Scent Bar VII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 12:51   #3271
trigonella
Rozeznanie

Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ale nijak nie mogę się zgodzić na to, żebym to akurat ja musiała w tej kwestii ustępować.
To, co nazywasz rolą mężczyzny jest dla mnie rolą niezwiązaną z płcią, tylko z typem osobowości. Mawia się, ze mężczyźni chcą być podziwiani, a ja skłonna jestem przyznać to prawo każdemu człowiekowi. I sobie oczywiście.
Dlaczego mam udawać, że jestem głupsza, żeby on poczuł się lepiej? Dlaczego moim kosztem?
Bycie osobą głupszą, mniej zaradną, słabą czy nieporadną ja osobiście odczuwam jako nieprzyjemne i jeśli mogę unikam zachowań przez które ktoś mógłby tak pomyśleć. Szczególnie jesli to nie jest prawda.
Pewnie dlatego ludzie mają mnie za twardszą, niż jestem.
Można więc powiedzieć, że podejście mam męskie (choć ja tego męskim nie nazywam). I to jest chyba problem. Dwóch przewodników stada w jednym stadzie.

Nie lubię się przymilać, jeśli ustępuję to dlatego, że mnie ktoś przekona, a nie dla świętego spokoju, podobnie jeśli przekonuję to za pomoca argumentów, nie gierek.

Tak swoją drogą, to nigdy nie potrafiłam pojąć (i nie mówie tu o Tobie personalnie Polly, lecz ogólnie na podstawie obserwacji forum plotkowego miedzy innymi), dlaczego kobiety wolą kręcić, manipulować, oszukiwać i stosować inne niehonorowe metody zamiast wywalczyć sobie prawo do jasnego mówienia, czego chcą.
Takie zachowanie, które kojarzy mi się z rym, co robią dzieciaki, kiedy oszukuję rodziców, że idą się uczyć, a zmykają na imprezę. Ale przecież męzczyzna nie ma nad kobietą władzy takiej, jak rodzice nad dzieckiem. Nie mówiąc już o tym, że dziecinada przystoi dzieciom, nie dorosłym.

Sabbath, podpisuje się pod tym co napisałaś w 100%

Where is your God
trigonella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:51   #3272
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość

p.s. Polly - zawsze jak widzę twój podpis to wydaje mi się, że szukasz domu raz niedoczytalam i juz tak zostalo
widze że dobrze mi życzysz jak ja czytam ten podpis to mi sie wydaje ze mi w końcu jakiś łysol przy......
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:59   #3273
ultraviolet21
BAN stały

dziekuje za polecane strony ,mam jeszcze jedna prosbe poszukuje slodkich ,trwalych perfum o zapachu owocowym cos na podobe miss cherie diora ,moga byc np .malina ..mozecie mi cos polecic??
ultraviolet21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:03   #3274
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Ja tak na szybko w wirze latania po mechanikach, serwisach, urywania się z pracy i w wirze pracy

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Jutro będzie lepiej, zobaczysz.

Niestety jest tylko gorzej
W skrzynce czekało na mnie wezwanie do zapłaty za składkę OC...
Rozrusznik co prawda znalazłam dużo taniej (300 a nie 950 zł), naprawa się nie opłacała...
Niestety facet do którego zawiozłam rozrusznik od razu stwierdził, że spalił się z powodu zepsutej stacyjki którą jak najszybciej muszę naprawić bo spalę kolejny.... no i kolejny problem... To się zgadza bo miałam przygody dziwne ze stacyjką. Czy muszę dodawać że w autoryzowanym serwisie na to nie wpadli?

Ogłaszam bakructwo, baj baj, doszkalanie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

zdjecie ponizej :

Hecate! Śnił mi się dziś ten Twój kolo

Cytat:

Mój Królewna doprowadza mnie ostatnio do załamki.
Nie wiem, co mu jest, ale zaczyna ryzykować, że przykuję go do kaloryfera i zaknebluję.

Szykowałam się ostatnio do bardzo ważnej konferencji.
Ponieważ nie należę do najregularniej sypiających osób na świecie zaparłam się i noc tuż przed postanowiłam przespać.
Polożyłam sie do wyrka z nieciekawą lekturą i po 23 zasnęłam jak niemowlątko (a raczej siłom i godnościom osobistom zmusiłam się do spania).
I co?!
Koło północy słucham i nie dowierzam własnym uszom!
W Królewnie bard się obudził! Pod drzwiami sypialni napadła go wena i zaczął grać na gitarze i śpiewać!

Oczywiście nie zasnęłam do rana. I to bynajmniej nie dlatego, że tak mnie olśnił jego śpiew...
Sabb... sorki, ale

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość

Właśnie sobie winkuję i kolejny dzień nadziwić się nie mogę, że głowa mnie nie boli
nabierasz wprawy

Ja dziś po pracy do kumpeli. Autobusem, z przesiadką.... zalać robala

Cytat:
Nie chciał.
Wyraźnie dał mi do zrozumienia, że moja robota, moja sprawa, on mi nie pomoże i nie życzy sobie, żeby działo się to jego kosztem. Co oznacza, że dzieckiem się nie zajmie kiedy mnie nie będzie, nie nakarmi, nie położy spać, sam sobie żarcia nie zrobi i w ogóle będzie szczęśliwy, jeśli powinie mi się noga. To jego stała postawa w takich sytuacjach. On bardzo kocha żonę, pod warunkiem, że nie czuje się gorszy od niej.

W ramach dowodzenia mi, jak bardzo mi nie pomoże zostawił dziecko samo i poszedł z kumplami do knajpy. Ja w Łodzi, przy stole konferencyjnym, burza mózgów, termin napięty, a dziecko wydzwania i płacze, że jest samo w domu...
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Zawiódł mnie Twój Królewna. Bardzo

Edit: To tak trochę brzmi, jakbym z Nim w związku jakimś był
Mnie też
Ech... są gorsze i lepsze dni
Poukładacie sobie wszystko

Cytat:
Myślę, że po latach z kobietą taką jak Sabbath, żaden facet się już na to nie nabierze.
Gdyby zaczęła, jaka to jest nieporadna, pewnie stwierdziłby, że postradała zmysły i pogotowie zawezwał.
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Wreszcie mam dostep do internetu mialam cala ulice rozkopana Baru pewnie nie nadrobie ale pokazuje Wam wreszcie moje wlosy
Wyglądasz super !!!!

Lecę odebrać auto od partaczy i naciągaczy i zawieźć do mojego mechanika.

Miłego dnia i wieczora

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:03   #3275
trigonella
Rozeznanie

Polly_ musisz zrobić tak jak kiedyś śpiewał Liroj .. będziesz szukał dymu, przyjedziesz do Kielc...

Where is your God
trigonella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:15   #3276
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Cytat:
Napisane przez ultraviolet21 Pokaż wiadomość
dziekuje za polecane strony ,mam jeszcze jedna prosbe poszukuje slodkich ,trwalych perfum o zapachu owocowym cos na podobe miss cherie diora ,moga byc np .malina ..mozecie mi cos polecic??
PC Black XS np malinowo, słodko i w miarę trwale.

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:17   #3277
ultraviolet21
BAN stały

Cytat:
PC Black XS np malinowo, słodko i w miarę trwale.
wachalam go i nie wyczuwam wnim malin ,a co sadzicie o hot coutre givenchy ,nie wachalam jeszcze...
ultraviolet21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:30   #3278
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Cytat:
wachalam go i nie wyczuwam wnim malin ,a co sadzicie o hot coutre givenchy ,nie wachalam jeszcze...
Ha właśnie chciałam pisać, że jesli nie czujesz w nim malin to co - bo ja głównie maliny tam czuję, ale rzuciłam jeszcze okiem w KWC na nuty zapachowe i rzeczywiście nie ma tam malin.... w szoku jestem bo dla mnie to jeden z najbardziej malinowych zapachów. Coś nie teges z moim nosem....

A Gucci II PF?

Stary 2009-02-10, 13:33   #3279
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez trigonella Pokaż wiadomość
Polly_ musisz zrobić tak jak kiedyś śpiewał Liroj .. będziesz szukał dymu, przyjedziesz do Kielc...

a wiesz ze się wybieram do Kielc niedługo
Stary 2009-02-10, 14:18   #3280
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość

Hecate! Śnił mi się dziś ten Twój kolo

Hehe az sie boje pytac

Sabbath - jestm w szoku... Powiem szczerze, ze nie spodziewalam sie czegos takiego przeczytac...
Ale to chyba jak w zyciu - jak napisalas zreszta sama - partner raz zaskoczy raz zawiedzie.

Zazdrosc - no coz, nie omija tez tez najblizszych, szkoda, ze tak reaguje.

I nie dziwie Ci sie, ze nie masz ochoty bawic sie w manipulacje - jakos mi takie techniki do Ciebie nie pasuja.

Ja tam owszem - manipuluje jak mi to ma przyniesc korzysc ale ja czesto w zyciu wybieram latwiejsze drogi, na skroty.

A teraz z innej beczki - od kilku dni w robocie na explorerze nie dzialal mi wizaz. Powiedzialam szefowi Informatykow na co po kilku probach wzruszyl ramionami i rzekl 'to wina strony'
Mowie 'no w domu mu chodzi bez problemow'

Sama wyczyscilam pliki netowe, ciacha i poszlo.

Szef informatykow na to nie wpadl...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:03   #3281
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Hehe az sie boje pytac

Sabbath - jestm w szoku... Powiem szczerze, ze nie spodziewalam sie czegos takiego przeczytac...
Ale to chyba jak w zyciu - jak napisalas zreszta sama - partner raz zaskoczy raz zawiedzie.

I nie dziwie Ci sie, ze nie masz ochoty bawic sie w manipulacje - jakos mi takie techniki do Ciebie nie pasuja.

Ja tam owszem - manipuluje jak mi to ma przyniesc korzysc ale ja czesto w zyciu wybieram latwiejsze drogi, na skroty.

A teraz z innej beczki - od kilku dni w robocie na explorerze nie dzialal mi wizaz. Powiedzialam szefowi Informatykow na co po kilku probach wzruszyl ramionami i rzekl 'to wina strony'

ciekawe co by mi mój powiedział gdybym zakomunikawała ze mi wizaz nie chodzi:
Stary 2009-02-10, 15:26   #3282
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Zaczęłam nadrabiać Bar, nie zaglądałam tu kilka dni.Ogólnie brak mi sił i ochoty na cokolwiek.

Przepraszam za opóźnienie z zakładaniem wątku z fotkami flakonów, kodami itp. spisanie wszystkiego, obfocenie, powycinanie, posklejanie bo fotek w poście może być tylko 6. Cierpię na ogromny brak ochoty na cokolwiek, kilka razy zabieram się za przerabianie fotek, a tak strasznie nie mam siły nawet kliknąć na folder ze zdjęciami. Postaram się w ciągu kilku dni rozpocząć wątek, wkleić z 5 postów aby pokazać o co chodzi w wątku i mam nadzieję że rozrośnie się już sam. Przepraszam raz jeszcze.

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Pozatym jak domniemam w weekend szykują się moje zaręczyny, ale ja nic nie wiem :P hehe
Gratuluję

Cytat:
Czereśnie, jagody, maliny, porzeczki, śliwki, truskawki... w perfumach polecam zapoznanie się z tym wątkiem są i maliny i mandarynki, może wyszukiwarka wypluje jeszcze coś ciekawego

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a wiesz ze się wybieram do Kielc niedługo
A nie będziesz może przejeżdzać przez Busko? Jeśli tak to zapraszam

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2009-02-10 o 15:54
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:52   #3283
kropka75
Zakorzenienie

Teraz doczytałam i jestem deczko w szoku...

Cytat:
Nie chciał.
Wyraźnie dał mi do zrozumienia, że moja robota, moja sprawa, on mi nie pomoże i nie życzy sobie, żeby działo się to jego kosztem. Co oznacza, że dzieckiem się nie zajmie kiedy mnie nie będzie, nie nakarmi, nie położy spać, sam sobie żarcia nie zrobi i w ogóle będzie szczęśliwy, jeśli powinie mi się noga. To jego stała postawa w takich sytuacjach. On bardzo kocha żonę, pod warunkiem, że nie czuje się gorszy od niej.

W ramach dowodzenia mi, jak bardzo mi nie pomoże zostawił dziecko samo i poszedł z kumplami do knajpy. Ja w Łodzi, przy stole konferencyjnym, burza mózgów, termin napięty, a dziecko wydzwania i płacze, że jest samo w domu...

Cytat:
Teraz moje "hobbystyczne" zajęcia wymagają, żebym przystopowała z pracą. I uprzedzałam go, że tak będzie. Twierdził, że nie ma sprawy. Teraz zaś wiedząc, że wzięłam na siebie obowiązki, których już zrzec się nie mogę bez utraty twarzy - teraz bredzi o rozwodzie i liczy na to, że ze strachu że się nie utrzymam sama będę... no nie wiem co będę. Błagać go, żeby mnie nie zostawiał?

Ja zupełnie serio sadzę, że on kiedy widzi, że za bardzo go przeskakuję robi wszystko, żeby mnie uwalić.
Kiedy mam doła, jestem w depresji, siedze w domu i czuje się jak kupa - on jest najcudowniejszym i najszczęśliwszym mężem świata. Ale przecież nie o to chodzi...

Faceci są dziwni.

Cytat:

Rozrusznik co prawda znalazłam dużo taniej (300 a nie 950 zł), naprawa się nie opłacała...
Niestety facet do którego zawiozłam rozrusznik od razu stwierdził, że spalił się z powodu zepsutej stacyjki którą jak najszybciej muszę naprawić bo spalę kolejny.... no i kolejny problem... To się zgadza bo miałam przygody dziwne ze stacyjką. Czy muszę dodawać że w autoryzowanym serwisie na to nie wpadli?

Ja co prawda ciągle buczę, że mój więcej pod samochodami niż pode mnę leży ale widzę, że ma to też zdecydowanie swoje (i to nie małe) plusy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:57   #3284
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość

A nie będziesz może przejeżdzać przez Busko? Jeśli tak to zapraszam
raczej nie będę,ale sprawdziłam gdzie jest Busko- i ono jest zupełnie gdzie indziej niż myślałam

Cytat:
Ja co prawda ciągle buczę, że mój więcej pod samochodami niż pode mnę leży ale widzę, że ma to też zdecydowanie swoje (i to nie małe) plusy.
Stary 2009-02-10, 16:10   #3285
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
ciekawe co by mi mój powiedział gdybym zakomunikawała ze mi wizaz nie chodzi:
heh

Boze jakiego mam lenia, biegalam jak z piorkiem w tylku caly dzien a teraz mam ostanie 2 godziny i absolutnie protestuje. Dupe podniose tylko w wypadku naglej potrzeby fizjologicznej.

Ciazylo wam kiedys 'nieodzywanie' sie z kims?
Mam taka sytuacje i poki bylo tak, ze nie bylo albo sie z ta osoba nie widzialam to mi to zwisalo.

Od pewnego dnia jednak, kiedy po ponad pol roku zamienilismy kilka zdan to mi ciazy. Ale nie mam sil sie odezwac. Zreszta co mam powiedziec 'no to dajesz kolego, stresc mi te 8 miesiecy'

Zreszta - usmiecha sie do mnie, wystawia jezyk dla jaj (tak - ja 26 on 34), patrzy sie. Nie pomaga mi to.
Jak to sie stalo ... ze jestesmy w punkcie wyjscia?

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-02-10, 16:10   #3286
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabb! , być może w waszym związku zachodzi jakaś nierównowaga, on Cię podziwia, ale czuje sie przez to gorszy i czuje się z tym źle. Gdybyś w jakiś sposób próbowała wzmocnić go, nie byłaby to chyba manipulacja.
Poza tym ja od lat wyznaję zasadę stawiania się w sytuacji drugiej osoby i spojrzenia na siebie jej oczami, czasem wręcz można poczuć jakie emocje się wzbudza własnym zachowaniem. Polecam tę metodę.

Czasami facet czuje sie odrzucony i niepotrzebny jeśli mamy swoje sprawy, mozna go trochę wciągnąc w te sprawy, dć się wypowiedzieć i to teżwg. mnie nie jest manipulacja.
Polly, Kochana, po pierwsze ja także nie mam problemu z pochwaleniem czy wyrażeniem podziwu jesli ktoś na to zasługuje. Zupełnie serio kiedyś, jeszcze za komuny wpadłam na to, że nalezy w tej kwestii postępować "po amerykańsku" i chwalić wprost. To naprawdę dodaje skrzydeł.
Po drugie jednak, tak jak napisała Aragonte - nie pochwalę czegoś, jeśli nie ma podstaw. W ludziach tyle jest rzeczy do chwalenia, takich uczciwie zasługujących na dobre słowo, że nie chcę się zniżać do bujania.
Dlatego mam wrażenie, że go chwalę. Ale rzeczywiście nie wpatruję się w niego z podziwem...

W kwestii braku równowagi możesz miec rację. To znaczy... chyba oboje mamy poczucie, że jest ona zachwiana, tylko każde sadzi, że w inną stronę.
Muszę to poważnie przemyśleć próbując spojrzec na to z jego strony, jak radzisz.
Dziękuję za dobrą radę.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
W temacie związków i zachowań międzyludzkich - to ja już chyba rozumiem, dlaczego jestem singlem. Jak czytam (nawet z przymrużeniem oka) o tych gierkach i manipulacjach, to jakoś tak... no... nie podoba mi się ten pomysł, a już zwłaszcza pomysł, że ja bym się miała podobnie zachowywać....
No własnie. Nawet z przymrużeniem obojga oczu.
Mam za sztywny kark.

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Czekam na firmę przeprowadzkową, powinni być o 11.00. a wtedy się zacznie niby raz na parę lat można to przeżyć, ale jak sobie pomyslę o wypakowywaniu tego badziewia
Brrrr! Współczuję i zyczę szybkiego finału.

Ale jedną zaletę przeprowadzki mają - sa bardzo skutecznym bodźcem do tego, żeby nie trzymac niepotrzebnych szpargałów. Mam problem z trzymaniem śmieci w domu - wszystkiego żal mi wyrzucić.
Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Hmm, to ja chyba podobnie mam. I zdecydowanie najlepiej się czuję ze świadomością, że mogę sobie poradzić ze wszystkim, bez przymilania się do kogokolwiek. Czasem czuję się jak ofiara, ale nie lubię tego Zdarzyło mi się raz czy dwa spróbować kobiecych gierek, ale czułam się kretyńsko w tej roli.
Ogółem dochodzę do wniosku, że bywałam wobec facetów zbyt szczera jak na ich wymagania Nie powiem komplementu, jeśli nie będzie do niego żadnych podstaw, no way.

Sabbath - Królewna ma u mnie minusa
No cóż, tu mogę sie podpisać pod wszystkim. Podejrzewam, że także pod tym, czego nie napisałaś.
I pod tym, że pan K. ma minusa. Na szczęscie ma też wiele plusów.

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Co to za ikonka przy odpowiedzi?? "Bloguj tym postem"
Pojęcia nie mam. Dumam nad tym od 2 dni i za każdym razem zapominam zapytać.

Cytat:

Bardzo jesteś Sabb kategoryczna i w zasadzie tak jak czytam co piszesz to w zupełności się z tobą zgadzam, bo jeśli faktycznie patrzymy na związek w takim kontekście to oczywiście, że żadna ze stron nie powinna czuć się gorzej, pokrzywdzona czy urażona, a juz na pewno nie kobieta tylko dlatego, że jest kobietą. I myslę, że jeśli partnerzy dają sobie na wzajem odczuć, że są dla siebie ważni takie poczucie krzywdy nie występuje. No tylko musi to być obustronne, bo równowaga jest kluczem do większości relacji międzyludzkich. myślę też że sedno sprawy leży w twoim ostatnim zdaniu
Prawda Choomiku. Jestem kategoryczna jak kozioł w kapuście.
W praktyce to nie wygląda tak ostro, mamy wypracowany pełan układ, ale rzeczywiście kiedy podejrzewam, że coś ociera się o dyshonor włącza mi się czerwona kontrolka.
A co do ostatniego zdania.... Ja staram się zrozumieć, dlaczego tak jest. Znam mamę mojego Królewny, która jest osoba całkowicie nastawiona na dawanie, bez własnych potrzeb, skrzętnie ukrywającą swoje marzenia, taka po prostu instytucja opiekuńczo - usługowa i to do tego sprawiająca wrażenie, że to dla niej szczyt marzeń.
I myślę sobie, że taki wprasowany w psychikę model (w jego środowisku wszystkie kobiety takie role pełnią, z żoną jego starszego brata włącznie) sprawia, że on za naturalną uważa sytuację, kiedy więcej dostaje, niż daje.
Nawet jesli się stara (a stara się) to sa to dla niego zachowania wyuczone. Kiedy jest zmęczony dochodzi do głosu głebsza warstwa świadomości i wówczas bywa trudno... Nie mówiąc już o tym, że to, co ja w takim układzie uważam za normalne i naturalne, w jego przekonaniu jest ustępstwem z jego strony i czymś w rodzaju zabrania mu naturalnych, świętych praw. Tak myślę.
Cytat:
Napisane przez trigonella Pokaż wiadomość
Sabbath, podpisuje się pod tym co napisałaś w 100%

Cytat:

Bankructwo tylko czasowe. Doszkalanie ciut poczeka, ale będzie. jestem pewna.
A co do różnic w cenie i niekompetencji serwisów licencjonowanych to niestety i ja nie mam dobrego zdania.
Cytat:
Hot Couture zdecydowanie warto. Nawet mnie zauroczyły (nie mówiąc już o tym, że mój mężczyzna wpadł z zachwyt ).
Zerknij może w ten wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=malinami
Cytat:
No dokładnie.

Cytat:

Ja nawet kiedy wiem, że mogłabym - mam blokadę wewnętrzną.
To znaczy potrafię manipulować i nawet udawać umiarkowaną idiotkę, ale to wtedy, kiedy muszę coś załatwić z osobą obcą. Wśród ludzi, którzy mnie znają i są dla mnie w jakiś sposób ważni pilnuję pozycji. No normalnie samiec ze mnie charakterologiczny.

Cytat:

I co szef informatyków na to, że Ci Wizaż nie działa?
Może uznał, że nie powinien działać w pracy?

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-02-10 o 17:35
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 16:30   #3287
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:

I co szef informatyków na to, że Ci Wizaż nie działa?
Może uznał, że nie powinien działać w pracy?
Powiedzialam, tonem slodkiej idiotki, ze na lunchu uzywam.

Teraz nie mam lunchu. heh.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-02-10, 17:01   #3288
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ostatniego zdania.... Ja staram się zrozumieć, dlaczego tak jest. Znam mamę mojego Królewny, która jest osoba całkowicie nastawiona na dawanie, bez własnych potrzeb, skrzętnie ukrywającą swoje marzenia, taka po prostu instytucja opiekuńczo - usługowa i to do tego sprawiająca wrażenie, że to dla niej szczyt marzeń.
I myślę sobie, że taki wprasowany w psychikę model (w jego środowisku wszystkie kobiety takie role pełnią, z żoną jego starszego brata włącznie) sprawia, że on za naturalną uważa sytuację, kiedy więcej dostaje, niż daje.
Ja w ogóle często mam wrażenie, że mężczyzna uważa to za naturalne. Jakby im to zostało z epoki kamienia łupanego. Może to jest jakiś gen.

I widzę wokół, że nawet jeśli któryś nie ma tego mechanizmu (bo mama w domu nauczyła), to bardzo mało trzeba, kilka głupich błędów partnerki, trochę przesadnej dobroci z jej strony i zaraz mu się ten mechanizm włącza.

Cytat:
Nawet jesli się stara (a stara się) to sa to dla niego zachowania wyuczone. Kiedy jest zmęczony dochodzi do głosu głebsza warstwa świadomości i wówczas bywa trudno... Nie mówiąc już o tym, że to, co ja w takim układzie uważam za normalne i naturalne, w jego przekonaniu jest ustępstwem z jego strony i czymś w rodzaju zabrania mi naturalnych, świętych praw. Tak myślę.
Tu bym mogła przepisać powyższe.
My się jakoś łatwiej uginamy. Więcej robimy "dla nas". Jeśli oni muszą coś poświęcić, to zwykle jest to nie "dla nas", a "przeciw nim".

Stary 2009-02-10, 18:01   #3289
Kagan
Wtajemniczenie

To ja tak z grubsza :
Cytat:

Trzymam mocno, bardzo mocno, strasznie mocno.
.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Kagan, trzymam kciuki za Twoje zdrowie

Chłop to, chłop. Współpracownik. Nie tylko mnie ten typ działa na nerwy. Złośliwe to takie, jakieś wredne komentarzyki, jakieś docinki. No a dzisiaj poszedł do dyrektorki, że współpraca ze mną mu się nie układa. A każdy z przywołanych przez niego przykładów jakiś naciągany
Aguś dziękuję
Co do współpracownika, to mam nadzieję, że trafi kiedyś kosa na kamień i zobaczy jak to jest. A swoją drogą to on musi być wredna świnia

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość

Pozatym jak domniemam w weekend szykują się moje zaręczyny, ale ja nic nie wiem :P hehe
Asiuńka gratuluję i tzrymam kciuki

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość

Pamiętacie, jak mówiłam o tym egzaminie, co się jest pytanym co najmniej godzinę? Prawda absolutna ja siedziałam w gabinecie tylko koło 5 godzin, ale niektórzy spędzili tam ponad 6. Wczoraj pan dr pytał jeszcze po północy, dzisiaj ponoć ma plan skończyć koło 3 nad ranem
ale można wychodzić w trakcie do toalety, więc idzie przeżyć. ale masakra taki egzamin. chociaż... ja bym o 3 mogła zdawać, wtedy mi się dobrze myśli
doznałam letkiego szoku

Cytat:
Zgadzam się. Nad ranem prawie popłakana byłam ze złości...

E, tam serenady!
On gra w kapeli metalowej, wena go dopadła i nowy kawałek komponował!
A resztę nocy on spał, a ja kręciłam się w łóżku.

Nie chciał.

Czy mówimy o tym samym Królewnie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Ide spac dobranoc Milego chlania w barze Jutro skontroluje poziom alkoholu w barkuI wystawie odpowiednie rachunki za picie
Nie chlałam Grzecznie spałam - bo cóż innego mogłam robić

Cytat:

Masz oczywiście rację. Znowu.
Czuje się zaniedbany i staram się go zrozumieć. On pochodzi z rodziny, gdzie kobiety nie nazywa się człowiekiem tylko zapleczem. ma być zapleczem dla mężczyzny i to największe, co może osiągnąć. Tylko jesli czegoś takiego właśnie pragnął, to czemu związał się ze mną?

Ten weekend był trudny. Wypadł mi ten wyjazd w ostatniej chwili, a byłam umówiona z jego bratem na położenie gładzi przy drzwiach. Niestety, musiałam go z tym zostawić, co dla niego musiało być szokiem, bo takie delikatesik jak on kontakt z remontem mógłby życiem przypłacić przecież.

A co do zarobków - u nas kiedyś też tak było, że ja robiłam wielka karierę, a on... on dużo mniejszą robił. Niestety w pewnym momencie ktoś z nas musiał zrezygnować z forsownej pracy i oczywiście byłam to ja. On miał z nosie to, że dziecko spędza całe miesiące w szpitalach. Z resztą kiedy się urodziło, to kompletnie mnie rozwalił oświadczając mi, że jeśli dziecko nie będzie nosiło wyłącznie jego nazwiska, to on je zostawi. A kiedy chciałam mówić do dziecka w swoim ojczystym języku oświadczył, że w takim razie on będzie pił.
Dodam jeszcze, że to on przez lata breził o tym, że chce miec dziecko, nie ja.

Teraz moje "hobbystyczne" zajęcia wymagają, żebym przystopowała z pracą. I uprzedzałam go, że tak będzie. Twierdził, że nie ma sprawy. Teraz zaś wiedząc, że wzięłam na siebie obowiązki, których już zrzec się nie mogę bez utraty twarzy - teraz bredzi o rozwodzie i liczy na to, że ze strachu że się nie utrzymam sama będę... no nie wiem co będę. Błagać go, żeby mnie nie zostawiał?

Ja zupełnie serio sadzę, że on kiedy widzi, że za bardzo go przeskakuję robi wszystko, żeby mnie uwalić.
Kiedy mam doła, jestem w depresji, siedze w domu i czuje się jak kupa - on jest najcudowniejszym i najszczęśliwszym mężem świata. Ale przecież nie o to chodzi...

Brzmi rozsądnie. Mnie od wielu lat naprzemiennie zachwyca i zawodzi.
Chciałam coś napisać, ale nie napiszę, nie powinnam. Sabb, czy mogę wiedzić jaki jest Twój ojczysty język. Przepraszam jeżeli jestem zbyt bezpośrednia

Cytat:
Małża trza sposobem podejśc
1. zadbać (TEN sposób jest zawsze dobry)
2. pojęczeć...oj nie radzę sobie...może pomożesz...znajdziesz...n aprawisz...pomozesz mi napisac...sprawdzisz czy dobrze...może być coś zmienił. dodał bo nie jestem pewna....

3. ach...ty jestes taki zaradny..nie to co ja
4. jak ja nie lubie mojej pracy chętnie bym się zwolniła

i takie tam żeby mógł poczuć się mężczyzną, poradzic i popocieszać
Ja to jestem taki " dziad, ale honorowy " - czyli nie to nie, łaski baz. Zaciskam zęby i radzę sobie sama. Nie lubię się prosić, przymilać.

Cytat:
Ja tak na szybko w wirze latania po mechanikach, serwisach, urywania się z pracy i w wirze pracy

Yolu, przykro mi bardzo Mam nadzieję, że i na szkolenie jeszcze zostanie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Zaczęłam nadrabiać Bar, nie zaglądałam tu kilka dni.Ogólnie brak mi sił i ochoty na cokolwiek.

Przepraszam za opóźnienie z zakładaniem wątku z fotkami flakonów, kodami itp. spisanie wszystkiego, obfocenie, powycinanie, posklejanie bo fotek w poście może być tylko 6. Cierpię na ogromny brak ochoty na cokolwiek, kilka razy zabieram się za przerabianie fotek, a tak strasznie nie mam siły nawet kliknąć na folder ze zdjęciami. Postaram się w ciągu kilku dni rozpocząć wątek, wkleić z 5 postów aby pokazać o co chodzi w wątku i mam nadzieję że rozrośnie się już sam. Przepraszam raz jeszcze.
Ewa, trzymam kciuki, żeby było lepiej

Mam dość lekarzy
Musiałam usunąć część Waszych emotek z postów, bo nie mogłam wkleić moich wypocin.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:19   #3290
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Małża trza sposobem podejśc
1. zadbać (TEN sposób jest zawsze dobry)
2. pojęczeć...oj nie radzę sobie...może pomożesz...znajdziesz...n aprawisz...pomozesz mi napisac...sprawdzisz czy dobrze...może być coś zmienił. dodał bo nie jestem pewna....

3. ach...ty jestes taki zaradny..nie to co ja
4. jak ja nie lubie mojej pracy chętnie bym się zwolniła

i takie tam żeby mógł poczuć się mężczyzną, poradzic i popocieszać
Nie da rady
Mogę pochwalić, jeśli pochwała jest zasłużona, wiem,że tż lepiej niż ja gotuje, zna się na kompie i nie mam problemów,żeby docenić, ale robić z siebie mniej rozgarniętą niż jestem-nie da rady.
Polly-te rady to jak żywcem wzięte z Pani Domu, albo innego Poradnika Domowego I chyba taka właśnie była intencja, taka z puszczonym oczkiem

Cytat:
Wreszcie mam dostep do internetu mialam cala ulice rozkopana Baru pewnie nie nadrobie ale pokazuje Wam wreszcie moje wlosy
Jako szatynka masz bardziej wyrazistą urodę, fajnie wydobyty jest kolor oczu.

Cytat:
Zreszta co mam powiedziec 'no to dajesz kolego, stresc mi te 8 miesiecy'

na przykład. Przecież to dobry początek rozmowy.

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:25   #3291
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Polly, ja nie stosuję takich sposobów NIGDY.
To po pierwsze byłoby kłamstwo, po drugie dlaczego mam uwłaczać swojej własnej godności robiąc z siebie ofermę, a po trzecie uważam, że obowiązek dbania mają obie strony. Więc dbam na tyle, na ile uważam to za właściwe, ale nadskakiwać nie będę.

Widzisz, ja mam do takich spraw podejście inne, niż większość kobiet. Rozumiem, że zrobienie z siebie słabej i nieporadnej idiotki przyniosłoby mi wymierne korzyści, ale jestem zbyt dumna na takie gierki.
Potrafię, poradzę sobie i nie znoszę jęczeć. Wolę kląć.
Chciałabym tak umieć, może z czasem się nauczę.
Nie znoszę nadskakiwania.

Cytat:
Pięknie pięknie bella

Cytat:
Apparition i Hot Couture

Ja dzisiaj śpiąca chodzę od rana, jakoś tak...

Właśnie mam w piecu zapiekankę serową.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:27   #3292
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Nie da rady
Mogę pochwalić, jeśli pochwała jest zasłużona, wiem,że tż lepiej niż ja gotuje, zna się na kompie i nie mam problemów,żeby docenić, ale robić z siebie mniej rozgarniętą niż jestem-nie da rady.
Polly-te rady to jak żywcem wzięte z Pani Domu, albo innego Poradnika Domowego I chyba taka właśnie była intencja, taka z puszczonym oczkiem
Niestety to działa.

A co gorsza potwierdzają to psycho- i seksuolodzy.

Jedyny warunek do spełnienia to: niedowartościowanie i kompleksy u faceta.

Stary 2009-02-10, 18:38   #3293
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety to działa.

A co gorsza potwierdzają to psycho- i seksuolodzy.

Jedyny warunek do spełnienia to: niedowartościowanie i kompleksy u faceta.
To ja podziękuję za takiego faceta.
Na szczęście nie wszyscy są zakompleksieni i nie każdemu to podnosi ego.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-02-10 o 18:40
Stary 2009-02-10, 18:41   #3294
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
To ja podziękuję za takiego faceta.
Na szczęście nie wszystkim to podnosi ego.
Ja nie wiem czy są inni.

Pewnie, że nie wszyscy są chodzącymi kompleksami, ale obawiam się, że każdy facet lepiej się czuje zarabiając więcej i umiejąc coś dobrze, lepiej od swojej kobiety.
Pracuję z samymi chłopami i zauważyłam, że wszyscy jak jeden kochają opowiadać sobie różne potknięcia swoich kobiet, głupiutkie pytania, jakieś błędy różne itd. I chwalą się co który robi lepiej, na potęgę. A jak już któryś gotuje, to dopiero jest gadki...

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-02-10 o 18:43
Stary 2009-02-10, 18:48   #3295
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Bardzo Wam wszystkim dziekuje

Kolor faktycznie po kilku dniach jest juz bardziej szatynkowy, bo zaczyna wychodzic mi blond. Tylko zastanawiam sie, czy mi sie to podoba, czy chce to jeszcze przyciemnic. Lampa w aparacie troche rozjasnila te wlosy, ale mniej wiecej tak to wyglada. Ja jestem bardzo zadowolona bo mam wrazenie, ze to podkreslilo mi twarz, a poza tym naprawde potrzebowalam takiej zmiany

Katt, rysunek zrobila dla mnie siostrzyczka Landryna (mam jest takich dziel cala kolekcje ) Bardzo sie polubilysmy z ta mala. Swietne dziecko, takie szalone

Sabbath, doczytalam, ze jakis problem z Krolewna byl. W tej chwili sie nie bede wypowiadac, bo nie doczytalam wszystkiego wiec nie mam prawa tego robic. Poprosty Cie przytule Wiem, ze jestes silna, wiem tez, ze nie dasz mu zachowywac sie jak jakis terrorysta

Odwiedzilam dzis po kilku lekcjach sejm, a teraz w ramach odpoczynku moze uda mi se nadrobic chociaz troszke
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 18:56   #3296
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem czy są inni.

Pewnie, że nie wszyscy są chodzącymi kompleksami, ale obawiam się, że każdy facet lepiej się czuje zarabiając więcej i umiejąc coś dobrze, lepiej od swojej kobiety.
Pracuję z samymi chłopami i zauważyłam, że wszyscy jak jeden kochają opowiadać sobie różne potknięcia swoich kobiet, głupiutkie pytania, jakieś błędy różne itd. I chwalą się co który robi lepiej, na potęgę. A jak już któryś gotuje, to dopiero jest gadki...
Co racja to racja. Teraz pracuję w mieszanym towarzystwie, ale wcześniej z samymi facetami. Na studiach podobnie,na 300 osób było 10 dziewczyn, więc wiem o czym mówisz, bo sporo się takich tekstów nasłuchałam Za to mój własny świetnie zna się na kompie, sprząta, prać też umie. Ja za to świetnie robię bałagan , umiem wbijać gwoździe, większość mebli też ja składałam. Oboje lubimy gotować. Tak więc równowaga jest. Może nie jest zgodna ze statystykami, ale jest

Stary 2009-02-10, 19:04   #3297
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Co racja to racja. Teraz pracuję w mieszanym towarzystwie, ale wcześniej z samymi facetami. Na studiach podobnie,na 300 osób było 10 dziewczyn, więc wiem o czym mówisz, bo sporo się takich tekstów nasłuchałam Za to mój własny świetnie zna się na kompie, sprząta, prać też umie. Ja za to świetnie robię bałagan , umiem wbijać gwoździe, większość mebli też ja składałam. Oboje lubimy gotować. Tak więc równowaga jest. Może nie jest zgodna ze statystykami, ale jest
Dobrze zaburzona statystyka dodaje atrakcji.

Trochę zazdroszczę.
Mój klasycznie, zna się na samochodach, komputerach itp. sprawach. Gotuje tylko z dokładną instrukcją, pierze wszystko razem, najchętniej na 90.
Meble składa z moim udziałem. Mam wrażenie, że jestem potrzebna do podziwiania jak mu to świetnie idzie. I do podawania różnych rzeczy, co mnie wkurza niesamowicie.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-02-10 o 19:05
Stary 2009-02-10, 19:45   #3298
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Trochę zazdroszczę.
Mój klasycznie, zna się na samochodach, komputerach itp. sprawach. Gotuje tylko z dokładną instrukcją, pierze wszystko razem, najchętniej na 90.
Meble składa z moim udziałem. Mam wrażenie, że jestem potrzebna do podziwiania jak mu to świetnie idzie. I do podawania różnych rzeczy, co mnie wkurza niesamowicie.
Ja się już nie wypowiadam bo jestem sama, chciałabym tylko aby mój mężczyzna jeśli takowy kiedyś będzie dogadywał sie ze mną na stopie także partnerskiej, w każdym związku są spięcia o pierdoły ale marzę o kimś kto będzie akceptował mnie i moje decyzje życiowe.
Jedynym takim osobnikiem jest mój przyjaciel. Pewnie tez dlatego jest moim przyjacielem.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 19:47   #3299
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Twarde babki wszystkie jesteście i widzę coraz więcej wśród kobiet takiej postawy, zastanawiam się czy w perspektywie kilku pokoleń to coś zmieni w postawie mężczyzn, czy ten gen o którym pisze kropka jakoś chłopom zaniknie czy może wręcz odwrotnie, w ramach samczego buntu.

Jeszcze odnośnie K. Sabbath i ogólnie ludzi - wzorce wyniesione z domu mają ogromne znaczenie

A pozostając w temacie - skubałam dziś kotu jajka

żeby nie było - praktykuję w lecznicy wet i mieliśmy dziś kiciora na kastracji. Moja pierwsza kastracja, zawsze byłam przekonana, że te okolice się goli raczej, a okazało się (co zresztą jest dość logiczne), że akurat tego obszaru się wygolić nie da - więc sierść się wyskubuje

Stary 2009-02-10, 19:52   #3300
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
żeby nie było - praktykuję w lecznicy wet i mieliśmy dziś kiciora na kastracji. Moja pierwsza kastracja, zawsze byłam przekonana, że te okolice się goli raczej, a okazało się (co zresztą jest dość logiczne), że akurat tego obszaru się wygolić nie da - więc sierść się wyskubuje

Miałam dziś jazdy. Tak źle to chyba jeszcze nie było Pier... mi się wszystko, byłam chlernie rozkojarzona i zestresowana. Nie poznawałam dziś siebie - instruktor zresztą też - tzn. był totalnie zszokowany moim "uwstecznieniem". Nie, żebym jechała na rondzie pod prąd, ale dziś się. Normalnie dooooopaaaa

Jestem totalnie wykończona, śpiąca i zdegustowana sobą

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości