Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-04, 20:03   #1681
Kawwaa
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Uczelniane P:

Ś: 2 parówki cielęce z serem, bułka 100g z ziarnami, z masłem, keczup, musztarda, 4 małe ogórki kiszone, banan, 2 mandarynki, 2 łyżki crunchy fruit zalane jogurtem, kawa z mlekiem 3,2%

IIŚ: drożdżówka z makiem, jogurt pitny - kawa z guaraną

IIIŚ: 2 paszteciki, jeden z nadzieniem jajecznym, drugi z żółtym serem i pieczarkami
kubek barszczu czerwonego

czekolada z automatu
sok Kubuś, princessa kokosowa XXL

O: zupa grochowa
2 skrzydełka w sosie miodowym, ziemniaki, surówka szwedzka
D: kilka ciastek z marmoladą, kawa z mlekiem 3,2%

dużo orzeszków
2 jabłka

K (przed chwilą): zapiekanka (kupna) ale z własnym obkładem, na dół--->lampka wina na gorąco z przyprawą do grzańca
Pewnie będzie jeszcze jedna
A jak się jeszcze bardziej zdołuję to jeszcze jedna....

Jeśli można prosić o ocenkę, to yyyy... proszę.
Stary 2009-03-04, 20:15   #1682
Trooskaffka
Raczkowanie

R..

woda z cytryna

ok 7.30 sniadanie owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, lyzka slonecznika..

11.00 II sniadanie: kromka chleba zytniego z 2 plastrami wedliny z indyka, plaster pomidora, ok 6 plastrow ogorka, jablko, herbata zielona z pigwa.. pychaaa..

14.30 III sniadanie: serek homogenizowany naturalny z 4 lyzeczkami zarodkow pszennych..

17.00 Obiad:
30g ryzu brazowego, 4 sojowe, 1/3 paczki szpinaka z jajkiem.. a i tak ledwo zjadlam..

0k 20.30 kolacja: 1/2 puszki tunczyka wsw z ogorkiem konserwowym..

Prosze o ocene..

Trooskaffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 20:18   #1683
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Uczelniane P:

Ś: 2 parówki cielęce z serem, bułka 100g z ziarnami, z masłem, keczup, musztarda, 4 małe ogórki kiszone, banan, 2 mandarynki, 2 łyżki crunchy fruit zalane jogurtem, kawa z mlekiem 3,2%

IIŚ: drożdżówka z makiem, jogurt pitny - kawa z guaraną

IIIŚ: 2 paszteciki, jeden z nadzieniem jajecznym, drugi z żółtym serem i pieczarkami
kubek barszczu czerwonego

czekolada z automatu
sok Kubuś, princessa kokosowa XXL

D: kilka ciastek z marmoladą, kawa z mlekiem 3,2%

dużo orzeszków
2 jabłka

K (przed chwilą): zapiekanka (kupna) ale z własnym obkładem, na dół--->lampka wina na gorąco z przyprawą do grzańca
A jak się jeszcze bardziej zdołuję to jeszcze jedna....

jeeej, kaaawwwa co się stało?

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 20:26   #1684
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
P:

Iśn-jajecznica z 3 jaj z szynką, cebulką i pomidorkiem, posypana szczypiorkiem,grahamka z masełkiem i serem żółtym zapieczona w mikrofali i polana ketchupem, kawwaaa z herbatą (Kawwwuuuusia to jest pyszne) Kikuś a z jaką herbatą robiłaś???? Mi najbardziej smakuje z truskawkowo-waniliową ale z poziomkową też jest dobra

bananek

IIśn-a) paluch z masełkiem, parówką, serem, warzywkami i sosem, kubuś
b) mleko wanliowe, 7day's

pierniki

O- flaki wołowe(ja też chcę flaczki) z 2 kanapkami z masełkeim, ziemniaczki zapiekane z serem i szczypiorkiem, pierś z kurczaka panierowana z farszem z pieczarek, buraczki z papryką i marchewka zasmażana, kompot truskawkowy

cappuccino, kawałek jabłecznika z gałką lodów waniliowych posypanych startą czekoladą

P- racuszki z jabłkami wieki nie jadłam racuchów, muszę mamuta do patelni zagonić, polane słodzoną śmietaną i posypane kakao, kubek kakao

paczka paluszków z sezamem, 2 rafaello

K- tosty z szynką, serem i ananasem, wieśniak z ananasem, herbata

teraz jem sobie j.naturalny zmoksowany z bananem i wkruszonymi biszkoptami

Pysznie, smacznie, różnorodnie itp., itd., czyli jak zwykle

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
jeeej, kaaawwwa co się stało?

A tak jakoś smutno
Chociaż, jeszcze trochę i będzie lepiej
Stary 2009-03-04, 20:45   #1685
vana
Raczkowanie

GG do vana

Kawuś, nie daj się smutkom, na pewno wszystko się unormuje i cokolwiek się stało, wyjdziesz na prostą

Nasturcja, kika- ślicznie i przesmacznie jak zwykle

Iza- no wkleję już, ale okropnie się czuję nie wiem od czego, w połowie dnia złapał mnie ból brzucha, od tamtego czasu zwijam się z bólu, wszystko przeze mnie przelatuje , ale jem, jem z rozsądku. buzi

tak więc dzisiejsze Pe /mam nadzieję, że nie zawaliłam /:

Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, tłustym twarogiem wymieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem, salami i awokado; kawa na mleku 3,2% z cukrem; jogobella pieczone jabłko z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i garścią rodzynek; mandarynka

IIśn: 1. grahamka 100g z masełkiem, żółtym serem, szynką, sałatą, sosem i papryką konserwową; banan
2. /bufet szkolny:/ 3 naleśniki biszkoptowe z pieczonymi jabłkami, sosem waniliowym i cukrem; jogurt pitny kokosowo-pistacjowy

/i tu się zaczęło, ale mimo wszystko jadłam/
o: gęsta zabielana zupa jarzynowa (prawie same warzywa, mięcho-golonka z indyka i fuuura makaronu); gniecione ziemniaczki ze śmietaną i koperkiem, wątróbka smażona z cebulką; surówka z kapusty kiszonej z cukrem i oliwą z oliwek; kompot wiśniowy
d: kawał sernika z brzoskwiniami z polewą czekoladową, kawał ciasta rafaello, duużo śliwek w czekoladzie

p: talerz łazanek, 2 kromy chleba z masełkiem i solą; herbata miętowa z cukrem

k: 2 tosty z masełkiem, szynką i ananasem; kroma chleba z masełkiem i pieczonym schabem; puszka sardynek w sosie pomidorowym, herbata z cytryną i cukrem

teraz kończę wielki kubek kisielu żurawinowego z cukrem i syropem wiśniowym. ech.
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:00   #1686
la novia
Raczkowanie

cześć cześć

Dziś kolejny dzień na RRR... wszytko byłoby dobrze gdyby nie kolacja :/ kupiłam świeży chlebek no i mnie dopadło...

I: owsianka z 2 pełnych łyżek płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, jabłko starte, cynamon, plaster twarogu chudego.
II: 100g serka homo naturalnego, 4 orzechy włoskie, cynamon, marchewka
III: 200g dorsza grillowanego, 2 łyżki brązowego ryżu z 5 duszonymi pieczarkami z cebulką.
IV: hm... zaczęło się 100g serka wiejskiego i kanapką z chleba orkiszowego z wędlina drobiową... później zjadłam jeszcze 3 takie kanapki :/

na podwieczorek nie miałam dziś czasu i pewnie dlatego tak się z tą kolacją zagalopowałam.

Proszę o ocenkę jadłospisu będę wdzięczna.
la novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:00   #1687
tytka19
Raczkowanie

moje r

sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) i 3/4 szkl mleka 1,5%

jablko

2sniadanie 2x kromka chleba orkiszowego z pasztetem drobiowym i ogorkiem kiszonym

obiad to taki dzisiaj z lenistwa owsianka 5x lyzka platkow owsianych ze szklanka mleka 2% kostka gorzkiej czekolady i lyzka platkow gold flakes (moja ulubiona)

kawa z mlekiem i dosc spora garsc orzechow wloskich, dwie suszone sliwki

kolacja 2x kromka orkiszowego chlebka z ogorkiem swiezym i twarozkiem (150g) przyprawy

prosze o ocene

Edytowane przez tytka19
Czas edycji: 2009-03-04 o 21:02
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:06   #1688
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie to mało, bardzo mało..
staram sie
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:06   #1689
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość

Iza- no wkleję już, ale okropnie się czuję ale okropnie fizycznie, czy psychicznie? nie wiem od czego, w połowie dnia złapał mnie ból brzucha, od tamtego czasu zwijam się z bólu, wszystko przeze mnie przelatuje , zdarza sie kazdemu takie 'chorobsko', moja terapia dzisiaj zostala odwołana przez zatrucie pokarmowe moje psycho. mam nadzieje ze jak najszybciej przejdzie ale jem, jem z rozsądku. buzi

tak więc dzisiejsze Pe /mam nadzieję, że nie zawaliłam /:

Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, tłustym twarogiem wymieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem, salami i awokado; zazdroszcze ze lubisz takie rzeczy kawa na mleku 3,2% z cukrem; jogobella pieczone jabłko z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i garścią rodzynek; mandarynka dobra ta jogobella ;>?

IIśn: 1. grahamka 100g z masełkiem, żółtym serem, szynką, sałatą, sosem i papryką konserwową; banan

2. /bufet szkolny:/ 3 naleśniki biszkoptowe z pieczonymi jabłkami, sosem waniliowym i cukrem; jogurt pitny kokosowo-pistacjowy mniaaaaaaam, tez mam w szkole nalesniki z pieczonym jablkiem, ale to nie są 'biszkoptowe' ;> i bez sosu ale za tylko 3,60 zł

o: gęsta zabielana zupa jarzynowa (prawie same warzywa, mięcho-golonka z indyka i fuuura makaronu) kto Ci robi takie obiadki?; gniecione ziemniaczki ze śmietaną i koperkiem, wątróbka smażona z cebulką; surówka z kapusty kiszonej z cukrem i oliwą z oliwek; kompot wiśniowy
d: kawał sernika z brzoskwiniami z polewą czekoladową, kawał ciasta rafaello, duużo śliwek w czekoladzie pycha deser

p: talerz łazanek, 2 kromy chleba z masełkiem i solą; herbata miętowa z cukrem łazanki tak same? kocham chleb z maslem i solą

k: 2 tosty z masełkiem, szynką i ananasem; kroma chleba z masełkiem i pieczonym schabem; puszka sardynek w sosie pomidorowym, herbata z cytryną i cukrem kocham takie tosty

teraz kończę wielki kubek kisielu żurawinowego z cukrem i syropem wiśniowym. ech.
mam nadzieje ze bol brzuszka przejdzie jak najszybciej rzeczywiscie druga polowa dnia uboższa niz zwykle, ale trudno, zdrowie wazniejsze

mam pytanko w jakich godzinach mniej wiecej jadasz posiłki? chodzi mi glownie o obiad ? sama sobie odgrzewasz?

Stary 2009-03-04, 21:53   #1690
tytka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość
moje r

sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) i 3/4 szkl mleka 1,5%

jablko

2sniadanie 2x kromka chleba orkiszowego z pasztetem drobiowym i ogorkiem kiszonym

obiad to taki dzisiaj z lenistwa owsianka 5x lyzka platkow owsianych ze szklanka mleka 2% kostka gorzkiej czekolady i lyzka platkow gold flakes (moja ulubiona)

kawa z mlekiem i dosc spora garsc orzechow wloskich, dwie suszone sliwki

kolacja 2x kromka orkiszowego chlebka z ogorkiem swiezym i twarozkiem (150g) przyprawy

prosze o ocene
up
Stary 2009-03-05, 07:16   #1691
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
kurcze, przepięknie i te tosty na kolaaacje, mmmmm
dziękuję, na tosty miałam już kiedyś ochotę, więc...musiałam ją zaspokoic

Cytat:
Uczelniane P:

Ś: 2 parówki cielęce z serem, bułka 100g z ziarnami, z masłem, keczup, musztarda, 4 małe ogórki kiszone, banan, 2 mandarynki, 2 łyżki crunchy fruit zalane jogurtem, kawa z mlekiem 3,2% superrrr

IIŚ: drożdżówka z makiem, jogurt pitny - kawa z guaranąmniammmm

kubek barszczu czerwonegoeXtra

czekolada z automatu
sok Kubuś, princessa kokosowa XXL-->

D: kilka ciastek z marmoladą, kawa z mlekiem 3,2% Kawwwwa zaproś mnie na obiad kiedyś

dużo orzeszków
2 jabłka

A jak się jeszcze bardziej zdołuję to jeszcze jedna....Ejjjj Kawwwwuuusieńko co się dzieje? nie smutaskaj

jadłospisiak super, smacznie, zdrowo i pięknie!

Cytat:
Pysznie, smacznie, różnorodnie itp., itd., czyli jak zwykle

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A tak jakoś smutno
Chociaż, jeszcze trochę i będzie lepiej
dziękuję, a piłam z herb wniliowo-truskawkową racuszki uwielbiam

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Kawuś, nie daj się smutkom, na pewno wszystko się unormuje i cokolwiek się stało, wyjdziesz na prostą

Nasturcja, kika- ślicznie i przesmacznie jak zwykle dziękowac

Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, tłustym twarogiem wymieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem, salami i awokado; kawa na mleku 3,2% z cukrem; jogobella pieczone jabłko z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i garścią rodzynek; mandarynka smacznie

2. /bufet szkolny:/ 3 naleśniki biszkoptowe z pieczonymi jabłkami, sosem waniliowym i cukrem; jogurt pitny kokosowo-pistacjowy

o: gęsta zabielana zupa jarzynowa (prawie same warzywa, mięcho-golonka z indyka i fuuura makaronu); gniecione ziemniaczki ze śmietaną i koperkiem, wątróbka smażona z cebulką; surówka z kapusty kiszonej z cukrem i oliwą z oliwek; kompot wiśniowy dawno nie jadłam wątróbki a ziemniaczki ze śmietaną
d: kawał sernika z brzoskwiniami z polewą czekoladową, kawał ciasta rafaello, duużo śliwek w czekoladzie bosko

p: talerz łazanek, 2 kromy chleba z masełkiem i solą; herbata miętowa z cukrem

k: 2 tosty z masełkiem, szynką i ananasem; kroma chleba z masełkiem i pieczonym schabem; puszka sardynek w sosie pomidorowym, herbata z cytryną i cukrem

pysznie Vanuś-czyli jak zwyklei zdrowiej szybciutko

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 07:57   #1692
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
moje r

sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) i 3/4 szkl mleka 1,5% dodaj jakis owoc, moze suszone owoce do owsianki? albo kromke razowca z jakas wedlina? bo nei jest to jakos straaasznie duże sniadanie

jablko

2sniadanie 2x kromka chleba orkiszowego z pasztetem drobiowym i ogorkiem kiszonym ok

obiad to taki dzisiaj z lenistwa owsianka 5x lyzka platkow owsianych ze szklanka mleka 2% kostka gorzkiej czekolady i lyzka platkow gold flakes (moja ulubiona) no skoro z lenistwa to usprawiedliwione :P acz nie jest to najlepszy obiad ;p w dodatku nie ma białka. płatki gold flakes na R sie za bardzo nie nadają...

kawa z mlekiem i dosc spora garsc orzechow wloskich, dwie suszone sliwki moze zamiast tej kawy zjesz homo? bo troche mleka juz bylo

kolacja 2x kromka orkiszowego chlebka z ogorkiem swiezym i twarozkiem (150g) przyprawy ok, o ile węgle o tej porze nie utrudniaja Ci chudniecia

prosze o ocene
no obiad nie za bardzo :P przydałoby sie bialko (piers z kurczaka, rybka), wegle (ryz brazawy) i jakas surowka / warzywa. ogolnie jesz mało białka, bardzo duzo wegli, nie przeszkadza Ci to w chudnieciu?

Stary 2009-03-05, 08:29   #1693
Kawwaa
Rozeznanie

Kikuś-zapraszam Spróbuj też z poziomkową. HA!!!! A ja dzisiaj zrobiłam zamówienie na racuchy Ale zjem dopiero jak wrócę z uczelni
Miłego dnia dziewczyny
Stary 2009-03-05, 09:23   #1694
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
j.w i nadal małe ilosci, ale liczę że niedługo będzie więcej

A moje u dzisiejsze wyglada tak:
Iś: 3 kromki razowca podpieczone na patelni, 100g twarogu połtłustego wymieszane z 1/2 opakowania serka homo waniliowego, łyżka zarodków, kawa z mlekiem, pasek papryki(tak w trakcie do pochrupania)
IIś: kanapka (podwójna) z wędliną z indyka, papryką i kapustą pekińską, jabłko.
O: Wymieszane: 100g kaszy gryczanej, opakowanie warzyw z mrożonki (450g) , łyzka oliwy, zioła i curry.
później jabłko
P: jajecznica z 2 jajek z wędliną z indyka (4 plasterki), cebulka, pomidor, 2 podpieczone kromki żytniego.
K:serek wiejski lub homo naturalny z kakao (w planach, jak zglodnieje )
Dziekuje Ci za ocenkeStaram sie, czuje, ze juz niedlugo bedzie wszystko jak dawniej.A co do Twojego jadlospisu, to jest super, mam nadzieje, ze ja tez niedlugo bede mogla taki dodac
Stary 2009-03-05, 12:40   #1695
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzem dobry

Rrrrrr aczkolwiek dzis na 3 dnia jade do psiapsolki wiec bedzie ''niegrzeczne '' jedzenie i alkohol.. ale wytrawny szampan wiec nie az tak duzo szkody

S Actimel 0%,pomarancz,koktajl z bialka czekoladowego (23g bialka)+otreby sojowe+pol malego banana+50g jogurtu nat+100 ml mleka sojowego

II male jablko,kostka gorzkeij czekolady 85%, tortilla z salata,chuda szynka z kuaraka i plasterkiem serka odltuszczonego)

lunch salatka z 100g mieszanki fasol+100 gram tofu naturalnego,2 kostk gorzkeij czekolady

IV tortilla jak wyzej

V pzred wyjazdem na lotnisko na szybko koktajl jak na sniadanie

bede zobowiazana za ocene
Stary 2009-03-05, 15:33   #1696
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze bol brzuszka przejdzie jak najszybciej rzeczywiscie druga polowa dnia uboższa niz zwykle, ale trudno, zdrowie wazniejsze

mam pytanko w jakich godzinach mniej wiecej jadasz posiłki? chodzi mi glownie o obiad ? sama sobie odgrzewasz?

dziękuję dzisiaj już zdecydowanie lepiej, nadrabiam z nawiązką wiesz, choruję dosłownie raz do roku, więc trochę mnie zaskoczyły te wczorajsze żołądkowe rewelacje, ale na szczęście szybko minęło co do jogobelli, to jest pyszna, jak dosypie się cynamonu, to smakuje jak szarlotka a łazanki nie same, coś Ty, z kapustą, grzybami i boczkiem odsmażane na maśle
a posiłki jem zależnie od szkoły, jeśli mam na 7.30, to jem ok. 6.30 i później co ok 3 godziny, ale czasem częściej, bo nie lubię chodzić głodna. na obiady w luźniejsze i krótsze dni chodzę do babci, bo mieszka niedaleko, a jeśli jestem w domu przed mamą, to odgrzewam sobie chociaż zupę lubię sama gotować, ale mama zobowiązała się do przyrządzania obiadów sama, bo chyba nie chce, żebym z rozpędu stosowała swoje 'cudowne techniki' z czasów głębokiego ED. a w sobotę najczęściej jem u taty/babci, w każdym razie zawsze dużo i smacznie buziaki

Cytat:
pysznie Vanuś-czyli jak zwyklei zdrowiej szybciutko
dziękuję podwójnie
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:45   #1697
ilajla
Przyczajenie

witam
to mój dzisiejszy jadłospis R :

śniadanie : 50g musli + 250 ml mleka 1,5%
śniadanie II: 250ml Kubusia multiwitamina
obiad: 1 zraza (tylko gotowana w wywarze z warzyw) + warzywa z wywaru+ 50g ziemniaków
podwieczorek: 1/2 jabłka
kolacja( bedzie o 18.00) : activia śliwkowa

I co o nim sądzicie ???
ilajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:48   #1698
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez ilajla Pokaż wiadomość
witam

śniadanie : 50g musli + 250 ml mleka 1,5%
śniadanie II: 250ml Kubusia multiwitamina
obiad: 1 zraza (tylko gotowana w wywarze z warzyw) + warzywa z wywaru+ 50g ziemniaków
podwieczorek: 1/2 jabłka
kolacja( bedzie o 18.00) : activia śliwkowa

I co o nim sądzicie ???
...że nic mi się tutaj nie podoba. zachęcam go wątków podwieszonych - masz na początku wątku.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 16:36   #1699
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilajla Pokaż wiadomość
witam

śniadanie : 50g musli + 250 ml mleka 1,5% nie jest to najpozywniejsze sniadanie. musli słodzone?? jesli tak to na R nie za bardzo. Ponadto moglas dac jakies owoce, albo razowca z jakims bialkiem
śniadanie II: 250ml Kubusia multiwitamina zartujesz sobie? to nie jest posilek
obiad: 1 zraza (tylko gotowana w wywarze z warzyw) + warzywa z wywaru+ 50g ziemniaków 1 zaraza? zalezy z czego i jak duza. ziemniaki zastąp brazowym ryzem, bo maja wiecej wart. odzywczych
podwieczorek: 1/2 jabłka znowu zart? owoce jemy w 1. polowie dnia. w dodatku nie moglas juz chociaz calego zjesc ? powinien byc jakis homo naturalny z nnkt
kolacja( bedzie o 18.00) : activia śliwkowa eee? wegle na kolacje nie bardzo, w dodatku co to za posiłek

I co o nim sądzicie ???
patrz -> wypowiedz gorzkiejkawy
Stary 2009-03-05, 18:00   #1700
tytka19
Raczkowanie

sniadanie standardowo owsianka z 4 lyzek owsianych z 3/4 szkl mleka 1,5% i kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) napiszecie ze znow malo ale naprawde nic wiecej potem nie moge wmiesic:p

2sniadanie duza bulka razowa sucha ;p

obiad (w trakcie pol lyzeczki nutelli) 35g makaronu pelnoziarnistego z 200g warzyw na patelnie (bez tluszczu ale z ziemniakami byly) i jedna parowka (mam malenkie usprawiedliwienie w sklepie obok nie mieli piersi z kurczaka a ryby to sama woda a do innego za daleko)

garsc orzechow wloskich
2sliwki suszone
zaraz 2x kromka orkiszowego jedna z zoltym serem i szynka druga z jajkiem (bialko bo zoltka nie lubie)

czy mozecie ocenic i zliczyc kalorie? bo mi ciezko idzie liczenie\
z gory dziekuje
Stary 2009-03-05, 18:15   #1701
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
sniadanie standardowo owsianka z 4 lyzek owsianych z 3/4 szkl mleka 1,5% i kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) napiszecie ze znow malo ale naprawde nic wiecej potem nie moge wmiesic:p nie ma bialka

2sniadanie duza bulka razowa sucha ;p nie ma bialka ani warzyw

obiad (w trakcie pol lyzeczki nutelli) 35g makaronu pelnoziarnistego z 200g warzyw na patelnie (bez tluszczu ale z ziemniakami byly) i jedna parowka (mam malenkie usprawiedliwienie w sklepie obok nie mieli piersi z kurczaka a ryby to sama woda a do innego za daleko) parowki out,nutella tez,nie ma bialka

garsc orzechow wloskich
2sliwki suszone nie ma bialka
zaraz 2x kromka orkiszowego jedna z zoltym serem i szynka druga z jajkiem (bialko bo zoltka nie lubie, ser zolty na r i to kolacje odpada, malo bialka!!

czy mozecie ocenic i zliczyc kalorie? bo mi ciezko idzie liczenie\
z gory dziekuje
jw
kalorii liczyc nie warto,bo jakosciowo kiepsko,a nie loiczy sie sama ilosc ale tez jakosc. domyslam sie ze to redukcja, dziewczyno jedz bialko- tunczyk w sosoe wlsanym,chudy twarog, chuda wedlina,piers z kurczaka,ryby, jajka,serek wiejski,serek homo tyle do wyboru masz.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 19:27   #1702
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Kikuś-zapraszam Spróbuj też z poziomkową. HA!!!! A ja dzisiaj zrobiłam zamówienie na racuchy Ale zjem dopiero jak wrócę z uczelni
Miłego dnia dziewczyny
muszę najpierw taką kupic i dziękuję za zaproszenie, na pewno wpadnę poza tym smacznych racuchów życzę

Vana ależ proszę

P:

Iśn- 2 bajgle-jeden z sezamem, przekrojony na pół, duży plaster twarogu z dżemem wiśniowym, drugi z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym i makiem, prawie 2 kubki kakao

jabłuszko

IIśn- grahamka z masłem, serem, szynką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, szczypiorkiem i prażoną cebulką

garśc orzechów i banan

O- zupa pieczarkowa zabielana, zaprawiana mąką, duuuużo makaronu, ziemniaczki z mięskiem (karczek) duszony z cebulką, ogrommm cebulki, buraczki, kompot

kawwwwaaaa, 6 rogalików drożdżowych- połowa z marmoladą, połowa z nutellą

P- omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi z ubitą śmietaną kremówką i kawałkami brzoskwiń, polany syropem wiśniowym i posypany startą czekoladą, budyń sch z 3 okienkami czekolady

mars

K- 3 wielkie kromki z cebulką duszoną na oleju (taką jak się do mięsa lub wątróbki dusi), kanapka z masełkiem, serem, parówka z ketchupem

teraz mleczko z miodem i rogaliki

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 19:32   #1703
cytrusekxD
Zadomowienie

A wiec moje dzisiejsze U:

Śniadanie: owsianka:150g danone gratka, 100ml mleka, jablko, 3 lyzki platkow owsianych, cynamon i pol lyzeczki miodu

IIśniadanie:jablko i uwaga 20g ciasta kokosowego(wyrzuty byly i to duze, ale nie poddalam sie i zjadlam pozniej normalnie obiad)

Obiad:mala roladka ze schabu(w srodku byla:cebula, ogorek i papryka),2 albo 1,5 ziemniaka(nie wiem, nie pamietam), surowka:pomidor, ogorek konserwowy i troche papryki)

Podwieczorek:serek wiejski lekki(150g), pol banana, cynamom, pol lyzeczki miodu

Kolacja:kromka ciemnego pieczywa z plasterkiem poledwicy i ketchupem, miseczka salatki z ryzem

I jak??Lepiej??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 19:39   #1704
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
muszę najpierw taką kupic i dziękuję za zaproszenie, na pewno wpadnę poza tym smacznych racuchów życzę

Vana ależ proszę

P:

Iśn- 2 bajgle-jeden z sezamem, przekrojony na pół, duży plaster twarogu z dżemem wiśniowym, drugi z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym i makiem, prawie 2 kubki kakao

jabłuszko

IIśn- grahamka z masłem, serem, szynką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, szczypiorkiem i prażoną cebulką

garśc orzechów i banan

O- zupa pieczarkowa zabielana, zaprawiana mąką, duuuużo makaronu, ziemniaczki z mięskiem (karczek) duszony z cebulką, ogrommm cebulki, buraczki, kompot

P- omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi z ubitą śmietaną kremówką i kawałkami brzoskwiń, polany syropem wiśniowym i posypany startą czekoladą, budyń sch z 3 okienkami czekolady

mars

K- 3 wielkie kromki z cebulką duszoną na oleju (taką jak się do mięsa lub wątróbki dusi), kanapka z masełkiem, serem, parówka z ketchupem

ślicznie, Kikuś, a czemu znów PPPPPPPP?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 19:50   #1705
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:

Vana ależ proszę

P:

jabłuszko

IIśn- grahamka z masłem, serem, szynką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, szczypiorkiem i prażoną cebulką kocham takie połączenie

garśc orzechów i banan

mars

K- 3 wielkie kromki z cebulką duszoną na oleju mniam(taką jak się do mięsa lub wątróbki dusi), kanapka z masełkiem, serem, parówka z ketchupem też na kolację jadłam parówki

Dziś nie było racuchów, miałam rewolucję żołądkową, popołudniu przeszło ale wolałam nie ryzykować, jutro będą
A u Ciebie pysznie jak zwykle. Chyba jutro na śniadanie zrobię sobie jajecznicę z taką cebulką duszoną, ale będę musiała bardzo wcześnie wstać.... wiem, że warto
Stary 2009-03-05, 19:56   #1706
phenomena
Zakorzenienie

U z bólem brzucha

I duża kromka żytniego razowego z nutellą, activia z łyżka musli, cukierek i delicja
II bułka z ziarnami z pastellą, sałatą, serem żółtym i sopocką
II pomidorowa zabielana z ryżem i kromka j.w. z masłem, zielona herbata z opuncją
IV jabłko, dwie marchewy, pokrzywa do picia
V makrela w sosie pomidorowym i kromka chrupkiego pieczywa

btw- czy ryby z konserw sa zdrowe?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:02   #1707
Alterek
Raczkowanie

Moje U ( R oczywiście nie wyszło ) :

1. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, łyżki otrębów, pól szklanki mleka + jabłko.

2. Bułka z ziarnami z serem żółtym i ketchupem.

3. Prince Polo, jabłko.

4. Płatki czekoladowe i musli na mleku...

5. Mały kotlet schabowy, jeden ziemniak.

3 kawałki sękacza w czekoladzie, jabłko.

6. dwie kromki razowca z szynką drobiową, pomidor.

Hmm, ile tu jest na oko kcal?

Edytowane przez Alterek
Czas edycji: 2009-03-05 o 20:07 Powód: dopisek
Alterek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:16   #1708
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Dzisiaj zaczynam P..troche nie wychodzi ale to przez jeszcze mały żołądek:P

I: Cały filet z rybki smażony w panierce na oliwie z oliwek+ kromka chleba+ buraczki z chrzanem
II Znów nie było, bo późno śniadanie...
III. Talerz zabielanego barszczu z fuurą startych buraków, ziemniorków, naleśnik z masą twarogowo-wiśniową.
IV. Big naleśnik z musem jabłkowym, polany lekko sosem toffi,kiwi
V.Kroma chleba z masłem i szynką, papryka konserwowa.

Prosze o ocene..mam nadzieję ze aż tak nie zawaliłam
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:24   #1709
alliah
Przyczajenie

Cool Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

śn:kawa świeżo zmielona z mlekiem,owsianka:garść płatków owsianych górskich,otrębów,zarodków pszennych,sezamu,troszke wiórków kokosowych,czasem pyłek kwiatowypare orzechów laskowych,włoskich,nerkow ców3-4suszone śliwki,zalewam wrządkiem,tarkuję jabłko,gotowe
IIśn-sałatka zrobiona w domu z jabłka,banana,pomarańcz-posypane cynamonem,czasem jeszcze garść orzechow
ob-ryba najczęściej gotowana w zepterze albo pieczona w brytwance,zawsze dodaję cytrynę i dużo przypraw ziołowych,tylko troche soli,surówka-z wszystkich warzyw jakie mam pod ręką(w zimie starkowana marchew seler pietruszka por albo kiszona kapusta albo czerwona kapusta zawsze z oliwą z oliwek albo octem jabłkowym domowej roboty)
podwieczorek-jabłko najczęściej
kolacja-warzywa (w zależności od pory roku)zapiekane z serem białym jogurtem greckim jajkiem(białko ubite na piane)then i feel good
alliah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:35   #1710
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
A wiec moje dzisiejsze U:

Śniadanie: owsianka:150g danone gratka, 100ml mleka, jablko, 3 lyzki platkow owsianych, cynamon i pol lyzeczki miodu

IIśniadanie:jablko i uwaga 20g ciasta kokosowego(wyrzuty byly i to duze, ale nie poddalam sie i zjadlam pozniej normalnie obiad)

Obiad:mala roladka ze schabu(w srodku byla:cebula, ogorek i papryka),2 albo 1,5 ziemniaka(nie wiem, nie pamietam), surowka:pomidor, ogorek konserwowy i troche papryki)

Podwieczorek:serek wiejski lekki(150g), pol banana, cynamom, pol lyzeczki miodu

Kolacja:kromka ciemnego pieczywa z plasterkiem poledwicy i ketchupem, miseczka salatki z ryzem

I jak??Lepiej??
Jeszcze raz, prosze o ocenke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości