|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Homoseksualizm. Co sadzicie?
Cytat:
to byla ironia....ale chyba trzeba sie jej wyzbyc...bo tak ciezko ja wylapac
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra, i tak nie dojdziemy do porozumienia. To teraz tylko łapanie za słówka, ale dobra odpowiadam. Kościół nic nie zmieniał? Widocznie czerpiemy wiedzę z innych źródeł... Medycyna idzie na przód. Homoseksualizm wg medycyny, WHO i APA nie jest chorobą. Taki jest fakt. Ja też opieram się na opinii naukowców. Nowotwory są chorobą, homoseksualizm nie. To porównanie nie ma sensu. To Twoja interpretacja tego cytatu. "Dlatego to wydał ich Bóg na pastwę bezecnych namiętności" – wydał czyli zesłał na nich homoseksuaulzim. Ja to interpretuję jako karę. I można tak bez końca.... |
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jaki ma sens rozpatrywanie czy homoseksualizm jest biologicznie slepa uliczka czy nie. Nie jestesmy zwierzetami tylko ludzmi.
Z punktu widzenia biologii slepa uliczka jest antykoncepcja i seks tylko dla przyjemnosci, juz nie wpomne, ze powinnismy zaczac krucjate przeciw starym pannom bezdzietnym, po co toto zyje jak najlepsze lata rozplodowe zmarnowane? /ironia/
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze to nadinterpetacja ale jak kto woli
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie wg Ciebie kim są homoseksualiści, jak tłumaczy to KK? Pedofilia, broń chemiczna nie jest wynikiem genów czy natury, ale tu się zgadzam z Tobą, że czynów człowieka. Widzisz dla mnie po prostu interppretacja homoseksualizmu przez KK jest niezrozumiała, sprzeczna. Dla mnie pedofilia i homseksualizm to dwie różne rzeczy. ---------- Napisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- No cóż człowiek jest omylny, równie dobrze możesz się mylić Ty jak i ja ... Ja, i nie tylko ja
Podpisz proszę petycję w sprawie ustawy o "ochronie" zwierząt doświadczalnych - eskalacja bezsensownego i ogromnego cierpienia zwierząt (także bezpańskich kotów i psów...) Edytowane przez maxi82 Czas edycji: 2009-02-20 o 14:29 |
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie homoseksualista to człowiek równy mnie...majacy te same prawa co ja... według Koscioła.. człowiek nie wybiera swojej seksualnosci zatem nie potepia on człowieka - homosekualiste...natomias t sprzeciwia sie praktykom homosekualnym ( to restrykcyjne ale adekwatne do obranego stanowiska) dla mnie postawa KK w tej sprawie jest oczywista...wynika to z dogmatow wiary i tyle...
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to wiem... (jesli Bog cos twierdzi to lepsze byloby cytowanie go niz wypowiadanie sie w jego imieniu to taka osobista refleksja)
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem, że Ty wiesz. Po prostu chciałam zacytować Twojego posta razem z tym, który Ty zacytowałaś, ale mi nie wyszło i nie bardzo wiem, jak to teraz zedytować. Sorki.
|
|
|
#521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Podpisz proszę petycję w sprawie ustawy o "ochronie" zwierząt doświadczalnych - eskalacja bezsensownego i ogromnego cierpienia zwierząt (także bezpańskich kotów i psów...) Edytowane przez maxi82 Czas edycji: 2009-02-20 o 14:59 |
||
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam zostaw ...nie edytuj..zbedna fatyga ![]()
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Maxi82, mam Ci całą Biblię przepisać? W wielu miejscach jest o tym mowa. Daj mi chwilkę to Ci coś wrzucę.
|
|
|
#524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspomniałam o tym konkretnym cytacie, ponieważ Bp Pieronek stwierdził: "Co do oceny samego homoseksualizmu - wiadomo, to się nie zmieniło od dwóch tysięcy lat. Tę ocenę sformułował już św. Paweł, nikt później niczego nowego nie wymyślił." Tak więc, jeżeli KK odnosi do tego cytatu jako do podstaw wiedzy na temat homoseksualizmu, to ja się do niego także odniosłam. http://wyborcza.pl/1,75477,6018034,I...nie_broni.html |
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jakbys mogla to nie obrazaj mnie bo tekst typu bo tak ciezko ja wylapac, chyba odnosi sie do tego ze niektorzy sa za malo inteligentni a to wydaje mi sie jest obrazliwe a nie Tobie oceniac kto jaki jest
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym momencie sama sie obrazasz...a to co ja napisalam rowniez bylo ironiczne..wiec nie wydaje mi sie zebym cie obrazila ..poza tym nie odnioslam sie do ciebie bezposrednio... edit: gdybys zapoznala sie z trescia watku a nie skupiala sie na wybiorczych postach to dostrzeglabys ironie w cytowanym poscie... to głowna przyczyna problemow na wizazu niestety
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-20 o 15:28 |
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie sama sie nie obrazam, tylko pisze to o czym sama napisalas ale nie wprost problemem na wizazu jest co innego i z tego co widze to nie ja jestem problematyczna osoba ale Ty
Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2009-02-20 o 15:29 |
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie zastrzelilas sie ze swojej broni EOT
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak Kościół Katolicki odnosi się do problemu, bo jestem protestantką, ale chodziło mi o to, jak Bóg odnosi się do homoseksualizmu.
"Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą. Jest to obrzydliwością.” 3 MOJŻ. 18,22 (BW) „Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę.” RZYM. 1,26-27
|
|
|
#531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla kościoła, żeby uznał homoseksualizm za chorobę? - co jest po prostu nieprawda, bo homoseksualizm za chorobe uznawali lekarze i dopiero od niedawna prezentowany jest inny punkt widzenia. Ma sens, bo twierdzisz ze wyznacznikiem ewolucyjnej przydatnosci jest wystepowanie czegos, to Ci wykazalem ze to ze cos wystepuje nie znaczy ze jest przydatne, korzystne czy normalne, bo tak wystepuja chocby choroby. Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, ze tu o homoseksualizmie mowa
co do KK i jego poglądów nie będę się wypowiadac bo pewnie zaraz ktoś się poczuje urazony
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przede wszystkim ja nie wyśmiewam Twoich poglądów. Sądzę, więc, że nie mamy o czym dalej dyskutować jeżeli nie masz zamiaru szanować moich. Dyskusja powinna się opierać na szacunku, a Tobie najwyraźniej przydałoby się trochę lekcji kultury. |
|
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
tez myslalam, ze o homoseksualizmie, a wszyscy pisza o kosciele katolickim. Chyba nie ten watek
Bo jak tu sie mamy wypowiadac o Biblii to ja chyba pomylilam watki i do tego nie znam sie przyznaje.
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla syntagmy za okazanie zdrowego rozsadku
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wysmiewam nigdzie Twoich pogladow, tylko takie naciaganie danego cytatu z Biblii, zeby do tych pogladow pasowal; inaczej niz kiepski zart nie widze.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrak, kościół nieźle namieszał w Piśmie Świętym.. Nawet 10 przykazań popierniczyli. Ale mniejsza z tym, bo tu się znowu robi wielka dyskusja o KK. Ileż można..?
Wracając do tematu - zastanawia mnie jedno: mężczyźni - hetero - są często negatywnie nastawieni do gejów (a fuj, to zboczenie i w ogóle). Natomiast co innego, kiedy chodzi o lesbijki... Przecież to ten sam homoseksualizm. Taka wybiórcza homofobia.
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, ze to nie jest ten sam homoseksualizm, bo w wiekszosci przypadkow te pozytywnie postrzegane lesbijki, to "lesbijki" a nie lesbijki.
|
|
|
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie za wiele mogę, to i nie za wiele planuję w związku z tym.
![]() O takiej dyskryminacji właśnie pisałam. Krzywdzą czy nie, wolno mi chyba czegoś nie lubieć? A dlaczego od razu mam działać? Chodziło mi o to, że nie zamierzam, czyli nie będę tolerować. Działać będę dopiero gdy przekroczą próg mojej prywatności. Ale homo to moda, która, jak każda minie za jakiś czas. Może nie sama orientacja, bo ta istnieje od wieków, ale moda na obnoszenie się z tym i nakazywanie tolerancji.
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Homoseksualizm tę naturalność po prostu zaburza- jeśli będą się wiązali homoseksualiści, to ludzie wyginą, bo kto ma ich spłodzić? Nie uwierzę nigdy, że homoseksualizm jest naturalny, skoro prawom natury zaprzecza i zaburza ich porządek. _________________________ _________________________ _ Ja nie rzucam w nich kamieniami, nie wyzywam, ale mam prawo nie tolerować niektórych ich zachowań ani żądań. Wielu innych rzeczy też nie toleruję, np. niesłowności, a jakoś nikt za to na mnie psów nie wiesza. Taka pozorna tolerancja. Wszyscy wszystko tolerują, a nie tolerują tego, że ja czegoś nie toleruję No ludzie... To mi się nasuwa po przeczytaniu niektórych postów. Strasznie to wszystko śmieszne.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2009-02-20 o 22:06 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

? Tyle ze mozesz dywagowac ile wlezie, a nie zmieni to faktu ze homoseksualisci sie nie moga rozmnazac, wiec patrzac z punktu widzenia biologii, jest to slepa uliczka.
Ty kpisz piszac ze ja kpie 
/ironia/
znowu ironia niby to ja powinnam byc strasznie tolerancyjna i wogole. Tylko ze ja myslalam kiedys ze jestem hetero, byl jakis tam facet potem drugi. na mysl mi nie przyszlo ze zycie tak mnie zaskoczy. Ja zlego slowa nie powiem o hetero tych ktorych znam ale wkurzaja mnie dziewczyny takie z solarium z tipsami i wogole

"

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bo jak tu sie mamy wypowiadac o Biblii to ja chyba pomylilam watki i do tego nie znam sie przyznaje.