców,ale nie jest zle oby tylko cukier sie nie podnosił
Wszystko bym zniosła ale ten brak słodyczy... hmm one mnie zgubią...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:28   #3904
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dzieki kochane za wszystkie informacje, sa bardzo cenne tyle produktow na rynku ze mozna oszalec....
Przeprowadzilam jeszcze wywiad z moja bratowa w sprawie roznych rzeczy dla dzidziusia (ma juz dwojke dzieci ) i tak...proszek: lovela, mydelko i chusteczki mokre: Nivea od pierwszych dni zycia podobno jest, wkladek do wanny nie poleca, ani tez gabeczek, wkladki nie wygodne, gabeczki bakterie...znowuz pielucha tetrowa unosi sie do gory hihihi pieluszki z pampersa jak na poczatek...

Bercia dobrze ze przestrzegasz diety, na pewno masz nieraz ochote na rozne slodkosci ale dla dzidzi jestesmy niepokonane
esti ten stanik wlasnie ma ten minus o ktorym piszesz, nie pod cienkie bluzeczki... chociaz mojemu tżtowi sie podoba ale faceci jak zwykle o jednym...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:35   #3905
Aguśkaa83
Zakorzenienie

aha jeszcze tak: butelka z Aventu, u niej sie sprawdzila najlepiej, a karmila dwojke sztucznym mleczkiem..kolek nei bylo. PAtyczki nie te wyprofilowane tylko zwykle dla doroslych, do odkazania pepka, odradzala specjalne waciki nasaczone spirytusem, najlepiej spirytus i zrobic waciki z waty. Termometru do kapieli nie uzywala, miala ale ani razu nie uzyla, sprawdzala wode reka. Co do szamponu poleca: rumiankowy Jonson baby.
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 10:38   #3906
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej dziewczynki

A ja jednak dzisiaj wylądowałam w pracy bo jutro lub w środę spodziewamy się gości, a mianowicie siostra mojego Tż z całą familią czyli 4 osóbki, sa z bieszczad więc chwilkę zagoszczą, i potrzebuje mieć wolne do końca tygodnia. Okazało sie że moja firma zamyka punkt w którym pracuje od 1 marca przejmuje go inny właściciel, więc akurat tyle co chciałam tu poprawcować to tak wyjdzie że do końca lutego, i jak tylko wezmę wypłatę to szaleje z zakupami dla mojego maluszka kochanego. Jem akurat sniadanko, bułeczkę z twarożkiem ze szczypiorkiem, mniammmm, uwielbiam. Kurcze dziewczyny ja nie wiem co się dzieje ale od 2 dni jak się zapomnę i śpię na prawym boku to tak mnie boli w okolicach łopatki prawej że szok, a w dzień nic nie czuje, coraz gorsze się stają te noce dla mnie.

anulka anulka - rzeczywiście bardzo tanie te ciuszki, najbardziej mi się spodobała ta czapusia na 3 fotce w pierwszym linku, jest super. Ja też mam kochana rozstępy, one niestety nie pytaja nas o zgodę tylko wyskakują i doprowadzają nas do łez.

poiglot91 - no większość mamusiek jest tego zdania żeby karmić tak długo jak tylko się da, bo mleczko mamusi jest najlepsze na świecie, ale moja mama mimo że miała spore piersi to pokarmu jej starczyło na 2-3 tygodnie. Ja bym chyba po 3 miesiącach zaczęła wprowadzać modyfikowane, że w razie gdyby mały musiał zostać z kimś w domku bez mamy to żeby z głodu nie umarł. Ale czas pokaże jak to z nami będzie. Zatrzymanie laktacji też nie jest taką łatwą sprawą. To naprawde masz fajnych współlokatorów, bo mao kto by sie zgodził na mieszkanie pod jednym dachem z dzieckim, wiesz płacze i te wieczne zamieszanie.

pakusia86 - hmmm.... no mały buntowniczek siedzi w brzuszku, zazwyczaj dzidzie lubią jak się je kołyszę podczas "przytulanek" . Mój to uwielbia staniczki prawie przeźroczyste. No to zacznie się istne szaleństwo w nowym domku, ja tak chce w marcu/kwietniu dopiero. Jeszcze jakos sie boję brać za te konkrety, czyżby jakieś głupie przesądy się trzymały mojej głowy hmmm... Pomysł z piłką fajny, wie że w niektórych szpitalach każą na nich skakać przed porodem, żęby się tam ruszyło w nas.

malutka_24 - ojjj ja jakoś nie przepadam za karkóweczką ale coś z rusztu bym wszamała, no czapusie fajne, tylko tak się zastanawiam czy taki mały szkrabek może chodzić np. na spacerki w takich czapach co nie sa wyprofilowane na uszka i zazwyczaj wiąane? Bo ja też większość mam takich jak Ty.

Fionka21 - no to kuracji ciąg dalszy? Ale w weekend Tż-cik pewnie porządnie Cię ogrzał i pociskał maluszka w brzuszku . Wracaj prędziutko do zdrówka.

Aguśkaa83 - ojjj ja tez uwielbiam takie buraczki, sa przepyszne. Udanych zakupów, pochwal się później co upolowałaś? Ja tez już z C na D przeskoczyłam.

esti1984 - Esterko wózeczek jest piękny tylko mnie ta cena przeraża, bo trzeba dać ponad 2 tysiące. No na rozstaw kółek trzeba popatrzeć moja koleżanka ma ten Atlantic i w biedronce też nie potrafi przejechać, a wydaje się taki zgrabniuti. Na Twój obiadek z chęcią bym się pokusiła mmm....I gratulacje studniówki, no to impra na forum , wypije wasze zdrówko soczkiem .

gosikk_s - u mnie też biało, ale ja raczej wolę żeby było zimno bo kompletnie nie wiem w czym będę chodziła jak się ociepli, a teraz mam czarny płasczyk w którym mam chociaz luz, a nie usmiecha mi się kupować na 1,5 miesiąca okrycia wierzchniego który zaraz będzie za wielki o kilka rozmiarów. I uważaj na siebie i dzidziolka, widze że ja apoczętowałam te kalectwo na naszym wątku. Oby się nam to więcej nie zdarzało . A mi się własnie bardzo bolder podoba ten 3 -kołowy jest ładny i zgrabny a zas X - lander to dla mnie taki kolos. Ale widać każda z nas ma inny gust i opini. Ja w staniku śpie non stop bo pewnie nie wyglądałyby zbyt fajnie moje groszki gdybym tego nie robiła, im większe tym większy problem, że będa tak wisiały że trzeba będzie je na plecy zarzucać tego bym nie chciała . Moja szwagierka wzieła do woreszka pół cytrynki i przy nich wcisła bo nawet polecały pielęgniarki żeby tak zrobić.
Stary 2009-02-09, 10:45   #3907
gosikk_s
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja się jeszcze nad jednym zastanawiam. Robiłam badanie na toxo w 8 tygodniu ciąży, wyszło ujemne. Od tego czasu co wizytę pytałam gina kiedy powtórzyć, zawsze mówi że jeszcze. I tak się zastanawiam, czy mam jutro zrobić a potem na wszelki wypadek jeszcze pod koniec ciąży powtórzyć czy już teraz czekać i zrobić później tylko raz Żałuję że go słuchałam i nie zrobiłam wcześniej, zalecane jest powtarzanie w każdym trymestrze...

Aguśka, no widzisz a ja miałam też kupić gąbkę do kąpieli czyli jednak lepsza tetra... A butelki mówisz, że jednak z Aventu? Bo jeszcze się zastanawiałam nad Tommee Tippee ale skoro tak to zdecyduję się na Avent

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:47   #3908
Aguśkaa83
Zakorzenienie

witaj marika2121 bidulko w pracy musisz siedziec...jeszcze te noce, wlasnie sa coraz gorsze...ja tez ost jak klade sie spac nie moge sie ulozyc, boli mnie z tylu w okolicy lopatki...a w nocy wstac siusiu nie potrafie, bo znowu boli kregoslup ledzwiowo-krzyzowy...musze sie wziac za cwiczenia, bo ostatnio bardzo sie rozleniwilam
gosikk nio jutro bedziemy pic to swinstwo ja mysle ze lepiej wez sobie ta cytryne, a inni niech zazdroszcza, ze pijesz takie dobrocie ja tez wlasnie nie wiem czy bede musiala miec swoja glukoze, czy nie, ale w razie czego kupie.
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 10:48   #3909
Bercia2000
Zadomowienie

O znalazłam ten proszek Bobas naprawdę polecam

http://www.allegro.pl/item551987691_...at_1_5_kg.html

http://www.allegro.pl/item544660541_..._promocja.html

e tam dziewczyny ja bez słodyczy daje rade bo akurat w tej ciąży mnie tak nie ciagnie jak ze starszym synkiem gorzej z owocami typu banany mandarynki no ale jem jabłka i grejfruty

do mycia używałam płynu Jonsons oliwki Nivea a teraz chyba spróbuje Hippa a chusteczki tylko pampers są najlepsze

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-02-09, 10:51   #3910
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja się jeszcze nad jednym zastanawiam. Robiłam badanie na toxo w 8 tygodniu ciąży, wyszło ujemne. Od tego czasu co wizytę pytałam gina kiedy powtórzyć, zawsze mówi że jeszcze. I tak się zastanawiam, czy mam jutro zrobić a potem na wszelki wypadek jeszcze pod koniec ciąży powtórzyć czy już teraz czekać i zrobić później tylko raz Żałuję że go słuchałam i nie zrobiłam wcześniej, zalecane jest powtarzanie w każdym trymestrze...

Aguśka, no widzisz a ja miałam też kupić gąbkę do kąpieli czyli jednak lepsza tetra... A butelki mówisz, że jednak z Aventu? Bo jeszcze się zastanawiałam nad Tommee Tippee ale skoro tak to zdecyduję się na Avent
gosiczku zrob sobie tez test na toksoplazmoze...mi lekarz wlasnie teraz kazal powtorzyc,a tez robilam na poczatku ciazy i tez mialam ujemne. Tylko ze na poczatku robilam IgG i IgM a teraz mam zrobic tylko IgG.
Co do butelek do kazdy ma swoje zdanie i kazda dzidzia jest inna, ale o Avencie slyszalam juz od wielu osob ze dobra. Pieluszka tetrowa tez nie za dobra bo unosi sie do gory, najlepiej na rece
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 10:53   #3911
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
O znalazłam ten proszek Bobas naprawdę polecam

http://www.allegro.pl/item551987691_...at_1_5_kg.html

http://www.allegro.pl/item544660541_..._promocja.html

e tam dziewczyny ja bez słodyczy daje rade bo akurat w tej ciąży mnie tak nie ciagnie jak ze starszym synkiem gorzej z owocami typu banany mandarynki no ale jem jabłka i grejfruty

do mycia używałam płynu Jonsons oliwki Nivea a teraz chyba spróbuje Hippa a chusteczki tylko pampers są najlepsze
Bercia dzieki a ten proszek ile w sklepie kosztuje?? Lepiej w sklepie czy na allegro kupowac?
Grejfruty kwasne, chociaz jak dojrzeja sa lepsze, tez lubie ale skorke sobie obieram
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 10:53   #3912
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Aguśkaa83 - ja właśnie też słyszałam o tych butelkach z Aventu że sa fajne, czekam więc na jakąs okazję i kupię. Ja się własnie będe pewnie bała tego pępuszka i jak się obchodzić z siusiaczkiem naszych maluchów, buuuu... z dziewczynkami nie ma takich problemów, i kolki to też raczej chłopcy miewają.

gosikk_s - no to dobrze przeczytać że koleżanka już się z tym pogodziła, ja też własnie przed chwilka rozmawiałam z koleżnką i była w zeszłym tygodniu w szpitalu bo strasznie ją kręgosłup bolał i nie wiedziałą co się dzieje aż ja czasem blokowało, i porobili jej badania i przyszedł do niej lekarz i powiedział że wie Pani rentgenu nie możemy zrobić bo przeciez jest Pani w ciąży, a ona , że ona nic nie we, i na USG jej wyszo że 3 miesiąci te bóle z tego właśnie, że sa to też objawy u niektórych kobiet. Jej chłopak prawe zemdlał w tym szpitalu. I też nie za bardzo się ucieszyła ale już podobno dociera to do niej.

magduchahahaha - ja tez pewnie z Hippa będę na początku używała, słyszałam dużo dobrych opinii i moja przyszła bratowa pracuje w rossmanie i mówiła że te kosmetyki schodza im najczęściej.

Bercia2000 - no to nie lada wyzwanie, zrezygnować z tylu dobrosi, szczególnie słodkości, ale Ty chyba jesteś wybitnie wytrwała i czego się ie robi dla naszych maluszków. Będzie dobrze, i cukier też spadnie zobaczysz
Stary 2009-02-09, 11:01   #3913
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika2121 wlasnie ja sie tez zastanawiam jak te siusiaczki myc hihih ostatnio gdzies wyczytalam ze nie wolno sciagac tej skorki....i juz nie wiem teraz
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 11:15   #3914
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
od razu widac, ze zakupki udane
a powiedz mi ile kupilas tych majtek poporodowych jednorazowych, bo ja musze tez sobie kupic, a zielona w te klocki jestem i ile bym mniej wiecej potrzebowala jak bede miala cesarke i w szpitalu zostane max 5 dni
No ja na razie kupiłam takie opakowanie z 2 sztukami. Nawet jak się zbrudzą, to drugie na zmianę, a Esti pisała że ja można ekspresowo wyprać i suszy się tylko zawijając w ręcznik i wykręcając. Myślę że więcej nie będę potrzebować.

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjecie, bom zapomniala to zrobic w poprzednim poscie
Śliczne czapeczki Ja też wczoraj czapkę kupiłam

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Aha bardzo dziekuje za zyczenia z okazji rocznicy kochane jestescie ale dobrze ze zorientowalyscie sie to nie ja obchodze rocznice hihihi ja mam 14 lutego 9 lat zwiazku leci ten czas...Małgosiu Tobie kochanie duzo milosci z tej okazji

mi tez bardzo ciemne wloski w ciazy wychodza, czasem az czarne, a farbuje na jasne brazy
Co do jedzonka tez tak mam ze caly czas o nim mysle i mysle co zjem zaraz co na kolacje sniadanie obiad...itd
Dziękuję za życzenia Tobie również życzę nieustającej miłości

No mi inne odcienie chwytają... oj hormony...

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Fajne ciuszki...

A ja mam piersi zorane. Niestety takie "uroki" ciąży...

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Małgosiu ja już dawno zauważyłam że farby kupowane w sklepie zawsze wychodzą ciemniejsze. Tylko te robione u fryzjera wychodzą takie jak się chce a pokaż swój nowy kolorek

ja czytałam negatywne opinie ale tylko o coneco V3 a o toledo i V4 czytałam same dobre

a na co idziecie do kina?

Małgosiu zgadzam się że ziaja ma super kosmetyki

oglądam sobie wózeczki i jestem baaaaardzo zakochana NADAL w BREVI OVO
Ja miałam sprawdzoną farbę, ale i tak w ciąży wyszedł inny kolor.

Byliśmy w kinie na "Idealny facet dla mojej dzieczyny..."

Właśnie sobie dzisiaj kupiłam do twarzy krem ziaji, a raczej ziajkę dla dzieci

A wózek cudo... Powiedz mi ile to cudo kosztuje. To zestawienie kolorystyczne jest cudne.

Cytat:
KOCHANE A JA MAM DZISIAJ STUDNIÓWKĘ
zapraszam

:par ty:

Cytat:

Też będę chyba kupować kosmetyki z Hippa, pooglądam te mydełka Sama używam oliwki i nie uczula, po Johnsonie dostawałam wysypki
Hipp jest super, kiedyś używałam oliwki. Byłam zachwycona. Jedyny minus to że są drogie. Ale kupię dzidziusiowi wyprawkę z hippa... Bo niestety z bambina nie ma mydła w płynie...

Zaraz zmykam po bratanka do przedszkola..... Uwielbiam tego malucha

Ja na obiad dzisiaj serwuję żurek... zapraszam jak ktoś ma ochotę...

Jak wrócę to wkleją Wam zdjęcia co kupiłam.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:22   #3915
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
ale za to masz cudowne fasolki w brzuszku!! i tylko to się liczy pamiętaj rozstępy smaruj kremikiem nawilżającym (niekoniecznie tym najdroższym na rozstępy) ważne że będziesz systematycznie te miejsca smarować i już.. po ciąży zobaczysz że skóra Ci się odwdzięczy tym że szybko wróci do siebie moja położna mnie do tego namawiała w poprzedniej ciąży i się udało! tak że teraz też tak robię i nie martwię się rozstępami.. mam duuże 3 z prawej strony i 2 ogromne na lewym bioderku, ale i tak wiem że to się da "zmniejszyć" jak w to uwierzysz to tak będzie
masz rację, nie ma co się martwić jakimiś tam fioletowymi, obleśnymi, wielkimi jak stąd do Teksasu rozstępami. Dzielna ze mnie baba, nie bede płakać
Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
na fionka madrze praawi
ale te fasolki to juz nie fasolki to juz wielkie chlopy!
Chłopy? Nowa diagnoza może coś w tym jest
Cytat:
anulka dzisiaj dopiero zauważyłaś?????
Nie, juz wczesniej zauwazylam ze cos sie zaczyna pojawiacj, ale wczoraj dopiero odważyłam się z tego zwierzyć

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:47   #3916
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kochane mam jeszcze jedno pytanko
Czy orientujecie sie jak to jest w tym roku z L4 w ciazy?? Chodzi mi o Zus...do tej pory bylo tak ze przed ukonczeniem 182 dni L4 nalezy zlozyc dokumenty do Zusu o swiadczenia rehabilitacyjne zeby do porodu dostawac te same pieniadze. Ale osttanio na wizycie moj gin wspomnial, ze maja przedluzyc ten okres ciaglosci L4 do 280 dni, ale ze nie jest pewien czy w tym roku to wejdzie. Nie wiecie moze jak ma byc?
Jesli 182 dni, to ja musialabym zlozyc wnisoki do zusu, na komisje bo 18.02. mija mi 131 dni L4. Dokumenty mam juz z pracy wziete, jeden wniosek musi wypelnic lekarz.
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 11:53   #3917
Aguśkaa83
Zakorzenienie

sorki pomylka, maja wydluzyc L4 nie do 280 a do 270 dni...
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 11:58   #3918
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Aguśkaa83 - ja też o tym słyszałam że mają wydłużyć ten czas, ale czy to już weszło to nie ma pojęcia tak szczerze i też poczekam może któraś nasza mamusia się bardziej orientuje. No coś z ta skórką trzeba robić ale co i kiedy to nie mam pojęcia zielona jestem w tym temacie, same dziewuszki u mnie są, i nie ma kogo spytać.

Małgosia - czekamy na zdjątka . A jak film? warty polecenia?

Bercia2000 - kurcze a mi jakoś śmierdza te z pampersa, moja znajoma ich używa i nie mogę z tym zapachem. No to jak Cie nie ciągnie na słodkości to tyle dobrze .
Stary 2009-02-09, 11:59   #3919
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Bercia dzieki a ten proszek ile w sklepie kosztuje?? Lepiej w sklepie czy na allegro kupowac?
Grejfruty kwasne, chociaz jak dojrzeja sa lepsze, tez lubie ale skorke sobie obieram
chyba bardziej opłaca się w sklepie jest na pewno w Auchan i chyba kiedyś w Tesco widziałam tylko nie pamiętam ile kosztował chyba około 15zł a może i mniej

hmmmm.. nie wiem czy to siła reklamy ale też zamierzam kupować kosmetyki Hipp
mój synek nie miał uczulenia na J&J czy Niwea za to na oliwke Bambino tak

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-02-09, 12:09   #3920
esti1984
Wtajemniczenie

kochane nic nie czytałam bo córcia ciągnie mnie na obiecany spacer więc lecę...a później gin na 15.45

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-02-12 o 11:12
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 12:16   #3921
Aguśkaa83
Zakorzenienie

esti slicznie Ci w tym kolorku, wogole masz piekna buzke Koniecznie zdaj relacje z wizyty u lekarza.

Kobitki znalazlam stronke dotyczaca nowej ustawy w sprawie urlopu macierzynskiego a takze L4 i innych rzeczy nas dotyczacych...
http://www.zus.pl/files/Macierzyński...nia%202009.pdf

z tego wynika ze L4 wydluza nam sie do 270 dni...ale ja jeszcze 18.02. jak bede na wizycie u gina to go dopytam
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 12:17   #3922
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
kochane nic nie czytałam bo córcia ciągnie mnie na obiecany spacer więc lecę...a później gin na 15.45

a oto obiecane fotki mojego kolorku...
Śliczne włoski Ale jak to mówią ładnemu to we wszystkim ładnie, czy jakos tak to idzie W każdym razie super wyglądasz
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 12:46   #3923
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam

:pijem y:

to sie bawimy wszyetkigo naj

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Laeseczki ja sie martwie Rozaliotka ze jej nie ma mam nadzieje ze jednak nic powaznego sie nie stalo
no wlasnie, dawno jej nie widac

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
No właśnie J&J nigdy bym nie kupiła dzidzi, naprawdę dużo się słyszy o uczuleniach po tych kosmetykach, nie wiem, pewnie to wina któregoś ze składników, a wydawałoby się, że taka dobra firma z tradycjami itp. A co do Nivea to słyszałam, że naprawdę ma dobre kosmetyki, ale my już wybraliśmy Hippa, głównie ze względu na to, że w sklepie, w którym akurat bylismy tylko Hipp był od pierwszego dnia zycia, np. na Nivea było napisane, że od pierwszego miesiąca
ja tez bym nigdy nie kupila, ale wiem ze nie bede miec wyjscia... troszke mi przysla z polski kosmetykow ale nie bede przeciez co miesiac paczki zamawiala bo za sama paczke 200 zl... a widzialam ze tu w sklepach tylko J&J albo jakies pasci typy Tesco
z tym ze jest tu kilka rodzaji oliwek J&J (jakies sensitive) i mysle ze ktoras nie bedzie uczulac... pytanie ktora

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

pakusia86 - hmmm.... no mały buntowniczek siedzi w brzuszku, zazwyczaj dzidzie lubią jak się je kołyszę podczas "przytulanek" . Mój to uwielbia staniczki prawie przeźroczyste. No to zacznie się istne szaleństwo w nowym domku, ja tak chce w marcu/kwietniu dopiero. Jeszcze jakos sie boję brać za te konkrety, czyżby jakieś głupie przesądy się trzymały mojej głowy hmmm... Pomysł z piłką fajny, wie że w niektórych szpitalach każą na nich skakać przed porodem, żęby się tam ruszyło w nas.
no wlasnie mnie wczoraj znajoma nastraszyla, zebym nie zaczynala cwiczyc bo mi sie tam wszystko poluzuje i moge wczesniej urodzic
no i sie przestraszylam... z tego co ja wiedzialam to pilka pozwala na prawidlowe nastawienie kosci, lagodzi bole krzyza... i rzeczywiscie tak jest... wystarczy chwilke pociwiczyc i jak nowo narodzona
teraz to sama nie wiem co zrobic... nie chce zeby mi sie tam cos poluzowalo :/
podobno w szpitalach gdy sa duze skurcze cwiczy sie na pilce zeby zlagodzic bol ??
i co mam teraz zrobic?? jedne mowia tak drugie inaczej.... mozzna szajby dostac...

Cytat:

sliczny kolorek a jakie dlugie wloski masz wydawalo mi sie ze krotsze bedziesz miec

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 12:51   #3924
Aguśkaa83
Zakorzenienie

pakusia mysle ze z ta pilka to najlepiej zapytac lekarza, ja 18 mam wizyte wiec jesli zadna z nas nie dowie sie wczesniej, to go zapytam jak to jest. Bo rzeczywiscie zeby sobie tymi cwiczeniami nie wywolac porodu
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 12:55   #3925
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusia mysle ze z ta pilka to najlepiej zapytac lekarza, ja 18 mam wizyte wiec jesli zadna z nas nie dowie sie wczesniej, to go zapytam jak to jest. Bo rzeczywiscie zeby sobie tymi cwiczeniami nie wywolac porodu

no wlasnie... nie chce za miesiac urodzic... bez przesady

ja musze zobaczyc kiedy mam terin do szpitala ale tez tak kolo 18... ale zapytaj jak mozesz... lepiej potwierdzic opinie lekarzy

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 12:56   #3926
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
zapraszam

:pijem y:

Moje gratulacje twoje i twej dzidzi zdrowko

Cytat:
Dziewczyny, do testu na obciążenie glukozą potrzebujemy 50 g glukozy? Bo taką kupiłam a teraz się zastanawiam czy nie powinnam mieć 75 g. Ale z tego co czytałam to najpierw robi się 50 a jak wyjdzie podwyższony wynik to dopiero później wyższą dawkę?

Z tego co wiem to najpierw 50 potem 75

Ale skoro jest rosnący to może jeszcze Ci posłuży, no chociaż on rośnie niby tylko o 1 rozmiar. Hmm mnie to cycki chyba dopiero po porodzie eksplodują a wtedy zamienią się w jeden rozstęp Ja chcę kupić proszek Lovela albo Jelp, jeszcze nie wiem. A do mycia to pojęcia nie mam
Ja kupie LOVELA nie jest strasznie drogi a moja bratowa kupiła duze pudło PERSIL SENSITIVE dla dzieci i mały dostał krostek na całym ciele jest do dupy...a i najwazniejsze zeby nie płukac ubranek w płynie do płukania proszek wystarczy bo dzidzia jak jest malutka to ma delikatna skorke i to za duzo chemii takze ja bede uzywac tylko proszku Lovela
Cytat:

Sliczne włoski i buzka.
Cholera wcieło mi posty cos mi sie ten wizaz je..e
Stary 2009-02-09, 13:02   #3927
malwa1234
Raczkowanie

Ja w srode ide na wizyte do mojej gin ciekawe jak tam sie rozwija moj syneczek?Nie widziałam go od 5 tygodni!!!a ktos cos pisał czy mydełko czy zel?Ja osobiscie preferuje zel bo lepiej sie pieni no i jest lepszy w uzyciu niz mydło a ja osobiscie sama nie uzywam mydła bo wg mnie wysusza skore.
I jeszcze jedno nie pamietam ktora z was podała linka z allegro mała szafeczka na kołkach taka z 3 połeczkami po ok 40zł taka ze mozna w niej kosmetyki poukładac i sobie ja ciagac po pokoju i wogole.Chce ja zamowic i nie moge tego znajsc na allegro
Stary 2009-02-09, 13:19   #3928
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno nie pamietam ktora z was podała linka z allegro mała szafeczka na kołkach taka z 3 połeczkami po ok 40zł taka ze mozna w niej kosmetyki poukładac i sobie ja ciagac po pokoju i wogole.Chce ja zamowic i nie moge tego znajsc na allegro
Nie wiem czy Ci się będzie opłacać, bo ja w biedronce dałam za nią niecałe 17 zł.

Już szukam i dam linka.

http://www.allegro.pl/show_user_auct...2571&gr_id=128
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 13:21   #3929
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Ja w srode ide na wizyte do mojej gin ciekawe jak tam sie rozwija moj syneczek?Nie widziałam go od 5 tygodni!!!a ktos cos pisał czy mydełko czy zel?Ja osobiscie preferuje zel bo lepiej sie pieni no i jest lepszy w uzyciu niz mydło a ja osobiscie sama nie uzywam mydła bo wg mnie wysusza skore.
witaj wprawdzie nie ja podawalam ten link, ale mam go zapisanego: http://www.allegro.pl/item542747603_...lkami_roz.html
powodzenia na wizycie i zdaj relacje jak dzidzia pozdrawiam
SZYMONEK

Stary 2009-02-09, 13:21   #3930
boszenka69
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Jak samopoczucie?
Ja odpoczywam w lozeczku i wcinam owoce Nawet dzisiaj obiadu nie zamierzam gotowac, zjem sobie tylko zapiekanki z piekarnika ..Robie sobie wolne od wszystkiego
Na szczescie jestem juz po ostatnim dniu w pracy. Pozegnalam sie ladnie ze wszystkimi i korzystajac z okazji, ze ostatnie dni przecen i mojej karty znizkowej wynioslam pol sklepu...Tzn. kupowalam tylko rzeczy dla corci, ale nawet do 12 miesiecy. TZ jak to zobaczyl to sie troszke chlopak zestresowal , bo teraz mamy problem jak to wszystko zabrac do PL Miejsca w bagazu praktycznie juz nie ma, kurier pojechal z naszymi walizami do kraju i mamy problem Najwyzej powyrzucam czesc swoich ubran.. Czeka mnie ostra selekcja

Esti gratuluje 100dnioweczki Sliczne wloski! Piekna z Ciebie kobieta

Bercia dzielna z Ciebie babka Czego sie nie robi dla maluszka Ja bez slodyczy to bym chyba padla A test na obciazenie glukoza dopiero przede mna
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości