![]() |
#1681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Uczelniane P:
Ś: 2 parówki cielęce z serem, bułka 100g z ziarnami, z masłem, keczup, musztarda, 4 małe ogórki kiszone, banan, 2 mandarynki, 2 łyżki crunchy fruit zalane jogurtem, kawa z mlekiem 3,2% IIŚ: drożdżówka z makiem, jogurt pitny - kawa z guaraną IIIŚ: 2 paszteciki, jeden z nadzieniem jajecznym, drugi z żółtym serem i pieczarkami kubek barszczu czerwonego czekolada z automatu sok Kubuś, princessa kokosowa XXL O: zupa grochowa 2 skrzydełka w sosie miodowym, ziemniaki, surówka szwedzka D: kilka ciastek z marmoladą, kawa z mlekiem 3,2% dużo orzeszków 2 jabłka K (przed chwilą): zapiekanka (kupna) ale z własnym obkładem, na dół--->lampka wina na gorąco z przyprawą do grzańca Pewnie będzie jeszcze jedna ![]() A jak się jeszcze bardziej zdołuję to jeszcze jedna.... ![]() Jeśli można prosić o ocenkę, to yyyy... proszę.
#1682 |
Raczkowanie
|
R..
woda z cytryna ok 7.30 sniadanie owsianka z 5 łyzek z 250ml mleka 2%, 2 lyzki otrebow, lyzka slonecznika.. 11.00 II sniadanie: kromka chleba zytniego z 2 plastrami wedliny z indyka, plaster pomidora, ok 6 plastrow ogorka, jablko, herbata zielona z pigwa.. pychaaa.. 14.30 III sniadanie: serek homogenizowany naturalny z 4 lyzeczkami zarodkow pszennych.. 17.00 Obiad: 30g ryzu brazowego, 4 sojowe, 1/3 paczki szpinaka z jajkiem.. a i tak ledwo zjadlam.. 0k 20.30 kolacja: 1/2 puszki tunczyka wsw z ogorkiem konserwowym.. Prosze o ocene..
#1683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysznie, smacznie, różnorodnie itp., itd., czyli jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- A tak jakoś smutno ![]() Chociaż, jeszcze trochę i będzie lepiej ![]()
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Kawuś, nie daj się smutkom, na pewno wszystko się unormuje i cokolwiek się stało, wyjdziesz na prostą
![]() Nasturcja, kika- ślicznie i przesmacznie jak zwykle ![]() Iza- no wkleję już, ale okropnie się czuję ![]() ![]() ![]() tak więc dzisiejsze Pe /mam nadzieję, że nie zawaliłam ![]() Iśn: buła wieloziarnista 120g z masełkiem, tłustym twarogiem wymieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem, salami i awokado; kawa na mleku 3,2% z cukrem; jogobella pieczone jabłko z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i garścią rodzynek; mandarynka IIśn: 1. grahamka 100g z masełkiem, żółtym serem, szynką, sałatą, sosem i papryką konserwową; banan 2. /bufet szkolny:/ 3 naleśniki biszkoptowe z pieczonymi jabłkami, sosem waniliowym i cukrem; jogurt pitny kokosowo-pistacjowy ![]() /i tu się zaczęło, ale mimo wszystko jadłam/ o: gęsta zabielana zupa jarzynowa (prawie same warzywa, mięcho-golonka z indyka i fuuura makaronu); gniecione ziemniaczki ze śmietaną i koperkiem, wątróbka smażona z cebulką; surówka z kapusty kiszonej z cukrem i oliwą z oliwek; kompot wiśniowy d: kawał sernika z brzoskwiniami z polewą czekoladową, kawał ciasta rafaello, duużo śliwek w czekoladzie p: talerz łazanek, 2 kromy chleba z masełkiem i solą; herbata miętowa z cukrem k: 2 tosty z masełkiem, szynką i ananasem; kroma chleba z masełkiem i pieczonym schabem; puszka sardynek w sosie pomidorowym, herbata z cytryną i cukrem teraz kończę wielki kubek kisielu żurawinowego z cukrem i syropem wiśniowym. ech.
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
cześć cześć
![]() Dziś kolejny dzień na RRR... wszytko byłoby dobrze gdyby nie kolacja :/ kupiłam świeży chlebek no i mnie dopadło... I: owsianka z 2 pełnych łyżek płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych, jabłko starte, cynamon, plaster twarogu chudego. II: 100g serka homo naturalnego, 4 orzechy włoskie, cynamon, marchewka III: 200g dorsza grillowanego, 2 łyżki brązowego ryżu z 5 duszonymi pieczarkami z cebulką. IV: hm... zaczęło się 100g serka wiejskiego i kanapką z chleba orkiszowego z wędlina drobiową... później zjadłam jeszcze 3 takie kanapki :/ na podwieczorek nie miałam dziś czasu i pewnie dlatego tak się z tą kolacją zagalopowałam. Proszę o ocenkę jadłospisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
moje r
sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) i 3/4 szkl mleka 1,5% jablko 2sniadanie 2x kromka chleba orkiszowego z pasztetem drobiowym i ogorkiem kiszonym obiad to taki dzisiaj z lenistwa owsianka 5x lyzka platkow owsianych ze szklanka mleka 2% kostka gorzkiej czekolady i lyzka platkow gold flakes (moja ulubiona) kawa z mlekiem i dosc spora garsc orzechow wloskich, dwie suszone sliwki kolacja 2x kromka orkiszowego chlebka z ogorkiem swiezym i twarozkiem (150g) przyprawy prosze o ocene Edytowane przez tytka19 Czas edycji: 2009-03-04 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
#1689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mam pytanko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Zadomowienie
|
dziękuję, na tosty miałam już kiedyś ochotę, więc...musiałam ją zaspokoic
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1693 |
Rozeznanie
|
Kikuś-zapraszam
![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#1694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1695 |
Wtajemniczenie
|
dzem dobry
![]() Rrrrrr aczkolwiek dzis na 3 dnia jade do psiapsolki wiec bedzie ''niegrzeczne '' jedzenie i alkohol.. ale wytrawny szampan wiec nie az tak duzo szkody ![]() S Actimel 0%,pomarancz,koktajl z bialka czekoladowego (23g bialka)+otreby sojowe+pol malego banana+50g jogurtu nat+100 ml mleka sojowego II male jablko,kostka gorzkeij czekolady 85%, tortilla z salata,chuda szynka z kuaraka i plasterkiem serka odltuszczonego) lunch salatka z 100g mieszanki fasol+100 gram tofu naturalnego,2 kostk gorzkeij czekolady IV tortilla jak wyzej V pzred wyjazdem na lotnisko na szybko koktajl jak na sniadanie bede zobowiazana za ocene ![]()
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a posiłki jem zależnie od szkoły, jeśli mam na 7.30, to jem ok. 6.30 i później co ok 3 godziny, ale czasem częściej, bo nie lubię chodzić głodna. na obiady w luźniejsze i krótsze dni chodzę do babci, bo mieszka niedaleko, a jeśli jestem w domu przed mamą, to odgrzewam sobie chociaż zupę ![]() ![]() ![]() dziękuję podwójnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Przyczajenie
|
witam
![]() to mój dzisiejszy jadłospis R : śniadanie : 50g musli + 250 ml mleka 1,5% śniadanie II: 250ml Kubusia multiwitamina obiad: 1 zraza (tylko gotowana w wywarze z warzyw) + warzywa z wywaru+ 50g ziemniaków podwieczorek: 1/2 jabłka kolacja( bedzie o 18.00) : activia śliwkowa I co o nim sądzicie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
sniadanie standardowo owsianka z 4 lyzek owsianych z 3/4 szkl mleka 1,5% i kostka gorzkiej czekolady (90% kakao) napiszecie ze znow malo ale naprawde nic wiecej potem nie moge wmiesic:p
2sniadanie duza bulka razowa sucha ;p obiad (w trakcie pol lyzeczki nutelli) ![]() ![]() ![]() garsc orzechow wloskich 2sliwki suszone zaraz 2x kromka orkiszowego jedna z zoltym serem i szynka druga z jajkiem (bialko bo zoltka nie lubie) czy mozecie ocenic i zliczyc kalorie? bo mi ciezko idzie liczenie\ z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalorii liczyc nie warto,bo jakosciowo kiepsko,a nie loiczy sie sama ilosc ale tez jakosc. domyslam sie ze to redukcja, dziewczyno jedz bialko- tunczyk w sosoe wlsanym,chudy twarog, chuda wedlina,piers z kurczaka,ryby, jajka,serek wiejski,serek homo tyle do wyboru masz.
![]() |
#1702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Vana ależ proszę ![]() P: Iśn- 2 bajgle-jeden z sezamem, przekrojony na pół, duży plaster twarogu z dżemem wiśniowym, drugi z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym i makiem, prawie 2 kubki kakao jabłuszko IIśn- grahamka z masłem, serem, szynką, warzywkami i majonezem, 2 jaja na twardo z majonezem i papryką, szczypiorkiem i prażoną cebulką garśc orzechów i banan O- zupa pieczarkowa zabielana, zaprawiana mąką, duuuużo makaronu, ziemniaczki z mięskiem (karczek) duszony z cebulką, ogrommm cebulki, buraczki, kompot kawwwwaaaa, 6 rogalików drożdżowych- połowa z marmoladą, połowa z nutellą P- omlet biszkoptowy z wiórkami kokosowymi z ubitą śmietaną kremówką i kawałkami brzoskwiń, polany syropem wiśniowym i posypany startą czekoladą, budyń sch z 3 okienkami czekolady mars K- 3 wielkie kromki z cebulką duszoną na oleju (taką jak się do mięsa lub wątróbki dusi), kanapka z masełkiem, serem, parówka z ketchupem teraz mleczko z miodem i rogaliki
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
A wiec moje dzisiejsze U:
Śniadanie: owsianka:150g danone gratka, 100ml mleka, jablko, 3 lyzki platkow owsianych, cynamon i pol lyzeczki miodu ![]() IIśniadanie:jablko i uwaga 20g ciasta kokosowego(wyrzuty byly i to duze, ale nie poddalam sie i zjadlam pozniej normalnie obiad ![]() Obiad:mala roladka ze schabu(w srodku byla:cebula, ogorek i papryka),2 albo 1,5 ziemniaka(nie wiem, nie pamietam), surowka:pomidor, ogorek konserwowy i troche papryki) Podwieczorek:serek wiejski lekki(150g), pol banana, cynamom, pol lyzeczki miodu Kolacja:kromka ciemnego pieczywa z plasterkiem poledwicy i ketchupem, miseczka salatki z ryzem ![]() I jak??Lepiej??
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś nie było racuchów, miałam rewolucję żołądkową, popołudniu przeszło ale wolałam nie ryzykować, jutro będą ![]() A u Ciebie pysznie jak zwykle. Chyba jutro na śniadanie zrobię sobie jajecznicę z taką cebulką duszoną, ale będę musiała bardzo wcześnie wstać.... wiem, że warto ![]()
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
U z bólem brzucha
I duża kromka żytniego razowego z nutellą, activia z łyżka musli, cukierek i delicja II bułka z ziarnami z pastellą, sałatą, serem żółtym i sopocką II pomidorowa zabielana z ryżem i kromka j.w. z masłem, zielona herbata z opuncją IV jabłko, dwie marchewy, pokrzywa do picia V makrela w sosie pomidorowym i kromka chrupkiego pieczywa btw- czy ryby z konserw sa zdrowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Moje U ( R oczywiście nie wyszło
![]() 1. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, łyżki otrębów, pól szklanki mleka + jabłko. 2. Bułka z ziarnami z serem żółtym i ketchupem. 3. Prince Polo, jabłko. 4. Płatki czekoladowe i musli na mleku... 5. Mały kotlet schabowy, jeden ziemniak. 3 kawałki sękacza w czekoladzie, jabłko. 6. dwie kromki razowca z szynką drobiową, pomidor. Hmm, ile tu jest na oko kcal? ![]()
zapuszczam włosy! szukam boho inspiracji! ![]() Edytowane przez Alterek Czas edycji: 2009-03-05 o 20:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zaczynam P..troche nie wychodzi ale to przez jeszcze mały żołądek:P
I: Cały filet z rybki smażony w panierce na oliwie z oliwek+ kromka chleba+ buraczki z chrzanem II Znów nie było, bo późno śniadanie... ![]() III. Talerz zabielanego barszczu z fuurą startych buraków, ziemniorków, naleśnik z masą twarogowo-wiśniową. IV. Big naleśnik z musem jabłkowym, polany lekko sosem toffi ![]() V.Kroma chleba z masłem i szynką, papryka konserwowa. Prosze o ocene ![]() ![]()
#1709 |
Przyczajenie
|
![]()
śn:kawa świeżo zmielona z mlekiem,owsianka:garść płatków owsianych górskich,otrębów,zarodków pszennych,sezamu,troszke wiórków kokosowych,czasem pyłek kwiatowy
![]() ![]() ![]() IIśn-sałatka zrobiona w domu z jabłka,banana,pomarańcz-posypane cynamonem,czasem jeszcze garść orzechow ob-ryba najczęściej gotowana w zepterze albo pieczona w brytwance,zawsze dodaję cytrynę i dużo przypraw ziołowych,tylko troche soli,surówka-z wszystkich warzyw jakie mam pod ręką(w zimie starkowana marchew seler pietruszka por albo kiszona kapusta albo czerwona kapusta zawsze z oliwą z oliwek albo octem jabłkowym domowej roboty) podwieczorek-jabłko najczęściej kolacja-warzywa (w zależności od pory roku)zapiekane z serem białym jogurtem greckim jajkiem(białko ubite na piane)then i feel good ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.