|
|
#1681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Uczelniane P:
Ś: 2 parówki cielęce z serem, bułka 100g z ziarnami, z masłem, keczup, musztarda, 4 małe ogórki kiszone, banan, 2 mandarynki, 2 łyżki crunchy fruit zalane jogurtem, kawa z mlekiem 3,2% IIŚ: drożdżówka z makiem, jogurt pitny - kawa z guaraną IIIŚ: 2 paszteciki, jeden z nadzieniem jajecznym, drugi z żółtym serem i pieczarkami kubek barszczu czerwonego czekolada z automatu sok Kubuś, princessa kokosowa XXL O: zupa grochowa 2 skrzydełka w sosie miodowym, ziemniaki, surówka szwedzka D: kilka ciastek z marmoladą, kawa z mlekiem 3,2% dużo orzeszków 2 jabłka K (przed chwilą): zapiekanka (kupna) ale z własnym obkładem, na dół--->lampka wina na gorąco z przyprawą do grzańca Pewnie będzie jeszcze jedna A jak się jeszcze bardziej zdołuję to jeszcze jedna.... ![]() Jeśli można prosić o ocenkę, to yyyy... proszę.
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
R..
woda z cytryna ok 7.30 sniadanie owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, lyzka slonecznika.. 11.00 II sniadanie: kromka chleba zytniego z 2 plastrami wedliny z indyka, plaster pomidora, ok 6 plastrow ogorka, jablko, herbata zielona z pigwa.. pychaaa.. 14.30 III sniadanie: serek homogenizowany naturalny z 4 lyzeczkami zarodkow pszennych.. 17.00 Obiad: 30g ryzu brazowego, 4 sojowe, 1/3 paczki szpinaka z jajkiem.. a i tak ledwo zjadlam.. 0k 20.30 kolacja: 1/2 puszki tunczyka wsw z ogorkiem konserwowym.. Prosze o ocene..
|
#1683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysznie, smacznie, różnorodnie itp., itd., czyli jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- A tak jakoś smutno ![]() Chociaż, jeszcze trochę i będzie lepiej
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Kawuś, nie daj się smutkom, na pewno wszystko się unormuje i cokolwiek się stało, wyjdziesz na prostą
![]() Nasturcja, kika- ślicznie i przesmacznie jak zwykle ![]() Iza- no wkleję już, ale okropnie się czuję nie wiem od czego, w połowie dnia złapał mnie ból brzucha, od tamtego czasu zwijam się z bólu, wszystko przeze mnie przelatuje , ale jem, jem z rozsądku. buzi ![]() tak więc dzisiejsze Pe /mam nadzieję, że nie zawaliłam /:Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, tłustym twarogiem wymieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem, salami i awokado; kawa na mleku 3,2% z cukrem; jogobella pieczone jabłko z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i garścią rodzynek; mandarynka IIśn: 1. grahamka 100g z masełkiem, żółtym serem, szynką, sałatą, sosem i papryką konserwową; banan 2. /bufet szkolny:/ 3 naleśniki biszkoptowe z pieczonymi jabłkami, sosem waniliowym i cukrem; jogurt pitny kokosowo-pistacjowy /i tu się zaczęło, ale mimo wszystko jadłam/ o: gęsta zabielana zupa jarzynowa (prawie same warzywa, mięcho-golonka z indyka i fuuura makaronu); gniecione ziemniaczki ze śmietaną i koperkiem, wątróbka smażona z cebulką; surówka z kapusty kiszonej z cukrem i oliwą z oliwek; kompot wiśniowy d: kawał sernika z brzoskwiniami z polewą czekoladową, kawał ciasta rafaello, duużo śliwek w czekoladzie p: talerz łazanek, 2 kromy chleba z masełkiem i solą; herbata miętowa z cukrem k: 2 tosty z masełkiem, szynką i ananasem; kroma chleba z masełkiem i pieczonym schabem; puszka sardynek w sosie pomidorowym, herbata z cytryną i cukrem teraz kończę wielki kubek kisielu żurawinowego z cukrem i syropem wiśniowym. ech.
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
cześć cześć
![]() Dziś kolejny dzień na RRR... wszytko byłoby dobrze gdyby nie kolacja :/ kupiłam świeży chlebek no i mnie dopadło... I: owsianka z 2 pełnych łyżek płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, jabłko starte, cynamon, plaster twarogu chudego. II: 100g serka homo naturalnego, 4 orzechy włoskie, cynamon, marchewka III: 200g dorsza grillowanego, 2 łyżki brązowego ryżu z 5 duszonymi pieczarkami z cebulką. IV: hm... zaczęło się 100g serka wiejskiego i kanapką z chleba orkiszowego z wędlina drobiową... później zjadłam jeszcze 3 takie kanapki :/ na podwieczorek nie miałam dziś czasu i pewnie dlatego tak się z tą kolacją zagalopowałam. Proszę o ocenkę jadłospisu będę wdzięczna.
|
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
moje r
sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) i 3/4 szkl mleka 1,5% jablko 2sniadanie 2x kromka chleba orkiszowego z pasztetem drobiowym i ogorkiem kiszonym obiad to taki dzisiaj z lenistwa owsianka 5x lyzka platkow owsianych ze szklanka mleka 2% kostka gorzkiej czekolady i lyzka platkow gold flakes (moja ulubiona) kawa z mlekiem i dosc spora garsc orzechow wloskich, dwie suszone sliwki kolacja 2x kromka orkiszowego chlebka z ogorkiem swiezym i twarozkiem (150g) przyprawy prosze o ocene Edytowane przez tytka19 Czas edycji: 2009-03-04 o 22:02 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
|
#1689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rzeczywiscie druga polowa dnia uboższa niz zwykle, ale trudno, zdrowie wazniejsze mam pytanko w jakich godzinach mniej wiecej jadasz posiłki? chodzi mi glownie o obiad ? sama sobie odgrzewasz?
|
|
#1690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |||
|
Zadomowienie
|
dziękuję, na tosty miałam już kiedyś ochotę, więc...musiałam ją zaspokoic
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
Kikuś-zapraszam
Spróbuj też z poziomkową. HA!!!! A ja dzisiaj zrobiłam zamówienie na racuchy Ale zjem dopiero jak wrócę z uczelni![]() Miłego dnia dziewczyny
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
dzem dobry
![]() Rrrrrr aczkolwiek dzis na 3 dnia jade do psiapsolki wiec bedzie ''niegrzeczne '' jedzenie i alkohol.. ale wytrawny szampan wiec nie az tak duzo szkody ![]() S Actimel 0%,pomarancz,koktajl z bialka czekoladowego (23g bialka)+otreby sojowe+pol malego banana+50g jogurtu nat+100 ml mleka sojowego II male jablko,kostka gorzkeij czekolady 85%, tortilla z salata,chuda szynka z kuaraka i plasterkiem serka odltuszczonego) lunch salatka z 100g mieszanki fasol+100 gram tofu naturalnego,2 kostk gorzkeij czekolady IV tortilla jak wyzej V pzred wyjazdem na lotnisko na szybko koktajl jak na sniadanie bede zobowiazana za ocene
|
#1696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj już zdecydowanie lepiej, nadrabiam z nawiązką wiesz, choruję dosłownie raz do roku, więc trochę mnie zaskoczyły te wczorajsze żołądkowe rewelacje, ale na szczęście szybko minęło co do jogobelli, to jest pyszna, jak dosypie się cynamonu, to smakuje jak szarlotka a łazanki nie same, coś Ty, z kapustą, grzybami i boczkiem odsmażane na maśle ![]() a posiłki jem zależnie od szkoły, jeśli mam na 7.30, to jem ok. 6.30 i później co ok 3 godziny, ale czasem częściej, bo nie lubię chodzić głodna. na obiady w luźniejsze i krótsze dni chodzę do babci, bo mieszka niedaleko, a jeśli jestem w domu przed mamą, to odgrzewam sobie chociaż zupę buziaki ![]() dziękuję podwójnie
|
|
|
#1697 |
|
Przyczajenie
|
witam
to mój dzisiejszy jadłospis R : śniadanie : 50g musli + 250 ml mleka 1,5% śniadanie II: 250ml Kubusia multiwitamina obiad: 1 zraza (tylko gotowana w wywarze z warzyw) + warzywa z wywaru+ 50g ziemniaków podwieczorek: 1/2 jabłka kolacja( bedzie o 18.00) : activia śliwkowa I co o nim sądzicie ??? |
|
|
|
#1698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
sniadanie standardowo owsianka z 4 lyzek owsianych z 3/4 szkl mleka 1,5% i kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) napiszecie ze znow malo ale naprawde nic wiecej potem nie moge wmiesic:p
2sniadanie duza bulka razowa sucha ;p obiad (w trakcie pol lyzeczki nutelli) ![]() ![]() 35g makaronu pelnoziarnistego z 200g warzyw na patelnie (bez tluszczu ale z ziemniakami byly) i jedna parowka (mam malenkie usprawiedliwienie w sklepie obok nie mieli piersi z kurczaka a ryby to sama woda a do innego za daleko) garsc orzechow wloskich 2sliwki suszone zaraz 2x kromka orkiszowego jedna z zoltym serem i szynka druga z jajkiem (bialko bo zoltka nie lubie) czy mozecie ocenic i zliczyc kalorie? bo mi ciezko idzie liczenie\ z gory dziekuje |
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalorii liczyc nie warto,bo jakosciowo kiepsko,a nie loiczy sie sama ilosc ale tez jakosc. domyslam sie ze to redukcja, dziewczyno jedz bialko- tunczyk w sosoe wlsanym,chudy twarog, chuda wedlina,piers z kurczaka,ryby, jajka,serek wiejski,serek homo tyle do wyboru masz.
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym smacznych racuchów życzęVana ależ proszę ![]() P: Iśn- 2 bajgle-jeden z sezamem, przekrojony na pół, duży plaster twarogu z dżemem wiśniowym, drugi z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym i makiem, prawie 2 kubki kakao jabłuszko IIśn- grahamka z masłem, serem, szynką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, szczypiorkiem i prażoną cebulką garśc orzechów i banan O- zupa pieczarkowa zabielana, zaprawiana mąką, duuuużo makaronu, ziemniaczki z mięskiem (karczek) duszony z cebulką, ogrommm cebulki, buraczki, kompot kawwwwaaaa, 6 rogalików drożdżowych- połowa z marmoladą, połowa z nutellą P- omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi z ubitą śmietaną kremówką i kawałkami brzoskwiń, polany syropem wiśniowym i posypany startą czekoladą, budyń sch z 3 okienkami czekolady mars K- 3 wielkie kromki z cebulką duszoną na oleju (taką jak się do mięsa lub wątróbki dusi), kanapka z masełkiem, serem, parówka z ketchupem teraz mleczko z miodem i rogaliki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
A wiec moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:150g danone gratka, 100ml mleka, jablko, 3 lyzki platkow owsianych, cynamon i pol lyzeczki miodu ![]() IIśniadanie:jablko i uwaga 20g ciasta kokosowego(wyrzuty byly i to duze, ale nie poddalam sie i zjadlam pozniej normalnie obiad )Obiad:mala roladka ze schabu(w srodku byla:cebula, ogorek i papryka),2 albo 1,5 ziemniaka(nie wiem, nie pamietam), surowka:pomidor, ogorek konserwowy i troche papryki) Podwieczorek:serek wiejski lekki(150g), pol banana, cynamom, pol lyzeczki miodu Kolacja:kromka ciemnego pieczywa z plasterkiem poledwicy i ketchupem, miseczka salatki z ryzem ![]() I jak??Lepiej??
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś nie było racuchów, miałam rewolucję żołądkową, popołudniu przeszło ale wolałam nie ryzykować, jutro będą A u Ciebie pysznie jak zwykle. Chyba jutro na śniadanie zrobię sobie jajecznicę z taką cebulką duszoną, ale będę musiała bardzo wcześnie wstać.... wiem, że warto
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
U z bólem brzucha
I duża kromka żytniego razowego z nutellą, activia z łyżka musli, cukierek i delicja II bułka z ziarnami z pastellą, sałatą, serem żółtym i sopocką II pomidorowa zabielana z ryżem i kromka j.w. z masłem, zielona herbata z opuncją IV jabłko, dwie marchewy, pokrzywa do picia V makrela w sosie pomidorowym i kromka chrupkiego pieczywa btw- czy ryby z konserw sa zdrowe? |
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
Moje U ( R oczywiście nie wyszło
) :1. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, łyżki otrębów, pól szklanki mleka + jabłko. 2. Bułka z ziarnami z serem żółtym i ketchupem. 3. Prince Polo, jabłko. 4. Płatki czekoladowe i musli na mleku... 5. Mały kotlet schabowy, jeden ziemniak. 3 kawałki sękacza w czekoladzie, jabłko. 6. dwie kromki razowca z szynką drobiową, pomidor. Hmm, ile tu jest na oko kcal?
zapuszczam włosy! szukam boho inspiracji! Edytowane przez Alterek Czas edycji: 2009-03-05 o 21:07 Powód: dopisek |
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zaczynam P..troche nie wychodzi ale to przez jeszcze mały żołądek:P
I: Cały filet z rybki smażony w panierce na oliwie z oliwek+ kromka chleba+ buraczki z chrzanem II Znów nie było, bo późno śniadanie... ![]() III. Talerz zabielanego barszczu z fuurą startych buraków, ziemniorków, naleśnik z masą twarogowo-wiśniową. IV. Big naleśnik z musem jabłkowym, polany lekko sosem toffi V.Kroma chleba z masłem i szynką, papryka konserwowa. Prosze o ocene ..mam nadzieję ze aż tak nie zawaliłam
|
#1709 |
|
Przyczajenie
|
śn:kawa świeżo zmielona z mlekiem,owsianka:garść płatków owsianych górskich,otrębów,zarodków pszennych,sezamu,troszke wiórków kokosowych,czasem pyłek kwiatowy
pare orzechów laskowych,włoskich,nerkow cówIIśn-sałatka zrobiona w domu z jabłka,banana,pomarańcz-posypane cynamonem,czasem jeszcze garść orzechow ob-ryba najczęściej gotowana w zepterze albo pieczona w brytwance,zawsze dodaję cytrynę i dużo przypraw ziołowych,tylko troche soli,surówka-z wszystkich warzyw jakie mam pod ręką(w zimie starkowana marchew seler pietruszka por albo kiszona kapusta albo czerwona kapusta zawsze z oliwą z oliwek albo octem jabłkowym domowej roboty) podwieczorek-jabłko najczęściej kolacja-warzywa (w zależności od pory roku)zapiekane z serem białym jogurtem greckim jajkiem(białko ubite na piane)then i feel good ![]() |
|
|
|
#1710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

) Kikuś a z jaką herbatą robiłaś???? Mi najbardziej smakuje z truskawkowo-waniliową ale z poziomkową też jest dobra

, ale jem, jem z rozsądku. buzi 
kawa na mleku 3,2% z cukrem; jogobella pieczone jabłko z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i garścią rodzynek; mandarynka dobra ta jogobella ;>?
w jakich godzinach mniej wiecej jadasz posiłki? chodzi mi glownie o obiad 
? powinien byc jakis homo naturalny z nnkt